2010. január 5. kedd

jan. 5
0:33
Teendők nátha esetén (HáziPatika)
Akármilyen furcsa, de tény: a nátha nem gyógyítható betegség, hanem egy kezelendő tünetegyüttes. Ez persze nem jelenti azt, hogy kénytelenek vagyunk végigszenvedni évente 2-3-szor egy-egy hetet vele.
jan. 5
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 5
2:06
3 méregtelenítő kúra (Blikk)
Alig két hónap, s a szekrény mélyére kerülhet sapka, sál, nagykabát. Ha szeretnénk tavaszra a legjobb formánkat hozni, bizony itt az ideje nekilátni az „átalakításnak".
jan. 5
3:21
H1N1 - Sok a halott Kínában (WebBeteg)
A hétfői pekingi bejelentés szerint a hatalmas ország egyes területein fennáll az újabb járványok veszélye. Falun és az iskolákban továbbra is nehéz a járvány megfékezése, ismerte be a pekingi egészségügyi minisztérum.
jan. 5
5:27
A cukorbetegség nőgyógyászati szövődményei (WebBeteg)
A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
jan. 5
6:03
A 9 legfurcsább fóbia összegyűjtöttük! (kamaszpanasz)
Összegyűjtöttük a 9 legfurcsább fóbiát, amit találtunk. Mindenesetre nehéz elhinni, hogy ezek az emberek tényleg félnek ezektől a dolgoktól!
jan. 5
6:18
Ismét havazik a fővárosban, 75 gép szórja az utakat (Infostart)
A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően kedden hajnalban gyenge havazás kezdődött a fővárosban; a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 75 szóró munkagéppel dolgozik az utak síkosság-mentesítésén.
jan. 5
6:54
A nő ereje: az életed irányításához szükséges eszközök megteremtése (HarmoNet)
A mai élettempó hatásait ismerve és női szerepeink sokszínűségét tekintve, a saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy mennyire hiányzik számunkra egy olyan eszköz, amely harmónia és női minőségeink gyarapítása útján vezet bennünket.
jan. 5
7:33
"Melyek a terhesség legkorábbi jelei?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szeretném megkérdezni,hogy melyek a terhesség legkorábbi jelei? Azt tudom, hogy hányinger, hányás, rossz közérzet. Még milyen tünetek lehetnek? Hány hetesen érzi a kismama a babát először?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 5
7:48
Elárverezi Maradona fülbevalóit az olasz adóhatóság (Infostart)
Árverésre bocsát egy pár, Diego Maradonától lefoglalt fülbevalót az olasz adóhatóság, amely azt reméli, hogy a bevétel valamennyivel csökkenti majd az egykori futballsztár adósságát.
jan. 5
8:06
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-01-05 (HarmoNet)
Ma nagy munkakedvvel vetjük bele magunkat a munkáinkba, ráadásul precízen dolgozunk. Még azt sem bánjuk, ha főnökünk plusz feladatokkal bíz meg. Ha ma kell túlóráznunk, akkor nem húzzuk a szánkat, zokszó nélkül benn maradunk. Ma jobban kell figyelnünk gyomor- bélrendszerünkre, ügyeljünk, hogy könnyű, egészséges ételeket együnk. Jól tesszük, ha nagyobb rosttartalmú élelmiszert fogyasztunk. Ennek…
jan. 5
8:06
Feng shui: Babát szeretnénk! (astronet.hu)
Segíthet-e a feng shui, ha kisbabát szeretnél? A válasz: igen.
jan. 5
8:08
Heti általános horoszkóp 2010. január 5-től 11-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 5
8:24
Miért van minden önismereti csoporton több nő? (HarmoNet)
Ha egy férfi tud 10 mondatot mondani önállóan társaság előtt, ha van némi önállóan alkotott véleménye, s hajlandó magára venni az ezo-guru köpönyegét, két perc alatt hőssé válik. Az ezoterikus klubok többségében ugyanis az ivararány erősen a nők felé billen. Mi ennek az oka?
