2010. január 31. vasárnap

jan. 31
6:03
Néhol már csak sítalpon (168 Óra Online)
Hó bénítja Európát: komoly fennakadásokat és hatalmas dugókat okoz a havazás.
jan. 31
8:27
...vállalom a szégyent, hogy valaki megvert egy romát, és az áldozat belehalt... (168 Óra Online)
A belügyminiszter bombasztikus imázst keltett az országnak a világban - sikertelennek bizonyult a Robert Kaliňák belügyminiszter leváltására irányuló ellenzéki kísérlet, a tárcavezető marad.
jan. 31
8:27
Putyin ellen tüntettek Kalinyingrádban (Kripto Akadémia)
Több ezer tüntető Vlagyimir Putyin kormányfő lemondását követelte szombaton az oroszországi Kalinyingrádban a magas megélhetési költségek és munkanélküliség miatt. Az orosz közvéleményben nagy népszerűségnek örvendő Putyin ellen ritkán tüntetnek.
jan. 31
8:45
Segítség Haitin: elfogyott az USA pénze (Kripto Akadémia)
Az amerikai hadsereg pénzügyi okokból felfüggesztette a haiti földrengés súlyos sérültjeinek elszállítását egyesült államokbeli kórházakba, ami sok sérült életébe kerülhet, és a helyzetre még mindig nem találtak megoldást amerikai tisztségviselők szombati nyilatkozata szerint.
jan. 31
9:12
Kadhafi Líbiája fegyvereket vesz az oroszoktól (Infostart)
Líbia 1,3 milliárd euró értékű fegyvervásárlási megállapodást kötött Oroszországgal - jelentette be az orosz miniszterelnök. Vlagyimir Putyin azt mondta: nem csak lőfegyverekről van szó, de azt nem pontosította, hogy milyen eszközöket vásárol Tripoli Moszkvától.
jan. 31
9:14
Kényszerleszállás a felgyújtott vécépapír miatt (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre a kínai Nanfang légitársaság Urumcsiból Vuhanba tartó járata, miután az egyik utas meggyújtott egy tekercs vécépapírt a mellékhelyiségben - jelentette az orosz hírügynökség.
jan. 31
9:16
Jemenben tűzszünetet hirdettek a siíta lázadók (Infostart)
Jemenben tűzszünetet hirdettek az ország északi részén évek óta a szunnita, Nyugat-barát kormány ellen harcoló síita lázadók.
jan. 31
9:18
Mert minden a Hargita Megyei Tanácsé (Kitekintő)
Vélemény a Hargita Megyei Tanácsról, és annak elnökéről, Borboly Csabáról.
jan. 31
9:30
Iránban megkezdődött egy ötvádlottas, halálbüntetéssel fenyegető per (Infostart)
Teheránban megkezdődött 16, az egy hónappal ezelőtti kormányellenes tüntetésen részt vevő vádlott pere. A két nőt és három férfit az ügyészség főbenjáró bűnnel vádolja, amelyért Iránban halálbüntetés jár.
jan. 31
9:32
Putyin ellen tüntettek Kalinyingrádban (Infostart)
Kalinyingrádban több ezer tüntető követelte tegnap Vlagyimir Putyin orosz kormányfő lemondását a magas megélhetési költségek és munkanélküliség miatt. Borisz Nyemcov, a Szolidaritás ellenzéki mozgalom egyik vezetője azt mondta: a közműdíjak év eleji 25-30 százalékos növekedése elviselhetetlen terhet ró a családokra.
jan. 31
9:34
Újratemettek 250, első világháborús áldozatot (Infostart)
Ünnepélyes keretek között újratemették Franciaországban azt a mintegy 250 első világháborús brit és ausztrál katonát, akinek földi maradványaira több mint hat éve bukkantak Fromelles városa közelében.
jan. 31
9:39
Orkok, elfek és a mágia buktatták le a drogkereskedőt (168 Óra Online)
Egy amerikai megyei rendőr a jól ismert közösségi online szerepjáték, a World of Warcraft segítségével fülelt le egy olyan játékost, aki drogkereskedelemmel foglalkozott.
