2010. január 23. szombat

jan. 23
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.01.23. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 23
0:39
Az angyalok köztünk járnak (saját élmény) (Ezoterikus.hu)
Szemerkélő eső kopog fekete kabátján. Sálát nyaka körül szorosabbra vonja, hideg a közelgő éjszaka. Vállát a megkopott táska húzza, benne piszkos munkásruha.
jan. 23
0:39
Új lehetőség a szklerózis multiplex kezelésére (WebBeteg)
A szklerózis multiplex (SM) újonnan kipróbált orális kezelése más terápiáknál tapasztalt mellékhatások nélkül csökkentette a pácienseknél a visszaesést és az állapotromlást - közölték brit kutatók a New England Journal of Medicine (NEJM) című szakfolyóirat szerdán megjelent számában.
jan. 23
0:43
Az év legdepressziósabb napja! Ma és holnap! (Ezoterikus.hu)
Brit pszichológusok szerint január 23. és 24. az év legdepressziósabb napja. De mit tehetünk a januárban jelentkező levertség és kedvtelenség ellen? Van néhány tippünk!
jan. 23
0:47
4 isteni tea - depresszió ellen is! (Ezoterikus.hu)
Ha már úgy vélik a kutatók, hogy ma van az év legdepressziósabb napja, akkor tegyünk ellene valamit, és ne dőljünk a kardunkba. Igyunk egy forró teát, és relaxáljunk!
jan. 23
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 23
0:54
Halálos félrenyelés (HáziPatika.com)
Valóban a torkán akadhat valakinek a falat? Mi teendő, ha valaki fulladozik, s úgy tűnik, a légúti akadály miatt nem kap levegőt? Gyorsan kell cselekedni, a teendőket gyorsan megtanulhatja bárki!
jan. 23
3:48
Mennyire egészséges a szíve? - Hétpontos kérdőív! (WebBeteg)
A koszorúér-betegség megjelenésének esélye viszont attól függ, hogy a kockázati tényezők közül hány rizikófaktor jelenléte érvényesül: minél több rontja az életünket, annál nagyobb az infarktus vagy a szélütés valószínűsége.
jan. 23
5:06
Hogyan készítsünk 1 óra alatt függőágyat a kertünkbe? (Édenkert)
Télen-nyáron kiváló sziesztahely, a kertbe kiakasztott függőágy! Hogy nincs függőágyunk? Akár 1 óra alatt összedobhatunk egyet! Csak egy erős vászon vagy bútorszövet kell hozzá.
jan. 23
5:08
Hogyan gondozzuk a zöldbabot? (Édenkert)
Étkezésünknek fontos alapanyaga a zöldbab. Ha valaki egyszerre nagyobb mennyiségű babot vet el, akkor arra kell számítania, hogy a hüvelyek egyszerre lesznek szedésre érettek, és a háziasszony nem tudja rövid idő alatt felhasználni az egész termést.
jan. 23
5:10
A madárfészekpáfrányt imádják a pajzstetvek (Édenkert)
A madárfészekpáfrányt (Asplenium nidus) nagy, sötét középerű, hullámos szélű, lándzsa alakú levelek jellemzik. Jó búvóhelyek a kártevők számára. Ezért aztán ki is használják...
jan. 23
5:54
Fagyhalál - Kik a veszélyeztetettek? (WebBeteg)
A legnagyobb veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek vannak.
jan. 23
8:00
Herpesz elleni kezelés és HIV fertőzés (WebBeteg)
Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy az acyclovir alkalmazása közben csökken a vérben a HIV-vírusok száma, ez azonban vélhetően nem befolyásolja az átadás kockázatát - állítják a szerzők.
jan. 23
8:15
Szombati HarmoNet horoszkóp 2010-01-23 (HarmoNet)
Ma lassabbak leszünk, mindenre kétszer annyi időt kell szánnunk, mint máskor. Ha házimunkára szánnánk a napot, akkor legyünk magunkkal elnézőek: igaz, hogy lassabban haladunk, de alapos a munkánk. Ma a legjobban a természetes anyagokat tudjuk hasznosítani. Egy élesztős pakolás remek eredményeket hoz, száradás után finoman dörzsöljük le. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, s így felszínre kerülhet…
jan. 23
8:15
Miért ártalmas a klóros uszodavíz? (Inforádió)
A klóros vízben végzett úszóedzések növelik a kisgyerekeknél a légzőrendszeri fertőzések kockázatát - derült ki nemrégiben egy kutatásból. A tudósok felbecsülték a klóros uszodavíz hatását a bronchiolitis (az alsóbb légutak gyulladásos megbetegedése gyermekkorban) kialakulására és későbbi következményeire nézve.
