2010. január 27. szerda

jan. 27
6:54
Operafilmek a Cinema City hálózatában (Spa Trend Online)
A londoni Covent Garden előadásaiból február 9-től júniusig ötöt levetít a budapesti Arénában, valamint pécsi, győri és miskolci multiplexében a Cinema City; a programban havonta négy alkalommal négy népszerű opera és egy balett lesz látható.
jan. 27
7:09
"A kisfilmek megmutatják, milyen lesz a jövő magyar filmje" (Infostart)
Garas Dezső színművész és Jancsó Miklós Oda az igazság című filmje nyitja meg február 2-án a 41. Magyar Filmszemlét. A Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban február 2-a és 8-a között 95 alkotás versenyez a szemle díjaiért.
jan. 27
7:30
Kevesebb pénzből gazdálkodik a filmszemle, de a versenyre többszörös volt a túljelentkezés (Spa Trend Online)
Hivatalosan egy nappal rövidebb lesz az idei, 41. Magyar Filmszemle, a vetítésekre szánt napok azonban mégsem csökkennek, már hétfőn indul az Urániában a bemutatók sorozata. A hivatalos megnyitóra február 2-án este kerül sor: a Palace MOM Park több termében egyszerre nézheti a közönség a szemle nyitófilmjét, Jancsó Miklós Oda az igazság című legújabb rendezését. Össze­sen kétszáz film szerepel a…
jan. 27
7:48
Színpadon debütált Eric Cantona, a focilegenda (Spa Trend Online)
Eric Cantona, a Manchester United egykori ünnepelt játékosa színpadi karrierje nyitányaként kedden debütált egy párizsi színház új, kortárs darabjában.
jan. 27
8:09
Magyar és szlovák festőnövendékek közös tárlata Budapesten (Metropol)
A budapesti és a pozsonyi képzőművészeti egyetem 30 festőszakos hallgatójának mintegy 50 munkájából nyílik kiállítás Párhuzamok címmel a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében csütörtökön.
jan. 27
8:11
Figaro házassága nyitja a CineMaestrót (Metropol)
A londoni Covent Garden opera-előadásait hozza el négy magyar moziba a Cinema City. Eddig keveseknek adatott meg, hogy az ezeken a világhírű deszkákon fellépő balettművészek és operaénekesek produkcióját élvezhessék, azonban a februárban induló CineMaestro operafilmprogram most hozzájuk is eljuttatja ezeket az előadásokat.
jan. 27
8:24
Elhunyt Pernell Roberts (Spa Trend Online)
Elhunyt Pernell Roberts, a hatvanas évek nagysikerű Bonanza tévés westernsorozatának utolsó sztárja.
jan. 27
9:03
Moliére: A nevetés iskolája (Metropol)
A tatabányai Jászai Mari Színházban január 30-án mutatják be Harsányi Sulyom László rendezésében Moliére: A nevetés iskolája (Amphitryon) című darabot. Fotók a galériában!
jan. 27
11:06
Feleségét sirató költő kapta a Costa Book díjat (Spa Trend Online)
Christopher Reid brit költő kapta az idei Costa Book díjat a felesége halálára írt versciklusáért.
jan. 27
11:45
Megnyílt az ABBAWORLD Londonban (Metropol)
Megnyitotta kapuit szerdán a nagyközösség előtt a londoni ABBAWORLD, amely azt ígéri a látogatóknak, hogy garantáltan nem lesznek képesek ellenállni a népszerűsége új reneszánszát élő svéd együttes dallamainak.
jan. 27
12:57
Lenyomta a Titanicot az Avatar (Metropol)
Az Avatar, James Cameron öko sci-fije, 1,85 milliárd dolláros globális jegyeladásával maga mögé utasítva a korábbi csúcstartó Titanicot, minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett.
jan. 27
14:27
Harry Potter befejező részei 3D-ben (Metropol)
Az utolsó két Harry Potter-film már három dimenzióban is látható majd.
jan. 27
15:03
Francia mesterművek a Szépművészetiben (Metropol)
A moszkvai Puskin Múzeum képeiből válogat a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című tárlata: a kiállítás a XIX. század közepétől a XX. század elejéig tartó időszak franciaországi mesterei, többek között Monet, Pissarro, Renoir, Van Gogh művein keresztül mutatja be a modern műgyűjtés kialakulásának korát.
jan. 27
15:21
Vámos Miklós 60 éves (Metropol)
Január 29-én lesz hatvanéves Vámos Miklós József Attila-díjas író, kiadóigazgató, dramaturg. Vámos Tibor néven született, de első novellái tizenkilenc éves korában már Vámos Miklós néven jelentek meg az Új Írásban és az Élet és Irodalomban.
jan. 27
17:09
Újabb „kulturális forradalom” Kínában (Metropol)
A külföldi filmek előretörése láttán a kínai kormány tízpontos programmal sietett a hazai filmgyártás megsegítésére.
jan. 27
17:27
Képzett társítások a Nemzeti Színházban (Metropol)
A 2010-es esztendő első AEGON-estjén, csütörtökön szokatlan képzettársításokra számíthatnak a nézők a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán, ahol Lackfi János költővel és Harcsa Veronika énekesnővel beszélget Alföldi Róbert, a teátrum főigazgatója.
jan. 27
18:33
Harry Potter elirigyelte az Avatar sikerét (Infostart)
Az utolsó két Harry Potter-film már három dimenzióban is látható majd - számolt be róla a The Hollywood Reporter. A szaklap értesülése szerint a Warner Bros. filmstúdió többek között az Avatar hatalmas sikerén felbuzdulva szánta rá magát a döntésre, amit azonban egyelőre hivatalosan nem erősítettek meg.
jan. 27
18:36
Szirtes Tamás is meglepte musicalpályázat sikere (Spa Trend Online)
Százhat produkciót neveztek a budapesti Madách Színház által kiírt musicalpályázatra, amelyre fiatal alkotók mellett számos ismert zenész és szövegíró is jelentkezett - tájékoztatta a teátrum az MTI-t szerdán.
jan. 27
19:45
Színpadon debütált Eric Cantona, a futball-legenda (Infostart)
Eric Cantona, a Manchester United egykori ünnepelt játékosa színpadi karrierje nyitányaként kedden debütált egy párizsi színház új, kortárs darabjában.
jan. 27
21:39
Cantona, a színész (Metropol)
Eric Cantona, a Manchester United egykori ünnepelt játékosa színpadi karrierje nyitányaként kedden debütált egy párizsi színház új, kortárs darabjában.

Keresés