2009. december 29. kedd

dec. 29
5:06
H1N1: az újévet már otthon ünnepelheti két kismama + videó (ATV)
A Kútvölgyiben már csak egy kismama fekszik az intenzíven, ő több mint egy hónapja van ott.
dec. 29
5:15
H1N1: megduplázódott a kezelt gyermekek száma (168 Óra Online)
Meghalt egy krónikus betegségben szenvedő, a H1N1 vírus miatt is kezelt idős nő Szegeden, az újinfluenza-fertőzés miatt kezelt gyermekek száma pedig egy hét alatt megduplázódott - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az MTI-vel.
dec. 29
5:15
"Már Budán honvágyam van, imádom Pest bűzét" (Népszava)
A gyermeki lelket nála jobban senki nem ismeri. Talán, mert az ő lelke is valamelyest gyermeki. Mondják róla: minden családban elkelne egy ilyen nagypapa, hiszen legendás tévé­műsorából, könyveiből nemzedékek tanulták, hogyan kell gyereket nevelni. A hetvennégy éves dr. Ranschburg Jenő ma is dolgozik. És még mindig nem hiszi el, hogy december elején Prima Primissima Díjat kapott.
dec. 29
5:17
Nincsenek "bűnözőparadicsomok" – Előbb-utóbb mindenki kézre kerül (Népszava)
Kétszeresen is "szerencséje" volt a rendőrségnek Farkas Péter elfogásakor – mondta el lapunknak egy rendőrtiszt. Egyrészt két hete jogerősen is elítélték az egykori olimpiai bajnokot. Másrészt szakemberek szerint a szökésben lévők egy év után kezdenek annyira vágyakozni szeretteikre, hogy egy találkozás miatt hajlamosak könnyelműbben kezelni a maguk számára felállított biztonsági szabályokat. Az…
dec. 29
5:24
„Kitartok a csatornám mellett” A magyar sztár visszautasította a TV2-t (ATV)
Heteken ár nagy pénzt ígértek neki.
dec. 29
5:33
Jöhet a BKV-sztrájk! (Népszava)
Újabb sikertelen egyeztetést tartott a BKV menedzsmentje a szakszervezetekkel a lejáró kollektív szerződés (ksz) újrakötéséről. A tárgyalást ma ugyan folytatják, de aligha tudnak megállapodni az új feltételekben a december 31-i határidőig, ráadásul az érdekképviseletek sem egységesek, ami gátolhatja a folyamatot. Ha nincs új ksz, január második hetében sztrájk lehet.
dec. 29
5:35
Végre pénzhez jutnak a kórházak (Népszava)
Noha tegnap elindította a kormány a kórházaknak hatmilliárd forint utalását, a pénz az intézményekhez csak januárban érkezik meg. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke lapunknak elmondta: felkészültek a likviditási vészhelyzet elkerülésére, az intézmények kérvényezték az idei átlagbevételük 40 százalékának kifizetését, s ez meg is történt.
dec. 29
5:51
Utoléri az MSZP a Fideszt? (Népszava)
Év végére jelentősen csökkent a két nagy párt támogatottsága közötti különbség, mivel a Fidesz-tábor lemorzsolódása folytatódott, az MSZP pedig visszakapaszkodott az év eleji szintre – írta a Medián decemberi felmérésében. Hasonló tendenciáról számolt be a Szonda Ipsos ez évi utolsó közvélemény-kutatásában. Bár a Szonda szerint is felfelé indult az MSZP az elmúlt két hónapban, ám hozzátették: ez…
dec. 29
5:53
Gátlástalan pártok közé szorul a Fidesz (Népszava)
Gátlástalan pártok közé szorul a Fidesz 2010-től az Országgyűlésben – állította Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke a Magyar Nemzetben megjelent interjúban. Kiszelly Zoltán szerint a Fidesznek most az az érdeke, hogy elhitesse magáról: ők állnak középen, míg a többi párt valamiért radikális. Ez azonban tényszerűen nem igaz, ám a Fidesz taktikája hatásos lehet. A mostani interjú…
dec. 29
6:18
Hegedűs Zsuzsa: A nyomor ne versenyezzen! (Infostart)
Mozgalmat indított és alapítványt hozott létre Hegedűs Zsuzsa szociológus azért, hogy a leszakadóban lévő kistérségekben élő hátrányos helyzetű, étkezési támogatásban részesülő gyermekek elegendő mennyiségű élelemhez jussanak.
