2010. január 20. szerda

jan. 20
5:09
Szlovák nemzeti párt: a jobbikos egy gyógyintézetben szónokoljon! (168 Óra Online)
Az SNS azt ajánlja Szegedi Csanádnak, a Jobbik EP-képviselőjének, hogy a parlament helyett egy megfelelő gyógyintézetben kamatoztassa szónoki képességeit.
jan. 20
7:00
Az ITA is támogatja a Virginiába kitelepülő vállalatokat (orientpress)
Nincs még egy állam az Amerikai Egyesült Államokban, amelyik ennyire kedvező feltételeket nyújtana a kitelepülő vállalatok számára. A fejlett infrastrukturális hálózata mellett, stabil energiaforrásokkal és kedvező adózási kulcsokkal rendelkezik. Ezen felül az USA Nemzetközi Kereskedelmi Igazgatása is minden segítséget megad a vállalatok megállapodásához, illetve fejlődéséhez.
jan. 20
7:02
Az Obama adminisztráció 'Lendület' programja (orientpress)
Magyar nyertese is van az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által meghirdetett, fiatal kutatókat támogató programnak.
jan. 20
7:15
A jemeni al-Kaidát sem tolerálja az ENSZ (Népszava)
Felvette az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankcióbizottsága az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat jemeni szárnyát és annak két vezetőjét a világszervezet terrorcsoportokat és terroristákat felsoroló feketelistájára.
jan. 20
7:17
Minden gyerek kalóz akar lenni Szomáliában (Népszava)
Nem panaszkodhatnak az utánpótlásra a szomáliai kalózok; helyi tisztségviselők és szakemberek egyaránt azt mondják, a fiatalok valósággal tolonganak a kelet-afrikai országban azért, hogy elszegődhessenek tengeri rablónak.
jan. 20
7:18
Tuti helyet buktak a demokraták Massachusetts államban (Infostart)
Meglepetésre republikánus győzelem született a keddi időközi szenátorválasztáson az amerikai Massachusetts államban; a konzervatív Fox News hírcsatorna szerint ez olyan súlyos csapás a demokratáknak, mint amilyen Amerika számára az 1929-es tőzsdekrach volt.
jan. 20
7:18
Díjmentes számlafizetési szolgáltatás a CIB Internet Bankon keresztül (orientpress)
Egyre népszerűbb a CIB Internet Bank ügyfelei körében az elmúlt év végén bevezetett, új szolgáltatás, amelynek révén online felületről is rendezhetik a Díjnet Zrt. rendszeréhez csatlakozott közüzemi szolgáltatók által kibocsátott számláikat. Az új szolgáltatás célja, hogy tovább egyszerűsödjön az elektronikus úton történő számlakezelés, és kiegyenlítés. Nem kell külön felületen kezelni a…
jan. 20
7:33
Százezres magyar felajánlás a haiti humanitárius segélyhez (Kitekintő)
Százezer eurót ajánlott fel a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére az EU27-ek hétfői brüsszeli találkozóján Magyarország. A tagállamok összesen 92 millió, a Bizottság pedig további 30 millió euró humanitárius segélyt küld a földrengés sújtotta országba.
jan. 20
7:33
Több magánszemély fontolgatja, hogy megpályázza az államfői tisztséget (168 Óra Online)
Az osztrák kormány ugyanarra a napra tűzte ki az elnökválasztást, amelyen hat évvel ezelőtt járultak az urnákhoz az osztrákok. Egyelőre Heinz Fischer jelenlegi államfő az egyetlen biztos induló, de március 26-ig, a jelentkezés lezárásáig van még idő. Az FPÖ máris jelezte, hogy egyik, egyelőre meg nem nevezett politikusa is ringbe száll.
jan. 20
7:33
Urán Iránban - Dübörög az atomprogram (Népszava)
Irán hivatalosan értesítette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ) arról, hogy elutasítja a NAÜ által ajánlott uráncsere-ajánlat kulcsfontosságú elemeit - közölték diplomáciai források.
jan. 20
7:35
Luxushajókról röhögnek a haiti áldozatokon? (Népszava)
A földrengés követően Haitiban kialakult káosz ellenére továbbra is kikötnek a karibi ország partjainál a Royal Caribbean amerikai társaság óceánjáró luxushajói, jelenlétük mindazonáltal élénk vitákat vált ki.
