2010. január 20. szerda

jan. 20
5:09
H1N1: Miért van az átlagosnál több áldozat egyes régiókban? (168 Óra Online)
Nem történt szakmai hiba a nagykanizsai kórházban, ahol újinfluenza-fertőzésben életét vesztette Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester – állapította meg az ÁNTSZ regionális intézete. A kórház belső vizsgálata még nem zárult le. Hasonló esetet vizsgálnak Nyíregyházán is.
jan. 20
5:09
Várhatóan 365 oktatási intézmény kap új külsőt és modern felszereltséget 2013-ig (Népszava)
Újabb oktatási intézmény újult meg a Nemzeti Iskola-felújítási Program keretében, ezúttal a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola. A modernizált épületet Hiller István szakminiszter adta át tegnap, és további 5 milliót adott az intézménynek a diákok kulturális nevelésére. A programmal egyébként összesen mintegy 105 milliárd forintot fordít a kormány az iskolák fejlesztésére. Ebből az összegből…
jan. 20
5:12
Egészségügyi reform: mi kéne, ha vóna? (HVG)
Mitől beteg a magyar egészségügy? Világjárvány és helyi kór egyaránt gyötri. Már nem a diagnózisnál kellene tartani, sürgősen a gyógyításhoz kéne látni, mert a fejlett világhoz mért lemaradásunk egyre nő. Orosz Éva közgazdász rendel.
jan. 20
5:18
Az öngyilkosságon gondolkodott! Visszafogadta párját a magyar énekesnő! (ATV)
Az ex-férj gyanítja, megint az ő „kontójára mulat”.
jan. 20
5:20
Hiába oltották be, mégis meghalt (ATV)
A férfi családjával együtt még novemberben megkapta a vírus elleni vakcinát.
jan. 20
5:27
Retkes: tíz százalék feletti középerő jöhet létre (Népszava)
Az SZDSZ az MDF-fel együtt, demokratikus középerőként 10 százalék feletti eredményt érhet el a választáson, de a pártszövetséget - ha sikerül megegyezni - legkorábban a hónap végén köthetik meg. Ezt az SZDSZ elnöke egyik opcióként említette, de nem vetette el egy SZDSZ "dominanciájú" pártszövetség indulását sem. Retkes Attila lapunknak azt is elmondta: napokon belül véglegesítik az SZDSZ-es egyéni…
jan. 20
5:29
BKV: megállapodtak a kollektív szerződésről (Népszava)
Értesüléseink szerint nem sokkal este nyolc óra után megállapodtak a BKV-nál működő szakszervezetek a cég menedzsmentjével az új kollektív szerződés elemeiben, jelenleg a megállapodást szövegezik és azt egy-két órán belül mindannyian aláírhatják. A tárgyalások forrásaink szerint konstruktívan folytak. Emlékezetes: a múlt heti sztrájkban részt nem vett 12 érdekképviselet még decemberben aláírt egy…
jan. 20
5:45
Tagadják, pedig döntöttek Orbánék a csomagról (Népszava)
Kormánydöntés született a névleges egyéni számla bevezetéséről 2001-ben - ez derül ki egy lapunk birtokába került dokmentumból. A Fidesz-kabinet tehát bevezette volna az új nyugdíjrendszert, azaz a svéd modellt 2006-2007-től már mindenkire alkalmazták volna. Később, 2007-ben az Erős Magyarország programjukban is erről írtak, és ugyanebben az évben a KDNP-által javasolt, hasonló tartalmú…
jan. 20
6:21
Megállapodtak a szakszervezetek a BKV-val a kollektív szerződésről (Infostart)
Megállapodott a BKV menedzsmentjével a cég 26 szakszervezete késő este a kollektív szerződésről (ksz), és a korábban munkabeszüntetést hirdető szakszervezetek visszavonták a sztrájkbejelentést.
jan. 20
6:23
Mi lett a tavalyi 1 százalékos felajánlásainkkal? (Infostart)
A Magyar Katolikus Egyház kapta a legtöbb és legnagyobb összegű 1 százalékos felajánlást a 2008. évi szja-ból a 2009. év végi adatok szerint: 498.229 adózótól közel 3,059 milliárd forintot - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.
