2010. január 4. hétfő

jan. 4
0:24
Szavazzon Ön is az Év Orvosára! (HáziPatika.com)
A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által szeptemberben meghirdetett Év Orvosa kezdeményezésre több száz történet érkezett, amelyekkel betegek jelölik orvosukat az Astellas Díjra. Az idei év három legemberségesebb orvosa...
jan. 4
0:28
"Az immunrendszerem lepuffantja a vírusokat" - videó! (HáziPatika.com)
Veszélyes a gyermekek oltása H1N1-es új influenza vírus ellen? Mit csinál az oltás? Milyen mellékhatásokra lehet számítani a H1N1-es vakcinától? Erről kaphatnak információkat rövid videónkból.
jan. 4
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 4
1:06
Nem ajánlatos már gyertyát gyújtani a karácsonyfákon (WebBeteg)
A karácsonyfák január elejére már annyira kiszáradtak a lakásokban, hogy nem ajánlatos azokon gyertyát, vagy csillagszórót gyújtani, ugyanis nagyon könnyen lakástűz alakulhat ki ebből - mondta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.
jan. 4
5:15
A pozsgás pozsgafa (Édenkert)
A Crassula nemzetségbe tartozó pozsgás növények általában igénytelenek, a legtöbb fajt szép formájú levelei miatt szeretik. Egyes fajok virágot is hoznak. A pozsgafa (Crassula ovata) ősztől egészen télig virágba borul. Nagyon könnyű gondozni, ezért gyerekeknek is ajánljuk.
jan. 4
6:00
A lengyel orvosokat már kevésbé vonzza Svédország (Infostart)
A korábbihoz képest kevésbé érdeklődnek lengyel orvosok a svédországi munkavállalás iránt, mert már otthon is egyre inkább megtalálják a számításaikat.
jan. 4
6:24
Mítoszok a fogamzásgátlásról (kamaszpanasz)
Számos mítosz létezik a fogamzásgátlással kapcsolatban, melyek a terhesség megelőzésében nagyon hatékonyak. Téves információk is terjednek azonban a fogamzásgátlók használatáról, akárcsak olyan módszerek, melyek egyszerűen nem működnek.
jan. 4
6:54
Téli allergiák (HarmoNet)
A hidegebb időjárás némi enyhülést ad a penész- és pollenallergiások számára. A tél azonban nem jelenti a taknyos orr, a viszkető szem és a fuldoklás végét az allergiásoknak és asztmásoknak.
jan. 4
7:24
Rutin vérkép - A leggyakoribb vérvizsgálati adatok értelmezése (WebBeteg)
A szervezetünk vizsgálatának a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vér laboratóriumi vizsgálata. Az egészségi állapotunk felmérésére éppúgy alkalmas vizsgálati módszer, mint bizonyos betegségek felismerésére, szűrésére.
jan. 4
7:42
Napi Horoszkóp - 10.01.04. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 4
8:00
Asztrológiai előrejelzés - 01.04.-01.10. (Ezoterikus.hu)
A hét bolygóállása nagy mértékben befolyásolhatja, hogy miben lehetünk most sikeresek, vagy épp mikor ütközhetünk váratlan akadályokba...
jan. 4
8:06
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-01-04 (HarmoNet)
Pontosan és kötelességtudóan dolgozunk, - nem okoz gondot, hogy visszarázódjunk a szürke hétköznapokba. Talán egy kicsit szégyenlősebbek vagyunk, mint máskor, - nem fogadjuk szívesen az új arcokat. Gondoljuk át, hogy mennyi rostot tartalmaz a mindennapi táplálkozásunk! Ha kevés, rostban gazdag élelmiszert fogyasztunk, akkor bélrenyheség, székrekedés alakulhat ki bélrendszerünk működésében. Jó…
jan. 4
8:08
Heti munka horoszkóp 2010. január 4-től 10-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
jan. 4
8:10
Veszélyes mézfajta (HarmoNet)
Könnyen a sürgősségi osztályon találhatják magukat azok a férfiak, akik szexuális vágyuk fokozására a vadmézzel próbálkoznak, állítják török kutatók.
