2010. január 3. vasárnap

jan. 3
5:12
Roma nő a közigben: áll a kihívás elé (168 Óra Online)
A bogyiszlói Kovács Jánosné Mihalovics Krisztina azon 122 ember egyike, akik sikeresen vizsgáztak a roma diplomások közigazgatásban történő foglalkoztatását célzó programban.
jan. 3
5:24
„Lelkileg gyenge, elveszthet mindent” Veszélyben az RTL Klub új sztárja? (ATV)
Az előző győztes szerint Tabáni lelke nagyon sérülékeny, nem tudni, hogy viseli majd a stresszt.
jan. 3
6:30
Könnyebb lesz az élettársaknak (Népszava)
A közjegyzők vezetik ezentúl az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartását.
jan. 3
6:32
A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (Népszava)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 3
6:36
Életbe lépett a vagyonadó: számolja ki itt, mennyit fog fizetni + videó (ATV)
Szakértők szerint kell az adó, de a mérték megállapításánál nagy a hibalehetőség.
jan. 3
6:54
Fejszével és késsel támadtak a Mohamed- karikatúrák alkotójára + videó (ATV)
A szokásosnál is nagyobb rendőri készültség volt Kurt Westergaard háza körül Aarhus dán városban.
jan. 3
7:06
"A kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket" (Népszava)
A fideszes Kontrát Károly szerint a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek.
jan. 3
7:48
Saját gyerekeit alázta az MTV humoristája: ezüstérmet nyert + videó (ATV)
A kétgyermekes anya poénjait a közönség is honorálta: tapsoltak, nevettek.
jan. 3
8:30
Jön a Fidesz: volt miniszterelnökök állnak bíróság elé? (168 Óra Online)
Felelősségre vonásról, illegitim, a válságot elmélyítő kormányról, a Fideszt váró választókról beszéltek 2009-ben szinte egész éven át a legnagyobb ellenzéki párt politikusai. Kezdetben előre­hozott választásokat sürgettek, majd elkezdtek arról beszélni, hogy mit törölnének el, ha végre kormányra kerülnének. A tavalyi év vége felé azonban már nem igazán tudtak újat mondani, hiszen a fideszes…
jan. 3
8:36
Szandra, vasárnap szépe (szon)
Pál Szandra szeret sportolni, két éve röplabdázik a Wesselényi Miklós Szakközépiskola csapatában.
jan. 3
8:38
Közmunkaprogram megyénk erdeiben (szon)
Nyíregyháza – A közmunka éve volt a 2009-es a Nyírerdőnél: hiszen több mint ezer állástalan jutott munkához Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék állami tulajdonú erdeiben.
jan. 3
8:40
A 2009-es év legszebb nyíregyházi lányai (szon)
2009-ben a Kelet Magyarország és a Szabolcs Online csatlakozva a Vogue Modellügynökség szépségversenyéhez közönségszavazásra buzdította olvasóit.
jan. 3
8:42
Meghalt egy hajléktalan Pécs belvárosában (MaHu)
Feltehetően kihűlés miatt életét vesztette egy hajléktalan férfi Pécs belvárosában - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese vasárnap az MTI-vel.
jan. 3
8:42
Kiderült: magáncélra sem használhatták volna a felrobbant klubot + videó (ATV)
A szórakozóhelyen még minden ugyanúgy van, ahogy szilveszter éjszaka, a tűzeset után hagyták.
jan. 3
9:00
Nem volt telitalálat az újévi lottón (MaHu)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 53. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták:
jan. 3
9:18
Az utcán szerezte vissza az elrabolt pénztárgépet a pénztárosnő (MaHu)
Az utcán visszaszerezte támadójától a pénztárgépet egy eladónő, miután a férfi késsel fenyegetőzve elvitte azt a boltból; a rablás szombat este történt a XV. kerületben - közölte a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 3
9:18
Szépen gyógyul Berlusconi orrcsontja, de egy hetet még pihen (ATV)
Sérülése óta még a kormányüléseken sem vett részt.
