2010. január 26. kedd

jan. 26
1:33
Leégett egy budapesti családi ház (boon)
Tűz ütött ki egy fővárosi családi házban hétfőn este. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzoltókat este nyolc óra előtt riasztották Csepelre, a Királyerdő utcába, ahol egy 70 négyzetméteres épület beépített tetőtere lángolt.
jan. 26
5:15
Fogadás: 70 milliót bukik a magyar műsorvezető? (ATV)
Hogy ez ne történjen meg, még négy kilót kell fogynia.
jan. 26
5:17
Bokrost támogatja az egyik leggazdagabb magyar (ATV)
Bojár Gábor, az ismert üzletember, a Graphisoft megalapítója a HVG.hu-n megjelent cikkében egyértelműen leteszi a garast Bokros Lajos mellett. Mint írja, szükség lenne rá, hogy az MDF bekerüljön a Parlamentbe, és ott Bokros programjának a „hangja” legalább ellenzékként jelen legyen.
jan. 26
5:24
Orbán Viktor megelőzte Sólyom Lászlót (168 Óra Online)
A Fidesz-elnök ismertségi indexe most két százalékponttal magasabb az államfőénél. Javult a megítélése a szocialista táboron belül Mesterházy Attila kormányfőjelöltnek, akit csak Bajnai Gordon miniszterelnök előz meg.
jan. 26
6:00
Tévedés, ha tiltják a közpénzfelhasználás kritikáját a képviselőknél (Népszava)
Zavarosnak tűnik a bíróságok ítélkezési gyakorlata a politikusok közötti sarkos véleménynyilvánítások esetében: egyszer helyt adnak a felperes keresetének, máskor viszont épp a szólásszabadságra hivatkozva elutasítják azt. Orbán Viktor 2006 őszén például azt mondta, hogy a rendőrség politikai utasításra hajtott végre brutális rendőri akciókat. Az ítélet akkor „megvédte” Orbánt. Most viszont nem…
jan. 26
6:02
Rogán-Steiner-Debreczeni küzdelem lesz áprilisban a főváros V. kerületében (Népszava)
Ismert politikusok csapnak össze néhány körzetben az egyéni mandátumért áprilisban. A főváros II. kerületében például a szocialisták ezúttal Donáth Lászlót indítják a fideszes Balsai Istvánnal szemben, a Jobbik színeiben pedig Balczó Zoltán európai parlamenti képviselő méreti meg magát. Az effajta pártharcokhoz már hozzászoktak a választók, ezúttal azonban még nehéz kiszámítani, vajon ki kinek a…
jan. 26
6:04
Nyugdíjvita: az MDF közös kampánystáb üzemeltetésével vádolja a Fideszt és az MSZP-t (Népszava)
Kiegyensúlyozott nyugdíjvitára szólít fel az MDF – az ellenzéki párt szerint ugyanis a Fidesz és az MSZP közös kampánystábot üzemeltet a választók megvezetése érdekében, és az MDF javaslata ellen. Ez a vád azért furcsa, mert a legnagyobb ellenzéki párt által korábban nyíltan felvállalt egyéni számlás rendszer bevezetését csak az MDF támogatta, vagyis gyakorlatilag a Fidesz mögé álltak. Eközben a…
jan. 26
6:06
Meggyes Tamás szerint jobb, ha az ellenzék hallgat a testületi ülésen (Népszava)
„Vita nélkül döntsük el az összes témát” – javasolta a legutóbbi testületi ülésen Esztergom fideszes polgármestere, mire a jobboldali többségű testület megszavazta az előterjesztést. Ez lényegében az ellenvélemények elhallgattatását jelenti. Meggyes Tamás szerint javaslata nemes célt szolgál: így az ülések nem válnak „az olcsó kampány martalékává”. Az ellenzéki oldal szerint viszont ez a…
jan. 26
6:18
Navracsics: Orbán Viktor dönt minden személyi kérdésben (Infostart)
Kizárólag a Fidesz elnökének kompetenciája, hogy egy esetlegesen győztes választás után kiket jelöl majd kormányzati pozícióba, erről még a párton belül is csak pletykák vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt parlamenti frakciójának vezetője. Navracsics Tibor azt mondta, nincs alternatív kormányprogram, csak a készülő Kormányzás 2010.
