2010. január 9. szombat

jan. 9
5:15
BKV: állóháborút vív a cégvezetés a szakszervezetekkel - Újabb gyanúsított (Népszava)
A BKV-botrányok újabb gyanúsítottját állította elő a rendőrség: Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes volt sajtósát bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Horváth Éva vallomást egyelőre nem tett, őrizetbe nem vették. A gyanú szerint a Városházán és a BKV-nál is foglalkoztatott nő úgy vett fel munkabért és jutalmat, hogy azért nem végzett munkát. A BKV szerdán őrizetbe vett…
jan. 9
5:15
„Repültem a karácsonyfa alá” Gázpalack robbant a fővárosban + videó (ATV)
„Hatalmas nagy robbanás volt, repültem a karácsonyfa alá a második emeleten, akkora légnyomás volt. Az összes ablak betört” - így emlékezett vissza a péntek hajnali, Balaton utcai robbanásra egy lakó.
jan. 9
5:17
„Nincs rejtély Jimmy halála körül” Megszólalt a rendőrkapitány (ATV)
Vágó Imrénét Vujity Tvrtko kérdezte meg az ügyről.
jan. 9
5:24
Megmenthették volna a szülés után elhunyt nőt (168 Óra Online)
Három igazságügyi orvos szakértő is úgy véli, hogy meg lehetett volna menteni annak a sarkadi asszonynak az életét, aki 2008-ban a gyulai Pándy Kálmán megyei kórházban hunyt el. A tragédia három héttel az után történt, hogy a 43 éves Ágoston Mihályné világra hozta a hatodik gyermekét, Roland Martint – jelentette a beol.hu hírportál.
jan. 9
5:51
A szabad demokrata Retkes Attilának és Skaliczky Andreának is helyet szoríthat az MDF (Népszava)
Értesülésünk szerint a cáfolatok ellenére Fodor Gábornak szánja az MDF a budapesti lista első helyét. A második hely a fővárosi listán Herényi Károlyé lehet, őt Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, illetve Boruzs András, a liberális párt fővárosi elnöke, kampányfőnöke követné. Az országos listán jutna hely Retkes Attila pártelnöknek, és Skaliczky Andreának, az SZDSZ választmányi…
jan. 9
5:53
"Néha voltak talán olyan pillanatok, amikor nem egyezett a véleményem a Fideszével" - Népszava-interjú Rogán Antallal (Népszava)
Az idei őszi önkormányzati választáson még biztosan elindul az V. kerületi polgármesteri posztért Rogán Antal, ám azt cáfolja, hogy a Fidesz őt jelölné Budapest főpolgármesterének. Bár tudja, hogy ezzel maga ellen is beszél, úgy véli, hogy az önkormányzati képviselők számát érdemes a felére csökkenteni, akár már a tavaszi országgyűlési választások után. Rogán szerint polgármesterként az a…
jan. 9
7:03
16 ezer áldozatot követelt eddig a mexikói drogellenes harc (ATV)
A legújabb áldozat három tinédzser, akikkel ismeretlen fegyveres végzett.
jan. 9
7:30
Szijjártó: "hülyeség" a közszolgálati média összevonása (168 Óra Online)
A Fidesz elnöki stábjának vezetője, Szijjártó Péter hülyeségnek nevezte azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint kormányra kerülésük esetén összevonnák a Duna Televíziót, a Magyar Televíziót és a Magyar Rádiót - írta a VG Online.
jan. 9
7:39
Éger: ha nem lesz változás, tüntetni fognak az orvosok + videó (ATV)
Eddig már tucatnyi körzetben állította le rendelési időn kívül az orvos az autóját, kapcsolta ki a mobiltelefonját. Januárban a háziorvosi vállalkozások számlájára a szokásosnál 10-25 ezer forinttal érkezett kevesebb.
jan. 9
7:57
Eddig 67,7 millió forintba került a Cozma-gyilkosság felderítése (Népszava)
A végéhez közeledik a Cozma-gyilkosság felderítése, az eddig elkészült ötven szakvéleményen túl még hatra várnak a nyomozók - írta a Népszabadság szombati számában.
