2009. december 31. csütörtök

dec. 31
4:57
Nem volt bekötve! Tragikusan fiatalon halt meg a DAC kézilabdázója (168 Óra Online)
Halálos baleset történt szerdára virradó éjjel a 62-es út Perkáta és Dunaújváros közötti szakaszán: egy Fiat Stilo a fagyos úton megcsúszott, majd árokba borult. A hátsó ülésen utazó 22 éves lány életét veszítette, miután kirepült a járműből – írta a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása.
dec. 31
5:06
3 millió embernek emelnek nyugdíjat: a Fidesz szerint kevés + videó (ATV)
Iván László szerint súlyosbodó szegénység lesz.
dec. 31
5:24
„Undorító és ijesztő volt” Súlyos balesetet szenvedett a magyar Megasztár (ATV)
Mélyen elvágta az ujját, látta a csontokat is.
dec. 31
5:51
Tanulhatjuk újra a KRESZ-t! (Népszava)
Az év hátralévő óráiban mindenki jól teszi, ha alaposan tanulmányozza az új KRESZ-t. Hatvan pontban változik ugyanis holnaptól a közlekedés szabályairól szóló rendelet. A módosítás alapvető célja a forgalom biztonságának javítása, a szabályok pontosítása, kiegészítése. A KRESZ-ben a számos változás mellett új szabályok és jelzőtáblák is megjelennek. A rendőrség nem ad türelmi időt, holnaptól…
dec. 31
6:09
A távfűtés olcsóbb lesz – vidéken jobban növekednek a költségek (Népszava)
A fővárosi közmű- és közszolgáltatási díjak többsége egyáltalán nem, vagy legfeljebb a várható infláció mértékében drágul 2010-ben. Budapesten csak az utazásért kell majd többet fizetni, és mérsékelten drágul a víz-, illetve a csatornadíj. A fővárosban 240 ezer lakást, országszerte több mint 600 ezret érint a távfűtés díjának csökkenése. A vidéki nagyvárosok többségében viszont a fővárosinál…
dec. 31
6:15
Az államfő jobb kapcsolatban volt Bajnai kabinetjével, mint Gyurcsányéval (Infostart)
A köztársasági elnöknek jobb a kapcsolata a Bajnai-kormánnyal, mint Gyurcsány Ferenc kabinetjével volt - mondta az InfoRádiónak az államfői hivatal főosztályvezetője. Kumin Ferenc szerint a kormányváltás előtt ugyanis előfordult, hogy Sólyom László pontatlan adatokat kapott a kabinettől, vagy éppen az újságból értesült egy-egy kormányzati lépésről.
dec. 31
6:27
Durva hecc: 13 éves fiú segített összerugdosni, kirabolni a hajléktalant (168 Óra Online)
Fiatalok heccből támadtak rá egy hajléktalanra Székesfehérváron kedden este. Az 57 éves férfit megverték, majd elvették tőle azt az összeget, amit aznap koldulással gyűjtött össze – tudta meg a Fejér Megyei Hírlap online kiadása.
dec. 31
6:45
9 milliárdért államosítják a magyar légiközlekedési vállalatot (Népszava)
Január végéig kell aláírni azokat a megállapodásokat, aminek alapján a magyar állam ismét a Malév többségi tulajdonosa lesz - írja a Népszabadság és a Napi Gazdaság a csütörtöki számában az erről szóló kormányhatározatot ismertetve.
dec. 31
6:54
Két és fél év után szabadult az Irakban elrabolt brit tanácsadó + videó (ATV)
Négy testőrével korábban már végeztek, rendőröknek öltözött terroristák rabolták el őket.
dec. 31
7:39
Senjén: "a választások után kutya kemény időszak következik" (Népszava)
Fidesz-KDNP koalíció lesz, nem hagyják, hogy a Benes-dekrétumok hatályban maradjanak, visszaállítják az egyházi iskolák egyenlő támogatását - nyilatkozta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában. Szavai szerint "a hatalmat, amint a Fidesz-KDNP szövetséget is, az országépítés eszközének tekintjük, és élni is fogunk vele. Tisztában vagyunk vele, hogy a választások után kutya…
dec. 31
7:41
Szekeres az MSZP ajánlatáról: négy év alatt 12-15 százalékkal emelkedjenek a reálbérek (Népszava)
Konkrét tervekkel áll elő az MSZP a parlamenti kampányban - nyilatkozta a Népszabadság csütörtöki számában Szekeres Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese, aki a korrupcióról és a párt helyzetéről is beszélt.
dec. 31
7:48
Újabb négy H1N1- fertőzött halt meg Magyarországon + videó (ATV)
A virológusok szerint az enyhe idő miatt a vírus erősebb, így könnyebben is fertőz.
dec. 31
7:50
„Hangokat képzeltem és válaszoltam rájuk” Egy magyar a föld körül (ATV)
A villamosmérnökként végzett srác, három éve vágott bele kalandjába.