jan. 26
6:18
Elképesztő! Álmozdonyvezető vezette a MÁV vonatait (168 Óra Online)
Álmozdonyvezetőt fogtak szombatra virradóra a MÁV belső ellenőrei. A Blikk információi szerint a férfi rendelkezett szépen vasalt mozdonyvezető egyenruhával és a hozzá tartozó táskával, valamint sapkával, csak éppen jogosítványa nem volt, de ennek ellenére több ízben utasokat szállított.
jan. 26
6:39
Ha ordít a farkas (szon)
Hétfő reggelre megdőlt az idei hidegrekord Székelyföldön... Ladányi Tóth Lajos jegyzete
jan. 26
6:39
Fogyatékos fiút keresnek Egerben (boon)
Rendőrök és polgárőrök keresnek egy eltűnt szellemi fogyatékos fiatal fiút Egerben.
jan. 26
6:41
Háromszor is megnézték: tényleg eltűnt-e - Népszabadság (boon)
Hét XIII. kerületi rendőr ellen indul fegyelmi eljárás amiatt, hogy a rendőrség csak több mint egynapos késéssel "észlelte" a maffia-bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert "eltűnését."
jan. 26
6:43
VEKE: A regisztrációs jegy utasellenes és pazarló (boon)
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) álláspontja szerint a vasúton és a volánnál februártól bevezetendő regisztrációs jegy utasellenes, kártékony, teljesen haszontalan és pazarló intézkedés - derül ki az egyesület közleményéből.
jan. 26
6:45
Tragédia lett a sikersztoriból - Népszabadság (boon)
Január 18-án hajnalban meghalt a Kútvölgyi úti klinikán az a H1N1-fertőzött kismama, akit korábban hazaengedtek a kórházból.
jan. 26
6:57
Megtalálták az Egerben eltűnt fogyatékos fiút (boon)
Megtalálták azt a szellemi fogyatékos fiatal fiút, aki hétfőn délután tűnt el Egerben.
jan. 26
6:57
Bogi, kedd szépe (szon)
Bogi mentőtiszt hallgató, s tanulmányai után az egészségügyben szeretne elhelyezkedni.
jan. 26
7:03
Júliustól a nyugdíjasokat is büntethetik + videó (ATV)
Ingyenes regisztrációs jegyet kell váltaniuk február elsejétől azoknak, akik díjmentesen használják a MÁV és a Volán járatait. A szaktárca ezzel akarja felmérni a 6 év alattiak és a 65 év fölöttiek utazási szokásait.
jan. 26
7:12
Fegyelmi vizsgálat a rab szökése miatt - lapszemle (Infostart)
Hét XIII. kerületi rendőr ellen indul fegyelmi eljárás amiatt, hogy a rendőrség csak több mint egynapos késéssel "észlelte" a maffia-bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert "eltűnését" - írja a Népszabadság.
jan. 26
7:21
„Buta, gyermeteg” Alázás, sértődés a TV2 forgatásán (ATV)
A műsorvezető nehezményezte, hogy nem humorral vágtak vissza neki.
jan. 26
7:23
5000 embert ölt meg: kivégezték Huszein unokatestvérét + videó (ATV)
Irakban kivégezték Vegyi Alit. Szaddám Huszein unokatestvérét tömeggyilkosságok miatt ítélték halálra, összesen négyszer.
jan. 26
7:30
VEKE: a regisztrációs jegy sok bosszúságot okoz és semmilyen hasznot nem hoz (MaHu)
A közlekedési miniszter és kormánybiztosa a vasútvonalak bezárása és az eszement mértékű, kizárólag utasvesztést okozó 10-15 százalékos jegyáremelés után újabb ámokfutásba kezdett, mellyel az ingyen utazók felmérésének jogos célját is lejáratja - áll a VEKE közleményében.
jan. 26
7:30
"Az utolsó csepp a pohárban" - Miért távozik a politikus? (168 Óra Online)
Boross Péter kilép a Magyar Demokrata Fórumból - erősítette meg a volt miniszterelnök az MTI információját. A politikus érdemben nem kívánta kommentálni döntését. Mint mondta, aki valamennyire tájékozott az ő utóbbi időben tanúsított magatartásával kapcsolatban, az sejtheti, hogy most mi váltotta ki belőle, hogy a jövőben még passzív tag sem kíván lenni az MDF-ben. Tavaly júniusban megszakítottam…
jan. 26
7:32
Vissza 200 évvel a magyar pszichiátriai betegek ellátásában (MaHu)
Európában, Magyarországon, Kiskunhalason 2010-ben a pszichiátriai betegek Bács-Kiskun Megyei Önkormányzata Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában életre kelt a legrosszabb álom: a betegeket megalázzák és kihasználják, az igazgató kivár, a nyilatkozó ügyésznek prekoncepciója van.