jan. 20
7:36
Hasztalanul lett jó az IBM-profit (Napi)
jan. 20
8:09
Egy éve elnök Obama (Népszava)
Pontosan egy éve, 2009. január 20-án vette át az elnöki tisztséget Barack Obama.
jan. 20
8:27
Lemosnák magukról Európa szégyenét (Kitekintő)
Idén lesz 15 éve, hogy Srebrenicában több ezer embert mészároltak le a boszniai szerb csapatok. A sebek még most sem gyógyultak be, de a szerb parlament fontos lépést készül tenni a megbékélés érdekében.
jan. 20
8:29
Életet mentett a CNN tudósítója (Kitekintő)
Mint arról korábban beszámoltunk, a haiti földrengés során emberek százait kellett evakuálni - a túlélők közül azonban sokak orvosi segítségre szorulnak. A CNN sztárriportere, Sanjay Gupta a napokban szakértelmével és tettrekészségével megmentette egy tizenkét éves kislány életét.
jan. 20
8:30
Nyolc embert mészárolt le egy ámokfutó Virginiában (MaHu)
Nyolc embert mészárolt le és többet megsebesített egy ámokfutó az amerikai Virginia állam középső részén.
jan. 20
8:30
ENSZ-szankciók az al-Kaida jemeni szárnya ellen (HVG)
Felvette az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) szankcióbizottsága az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat jemeni székhelyű szárnyát és annak két vezetőjét a világszervezet terrorcsoportokat és terroristákat felsoroló feketelistájára, ami szankciók bevezetését vonja maga után.
jan. 20
8:32
Virágzik a kalózipar, mindenki kalóznak állna Szomáliában (HVG)
Nem panaszkodhatnak az utánpótlásra a szomáliai kalózok; helyi tisztségviselők és szakemberek egyaránt azt mondják, a fiatalok valósággal tolonganak a kelet-afrikai országban azért, hogy elszegődhessenek tengeri rablónak.
jan. 20
8:34
Túlélőt mentettek ki a romok alól egy héttel a földrengés után (HVG)
Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának romjai alól helyi idő szerint kedden, egy héttel a Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után; az idős nő dalra fakadt megmenekülése láttán.
jan. 20
8:48
Nyolc embert mészároltak le Virginiában (HVG)
Nyolc embert mészárolt le és többet megsebesített egy ámokfutó az amerikai Virginia állam középső részén.
jan. 20
8:48
Rekord alacsony maradt a kanadai alapkamat (orientpress)
A kanadai jegybank a vártnak megfelelően 0,25 százalékos szinten tartotta az irányadó rátát, sőt 2010 első felében is a jelenlegi szinten maradhat. Rontották az idei gazdasági növekedésről korábban alkotott prognózist is, 3 százalékról 2,9 százalékra, de 2011-ben már a korábbi 3,3 százalék helyett 3,5 százalékos GDP-növekedéssel számolnak.
jan. 20
8:50
Nehezebb lesz prostituáltnak lenni Amszterdamban (HVG)
Az Amszterdamban dolgozó prostituáltaknak a jövőben legalább huszonhárom évesnek kell lenniük, és jól kell beszélniük a holland vagy az angol nyelvet.
jan. 20
9:03
Befenyítette Észak-Koreát a déli szomszéd (Népszava)
Dél-Korea megelőző csapást mérne északi szomszédjára, ha világosan kiderülne, hogy az nukleáris támadásra készül - jelentette ki szerdán a védelmi miniszter.
jan. 20
9:06
Lendületbe jöttek a New York-i tőzsdék- elbukhat Obama csomagja (orientpress)
Az egészségügyi szektornak köszönhetően megugrottak a New York-i tőzsdék, a Nasdaq index, az ipari Dija és az S&P egyaránt több mint 1 százalékos pluszban zárta a napot. Minden szektorban optimista volt a hangulat.
jan. 20
9:06
16 halott egy ukrán kórházrobbanásban (HVG)
Tizenhat halálos áldozatot követelt az a robbanás, amely hétfőn történt a kelet-ukrajnai Luhanszk város kórházában.
