2010. január 26. kedd

jan. 26
0:18
Zene, amellyel elkerülheti az orvosokat (HáziPatika.com)
Bár a zenének, amelyet hallgatnak, nincs szövege, amely növekedésre biztathatná őket, a Mozartot hallgató koraszülöttek gyorsabban gyarapszanak és ezáltal jobban erősödnek, mint a zenét nem hallgatók - állítják az izraeli Tel Aviv...
jan. 26
0:18
Gyermeknevelés - Kétkezesek hátrányban? Új kutatás (WebBeteg)
A kétkezes gyerekeknél kétszer gyakrabban adódott probléma az iskolai teljesítményükkel, illetve nyelvi nehézségeik a jobbkezes gyerekekhez képest.
jan. 26
0:22
Mit értünk a rák kiegészítő kezelésén? (HáziPatika.com)
A daganatos betegség vagy a hagyományos onkológiai kezelés által okozott tünetek, panaszok csökkentését, megszüntetését célzó kezelések minden életkorban, minden daganatos betegség esetén szükségesek.
jan. 26
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 26
5:15
Mi az a guárgumi? (Édenkert)
Mi is ez a furcsa nevű növény? Annyi élelmiszeripari ágazatban hasznosítják, hogy a felsorolás láttán már-már az a kép alakul ki a fogyasztóban, hogy a guárgumi a modern étkekből már nem is hiányozhat.
jan. 26
5:17
Miért jó a kén a növényeknek? (Édenkert)
A kén fontos növényi tápanyag. Noha a makroelemek közé sorolják, a nitrogénnél, foszfornál és a káliumnál lényegesen kevesebbet halmoznak fel belőle a növények.
jan. 26
5:24
Milyen fogkrémet adjunk a gyereknek? (Inforádió)
A fluoridok megkeményítik a fog külső zománcrétegét, és meggátolják a baktériumok elszaporodását, vitatott azonban, hogy mennyi az optimális fluoridtartalom a fogkrémekben. Egy új tanulmány szerint a hat éven felüli gyerekek fogait a legalább 1000 ppm - 1000 milligramm egy kilogramm fogrémben - fluoridtartalmú fogkrém védi hatékonyan a szuvasodás ellen.
jan. 26
5:33
A biokozmetikumok (WebBeteg)
Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
jan. 26
5:42
Érzékeny intim részek - tudni akarja, mitől fáj? (Inforádió)
Sok nő érezhette már, hogy ég, csíp, fáj a szeméremtest környéke, akár párja közeledésének hatására, akár mindenféle inger nélkül. Csupán két és fél évtizede nevezték el ezt a jelenséget, de azóta egyre kiterjedtebb ismeretekkel rendelkezünk a felismerésével és kezelésével kapcsolatban.
jan. 26
6:36
Alkoholstratégiák Európában (HVG)
Keményebb nemzeti intézkedéseket sürget új globális alkoholstratégiájában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), Nagy-Britanniában betiltják a pubokban zajló ivóversenyeket, Vlagyimir Putyin pedig 2020-ig kilenc literre felezné az oroszok torkán évente lecsúszó szesz mennyiségét. Alkoholkörkép.
jan. 26
6:51
Téli depresszió ellen vidító gyógyteák (HarmoNet)
Ilyenkor télen sok a szürke, fénytelen nap, hiányzik a napfény, hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, ingerlékenyek, feszültek leszünk. Milyen teák segíthetnek a lelki egyensúly megtartásában?
jan. 26
7:15
Napi Horoszkóp - 2010.01.26. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 26
7:33
Kommunikációs árok férfi és nő között (Ezoterikus.hu)
Az érzelmi kilengésektől, vagy a személyeskedésektől még a munkahelyek sincsenek kímélve. Megesett már, hogy észrevetted a kollégádon, túlságosan a lelkére vesz egy megjegyzést, esetleg nem érti a vicceket?
jan. 26
7:35
A világ misztikus helyei VII. - Nazca vonalak (Ezoterikus.hu)
A Nazca vonalak a világ geológiailag legkiemelkedőbb képződményei. A Pampa sivatag homokján mintegy 300 különböző alakú vonal halad végig...
