2010. január 14. csütörtök

jan. 14
0:24
Alkalmasnak találták Andor Lászlót (Metropol)
Alkalmasnak találja Andor Lászlót az Európai Parlament foglalkoztatás- és szociálpolitikai szakbizottsága arra, hogy tagja legyen a következő Európai Bizottságnak - mondta el a magyar jelölt szerdai meghallgatásának értékelése után Pervenche Beres, az EP-bizottság elnöke.
jan. 14
4:18
Választási szövetséget köt az MDF és az SZDSZ (Alternatív Energia)
Immár Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is elismerte, hogy pártja tárgyalásokat folytat "az SZDSZ néhány politikusával". Bár a politikus arról nem akart nyilatkozni, hogy a demokrata fórum egyezséget köt-e a közeljövőben a Retkes Attila vezette liberálisokkal, értesülésünk szerint tegnap ennek lényegében mind a két párt fővárosi és megyei vezetői zöld utat adtak. Úgy tudjuk, hogy választási…
jan. 14
5:06
Újabb fodrulat a pécsi vízmű ügyében! (168 Óra Online)
Közleményt adott ki a Forrásház a birtokháborítási per keddi felfüggesztésével kapcsolatban, melyet másként értelmez a Pécsi Vízmű Zrt.
jan. 14
5:12
"Abnormális állapotban van a magyar demokrácia" (Alternatív Energia)
Abnormális állapotban van a magyar demokrácia, a pártok csak hivatkozásként használják a választókat, az alkotmányban sok fontos kérdés tisztázatlan - Csizmadia Ervin kemény szavai ezek, amelyekkel a Magyar Köztársaság jelenlegi állapotát írja le. A Méltányosság Politikaelemző Központ ma délután mutatja be kutatóinak félszáz tanulmányát tartalmazó kötetét - ennek apropóján beszélgettünk az intézet…
jan. 14
5:21
Fordulat! Vezető állást ajánlottak a munkanélküli magyar énekesnek (ATV)
Kényelmes, tiszta munkáról lenne szó.
jan. 14
5:23
Bőrkabáttal fékezik a metrót. Tovább durvul a sztrájk (ATV)
A vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.
jan. 14
5:30
A jogerős ítélet ellenére sem helyezték vissza Csomor Sándor egykori jegyzőt, emiatt már 50 milliós kár érhette az önkormányzatot (Alternatív Energia)
Egyszerűen konzekvens vagyok - ezekkel a szavakkal magyarázta lapunknak az ellene indult támadásokat és kitartását Esztergom egykori jegyzője. Csomor Sándort 2005-ben távolították el a Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette önkormányzattól, és bár jogerős döntés szól arról, hogy vissza kell őt helyezni posztjára, ezt mindeddig nem tették meg. Annak ellenére sem, hogy immár a negyedik,…
jan. 14
5:48
Nyugdíj - A svéd modell eredménye: 600 milliárd hiány (Alternatív Energia)
Egy hét múlva az Idősügyi Tanács tagjai elé kerül a Fidesz által felvetett svéd nyugdíjmodell. A találkozót a nyugdíjas szervezetek képviselői kezdeményezték, Bajnai Gordon miniszterelnök a legnagyobb ellenzéki párt terveiről tanácskozik az idősekkel. Közben tegnap Molnár Csaba kancelláriaminiszter is megszólalt az ügyben, és magyarázatként elmondta, a változtatás hatására 600 milliárd forint…
jan. 14
5:50
Folytatódik a sztrájk; a BKV után leállás a MÁV-nál is (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tervezik a szakszervezetek a BKV-nál kedden indított, határozatlan idejű munkabeszüntetés "lefújását", így ma is kiszámíthatatlan közlekedésre kell számítani Budapesten. Tovább ronthat a helyzeten, hogy a VDSZSZ hajnali 4-től 8 óráig négyórás szolidaritási sztrájkot tart ma, megbénítva ezzel az elővárosi vasúti közlekedést is. A BKV vezetése és a munkabeszüntetést tartó…
jan. 14
6:09
Fónagy: Közhely, de igaz, hogy a BKV egy állatorvosi ló (Infostart)
A városvezetés alapvetően felelős azért, ami az elmúlt időszakban a BKV-val történt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki hangsúlyozta: átszakadt a gát a közlekedési vállalatnál. A MÁV-ról szólva úgy fogalmazott: az már évekkel ezelőtt csődbe ment.
