2010. január 12. kedd

jan. 12
2:06
Simonyi András vezetné az MDF fővárosi listáját? (HVG)
Dávid Ibolya, az MDF elnöke Simonyi András volt washingtoni nagykövetet tenné a párt fővárosi listájának élére - értesült a Népszava.
jan. 12
4:30
Szívszorító! Drámai halál az M5-ösön (168 Óra Online)
A kecskeméti kórházba szállított feleségéhez akart eljutni az idős kiskunfélegyházi férfi, aki vasárnap délelőtt szenvedett halálos balesetet az M5-ösön, miután húsz kilométeren át haladt a forgalommal szemben.
jan. 12
5:12
Baráti tanácsokért milliókat fizetnek a fideszes önkormányzatok (Népszava)
Hány fideszes önkormányzattal szerződött Rákay Philip cége - tette fel a kérdést tegnap Nyakó István, az MSZP szóvivője. A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a HírTV műsorvezetőjének tanácsadó cége, a Contact Media Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel…
jan. 12
5:21
"A halál torkából tért vissza" Családja félti a magyar énekesnőt (ATV)
Egyszer már a halál torkából tért vissza.
jan. 12
5:23
Ötször fordultak orvoshoz egy hét alatt, mégis meghalt a fiú (ATV)
Az ügyelettel folytatott telefonbeszélgetés során az édesanya azt választ kapta, hogy alkalmazzon a beteg esetében ülőfürdőt a láz csillapítására, és csak akkor telefonáljon újra, ha Attila nem lenne jobban.
jan. 12
5:30
A nyugdíjasok eláshatják magukat, ha jön a Fidesz? (Népszava)
Szó szerint közölte Varga Mihály karácsony előtt, telefonon adott interjúját a Figyelő - ezt állítja a Svéd csavar című cikk írója. A Fidesz gazdasági vezetője azonban a lap megjelenését követő napon már cáfolta saját kijelentéseit. Állítja, ő nem beszélt arról, hogy átvennék a svéd modellt, és annak következményével, vagyis a 10-20 százalékkal kevesebb nyugdíjjal, és a 70 éves korhatárral pedig…
jan. 12
5:42
Szakszervezetek: a buszgarázsokban 100 százalékos a munkabeszüntetés (HVG)
A szakszervezet szerint a buszgarázsokból egyetlen járat sem indult el, ám a BKV alvállalkozói kb. kétszáz járművel próbálják lefedni a várost. A villamosok sokkal ritkábban járnak, mint az eredeti menetrendben, megbízhatóan jár ugyanakkor a a BKV szerint a metró és a HÉV és a trolibuszok is. (6 hozzászólás)
jan. 12
5:42
Sokk! Bombát találtak egy miskolci vonaton (168 Óra Online)
II. világháborús robbanószerkezetre bukkantak a takarítók a miskolci Tiszai pályaudvaron, egy korábban beérkezett vonatszerelvény mellékhelyiségében hétfőn – írta a Minap Online.
jan. 12
5:48
Nem érettségiznek emelt szinten a diákok (Népszava)
Noha majdnem másfél évtizede fontolgatják az emelt szintű érettségi bevezetését, a kétszintű átállás pedig már évekkel ezelőtt megtörtént, a felvételit valójában még mindig nem váltotta fel a magasabb szintű vizsga. Ez valószínűleg addig lesz így, amíg a követelményről döntés joga a felsőoktatási intézmények kezében van, nekik pedig érdekükben áll, hogy minél több hallgatójuk legyen.
jan. 12
5:50
Mit csinál most a rádió örökös hangja? (Népszava)
A címben szereplő hölgyet rengetegen ismerik. Százszor, ezerszer hallották a rádióban. Évtizedekig ő volt a Hang. Debrenti Piroska (84) élettörténete szinte azonos a rádió történetével. A máig üde hangú bemondónő 1926. januárjában jött a világra, a magyar rádiózás pedig 1925. decemberében indult el. Ezért aztán azt mondja: a rádió a bátyja. Torkában dobogó szívvel 1954-ben olvasta fel az első hírt…
jan. 12
6:09
BKV-SZTRÁJK - Néhány busz indult csak el - a metrók járnak (boon)
Mindössze néhány autóbusz és villamos indult el Budapesten kedden reggel a BKV-s szakszervezetek által meghirdetett sztrájk alatt. A metrók és a HÉV-szerelvények viszont rendben közlekednek.
