2010. január 3. vasárnap

jan. 3
5:12
A behatolót a kezén és a térdén lőtték meg (168 Óra Online)
A dán rendőrség közölte: egy szomáliai férfi másodszor próbálta meggyilkolni azt a képregényrajzolót, aki korábban Mohamed prófétáról rajzolt karikatúrákat.
jan. 3
5:54
"Ez pszichológiai és fizikai támogatást is jelent Irak számára" (Kripto Akadémia)
Az Irakban állomásozó amerikai haderő parancsnoka arra számít, hogy az iraki parlamenti választások elhalasztása nem lassítja le a harcoló csapatok kivonását, a katonák a terveknek megfelelően augusztus végéig hazatérnek.
jan. 3
6:30
Rendőrkézen mind az öt fivér (Kripto Akadémia)
Elfogták az egyik legnagyobb mexikói drogkartell vezetőjét, Carlos Beltrán Leyvát. Az öt fivér közül már csak ő volt szabadlábon.
jan. 3
7:18
Pokoli torony épül Dubaiban (168 Óra Online)
Hétfőn nyitják meg a világ legmagasabb épületét Dubaiban. Az épület pontos magasságáról a tulajdonos Emraar cég nem adott tájékoztatást.
jan. 3
7:42
Washigton nem fogadja el az iráni ultimátumot (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok nem fogadja el Irán ultimátumát a nukleáris fűtőanyag ügyében - közölte Mike Hammer, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője szombaton.
jan. 3
8:27
Komoly veszélyben az iskolások (Kitekintő)
A hosszú távú utánpótlásban gondot okozhat, hogy a diákok körében egyre inkább terjed az iskolakerülés.
jan. 3
9:03
Magyarokat sodort el a lavina (Kitekintő)
Három magyar hegymászót sodort el lavina a Magas-Tátrában.
jan. 3
9:21
Autonóm a Vajdaság (Kitekintő)
Január elsején életbe lépett Vajdaság alaptörvénye. 2010 első napjától teljességében alkalmazni lehet a statútumot, ám egyes rendelkezéseiből eredő lehetőségek – mint amilyen a képviseletek megnyitása mégis megvárják a 2011-es esztendőt.
jan. 3
9:24
A behatolót a kezén és a térdén lőtték meg (168 Óra Online)
A dán rendőrség közölte: egy szomáliai férfi másodszor próbálta meggyilkolni azt a képregényrajzolót, aki korábban Mohamed prófétáról rajzolt karikatúrákat.
jan. 3
9:39
Ivan Gasparovic való- és valótlanságai (Kitekintő)
Mögöttünk tudhatjuk az óévet. Az utolsó perceiben sorra hangzottak el a szlovák állami vezetők évértékelő nyilatkozatai. Az elhangzott mondatok nem voltak tanulság nélküliek, mert elárulták azt is, hogy melyik közméltóság jár a Földön, és ki az éterben, egy nem létező galaxison.
jan. 3
9:42
A behatolót a kezén és a térdén lőtték meg (168 Óra Online)
A dán rendőrség közölte: egy szomáliai férfi másodszor próbálta meggyilkolni azt a képregényrajzolót, aki korábban Mohamed prófétáról rajzolt karikatúrákat.
jan. 3
9:48
Kínában vidéken gyorsan terjed az új típusú influenza (Kripto Akadémia)
Gyorsan terjed Kínában vidéken az új típusú influenza, és a holdújév ünnepének időszakában megnövekedhet a megbetegedések száma, amikor több millióan utaznak szülőhelyükre - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
jan. 3
9:57
Sok új H1N1-megbetegedést várnak Kínában (Metropol)
Kínában vidéken terjed leggyorsabban az új típusú influenza, és a holdújév ünnepének időszakában megnövekedhet a megbetegedések száma, amikor több millióan utaznak szülőhelyükre.
jan. 3
10:00
Pokoli torony épül Dubaiban (168 Óra Online)
Hétfőn nyitják meg a világ legmagasabb épületét Dubaiban. Az épület pontos magasságáról a tulajdonos Emraar cég nem adott tájékoztatást.