jan. 4
8:24
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-04) (HarmoNet)
Tökéltesen indul a munka-év. Szorgalommal, alapos munkavégzéssel kezdünk és ez a szabadság érzését, hatalmas löketet adhat nekünk!
jan. 4
8:24
Gázolt a 3-as metró a Ferenc körúti megállónál (Infostart)
Elütött egy embert a 3-as metró hétfő reggel a Ferenc körúti állomásnál; buszokkal pótolják a baleset miatt nem közlekedő metrót - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:26
Késve járnak a BKV-buszok a hideg miatt (Infostart)
Késve közlekednek a BKV buszjáratai a hideg időjárás miatt - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:27
A ráknak már a diagnózisa is ölhet (WebBeteg)
Azok a férfiak, akikkel közlik, hogy prosztatarákjuk van, nemcsak gyakrabban követnek el öngyilkosságot, hanem megnő annak az esélye is, hogy korábban halnak meg szívbetegségben. Svéd kutatók vizsgálatának elgondolkoztató eredményeit a PLoS Medicine közölte.
jan. 4
8:36
Heti Horoszkóp január 4-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Vízöntő vagy Ikrek vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
jan. 4
8:42
A kézzel való kommunikáció az agy fejlődésének egyik funkciója (MaHu)
A kéz gesztusai nem csupán megkönnyítik a tanulást, hanem az agy fejlődésére is jótékony hatással lehetnek. Német kutatók arra próbálták választ találni, hogy bizonyos emberek miért gesztikulálnak többet, mint mások. Bíztak benne, hogy ezáltal közelebb kerülnek a mindeddig megválaszolatlan kérdéshez: voltaképpen miért gesztikulálunk?
jan. 4
8:54
3 afrodiziákum, amit soha ne használj! (Ezoterikus.hu)
A vágykeltők többnyire beteljesítik hozzájuk fűzött reményedet, ám léteznek olyanok, amelyeknek a közelébe se merészkedj! Nem csak egészségre, életedre is veszélyesek!
jan. 4
9:06
Napi horoszkóp: az üzletnek kedvez a mai nap (Borsa)
Napi horoszkóp: az üzletnek kedvez a mai nap
jan. 4
9:18
Merre tovább? Ideális munkaterület számmisztikával (HarmoNet)
Milyen karriert futhatsz be? Hol, milyen munkaterületen lehetsz sikeres? A legnagyobb eredményeket mely szakimákban érheted el? Karrier, munka, siker a számmisztika tükrében, a szakértőtől.
jan. 4
9:30
Szülinapi jóslataid januárra! Melyik nap születtél? (Ezoterikus.hu)
Születésnapod meghatározza, hogy egy hónapban melyek számodra azok a tevékenységek, módszerek és napok, amelyek kedvezőek. Mikor születtél? Csak válaszd ki a napot!
jan. 4
9:36
Veszélyes az egészséges szervezetre a vérhigító (orientpress)
A megelőzésre használt acetilszalicilsav (ASS) használata nemcsak hogy hatástalan, de veszélyes is lehet.
jan. 4
9:36
Havasi állatok és a lélekvándorlás - képgalériával (astronet.hu)
Az indiánok szerint az állatok lelke az emberekbe száll, és bennük él tovább. Ezért tisztelik oly nagyon a természetet. Ha végignézzük a...
jan. 4
9:54
Az orvosi konzultációk számának alakulása (orientpress)
Orvosi konzultációra orvosi rendelőkben, a kórházak ambulanciáján vagy bizonyos esetekben a betegek lakásán kerülhet sor. Sok európai országban a betegeket a kapuőri szerepet ellátó háziorvos utalhatja csak tovább, más országokban a betegek közvetlenül fordulhatnak szakorvoshoz.
