2010. január 23. szombat

jan. 23
0:39
Új lehetőség a szklerózis multiplex kezelésére (WebBeteg)
A szklerózis multiplex (SM) újonnan kipróbált orális kezelése más terápiáknál tapasztalt mellékhatások nélkül csökkentette a pácienseknél a visszaesést és az állapotromlást - közölték brit kutatók a New England Journal of Medicine (NEJM) című szakfolyóirat szerdán megjelent számában.
jan. 23
0:54
Halálos félrenyelés (HáziPatika)
Valóban a torkán akadhat valakinek a falat? Mi teendő, ha valaki fulladozik, s úgy tűnik, a légúti akadály miatt nem kap levegőt? Gyorsan kell cselekedni, a teendőket gyorsan megtanulhatja bárki!
jan. 23
3:48
Mennyire egészséges a szíve? - Hétpontos kérdőív! (WebBeteg)
A koszorúér-betegség megjelenésének esélye viszont attól függ, hogy a kockázati tényezők közül hány rizikófaktor jelenléte érvényesül: minél több rontja az életünket, annál nagyobb az infarktus vagy a szélütés valószínűsége.
jan. 23
5:54
Fagyhalál - Kik a veszélyeztetettek? (WebBeteg)
A legnagyobb veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek vannak.
jan. 23
8:00
Herpesz elleni kezelés és HIV fertőzés (WebBeteg)
Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy az acyclovir alkalmazása közben csökken a vérben a HIV-vírusok száma, ez azonban vélhetően nem befolyásolja az átadás kockázatát - állítják a szerzők.
jan. 23
8:15
Miért ártalmas a klóros uszodavíz? (Infostart)
A klóros vízben végzett úszóedzések növelik a kisgyerekeknél a légzőrendszeri fertőzések kockázatát - derült ki nemrégiben egy kutatásból. A tudósok felbecsülték a klóros uszodavíz hatását a bronchiolitis (az alsóbb légutak gyulladásos megbetegedése gyermekkorban) kialakulására és későbbi következményeire nézve.
jan. 23
8:51
"A márkajelzés státusszimbólum" (Infostart)
Imádják a luxust a hongkongiak, akik ráadásul kérkednek is a javaikkal, azzal, hogy megengedhetik maguknak a drága holmik megvásárlását - derült ki egy nemzetközi kutatásból.
jan. 23
9:03
Öröklődik a nyitott gerinc? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Férjem nyitott gerinccel született. Szerencsére komolyabb következménye nem lett. Gyermeket szeretnénk, mit tehetünk az ellen, hogy ez megismétlődjön? Genetikailag megállapították, hogy férjem apja az örökítő." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 23
9:09
Akiknek megtiltanák a lombikbébi-programot (Infostart)
Nem végezne mesterséges megtermékenyítést egy igen befolyásos brit orvoscsoport azoknál a nőknél, akik túl sok alkoholt fogyasztanak.
jan. 23
10:03
Beperelték a kormányfő zsarnok feleségét (Infostart)
Beperelte az izraeli miniszterelnök feleségét korábbi házvezetőnőjük. A volt alkalmazott azt állítja, Sara Netanjahu egy zsarnok, aki kevesebbet fizetett neki a minimálbérnél, és szociális juttatásokat sem kapott.
jan. 23
10:21
Tudósok keresik Sean Connery hasonmását (Infostart)
Sean Connery-hasonmást keresnek a brit Királyi Kémiai Társaság kutatói, hogy felhívják a figyelmet a kutatások szükségességére, amelyekre decemberi döntés miatt idén 600 millió fonttal kevesebb jut.
jan. 23
11:09
Veszélyes a magas koleszterinszint - Halálozási adatok (WebBeteg)
A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az is kitűnik, hogy a nők jóval nagyobb veszélyben vannak e tekintetben, különösen akkor, ha nem Nyugat-Magyarországon élnek.
jan. 23
12:12
"Depis vagyok!" - Hol kezdődik orvosi értelemben a depresszió? (WebBeteg)
Nem igaz, hogy a magyar depressziós nép, legfeljebb az, hogy rosszul működik az önértékelési képessége, ez befolyásolja negatívan egészségi állapotát. Az irigység, a gyűlölet, az ellenségeskedés előbb-utóbb kikezdi a lelki egyensúlyt, a harmónia felbomlik és megjelenik a betegség.
jan. 23
14:18
Behcet-kór: a betegség és tünetei (WebBeteg)
A Behcet-kór egy olyan szisztémás betegség, melynek fennállásakor testszerte több szervrendszer érintett. A betegek kétharmadánál az első tünet a fájdalmas szájüregi fekély, vagy afta.
jan. 23
17:27
Stresszorexia - A dolgozó anyák táplálkozási zavara (WebBeteg)
"Meghalni sincs időm, nemhogy enni!" Leginkább azoktól a nőktől halljuk, akik a maximumot szeretnék kihozni magukból a munkahelyükön és otthon is, miközben szeretnének továbbra is kívánatosak maradni.
jan. 23
17:29
Meghalt Jean Simmons, a "Tövismadarak" sztárja (WebBeteg)
80 éves korában, tüdőrákban halt meg Jean Simmons színésznő pénteken, kaliforniai otthonában - számolt be a Los Angeles Times napilap.
jan. 23
19:33
Mi volt Darwin titokzatos betegsége? (WebBeteg)
Charles Darwin, az evolúció atyja, felnőtt életének legnagyobb részében egy olyan kórtünettől szenvedett, melyet leginkább gyermekeknél tapasztalhatunk - állítja egy új kutatás.
jan. 23
19:39
Egyre több férfi használja barátnője sminkkészletét (Infostart)
A női neszeszer korábban tabu volt a férfiaknak, újabban azonban egyre gyakrabban csenik el. És nem csak kíváncsiságból kukkantanak bele az erősebbik nem képviselői.
jan. 23
20:33
Nem kell koplalniuk vajúdás közben a nőknek (Infostart)
Vajúdás közben sem kell koplalniuk a nőknek - derült ki a legújabb áttekintő tanulmányból.
jan. 23
21:09
Az ötös lottó 3. heti nyerőszámai (Infostart)
Az 3. játékhéten kézi sorsolással a következő számokat húzták:

Keresés