2010. január 20. szerda

jan. 20
5:09
Szlovák nemzeti párt: a jobbikos egy gyógyintézetben szónokoljon! (168 Óra Online)
Az SNS azt ajánlja Szegedi Csanádnak, a Jobbik EP-képviselőjének, hogy a parlament helyett egy megfelelő gyógyintézetben kamatoztassa szónoki képességeit.
jan. 20
7:15
„Narancs hercegnő” tetszeni akar országának (Metropol)
A Metro exkluzív interjút készített a miniszterelnöki posztot betöltő és egyben Ukrajna elnökségéért induló Julija Timosenkóval.
jan. 20
7:15
A jemeni al-Kaidát sem tolerálja az ENSZ (Kripto Akadémia)
Felvette az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankcióbizottsága az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat jemeni szárnyát és annak két vezetőjét a világszervezet terrorcsoportokat és terroristákat felsoroló feketelistájára.
jan. 20
7:17
Minden gyerek kalóz akar lenni Szomáliában (Kripto Akadémia)
Nem panaszkodhatnak az utánpótlásra a szomáliai kalózok; helyi tisztségviselők és szakemberek egyaránt azt mondják, a fiatalok valósággal tolonganak a kelet-afrikai országban azért, hogy elszegődhessenek tengeri rablónak.
jan. 20
7:18
Tuti helyet buktak a demokraták Massachusetts államban (Infostart)
Meglepetésre republikánus győzelem született a keddi időközi szenátorválasztáson az amerikai Massachusetts államban; a konzervatív Fox News hírcsatorna szerint ez olyan súlyos csapás a demokratáknak, mint amilyen Amerika számára az 1929-es tőzsdekrach volt.
jan. 20
7:33
Százezres magyar felajánlás a haiti humanitárius segélyhez (Kitekintő)
Százezer eurót ajánlott fel a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére az EU27-ek hétfői brüsszeli találkozóján Magyarország. A tagállamok összesen 92 millió, a Bizottság pedig további 30 millió euró humanitárius segélyt küld a földrengés sújtotta országba.
jan. 20
7:33
A katolikus egyház kapta a legtöbb az adónkból (Metropol)
Az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzatok számára összesen mintegy 7,125 milliárd forintot ajánlott fel több mint 1,115 millió adófizető polgár.
jan. 20
7:33
Több magánszemély fontolgatja, hogy megpályázza az államfői tisztséget (168 Óra Online)
Az osztrák kormány ugyanarra a napra tűzte ki az elnökválasztást, amelyen hat évvel ezelőtt járultak az urnákhoz az osztrákok. Egyelőre Heinz Fischer jelenlegi államfő az egyetlen biztos induló, de március 26-ig, a jelentkezés lezárásáig van még idő. Az FPÖ máris jelezte, hogy egyik, egyelőre meg nem nevezett politikusa is ringbe száll.
jan. 20
7:33
Urán Iránban - Dübörög az atomprogram (Kripto Akadémia)
Irán hivatalosan értesítette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ) arról, hogy elutasítja a NAÜ által ajánlott uráncsere-ajánlat kulcsfontosságú elemeit - közölték diplomáciai források.
jan. 20
7:35
Megadta magát a virginiai ámokfutó (Metropol)
Nyolc embert mészárolt le és többet megsebesített egy ámokfutó az amerikai Virginia állam középső részén. Az elkövető egy 39 éves férfi, aki - miután a rendőrség egész éjszaka hajtóvadászatot folytatott a felkutatására - szerda reggel megadta magát.
jan. 20
7:35
Luxushajókról röhögnek a haiti áldozatokon? (Kripto Akadémia)
A földrengés követően Haitiban kialakult káosz ellenére továbbra is kikötnek a karibi ország partjainál a Royal Caribbean amerikai társaság óceánjáró luxushajói, jelenlétük mindazonáltal élénk vitákat vált ki.
jan. 20
7:36
Hasztalanul lett jó az IBM-profit (Napi)
jan. 20
8:09
Egy éve elnök Obama (Kripto Akadémia)
Pontosan egy éve, 2009. január 20-án vette át az elnöki tisztséget Barack Obama.