jan. 3
9:20
Szén-monoxid-mérgezés Pilisszántón - öten kerültek kórházba (MaHu)
Három felnőttet és két gyermeket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Pilisszántóról egy lakásból szombaton - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 3
9:24
Jön a Fidesz: volt miniszterelnökök állnak bíróság elé? (168 Óra Online)
Felelősségre vonásról, illegitim, a válságot elmélyítő kormányról, a Fideszt váró választókról beszéltek 2009-ben szinte egész éven át a legnagyobb ellenzéki párt politikusai. Kezdetben előre­hozott választásokat sürgettek, majd elkezdtek arról beszélni, hogy mit törölnének el, ha végre kormányra kerülnének. A tavalyi év vége felé azonban már nem igazán tudtak újat mondani, hiszen a fideszes…
jan. 3
9:30
Négy kerék, kontra kettő (boon)
Miskolc - Közel 60 változás lépett hatályba január 1-től a KRESZ-ben - szigorítások is lesznek
jan. 3
9:32
Megszűnt a narancssárga riasztás (boon)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) visszavonta az egész országra kiterjedő szombati narancssárga riasztást - olvasható az OMSZ honlapján.
jan. 3
9:36
Mádi: Tíz évre szóló lakáspolitikát készít a Fidesz (MaHu)
Ha kormányra kerül, akkor tíz évre szóló lakáspolitikát dolgoz ki a Fidesz, és létrehoz egy olyan szervezetet, amely "elég közel lesz" a döntéshozókhoz ahhoz, hogy megfelelően képviselje az építőipartól a lakásépítésen át az ingatlanok bérbeadásig terjedő szférát - nyilatkozta Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa az MTI-nek.
jan. 3
9:38
Nem okozott nagyobb károkat a szombati vihar Budapesten (MaHu)
Nem okozott nagyobb károkat a szombati vihar a fővárosban, a tűzoltókat azonban ötven alkalommal riasztották, általában kidőlt fákhoz vagy a szél által megbontott tetőkhöz - mondta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője az MTI-nek vasárnap reggel.
jan. 3
9:48
Viharos szél és hóesés Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Intenzív havazás kezdődött Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap.
jan. 3
9:54
Tűzijáték, fények, tömeg: szilveszteri körkép Budapesttől Rió-ig + videó (ATV)
Világszerte több millióan köszöntötték az újévet.
jan. 3
9:57
Fákat döntött Pesten a szombati vihar (HVG)
Nem okozott nagyobb károkat a szombati vihar a fővárosban, a tűzoltókat azonban ötven alkalommal riasztották, általában kidőlt fákhoz vagy a szél által megbontott tetőkhöz - mondta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője vasárnap reggel.
jan. 3
10:06
Árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon (Népszava)
A Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt vasárnap reggel 8 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tiszakeszi és Zemplénagárd közötti Tisza-szakaszra, valamint a Taktán, a kesznyéteni árvízkapu térségében - mondta az MTI-nek az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője.
jan. 3
10:06
Használta bankkártyáját, ez buktatta le Farkas Pétert - Vasárnapi Blikk (boon)
Farkas Péter az eltűnése óta rendszeresen használta bankkártyáját, például felvette róla minden hónapban a 200 ezer forintos életjáradékát.
jan. 3
10:12
Borzalom! Átvágta három kislánya torkát az apa (ATV)
A marokkói férfit a felesége elleni erőszak miatt korábban már elítélték.
jan. 3
10:15
Elesett, aztán kihűlt egy hajléktalan Pécs belvárosában (HVG)
Feltehetően kihűlés miatt életét vesztette egy hajléktalan férfi Pécs belvárosában - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese vasárnap.
jan. 3
10:18
Roma nő a közigben: áll a kihívás elé (168 Óra Online)
A bogyiszlói Kovács Jánosné Mihalovics Krisztina azon 122 ember egyike, akik sikeresen vizsgáztak a roma diplomások közigazgatásban történő foglalkoztatását célzó programban.
jan. 3
10:24
Baleset a csúszós út miatt Mezőkövesden (boon)
Ketten súlyosan, egy ember könnyebben megsérült, amikor betonoszlopnak ütközött egy személykocsi vasárnap hajnalban Mezőkövesden. A balesetet feltehetően a gyorshajtás és a csúszós út okozta.
jan. 3
10:30
Árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon (MaHu)
A Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt vasárnap reggel 8 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeletek el a Tiszakeszi és Zemplénagárd közötti Tisza-szakaszra, valamint a Taktán, a kesznyéteni árvízkapu térségében - mondta az MTI-nek az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője.
jan. 3
10:48
Öt embert vittek kórházba szén-monoxid mérgezéssel (Infostart)
Három felnőttet és két gyermeket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt a Pest megyei Pilisszántóról - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.