jan. 20
9:21
Pécsre látogatott az izraeli nagykövet (Kitekintő)
2010. január 19-én hivatalában fogadta Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet asszonyt dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere.
jan. 20
9:24
Súlyos csapást mértek Obamáékra (HVG)
Meglepetésre republikánus győzelem született a keddi időközi szenátorválasztáson az amerikai Massachusetts államban; a konzervatív Fox News hírcsatorna szerint ez olyan súlyos csapás a demokratáknak, mint amilyen Amerika számára az 1929-es tőzsdekrach volt.
jan. 20
9:39
Hatalmas felvásárlás közeleg (Kitekintő)
Lassan már meg sem lepődünk a Kraft Foods és a Cadbury vélt ”házassága” körül keringő pletykákon. A tegnapi napon szinte az összes vezető hírportál arról számolt be, hogy az amerikai Kraft Foods egyre közelebb van ahhoz, hogy megállapodást kössön a brit édességipari Cadbury vezetésével a társaság átvételéről.
jan. 20
9:42
Tizenhatan haltak meg az ukrajnai kórházrobbanásban (Infostart)
Tizenhat halálos áldozatot követelt az a robbanás, amely hétfőn történt a kelet-ukrajnai Luhanszk város kórházában.
jan. 20
9:42
Berántotta az ázsiai tőzsdét a szigorodó a banki hitelezés (orientpress)
Csúnyán szerepeltek az ázsiai tőzsdék, miután Kínában a banki hitelezés szigorításával kapcsolatos hírek láttak napvilágot.
jan. 20
9:42
Segítse SMS-sel a haiti szenvedőket! - a vízellátásért is küzdenek (orientpress)
1 hívás = 200 Ft = 100 db vízfertőtlenítő tabletta = 400 l tiszta ivóvíz A hívás ára 200 forint, amit teljes egészében megkap az UNICEF. 1 hívás árából az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni, mellyel 400 liter tiszta ivóvizet biztosíthat a földrengés gyermekáldozatai számára.
jan. 20
10:00
Fegyveres ámokfutó gyilkolt Virginiában (orientpress)
Nyolc embert agyonlőtt, többeket pedig megsebesített egy férfi az amerikai Virginia államban; az ámokfutót még nem találják - valószínűleg egy erdőben rejtőzik.
jan. 20
10:00
Túlélőket mentettek ki a romok alól egy héttel a földrengés után (MaHu)
Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának, valamint egy huszonötéves nőt egy üzletközpontnak a romjai alól helyi idő szerint kedden, egy héttel a Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után.
jan. 20
10:15
Balos energiahiány (Kitekintő)
A rendszerváltás óta nem hordott a hátán a romániai politikai paletta közszereplőt – legalábbis nem emlékszünk rá –, aki annyira képes lett volna nevetségessé tennie magát, mint Mircea Geoană.
jan. 20
10:15
Nem jut el a rászorulókhoz a segély Haitin (Népszava)
René Préval haiti elnök örömét fejezte ki szerdán, hogy a nemzetközi segélyek olyan gyorsan megérkeztek a földrengés sújtotta karibi országba, hozzátette azonban, hogy gond van azok szétosztásának koordinálásával.
jan. 20
10:18
FBI-adatok: a recesszió hatása a bankrablásokra (HVG)
Mintegy 20 százalékkal csökkent a bankrablások száma tavaly az Egyesült Államokban, pedig a hatóságok éppen ennek ellenkezőjétől tartottak: félő volt, hogy a mély recesszió miatt megsokasodnak a pénzintézetek elleni támadások.
jan. 20
10:18
Évtizedekre is visszavetheti Haitit a földrengés (Infostart)
Hetvenötezer halálos áldozat, 250 ezer sérült, egymillió hajléktalan - a haiti polgári védelem szerint eddig ezek a múlt heti földrengés sokkoló adatai. Egy héttel a katasztrófa után még mindig találnak túlélőket a mentőalakulatok. Szakemberek szerint a múlt keddi természeti csapás évekre visszavetheti a karibi ország gazdaságát és társadalmát.
jan. 20
10:18
Nem csak emberéletek, hanem egy egész ország megmentéséről van szó (orientpress)
A földrengés következtében kialakult helyzetről tartott vitát az EP kedd délután, az EU külügyi főképviselője, Catherine Ashton részvételéve.