jan. 20
8:27
Lemosnák magukról Európa szégyenét (Kitekintő)
Idén lesz 15 éve, hogy Srebrenicában több ezer embert mészároltak le a boszniai szerb csapatok. A sebek még most sem gyógyultak be, de a szerb parlament fontos lépést készül tenni a megbékélés érdekében.
jan. 20
8:29
Életet mentett a CNN tudósítója (Kitekintő)
Mint arról korábban beszámoltunk, a haiti földrengés során emberek százait kellett evakuálni - a túlélők közül azonban sokak orvosi segítségre szorulnak. A CNN sztárriportere, Sanjay Gupta a napokban szakértelmével és tettrekészségével megmentette egy tizenkét éves kislány életét.
jan. 20
9:03
Befenyítette Észak-Koreát a déli szomszéd (Kripto Akadémia)
Dél-Korea megelőző csapást mérne északi szomszédjára, ha világosan kiderülne, hogy az nukleáris támadásra készül - jelentette ki szerdán a védelmi miniszter.
jan. 20
9:21
Pécsre látogatott az izraeli nagykövet (Kitekintő)
2010. január 19-én hivatalában fogadta Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet asszonyt dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere.
jan. 20
9:39
Hatalmas felvásárlás közeleg (Kitekintő)
Lassan már meg sem lepődünk a Kraft Foods és a Cadbury vélt ”házassága” körül keringő pletykákon. A tegnapi napon szinte az összes vezető hírportál arról számolt be, hogy az amerikai Kraft Foods egyre közelebb van ahhoz, hogy megállapodást kössön a brit édességipari Cadbury vezetésével a társaság átvételéről.
jan. 20
9:39
Lehullott a glória Obama fejéről (Metropol)
Pontosan egy éve, 2009. január 20-án vette át az elnöki tisztséget Barack Obama. Az amerikai elnök a Fehér Ház szerint egyértelműen sikeres első évet zárt, a republikánus ellenzék azonban ellentétesen ítéli meg a helyzetet.
jan. 20
9:42
Tizenhatan haltak meg az ukrajnai kórházrobbanásban (Infostart)
Tizenhat halálos áldozatot követelt az a robbanás, amely hétfőn történt a kelet-ukrajnai Luhanszk város kórházában.
jan. 20
10:15
Balos energiahiány (Kitekintő)
A rendszerváltás óta nem hordott a hátán a romániai politikai paletta közszereplőt – legalábbis nem emlékszünk rá –, aki annyira képes lett volna nevetségessé tennie magát, mint Mircea Geoană.
jan. 20
10:15
Nem jut el a rászorulókhoz a segély Haitin (Kripto Akadémia)
René Préval haiti elnök örömét fejezte ki szerdán, hogy a nemzetközi segélyek olyan gyorsan megérkeztek a földrengés sújtotta karibi országba, hozzátette azonban, hogy gond van azok szétosztásának koordinálásával.
jan. 20
10:18
Évtizedekre is visszavetheti Haitit a földrengés (Infostart)
Hetvenötezer halálos áldozat, 250 ezer sérült, egymillió hajléktalan - a haiti polgári védelem szerint eddig ezek a múlt heti földrengés sokkoló adatai. Egy héttel a katasztrófa után még mindig találnak túlélőket a mentőalakulatok. Szakemberek szerint a múlt keddi természeti csapás évekre visszavetheti a karibi ország gazdaságát és társadalmát.
jan. 20
10:33
Korrupció: senki sem úszhatja meg a felelősségrevonást (Kitekintő)
Visszalépett biztosi jelölésétől a bolgár Rumjana Zseleva, akit múlt hét keddi parlamenti meghallgatásán több okból érték támadások.
jan. 20
10:35
Az Apple nem titkolózik tovább (Kitekintő)
Az Apple tegnapelőtt arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, illetve különös tekintettel a technológiai szaksajtó tagjait, hogy 2010. január 27-én egy rendezvényt fog tartani, amelyen – bár ezt nem erősítette meg a cég – várhatóan bemutatásra kerül az Apple új terméke, a tablet
jan. 20
10:37
"Kormány újratöltve" (Kitekintő)
Stephen Harper a napokban összesen tíz poszton hajtott végre személycserét kabinetjében. Az ellenzék szerint azonban nem történt érdemi változás.