dec. 29
6:54
Egykori MSZMP-s propagandisták adnak tanácsot a kormánynak - lapszemle (Infostart)
Tanácsadókra még a sűrűn hivatkozott válság közepette sem sajnálja a pénzt a kormány: a korábban az MSZMP agitprop osztályának helyettes vezetőjeként és a KISZ KB titkáraként tevékenykedő Barabás János havi egymillió forintért segítheti Kiss Péter társadalompolitikai miniszter munkáját.
dec. 29
6:54
Ismét több ezer iráni az utcákon: a rendőrök belelőttek a tömegbe? + videó (ATV)
Legalább nyolc, de egyes hírek szerint 15 ember meghalt.
dec. 29
7:12
Életveszélyben a magyar énekesnő? Nem hallgat az orvosokra (ATV)
Egyszer már megmenekült a halál torkából.
dec. 29
7:21
"A cigány emberek értékesek, Isten szereti őket" (168 Óra Online)
Csonka József lett az idei Kisebbségekért Díj egyik tulajdonosa. Széleskörű közösségformáló, összetartó tevékenységéért, missziós munkájáért részesült a kitüntetésben – írta a Teol.hu hírportál.
dec. 29
7:48
A miniszterelnöknek húsz szabadnapja volt idén (Infostart)
Idén 57 ülést tartott a kormány, amelyeken több mint 350 kormányrendelet és majdnem 250 kormányhatározat született. Az 57 kormányülésből Gyurcsány Ferenc 15-öt, Bajnai Gordon pedig 36-ot vezetett. Volt hat olyan kormányülés is, amelyen a miniszterelnök nem vett részt.
dec. 29
7:48
Meghalt a válogatott center: Cece a menyasszonyától indult edzésre + videó (ATV)
Hiába várták, az edzésre már nem érkezett meg.
dec. 29
8:06
Százezrek isznak arzénos vizet a Dél-Alföldön - még mindig! (Infostart)
Lejárt az uniós határidő a dél-alföldi települések ivóvizének arzénmentesítésére, mégsem történt semmi, ezért valószínű, hogy több városban zacskós vizet kell adni a terhes nőknek és a 3 évnél kisebb gyerekeknek - tudta meg az InfoRádió a Békés megyei Medgyesegyháza polgármesterétől.
dec. 29
8:15
Figyelem! Fontos változás a mobilhívásoknál! (168 Óra Online)
Január 16-tól a mobiltelefon-számokat csak a teljes formátum, azaz mind a 11 számjegy tárcsázásával lehet hívni, ezért a Nemzeti Hírközlési Hatóság, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője és a három mobilszolgáltató azt javasolja, hogy minden felhasználó már korábban írja át készülékében a hét számjeggyel tárolt hívószámokat.
dec. 29
8:42
Halálos baleset Dunaújvárosnál (Infostart)
Egy ember meghalt, egy másik könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor egy autó a lefagyott úton megcsúszott, majd árokba borult keddre virradóra a 62-es főúton Perkáta és Dunaújváros között - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
dec. 29
8:42
Arzénos víz a Dél-Alföldön (orientpress)
Még mindig százezrek isznak arzénos vizet a Dél-Alföldön - tudta meg az InfoRádió. A térség településein december 25-ig a magyar szabályozásnak megfelelően egy liter ivóvízben 50 mikrogramm arzén lehetett, ám december 26-tól az európai uniós szabvány érvényes, amely mindössze 10 mikrogramm arzént engedélyez egy liter ivóvízben. A változás a dél-alföldi régióban több mint 200 települést érint, így…
dec. 29
8:42
2,5 milliárd forint utazásokra? (MaHu)
A következő évben 2,5 milliárd forintot fizethet ki a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) négy utazásszervezőnek - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a közbeszerzési tender eredményére hivatkozva.