jan. 14
6:27
BKV-sztrájk: Mivel lehet közlekedni? (Infostart)
Menetrend szerint indultak el az első járművek csütörtökön kora reggel a metró-, a HÉV- és a trolibuszvonalakon a határozatlan idejű BKV-sztrájk harmadik napján. A közlekedési társaság a fél 5-ös üzemkezdetkor hat újabb buszvonalon indított járatokat. A BKV vezetése folyamatosan figyeli, hogy az egyes járatokat mennyi utas veszi igénybe, és részben az adatok alapján dönt a közlekedés…
jan. 14
6:29
Sztrájkolnak a vasutasok (Infostart)
Hajnal négy órakor megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor. A fővárosban, a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest - Vácrátót - Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatott Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 14
6:36
Jövő héttől újra: Zuschlag Úr, álljon fel! (168 Óra Online)
Hétfőtől iratismertetéssel folytatódik a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása a megyei bíróságon.
jan. 14
7:00
Sztrájk-vasút - Késésekre kell számítani (Alternatív Energia)
Megkezdődött a vasutasok szolidaritás sztrájkja hajnal 4 órakor - közölte Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:02
Sztrájk-vasút - MÁV: az ország többségében egyelőre járnak a vonatok (Alternatív Energia)
A fővárosban hajnalban a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom - tájékoztatta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t a sztrájk indulása után.
jan. 14
7:18
41 vonalon közlekednek a buszok (Alternatív Energia)
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 14
7:21
Uniós beruházásokkal kampányol a kormány? (Infostart)
A Fidesz szerint az uniós forrásokból megvalósult beruházások bemutatásával a kormány kampányfinanszírozásra készül. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonban nem lát kivetnivalót abban, hogy pont a kampányidőszakban mutatják be ezeket a fejlesztéseket.
jan. 14
7:27
Lopott? Bíróság elé citálják a magyar énekest! (ATV)
Állítólag saját dalaként tüntette fel egy együttes korábbi szerzeményét.
jan. 14
7:36
BKV - Bombariadó volt több metrómegállóban (Alternatív Energia)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.
jan. 14
7:36
Elindultak a vonatok (Metropol)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnali 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
7:38
Vasutas-sztrájk - Megmondjuk, mi jár most, és mi nem (Alternatív Energia)
Az országban néhány kivételtől eltekintve menetrend szerint járnak a vonatok - mondta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön reggel.
jan. 14
7:39
Bombákkal fenyegették meg a BKV-t (Infostart)
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 14
7:45
Milliókkal verték át a nyugdíjasokat + videó (ATV)
A csaló telefonon jelentkezett be, és azt állította, az áldozat bajba jutott unokája.
jan. 14
7:57
Az SZDSZ is rábólintott az MDF-fel közös listára - lapszemle (Infostart)
Az MDF szerdai igenje után az SZDSZ is rábólintott a választási szövetség megkötésére. Eszerint több politikusuk felkerülhet az MDF listájára, ők pedig pénzzel és infrastruktúrával segítenék a mindkét téren szűkösen álló fórumot.
jan. 14
8:12
Gyorshír - Befejeződött a vasutas szolidaritási sztrájk (Alternatív Energia)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnal 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
8:15
Falus Ferenc: Még nem vagyunk túl a H1N1-járványon (Infostart)
Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év első hetében, mint tavaly év végén - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: eddig 72 halálesetről igazolódott be, hogy azt az új vírus okozta.