dec. 31
8:15
Romagyilkosságok: a Véres Kard 30 tagját hallgatták ki (168 Óra Online)
Több mint 30 embert hallgattak meg tanúként a Véres Kard nevű baráti közösségből, mert a tagok között szerepel a romagyilkosságokban gyanúsított K. István is - írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában.
dec. 31
8:42
„A választások után kutya kemény időszak következik” (ATV)
A KDNP elnöke terveikről beszélt.
dec. 31
8:57
Orbán nagygenerált akar jövőre (Napi)
dec. 31
9:00
2009 legfontosabb világpolitikai történései, II. rész (ATV)
Eseménydúsan telt az 2009-es esztendő második fele is a világpolitika területén.
dec. 31
9:15
Az MSZP a nyugdíjasokra figyel, de nem tudja a válaszokat (Napi)
dec. 31
9:36
Durván túlhajtotta magát, összeesett a megasztáros! Új „nővér” vigyáz rá (ATV)
Összeköltözött élete szerelmével, aki segít neki betartani az orvosi utasításokat.
dec. 31
9:45
40 ezres megtakarítás a gázáremelés ellenére? Hogy lehet? (168 Óra Online)
Az emelkedő gázár ellenére is csökken a távhő díja Kaposváron – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
dec. 31
9:45
Mi jön ki 56 millió forintból? Íme! (Népszava)
Még egy ház megvásárlása van hátra, azután elkezdődhet a felújítás, és új otthonba költözhet kilenc cigánycsalád Gyulajon: az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával alakít ki önkormányzati bérlakásokat a szegénytelepen élőknek - tájékoztatta Dobos Károlyné polgármester az MTI-t.
dec. 31
9:47
A vádemelés után távozásra szólították fel a százhalombattai alpolgármestert (Népszava)
Lemondásra szólítja fel az MSZP százhalombattai szervezete Fazekas István alpolgármestert, és egyúttal kérik, hogy a képviselőségtől is vonuljon vissza – tudta meg lapunk.
dec. 31
9:51
Visszaállamosíthatják a Malévot - lapszemle (Infostart)
Január végére visszaállamosíthatják a Malévot. Eddig kell aláírni azokat a megállapodásokat, aminek alapján a magyar állam ismét a Malév többségi tulajdonosa lesz.
dec. 31
9:53
Újabb két ember esett áldozatul az új vírusnak (Infostart)
Újabb két ember halt meg Szegeden, a H1N1-es vírus szövődményei miatt - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja. A tájékoztatás szerint egy krónikus veseelégtelenségben szenvedő nő és egy férfi halálát okozta az új típusú influenza.
dec. 31
9:54
Javult az árvízi helyzet: már csak két út van lezárva + videó (ATV)
A szakemberek folyamatosan figyelik a folyók vízszintjének a változását. Azt mondják: országosan már javult az árvízi helyzet.
dec. 31
10:09
Földön fekvő férfin hajtott át egy autó (HVG)
Autó hajtott át egy földön fekvő férfin, aki a helyszínen életét vesztette Kecel és Imrehegy között szerda este – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
dec. 31
10:21
Hej, de nehéz volt idén szocialistának lenni! (Népszava)
Belső konfliktusok, politikai útkeresések és átmenetiség – elemzők szerint ez jellemezte 2009-ben az MSZP-t. Fordulatokban nem volt hiány, hiszen márciusban – amikor többen fellélegezve azt mondogatták, hogy mivel a szakszervezetek, a gazdasági kamarák is partnernek tekintik a miniszterelnököt, így biztosan nem lesz előrehozott választás – Gyurcsány Ferenc váratlanul bejelentette távozását a…
dec. 31
10:27
KRESZ-módosítás: hogyan érinti a gyalogosokat? (HVG)
A kormány november végén fogadta el a KRESZ módosítását. 2010. január elsejével több mint 60 ponton változnak a közúti közlekedés szabályai. A módosítás alapvető célja a védtelen közlekedők, gyalogosok és kerékpárosok védelme.
dec. 31
10:39
Bár már több, mint egy éve rács mögött van, jövőre is képviselő lesz (Népszava)
Határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni a VII. kerületi képviselő-testület az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Gál György volt SZDSZ-es képviselő mandátumának megszűnéséről. A testületet tegnap délelőtt kétszer is összehívták, ám a határozatképességhez szükséges 14 képviselő helyett előbb 9, majd 10 képviselő jelent meg. A rendkívüli ülésen határozatban…
dec. 31
10:45
Elhunyt Deák László (HVG)
Elhunyt Deák László József Attila- és Füst Milán-díjas költő, szerkesztő, képzőművész, az Orpheusz Kiadó igazgatója, a Magyar Írószövetség választmányi tagja. Az írószövetség közleménye szerint hosszantartó, súlyos betegség után csütörtök éjjel, 63 éves korában érte a halál.
dec. 31
10:45
Már kopogtat a vagyonadó (orientpress)
2010 első napján lép életbe vagyonadótörvény. Szakemberek úgy vélik, a polgárok akkor cselekednek a leghelyesebben, ha várnak a vagyonadó megfizetésével februárig.
