2010. január 14. csütörtök

jan. 14
0:42
Szilárd meggyőződés a BKV-nál (fidesz)
jan. 14
4:18
Választási szövetséget köt az MDF és az SZDSZ (Népszava)
Immár Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is elismerte, hogy pártja tárgyalásokat folytat "az SZDSZ néhány politikusával". Bár a politikus arról nem akart nyilatkozni, hogy a demokrata fórum egyezséget köt-e a közeljövőben a Retkes Attila vezette liberálisokkal, értesülésünk szerint tegnap ennek lényegében mind a két párt fővárosi és megyei vezetői zöld utat adtak. Úgy tudjuk, hogy választási…
jan. 14
5:06
Újabb fodrulat a pécsi vízmű ügyében! (168 Óra Online)
Közleményt adott ki a Forrásház a birtokháborítási per keddi felfüggesztésével kapcsolatban, melyet másként értelmez a Pécsi Vízmű Zrt.
jan. 14
5:12
"Abnormális állapotban van a magyar demokrácia" (Népszava)
Abnormális állapotban van a magyar demokrácia, a pártok csak hivatkozásként használják a választókat, az alkotmányban sok fontos kérdés tisztázatlan - Csizmadia Ervin kemény szavai ezek, amelyekkel a Magyar Köztársaság jelenlegi állapotát írja le. A Méltányosság Politikaelemző Központ ma délután mutatja be kutatóinak félszáz tanulmányát tartalmazó kötetét - ennek apropóján beszélgettünk az intézet…
jan. 14
5:21
Fordulat! Vezető állást ajánlottak a munkanélküli magyar énekesnek (ATV)
Kényelmes, tiszta munkáról lenne szó.
jan. 14
5:23
Bőrkabáttal fékezik a metrót. Tovább durvul a sztrájk (ATV)
A vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.
jan. 14
5:30
A jogerős ítélet ellenére sem helyezték vissza Csomor Sándor egykori jegyzőt, emiatt már 50 milliós kár érhette az önkormányzatot (Népszava)
Egyszerűen konzekvens vagyok - ezekkel a szavakkal magyarázta lapunknak az ellene indult támadásokat és kitartását Esztergom egykori jegyzője. Csomor Sándort 2005-ben távolították el a Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette önkormányzattól, és bár jogerős döntés szól arról, hogy vissza kell őt helyezni posztjára, ezt mindeddig nem tették meg. Annak ellenére sem, hogy immár a negyedik,…
jan. 14
5:48
Nyugdíj - A svéd modell eredménye: 600 milliárd hiány (Népszava)
Egy hét múlva az Idősügyi Tanács tagjai elé kerül a Fidesz által felvetett svéd nyugdíjmodell. A találkozót a nyugdíjas szervezetek képviselői kezdeményezték, Bajnai Gordon miniszterelnök a legnagyobb ellenzéki párt terveiről tanácskozik az idősekkel. Közben tegnap Molnár Csaba kancelláriaminiszter is megszólalt az ügyben, és magyarázatként elmondta, a változtatás hatására 600 milliárd forint…
jan. 14
5:50
Folytatódik a sztrájk; a BKV után leállás a MÁV-nál is (Népszava)
Egyelőre nem tervezik a szakszervezetek a BKV-nál kedden indított, határozatlan idejű munkabeszüntetés "lefújását", így ma is kiszámíthatatlan közlekedésre kell számítani Budapesten. Tovább ronthat a helyzeten, hogy a VDSZSZ hajnali 4-től 8 óráig négyórás szolidaritási sztrájkot tart ma, megbénítva ezzel az elővárosi vasúti közlekedést is. A BKV vezetése és a munkabeszüntetést tartó…
jan. 14
6:09
Fónagy: Közhely, de igaz, hogy a BKV egy állatorvosi ló (Inforádió)
A városvezetés alapvetően felelős azért, ami az elmúlt időszakban a BKV-val történt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki hangsúlyozta: átszakadt a gát a közlekedési vállalatnál. A MÁV-ról szólva úgy fogalmazott: az már évekkel ezelőtt csődbe ment.
jan. 14
6:18
Pártalapítási roham a választások előtt (HVG)
A civil szó volt a sláger a tavaly létrehozott politikai mozgalmak névadóinál, az új pártok egy része ugyanis pártellenes jelszavakkal szeretne befutni – derül ki a friss HVG összeállításából.
jan. 14
6:27
BKV-sztrájk: Mivel lehet közlekedni? (Inforádió)
Menetrend szerint indultak el az első járművek csütörtökön kora reggel a metró-, a HÉV- és a trolibuszvonalakon a határozatlan idejű BKV-sztrájk harmadik napján. A közlekedési társaság a fél 5-ös üzemkezdetkor hat újabb buszvonalon indított járatokat. A BKV vezetése folyamatosan figyeli, hogy az egyes járatokat mennyi utas veszi igénybe, és részben az adatok alapján dönt a közlekedés…
jan. 14
6:27
Anita, csütörtök szépe (szon)
Anitát sokáig nem vonzotta a modellkedés, de miután kipróbálta, nagyon megszerette a fotózások hangulatát.