jan. 26
7:33
Dzsudzsák lesz a Fidesz arca - Napi Ász (boon)
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott és a holland PSV Eindhoven focistáját kérte fel a Fidesz, hogy legyen az egyik kampányarcuk - tudta meg a lap.
jan. 26
7:39
„Pomáz várhatóan elsötétedik, mindenki vegyen zseblámpát!” (ATV)
Állítólag 150 millióval tartozik a város, de a szolgáltató szerint az önkormányzat nem akar fizetni.
jan. 26
7:48
A Fidesz és az MSZP is védené a hungarikumokat (Infostart)
Egyebek mellett az eredetvédett magyar termékek külföldi áruházakban való megjelenése érdekében sürget törvényi szabályozást több magyar vállalkozás. A Fidesz által felkarolt kezdeményezést az európai szocialisták és a magyar kormány is támogatja.
jan. 26
8:06
Több tízezer forintos büntetés jár annak, aki tiltott helyen lép a jégre (Infostart)
Országszerte nagyon sokan korcsolyáznak a folyók és tavak befagyott vizén, holott sok helyen csak néhány nap múlva éri el a jég vastagsága a sportolásra alkalmas 12-16 centimétert - mondta az InfoRádiónak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.
jan. 26
8:06
Gyógyultnak nyilvánították, majd elhunyt a H1N1-es kismama (MaHu)
Meghalt az a kismama, akit H1N1-gyel kezeltek tavaly év végén a Kútvölgyi úti klinikán. Kisbabáját előzőleg császármetszéssel hozta világra, szilveszterre haza is mehetett, azonban pár nap múlva újra intenzívre került és meghalt.
jan. 26
8:06
Tragédia lett a sikersztoriból: elhunyt a H1N1-nel fertőzött kismama (HVG)
Elhunyt Budapesten a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést - írta a Népszabadság.
jan. 26
8:06
A Fidesz-korszak előszele: Kósa Lajos freskón, lovon, huszárruhában (168 Óra Online)
Négycsillagos "huszárszállót" adtak át Debrecenben: a több mint egymilliárd forintos költséggel felépült Hotel Óbester a világ első, a huszárhagyományokat ápoló szállodája – mondta a megnyitón Boros József tulajdonos.
jan. 26
8:15
Az MSZP fiatalokkal, a Fidesz nyugdíjasokkal + videó (ATV)
Ugyanarról írat alá a két nagy párt.
jan. 26
8:24
Hazafiatlannak nevezték a művészt! (168 Óra Online)
Dohnányi Ernő zenéjét ismét sokszor játsszák a hangversenytermekben. A Dohnányi-archívum kutatómunkája nyomán 2010-hez, halálának 50. évfordulójához közeledve talán el is foglalhatja a zenetörténetben az őt megillető helyet. GERI ÁDÁM írása.
jan. 26
8:24
Ügyészségek vizsgálják pártok gazdálkodását (Népszava)
A Legfőbb Ügyészségen felvetődött annak lehetősége, hogy az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az állami támogatásban nem részesülő pártok gazdálkodásáról készült jelentése a bűncselekmény gyanúját is felvetheti - írta a Népszabadság.
jan. 26
8:27
Vetélkedő a nyíregyházi Zay koliban (szon)
Nyíregyháza - Hétőn este a kollégiumi DÖK szervezésében vetélkedőt tartottak a kollégium lakói számára.
jan. 26
8:27
Gyanúsított lett a balajti polgármester (boon)
Balajt - Hivatali visszaélés és sikkasztás miatt folyik nyomozás a balajti polgármester ellen. Gyanúsítottként hallgatták ki a megyei rendőr-főkapitányságon Balajt polgármesterét.
jan. 26
8:29
Három éves a petneházi nyugdíjas klub (szon)
Petneháza - A petneházi Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub immár 3 éve alakult.
jan. 26
8:42
Ügyészségek vizsgálják pártok gazdálkodását (HVG)
A Legfőbb Ügyészségen felvetődött annak lehetősége, hogy az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az állami támogatásban nem részesülő pártok gazdálkodásáról készült jelentése a bűncselekmény gyanúját is felvetheti – írta a Népszabadság.