jan. 12
6:11
Összeomlott! Bajor Imre kórházba került (boon)
Bajor Imre (51) összeomlott! A színészt szombat éjjel mentővel kellett kórházba szállítani, mert Pest megyei házában összeesett.
jan. 12
6:13
BKV-SZTRÁJK - Elkezdődött a munkabeszüntetés (boon)
Éjféltől sztrájkba léptek a BKV-dolgozók, miután a szakszervezetek hétfőn este sem tudtak megegyezni a közlekedési vállalat vezetésével a kollektív szerződésről.
jan. 12
6:18
Sztrájk: A BKV vezetése nem áll elő új javaslattal (Infostart)
Egyelőre nem függeszti fel a határozatlan idejű sztrájkot a BKV 14 szakszervezete - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. Kocsis István, a közlekedési társaság vezérigazgatója azt javasolja, hogy délután kettőkor folytassák az egyeztetést - a menedzsment azonban új javaslattal nem áll elő. Egyre több busz jár, a metró pedig menetrend szerint közlekedik üzemkezdet óta.
jan. 12
6:24
Az egész világon utálják a Jobbikot (Népszava)
Felháborodást keltett az Antifasiszták Világszövetségének vasárnap véget ért berlini kongresszusán is az az internetetes honlapon megjelent durva üzenet, amelyen a szervezet magyar alelnökét életveszélyesen fenyegették a Jobbikhoz és a betiltott magyarországi "fekete gárdához" közelálló személyek.
jan. 12
6:36
Stumpf: Nagy attrakció nem várható a kampányban (Infostart)
Az emberek azt várják a tavaszi parlamenti választások után, hogy a kormányzat rendbe hozza a szétzilált közigazgatást - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint a pártok egy része azt akarja mutatni, hogy nem költ túl sokat a kampányra, és le akarja rövidíteni azt. Hozzátette: nagy attrakcióra nem lehet számítani.
jan. 12
6:36
Belehalt sérüléseibe az elgázolt édesanya (168 Óra Online)
Elhunyt az a középkorú nő, akit pénteken gázoltak el Tatán. Bár az asszonyt mentőhelikopterrel szállították kórházba, már nem tudtak rajta segíteni – tudta meg a kemma.hu.
jan. 12
6:42
Folytatódik a cigányozó-buzizó polgármester ügye (Népszava)
Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést magzatkárosítás és más esetek miatt Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere még az elmúlt évben, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget jelölte ki a feljelentésben foglaltak kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására.
jan. 12
6:45
Brigi, kedd szépe (szon)
Briginek szép emlék volt élete első fotózása, ahol nagyon jól érezte magát.
jan. 12
6:47
Rendelkezésre ülni (szon)
Ez bizony darázsfészek. Mindenki tudja, hogy nem jó a magyar „szociálisháló-rendszer”, születnek is megoldási javaslatok, de vagy a tömegek ellenállása, vagy éppen az állampolgári jogok biztosa vétója miatt, marad tovább az egyhelyben járás, a bosszankodás. Dankó Mihály jegyzete
jan. 12
6:51
Helikopterbalesetben lelte halálát a mexikói iparmágnás és családja + videó (ATV)
A tragédia a nagy köd miatt következhetett be.
jan. 12
7:03
Ez történt hétfőn Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a hétfői nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 12
7:03
Pörög a vagyonadó-számláló - Népszabadság (boon)
Hétfő hajnalig 150 ezren nyitották meg az APEH vagyonadó-kalkulátorához vezető oldalt - írja a Népszabadság.
jan. 12
7:05
Február végéig még kérhetõ a gáz- és távhõár-támogatás - Népszava (boon)
Legkésõbb február végéig lehet gáz- és távhõár-támogatást kérni - írja a Népszava.
jan. 12
7:09
A Fidesz bejelentette: mindent akar + videó (ATV)
Az összes egyéni körzetben győzhet a tavaszi választásokon.
jan. 12
7:12
A munkáltatók kérhetnek kártalanítást a BKV-tól a sztrájk miatt (Infostart)
Londonban a közlekedési társaság még akkor is kártalanítja az utasokat, ha nem az összes dolgozója sztrájkol, hanem csak például a metróvezetők. Budapesten viszont nem kérhetnek kártalanítást az utasok a BKV-tól a sztrájk miatt.