jan. 5
8:24
Ön tudja, hol a legveszélyesebb a zsír? (Infostart)
A legtöbben nem is tudják, hogy a csípőjük körül kialakult zsírpárnák nemcsak esztétikai szempontból problémásak, hanem az egészségükre is veszélyesek: azt jelzik, hogy a hasüregben elhelyezkedő szervek körül is zsírréteg alakult ki.
jan. 5
8:24
Kenny Rogers zenéje áldás a stroke-os betegeknek (MaHu)
A zene gyógyír lehet a stroke-os betegek számára, amint Mike Pansom hátborzongató élményei is bizonyítják.
jan. 5
8:42
Manipuláció-e a H1N1 járvány? (MaHu)
Európa háború utáni történetének egyik legjelentősebb kommunikációs manipulációjára derülhet fény, ha bizonyítékokkal sikerül alátámasztani nemzetközi szervezetek és a gyógyszeripar befolyásoló kapcsolatát.
jan. 5
9:00
Százmilliós kár a leégett hotelben (Infostart)
Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.
jan. 5
9:15
Napi horoszkóp: nem dől össze a világ (Borsa)
Napi horoszkóp: nem dől össze a világ
jan. 5
9:18
Érdemes haragudni? Kezdd újra kapcsolatodat! (HarmoNet)
Év eleje van, hó tisztítja meg a várost, hogy aztán latyakos, majd száraz legyen az utca a széltől. Kisöpri az elmúlt év szemetjét, helyet ad a változásoknak. Miért ne tehetnénk meg ezt magunk is: meleg szobában, kenyérrel, kávéval, tejjel - esetleg kaláccsal is - minden rosszat kisöprünk a fejünkből és csak a társaink iránti jóindulatot tartjuk meg: "Örülök, hogy találkozhatok Veled".
jan. 5
9:18
Kilométerekről kilőtt golyó ölhette meg a gyermeket (Infostart)
Egy öt kilométerről kilőtt golyó okozhatta egy 4 éves gyermek halálát az Egyesült Államokban.
jan. 5
9:36
Nélkülözniük kell az életmentő jelzőrendszert (orientpress)
A kistelepüléseken és a tanyákon elő idős emberek úgy érzik, magukra hagyták őket, mert január elsejétől a kormány megszüntette a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás normatív támogatását.
jan. 5
9:38
Kérdések és válaszok az új influenzáról, a megelőzésről, a védőoltásról (orientpress)
A védőoltással kapcsolatos általános tudnivalókat tartalmaz, valamint fontos információkat közöl kismamák és oktatási intézmények számára az ÁNTSZ közleményében.
jan. 5
9:39
Halálos szívroham földrengéstől? (WebBeteg)
A földrengést követő években nem csak a megrongálódott, összedőlt házakat, hidakat kell újjáépíteni, hanem akár még három esztendőn át több halálos szívrohamra is számítani lehet.
jan. 5
10:12
Matekzseni csecsemők: korán számol a baba (HarmoNet)
A matematika az emberi elme alkotása, egyszerre az agy és a kultúra evolúciójának a terméke - állapítja meg Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese. A matematikai képességekről és ezek agyműködési hátteréről számol be a kísérleti pszichológia és kognitív idegtudomány kutatóprofesszora A számoló agy című cikkében.
jan. 5
10:12
A munkahelyi stressz és a depresszió rontják a produktivitást (MaHu)
A munkahelyi stressz megnehezíti a depressziós dolgozók számára a munkavégzést és a csökkenti a termelékenységüket.
jan. 5
10:18
Hugh Grant szeret női cipőt vásárolni (Borsa)
Hugh Grant gondoskodó: nőismerőseinek cipőket vásárol, édesapját pedig méregdrága személyi edzőhöz küldte.