dec. 29
8:42
Közel ezren emlékeztek az autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánra (HVG)
Közel ezren, szurkolók és játékostársak emlékeztek hétfő este Horváth Zoltánra, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázójára, aki reggel szenvedett halálos autóbalesetet.
dec. 29
8:44
57 ülés, 350 kormányrendelet, 250 kormányhatározat - 2009 egyenlege (MaHu)
Idén 57 ülést tartott a kormány, amelyeken több mint 350 kormányrendelet és majdnem 250 kormányhatározat született - közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivői iroda.
dec. 29
9:00
Buszfelújítás, tanácsadás, gazdasági fellendülés - Lapszemle (orientpress)
A Népszabadság értesülése szerint nem kap új buszokat a BKV, de egy jármű-rekonstrukciós program keretében több mint kétszáz buszt újítanak fel, még 2010-ben. A Magyar Nemzet azt írja: tanácsadókra még a sűrűn hivatkozott válság közepette sem sajnálja a pénzt a kormány: a korábban az MSZMP agitprop osztályának helyettes vezetőjeként és a KISZ KB titkáraként tevékenykedő Barabás János havi…
dec. 29
9:00
Oroszország: nem lesz fennakadás a kőolajszállításban (ATV)
Hétfőn orosz részről figyelmeztettek: az Ukrajnával fennálló, a tranzitdíj körüli viták miatt gondok adódhatnak az Ukrajnán át Európába irányuló olajszállításban a Barátság kőolajvezetéken.
dec. 29
9:02
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2009. 52. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
dec. 29
9:04
Újraválasztották a balatonkenesei polgármestert (ATV)
Hétfőn időközi választást tartottak a városban, mert szeptember végén a képviselőtestület feloszlatta magát.
dec. 29
9:18
Teljes útzár: több halálos baleset is történt ma reggel (ATV)
Két megyében is áldozatot követelt a lefagyott út.
dec. 29
9:27
Milliárdokat költenek az államigazgatásban utazásokra (Népszava)
A következő évben 2,5 milliárd forintot fizethet ki a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) négy utazásszervezőnek - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a közbeszerzési tender eredményére hivatkozva.
dec. 29
9:29
Tolnában is romlott a foglalkoztatási helyzet (Népszava)
Jelenleg több mint 15 ezer álláskeresőt tartanak nyilván Tolna megyében. A foglalkoztatási helyzet romlott az elmúlt egy év során, de még így is legjobb a dél-dunántúli régiót tekintve, mondta Szabó Zsoltné.
dec. 29
9:31
Hazánk a multik paradicsoma (Népszava)
Magyarország adja a legtöbb közvetlen állami támogatást az óriáscégeknek az Európai Unió tagországai közül - írja a Magyar Nemzet a keddi számában az Európai Bizottság egyik legfrissebb jelentésére hivatkozva.
dec. 29
9:33
Idén 57 ülést tartott a kormány - A miniszterelnöknek húsz szabadnapja volt (Népszava)
Idén 57 ülést tartott a kormány, amelyeken több mint 350 kormányrendelet és majdnem 250 kormányhatározat született - közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivői iroda. Az 57 kormányülésből Gyurcsány Ferenc 15-öt, Bajnai Gordon pedig 36-ot vezetett. Volt hat olyan kormányülés is, amelyen a miniszterelnök nem vett részt.
dec. 29
9:45
Pardon, a bírságokat töröltük (Népszava)
A Zöld Pardon és a Café del Rio budapesti szórakozóhelyek bírságának eltörléséről közöl egész oldalas cikket a Magyar Hírlap a keddi számában.
dec. 29
9:47
Alig fizetnek a disznóért, eredményes bérhízlaltatás (Népszava)
Néhány hét alatt 17 százalékkal csökkent a sertés felvásárlási ára Magyarországon - írja a Magyar Hírlap a keddi számában. Egy másik cikk a Hungapig Kft. eredményes bérhízlaltatásáról számol be.
dec. 29
9:49
Hitelt kap a Balatonring (Népszava)
Jóváhagyta a Balatonring beruházójának hitelkérelmét a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), így elhárult az akadály a sávolyi gyorsasági motoros versenypálya építése elől - írja a Népszabadság a keddi számában.