jan. 3
10:12
Fűtés nélkül mínusz 45 Celsius-fokban (Infostart)
Fűtés nélkül maradt a jakutföldi Zolotyinka település 567 lakosa helyi idő szerint szombaton a déli órákban, miközben mínusz 45 Celsius-fokos csikorgó hideg uralkodik, de néhány óra elteltével helyreállt a fűtés.
jan. 3
10:15
Hó és káosz Pekingben (Metropol)
Közlekedési káoszt okozott a havazás Kínában. Autópályákat kellett lezárni, a pekingi nemzetközi repülőtéren pedig több járatot töröltek. Pekingben mindenkit az otthonmaradásra, illetve a tömegközlekedés igénybevételére bíztatnak, a parkoló autókon 25-30 centiméter vastag a hóréteg.
jan. 3
10:33
Mégsem lesz euró 2012-ben (Kitekintő)
Lengyelország három évvel meghosszabbította az euró bevezetésének határidejét. Noha térségünk egyetlen gazdasági növekedést felmutató országa a válság közepette, a helyzet náluk sem rózsás.
jan. 3
10:42
Majd' 100 éves lesz, mire szabadulhat a volt államfő (Kripto Akadémia)
A perui legfelsőbb bíróság helybenhagyta azt a döntését, amelyben az emberi jogok megsértése miatt 25 évi szabadságvesztésre ítélte Alberto Fujimori volt államfőt - közölte a testület vasárnap.
jan. 3
11:00
Az izlandiak az Icesave-törvény vétóját kérik az államfőtől (Kripto Akadémia)
Az úgynevezett Icesave-törvény megvétózását kéri az államfőtől az izlandi választók közel egynegyede. Több mint 56 ezer izlandi - a választók 23 százaléka - írta alá azt a petíciót, amelyben azt kérik az államfőtől, hogy ne írja alá a múlt szerdán elfogadott törvényt, és hívjon össze népszavazást az ügyben.
jan. 3
11:02
Indiában több mint harmincan meghaltak a rendkívül hideg időjárás miatt (Kripto Akadémia)
A rendkívül hideg időjárás miatt több mint harminc ember halt meg India északi részén - közölte a rendőrség vasárnap.
jan. 3
11:06
Több mint százan haltak meg Brazíliában az ítéletidő miatt (Infostart)
Brazíliában a hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint 64-en haltak meg, amikor a sárlavina elsodort egy szállodát egy üdülőhelyen. A szerencsétlenség egy csak a tenger felől megközelíthető partszakaszon történt Ilha Grande szigetén.
jan. 3
11:08
Tizenegy rendőr meghalt Iránban (Infostart)
Irán keleti részén 11 rendőr meghalt, amikor a biztonsági erők összecsaptak a kábítószercsempész bandákkal a szomszédos Afganisztánból és Pakisztánból származó kábítószer egyik fő tranzitútvonalán.
jan. 3
11:09
Harminc halott Indiában a hideg miatt (Metropol)
Legalább két tucatnyi hajléktalan halálát okozta a hirtelen jött fagy szombaton Uttar Prades államban. A régióban a múlt hét óta már negyvenen meghaltak. Tavaly télen ebben az államban 151 ember vesztette életét a hideg miatt.
jan. 3
11:10
Jemeni terrorelhárító egység felállításáról állapodott meg Nagy-Britannia és az Egyesült Államok (Infostart)
Egy jemeni terrorelhárító egység felállításáról állapodott meg Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. A növekvő terrorfenyegetettség miatt Barack Obama amerikai elnök és Gordon Brown brit kormányfő több alkalommal is egyeztetett a szükséges intézkedésekről.
jan. 3
11:12
Fico: megtartottuk a szociális vívmányokat! (168 Óra Online)
A miniszterelnök úgy gondolja, hogy Szlovákia kifelé tart a "krízis alagútjából", miközben más országokat nem csak megsebzett, hanem teljesen megsemmisített a gazdasági válság. Fico szerint egészen jól tartjuk magunkat.
