2010. január 14. csütörtök

jan. 14
4:18
Választási szövetséget köt az MDF és az SZDSZ (Népszava)
Immár Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is elismerte, hogy pártja tárgyalásokat folytat "az SZDSZ néhány politikusával". Bár a politikus arról nem akart nyilatkozni, hogy a demokrata fórum egyezséget köt-e a közeljövőben a Retkes Attila vezette liberálisokkal, értesülésünk szerint tegnap ennek lényegében mind a két párt fővárosi és megyei vezetői zöld utat adtak. Úgy tudjuk, hogy választási…
jan. 14
5:06
Újabb fodrulat a pécsi vízmű ügyében! (168 Óra Online)
Közleményt adott ki a Forrásház a birtokháborítási per keddi felfüggesztésével kapcsolatban, melyet másként értelmez a Pécsi Vízmű Zrt.
jan. 14
5:12
"Abnormális állapotban van a magyar demokrácia" (Népszava)
Abnormális állapotban van a magyar demokrácia, a pártok csak hivatkozásként használják a választókat, az alkotmányban sok fontos kérdés tisztázatlan - Csizmadia Ervin kemény szavai ezek, amelyekkel a Magyar Köztársaság jelenlegi állapotát írja le. A Méltányosság Politikaelemző Központ ma délután mutatja be kutatóinak félszáz tanulmányát tartalmazó kötetét - ennek apropóján beszélgettünk az intézet…
jan. 14
5:21
Fordulat! Vezető állást ajánlottak a munkanélküli magyar énekesnek (ATV)
Kényelmes, tiszta munkáról lenne szó.
jan. 14
5:23
Bőrkabáttal fékezik a metrót. Tovább durvul a sztrájk (ATV)
A vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.
jan. 14
5:30
A jogerős ítélet ellenére sem helyezték vissza Csomor Sándor egykori jegyzőt, emiatt már 50 milliós kár érhette az önkormányzatot (Népszava)
Egyszerűen konzekvens vagyok - ezekkel a szavakkal magyarázta lapunknak az ellene indult támadásokat és kitartását Esztergom egykori jegyzője. Csomor Sándort 2005-ben távolították el a Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette önkormányzattól, és bár jogerős döntés szól arról, hogy vissza kell őt helyezni posztjára, ezt mindeddig nem tették meg. Annak ellenére sem, hogy immár a negyedik,…
jan. 14
5:48
Nyugdíj - A svéd modell eredménye: 600 milliárd hiány (Népszava)
Egy hét múlva az Idősügyi Tanács tagjai elé kerül a Fidesz által felvetett svéd nyugdíjmodell. A találkozót a nyugdíjas szervezetek képviselői kezdeményezték, Bajnai Gordon miniszterelnök a legnagyobb ellenzéki párt terveiről tanácskozik az idősekkel. Közben tegnap Molnár Csaba kancelláriaminiszter is megszólalt az ügyben, és magyarázatként elmondta, a változtatás hatására 600 milliárd forint…
jan. 14
5:50
Folytatódik a sztrájk; a BKV után leállás a MÁV-nál is (Népszava)
Egyelőre nem tervezik a szakszervezetek a BKV-nál kedden indított, határozatlan idejű munkabeszüntetés "lefújását", így ma is kiszámíthatatlan közlekedésre kell számítani Budapesten. Tovább ronthat a helyzeten, hogy a VDSZSZ hajnali 4-től 8 óráig négyórás szolidaritási sztrájkot tart ma, megbénítva ezzel az elővárosi vasúti közlekedést is. A BKV vezetése és a munkabeszüntetést tartó…
jan. 14
6:09
Fónagy: Közhely, de igaz, hogy a BKV egy állatorvosi ló (Infostart)
A városvezetés alapvetően felelős azért, ami az elmúlt időszakban a BKV-val történt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki hangsúlyozta: átszakadt a gát a közlekedési vállalatnál. A MÁV-ról szólva úgy fogalmazott: az már évekkel ezelőtt csődbe ment.
jan. 14
6:18
Pártalapítási roham a választások előtt (HVG)
A civil szó volt a sláger a tavaly létrehozott politikai mozgalmak névadóinál, az új pártok egy része ugyanis pártellenes jelszavakkal szeretne befutni – derül ki a friss HVG összeállításából.
jan. 14
6:27
BKV-sztrájk: Mivel lehet közlekedni? (Infostart)
Menetrend szerint indultak el az első járművek csütörtökön kora reggel a metró-, a HÉV- és a trolibuszvonalakon a határozatlan idejű BKV-sztrájk harmadik napján. A közlekedési társaság a fél 5-ös üzemkezdetkor hat újabb buszvonalon indított járatokat. A BKV vezetése folyamatosan figyeli, hogy az egyes járatokat mennyi utas veszi igénybe, és részben az adatok alapján dönt a közlekedés…
jan. 14
6:29
Sztrájkolnak a vasutasok (Infostart)
Hajnal négy órakor megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor. A fővárosban, a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest - Vácrátót - Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatott Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 14
6:36
Jövő héttől újra: Zuschlag Úr, álljon fel! (168 Óra Online)
Hétfőtől iratismertetéssel folytatódik a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása a megyei bíróságon.