jan. 31
10:30
Vállalták a felelősséget a merényletekért (Kitekintő)
Az Iraki Iszlám Állam nevű szervezet vállalta magára a hétfőn, bagdadi szállodák ellen elkövetett merényleteket.
jan. 31
10:48
Ellenségből barát: új korszak kezdődhet (Kitekintő)
Évszázados ellenségeskedés után talán új korszak kezdődhet a görög–török kapcsolatokban, melyre mindkét ország kormánya vevőnek tűnik.
jan. 31
10:51
Ebben a hónapban halt meg a legtöbb külföldi Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Mintegy 44 külföldi katona vesztette életét Afganisztánban január elseje óta, ez a legnagyobb mértékű veszteség, amelyet erőik egy hónap alatt a konfliktus közel kilenc évvel ezelőtti kezdete óta elszenvedtek.
jan. 31
11:09
Ennyit érnek: hulladéklerakóhoz költöztették a romákat (168 Óra Online)
A roma lakosság kényszer-kilakoltatásának befejezésére szólította fel igen éles hangvételű, tegnap Londonban közzétett jelentésében a román hatóságokat az Amnesty International.
jan. 31
11:24
Nem kell fizetni az I. osztályú szlovákiai utakon (Kitekintő)
A szlovák közlekedési tárca bejelentette, hogy meghatározatlan időre elhalasztották az elektronikus útdíjat az első osztályú utakon.
jan. 31
11:36
Ötszáz liege-i hajléktalan a szerdai házrobbanás következtében (Infostart)
Mintegy ötszázan váltak hajléktalanná a szerda hajnali liege-i házrobbanás következtében - összegezte az adatokat a belga média.
jan. 31
11:54
Közel 100 ezer autót hív vissza a Peugeot Citroen (Napi)
jan. 31
12:00
Kalinák marad, a dunaszerdahelyi verés törvényes volt! (Kitekintő)
Talán az ellenzék sem gondolta komolyan, hogy le tudja váltani a szlovák belügyminisztert, Robert Kaliňákot a parlament január 29-i ülésén.
jan. 31
12:18
Luxus bölcsőde kutyáknak (Kitekintő)
Bölcsődék nyíltak Moszkvában a legkisebb négylábú kedvenceknek – írta a Komszomolszkaja Pravda orosz lap a Luxuskutya (Luxurydog) című orosz honlapot idézve. Napi 12 ezer forintba kerül az ellátás
jan. 31
12:30
Egyre több a kérdőjel a bankmentések körül (Napi)
jan. 31
12:36
Választások Ukrajnában 2010 (Kitekintő)
Kattintson, és nézegessen képeket a 2010-es ukrán elnökválasztásról!
jan. 31
12:39
Gyilkos! Hazudozó! - meghallgatták a volt miniszterelnököt (168 Óra Online)
Tony Blair, Nagy-Britannia volt miniszterelnöke tegnap egy meghallgatáson dacosan visszautasította, hogy bocsánatot kérjen Irak megtámadása miatt. Közölte: nem érez megbánást, mert megbuktatta Szaddám Husszeint. A politikust pénteken hallgatta meg a háborús döntés körülményeit vizsgáló bizottság.
jan. 31
13:12
A magyar–román államközi egyezmény felülvizsgálatát javasolják (Kitekintő)
A magyar állampolgári jogok biztosa az ötvenéves magyar–román államközi egyezmény felülvizsgálatát és a közoktatási törvény módosítását javasolja.
jan. 31
14:09
Gripen-ügy: magyarok is nyakig a korrupcióban (168 Óra Online)
A Gripenek kelet-európai ügyleteit intéző Alfons Mensdorff-Pouilly ellen korrupció miatt indult eljárás.
jan. 31
14:18
Vásárol-e a berlini kormány lopott árut? (Infostart)
Németországban 2 és fél millió eurót kért egy ismeretlen informátor csaknem 1500 adócsaló leleplezéséért - erősítette meg a berlini pénzügyminisztérium. Korábbi sajtójelentések szerint az adatokat tartalmazó DVD szerint az érintettek svájci bankszámláikon a törvényes adózás megkerülésével milliókat helyeztek el.