jan. 3
11:12
Horvátországban őrizetbe vettek egy korrupcióval gyanúsított bankárt (Infostart)
Horvátországban őrizetbe vettek egy korrupcióval gyanúsított bankárt. A rendőrség közleménye szerint Josip Protegát a szlovén-horvát határon fogták el. A Hrvatska Postanska Banka volt elnökét azzal gyanúsítják, hogy politikai nyomásra összesen 23 millió euró kockázatos hitelt adott több vállalatnak.
jan. 3
11:14
Kínában több autópályát is le kellett zárni a havazás miatt (Infostart)
A pekingi nemzetközi repülőtéren 86 járatot töröltek a menetrendből. A havazás szombat éjjel kezdődött, a lehullott 5-10 centiméteres hó miatt több, a fővárost és Belső-Mongóliát összekötő autópályát lezártak, vagy forgalomkorlátozást vezettek be.
jan. 3
11:18
Ezzel már Mihail Gorbacsov is megpróbálkozott (Kripto Akadémia)
Újévtől emelték a vodka árát Oroszországban, a legolcsóbb félliteres üveg a jövőben 89 rubelbe (három dollárba) kerül.
jan. 3
11:24
Az Egyesült Államok elutasítja Irán javaslatát (Infostart)
Az Egyesült Államok elutasítja Irán javaslatát a nukleáris fűtőanyag előállításáról. Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter azt mondta: Teherán 20 százalékos szintre dúsítja uránkészletét, ha a nyugati országok nem adnak el fűtőanyagot Iránnak gyengén dúsított urániumért cserében.
jan. 3
11:26
Vonatbaleset Törökországban (Infostart)
Törökország észak-nyugati részén összeütközött két személyvonat. Helyi sajtóértesülések szerint többen megsérültek, köztük a két mozdonyvezető.
jan. 3
11:27
Megbuktak az elnök jelöltjei (Kitekintő)
Az afgán parlament megvétózta Hamid Karzai tervezett kabinetjét, a titkos szavazáson a 24 jelölt közül 17-et elutasított a törvényhozás.
jan. 3
11:45
Eddig tíz halott a vonatbalesetben (Kitekintő)
Már tíz halottja van annak a vonatbalesetnek, amely még szombaton történt India Uttar Pradesh tartományában
jan. 3
12:00
A hideg szedi az áldozatait Indiában (Infostart)
India északi részén több mint harminc ember halt meg a hideg időjárás miatt Uttar Prades államban.
jan. 3
12:02
Németországban egy utasszállító gép kicsúszott a felszállópályáról (Infostart)
Százhatvanöt utassal és öt főnyi személyzettel a fedélzetén kicsúszott a pályáról egy utasszállító repülőgép a németországi Dortmundban azt követően, hogy a pilóta megszakította a felszállást. Senki sem sérült meg.
jan. 3
12:12
Ötven éves az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (Kripto Akadémia)
Létszámban ugyan megfogyatkozva, de jelentőségét még nem teljesen elveszítve tölti be hétfőn ötvenedik életévét az Európai Szabadkereskedelmi Társulás - angolul European Free Trade Association, rövidítve EFTA -, amelyet azért hoztak létre, hogy legalább az ipari termékek tekintetében szabadkereskedelmi alternatívát kínáljanak a mai Európai Unió elődszervezetéhez akkor csatlakozni nem kívánó…
jan. 3
12:21
Csáky: Bugár Béla elkutyult (Kitekintő)
Csáky Pál a Pátria Rádióban beszélt az MKP előtt álló kihívásokról, a Hídról, valamint értékelte a párt tavalyi évét is. Bugárt nem tartja hitelesnek, az MKP-n belül változásokat ígér, az, hogy kivel hajlandó koalícióra lépni, homályban maradt.
jan. 3
12:21
Több mint száz riasztás a viharos szél miatt (Metropol)
Összesen 107 riasztást kaptak a tűzoltók az elmúlt 24 órában a vihar miatt, a legtöbb bejelentés a fővárosi és Baranya megyei tűzoltóságokra futott be - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 3
12:48
Németországban egy utasszállító gép kicsúszott a felszállópályáról (Kripto Akadémia)
Százhatvanöt utassal és öt főnyi személyzettel a fedélzetén kicsúszott a pályáról egy utasszállító repülőgép vasárnap a németországi Dortmundban azt követően, hogy a pilóta megszakította a felszállást. Senki sem sérült meg.