jan. 14
7:00
Sztrájk-vasút - Késésekre kell számítani (Népszava)
Megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor - közölte Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:02
Sztrájk-vasút - MÁV: az ország többségében egyelőre járnak a vonatok (Népszava)
A fővárosban hajnalban a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t a sztrájk indulása után.
jan. 14
7:18
41 vonalon közlekednek a buszok (Népszava)
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 14
7:21
Uniós beruházásokkal kampányol a kormány? (Infostart)
A Fidesz szerint az uniós forrásokból megvalósult beruházások bemutatásával a kormány kampányfinanszírozásra készül. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonban nem lát kivetnivalót abban, hogy pont a kampányidőszakban mutatják be ezeket a fejlesztéseket.
jan. 14
7:27
Lopott? Bíróság elé citálják a magyar énekest! (ATV)
Állítólag saját dalaként tüntette fel egy együttes korábbi szerzeményét.
jan. 14
7:30
Sztrájk körkép: Néhány kivételével járnak a vonatok (MaHu)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
7:32
Továbbra is megoldatlan a kampányfinanszírozás (MaHu)
Továbbra is megoldatlan a kampányfinanszírozás; a jogszabály szerint a pártok jelöltenként egymillió forintot költhetnek a választásra, ám a szakértők szerint ennél lényegesen több pénzt fordítanak rá.
jan. 14
7:36
BKV - Bombariadó volt több metrómegállóban (Népszava)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.
jan. 14
7:38
Vasutas-sztrájk - Megmondjuk, mi jár most, és mi nem (Népszava)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
7:39
Bombákkal fenyegették meg a BKV-t (Infostart)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 14
7:45
Milliókkal verték át a nyugdíjasokat + videó (ATV)
A csaló telefonon jelentkezett be, és azt állította, az áldozat bajba jutott unokája.
jan. 14
7:48
Megkezdődött a VDSZSZ szolidaritási sztrájkja (HVG)
Megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor - közölte Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:57
Az SZDSZ is rábólintott az MDF-fel közös listára - lapszemle (Infostart)
Az MDF szerdai igenje után az SZDSZ is rábólintott a választási szövetség megkötésére. Eszerint több politikusuk felkerülhet az MDF listájára, ők pedig pénzzel és infrastruktúrával segítenék a mindkét téren szűkösen álló fórumot.
jan. 14
8:06
41 buszvonalon indult meg a forgalom (HVG)
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV. Ezek a járatok is a szokásosnál jóval nagyobb követési idővel közlekednek.
jan. 14
8:08
A Centrum konzorciuma nyerte az erzsébetvárosi parkolási koncessziót (HVG)
A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata által 10 évre kiírt parkolási koncessziót a Centrum Parkoló Kft. – E-Kontrol Kft. – C-Ware Kft. – C-Service Hungary Kft. konzorciuma nyerte, a becsült 750 millió forint helyett 1 milliárd 720 millió forintos ajánlatával, az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 14
8:12
Gyorshír - Befejeződött a vasutas szolidaritási sztrájk (Népszava)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnal 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
8:15
Falus Ferenc: Még nem vagyunk túl a H1N1-járványon (Infostart)
Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év első hetében, mint tavaly év végén - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: eddig 72 halálesetről igazolódott be, hogy azt az új vírus okozta.
jan. 14
8:17
Menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Többnyire már menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapesten és körzetében, miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtök hajnali szolidaritási sztrájkja alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak - közölte a Mávinform.
jan. 14
8:24
Nem Budapesten csattant a VDSZSZ ostora (HVG)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnal 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja. A Mávinform szerint az országban töbnyire menetrend szerint jártak a vonatok. Bár a vasutassztrájkot a VDSZSZ a budapesti agglomerációra kívánta fókuszálni, inkább Kelet-Magyarországon késtek miatta a vonatok.
jan. 14
8:24
Sztrájk körkép: Néhány kivételével járnak a vonatok - Nehezen járható a főváros (MaHu)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
8:26
Fővinform: nehezen járható a főváros, a zsúfoltság délig is eltarthat (HVG)
Már reggel nehezen járható a főváros, forgalmi dugókra kell számítani a bevezető és a főbb útvonalakon, zsúfoltak a hidak és a rakpartok is – közölte a Fővinform ügyeletese.