jan. 26
7:39
Hipertonia és demencia (WebBeteg)
A demencia (elbutulás) egy olyan betegség, mely általában idősebb korban jelentkezik és a kor előre haladtával nő az előfordulási gyakorisága. Hogyan kapcsolódik egymáshoz a demencia és a magas vérnyomás?
jan. 26
7:45
Undorító vagy jótékony a kövérség? Fogyj szoptatással! (HarmoNet)
Kismama vagy? Túl egy igazán terhes várandósságon? Talán rajtad maradt pár kiló, esetleg már előtte is gömbölyödtél. Mindig marad rajta pár kiló felesleg? Fogadd el magad testesebben vagy fogyj szoptatással!
jan. 26
8:03
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-01-26 (HarmoNet)
Ma frissen ébredünk, gyorsan elkészülünk reggel. Napközben is érezhető, hogy rugalmasabbak vagyunk, szívesen fogadjuk az újdonságokat is. Tanulékonyságunk alkalmat adhat arra, hogy új feladatokkal birkózzunk meg a munkahelyünkön. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk, fontos a friss levegő. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig…
jan. 26
8:05
Heti általános horoszkóp 2010. január 26-tól február 1-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 26
8:06
Tragédia lett a sikersztoriból: elhunyt a H1N1-nel fertőzött kismama (HVG)
Elhunyt Budapesten a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést - írta a Népszabadság.
jan. 26
8:07
10 tragikus szélsőség ami felfordítja az életedet (HarmoNet)
Világunk éppen a vonzás és taszítás ösvényén, a polaritások között működik. A vonzás és taszítás törvénye az ezoterikusak szaknyelvén: Szinkronicitás. Azokat a dolgokat értik ez alatt, amelyeket magadhoz vonzol gondolataid, tetteid és neveltetésedből, a téged ért hatásokból összeadódó programjaid miatt, s amelyeket taszítasz magadtól. Ezek néha igen finoman, néha végtelenül szélsőségesen működnek.
jan. 26
8:15
Szökés kamaszkorban - Hogyan kezelhető a helyzet? (kamaszpanasz)
Sok embernek, aki az otthonról elszökés mellett dönt, a lelki szemei előtt felrémlik egy élet ami izgalmas, elbűvölő csak azért, mert ez nem olyan, mint amilyen az eddigi életük volt. A tizenévesek számára a szökés nehéz, és gyakran hajléktalanok, tolvajok lesznek, vagy akár drogkereskedő , vagy szexuális szolgáltatásokat nyújtó fiatalok válnak belőlük, azért, hogy pénzhez jussanak. Az Amerikai…
jan. 26
8:24
Készítsünk madáretetőt! (Inforádió)
Hetek óta különösen hideg a tél, és ez az állatokra is komoly veszélyt jelent. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsait megfogadva segíthetünk nemcsak házi kedvenceinken, hanem a környezetünkben élő madarakon is.
jan. 26
8:24
MI a hollywoodi sztárok szépségének és karcsúságának titka? (ma.hu)
Noha a hollywoodi hírességek megengedhetik maguknak a legdrágább kozmetikai sebészeti beavatkozásokat is, néha hihetetlenül egyszerű megoldásokat választanak, hogy megőrizzék elragadó megjelenésüket.
jan. 26
8:42
Egyesült Államok: Eddig 16 ezer halott és 80 millió H1N1-fertőzés (orientpress)
Az Egyesült Államokban 16 ezer embert ölt meg az új típusú influenza, a fertőzések száma elérte a 80 milliót — közölte a szövetségi Betegségmegelőzési Központ (CDC) a múlt heti adatok alapján.
jan. 26
8:42
A hátfájás a katonák legnagyobb ellensége (Inforádió)
Az Afganisztánban és Irakban harcoló amerikai katonákat meglepő módon nem elsősorban a harctéren szerzett sérüléseik miatt kell hazaküldeni - derült ki egy vizsgálatból.
jan. 26
9:03
10 dolog, amit sose mondj egy nőnek! (Ezoterikus.hu)
Rengeteget írtak és beszéltek már arról, mit is kellene mondani egy nőnek, viszont arról nem szól a fáma, ami igazi tabunak számít! Néha jobb lenne, ha a pasik tartanák a szájukat...
