2009. december 29. kedd

dec. 29
4:48
Magyarok, törökök, csehek tülekednek az elhagyott autókért (HVG)
A környezetvédelmi zónák bevezetésével a régi, környezetszennyező autókat egyszerűen az út szélén hagyják német gazdáik. A Berlin-Lichtenberg-i kerület vezetése nem tűri meg a roncsokat, elárverezi őket. Használt- és roncsautó-kereskedők tolonganak a járművekért, hisz ezekben még jó pénz van.
dec. 29
6:21
Obama iráni bebörtönzöttek elengedéséért küzd (Infostart)
A bebörtönzött iráni ellenzéki tüntetők szabadon bocsátását követelte az amerikai elnök. Barack Obama ismét elítélte a hét végi teheráni kormányellenes megmozdulások erőszakos megfékezését.
dec. 29
6:24
Nyelvi szuperhős: a koreai ábécé indonéz törzset ment meg (nyest.hu)
Ha exportról van szó, Dél-Korea főként a high-tech eszközök kapcsán juthat eszünkbe. Most viszont új terméket „dobott piacra” az ország: az ábécéjét. A hangul írásmódot veszi át ugyanis egy kicsiny indonéz törzs, amelynek nyelve írott változat híján a kihalás szélére sodródott.
dec. 29
6:39
Kivégezték a halálra ítélt brit állampolgárt Kínában (Infostart)
Kedden kivégezték Kínában azt az 53 éves brit állampolgárt, akit kábítószer-csempészés vádjával ítéltek halálra.
dec. 29
7:15
80 ezer állás szűnik meg a közszférában Romániában (Infostart)
Romániában 70-80 ezer állást szüntet meg a kormány a közszférában jövőre - jelentette be a munkaügyi miniszter Bukarestben. Mihai Seitan azt mondta: pontos adataik még nincsenek a leépítés mértékéről és lesznek olyan területek is, ahol növelik a foglalkoztatottak számát.
dec. 29
7:33
Ukrajna ígéri: idén nem lesz gond (Kitekintő)
A kárpátaljai magyar kisebbség oktatási problémái, az energiaellátás zavartalansága, a magyar–ukrán határtérség infrastruktúrája, továbbá a vízumgyakorlattal és a kétoldalú személy- és áruforgalommal kapcsolatos kérdések szerepeltek Balázs Péter tegnapelőtti kijevi tárgyalásainak középpontjában.
dec. 29
7:57
Tömeghipnózissal befolyásolják a választókat? (168 Óra Online)
A legnagyobb ellenzéki párt azzal gyanúsítja Julija Timosenko kormányfőt, hogy különleges képességekkel rendelkező embereket alkalmaz a választópolgárok tömeges befolyásolása céljából az ukrán elnökválasztási kampány során – írta a karpatinfo.net.
dec. 29
8:06
Biztosított lesz az európai fogyasztók hosszú távú és stabil gázellátása (ma.hu)
Létrejött az elvi megállapodás Ukrajna és Oroszország között az európai fogyasztóknak szánt orosz nyersolaj jövő évi ukrajnai tranzitjáról, az erről szóló megállapodás szövegét két napon belül aláírják - jelentette be az orosz energiaügyi minisztérium hétfőn este. A minisztérium szóvivője hozzátette: a megállapodás biztosítja az európai fogyasztók hosszú távú és stabil ellátását.
dec. 29
8:24
Nem lesznek fennakadások az orosz kőolajszállításban (HVG)
Nem lesznek fennakadások az Ukrajnán át Európába áramló orosz kőolajszállításokban, miután Oroszország és Ukrajna újratárgyalja a két ország közötti tranzit-megállapodást - jelentette ki kedden az orosz miniszterelnök-helyettes.
dec. 29
8:24
Az al-Kaida áll az amerikai utasszállító elleni detroiti merényletkísérlet mögött (ma.hu)
Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat arab-félszigeti szárnya jelentkezett egy amerikai utasszállító repülőgép ellen karácsonykor megkísérelt merénylet elkövetőjeként - közölte hétfőn az iszlamista honlapok figyelésére szakosodott amerikai IntelCenter vállalat.