jan. 12
7:21
BKV-SZTRÁJK - Bombariadó több buszgarázsban és villamosremízben (boon)
Bombariadó volt kedden kora reggel a fõvárosban több buszgarázsban, illetve villamos kocsiszínben. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint a fenyegetés hajnalban érkezett a BKV-hoz: a bejelentés szerint, ha a sztrájk megkezdõdik, robbanások lesznek. A tûzszerészek sehol sem találtak robbanószerkezetet.
jan. 12
7:27
„Ő külföldön is fontos.” Mercedes érkezett a magyar műsorvezetőért Afrikában (ATV)
Havas Henrik a fekete kontinensen nyaralt, de legközelebb Zalakarosra megy.
jan. 12
7:30
Törvénytelen a segélyek ki nem fizetése (ma.hu)
Törvénytelenül járt el a nyírkátai önkormányzat, mert több hónapja nem fizette ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását. Az országos visszhangot kapott ügy miatt egy civil szervezet és az érintettek az ügyészséghez, valamint az ombudsmanhoz fordultak, megszólalt az Önkormányzati Minisztérium is.
jan. 12
7:30
H1N1: az oltás ellenére is megbetegedtek egy otthon lakói (HVG)
A védőoltás ellenére számos gyerek betegedett meg az új típusú influenzában egy bakonyoszlopi nevelőotthonban - olvasható a keddi Népszabadságban.
jan. 12
7:30
Botrányos! A volt igazgató tette közszemlére a tanárnő intim fotóit (168 Óra Online)
Három éve pattant ki a botrány, amikor a Somogy megyei Inke község általános iskolájának egyik számítógépére felkerültek az intézmény tanárnőjének fehérneműs fényképei – adta hírül a sonline.hu.
jan. 12
7:36
Nem fizetnek segélyt, magukra hagyják az embereket (Népszava)
Ha működne törvényességi felügyelet az önkormányzatok felett, akkor fel lehetne lépni a nyírkátaihoz hasonló törvénytelenségek ellen - így reagált az önkormányzati minisztérium államtitkára arra, hogy a helyi önkormányzat szeptember óta nem vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását (rát).
jan. 12
7:45
Ladával, szemben a forgalommal: nincs külön vizsgálat az időseknél + videó (ATV)
Nem tervezi a rendőrség az idősebb sofőrök alaposabb ellenőrzését a hétvégi baleset miatt, amely az M5-ön történt.
jan. 12
7:48
Lendvai Ildikó nem indul egyéni jelöltként a választásokon - lapszemle (Infostart)
Visszalép és nem indul egyéni választókörzetben az MSZP elnöke az áprilisi országgyűlési választásokon - értesült a Népszabadság. A szocialista párt Lendvai Ildikó helyett Szincsák József építészmérnök-operaénekest indítja Budafokon.
jan. 12
7:48
Ferihegyi és BKV sztrájk, a vasutasok még felvették a munkát (ma.hu)
Egyelőre jól járhatóak Budapest útjai, bár a kora reggeli átlagnál erősebb a forgalom. Az MTI helyszíni tudósítója kedden reggel azt tapasztalta, hogy csak kevesen várakoznak a busz- és villamosmegállókban. Mintegy kétszáz autóbuszra lehet számítani a reggeli buszközlekedésben, ezek közül a legtöbb alvállalkozók által működtetett jármű.
jan. 12
7:48
Gaskó: a VDSZSZ 12 órával a sztrájk előtt jelenti be a munkabeszüntetést (HVG)
Tizenkét órával a sztrájk megkezdése előtt bejelenti a munkabeszüntetést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), ha úgy dönt, hogy szükség van erre az akcióra - közölte a szervezet vezetője az MTI-vel kedd reggel.
jan. 12
7:48
BKV-sztrájk: friss közlekedési információk (168 Óra Online)
A BKV Zrt. tájékoztatása a legfrissebb közlekedési helyzetről.
jan. 12
7:57
Csak egy kis figyelmesség kellene Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - Hétfőn korai időpontom volt az SzTK-ba. Kiszámoltam, hogy hányas busszal megyek, hol fogok átszállni és még időben odaérek - kezdte történetét olvasónk a Szabolcs Online "Küldjön hírt" rovatában.