jan. 5
10:30
Franciaország lemondott egy 50 milliós vakcinarendelést (HVG)
A francia kormány lemondta megrendelését az új típusú influenza elleni védőoltások több mint felére.
jan. 5
10:30
Gyerekkönyvet ír a kormányfő (Infostart)
Egy macska és egy kutya kalandjairól ír gyermekkönyvet Paul Rudd ausztrál miniszterelnök.
jan. 5
10:30
EüM: A MÁK is utalta a pénzt (orientpress)
Az EüM közleményben tudatja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és a Magyar Államkincstár (MÁK) január 4-i értéknappal teljesítette az utalást valamennyi fekvő- és járóbetegellátó egészségügyi szolgáltató, illetve számlavezető bankja számára.
jan. 5
10:42
Mindkét fülem be van dugulva - Ez normális? (WebBeteg)
"Már a negyedik napja rendszeresen be van dugulva a fülem, éjjel-nappal. Egyébként meg vagyok fázva, nem tudom, hogy ez szerepet játszik-e a fülfájásban illetve a füldugulásban." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
jan. 5
10:48
Agyvisszaszívás (orientpress)
A Magyar Tudományos Akadémia 2009-ben intézményesítette a külföldön dolgozó magyar kutatók hazahívását.
jan. 5
11:06
Tüdőtágulást okozhat a gyermekeknél a passzívdohányzás (orientpress)
Azok a gyermekek, akiknek környezetében dohányosok élnek, nagyobb kockázattal számolhatnak a tüdőtágulás kialakulásával, még akkor is, ha belőlük nem dohányzó felnőttek lesznek. Valószínűleg azért, mert a tüdő soha nem tudja tökéletesen kiheverni a másodlagos dohányzás hatásait, állítja egy új kutatás.
jan. 5
11:06
Az egészséges bőr titka: a hasznos baktérium (Infostart)
A Kalifornia Egyetem kutatói igazolták, hogy a bőrfelszínen található "egészséges" baktérium flóra meggátolja, hogy a sérülések után túlzott mértékű gyulladás alakuljon ki. Az emberből és egérből származó baktériumtenyészeteken elvégzett vizsgálatok érdekessége, hogy nemcsak a sebgyógyulás eddig fel nem fedezett folyamataiba enged betekintést, de egyben mikroszkopikus szintű magyarázatot is nyújt…
jan. 5
11:21
Ilyenek voltunk 2009-ben (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
jan. 5
11:24
Üzenet Kínából: 4 tanács a sikerhez, 2010-re! (HarmoNet)
Valamikor az idő távoli korszakában a bölcsesség fénye Keleten sütött fel először. Időszámításunk előtt háromezer évvel már bontogatta szárnyait a természet megismerésének vágya. Ez a vágy mely a tudást magával hozta, Kínában, Indiában, Egyiptomban volt a legerősebb.
jan. 5
11:42
Hogy sportolhatunk télen a szabadban? (orientpress)
A tél befagyaszthatja a kinti testmozgásra vonatkozó leglelkesebb terveket is. Nehéz kedvet érezni a kocogáshoz, ha jeges ösvényeken kell áthaladni. És ki akar tornaórára menni akkor, ha előbb a szélvédőről kell lekaparni a jeget? Mégis több okból jótékony hatása van, ha a hidegebb hónapokban továbbra is ragaszkodunk testedző programjainkhoz, mondják a szakértők. A kevésbé napfényes időben nem…
jan. 5
11:45
Védőoltás és autizmus - Kutatás (WebBeteg)
"A szülők meg lehetnek győződve az MMR-vakcina biztonságosságáról" - mondta Dorota Mrozek-Budzyn kutatásvezető, a krakkói Jagelló Egyetem munkatársa.
jan. 5
12:00
Szedik a gyógyszert, de nem tartják be az utasítást (MaHu)
Fontosak az egészség javításában az orvosok által előírt gyógyszeres kezelések, az idősebb korosztály 26-59 százaléka azonban nem ragaszkodik az orvosi utasításokhoz, derül ki a Drugs and Aging c. szaklapban megjelent tanulmányból.