dec. 29
8:26
Obama berágott - videó (ma.hu)
A karácsonykor Detroitban leszálláshoz készülő amerikai utasszállító repülőgépen elkövetett merényletkísérlet értelmi szerzőinek felkutatását ígérte az amerikai elnök.
dec. 29
8:27
Mindenki a magyarok ellen (Kitekintő)
A Kárpát-medence rendkívül eseménydús és változatos évet hagy napokon belül a háta mögött: választások sorozata; összefogás és szakadás, illetve autonómia és jogtiprás.
dec. 29
8:29
Költségvetés: minden a legnagyobb rendben (Kitekintő)
Robert Fico szlovák miniszterelnök úgy gondolja, hogy az állami költségvetés kiegyensúlyozott, valamint minden a legnagyobb rendben van
dec. 29
8:42
Ügyfelektől lopott az óriásbank vezetője (Napi)
dec. 29
8:42
Obama a detroiti merényletkísérletről és az iráni tüntetések leveréséről (HVG)
A karácsonykor Detroitban leszálláshoz készülő amerikai utasszállító repülőgépen elkövetett merényletkísérlet értelmi szerzőinek felkutatását ígérte az amerikai elnök hétfőn. A Hawaii-szigeteken családjával vakációzó Barack Obama egyben élesen elítélte a hét végi iráni kormányellenes tüntetések "erőszakos és igazságtalan" elfojtását.
dec. 29
8:45
Holttest a folyóban (Kitekintő)
Eperjesen egy járókelő lett figyelmes arra a holtestre, amelyet a Tarca folyó hullámai sodortak.
dec. 29
9:00
Kivégezték a halálra ítélt brit állampolgárt Kínában (ma.hu)
Kedden kivégezték Kínában azt az 53 éves brit állampolgárt, akit kábítószer-csempészés vádjával ítéltek halálra.
dec. 29
9:09
Az észak-koreai hatóságok elfogtak egy amerikait (Népszava)
Az észak-koreai hatóságok elfogtak egy amerikai állampolgárt, aki illegálisan lépte át az ország határát - jelentette kedden a KCNA hírügynökség.
dec. 29
9:21
Újabb versenyző a leggyilkosabb vetélkedésben (Kitekintő)
Újabb versenyző szállt be a Közép-Ázsiáért folyó vetélkedésbe: Dél-Korea is érdekeltté vált a kazah energiapiacon.
dec. 29
9:36
Jövőre jön a piaci korrekció - a kisebb magyar papírok lehetnek a nyerők (orientpress)
Jövőre biztos nem marad el a régóta esedékes piaci korrekció, hiszen a gazdaság szerkezeti problémáira még nem sikerült megnyugtató megoldást találni - mondta a Gazdasági Rádióban a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere. Pallag Róbert szerint jövőre az orosz részvénypiac, és a kisebb magyar papírok kínálhatják a legmagasabb nyereséget a befektetőknek, a devizapiacon azonban nem várható…
dec. 29
9:39
Őrizetbe vették Iránban a Nobel-békedíjas Sirin Ebadi nővérét (Infostart)
Sirin Ebadi Nobel-békedíjas iráni ügyvédnő közölte kedden, hogy az ország hatóságai őrizetbe vették nővérét, Nusin Ebadit.
dec. 29
9:45
Putyin: Oroszországnak fegyverkeznie kell az amerikai rakétapajzzsal szemben (Népszava)
Oroszországnak fejlesztenie kell támadófegyvereit, hogy megfeleljen az amerikai rakétapajzs jelentette kihívásnak - jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, akit az orosz hírügynökségek idéztek.
dec. 29
9:54
Szomáli kalózok eltérítettek egy brit vegyianyag-szállító tartályhajót (HVG)
Szomáliai kalózok eltérítettek az Ádeni-öbölben egy Thaiföldről Spanyolországba tartó, brit zászló alatt közlekedő, vegyianyag-szállító tartályhajót - közölte kedden egy tengerhajózási tisztségviselő.