jan. 23
8:17
Heti Style-Art-Party horoszkóp 2010. január 23-tól 29-ig (HarmoNet)
Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
jan. 23
8:33
Milyenek a Vízöntő gyerekek? (astronet.hu)
Ösztönös gyerek, aki egyéniségével kilóg a sorból. Kedveli az állatokat, a természetet, a szabadságot.
jan. 23
8:51
"A márkajelzés státusszimbólum" (Inforádió)
Imádják a luxust a hongkongiak, akik ráadásul kérkednek is a javaikkal, azzal, hogy megengedhetik maguknak a drága holmik megvásárlását - derült ki egy nemzetközi kutatásból.
jan. 23
9:03
Öröklődik a nyitott gerinc? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Férjem nyitott gerinccel született. Szerencsére komolyabb következménye nem lett. Gyermeket szeretnénk, mit tehetünk az ellen, hogy ez megismétlődjön? Genetikailag megállapították, hogy férjem apja az örökítő." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 23
9:09
Akiknek megtiltanák a lombikbébi-programot (Inforádió)
Nem végezne mesterséges megtermékenyítést egy igen befolyásos brit orvoscsoport azoknál a nőknél, akik túl sok alkoholt fogyasztanak.
jan. 23
9:18
Napi horoszkóp: elég volt a hízásból (Borsa)
Napi horoszkóp: elég volt a hízásból
jan. 23
9:18
Elváltak a szüleim! (kamaszpanasz)
Nincs nehezebb annál, mintha elhagysz valakit, akit szeretsz. Biztos, hogy a halál szomorú és nehéz dolog, de az, hogy tudod, hogy ő még él de a távolság miatt nem láthatod, talán még nehezebb. Különösen, ha ez a valaki az anyukád, vagy az apukád.
jan. 23
10:03
Beperelték a kormányfő zsarnok feleségét (Inforádió)
Beperelte az izraeli miniszterelnök feleségét korábbi házvezetőnőjük. A volt alkalmazott azt állítja, Sara Netanjahu egy zsarnok, aki kevesebbet fizetett neki a minimálbérnél, és szociális juttatásokat sem kapott.
jan. 23
10:21
Tudósok keresik Sean Connery hasonmását (Inforádió)
Sean Connery-hasonmást keresnek a brit Királyi Kémiai Társaság kutatói, hogy felhívják a figyelmet a kutatások szükségességére, amelyekre decemberi döntés miatt idén 600 millió fonttal kevesebb jut.
jan. 23
10:21
Kleopátrát a sminkje védte a szembetegségektől (Borsa)
Az ókori egyiptomi szemfestékek megvédték viselőjüket a szemfertőzésektől. A francia kutatók előálltak a "varázserő" tudományos magyarázatával.
jan. 23
10:21
Fontos felhívás a foci VB-re utazóknak (Édenkert)
A Dél-Afrikai Köztársaság Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztériuma a beutazókat érintő állat- és növényegészségügyi előírásokról felhívást juttatott el többek között Magyarország számára is.
jan. 23
10:57
Mi hasznuk a náthaszereknek? (HVG)
A náthát nem gyógyítják, és többnyire feleslegesen sokféle, ráadásul könnyen túladagolható hatóanyagot tartalmaznak, mégis 5 milliárd forintnyi fogyott belőlük tavaly Magyarországon. A HVG annak járt utána, milyen gyógyszerekkel kúráljuk magunkat az influenzával összetéveszthető, ám annál könnyebb lefolyású nyavalyák során.
jan. 23
11:09
Veszélyes a magas koleszterinszint - Halálozási adatok (WebBeteg)
A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az is kitűnik, hogy a nők jóval nagyobb veszélyben vannak e tekintetben, különösen akkor, ha nem Nyugat-Magyarországon élnek.
jan. 23
11:16
Lehetséges: vérnyomáscsökkentés, súlycsökkentés - zöldséglével! (ma.hu)
A rendszeres, bőséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek - az ősi tapasztalatot a legújabb tudományos eredmények is megerősítik.