jan. 26
9:03
Napi horoszkóp: minden a feje tetejére állhat (Borsa)
Napi horoszkóp: minden a feje tetejére állhat
jan. 26
9:15
Asztma, allergia - úszástól? (HarmoNet)
Nemrégiben láttak napvilágot azok a kutatások, amelyek szerint a kisgyerekek klóros vízben történő úszóedzései növelik a légzőrendszeri fertőzések kockázatát.
jan. 26
9:18
A Menhely Alapítvány felhívása az otthoni fagyhalál elkerüléséről (orientpress)
A Menhely Alapítvány felkéri a vezetékes gáz- és áramszolgáltató társaságokat, valamint az általuk behajtással megbízott cégeket, hogy a tél végéig függesszék fel a szolgáltatásból történő kikapcsolási eljárásaikat. Magyarországon minden évben többen fagynak meg saját lakásukban, mint a közterületeken.
jan. 26
9:18
Mi a hollywoodi sztárok szépségének és karcsúságának titka? (ma.hu)
Noha a hollywoodi hírességek megengedhetik maguknak a legdrágább kozmetikai sebészeti beavatkozásokat is, néha hihetetlenül egyszerű megoldásokat választanak, hogy megőrizzék elragadó megjelenésüket.
jan. 26
9:20
Ha csökkentjük a sóbevitelt, életet menthetünk (orientpress)
Aki naponta egy teáskanállal kevesebb sót használ a jövőben, bizonyíthatóan csökkenti a szívinfarktus és az agyvérzés rizikófaktorát.
jan. 26
9:22
Kardiológusok a tünetmentes szívelégtelenségről (orientpress)
A szívelégtelenség az egyik legalattomosabb betegség. Sokáig tünetmentesen rejtőzik a szervezetben, és a beteg tudta nélkül fajul egyre súlyosabbá, végső esetben akár szívrohamhoz is vezethet. Ráadásul a veszély előfordulása gyakorinak mondható, ugyan a felnőtt lakosság 2-3 százalékát érinti csak, de a 65 év felettiek esetében ez a szám a 10 százalékot is elérheti.
jan. 26
9:33
Megalázták a pszichiátriai betegeket? - Nyomozás indult az ügyben (HVG)
Ügyészségi kezdeményezésre nyomozást indított a rendőrség annak tisztázására, hogy valóban megaláztak-e egyes pszichiátriai betegeket egy kiskunhalasi egészségügyi intézményben - értesült a HavariaPress.
jan. 26
9:45
Túlsúlyosság: veszély a májra! (WebBeteg)
Tudományosan bizonyított, hogy a túlsúlyosság többek között daganatos megbetegedések kialakulásához is hozzájárulhat.
jan. 26
9:54
Ki legyen az Év Orvosa? - Még egy hétig Ön is szavazhat! (orientpress)
Tavaly december második felében ismert szakmai és közéleti személyekből álló zsűri válogatta elő a pályázatra beküldött történeteket. A döntőbe jutott 27 történet közül idén a nagyközönség on-line szavazással választja ki a három, Astellas díjban részesülő orvost: 2010. február 1-ig bárki szavazhat a www.dijazorvosokert.hu weboldalon a történetekre.
jan. 26
9:57
Gazdasági válság 2010 - próféciák (Ezoterikus.hu)
A 2009-re jósolt gazdasági- és társadalmi problémák, pénzügyi válság a világ minden területén igaznak bizonyultak, emellett a kormányfők tanácstalansága a megoldást illetően még inkább.
jan. 26
10:06
Catherine Zeta-Jones meg akar felelni az elvárásoknak (Borsa)
Catherine Zeta-Jones úgy véli, tartozik annyival az embereknek, hogy olyannak lássák, amilyennek elképzelték. Ezért mindig ad a külsejére, ha kimozdul otthonról.
jan. 26
10:09
Hogyan lépjünk fel a járdára? Amikor nem vicc... (HarmoNet)
Mindannyiunk életében vannak olyan döntő pillanatok, amik megváltoztatják életünk irányát. Aztán persze vagy kitartunk, vagy visszatérünk eredeti botladozásainkhoz, jól ismert kudarcainkhoz. De ha már ketten-hárman egy akarattal indulunk a közös úton, akkor talán előbbre juthatunk.