dec. 29
9:56
Kivégezték a halálra ítélt brit állampolgárt Kínában (HVG)
Méreginjekcióval kivégezték kedden Kínában azt az 53 éves brit állampolgárt, akit kábítószer-csempészés vádjával ítéltek halálra.
dec. 29
9:58
Putyin: fegyverkeznünk kell az amerikai rakétapajzzsal szemben (HVG)
Oroszországnak fejlesztenie kell támadó fegyvereit, hogy megfeleljen az amerikai rakétapajzs jelentette kihívásnak - jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, akit az orosz hírügynökségek idéztek.
dec. 29
10:03
Nem lesznek fennakadások az orosz kőolajszállításban (Népszava)
Nem lesznek fennakadások az Ukrajnán át Európába áramló orosz kőolajszállításokban, miután Oroszország és Ukrajna újratárgyalja a két ország közötti tranzit-megállapodást - jelentette ki kedden az orosz miniszterelnök-helyettes.
dec. 29
10:30
Obama megszakította golfozását egy strandbaleset miatt (HVG)
Rövid ideig nagy riadalmat keltett az Egyesült Államokban az, hogy a Hawaii-szigeteken vakációzó Barack Obama hétfőn megszakította golfozását, és kíséretével együtt a nyaralójába sietett.
dec. 29
10:30
Kivégeztek egy brit állampolgárt Kínában (orientpress)
Végrehajtották a halálos ítéletet Kínában azon a háromgyerekes brit férfin, akit kábítószer csempészet miatt ítéltek el a hatóságok. Akmal Shaikh, aki családja szerint mentális betegségben szenvedett, mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ítéletet annak ellenére hajtották végre a kínai hatóságok, hogy a férfi családja és a brit kormány többször is kegyelemért folyamodott.
dec. 29
10:30
Putyin fegyverkezne az amerikai rakétapajzs miatt (ma.hu)
Oroszországnak fejlesztenie kell támadó fegyvereit, hogy megfeleljen az amerikai rakétapajzs jelentette kihívásnak - jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, akit az orosz hírügynökségek idéztek.
dec. 29
10:33
Íme, a gyilkosok (Kitekintő)
Kína a hibás a koppenhágai konferencia "sikertelenségéért"? Elemzések tömkelege foglalkozik az üggyel és vádolja a gazdasági óriást.
dec. 29
10:35
Halálba gyalogolt az amerikai férfi? (Kitekintő)
Az észak-koreai hatóságok letartóztatták azt az amerikai férfit, aki még karácsonykor lépte át a zárt ország határát, hogy a politikai foglyok helyzetére felhívja a figyelmet
dec. 29
10:37
Fának ment a síelő - helikopter vitte kórházba (Kitekintő)
Fának ütközött vasárnap egy 47 éves lengyel férfi a Jezersko síterepen
dec. 29
10:48
Az észak-koreai hatóságok elfogtak egy amerikait (HVG)
Az észak-koreai hatóságok elfogtak egy amerikai állampolgárt, aki illegálisan lépte át az ország határát - jelentette kedden a KCNA hírügynökség.
dec. 29
10:48
Markó: az RMDSZ-nek komoly befolyása lesz a kormányban (orientpress)
Markó Béla szerint az RMDSZ-nek jó befolyása lesz a román kormányban.
dec. 29
11:06
Most érdemes Lukoil-részvényt venni? (Napi)
dec. 29
11:24
A nap képe: a világ legnagyobb fotója (HVG)
297 500 x 87 500 pixel felbontású a világ legnagyobb fényképe, amit 1655 fotó összeillesztéséből készítettek Németországban. (7 hozzászólás)
dec. 29
11:24
Újabb programmal próbálkozik a FED (orientpress)
Rövidlejáratú betéti programot indíthat a FED, melynek lényege, hogy a kereskedelmi bankok kevesebb mint egy éves futamidőre elhelyezhetnék nála a felesleges megtakarításaikat, betéteiket és ezekre kamatot kapnak oly módon, hogy a kamatszint megállapítása aukciókon történne.