jan. 31
14:20
Fico pártja beperelné Magyarországot (Infostart)
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) első alelnöke szerint Magyarországot be kell perelni a nemzetközi bíróságon, mert a nyelvalap létrehozásával törvénysértésre biztatja a szlovákiai magyarokat.
jan. 31
14:24
Putyin távozását követelték (Kitekintő)
Tömegtüntetések zajlottak le szombaton Oroszország több városában is, így Vlagyivosztokban, Szentpéterváron és a legnagyobb, több mint 12 ezer fős tüntetés Kalinyingrádban. Az utcára vonult emberek Putyin menesztését akarták elérni.
jan. 31
14:26
Politikai játszmák Lengyelországban (Kitekintő)
Nem lehet elég korán felkészülni a választásokra - vallja a lengyel miniszterelnök, aki még a lengyel elnökséget is feladja a Polgári Platform sikeréért.
jan. 31
14:36
Kávétermelésbe fektet a Nestle (Napi)
jan. 31
15:00
Kocsonyából nem lesz reform (Kitekintő)
Oroszország államtanácsának múlt hét végi ülésén a politikai rendszer fejlesztése volt napirenden. Bár komoly kritikák is megfogalmazódtak, a politikai rendszer gyors reformjára aligha lehet számítani.
jan. 31
15:18
A magyarok nem törvénysértők, nem fognak bírságokat fizetni a nyelvtörvény miatt! (168 Óra Online)
A magyar állam nem fogja a szlovák költségvetést gazdagítani. A magyarok nem törvénysértők, s ezért nem fognak bírságokat fizetni a nyelvtörvény miatt - nyilatkozta a pozsonyi Új Szó hétvégi kiadásában a szlovákiai magyar civil szervezeteket tömörítő kerekasztal vezetője. Petőcz Kálmán a felvidéki magyarok számára fontos bejelentést is tett.
jan. 31
15:30
Haitiakat telepítene Afrikába a szenegáli elnök (Infostart)
Afrikába telepítené a földrengés miatt hajléktalanná haiti embereket a szenegáli államfő.
jan. 31
15:32
Karzai fegyverletételre szólította fel a tálibokat (Infostart)
Afganisztánban fegyverletételre és a törvények betartására szólította a tálib fegyvereseket az államfő. Hamid Karzai úgy fogalmazott: megbékélésre törekszik a tálib vezetőkkel, de az ajánlat nem vonatkozik az al-Kaida terrorszervezet tagjaira.
jan. 31
15:54
Példát mutat az amerikai kormány (Kitekintő)
Barack Obama példát mutat: 28 százalékkal csökkentené a kormányzat károsanyag-kibocsátását.
jan. 31
17:45
Így szökött meg bin Laden (Kripto Akadémia)
Miképpen siklott ki az amerikaiak keze közül Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezére 2001 végén, amikor Afganisztánban sikerült nyomára bukkanni - erről írt egy amerikai újságíró, Peter Bergen a The New Republic című folyóiratban terjedelmes cikket, a történteket a modernkori amerikai történelem egyik legsúlyosabb katonai baklövésének nevezve.
jan. 31
18:12
A Dubajban megölt Hamász-parancsnok a fegyvercsempészet kulcsfigurája volt (Infostart)
Az Iránból a Gázai övezetbe irányuló fegyvercsempészet egyik kulcsfigurája volt az a Hamász-parancsnok, akit január 20-án megöltek az egyesült arab emírségekbeli Dubajban - közölték vasárnap izraeli védelmi tisztségviselők.
jan. 31
18:39
Elvesztette fegyvercsempészetének vezéralakját a Hamász (Kripto Akadémia)
Az Iránból a Gázai övezetbe irányuló fegyvercsempészet egyik kulcsfigurája volt az a Hamász-parancsnok, akit január 20-án megöltek az egyesült arab emírségekbeli Dubajban - közölték vasárnap izraeli védelmi tisztségviselők.