jan. 14
8:17
Menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Többnyire már menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapesten és körzetében, miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtök hajnali szolidaritási sztrájkja alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak - közölte a Mávinform.
jan. 14
8:30
Befejeződött a vasutasok szolidaritási sztrájkja (részletek) (Alternatív Energia)
Befejeződött csütörtökön 8 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) hajnali 4 órakor megkezdett országos vasutas szolidaritási sztrájkja.
jan. 14
8:48
Meghalt a tavaly elütött szegedi diáklány (Metropol)
Meghalt az a 19 éves lány, akit tavaly júniusban elütött a városnéző kisvonat Szegeden; az ügyészség a nyomozás folytatását rendeli el, ebben a helyzetben a vádlottat már öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.
jan. 14
8:51
Kocsis István: Próbált rám nyomást gyakorolni a politika" (Infostart)
A BKV vizsgálóbizottság elnöke szerint a vezérigazgatók meghallgatása során egyértelművé vált, hogy megpróbáltak politikai nyomást gyakorolni a közlekedési vállalat menedzsmentjére. György István elmondta: az is kiderült, hogy Horváth Éva, Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes sajtófőnöke beleszólt a BKV kommunikációs ügyeibe.
jan. 14
8:57
70 éve lezárt ügyet vett elő a rendőrség! (ATV)
Edward J. O’Hare-t feltehetőleg Al Capone börtönbe juttatásáért lőttek le az egykori gengszter emberei.
jan. 14
8:59
A gyerekszoba padlója alól szedték elő a körözött férfit (ATV)
A 33 éves férfi „elfelejtett” bevonulni a börtönbe.
jan. 14
9:00
Diákok! Bologna ég! (168 Óra Online)
2010. március 11-12-én 46 európai ország oktatási miniszterei Bécsben és Budapesten ünneplik a bologna-i folyamat 10 éves évfordulóját. Tekintettel a jelenlegi helyzetre és a számos európai egyetemen épp most folyó tiltakozásra, ez az ünneplés a bécsi diákok szerint a helyzet megcsúfolása.
jan. 14
9:06
Ferihegyi sztrájk - A csütörtöki helyzet (Alternatív Energia)
Bár tart a Malév GH dolgozóinak sztrájkja csütörtökön is a ferihegyi reptéren, a járatok várhatóan menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel közlekednek - mondta el Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cégének igazgatója reggel az MTI-nek.
jan. 14
9:08
Bajnai a józan észre szavaz (Alternatív Energia)
A mostani választás a felelősség küzdelme lesz a demagógiával, szemfényvesztéssel, a hatalomvággyal szemben - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a 168 Óra című hetilapnak adott, az újság legfrissebb számában megjelent interjúban.
jan. 14
9:27
Tovább erősödik az OTP (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,43 pontos emelkedéssel, 22.954,76 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,97 százalékos erősödést jelent. Emelkedéssel nyitottak a nyugat-európai tőzsdék is.
jan. 14
9:33
Orbán-értékelő: „Valószínűleg igen lesz a válasz” + videó (ATV)
Orbán Viktor valószínűleg február első hetében tartja évértékelő beszédét.
jan. 14
9:36
"A napjainkat jellemző nyomor, a munkanélküliség, a kilátástalanság mindehhez előkészíti talajt" (168 Óra Online)
Nyilatkozatot adott ki a Kolping középiskola annak médiában is bemutatott videófelvételnek a kapcsán, amelyen társai bántalmaznak egy diáklányt.
jan. 14
9:42
Vasutas sztrájk - Csupán 3 százalékuk nem vette fel a munkát (Alternatív Energia)
A VDSZSZ szolidaritási sztrájkja alatt az éjszakai műszakban a munkavállalók 97 százaléka dolgozott, csupán 3 százalékuk nem vette fel a munkát; a 6 és 7 óra közötti műszakváltás után 100 százalékos volt a munkába állás - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.
jan. 14
9:51
Újra képernyőre kerül a népszerű időjós (ATV)
Nagyon rosszul érintette az elbocsátás.