jan. 26
8:42
Mentelmi joggal rendelkező politikusok kerültek az ügyészség látóterébe (Népszava)
Molnár Gyulát, Újbuda szocialista polgármesterét és az önkormányzat SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét is kihallgathatja a Központi Nyomozó Főügyészség a Lágymányosi-öböl privatizációjával összefüggésben indult nyomozásban - írta a Magyar Nemzet.
jan. 26
8:44
A rendőrség is nyomoz a magyar-szerb verekedés miatt - videó (HVG)
A Délmagyar hírportál úgy tudja, a rendőrség nyomozást kezdett a szerb és magyar vízilabda-válogatott tagjai közötti, hétfői verekedés miatt.
jan. 26
8:51
„Lassan szétesek..” Mi történt a 80-as évek egyik legnagyobb sztárjával? (ATV)
Egyre több egészségügyi problémától szenved, tornavideót ad ki.
jan. 26
9:00
Herényi: Boross lépése mögött az SZDSZ állhat (orientpress)
Az SZDSZ közeledése okozhatta azt, hogy Boross Péter kilépett a pártból - mondta Herényi Károly a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában arra reagálva, hogy a volt miniszterelnök hétfőn bejelentette, kilép az MDF-ből.
jan. 26
9:02
Műméz, nagyágyúk és Jobbik-büdzsé a lapszemlében (orientpress)
Mézhamisítványokat, cukorral dúsított műmézeket leplezett le hétfőn a HírTV és a Magyar Nemzet- közli az újság. A Népszabadság költségvetésüket leplező pártokról és a Jobbik meglepően alacsony pénzforgalmáról, a Népszava pedig egyéni mandátumokért harcoló politikai nagyágyúkról tudósít keddi számában.
jan. 26
9:03
Minden gyermek fontos Nyírpazonyban (szon)
Nyíregyháza, Nyírpazony - A nyíregyházi Gyermekjóléti Központ és a nyírpazonyi Színi Károly Általános Művelődési Központ (ÁMK) közösen nyert egy pályázatot, amelynek címe „Minden gyermek fontos”.
jan. 26
9:03
Ingyenes utazás: büntetés lesz, ha nincs regisztrációs jegy (boon)
A regisztrációs jegy bevezetése a közlekedési szokások felmérését szolgálja az ingyenes utazásra jogosultak körében – mondta Antali Károly közösségi közlekedésért felelős kormánybiztos a hétfői sajtótájékoztatóján.
jan. 26
9:18
Éjszakára kijavítják az OTPdirekt rendszerét (Infostart)
Ma éjszakára ígéri az OTP, hogy kijavítja a technikai hibát, ami miatt hétfő óta hibásan működik az OTPdirekt rendszere. Juhász Róbert, a bank szolgáltatásfejlesztési és internetkoordinációs főosztály igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a netes autópályamatrica-vásárlás és mobiltelefon feltöltés nem működik, a többi szolgáltatás a hiba kijavításáig is elérhető.
jan. 26
9:18
Ragyás Tóni gyilkosa valójában egy haragosa miatt menekül? (MaHu)
Kezd izgalmassá válni Magyar Róbert, a "fekete sereg" vezetésével vádolt maffia-vezér szökése és az ezt övező misztikum. Felröppent hírek szerint Magyar egy korábbi ellensége miatt lépett le a házi őrizetből, azóta sem adott hírt magáról. Itt az újabb Szlávy Bulcsú eset?
jan. 26
9:27
Medve vagy bika vagy? (ATV)
Hopp jön vagy kopp, a kérdés: marad-e a medvepiac vagy jönnek a bikák. Minden elemző mást mond.
jan. 26
9:29
Munkaviszonyt biztosítanak az otthoni ápolóknak (ATV)
Szinte esélyük sem volt a munkaerőpiacra való visszatérésre azoknak, akik otthon, főállásban ápolták súlyosan beteg, vagy éppen fogyatékkal élő rokonukat. A társadalompolitikai miniszter most azt ígéri, ezeknek a zömmel 50 év alatti embereknek segít az állam: például hivatásos otthoni ápolókká képzik át őket.
jan. 26
9:36
Megalázták a pszichiátriai betegeket? - Nyomozás indult az ügyben (HVG)
Ügyészségi kezdeményezésre nyomozást indított a rendőrség annak tisztázására, hogy valóban megaláztak-e egyes pszichiátriai betegeket egy kiskunhalasi egészségügyi intézményben - értesült a HavariaPress.

Keresés