jan. 31
19:12
Kivégzik az USA elleni terrortámadás értelmi szerzőjét (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét, Halid Sejk Mohammedet bíróság elé állítják, és valószínűleg kivégzik - közölte vasárnap a CNN egyik műsorában Robert Gibbs fehér házi szóvivő.
jan. 31
19:30
Egy szlovák politikus miatt a nemzetközi bíróság elé kerülhet Magyarország (168 Óra Online)
Anna Belousovová, a szlovák parlament és a Szlovák Nemzeti Párt alelnöke a hágai nemzetközi bíróság elé citálná Magyarországot, amiért alapot hozott létre a szlovák nyelvtörvény által sújtott egyének és jogi személyek megsegítésére.
jan. 31
20:24
Ha nem akarnak harcolni, menjenek haza! (Kitekintő)
Németország úgy tűnik enged az amerikai nyomásnak és további csapatokat küld Afganisztánba. Közben a társadalom nagy része már kiábrándult az egyre elhúzódó misszióból.
jan. 31
20:54
Valószínűleg kivégzik a 9/11-es merénylet értelmi szerzőjét (Infostart)
Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét, Halid Sejk Mohammedet bíróság elé állítják, és valószínűleg kivégzik - közölte vasárnap a CNN egyik műsorában Robert Gibbs fehér házi szóvivő.
jan. 31
21:00
Enyhülnek a törökök, örülnek a görögök (168 Óra Online)
Kezdenek beérni a múlt év októberében megválasztott görög kormány külpolitikai törekvései: Jorgosz Papandreou görög miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török kormányfő talán rendezheti a két ország feszültségekkel igencsak terhelt viszonyát. A politikai lépések sorozata egybevág a két ország külpolitikai törekvéseivel, az utóbbi napokban ráadásul fel is gyorsultak az események.
jan. 31
22:03
Nem büntetik a kíméletlen vallatást engedélyezőket (Metropol)
Az amerikai kormány szerint szakmai kötelességszegést követett el az a két volt igazságügy-minisztériumi jogász, aki emlékeztetők formájában felhatalmazást adott a Pentagonnak arra, hogy gyakorlatilag kínzással csikarjon ki információt a terrorizmussal gyanúsított külföldi őrizetesekből, de ezért nem fognak büntetést kapni egy hamarosan megjelenő kormányjelentés szerint.
jan. 31
22:05
Afganisztánban ez év januárjában volt a legnagyobb a külföldi erők vesztesége (Metropol)
Mintegy 44 külföldi katona vesztette életét Afganisztánban január elseje óta, ez a legnagyobb mértékű veszteség, amelyet erőik egy hónap alatt a konfliktus közel kilenc évvel ezelőtti kezdete óta elszenvedtek.
jan. 31
22:07
Még ma is küzdenek a lepra ellen (Metropol)
2010. január 31-e a lepra elleni küzdelem 57. világnapja. A lepra által leginkább sújtott államok sorában India áll az élen. A világon évente több mint 700 ezer leprás megbetegedést diagnosztizálnak, közülük mintegy 100 ezret Indiában. India mellett Angola, Brazília, Kongó, Elefántcsontpart, Madagaszkár, Mozambik, Nepál és Tanzánia a betegség legfőbb előfordulási helye.
jan. 31
22:09
Meggyilkolták a lottómilliomos kamionsofőrt (Metropol)
Beton alá temetve holtan találtak egy hónapok óta keresett floridai kisegítő teherautósofőrt, aki néhány éve 17 millió dollárt nyert a lottón.
jan. 31
22:11
Kivégzik 9/11 értelmi szerzőjét (Metropol)
Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét, Halid Sejk Mohammedet bíróság elé állítják, és valószínűleg kivégzik.
jan. 31
22:48
Hazaérkeztek Haitiről a debreceni különleges mentők (Kripto Akadémia)
A földrengés sújtotta Haitin 650-700 beteget látott el egy hét alatt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) - közölte Késmárky András, a csoport vezetője hazaérkezésük után vasárnap este az MTI-vel.

Keresés