jan. 14
10:03
Fónagy: Törvény kellene a közlekedési cégek elszámoltathatóságához (Infostart)
Az államnak törvényt kell alkotnia arról, hogy mit tekint közszolgáltatásnak. Más területek mellett azt is szabályoznia kellene, hogy a személyszállításban milyen színvonalú és mennyiségű szolgáltatást kell biztosítania - mondta Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 14
10:12
Sztrájk: ez csak rosszabb lesz (168 Óra Online)
Folytatódik a határozatlan idejű sztrájk a BKV-nál, mivel tegnap sem született megállapodás a menedzsment és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről. A 25 érdekképviselet közül 14 sztrájkol, de a BKV-s munkavállalókhoz a vasutasok egy része is csatlakozott.
jan. 14
10:21
Összenő az MDF és az SZDSZ (Infostart)
Az MDF szerdai igenje után az SZDSZ is rábólintott a választási szövetség megkötésére. A megállapodás szerint több SZDSZ-es politikusuk felkerülhet az MDF listájára, ők pedig pénzzel és infrastruktúrával segítenék a mindkét téren szűkösen álló fórumot.
jan. 14
10:33
Többnyire már menetrend szerint közlekednek a vonatok (Alternatív Energia)
Többnyire már menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapesten és körzetében, miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtök hajnali szolidaritási sztrájkja alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak - közölte a Mávinform.
jan. 14
10:39
Nem tetszik a vagyonadó-kalkulátor az adatvédelmi biztosnak (Infostart)
Nem tartja megfelelőnek a vagyonadó-kalkulátor jelenlegi működését az adatvédelmi biztos. Jóri András ezért kezdeményezi, hogy a vagyonadó-kalkulátor adatrögzítés és azonosítás nélkül is használható legyen. A kalkulátor működésének alapjául szolgáló információk közérdekű adatok, ezért azokat mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni. További követelmény, hogy azon a felhasználói felületen, ahol…
jan. 14
10:45
Íme a bizonyíték! Mit tenne a Fidesz a nyugdíjakkal? (ATV)
„A Fidesz nyugdíjról tett kijelentése nem egy elszólás, nem egy szakmai rögtönzés, hanem ötven oldalon keresztül jogi szövegbe foglalt tételes törvényjavaslat, amelyet nem lehet nem komolyan venni” – nyilatkozta Kiss Péter az atv.hu-nak.
jan. 14
10:48
Nem áll össze a kép: hogy nyúlják le így a cigányok a jóléti államot? (168 Óra Online)
– Az előítéletek ellen nem lehet egy olyan országban küzdeni, ami kiált az igazságtalanságtól és a magárahagyatottságtól - mondta lapunknak Szombati Kristóf, az LMP választmányi tagja. A párt romapolitikáért felelős politikusa elmondta: elkészült a Lehet Más a Politika "színvak" programja, amely nem tesz különbséget cigány és nem-cigány között, hanem a szegénységre koncentrál. Szombati Kristóf…
jan. 14
10:51
A sztrájkolók szidalmazásokkal próbálják munkabeszüntetésre bírni a dolgozó BKV-sokat... (Alternatív Energia)
Biztonsági őrök védik a vezetőket a 6-os villamoson - tudta meg BKV-s szakszervezeti forrásból csütörtökön az MTI.
jan. 14
11:03
Lottózót raboltak ki Budapesten + videó (ATV)
Kedd este egy baseball-sapkás férfi ment be az egyik I. kerületi lottózóba.
jan. 14
11:09
Folytatódik a sztrájk, ma reggel sem sikerült megegyezni (Alternatív Energia)
A csütörtök délelőtti tárgyaláson sem sikerült megállapodnia a sztrájkot meghirdető 14 szakszervezetnek a BKV menedzsmentjével a kollektív szerződésről, ezért az érdekképviseletek folytatják a kedden megkezdett, határozatlan idejű sztrájkot - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a megbeszélést követően újságírókkal Budapesten.

Keresés