jan. 4
9:54
A Dunába fagyva találtak egy férfit Budapesten (Infostart)
A Dunába fagyva találtak rá egy budapesti férfi holttestére hétfőn - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 4
10:06
Szerelem 2010. - Iránymutatód a Hold! (Ezoterikus.hu)
A legkülönfélébb módszerek léteznek arra, hogy szerelmi jóslatokkal lássuk el olvasóinkat. Íme a legkézzelfoghatóbb szisztéma: Szerelmi egyveleg 2010!
jan. 4
10:09
Susan Boyle énekli az új James Bond film betétdalát? (Borsa)
A Britain's Got Talent-ben tavaly felfedezett Susan Boyle Madonna és McCartney nyomdokaiba léphet. Állítólag ő énekli ugyanis a következő Bond betétdalt.
jan. 4
10:12
Női sors, női fájdalom (HarmoNet)
Talán nincs is boldogabb időszak nekünk, nőknek az életünkben, mint amikor a várva várt babánkat hordozzuk a pocakunkban, de legalábbis vetekszik azzal az időszakkal, amikor szerelmesek vagyunk, és szárnyal a lelkünk.
jan. 4
10:30
H1N1: véget érhet az első hullám, márciusban jöhet a második (HVG)
A január első két hetében regisztrált megbetegedések ismeretében lehet majd eldönteni, hogy túl vagyunk-e a járvány első hullámának a csúcsán Magyarországon - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos.
jan. 4
10:30
A 'pótalkohol' nem okoz részegséget és másnaposságot (orientpress)
A tudósok egy alkoholt helyettesítő készítményt akarnak kifejleszteni, mely fogyasztóját kellemes élményhez juttatja, de elmaradnak a rossz utóhatások. Az új anyaghoz még az a bónusz is járulhat, hogy egyik pillanatról a másikra 'ki lehet kapcsolni', és az ivók autót vezetve térhetnek haza, vagy mehetnek vissza dolgozni.
jan. 4
10:32
Megjelent a ’Sürgősségi ellátás fejlesztése - mentés, légimentés’ című kiemelt projekt (orientpress)
Megjelent a TIOP 2.2.1/09/1 jelű, 'Sürgősségi ellátás fejlesztése - mentés, légimentés' című kiemelt projekt teljes dokumentációja.
jan. 4
10:33
H1N1 - Eladó az oltóanyag? (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) decemberi közleménye szerint az újinfluenza-járvány Nyugat-Európa nagy részében tetőzik, és Közép-Európában valamint Ázsiában erősödik.
jan. 4
10:48
H1N1: Belgium eladományozza vakcinakészletének tizedét (HVG)
Belgium a fejlődő országoknak adja át a H1N1 influenzavírus elleni oltóanyag-készletének 10 százalékát - jelentette hétfőn a Le Soir című, francia nyelvű brüsszeli lap.
jan. 4
10:48
Nagyító alatt a babafürdető szerek (orientpress)
A babafürdetőkön folytatott tesztelés pozitív eredménnyel zárult. A szülők mégis elbizonytalanodnak a hatalmas választék láttán, hiszen a legjobbat szeretnék megadni gyermeküknek.
jan. 4
10:48
Gyors vizsgálat, mellyel meg lehet különböztetni az influenza vírus egyes alfajait (MaHu)
Egy gyors és automatikus rendszert fejlesztettek ki kutatók nemrég, melynek segítségével meg lehet különböztetni az influenza vírus egyes alfajait.
jan. 4
10:50
Megnyílik az USA az AIDS-esek előtt (orientpress)
Az eddigi szabályozás szerint nem léphettek be HIV-fertőzöttek az USA-ba. A BBC beszámolója szerint Obama elnök szerint a korlátozás nem összeegyeztethető a kormány céljaival, azaz, hogy az USA az AIDS elleni küzdelem vezető országa legyen.