jan. 12
8:03
A hollywoodi sztároknak sikk lesz Horvátországban nyaralni? (ATV)
Az amerikai lapok szerint Horvátország gyönyörű strandokat, kiváló ételt és szállást kínál.
jan. 12
8:06
BKV-sztrájk: Mi jár? Mi nem? Mi van az utcákon? (HVG)
Kedd nulla órától sztrájkolnak a BKV szakszervezetei, mert az utolsó, hétfő esti megbeszélésen sem született megállapodás a kollektív szerződésről. Kövesse nyomon a híreket percről percre a hvg.hu-n! (54 hozzászólás)
jan. 12
8:24
BKV-sztrájk: csak a hidak környékén és a belvárosban van dugó (Infostart)
Javult a forgalmi helyzet kedden délelőtt a reggeli helyzethez képest Budapesten, így a bevezető utak felszabadultak, már csak a hidak környékén és a belvárosban zsúfoltak az utak - közölte a Fővinform ügyeletese. Reggel a főváros szinte minden főútján nagy volt a forgalom a sztrájk miatt.
jan. 12
8:24
Sztrájk: káosz a fővárosban (folyamatosan frissítve) (orientpress)
Kedden nulla órától megkezdte határozatlan idejű sztrájkját több BKV-szakszervezet. A buszok és villamosok nagy része nem jár, a metró, HÉV- és troli-vonalakon vannak járatok, de ritkábban. Az éjszaka bombariadó volt a kelenföldi, a dél-pesti és az óbudai buszgarázsokban, valamint a Ferencváros és a Hungária villamos kocsiszínekben. A belvárosban és Budapest bevezető szakaszain óriási dugók…
jan. 12
8:24
Az oltás ellenére tömeges megbetegedés (ma.hu)
A védőoltás ellenére számos gyerek betegedett meg az új típusú influenzában egy bakonyoszlopi nevelőotthonban - olvasható a keddi Népszabadságban.
jan. 12
8:24
Nagy a torlódás Budapest útjain (HVG)
Budapest szinte minden főútján nagy a forgalom, a bevezető utakon egymás érik az autók - közölte a Fővinform ügyeletese kedden reggel az MTI-vel.
jan. 12
8:30
Gyurcsány vigyorog az MSZP-plakátokon (Népszava)
Ma kezdik fényképezni az MSZP egyéni képviselőjelöltjeit, a fotók a január 15-én induló jelölti kampányhoz készülnek. A jelöltek hat ismert politikus közül választhatják ki, hogy a róluk készült képeken ki szerepeljen mellettük, ha erre igényt tartanak.
jan. 12
8:32
Tekintse meg Ön is a gárdaper ítéletét! (Népszava)
Elkészült és - anonimizálva - nyilvánosságra hozták a Magyar Gárda Egyesület perében a Legfelsőbb Bíróságon (LB) hozott ítéletet. Mint ismert: az LB december 15-én helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla (FÍ) nyáron hozott döntését, s így a gárda feloszlatása mellett döntött.
jan. 12
8:39
61%-os visszaesés a személyautó-eladásban + videó (ATV)
Átlagosan felére esett vissza az autópiac forgalma tavaly az előző évhez képest, de személyautókból 61%-kal adtak el kevesebbet.
jan. 12
8:41
Sztrájk percről percre: óriási dugók, kávézó BKV-sofőrök (ATV)
Sokan elővették az autójukat a sztrájk miatt.
jan. 12
8:42
Ferihegyen 35 ember sztrájkol - késések, járattörlések lehetségesek (Infostart)
Határozatlan idejű sztrájkot kezdett hétfőn este 8 órakor a Ferihegyi repülőtéren a Malévnál működő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. Az utazóknak késésekre és járattörlésekre is számítaniuk kell.
jan. 12
8:42
Ferihegyi sztrájk: késhetnek a járatok (HVG)
Késésekre kell számítaniuk a Malév utasainak kedden, a légitársaság földi kiszolgáló cégénél, a Malév GH-nál hétfő este óta tartó sztrájk miatt. Járattörlésre egyelőre nem volt szükség - mondta Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.

Keresés