jan. 3
12:57
Baltával támadt az idős nőre (Kitekintő)
Szilveszter éjszakáján a házában támadott meg egy 80 éves nőt egy ismeretlen férfi a nagyrőcei járásbeli Köviben (Kameňany), Szlovákiában.
jan. 3
13:06
Több mint ezer lakóépület összedőlt, húszezren maradtak fedél nélkül (Kripto Akadémia)
Több mint ezer lakóépület összedőlt és mintegy húszezren fedél nélkül maradtak Tádzsikisztán keleti hegyvidéki térségében egy földrengés nyomán, de áldozatok nincsenek - közölték vasárnap az állami tájékoztatási eszközök.
jan. 3
13:15
Új sarcot vezet be a kormány (Kitekintő)
Az újév szigorítást hozott Oroszországban is: a kormány meghatározta a vodka minimális árát, hogy ezzel is erősítse az alkoholizmus elleni küzdelmet.
jan. 3
13:24
Brown: Pakisztánból menekül az al-Kaida Jemenbe (Kripto Akadémia)
Meggyengült az al-Kaida terrorhálózat Pakisztánban, és emberei kénytelenek onnan áttelepülni olyan országokba, mint Jemen vagy Szomália - mondta vasárnap a brit kormányfő.
jan. 3
13:30
Erősítik a brüsszeli EU-negyed rendőri védelmét (Infostart)
Külön rendőrőrsöt hoznak létre az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, és az egész EU-negyedben erősítik a rendőri jelenlétet a túlzottan elszemtelenedett bűnözők, főként rablók megfékezése érdekében - olvasható brüsszeli médiabeszámolókban.
jan. 3
13:33
A miniszterelnök kínos maffiaügyletei (Kitekintő)
A montenegrói miniszterelnök szerint "legálisan" folyt a cigarettakereskedelem a 90-es években a balkáni országban, de az uniós és amerikai hatóságok ezt teljesen másképp látják.
jan. 3
13:33
A brit állampolgár kivégzésével Kína az erejét fitogtatja (Metropol)
December végén Kínában kivégeztek egy zavart elméjű brit állampolgárt, dacára a külföldről érkező számtalan kegyelmi kérvénynek.
jan. 3
13:42
A brit állampolgár kivégzésével Kína az erejét fitogtatja (Kripto Akadémia)
December végén Kínában kivégeztek egy zavart elméjű brit állampolgárt, dacára a külföldről érkező számtalan kegyelmi kérvénynek. Akmal Shaikh megölése méreginjekcióval egyrészt Peking hagyományos bizalmatlanságát tükrözi a külföldi beavatkozással szemben, másrészt rávilágít arra az erősödő önbizalomra, amellyel a kínai kormány szembeszegül a Nyugat nyomásával - mutatnak rá megfigyelők.
jan. 3
14:12
Borzalmas baleset: áthajtott a saját öccsén (168 Óra Online)
A rendőrség bejelentette, hogy egy tini lány véletlenül elütött 17 éves testvérét, amikor egy arizonai bevásárlóközpont parkolójában elkezdtek játszani.
jan. 3
14:27
Szakadékba zuhant egy busz - 14 halott (Kitekintő)
Legalább 14-en meghaltak, és 21-en megsérültek, amikor szakadékba zuhant egy busz Mexikóban.
jan. 3
14:30
A jövő (rövid és középtávon egyaránt) nagyon, nagyon bizonytalan (168 Óra Online)
Immanuel Wallerstein amerikai szociológus, tudománytörténész és világrendszer-elemző. Legutóbb kiadott előrejelzése szerint korántsem vagyunk túl a gazdasági válságon, sőt. A híres szociológus azt jósolta, hogy az Egyesült Államok világuralmi szerepe meginog a következő években. Elemzése szerint az ember tovább pusztítja majd a környezetét. A baloldal szerte a világon defenzívába szorul.
jan. 3
14:42
Szaúdi látogatáson a Hamász száműzetésben élő vezetője (Infostart)
Szaúd-Arábiába érkezett a Hamász radikális palesztin szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetője, hogy tárgyalásokat folytasson a palesztinközi megbékélésről.

Keresés