2010. január 26. kedd

jan. 26
0:18
Zene, amellyel elkerülheti az orvosokat (HáziPatika)
Bár a zenének, amelyet hallgatnak, nincs szövege, amely növekedésre biztathatná őket, a Mozartot hallgató koraszülöttek gyorsabban gyarapszanak és ezáltal jobban erősödnek, mint a zenét nem hallgatók - állítják az izraeli Tel Aviv...
jan. 26
0:18
Gyermeknevelés - Kétkezesek hátrányban? Új kutatás (WebBeteg)
A kétkezes gyerekeknél kétszer gyakrabban adódott probléma az iskolai teljesítményükkel, illetve nyelvi nehézségeik a jobbkezes gyerekekhez képest.
jan. 26
0:22
Mit értünk a rák kiegészítő kezelésén? (HáziPatika)
A daganatos betegség vagy a hagyományos onkológiai kezelés által okozott tünetek, panaszok csökkentését, megszüntetését célzó kezelések minden életkorban, minden daganatos betegség esetén szükségesek.
jan. 26
5:24
Milyen fogkrémet adjunk a gyereknek? (Infostart)
A fluoridok megkeményítik a fog külső zománcrétegét, és meggátolják a baktériumok elszaporodását, vitatott azonban, hogy mennyi az optimális fluoridtartalom a fogkrémekben. Egy új tanulmány szerint a hat éven felüli gyerekek fogait a legalább 1000 ppm - 1000 milligramm egy kilogramm fogrémben - fluoridtartalmú fogkrém védi hatékonyan a szuvasodás ellen.
jan. 26
5:33
A biokozmetikumok (WebBeteg)
Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
jan. 26
5:42
Érzékeny intim részek - tudni akarja, mitől fáj? (Infostart)
Sok nő érezhette már, hogy ég, csíp, fáj a szeméremtest környéke, akár párja közeledésének hatására, akár mindenféle inger nélkül. Csupán két és fél évtizede nevezték el ezt a jelenséget, de azóta egyre kiterjedtebb ismeretekkel rendelkezünk a felismerésével és kezelésével kapcsolatban.
jan. 26
7:39
Hipertonia és demencia (WebBeteg)
A demencia (elbutulás) egy olyan betegség, mely általában idősebb korban jelentkezik és a kor előre haladtával nő az előfordulási gyakorisága. Hogyan kapcsolódik egymáshoz a demencia és a magas vérnyomás?
jan. 26
8:24
Készítsünk madáretetőt! (Infostart)
Hetek óta különösen hideg a tél, és ez az állatokra is komoly veszélyt jelent. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsait megfogadva segíthetünk nemcsak házi kedvenceinken, hanem a környezetünkben élő madarakon is.
jan. 26
8:42
A hátfájás a katonák legnagyobb ellensége (Infostart)
Az Afganisztánban és Irakban harcoló amerikai katonákat meglepő módon nem elsősorban a harctéren szerzett sérüléseik miatt kell hazaküldeni - derült ki egy vizsgálatból.
jan. 26
9:45
Túlsúlyosság: veszély a májra! (WebBeteg)
Tudományosan bizonyított, hogy a túlsúlyosság többek között daganatos megbetegedések kialakulásához is hozzájárulhat.
jan. 26
10:30
A munkanélküliség és a szegénység növeli a szexuális étvágyat (Infostart)
A szegénység és a hosszú távú munkanélküliség növeli a szexuális étvágyat és a kockázatos szexuális magatartást a fiataloknál - derült ki egy amerikai vizsgálatból.
jan. 26
10:48
Azonos nyelvet beszélnek, mégsem egyforma a szívük (WebBeteg)
A Kuba szigetéről átszököttek vagy az Ibériai félszigetről áttelepülő spanyolok alapvetően ugyanazt a nyelvet beszélik, de szívgyógyászati szempontból különböznek egymástól.
jan. 26
11:06
Új módszer a rákőssejtek tanulmányozására (Metropol)
Új, gyorsabb módszert találtak brit kutatók a rákőssejtek tanulmányozására, amelyek kulcsszerepet játszanak a rák kifejlődésében és kiújulásában is. Az új eljárás segíthet a hatékony gyógyszerek felkutatásában.
jan. 26
11:24
Balesetveszélyesek a jég miatt az erdei utak a Pilisben (Infostart)
Jegesedés miatt helyenként járhatatlanok a Pilis turistaútjai, gyalog és kerékpárral is balesetveszélyes lehet közlekedni a magasabban fekvő régiókban.
jan. 26
11:24
A gyerekkori rákok genetikai hátterét kutatják (Metropol)
Gyerekkori tumorok teljes genetikai állományát térképezi fel egy új program, melyet hétfőn jelentettek be.
jan. 26
11:51
Új eljárás a rákőssejtek azonosítására (WebBeteg)
Az Oxfordi Egyetem kutatói új módszert dolgoztak ki arra, miként lehet őssejtekben gazdag mintát venni bélrákos sejtvonalakból, majd laboratóriumi sejttenyészetben tartani azt.
jan. 26
13:27
Csak óvatosan a fa vécéülőkével! (Infostart)
Igen divatosak manapság a fából készült vécéülőkék, brit orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a fa felületén alkalmazott súrolószerek kiütéseket okozhatnak a gyermekeknél.