jan. 14
6:27
Sztrájk a vasúton - hajnalban csak néhány vonalon vannak kimaradások (boon)
Hajnali 4 órakor megkezdődött a vasutassztrájk. A munkabeszüntetést egyelőre csak kevéssé akadályozza a vonatközlekedést - a hajnali 4 és 5 óra között induló vonatok közül Miskolc környékén, illetve három fővárosi elővárosi vonalon voltak járatkimaradások.
jan. 14
6:29
Sztrájkolnak a vasutasok (Inforádió)
Hajnal négy órakor megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor. A fővárosban, a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest - Vácrátót - Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatott Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 14
6:29
BKV: menetrend szerint indultak az első metrók, trolibuszok és HÉV járatok (boon)
Menetrend szerint elindultak az első járatok a HÉV, a metró és a trolibuszok vonalain csütörtök hajnalban - közölte a BKV.
jan. 14
6:33
Testszagtól bűzölgő részegek terrorizálják az utasokat (teol)
Az utasok inkább a didergést választják, mintsem, hogy a szekszárdi központi buszváróban melegedjenek buszuk indulásáig. Így vélekedik egyik olvasónk, aki a váróteremben uralkodó balkáni állapotokra panaszkodott.
jan. 14
6:36
Jövő héttől újra: Zuschlag Úr, álljon fel! (168 Óra Online)
Hétfőtől iratismertetéssel folytatódik a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása a megyei bíróságon.
jan. 14
6:45
Gazdasági tank-csapda (szon)
Aki teheti, külföldön tankol – ez ugye nulla bevétel az államnak; aki nem teheti, kevesebbet tankol – ez kiesés az államnak. A vállalkozónak takarékoskodnia kell, elküldi néhány alkalmazottját. Nyéki Zsolt jegyzete
jan. 14
6:45
Megerõszakolta Nórit a gyilkosa - Blikk (boon)
Cáfolhatatlan bizonyítékokat találtak a rendőrök a 2008 novemberében, Kiskunlacházán meggyilkolt 14 éves Nóra ügyében.
jan. 14
6:47
Sztrájk a vasúton - a GYSEV vonatai közlekednek (boon)
Közlekedni fognak a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonatai a szolidaritási sztrájk alatt. A tervek szerint az InterCity vonatok is útnak indulnak Sopronból. A fővárosból induló vonatok közlekedésében azonban fennakadásokra kell számítani - közölte a GYSEV.
jan. 14
7:00
Sztrájk-vasút - Késésekre kell számítani (Népszava)
Megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor - közölte Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:02
Sztrájk-vasút - MÁV: az ország többségében egyelőre járnak a vonatok (Népszava)
A fővárosban hajnalban a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t a sztrájk indulása után.
jan. 14
7:03
Iskolapélda az iskolagyümölcs... (szon)
Csenger – Ismét megszólította dr. Budai Gyula a Magosz szövetségi igazgatója (tudomásom szerint nem almatermelő) az általam vezetett Szatmári – Ízek Kft.-t, mely előzetesen elismert TÉSZ, s melynek 99 almatermelő tagja van – reagált a Holdudvar iskolaalmája címmel lapunk szerdai számában megjelent cikkben Budai Gyula által…
jan. 14
7:18
41 vonalon közlekednek a buszok (Népszava)
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 14
7:21
Uniós beruházásokkal kampányol a kormány? (Inforádió)
A Fidesz szerint az uniós forrásokból megvalósult beruházások bemutatásával a kormány kampányfinanszírozásra készül. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonban nem lát kivetnivalót abban, hogy pont a kampányidőszakban mutatják be ezeket a fejlesztéseket.
jan. 14
7:21
Nyárig maradnak a táblák a 4-esen (szon)
Arra kerestük a választ, hogy amennyiben munkálatok már nem folynak a négyes főúton úton, mi végre a sebességkorlátozás.
jan. 14
7:27
Meggyötört lelkeket ápol a műhely (teol)
A Mentélhigiénés Műhely kicsiny csapata több száz önkéntest vonzott maga köré. Tudatosan törekednek nem csak a lelki egészég, hanem az önkéntes munka népszerűsítésére.
jan. 14
7:27
Lopott? Bíróság elé citálják a magyar énekest! (ATV)
Állítólag saját dalaként tüntette fel egy együttes korábbi szerzeményét.
jan. 14
7:30
Sztrájk körkép: Néhány kivételével járnak a vonatok (ma.hu)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
7:32
Továbbra is megoldatlan a kampányfinanszírozás (ma.hu)
Továbbra is megoldatlan a kampányfinanszírozás; a jogszabály szerint a pártok jelöltenként egymillió forintot költhetnek a választásra, ám a szakértők szerint ennél lényegesen több pénzt fordítanak rá.