jan. 9
7:57
Agyba-főbe verték az RTL Klub új sztárját, megsüketült! (ATV)
Még ma is rendszeres orvosi vizsgálatokra kell járnia.
jan. 9
8:15
Adrienn, szombat szépe (szon)
Adrienn imádja az autókat, de ha teheti, mégis inkább sétál, hogy ezzel is óvja környezetét.
jan. 9
8:17
Olvasónk írta: Örök világosság... (szon)
Nyíregyháza - Bár méltatlanul, de a szeretet jogán, ezúton is bátorkodom Tarcai Zoltán tanár úr elvesztése miatti gyászunkban – vigasztalást keresve – köszönetet mondani és hálát adni az örökkévaló Istennek.
jan. 9
8:19
Halálos gyalogos gázolás Ajakon (szon)
Ajak - Ajak belterületén, a Rákóczi utcán szombat reggel gyalogost gázoltak – adta közre az MRFK sajtószolgálata.
jan. 9
8:24
Jobb lesz az idei év, mint a 2009-es volt (168 Óra Online)
Hogy mit hoz 2010 az óév nyomorúsága után? Az újságok jobboldali választási győzelmet vizionálnak, a Jobbik előretörését, számonkérést, nehézkes kilábalást a gazdasági válságból. A jósnő sem tesz mást, hiába faggatjuk, felolvassa nekünk a címlapos jövőt. De legalább megtudtuk tőle, hogyan olvassunk a gondolatokban. Ha máséban nem is, a sajátunkban.
jan. 9
8:33
Marton József inkább önként kilépett a Fideszből... (Népszava)
Kizárta két tagját az ajkai képviselő-testület Fidesz-frakciója; a város önkormányzatában ellenzékben lévő frakció így kilenc tagúra olvadt - tájékoztatta Stolár Mihály, a Fidesz helyi elnöke pénteken az MTI-t.
jan. 9
8:33
Frontális karambol több sérülttel a 36-os főúton (szon)
Antalbokor - Péntek éjszaka két gépkocsi ütközött egymással, majd mindkettő felborult Antalbokor közelében, több sérültet vittek kórházba a mentők.
jan. 9
8:33
Lakások ezreit árverezhetik el (boon)
A pénzügyi felügyelet szerint csaknem 12 ezer lakás vár árverezésre, mert a tulajdonosaik nem tudják fizetni a hiteleiket - írja a Magyar Nemzet. Ez azonban csak a szeptember végi adatokat tükrözi, és a pénzügyi vállalkozásokra nem terjed ki.
jan. 9
8:33
Elismerés a faddi egészségőrző teáskészletnek (teol)
Ismét beválogatták a nemzetközi formatervezői pályázat legjobb munkái közé a faddi Ódryné Horváth Krisztina alkotását.
jan. 9
8:35
Az Alkotmánybíróság a vagyonadó mellett? (boon)
Könnyen elképzelhető, hogy az Alkotmánybíróság (AB) átengedi a vagyonadót - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a bírák döntő többsége jelenleg úgy véli: az új közteher nem sérti az alaptörvényt.
jan. 9
8:35
Ezt a csekket mindenki szívesen látja (teol)
Január 31-ig lehet pályázni üdülési csekkre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál.
jan. 9
8:37
Ház, lakás most potom áron (boon)
Egyre lejjebb csúsznak az árak a hazai ingatlanpiacon. Egyre több lakáshiteles hirdet áron alul, ők ugyanis még ezzel is jobban járnak, mintha elárverezik a fejük fölül az otthonukat.
jan. 9
8:51
Az Alkotmánybíróság átengedi a vagyonadót? (Népszava)
A Magyar Nemzet szerint könnyen elképzelhető, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) átengedi a vagyonadót.
jan. 9
8:51
Tragikus ütközés a vonattal Bőcsön (boon)
Bőcs - Halálos baleset történt pénteken éjjel Bőcsön.
jan. 9
9:00
Porogi András: A kevésbé tehetséges fiatalok választják a tanári pályát (Inforádió)
A pedagógia területe leszállóágban van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Porogi András, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja. A Toldy Ferenc Gimnázium igazgatója szerint a gond nemcsak a normatívák csökkentésével van, hanem azzal is, hogy ma a tanári pályát a kevésbé tehetséges diákok választják.