jan. 20
6:57
Veres lehet az EBRD alelnöke (Népszava)
Betartotta korábban tett ígéretét, és a londoni székhelyű EBRD egyik alelnökének ajánlotta Veres János volt pénzügyminisztert a kormányfő - értesült a Népszabadság.
jan. 20
7:06
Az utasok tudják, hogy kéne kárpótolni őket a BKV-sztrájk miatt + videó (ATV)
A szakszervezetek még mindig vitáznak. Egy egynapos bérlethosszabbítás 50 millió forintjába kerülne a BKV-nak.
jan. 20
7:18
A Fidesz-kormány már 2001-ben eldöntötte, hogy bevezeti a svéd nyugdíjmodellt (MaHu)
Az Orbán-kormány már 2001-ben döntött a névleges egyéni számla, azaz a svéd nyugdíjmodell bevezetéséről - állítja a Népszava egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.
jan. 20
7:24
Szakított párjával az RTL Klub eltűnt sztárja! Mi lett vele? (ATV)
Hazajött, munkája már van Leónak.
jan. 20
7:33
Még kétséges Veres János útja az EBRD-be - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, ellentmondásos értesülések érkeznek Veres János volt pénzügyminiszter EBRD-s esélyeiről. Megbízható forrásból a lap úgy tudja, valóban őt jelölte Bajnai Gordon kormányfő az újjáépítési bank augusztusban megüresedő alelnöki posztjára. Arról, hogy a humánpolitikai állást betöltheti-e esetleg egy magyar jelölt, a londoni székhelyű bank több pályázó meghallgatása után dönt.
jan. 20
7:36
Megállapodtak a szakszervezetek a BKV-val a kollektív szerződésről (MaHu)
Sikerült egy olyan kollektív szerződést kötni, amellyel a tulajdonos, a kormány és a dolgozók is elégedettek lehetnek, és ezzel biztosítják a társaság nagyon feszes, fegyelmezett, szigorú gazdálkodását.
jan. 20
7:38
Veres Jánost jelölte a miniszterelnök EBRD-alelnöknek (MaHu)
Betartotta korábban tett ígéretét, és a londoni székhelyű EBRD egyik alelnökének ajánlotta Veres János volt pénzügyminisztert a kormányfő - értesült a Népszabadság.
jan. 20
7:42
Pár tízezres nyugdíjak: Orbánék is tárgyaltak a svéd modellről (ATV)
Már kilenc évvel ezelőtt tárgyalta a kormány a Pénzügyminisztérium elemzése alapján, hogy érdemes-e, és ha igen, miként lehet átállni az egyéni számlákkal dolgozó, úgynevezett svéd nyugdíjmodellre. A 62 éves nyugdíjkorhatárral számoló tervezet számos kedvezményt eltörölt volna, és főként a befizetett járulékok alapján utalta volna a nyugdíjat. A KDNP 2007-es javaslata, amit a Fidesz is…
jan. 20
8:09
Bogsch Erik: Példátlan, hogy az állam éppen a munkahelymegőrző ágazatot sújtja (Infostart)
Nincs még egy ország Európában, ahol a gazdasági válságban egy exportorientált ágazatot olyan lépések sújtottak volna, mint itthon a gyógyszeripart - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Richter vezérigazgatója.
jan. 20
8:09
Bűncselekmény hiányában mentették fel a polgármestert (168 Óra Online)
A Pécsi Ítélőtábla, másodfokú, de nem jogerős ítéletében bűncselekmény hiányában kedden felmentette Szabó Loránd volt dombóvári polgármestert a hivatali, és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól.
jan. 20
8:12
"Ez minden idők legküzdelmesebb tárgyalássorozata" (HVG)
Megállapodott a BKV menedzsmentjével a cég 26 szakszervezete kedd késő este a kollektív szerződésről (ksz), és a korábban munkabeszüntetést hirdető szakszervezetek visszavonták a sztrájkbejelentést.