jan. 20
10:33
Korrupció: senki sem úszhatja meg a felelősségrevonást (Kitekintő)
Visszalépett biztosi jelölésétől a bolgár Rumjana Zseleva, akit múlt hét keddi parlamenti meghallgatásán több okból érték támadások.
jan. 20
10:35
Az Apple nem titkolózik tovább (Kitekintő)
Az Apple tegnapelőtt arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, illetve különös tekintettel a technológiai szaksajtó tagjait, hogy 2010. január 27-én egy rendezvényt fog tartani, amelyen – bár ezt nem erősítette meg a cég – várhatóan bemutatásra kerül az Apple új terméke, a tablet
jan. 20
10:37
"Kormány újratöltve" (Kitekintő)
Stephen Harper a napokban összesen tíz poszton hajtott végre személycserét kabinetjében. Az ellenzék szerint azonban nem történt érdemi változás.
jan. 20
10:51
Káosz Görögországban, ötödik napja tiltakoznak a gazdák (Népszava)
Szerdán ötödik napja folytatták tiltakozó akciójukat a görög gazdálkodók: több mint 20 helyen tartóztatták fel, illetve lassították traktoraikkal a forgalmat Görögország-szerte.
jan. 20
10:54
A dollár nagyot futott - a svájci frank mozdulatlan (orientpress)
A dollár vígan kacarászva szaladt el a 200 napos mozgóátlagáig, és szakította át azt, mintha holmi papírszalag lett volna, és az éjszaka folyamán 1,4166-ig erősödött - írja devizapiaci kommentárjában Márvány Zsolt, a Commerzbank treasury sales vezetője.
jan. 20
11:09
"Aggasztó" a magyar államadósság (Kitekintő)
A magyar gazdaság megkésve tud csak felzárkózni a térség államaihoz a recesszió kilábalásának folyamatában, amelyért elsősorban a magas államadósság miatt szükséges fiskális fegyelem a felelős – véli a Morgan Stanley.
jan. 20
11:12
"Az amerikai egészségügy kiugróan drága" (HVG)
Barack Obama elnöki programjának egyik legfontosabb pontja az amerikai egészségügyi rendszer megreformálása volt. A Bioetika blogon most elolvashatja, miben változtatna elsősorban az amerikai elnök.
jan. 20
11:12
VirusBulletin minősítést nyert a Sunbelt spamszűrője (orientpress)
Az amerikai Sunbelt Software ma bejelentette, hogy levelezésvédelmi rendszere, a VIPRE Email Security 2010 januárjában első alkalommal vett részt a VirusBulletin spamszűrő tesztjén és elnyerte a neves biztonsági kutatólabor minősítését. A VIPRE elsősorban kiegyensúlyozott teljesítményével, illetve 98,77 százalékos spam-azonosítással érdemelte ki a VB Verified Spam címet.
jan. 20
11:27
Értéktelen részvénnyel nyerészkednek (Kitekintő)
Érdekes mini rali van kibontakozóban a csődvédelem alatt álló General Motors régi részvényeiben, hívja fel a figyelmet a Financial Times egy friss cikkében.
jan. 20
11:27
Szlovák nemzeti párt: a jobbikos egy gyógyintézetben szónokoljon! (168 Óra Online)
Az SNS azt ajánlja Szegedi Csanádnak, a Jobbik EP-képviselőjének, hogy a parlament helyett egy megfelelő gyógyintézetben kamatoztassa szónoki képességeit.
jan. 20
11:27
Klíma: január végén megszülethetnek a Koppenhágában elmaradt vállalások (Népszava)
Január végén eldőlhet, hogy mennyire lesz komoly a decemberi klímacsúcson létrejött nemzetközi megegyezés, azonban egy jogi érvényű megállapodásra még valószínűleg éveket kell várni - mondta el Faragó Tibor, a koppenhágai klímacsúcs magyar tárgyalódelegációjának szakmai koordinátora egy rendezvényen szerdán.
jan. 20
11:29
A skótok mégsem akarnak függetlenséget (Kitekintő)
"Tony Blair egykori miniszterelnök csak és kizárólag olyan tanácsadókkal egyeztetett a háború előtt, akik előretudhatóan egyetértettek vele Irak lerohanásban."

Keresés