jan. 3
10:50
A füstirtók szerint Magyarország szerződést szeg (Infostart)
A Füstirtók Egyesülete szerint Magyarország január elsejétől megszegi az Európai Unióval kötött csatlakozási szerződést azzal, hogy a cigaretta jövedéki adójának mértékét nem emeli az előírt 57 százalékra. A civil szervezet szerint ez 2010 első félévében mintegy 4 milliárd forint bevételkiesést okoz a költségvetésnek.
jan. 3
11:06
Készültség a Körösök vidékén (Infostart)
Harmadfokú az árvízvédelmi készültség a Fekete-Körösön, másodfokú a védekezés a Fehér-Körösön Gyulánál, és a Kettős-Körösön is. Az árhullám a vízgyűjtő területen az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék, és a hó olvadása miatt indult el a kelet-magyarországi folyókon.
jan. 3
11:08
MGYOSZ-alelnök: Az első félévben több vállalkozás is csődbe mehet (Infostart)
A Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének alelnöke szerint az idén is folytatni kell a kormány által támogatott munkahelymegőrző programokat. Rolek Ferenc azt mondta: az idei első félév nehéz lesz a magyar vállalkozásoknak, közülük több is csődbe mehet.
jan. 3
11:12
Estére talán eláll a szél (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de északkeleten estig borult marad az ég. Főként keleten, északkeleten valószínű havazás. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, ezért hófúvás is előfordul, majd csak vasárnap estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet…
jan. 3
11:18
Bajnai: semmilyen módon nem szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az ő nézeteiket legitimáljuk Magyarországon (Népszava)
Bajnai Gordon szerint gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak. A miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: ha folytatódik a tavalyi fegyelmezett gazdálkodás, 2011-től beindul a gazdasági növekedés,
jan. 3
11:24
Már egyórás várakozás is kialakulhat Röszkénél (Infostart)
Egyelőre nincs torlódás, de délelőtt már egyórás várakozás is kialakulhat a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepek után Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt.
jan. 3
11:24
Fekete napok a vasúton: banális balesetek, három halott, hat sérült (ATV)
Az óév utolsó és az újév első napjaiban szokatlan módon megszaporodtak a vasúti tragédiák.
jan. 3
11:26
Bajnai: gazdaságilag stabil, biztonságos állapotban adjuk át az országot (Infostart)
Bajnai Gordon szerint gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak. A miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: ha folytatódik a tavalyi fegyelmezett gazdálkodás, 2011-től beindul a gazdasági növekedés.
jan. 3
11:27
Bajnai: hadigazdálkodás kell 2010-ben (HVG)
Bajnai Gordon szerint gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak. A miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: ha folytatódik a tavalyi fegyelmezett gazdálkodás, 2011-től beindul a gazdasági növekedés.
jan. 3
11:36
Viharos szél és hóesés Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (boon)
Intenzív havazás kezdődött Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap.
jan. 3
11:38
Száz riasztás érkezett a tűzoltókhoz országszerte a vihar miatt (boon)
Valamivel több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét az elmúlt 24 órában a viharos szél miatt országszerte - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Főként kidőlt fákhoz vagy leszakadt faágakhoz hívták őket.
jan. 3
11:45
Történelmi székvárosok kontra megyeszékhelyek (HVG)
Néhány „deklasszálódott” vármegyei székvárosnak az utóbbi hatvan évben is sikerült megőriznie egy-két megyei intézményét. Tényleges munkamegosztás a régi és az új központ között egyelőre talán csak Békés megyében kezd kialakulni.
jan. 3
12:12
Lezárják a rakpartot Szegeden a Tisza áradása miatt (Népszava)
A Tisza áradása miatt vasárnap este lezárják a rakpartot Szegeden, a folyó várhatóan hétfő hajnalra önti el az utat – tájékoztatta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
jan. 3
12:18
Lezárják a rakpartot Szegeden a Tisza áradása miatt (Infostart)
A Tisza áradása miatt vasárnap este lezárják a rakpartot Szegeden, a folyó várhatóan hétfő hajnalra önti el az utat - mondta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.
jan. 3
12:18
Mesekönyvet írt a miniszterelnök, saját macskája és kutyája a főszereplő (ATV)
A kötet az egyik ausztrál nemzeti ünnepen jelenik meg.
jan. 3
12:20
Leégett egy hétvégi ház Bicskén, egy ember meghalt (Infostart)
Egy 70 éves bicskei férfi életét vesztette vasárnap hajnalban, miután hétvégi háza leégett a Fejér megyei Bicskén, a Középhegy-dűlőn - közölte a rendőrség.

Keresés