jan. 20
8:18
Félmillióan már kiszámolták, mennyit ér a lakásuk + videó (ATV)
Változik a vagyonadó-kalkulátor a hét közepétől az adatvédelmi biztos javaslatára.
jan. 20
8:20
Lépfenével fertőzött kokain: eddig nyolc halálos áldozat (ATV)
Az esetek többsége Skóciában történt.
jan. 20
8:22
Kínos kérdések után mondott le az EU-s biztos-jelölt + videó (ATV)
Megvan az új bolgár biztosjelölt.
jan. 20
8:30
Hétvégétől még hidegebb lesz! (MaHu)
Szerdán kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet és keleten, északkeleten szórványosan, máshol elszórtan számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. Nyugaton kevés napsütés is lehet. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.
jan. 20
8:30
Szinte teljesen kiürült a BKV-s szakszervezetek sztrájkalapja (HVG)
A Népszava információi szerint a BKV történetének eddigi leghosszabb sztrájkja szinte teljesen kimerítette az abban részt vevő érdekképviseletek sztrájkalapját.
jan. 20
8:45
Választások: visszatér Medgyessy Péter? (168 Óra Online)
Az ígéreteket be kell tartani, indokolta Medgyessy Péter volt kormányfő az ATV Jam című műsorában, hogy miért tartotta fontosnak 2002-ben végrehajtani a 100 napos programját. Másrészt vitatta azokat az állításokat, hogy emiatt borult volna meg a költségvetés egyensúlya. Mint fogalmazott: a tények azt mutatják, hogy a költségvetés 2005-től szállt el, ezért igaztalanok azok az állítások, melyeket őt…
jan. 20
8:48
Megegyezett a BKV a szakszervezetekkel - vége a sztrájkveszélynek (orientpress)
Mind a 26 szakszervezet vezetője aláírta a BKV vezetése által javasolt új, határozatlan időre szóló Kollektív Szerződést. A BKV vezetésének sikerült elérni, hogy az aláírók elfogadták a cég működésének stabilitását, mint abszolút prioritást.
jan. 20
8:54
Elrontotta a gyártó az új metrókocsikat, nem használhatók (ATV)
A francia szerelvényeknek már rég járniuk kellene.
jan. 20
9:03
Meghalt Kuzma László képviselő (Infostart)
A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye szerint ma hajnalban, 50 éves korában elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője.
jan. 20
9:06
Meghalt egy KDNP-s képviselő (HVG)
Életének 50. évében szerdán elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője - tudatta a parlamenti párt az MTI-vel.
jan. 20
9:06
Munkát Veresnek, uniós szegényház - lapszemle (orientpress)
Veres János korábbi pénzügyminisztert ajánlotta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank egyik alelnöki posztjára Bajnai Gordon- közli a a Népszabadság. A Magyar Hírlap szerint az unió szegényházába kerültünk, Románia és Bulgária mellé - a Magyar Nemzet pedig Balázs Péter külügyminiszter családi cégének DBR-es szerződését ismerteti.
jan. 20
9:12
Sörért lépett fel a magyar humorista + videó (ATV)
A barátai segítettek elfogyasztani a gázsit.
jan. 20
9:21
Meghalt Kuzma László (Népszava)
Életének 50. évében szerdán elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője - tudatta a parlamenti párt az MTI-vel.
jan. 20
9:24
Bajnai: vasfüggöny osztja ketté Magyarországot (HVG)
Fel kell számolni a vasfüggönyt, amely politikai táborokra osztja Magyarországot - nyilatkozta Bajnai Gordon egy osztrák napilapnak.
jan. 20
9:24
Meghalt Kuzma László (orientpress)
A Kereszténydemokrata Néppárt mély megrendüléssel tudatja, hogy szerda hajnalban, 50 éves korában elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője.
jan. 20
9:42
Az egyházak milliárdokat kaptak az adózók pénzéből (HVG)
A Magyar Katolikus Egyház kapta a legtöbb és legnagyobb összegű 1 százalékos felajánlást a 2008. évi szja-ból a 2009. év végi adatok szerint: 498 229 adózótól közel 3,059 milliárd forintot – derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.