jan. 23
12:12
"Depis vagyok!" - Hol kezdődik orvosi értelemben a depresszió? (WebBeteg)
Nem igaz, hogy a magyar depressziós nép, legfeljebb az, hogy rosszul működik az önértékelési képessége, ez befolyásolja negatívan egészségi állapotát. Az irigység, a gyűlölet, az ellenségeskedés előbb-utóbb kikezdi a lelki egyensúlyt, a harmónia felbomlik és megjelenik a betegség.
jan. 23
12:45
Buták ezek az angolok: egyre több férfi használja élete párjának kozmetikumait (ma.hu)
Minden tizedik brit férfi titokban használja élete párjának szépészeti eszközeit, kozmetikumait az előnyösebb megjelenés érdekében, s számuk egyre nő - derült ki egy a közelmúltban végzett felmérés során.
jan. 23
14:15
A tinik dühösebbek, mint a felnőttek? (kamaszpanasz)
Egy új kutatás szerint a fiatalabbak hajlamosabbak dührohamokra, mint a felnőttek. Csak 18 éves és idősebb emberek vettek részt a kutatásokban, de szerintem a tinik düh-foka is van olyan magas, mint a fiatal felnőtteknek.
jan. 23
14:18
Behcet-kór: a betegség és tünetei (WebBeteg)
A Behcet-kór egy olyan szisztémás betegség, melynek fennállásakor testszerte több szervrendszer érintett. A betegek kétharmadánál az első tünet a fájdalmas szájüregi fekély, vagy afta.
jan. 23
17:15
Bőségesen lesz bor az ópusztaszeri gazdák jóslata szerint (ma.hu)
Épek, egészségesek a szőlővesszők, így az idén is bőségesen lesz bor, jövendölték a környékbeli hegyközségek szőlősgazdái és a borrendek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban rendezett Vince-napi Borünnepen szombaton.
jan. 23
17:17
Nem kell koplalniuk vajúdás közben a nőknek (ma.hu)
Vajúdás közben sem kell koplalniuk a nőknek - derült ki a legújabb áttekintő tanulmányból.
jan. 23
17:27
Stresszorexia - A dolgozó anyák táplálkozási zavara (WebBeteg)
"Meghalni sincs időm, nemhogy enni!" Leginkább azoktól a nőktől halljuk, akik a maximumot szeretnék kihozni magukból a munkahelyükön és otthon is, miközben szeretnének továbbra is kívánatosak maradni.
jan. 23
17:29
Meghalt Jean Simmons, a "Tövismadarak" sztárja (WebBeteg)
80 éves korában, tüdőrákban halt meg Jean Simmons színésznő pénteken, kaliforniai otthonában - számolt be a Los Angeles Times napilap.
jan. 23
18:06
Mit mesél a hajad az egészségedről? 2. rész (kamaszpanasz)
Az ápolatlan ronda haj rossz egészséget is jelenthet? Tényleg mondani akar a hajunk valamit az egészségünkről? Számos körülmény és gyógyszer hat ugyanúgy a hajadra is, mint az egészségedre. Bár tény, hogy lehet csak a hajadra kell jobban odafigyelned, belül pedig minden rendben van. Engedd, hogy végigvezessünk e cikken megmutatva, hogy mi az, ami tény és mi az, ami csak mítosz!
jan. 23
19:33
Mi volt Darwin titokzatos betegsége? (WebBeteg)
Charles Darwin, az evolúció atyja, felnőtt életének legnagyobb részében egy olyan kórtünettől szenvedett, melyet leginkább gyermekeknél tapasztalhatunk - állítja egy új kutatás.
jan. 23
19:39
Egyre több férfi használja barátnője sminkkészletét (Inforádió)
A női neszeszer korábban tabu volt a férfiaknak, újabban azonban egyre gyakrabban csenik el. És nem csak kíváncsiságból kukkantanak bele az erősebbik nem képviselői.
jan. 23
20:33
Nem kell koplalniuk vajúdás közben a nőknek (Inforádió)
Vajúdás közben sem kell koplalniuk a nőknek - derült ki a legújabb áttekintő tanulmányból.
jan. 23
21:09
Az ötös lottó 3. heti nyerőszámai (Inforádió)
Az 3. játékhéten kézi sorsolással a következő számokat húzták:

Keresés