jan. 26
10:27
Szex teszt - most kiderül minden! (kamaszpanasz)
Életkortól függetlenül, annak elhatározása, hogy szexuális életet élsz, komoly, felel?sségteljes döntés.
jan. 26
10:30
A munkanélküliség és a szegénység növeli a szexuális étvágyat (Inforádió)
A szegénység és a hosszú távú munkanélküliség növeli a szexuális étvágyat és a kockázatos szexuális magatartást a fiataloknál - derült ki egy amerikai vizsgálatból.
jan. 26
10:30
Új gyógyszer nyújt reményt a szklerózis multiplexben szenvedőknek (orientpress)
A szklerózis multiplex újonnan kipróbált orális kezelése más terápiáknál tapasztalt mellékhatások nélkül csökkentette a pácienseknél a visszaesést és az állapotromlást - közölték brit kutatók a New England Journal of Medicine című szakfolyóirat szerdán megjelent számában.
jan. 26
10:30
Főzzünk csodalevest! (Édenkert)
A most következő levessel akár hét nap alatt is karcsúbb lehet! A torontói Központi Kórház diétájával egy hét alatt 5-8 kilót is fogyhat szenvedés nélkül. A szervezet ugyanis több kalóriát éget el, mint amennyit a csodalevessel elfogyasztunk. Most nem csak az alapreceptet, de három finom variációját is elkészíthetjük!
jan. 26
10:32
A világ legegészségesebb nyugdíjasa (orientpress)
Guido Müller, 71 évesen olyan fitt, mint más harmincévesen. Sportorvosok megvizsgálták a nyugdíjast, hogy a titok nyitját felfedezzék.
jan. 26
10:33
7 biztos tipp a lehangoltság elűzésére! (Ezoterikus.hu)
Érzelmeidre a mindennapi, apró dolgok is kihatnak. Megeshet, hogy egy később jelentéktelennek tűnő esemény elszomorít, vagy feszültté tesz.
jan. 26
10:48
A fa vécédeszkák veszélyesek (orientpress)
A divatos fa vécédeszkák a gyermekek fenekén kiütéseket válthatnak ki, figyelmeztetnek az orvosok. Az orvosok egy ideje felfigyeltek, hogy miért növekedett meg azoknak a gyerekeknek a száma, akik fenekén bőrirritáció jelent meg, hasonló, mint a pelenkakiütés. Az esetek részletes elemzése azt mutatta, hogy a tüneteket a fa vécédeszka okozza.
jan. 26
10:48
Azonos nyelvet beszélnek, mégsem egyforma a szívük (WebBeteg)
A Kuba szigetéről átszököttek vagy az Ibériai félszigetről áttelepülő spanyolok alapvetően ugyanazt a nyelvet beszélik, de szívgyógyászati szempontból különböznek egymástól.
jan. 26
11:03
Néha csak 1 percen múlik egy kisgyermek élete! (HarmoNet)
Tizenegy évvel ezelőtt, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben létrehozta a magyarországi gyermekmentést.
jan. 26
11:06
Esedékes Nagy-Britannia első iPhone bébijének megszületése (orientpress)
Egy iPhone jelentkezés segítetten egy asszonyon, aki IVF kezelés során lett állapotos. A pár már három éve próbálkozott, mielőtt a megtermékenyítési hirdetést hallották, és letöltötték az iPhone készülékükre. A harminc éves nő naponta mérte testhőmérsékletét, és a módszer segítségével számolta ki, mikor lesz a legfogékonyabb.
jan. 26
11:08
Még egy hétig lehet pályázni a Védd meg a mamát! méhnyakrák programra (orientpress)
Magyarországon évente közel 500-an halnak meg méhnyakrákban, és minden esztendőben körülbelül 1200 új megbetegedést regisztrálnak. A Dr. Czeizel Endre által vezetett Egészséges Ifjúságért Alapítvány már régóta foglalkozik olyan kérdésekkel, amelyek testközelből érintik a fiatalokat és családjaikat. Most ismét egy ilyen égető kérdésről van szó.
jan. 26
11:09
Multifunkcionális sportruházat (Borsa)
Ideje nekiállnunk a sportos életmódról szóló újévi fogadalmunk megvalósításához. Ezért jógához, az aerobichoz és a futáshoz is passzoló sportruházatot mutatunk.

Keresés