jan. 20
10:06
A Fidesz-tanácsadó reméli, nem kérnek lehetetlent az új kormánytól (ATV)
A Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke szerint a világgazdaságtól függ az új kormány mozgástere.
jan. 20
10:15
A Fidesz hatalmon: cirkusz és a bosszúvágy legalább mérsékelt kielégítése (168 Óra Online)
A volt miniszterelnök szerint hamar eljön az igazság pillanata a Fidesz ígéreteivel kapcsolatban.
jan. 20
10:18
Lakástűz volt Pakson, egy ember füstmérgezést kapott (HVG)
Füstmérgezést szenvedett egy ember Pakson, miután tűz volt egy lakásban szerdán.
jan. 20
10:24
Beidézték a volt brit védelmi minisztert + videó (ATV)
Beidézték az iraki háborúval foglalkozó vizsgálóbizottság elé a volt brit védelmi minisztert.
jan. 20
10:33
Választások: visszatér Medgyessy Péter? (168 Óra Online)
Az ígéreteket be kell tartani, indokolta Medgyessy Péter volt kormányfő az ATV Jam című műsorában, hogy miért tartotta fontosnak 2002-ben végrehajtani a 100 napos programját. Másrészt vitatta azokat az állításokat, hogy emiatt borult volna meg a költségvetés egyensúlya. Mint fogalmazott: a tények azt mutatják, hogy a költségvetés 2005-től szállt el, ezért igaztalanok azok az állítások, melyeket őt…
jan. 20
10:42
„Nyugalmat akarok” Visszautasította a csatornák mega ajánlatait a magyar showman (ATV)
Nem szeretne újra kamerák elé állni.
jan. 20
10:51
Választások: visszatér Medgyessy Péter? (168 Óra Online)
Az ígéreteket be kell tartani, indokolta Medgyessy Péter volt kormányfő az ATV Jam című műsorában, hogy miért tartotta fontosnak 2002-ben végrehajtani a 100 napos programját. Másrészt vitatta azokat az állításokat, hogy emiatt borult volna meg a költségvetés egyensúlya. Mint fogalmazott: a tények azt mutatják, hogy a költségvetés 2005-től szállt el, ezért igaztalanok azok az állítások, melyeket őt…
jan. 20
11:09
Bűncselekmény hiányában mentették fel a polgármestert (168 Óra Online)
A Pécsi Ítélőtábla, másodfokú, de nem jogerős ítéletében bűncselekmény hiányában kedden felmentette Szabó Loránd volt dombóvári polgármestert a hivatali, és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól.
jan. 20
11:18
Nem keresi a rendőrség a kislányától megváló anyát + videó (ATV)
Újszülött kislányt hagytak a szegedi nőgyógyászati klinikánál elhelyezett inkubátorban, a hétvégén.
jan. 20
11:27
H1N1: Miért van az átlagosnál több áldozat egyes régiókban? (168 Óra Online)
Nem történt szakmai hiba a nagykanizsai kórházban, ahol újinfluenza-fertőzésben életét vesztette Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester – állapította meg az ÁNTSZ regionális intézete. A kórház belső vizsgálata még nem zárult le. Hasonló esetet vizsgálnak Nyíregyházán is.
jan. 20
11:27
Harmincmilliónyi adóval tartozik Zuschlag, tizenötmilliós büntetést is kapott (Népszava)
Zuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság - közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.
jan. 20
11:29
Egyre romlik Vona és Orbán kapcsolata (168 Óra Online)
Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt szombati kampánynyitó rendezvényén Orbán Viktorra utalva azt mondta, közelebb áll az MSZP zászlajához, mint a Jobbikéhoz. Hétfőn a kuruc.info szélsőséges hírportál azt lovagolta meg, hogy a Fidesz elnöke annak idején aláírta az úgynevezett „Tarka Magyar” kiáltványt, melyet többek között Gyurcsány Ferenc is támogatott. Vonáék úgy kívánják aláásni Orbán…
jan. 20
11:30
Ráfázott az APEH-vizsgálatra Zuschlag: 30 milliós adóhiánya van (HVG)
Zuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság - közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.

Keresés