jan. 14
7:36
BKV - Bombariadó volt több metrómegállóban (Népszava)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.
jan. 14
7:38
Vasutas-sztrájk - Megmondjuk, mi jár most, és mi nem (Népszava)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
7:39
Bombákkal fenyegették meg a BKV-t (Inforádió)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 14
7:39
Sztrájk a vasúton - egyelőre a műszakváltás után sincsenek nagyobb gondok (boon)
Reggel háromnegyed hétig a hatórás műszakváltás után sem jeleztek még nagyobb fennakadásokat a vasúti közlekedésben a vasutasok szolidaritási sztrájkjával kapcsolatban csütörtökön - mondta a Független Hírügynökségnek Peiper Károly, a Mávinform ügyeletese.
jan. 14
7:41
A gyerekszoba padlózatába vájt bunkerban rejtőzött (boon)
A gyerekszoba padlója alatt kialakított, kibetonozott bunkerban bújt el egy körözött férfi Hódmezővásárhelyen. A férfit több hatóság is kereste, a hódmezővásárhelyi rendőrök szerdán fogták el.
jan. 14
7:45
Milliókkal verték át a nyugdíjasokat + videó (ATV)
A csaló telefonon jelentkezett be, és azt állította, az áldozat bajba jutott unokája.
jan. 14
7:48
Megkezdődött a VDSZSZ szolidaritási sztrájkja (HVG)
Megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor - közölte Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:57
Az SZDSZ is rábólintott az MDF-fel közös listára - lapszemle (Inforádió)
Az MDF szerdai igenje után az SZDSZ is rábólintott a választási szövetség megkötésére. Eszerint több politikusuk felkerülhet az MDF listájára, ők pedig pénzzel és infrastruktúrával segítenék a mindkét téren szűkösen álló fórumot.
jan. 14
7:57
Megerőszakolta Nórit a gyilkosa - Blikk (boon)
Cáfolhatatlan bizonyítékokat találtak a rendőrök a 2008 novemberében, Kiskunlacházán meggyilkolt 14 éves Nóra ügyében.
jan. 14
7:59
Lecsökkentették, méghozzá ukmukfuk (boon)
Miskolc, Megyaszó - Minden előzetes értesítés nélkül csökkentett finanszírozást kaptak az alapellátást végző orvosok. Ez nem csak a doktorokat érinti. Egy miskolci és egy vidéki háziorvost kérdeztünk meg.
jan. 14
8:06
41 buszvonalon indult meg a forgalom (HVG)
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV. Ezek a járatok is a szokásosnál jóval nagyobb követési idővel közlekednek.
jan. 14
8:08
A Centrum konzorciuma nyerte az erzsébetvárosi parkolási koncessziót (HVG)
A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata által 10 évre kiírt parkolási koncessziót a Centrum Parkoló Kft. – E-Kontrol Kft. – C-Ware Kft. – C-Service Hungary Kft. konzorciuma nyerte, a becsült 750 millió forint helyett 1 milliárd 720 millió forintos ajánlatával, az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 14
8:12
Gyorshír - Befejeződött a vasutas szolidaritási sztrájk (Népszava)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnal 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
8:15
Falus Ferenc: Még nem vagyunk túl a H1N1-járványon (Inforádió)
Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év első hetében, mint tavaly év végén - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: eddig 72 halálesetről igazolódott be, hogy azt az új vírus okozta.
jan. 14
8:15
VASUTASSZTRÁJK - Szegeden is szolidálnak (boon)
Szegeden a jegyvizsgálók támogatják munkabeszüntetéssel a BKV sztrájkot. A demonstráló dolgozók miatt eddig már két vonat nem tudott elindulni és várhatóan nem indul el Budapest felé sem a 8 óra előtti szerelvény.
jan. 14
8:15
Ez történt szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Nézze meg, melyek voltak a szerdai nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 14
8:17
Menetrend szerint közlekednek a vonatok (Inforádió)
Többnyire már menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapesten és körzetében, miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtök hajnali szolidaritási sztrájkja alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak - közölte a Mávinform.
jan. 14
8:17
BKV-sztrájk - nincs döntés a sztrájk felfüggesztéséről - MTV (boon)
Nincs olyan döntés, hogy pénteken felfüggesztenék a sztrájkot a BKV dolgozók - cáfolta a Magyar Hírlap értesüléseit az MTV csütörtök reggeli műsorában Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.
jan. 14
8:19
"Életveszélyesen viselkednek" a kutyák (boon)
Sajóbábony - Legszigorúbb intézkedést szorgalmazza a jegyző a sajóbábonyi kutyamarcangolás ügyében: a legszigorúbb intézkedést tegyék meg, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset - mondta.

Keresés