dec. 29
9:51
Átlépne múltján Demszky Gábor (Népszava)
Húszéves tapasztalatait hasznosítaná a jövő októberi távozása után Budapest főpolgármestere, Demszky Gábor - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
dec. 29
9:53
Uniós pénzekből újulnak meg a BKV-buszok (Népszava)
Európai uniós pénzekből újítanák fel a BKV buszparkját, új járműveket nem kap a közlekedési vállalat - írja a Népszabadság a keddi számában a kabinet előtt lévő előterjesztésre hivatkozva.
dec. 29
9:55
Az általános választások éve lesz 2010 Magyarországon (Népszava)
Az általános választások éve lesz 2010 Magyarországon: tavasszal országgyűlési képviselőket választunk, októberben pedig főpolgármestert, polgármestereket és önkormányzati képviselőket.
dec. 29
10:03
"A Jobbik hamarosan a Fidesz köreivel fog ütközni" (168 Óra Online)
Miközben Magyarországon összeomlanak a régi pártok, új, életképes politikai csoport nem jelenik meg. Kivétel a Jobbik, amely azonban nemcsak az MSZP-nek, hanem a Fidesznek is komoly gondot okozhat – nyilatkozta az MR1 Kossuth Rádiónak Tölgyessy Péter.
dec. 29
10:12
Halálos áldozata is van a szén-monoxid mérgezésnek (Infostart)
Szén-monoxid-mérgezést szenvedett négy ember Budapest XXII. kerületében, egyikük életét vesztette - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság.
dec. 29
10:12
Egy halott, hat sérült Soltnál (HVG)
Egy osztrák állampolgárságú nő halt meg abban a balesetben, amely kedd hajnalban történt az 53-as főúton Solt közelében. Hatan, köztük két gyerek megsérültek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
dec. 29
10:12
Két szén-monoxid mérgezés a fővárosban, egy ember meghalt (ATV)
A tűzoltókat reggel hívták ki egy Kőszegi utcai lakásba.
dec. 29
10:14
Török Gábor: a szocialisták utolsó aduásza (HVG)
Török Gábor politológus szerint az MSZP-nek még egy aduásza lehet. Egy baloldali választási együttműködés létrehozása.
dec. 29
10:30
Nem csatolta be magát a hátul ülő 20 éves lány, kirepült és meghalt (HVG)
Egy ember meghalt, egy másik könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor egy autó a lefagyott úton megcsúszott, majd árokba borult keddre virradóra a 62-es főúton Perkáta és Dunaújváros között - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
dec. 29
10:48
A 26 helyi népszavazásból mindössze 11 volt eredményes (Infostart)
Az idén összesen 26 kérdésben tartottak helyi népszavazást 22 magyarországi településen, e kezdeményezések közül azonban csak 11 volt érvényes és eredményes.
dec. 29
10:48
Jövőre mindenből újat választunk (MaHu)
Az általános választások éve lesz 2010 Magyarországon: tavasszal országgyűlési képviselőket választunk, októberben pedig főpolgármestert, polgármestereket és önkormányzati képviselőket.
dec. 29
10:50
Záhonynál tart a tiszai árhullám (Infostart)
Elérte Záhonyt a Tisza árhulláma; a határváros térségében kedd hajnalban közel 5 méterrel tetőzött a folyó vízszintje - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
dec. 29
11:06
Árokba borult egy pénzszállító, a sofőr megsérült, a pénz megvan (HVG)
Árokba borult egy pénzszállító VW Caddy kedden reggel a békéssámsoni úton, a jármű vezetőjét a mentők könnyebb sérülésekkel vitték kórházba - tájékoztatott a rendőrség.
dec. 29
11:06
Tokajnál tetőzik majd a Tisza, ott találkozik a megáradt Bodroggal (ATV)
Azokon a folyószakaszokon, ahol már levonult a mostani árhullám, elkezdték megjavítani az árvízi védműveket.
dec. 29
11:08
Audival vitték az ATM-et, 7,4 millió forint volt benne (HVG)
Elloptak egy pénzkiadó automatát ma hajnalban Ajkán. A bűncselekménnyel okozott kár 10,5 millió forint - adta hírül a Veszprém megyei rendőrség.

Keresés