dec. 29
11:27
Megszületett a megállapodás az orosz-ukrán olajszállításról (Infostart)
Aláírták az orosz olaj ukrajnai tranzitszállításáról szóló megállapodást - jelentette be az Ukrtransnafta ukrán olajvállalat szóvivője kedden Kijevben.
dec. 29
11:27
Titkos választási paktum? (Kitekintő)
Ellenzéki győzelem várható az ukrán választásokon.
dec. 29
11:29
Erősít a francia atomipar (Kitekintő)
A francia Areva és a japán Mitsubishi egyezményt írt alá a francia cég mongóliai uránkitermelési jogainak kiaknázására.
dec. 29
12:03
Öt prefektusi tisztséget kap az RMDSZ (Infostart)
Öt kormánybiztosi, vagyis prefektusi és tíz helyettesi, alprefektusi tisztséghez jut a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a román Demokrata Liberális Párttal kötött kormánykoalíciós megállapodás értelmében.
dec. 29
12:18
Melyik volt 2009 legfontosabb twitteres bejegyzése? (HVG)
A Buzzmarketing Daily összeállításában közölte a 10 legfontosabb bejegyzést, amely 2009-ben megjelent a Twitteren. A cikk - úgy tűnik - azokat a tweeteket emelte ki, amelyek a riválisokkal való versenyben a Twitter fontosságát bizonyítják. A legfontosabb tweet egyébként egy 2008-as, a harmadikként rangsorolt üzenet pedig egy áltweet volt.
dec. 29
12:18
Orosz-Ukrán tranzit-szállításáról szóló megállapodás aláírva (ma.hu)
Aláírták az orosz olaj ukrajnai tranzitszállításáról szóló megállapodást - jelentette be az Ukrtransnafta ukrán olajvállalat szóvivője.
dec. 29
12:39
Tévedésből megöltek egy szenátort (Kitekintő)
Tévedésből lőttek rá egy afgán szenátort szállító járműre egy katonai ellenőrző pontnál, a politikus életét vesztette.
dec. 29
12:54
Év végi hajrába kezdett a forint-lanyha emelkedésben vannak a tőzsdék (orientpress)
A dollár gyengülése és a régiós részvénypiacok emelkedése kedvező alapot teremtett a forint erősödéséhez tegnap és a hazai deviza 273-ig, majd ma délelőttre csaknem 272-ig izmosodott az euróval szemben. A dollárral szemben 189 alá csökkentek a jegyzések.
dec. 29
12:57
WHO: 2011-ig biztosan eltart a világjárvány (Infostart)
Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint 2011 előtt nem fékezhető meg a H1N1-es vírus okozta világjárvány.
dec. 29
12:57
Legyőzik a válságot, és még nyernek is rajta (Kitekintő)
A francia kormány egymilliárd eurót kíván befektetni negyedik generációs reaktorok kifejlesztésébe. A befektetés a harmincötmilliárd eurós gazdaságélénkítő csomag része.
dec. 29
13:12
Argentínában megkötötték az első latin-amerikai melegházasságot (HVG)
Latin-Amerikában - jelesül Argentínában - hétfőn megkötötték az első melegházasságot.
dec. 29
13:14
Tömeges elbocsátás a cseh hadseregnél (HVG)
Csaknem négyezer fős létszámleépítést hajtottak végre hétfői hatállyal a cseh hadseregnél; több mint 1600 hivatásos katonának és több mint 2200 civil alkalmazottnak szűnt meg a munkaviszonya - közölte a cseh védelmi minisztérium.
dec. 29
13:21
A csapadékos időjárás okoz gondokat Ukrajnában (Népszava)
Ukrajnában több mint ezer település maradt áram nélkül és mintegy félezer faluval megszakadt a telefonösszeköttetés keddre virradóra az erős szél és a csapadékosra fordult időjárás miatt, Kijevben az erős havazás okoz fennakadásokat a közúti és a légi közlekedésben.

Keresés