jan. 14
8:28
Bombafenyegetést kapott éjszaka a BKV (HVG)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 14
8:30
Befejeződött a vasutasok szolidaritási sztrájkja (részletek) (Népszava)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnali 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
8:42
Sikertelen volt a vasutas sztrájk (orientpress)
A MÁV sikertelennek ítéli meg a csütörtök hajnalban a BKV dolgozók iránti szolidaritásból tartott sztrájkot - áll a szervezet közleményében. Tájékoztatásuk szerint a vasutasok ugyanis inkább az utazóközönséggel vállaltak közösséget. A vonatközlekedésben dolgozók reggel 8 órakor újra felvették a munkát.
jan. 14
8:42
Alkalmasnak találja a biztosi posztra Andort az EP-bizottság (MaHu)
Alkalmasnak találja Andor Lászlót az Európai Parlament foglalkoztatás- és szociálpolitikai szakbizottsága arra, hogy tagja legyen a következő Európai Bizottságnak - mondta a magyar jelölt meghallgatásának értékelését követően Pervenche Beres, az EP-bizottság elnöke.
jan. 14
8:44
Választási szövetség az MDF és az SZDSZ között? (MaHu)
A Népszava úgy értesült, hogy már a jövő héten megköti választási szövetségét az MDF és az SZDSZ; az országos listát Bokros Lajos vezetné, cserébe a budapesti lista élére a szabad demokraták jelölnének embert.
jan. 14
8:51
Kocsis István: Próbált rám nyomást gyakorolni a politika" (Infostart)
A BKV vizsgálóbizottság elnöke szerint a vezérigazgatók meghallgatása során egyértelművé vált, hogy megpróbáltak politikai nyomást gyakorolni a közlekedési vállalat menedzsmentjére. György István elmondta: az is kiderült, hogy Horváth Éva, Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes sajtófőnöke beleszólt a BKV kommunikációs ügyeibe.
jan. 14
8:57
70 éve lezárt ügyet vett elő a rendőrség! (ATV)
Edward J. O’Hare-t feltehetőleg Al Capone börtönbe juttatásáért lőttek le az egykori gengszter emberei.
jan. 14
8:59
A gyerekszoba padlója alól szedték elő a körözött férfit (ATV)
A 33 éves férfi „elfelejtett” bevonulni a börtönbe.
jan. 14
9:00
Százmilliós honlap, kis pártok násza - lapszemle (orientpress)
Már biztos, hogy egybeolvad az SZDSZ és az MDF: a liberálisok szerdán állapodtak meg véglegesen korábbi ellenfeleikkel - írja a Népszabadság. A Magyar Hírlap a jegybank 144 millió forintba kerülő új honlapjáról és egyéb, több tízmilliós beruházásairól számol be, a Magyar Nemzet pedig Hiller István okleveléről cikkezik csütörtöki számában.
jan. 14
9:00
Marad a hideg - öltözzenek melegen (MaHu)
Többnyire erősen felhős, párás idő várható, csütörtökön északkeleten szakadozhat fel hosszabb időre a felhőzet.
jan. 14
9:00
Újabb két buszvonalon indult meg a forgalom (HVG)
Negyvenhárom busz-, illetve négy villamosvonalon közlekedteti járatait csütörtök reggel a BKV, a határozatlan idejű sztrájk harmadik napján.
jan. 14
9:00
Diákok! Bologna ég! (168 Óra Online)
2010. március 11-12-én 46 európai ország oktatási miniszterei Bécsben és Budapesten ünneplik a bologna-i folyamat 10 éves évfordulóját. Tekintettel a jelenlegi helyzetre és a számos európai egyetemen épp most folyó tiltakozásra, ez az ünneplés a bécsi diákok szerint a helyzet megcsúfolása.
jan. 14
9:02
Káosz harmadik napja - A BKV 43 busz- és 4 villamosvonalon szolgáltat (MaHu)
Negyvenhárom busz-, illetve négy villamosvonalon közlekedteti járatait csütörtök reggel a BKV, a határozatlan idejű sztrájk harmadik napján.
jan. 14
9:02
Milliárdos áll az MDF és az SZDSZ választási szövetsége mögött (HVG)
A Népszava úgy értesült, hogy már a jövő héten megköti választási szövetségét az MDF és az SZDSZ; az országos listát Bokros Lajos vezetné, cserébe a budapesti lista élére a szabad demokraták jelölnének embert.
jan. 14
9:06
Ferihegyi sztrájk - A csütörtöki helyzet (Népszava)
Bár tart a Malév GH dolgozóinak sztrájkja csütörtökön is a ferihegyi reptéren, a járatok várhatóan menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel közlekednek - mondta el Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cégének igazgatója reggel az MTI-nek.
jan. 14
9:08
Bajnai a józan észre szavaz (Népszava)
A mostani választás a felelősség küzdelme lesz a demagógiával, szemfényvesztéssel, a hatalomvággyal szemben - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a 168 Óra című hetilapnak adott, az újság legfrissebb számában megjelent interjúban.

Keresés