jan. 5
12:06
Mi is az a Hepatitis B? (kamaszpanasz)
Biztosan sokan hallottatok már a Hepatitis B nevű vírusról, de tényleg mindegyikőtök tudja, hogy valójában mi is ez a betegség? Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk magunkat megvédeni ettől a betegségtől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbbet tudjunk meg róla.
jan. 5
12:18
Nem nagyobbíttathatják meg ezután mellüket a kiskorú lányok (orientpress)
Az olasz kormány tilalmat tervez kiskorú lányok mellnagyobbítása ellen. Amint a Corriera della Sera jelentette, a kabinet megkezdte a tanácskozást egy megfelelő törvényjavaslatról.
jan. 5
12:18
Egészségesebb lehet mezítláb futni, mint cipőben (Infostart)
Jobb az ízületeinknek, ha mezítláb futunk, mint az, ha kocogás közben edzőcipőt viselünk - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 5
12:20
Növekvő amputációs szám (orientpress)
A cukorbetegség miatt károsodnak a lábak és az ebből adódó szövődmények száma különösen Angliában emelkedett meg. A lábak és lábujjak amputációja az elmúlt évben itt ugrott meg különösen. A szakemberek számára ez csak részben érthető.
jan. 5
12:20
Komoly fennakadásokat okoz a brit tél (Infostart)
Komoly fennakadásokat okozott kedden Nagy-Britanniában a havazás újabb hulláma és az egyre hidegebb idő, amely miatt most már problémák is jelentkeznek a földgázellátásban.
jan. 5
12:24
Nevetséges divatelemek 2010-ben (Borsa)
A kifutókon általában kétféle kollekciót láthatunk, a viselhetetlen alkotásokat és a mindennapokra szánt darabokat. Nos, 2010 divatja elmossa ezt a határt.
jan. 5
12:54
3 fűtő, finom édesség hideg, téli napokra (HarmoNet)
Az alábbi receptek nem csak fűtenek, finomak, de gyorsan el is készíthetők, ez fontos, hiszen a munkahelyeden senkit sem érdekel, hogy Te még az ünnepek hangulatában lebegsz, valószínűleg az elmaradásaidat most kell pótolnod, indul a nagy év eleji hajrá! Sütögetni azonban, lehet percek alatt is?
jan. 5
12:54
Hatástalan lenne a ginkgo? (orientpress)
A ginkgo mindezidáig csodafegyvernek számított a koncentráció erősítésében, illetve az időskori szellemi hanyatlás ellen. Egy új, amerikai tanulmány, a növény hatékonyságát kérdőjelezte meg.
jan. 5
12:54
Miért érdemes verni a gyereket? (Infostart)
Felnőtt korukban boldogabbak és sikeresebbek lesznek azok a gyermekek, akiket szüleik fegyelmezés céljából néha meglegyintettek, mint azok, akiket édesapjuk vagy édesanyjuk megkímélt a testi fenyítéstől.
jan. 5
13:12
103 milliós támogatás a Dorottya Kórháznak (orientpress)
103 millió forinttal támogatja a Dorottya Kórház műszerbeszerzését Nagykanizsa.
jan. 5
13:30
Húsevő vegetáriánusok? (orientpress)
A legutóbbi szakácskönyv, melyet Mollie Katzen, a The Moosewood Cookbook című 'vegetáriánus biblia' szerzője írt, a spenótos lasagne elkészítésétől a gyömbérmázas zöldséges tofu receptjéig számtalan ötletet kínál a húst önként nélkülözőknek. Ám olyan marhapörköltrecept nem szerepel benne, mely szója alapú fehérjehelyettesítőt tartalmaz, és úgy van megfűszerezve, hogy húsíze legyen, és a kinézete…

Keresés