2010. január 26. kedd

jan. 26
6:18
A 8. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon több rendkívül veszélyes szám is volt (Spa Trend Online)
A 8. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon három brutálisan életveszélyes, világszínvonalú szám is volt. Mellettük viszont sok szép, lírai szólót, duót is láthattunk. A fesztiválon a tegnap esti gálán két nyertest is hirdettek: az egyik a Vorobiev Csoport duplahinta száma Oroszországból, a másik az ukrán Vladislav Goncharov oroszlánidomítása.
jan. 26
6:54
Holokauszt kiállítások a washingtoni magyar nagykövetségen (Infostart)
Két kiállítás, a második világháborúban zsidókat mentő svájci diplomata, Carl Lutz életét bemutató magyar fotódokumentációs tárlat és a magyar roma holokausztot bemutató tablósorozat nyílt hétfőn a washingtoni magyar nagykövetségen a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.
jan. 26
9:39
Szeged igazi fesztiválváros (Metropol)
Számos színes programmal, köztük három kiváló és két jó minősítést elnyert fesztivállal várja vendégeit Szeged az idei esztendőben.
jan. 26
9:41
Zsidó Zenei Fesztivál a Spinozában (Metropol)
Másodszor rendez Zsidó Zenei Fesztivált a Spinoza február 18–28. között Budapesten.
jan. 26
9:57
Te már olvastad? (Metropol)
A Minimax, „Te már olvas tad?” címet viselő, olvasásnépszerűsítő kezdeményezése klubformát öltött: szombaton délelőtt tizenegy órakor a Millenárison az Alma klub keretében tartják meg ennek első foglalkozását.
jan. 26
9:59
Frankenstein színpadon (Metropol)
A Gettómilliomos és a Trainspotting rendezője, Danny Boyle rendezi –méghozzá Londonban, a National Theater deszkáin mutatják be még idén.
jan. 26
10:30
Tim Burton lesz a cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke (Spa Trend Online)
Tim Burton amerikai filmrendező lesz a 63. cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be a szervezők kedden.
jan. 26
10:33
Tim Burton zsűrielnök lesz Cannes-ban (Metropol)
Tim Burton amerikai filmrendező lesz a 63. cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke
jan. 26
15:36
Fekete Gyula írót február 9-én temetik (Spa Trend Online)
Fekete Gyula írót, szociográfust, újságírót, a Magyar Írószövetség örökös tagját február 9-én kedden 14.15 órakor helyezik örök nyugalomra a budapesti Farkasréti temetőben - tudatta az írószövetség kedden az MTI-vel.
jan. 26
15:57
Kilencvenöt alkotás versenyez a Filmszemlén (Metropol)
Öt kategóriában 95 alkotás száll versenybe a február 2-án kezdődő és 8-áig tartó 41. Magyar Filmszemlén - mondta Novák Emil, a szemletanács elnöke a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 26
16:51
Mel Gibson, az akciósztár visszatér (Metropol)
Hosszú szünet után Mel Gibson akcióthrillerrel tér vissza a filmvászonra. Az Edge of Darkness pénteki amerikai bemutatója előtt a kihagyott évekről és vikinges filmtervéről is beszélt Los Angelesben.
jan. 26
17:09
Új lemezzel jelentkezik Serj Tankian (Metropol)
Új lemezzel jelentkezik márciusban Serj Tankian, a metálzene megújítójának számító, jelenleg "tetszhalott" System of a Down frontembere.
jan. 26
17:27
Koszorúzással emlékeztek Major Tamásra (Metropol)
Koszorúzással emlékezett Major Tamás sírjánál a kétszeres Kossuth-díjas színész, rendező, színházigazgató születésének századik évfordulóján kedden a Fiumei úti sírkertben a Katona József Színház, a Magyar Színház, a Nemzeti Színház, valamint a Magyar Színházi Társaság.
jan. 26
18:03
Tussaud-panoptikum Bécsben (Metropol)
A látványosság Bécs nagy parkjában, a Praterben lévő vidámparkban kap majd állandó helyet. A tárlat a tervek szerint 2011 elején nyílik.
jan. 26
20:45
Bob Dylan Obamának énekel (Metropol)
Bob Dylan februárban a polgárjogi mozgalom ünnepén koncertet ad a Fehér Házban más neves zenésztársaival együtt.
jan. 26
21:03
95 mű a filmszemlén (Metropol)
Négy vidéki városban január 29-én, az Urániában és a Palace MOM Parkban február másodikán kezdődik meg a magyar mozi éves sereg szemléje.

Keresés