jan. 20
10:51
Káosz Görögországban, ötödik napja tiltakoznak a gazdák (Kripto Akadémia)
Szerdán ötödik napja folytatták tiltakozó akciójukat a görög gazdálkodók: több mint 20 helyen tartóztatták fel, illetve lassították traktoraikkal a forgalmat Görögország-szerte.
jan. 20
11:09
Az erdélyi magyar EP-képviselők a Gusa-szobor ellen (Metropol)
Az Európai Parlament (EP) erdélyi magyar képviselői közleményben tiltakoztak szerdán Stefan Gusa volt román vezérkari főnök - a Ceausescu-rendszer egyik kulcsfigurája - marosvásárhelyi szobrának tervezett felállítása ellen.
jan. 20
11:09
"Aggasztó" a magyar államadósság (Kitekintő)
A magyar gazdaság megkésve tud csak felzárkózni a térség államaihoz a recesszió kilábalásának folyamatában, amelyért elsősorban a magas államadósság miatt szükséges fiskális fegyelem a felelős – véli a Morgan Stanley.
jan. 20
11:27
Értéktelen részvénnyel nyerészkednek (Kitekintő)
Érdekes mini rali van kibontakozóban a csődvédelem alatt álló General Motors régi részvényeiben, hívja fel a figyelmet a Financial Times egy friss cikkében.
jan. 20
11:27
Szlovák nemzeti párt: a jobbikos egy gyógyintézetben szónokoljon! (168 Óra Online)
Az SNS azt ajánlja Szegedi Csanádnak, a Jobbik EP-képviselőjének, hogy a parlament helyett egy megfelelő gyógyintézetben kamatoztassa szónoki képességeit.
jan. 20
11:27
Klíma: január végén megszülethetnek a Koppenhágában elmaradt vállalások (Kripto Akadémia)
Január végén eldőlhet, hogy mennyire lesz komoly a decemberi klímacsúcson létrejött nemzetközi megegyezés, azonban egy jogi érvényű megállapodásra még valószínűleg éveket kell várni - mondta el Faragó Tibor, a koppenhágai klímacsúcs magyar tárgyalódelegációjának szakmai koordinátora egy rendezvényen szerdán.
jan. 20
11:29
A skótok mégsem akarnak függetlenséget (Kitekintő)
"Tony Blair egykori miniszterelnök csak és kizárólag olyan tanácsadókkal egyeztetett a háború előtt, akik előretudhatóan egyetértettek vele Irak lerohanásban."
jan. 20
11:30
Pótdíjat fizettetne a túlsúlyos utasokkal az Air France? (Infostart)
Biztonsági okokból pótdíjat fizettetne a túlsúlyos utasokkal az Air France légitársaság - írta a Le Parisien. A légitársaság cáfolta, hogy kötelezővé tennék a túlsúlyos utasoknak egy második ülés megfizetését.
jan. 20
11:45
Eddig 121 embert mentettek ki a romok alól Haitin (Metropol)
A nemzetközi mentőalakulatok eddig összesen 121 embert mentettek ki az egy héttel ezelőtti haiti földrengésben összeomlott épületek romjai alól - jelentette be szerdán Genfben az ENSZ humanitárius akcióinak összehangolásáért felelős szervezet (OCHA).
jan. 20
11:45
Összefogtak a terroristacsoportok (Kripto Akadémia)
Az Afganisztán-Pakisztán határtérségben tevékenykedő terrorcsoportok hasznot húznak egymás sikereiből, és fenyegetik az egész térség biztonságát - jelentette ki szerdán Újdelhiben Robert Gates amerikai védelmi miniszter.
jan. 20
11:47
Haiti tragédia: 121 embert mentettek ki a romok alól (Kripto Akadémia)
A nemzetközi mentőalakulatok eddig összesen 121 embert mentettek ki az egy héttel ezelőtti haiti földrengésben összeomlott épületek romjai alól - jelentette be szerdán Genfben az ENSZ humanitárius akcióinak összehangolásáért felelős szervezet (OCHA).
jan. 20
12:03
Szívósan küzd a kínai jegybank (Kitekintő)
A People’s Bank of China (PBOC) vagyis Kína központi bankja 14 havi csúcsra növelte az egy éves lejáratú kötvényeinek hozamát keddi nyílt piaci művelete során, és az elmúlt 13 hetet tekintve rekord mennyiségű papírt bocsátott piacra, hogy így szívja fel a bankok között mozgó felesleges pénztömeget.