jan. 4
11:06
Férfi vagy nő vagy belül? Auraelemzés a Nap és Hold tükrében (HarmoNet)
A Nap férfi, a Hold női energiaminőségeket jelképeznek. A Nap éltető sugaraival, a Hold időtagoló és vonzó erejével befolyásolja életünket. Egy szerelmespárra lehet asszociálni, ha a két égitestre gondolunk, ahol a főszerep a Napé. A Holdat csak a Nap sugarai keltik életre, viszont az éjszaka királynőjeként teret kap, tündökölhet.
jan. 4
11:06
Sötét gondolatokat ébreszt az éjszakázás (HVG)
Megerősítette a korai lefekvési időre, alvásra vonatkozó régi szülői tanácsot egy amerikai felmérés, amely kimutatta, hogy jóval nagyobb a depresszió és az öngyilkossági gondolatok aránya azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen későn mennek aludni - adta hírül a Sleep című szakfolyóirat januári számában.
jan. 4
11:06
Ha korán lefekszel, nem leszel depressziós (orientpress)
A korai elalvás segíthet a kamaszoknak, hogy elkerüljék a depressziós és öngyilkossági gondolatokat. A Sleep folyóiratban közölt tanulmány szerint azok a fiatalok, akiknek szülei már hamarabb bevezették a korai elalvási időt, sokkal kevésbé hajlamosak arra, hogy depressziótól vagy öngyilkosság elkövetésével kapcsolatos gondolatoktól szenvedjenek. Vagyis a korai lefekvés segíthet az alvás…
jan. 4
11:08
A hemofíliás betegeken nem segít az OEP (orientpress)
Megtagadta a segítséget a Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a hemofíliás betegektől, és nem adja át azokat a jegyzőkönyveket, amelyeket a vérzékenységben szenvedők szervezete kért a hivataltól.
jan. 4
11:24
Egyre több a kövér amerikai (Infostart)
Nem sikerült elérni azokat a nagyszabású népegészségügyi célokat, amelyeket 2010-re tűzött ki maga elé az amerikai kormányzat egy évtizede.
jan. 4
11:36
"Nem tudom feldolgozni az Anyukám halálát!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Pár hónapja halt meg az Anyukám és azóta nem tudok megnyugodni. Akut leukémiája volt. Állandóan bűntudat gyötör. Állandóan jár az agyam, aminek mindig az a vége, hogy azt érzem, én vagyok a hibás. Valamire nem figyeltem oda. Képtelen vagyok elfogadni, hogy Anyukám egyszer csak nincs. Hogyan lehet ezt a hiányt feldolgozni? " - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
11:42
Nyílt törése van a Magas-Tátrában lezuhant magyar hegymászónak (Infostart)
Mindkét lábát eltörte a legismertebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt, aki a Magas-Tátrában szenvedett balesetet. A Mount Everest első magyar megmászójának két társa volt. Egyikük súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor lezuhantak egy 150 méter magas falról. A hegyimentőket ők értesítették mobiltelefonon.
jan. 4
12:00
Ismét kinyitnak az oltópontok (orientpress)
A mai nappal összesen 40 oltópont nyit ki országszerte. A háziorvosok mellett ezeken a helyeken lehet új influenza elleni védőoltást kérni.
jan. 4
12:18
Az időskori dohányzás vakságot is okozhat (orientpress)
Az újévi fogadalmak között gyakran szerepel a dohányzás elhagyása. Sokan nem tudják, de a füstölés mellékhatásai között szerepelhet a vakság kialakulása is. Az időskori rossz szokás ugyanis megnöveli a Makula-degeneráció kialakulásának a rizikófaktorát.
jan. 4
12:18
Tudatos tervezés a kulcsa az újévi fogadalom megtartásának (MaHu)
Az Ausztrál Egészségügyi Társaság elnöke, Dr. Andrew Pesce szerint a dohányzásról való leszokás egyetlen titka a tudatos tervezés.
jan. 4
12:36
Sok a szívinfarktus földrengés után (HVG)
A földrengést követő években nem csak a megrongálódott, összedőlt házakat, hidakat kell újjáépíteni, hanem akár még három esztendőn át több halálos szívrohamra is számítani lehet.

Keresés