dec. 31
10:47
Romagyilkosságok: a Véres Kard tagjait hallgatta ki a rendőrség (HVG)
Több mint 30 embert hallgattak meg tanúként a Véres Kard nevű baráti közösségből, mert a tagok között szerepel a romagyilkosságokban gyanúsított K. István is - írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában.
dec. 31
10:57
Gyorshajtási rekordokat jelentett a rendőrség (168 Óra Online)
A 2009. év közlekedésrendészeti „rekordokat” tette közzé honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság. Mint írják, a további javulás reményében szeretnék ismertetni az év „legjeit”, bízva abban, hogy a hihetetlen számok a szabálykövető közlekedési magatartást erősítik.
dec. 31
11:03
A kórházak máig nem kapták meg a nekik ígért támogatást (Infostart)
Nem érkezett meg az egészségügyi intézményekhez az a hatmilliárd forintos többlettámogatás, amelyről még októberben egyezett meg a szaktárca a szakmai szervezetekkel - mondta a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület vezetője. Az egészségügyi miniszter hétfői közleményében azt írta: átutalták a kórházaknak a pénzt.
dec. 31
11:21
Támogatott magyar filmek: módosítások és változások (HVG)
Legkorábban februárban módosíthatják azt a jogszabályt, amely akadálya a magyar cégek filmgyártási célú támogatásának - olvasható a Napi Gazdaság csütörtöki számában, míg a lap egy másik cikke azzal foglalkozik, hogy éppen a támogatásnak köszönhetően növekedési pályára állt a filmipar.
dec. 31
11:24
Orbántól védené meg Szlovákiát Fico (ATV)
A szlovák miniszterelnök tart a Fidesz nacionalizmusától.
dec. 31
11:26
Kezdődik a szilveszter: részeg motoros gázolt részeg asszonyt (ATV)
Mindketten hatalmasat estek.
dec. 31
11:39
Idén kevesebb petárdát foglaltak le a vámosok (HVG)
A tavalyihoz képest kevesebb alkalommal és kevesebb mennyiségben foglalt le tiltott pirotechnikai terméket a vám- és pénzügyőrség idén - mondta Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője.
dec. 31
11:39
Mit tegyünk, ha a petárdázás miatt elszökik a kutyánk? (Infostart)
A szilveszteri petárdáktól, tűzijátékoktól megriadt kisállatok sokszor megszöknek, elkóborolnak - mondta az InfoRádiónak a Noé Állatotthon sajtóreferense. Schneider Kinga hozzátette, ebben az időszakban több állatotthon ügyeletet tart, hogy befogadhassa és a gazdájukhoz visszajuttathassa az elveszett állatokat.
dec. 31
11:42
CIA-munkatársakat robbantottak fel Afganisztánban (ATV)
Egy öngyilkos merénylő támadott meg egy amerikai katonai bázist.
dec. 31
11:57
Rekordbírság 8,4 millió forint, csúcssebesség 283 kilométer/óra (HVG)
2009 közlekedésrendészeti legjeit a police.hu tette közzé.
dec. 31
11:57
Így módosul a KRESZ (orientpress)
Péntektől módosul a KRESZ. A szabályrendszer közel 60 ponton változik 2010-től. Az új szabályok a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságát az eddiginél jobban védik majd.
dec. 31
11:59
Ittas motoros gázolt el egy részeg nőt (HVG)
Ittas motoros gázolt el egy részeg asszonyt Mohácson; az 50 éves nő súlyosan, a 30 éves férfi könnyebben sérült meg a szerda esti balesetben - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.
dec. 31
12:00
Centrifugában „gyakorlatoztatott\" egy macskát a férfi, megbüntetik (ATV)
Az állat túlélte a kalandot.
dec. 31
12:09
Akkora szemétsziget sodródik a Tiszán, mint két focipálya! (168 Óra Online)
Veszélyesen sok uszadék éri el hétvégén Szegedet. Az árhullámot ugyancsak hétvégén várják a vízügyesek, 5 méteres tetőzéssel – írta a delmagyar.hu.
dec. 31
12:15
Megerősített szolgálat a mentőknél szilveszter éjjel (HVG)
Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára - hangzott el az év utolsó napján tartott sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) épületében.
dec. 31
12:15
A mentők megerősített szolgálattal készülnek az estére (Infostart)
Minden régióban megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
dec. 31
12:18
„Ő csak áldozat” Mi köze Demének az iskolai vérengzéshez? (ATV)
Még nem tudni, hogy a volt gazdasági igazgatót bűnsegédlettel vagy bűnpártolással vádolja-e meg az ügyészség.
dec. 31
12:33
Semjén: A választások után kemény időszak kezdődik (orientpress)
'A választások után kutya kemény időszak jön, de a Medgyessy-Gyur­csány-Bajnai-kormányok nem tudják úgy lerombolni az országot, hogy a nemzet a leendő polgári kabinettel ne tudja újjáépíteni' - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.
dec. 31
12:51
Játék pisztollyal raboltak ki egy benzinkutat (HVG)
Játék pisztollyal raboltak ki az újszászi benzinkutat ismeretlenek csütörtök hajnalban.

Keresés