jan. 9
9:00
Kiraboltak egy benzinkutat a fővárosban (ma.hu)
Kiraboltak egy benzinkutat a főváros XIV. kerületében szombaton hajnalban, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki feltehetően fegyverrel kényszerítette a kút dolgozóit a bevétel átadására - mondta Tóth Eszter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.
jan. 9
9:02
Rogán felére csökkentené az önkormányzati képviselők számát (ma.hu)
Az idei őszi önkormányzati választáson még biztosan elindul az V. kerületi polgármesteri posztért Rogán Antal, aki szerint az önkormányzati képviselők számát érdemes lenne a felére csökkenteni.
jan. 9
9:04
Nehéz a dolga a katonának: több tízmilliós visszaélések gyanúja a honvédségnél (ma.hu)
Több tízmilliós visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél, a gyanú szerint a külföldi NATO-beosztásokban dolgozó katonák ellátásáért, beilleszkedéséért felelős nemzeti támogató csoportnál történtek bűncselekmények.
jan. 9
9:09
Tüzet nyitotottak a togói válogatottra (ATV)
Amikor a togói válogatott buszai átlépték Angola határát, szeparatista lázadók megtámadták a csapat buszait. Egy embert meggyilkoltak, kilencet megsebesítettek. Ennek ellenére nem halasztják el az Afrikai Nemzetek Kupáját, ahova a csapat igyekezett.
jan. 9
9:11
„A Fidesz is csatlakozni akart a benzintenderhez” (ATV)
A Fidesz frakció és a fideszes polgármester, Lázár János is csatlakoztatni akarta városát a benzintenderhez – mondta Molnár Csaba kancelláriaminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 9
9:18
Többeket ártatlanul bántalmaztak október 23-án? (orientpress)
A Célpont péntek esti adásában megszólalt egy 2006. október 23-án oszlató rebiszes rendőr. A műsorban az Attilaként megjelenő férfi elmondta: a rendőrökben tüske maradt a tv-ostrom során tapasztalt agresszió. Az október 23-i események kapcsán megjegyezte: nincs tudomása arról, hogy a vadászpuskákat korábban emberek ellen bevetették volna, csak gyakorlásra használták. Elmondta azt is: szakemberek…
jan. 9
9:18
Elegük van: kikapcsolják a telefonjukat a háziorvosok (168 Óra Online)
Az Egészségügyi Minisztérium szerint szerződésszegést követ el az a háziorvos, aki nem látja el betegeit. A tárca közölte: a munkáltatói terhek és a háziorvosi praxisok bevételének csökkenése egyenlegeként is több forrás marad a háziorvosoknál.
jan. 9
9:27
Több tízmilliós visszaélések gyanúja a HM-nél (Népszava)
Több tízmilliós visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél, a gyanú szerint a külföldi NATO-beosztásokban dolgozó katonák ellátásáért, beilleszkedéséért felelős nemzeti támogató csoportnál történtek bűncselekmények - írta a Magyar Nemzet szombati számában.
jan. 9
9:27
Igazi kalandtúra! Trabanttal vágtak át Afrikán (ATV)
Ha elakadtak a homokban, kiemelték a járművet.
jan. 9
9:29
Óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától (Népszava)
A Népszabadság szerint tanácsadói óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától, a Fidesz kampánya rendkívül intenzív lesz, és megpróbálják alkalmazni az Obama-stáb kampánytechnikáit.
jan. 9
9:29
Osztálytársával ölette meg édesanyját (ATV)
Megkéselték az édesanyámat, hívta a rendőrséget tavaly ősszel egy amerikai muszlim fiú. Most kiderült, ő bérelte fel 18 éves ismerősét, hogy szúrja agyon anyukáját.
jan. 9
9:36
Végéhez közeledik a Cozma-gyilkosság felderítése? (ma.hu)
A végéhez közeledik a Cozma-gyilkosság felderítése, az eddig elkészült ötven szakvéleményen túl még hatra várnak a nyomozók.