jan. 20
12:03
Újabb robbantások Irakban (Kripto Akadémia)
Pokolgépes merényleteket követtek el szerdán az iraki biztonsági erők ellen az ország északi részén található Kirkuk és Moszul városban, a robbanásoknak egy halálos és több tucatnyi sebesült áldozatuk van - közölték meg nem nevezett rendőrségi tisztségviselők.
jan. 20
12:05
Európai Parlament: új korszak a spanyol elnökség (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió intézményei közötti együttműködés területén új korszakként méltatták az Európai Parlamentben szerdán a Lisszaboni Szerződés gyakorlatba iktatásával párhuzamosan zajló spanyol EU-elnökséget.
jan. 20
12:21
"Ficónak már csak a primitív magyarkártya maradt " (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő visszaélt a Maroš Šefčovič szlovák EU-biztosjelölt állítólagos romaellenes kijelentései körüli vitával, és ismét a magyarkártyával riogatott – mondta kedd esti sajtóértekezletén Mikuláš Dzurinda, az  SDKÚ-DS elnöke.
jan. 20
12:39
Súlyos vereséget szenvedtek a demokraták (Metropol)
Meglepetésre republikánus győzelem született a keddi időközi szenátorválasztáson az amerikai Massachusetts államban; a konzervatív Fox News hírcsatorna szerint ez olyan súlyos csapás a demokratáknak, mint amilyen Amerika számára az 1929-es tőzsdekrach volt.
jan. 20
12:57
Örülnek a Citibank veszteségének (Kitekintő)
Az előzetes elemzői várakozásoknak megfelelő eredményt tárt a nyilvánosság elé a Citigroup tegnap közzétett beszámolójában. A tavalyi negyedik negyedévben a világ egykoron legnagyobb bankháza 7,6 milliárd dolláros veszteségről, azaz részvényenként 33 centes ”mínuszról” jelentett.
jan. 20
12:57
Hat dílert ítéltek halálra, négy életfogytiglanit kapott (Kripto Akadémia)
Újabb hat halálos ítélet született kábítószer-kereskedelemért Vietnamban, négy embert pedig életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek - közölte szerdán egy igazságügyi forrás.
jan. 20
13:15
Erős utórengés rázta meg Haitit (Metropol)
A Richter-skála szerint 6,1-es erejű földrengés rázta meg Haitit szerdán. Az emberek pánikba esve szaladtak ki az utcákra, sérültektől, anyagi károkról egyelőre nem érkezett jelentés.
jan. 20
13:15
Leszólták Obamát az oroszok (Kripto Akadémia)
Barack Obama a hivatalba lépése óta eltelt egy évben semmit sem teljesített meglehetősen radikális választási ígéreteiből, de egy év alatt más elnökök sem értek el látványos eredményeket, ezért Obama elnökségének megítélése szempontjából a következő év lesz a döntő - vélekedett Szergej Rogov, az Orosz Tudományos Akadémia Egyesült Államok és Kanada Intézetének igazgatója az Izvesztyija című orosz…
jan. 20
13:33
Kemény kritikát kaphat Szlovákia (Kitekintő)
Vajon tudott-e újat mondani a nyelvtörvénnyel kapcsolatosan a felvidéki magyar közösség a Velencei Bizottság bíráinak, akik hétfőn kétnapos látogatásra érkeztek Szlovákiába?
jan. 20
13:33
Bíróság előtt az iszlámellenes holland képviselő (Metropol)
Előkészítő tárgyaláson megjelent bírái előtt szerdán Amszterdamban az iszlámellenes kijelentéseiről ismert Geert Wilders holland populista képviselő, akit gyűlöletkeltéssel és diszkriminációval vádolnak.
jan. 20
13:35
A szerbek benyújtották a számlát (Kitekintő)
Szerbia már megint konfliktust provokál. A célpont ezúttal Montenegró, amelynek nagykövetségét perrel fenyegeti, ha az záros határidőn belül nem fizet 1,5 millió eurót.
jan. 20
13:51
Még kivár a Twitter (Kitekintő)
A Twitter tőzsdei bevezetése még odébb van, a cég most először új reklámkampány bevezetésén dolgozik, hogy növelje árbevételét – nyilatkozta Dick Costolo, a társaság vezérigazgatója.

Keresés