jan. 26
13:57
Glikogénraktározási betegségek (WebBeteg)
Ez a betegségcsoport több különböző kórképet takar, melyek alapja mindenhol hasonló: a szőlőcukor – glikogén (szőlőcukor molekulákból álló összetett szénhidrát) közötti oda-vissza irányú átalakulás szenved zavart különböző enzimek örökletes hibája miatt.
jan. 26
14:21
Felborult egy kávét szállító teherautó Borsodban (Infostart)
Felborult egy kávét szállító teherautó az M30-as autópályán a Debrecen felé tartó lehajtónál; egy ember súlyosan, egy könnyebben megsérült.
jan. 26
15:00
Az újinfluenza nem valóságos pandémia? (WebBeteg)
Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".
jan. 26
15:02
Tévedésből mindkét lábát amputálták (WebBeteg)
A férfi jobb lába volt a beteg, életveszélyes fekély alakult ki rajta, ezért nem maradt más megoldás, mint az amputálás. Csakhogy a műtét "balul sikerült".
jan. 26
16:03
Szűrés és oltás: A méhnyakrák megelőzhető (WebBeteg)
A méhnyakrák a 45 év alatti nők körében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés, amelyet a HPV magas kockázatú típusai okozzák. Leggyakrabban - a megbetegedések 70 százalékában - a 16-os és 18-as törzs okoz méhnyakrákot.
jan. 26
17:06
117 ember került kórházba a szenteltvíztől (WebBeteg)
Több mint 100 orosz ortodox hívő került kórházba a szibériai Irkutszk városában, miután a Vízkereszt napi szertartáson ivott a szentelt vízből.
jan. 26
17:21
Csütörötktől megnyílhat a korcsolyapálya a Balatonon (Infostart)
Csütörtökön megnyílhat a siófoki önkormányzat által kijelölt korcsolyapálya a Balatonon, miután a jégvastagság elérte a biztonságos 15-16 centimétert.
jan. 26
17:39
Megnyílt az Ausztrálház az Állatkertben (Infostart)
Szájtátva figyelték új otthonukból a kéknyelvű gyíkok a színpompás tollazatú királypapagájok légi parádéját a Fővárosi Állat- és Növénykert kedden megnyitott Ausztrálházában, ahol az éjszakai állatok birodalmában a repülőkutyák és az apró erszényesek az urak.
jan. 26
17:57
Nyugtatót vettek be makói diákok - öten kórházban (Infostart)
Vélhetőleg kíváncsiságból nyugtatót vett be az egyik makói általános iskola több tanulója kedden; a gyerekek közül öten kerültek kórházba gyomormosásra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
jan. 26
18:09
H1N1: Egyik elhunyt kismamát sem oltották be (WebBeteg)
A betegség valószínűsége átlagosan 7-10-szeres lehet a terhes nők körében világszerte, Magyarországon a H1N1 miatt intenzív osztályon ápolt betegek 20 százaléka volt másállapotban a járvány csúcspontján - közölte sajtótájékoztatóján Falus Ferenc.
jan. 26
19:45
Élő sertéseket robbantottak fel brit kutatók (Infostart)
Élő disznókat robbantottak fel Nagy-Britanniában évekkel ezelőtt, hogy terrortámadások emberekre gyakorolt hatását vizsgálják.
jan. 26
20:15
EPO-val doppingolnák a koraszülötteket (WebBeteg)
A vérszegénység kezelésére kifejlesztett doppingszerként is alkalmazott EPO nevű hormonkészítmény a rendkívül kicsi, agyvérzéses koraszülötteknél csökkentette a későbbi sérültség kockázatát, és intelligenciájukat is fokozta.
jan. 26
20:42
Alkalmazni is tudják az órákon tanultakat (Metropol)
Országos diákújságírói pályázatot hirdetett a Nutrikid táplálkozási programot oktató iskoláknak a Nestlé Hungária Kft.
jan. 26
21:00
A dohányfüst elsődleges rizikófaktor (Metropol)
Magyarország világelső a tüdőrákos megbetegedések és halálozások tekintetében, és a tüdőrák ma Magyarországon a vezető halálok a daganatos megbetegedések között.
jan. 26
21:02
Menü hús nélkül (Metropol)
A Nestlé dietetikusa a hús nélküli étkezéssel kapcsolatos kérdésekre válaszol.
jan. 26
21:30
Eltörölte az ingatlanadót az Alkotmánybíróság (Metropol)
Az Alkotmánybíróság határozatában megállapította, hogy az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény ingatlanokra vonatkozó része alkotmányellenes, ezért az erre vonatkozó rendelkezéseket visszamenőleges hatállyal megsemmisítette.
jan. 26
21:32
Megnyílhat a hazai földpiac (Metropol)
Amikor 2004-ben csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hétéves moratóriumot kaptunk arra, hogy külföldiek ne vehessenek termőföldet az országban.
jan. 26
22:21
Benyugtatózták magukat az iskolások (WebBeteg)
A 10-12 éves gyerekek valószínűleg iskolába menet vettek be nyugtatókat, majd az első órán rosszul lettek.

Keresés