jan. 9
9:45
Két százalékkal nőtt a munkanélküliek száma Zalában (Népszava)
Mintegy 2 százalékkal - az elmúlt öt év adataihoz képest a legkisebb mértékben - nőtt decemberben a nyilvántartott álláskeresők száma Zala megyében, de még így is 30 százalékkal több a munkanélküli, mint egy évvel korábban - tudatta Hegyi László, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ zalaegerszegi kirendeltségének igazgatója.
jan. 9
9:45
Bűncselekmények gyanúja a HM-nél (boon)
Több tízmilliós anyagi visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél - írja a Magyar Nemzet.
jan. 9
9:47
Lévai Katalin inkább ír, mint politizál (Népszava)
Továbbra is a politikában dolgoznak az MSZP volt európai parlamenti képviselői, kivéve Lévai Katalint.
jan. 9
9:47
Cukorbeteg is lehet diplomtata (boon)
Három év próbaidőre, de felvették a washingtoni külügybe azt a magyar származású nőt, aki cukorbetegként rendszeresen inzulinpumpát használ, és kétóránként megméri a vércukrát.
jan. 9
9:49
Megkezdődött a választókörzetek évi rendes felülvizsgálata (Népszava)
Bár Sólyom László köztársasági elnök még nem írta ki az országgyűlési választás időpontját, a szakapparátus már megkezdte a felkészülést a választás lebonyolítására. A jegyzők januárban felülvizsgálják a szavazókörök számát és területi elosztását, vagyis elvégzik a szakszóval körzetesítésnek nevezett feladatot.
jan. 9
9:54
Obama-féle kampányra készül a Fidesz? (orientpress)
Lapinformáció szerint, tanácsadói óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától. A Fidesz kampánya rendkívül intenzív lesz, és megpróbálják alkalmazni az Obama-stáb kampánytechnikáit.
jan. 9
10:03
Benzin: az MSZP és a Fidesz is jól járt (boon)
A Fidesz önként csatlakozott a kormányzati benzinbeszerzéshez - írja a Blikk. A lap birtokába került dokumentumok szerint Navracsics Tibor, frakcióvezető levélben kérte, hogy ők is vásárolhassanak a kedvezményes árú "külföldi" üzemanyagból, összesen 5,4 millió forint értékben.
jan. 9
10:03
A sztrájkbizottság kikosarazta a BKV-t + videó (ATV)
Azért tart most tovább a buszok átvétele, mert eddig a sofőrök szabadidejükben vették át a járműveket, vagyis korábban mentek be dolgozni, hogy el tudják végezni időre az ellenőrzéseket. Ezt most nem teszik - mondta Nemes Gábor a sztrájkbizottság szóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 9
10:12
Mert megérdemlik? Nem maradtak munka nélkül az MSZP volt uniós képviselői (ma.hu)
Továbbra is a politikában dolgoznak az MSZP volt európai parlamenti képviselői, kivéve Lévai Katalint.
jan. 9
10:12
Reggel minden BKV-busz útnak indult (Inforádió)
Nincs fennakadás a fővárosi buszközlekedésben, szombaton reggel valamennyi busz elindult - közölte Mezei László, a BKV fődiszpécsere.
jan. 9
10:12
Több mint 30 ezer hektár van víz alatt az Alsó-Tisza vidékén (HVG)
Több mint 30 ezer hektárnyi területet borít belvíz az Alsó-Tisza vidékén, ahol három belvízvédelmi szakaszon másodfokú készültség van érvényben – tájékoztatta Kemény László, a regionális környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság ügyeletese pénteken az MTI-t.
jan. 9
10:21
Nincs fennakadás a fővárosi buszközlekedésben (Népszava)
Nincs fennakadás a fővárosi buszközlekedésben, szombaton reggel valamennyi busz elindult - közölte Mezei László, a BKV fődiszpécsere.
jan. 9
10:21
Publikálatlan kinccsel tért haza az etnográfus (teol)
Felkutatta Dombóvár és környéke Budapesten őrzött népdal anyagát dr. Kriston Vízi József, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum vezetője.

Keresés