2010. január 10. vasárnap

jan. 10
1:30
Nap idézete: büszke terroristák (Kitekintő)
Defne Bajrak, a CIA ügynökeit felrobbantó férfi felesége
jan. 10
7:39
Kitúrja Afganisztánból a brit csapatokat Amerika (Népszava)
Londoni lapértesülés szerint a brit csapatokat kivonják a dél-afganisztáni Hilmend tartomány legveszélyesebb részeiről, s helyettük amerikai katonák veszik át az ellenőrzést.
jan. 10
7:48
Soul zene a konyhában (Kitekintő)
Egyelőre még csak a német, török, olasz és észak-amerikai mozikban látható a fiatal török-német rendező legújabb legújabb filmje, a Soul Kitchen.
jan. 10
8:06
Csomag Írországba: az anyag fel is robbanhatott volna (168 Óra Online)
Ondrej Dostál, az OKS elnöke feljelentést tett a bíróságon az írországi robbanóanyag-küldemény ügyében.
jan. 10
8:24
Ezt is a magyarokra kennék (Kitekintő)
Csütörtökön Szlovákia polgárai nem mindennapi eseményekről szerezhettek tudomást. Kiderült, hogy a szlovák rendőrség egy mit sem sejtő lőcsei villanyszerelő csomagjának vállszíjához plasztik robbanóanyagot ragasztott, és így hagyta elutazni az írországi Dublinba.
jan. 10
8:42
Konzervdoboz-gyűjtésből fedeznék az esküvőt (ma.hu)
Az egymás iránt érzett szerelem és a környezettudatosság vezérelt arra egy amerikai jegyespárt, hogy üres alumíniumdobozok visszaváltásából gyűjtse össze az esküvői költségek egy részét.
jan. 10
8:42
Íme a világ legfurcsább szerelmi háromszöge! (Kitekintő)
Amit egyszer az ideológia elválasztott, azt ma összeköti a pénz. Kína és Oroszország együttműködése ha nem is zökkenőmentes, de rendkívül hatékony mindkét fél számára. De mit szólnak ehhez Washington urai?
jan. 10
8:44
200 liter szesz a poggyásztartóban (Kitekintő)
Az adórendőrség rutin ellenőrzés céljából a nagyszőlősi járásban leállított egy VAZ-21099 márkájú személygépkocsit. Tüzetes átvizsgálása meglepő eredményt hozott.
jan. 10
8:51
Rakéták, csempészek: izraeli-egyiptomi harapófogóban a Hamász (Népszava)
A Gázai övezetet kormányzó Hamászt két csapás érte a közelmúltban, amikor Izrael sikerrel próbált ki egy korszerű rakétapajzsot, Egyiptom pedig lezárni készül a Gázai övezettel közös határa alatt ásott csempész alagutakat.
jan. 10
9:00
Kórházi köntösben rabolt, lopott motoros bevásárlókocsival (ma.hu)
Kórházi köntösben rabolt egy áruházban 50 dollárt volt barátnőjétől egy férfi az Egyesült Államokban és az áruház motoros bevásárlókocsijával próbált elmenekülni.
jan. 10
9:18
Addig nézte a nap, míg felgyulladt (ma.hu)
Nagyítólencse okozott tüzet az Egyesült Államokban egy ház napsütötte szobájában.
jan. 10
9:18
Szlovák nyelvtörvény: a magyarok is használhatják a brüsszeli érveket (Inforádió)
A külügyminiszter szerint a magyar kormány, az EBESZ, illetve a szlovákiai magyarok is használhatják a szlovákiai nyelvtörvény kapcsán az Európai Bizottság jogi szakszolgálatának megállapításait.
jan. 10
9:18
Tippek-trükkök BKV-sofőröknek és szakszervezetiseknek (168 Óra Online)
1993-ban és 2005-ben San Francisco-ban ellenállás bontakozott ki a tömegközlekedés jegyárainak emelése kapcsán. Az akció antikapitalistának indult, de beolvadt a rendszerbe - fogalmazott az Indymedia alternatív portál. Igaz, hogy ennek már több éve, de talán tanulságokkal szolgálhat ha a jelenlegi, budapesti sztrájkot szeretnénk értelmezni, esetleg továbbgondolni.
jan. 10
9:20
Megint robbantottak Athén belvárosában (Inforádió)
Pokolgép robbant az este Athén központjában a görög parlament közelében. A rendőrség közlése szerint a detonációban senki sem sérült meg és az anyagi kár sem jelentős.
jan. 10
9:36
Harminc napra is bezárhatják a barátnője után bújó kínai diákot (Inforádió)
Az Egyesült Államokban őrizetbe vették azt a kínai diákot, aki múlt vasárnap átbújt a biztonsági kordon alatt a newarki repülőtéren, és ezzel több órás fennakadást okozott.
jan. 10
9:38
Több tonna hasisra bukkantak Marokkóban (Inforádió)
Marokkóban délkeleti részén több mint 7,5 tonna hasist foglalt le a rendőrség. A hatóságok nem közöltek részleteket a Tauszban végrehajtott akcióról.
jan. 10
9:40
Horvátországban ma tartják az elnökválasztás második fordulóját (Inforádió)
Az utolsó közvélemény-kutatási eredmények szerint Ivo Josipovic, a szociáldemokraták jelöltje lehet a győztes a szavazatok 52-55 százalékának megszerzésével. Ellenfele, a függetlenként induló, valamikor szintén szociáldemokrata párti, de ma már inkább jobboldali Milan Bandic zágrábi polgármester a szavazatok 38-45 százalékára számíthat.
jan. 10
9:42
New York: vádat emeltek egy terrorista-gyanús férfi ellen (Inforádió)
Az Egyesült Államokban gyilkosságok elkövetésére való összeesküvés címén vádat emeltek egy New York-i férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy két társával Pakisztánban járt, és ott katonai kiképzést kapott az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik táborában.
jan. 10
9:45
Megkezdődött az elnökválasztás Horvátországban (Népszava)
Az utolsó közvélemény-kutatási eredmények szerint Ivo Josipovic, a szociáldemokraták jelöltje a szavazatok 52-55 százalékának megszerzésével győz a horvát elnökválasztás vasárnap reggel megkezdődött második fordulójában.
jan. 10
9:54
A pápa meglátogatta a karácsonykor megsérült bíborost (ma.hu)
XVI. Benedek pápa szombaton meglátogatta a kórházban lábadozó Roger Etchegaray bíborost, aki a karácsonykor történt incidensben sérült meg.
jan. 10
9:54
Utcára vonulnak a gazdák jövő héten (Kitekintő)
Utcai tüntetéseket szerveznek a román gazdák jövő héten, mert elégedetlenek a mezőgazdasági tárcának kiutalt költségvetéssel – jelentette ki az Agrostar Föderáció elnöke.
jan. 10
9:56
Erős földrengés rázta meg Kalifornia északi részét (ma.hu)
A Richter-skála szerint 6,5-es erejű földrengés rázta meg Kalifornia északi részét szombaton - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).
jan. 10
9:56
Titkos kapcsolat Szaddammal (Kitekintő)
A napokban hoz döntést az iraki választási bizottság a márciusi parlamenti választásokon induló pártokat illetően.
jan. 10
9:58
Jó sok: több mint 7,5 tonna hasist foglaltak le Marokkóban (ma.hu)
Több mint 7,5 tonna hasist foglalt le a rendőrség a délkelet-marokkói Tausz településen.
jan. 10
10:03
"El a kezekkel Allahtól!" - Újabb templomokat támadtak meg Malajziában (Népszava)
Két újabb keresztény templomra dobtak gyújtóbombát vasárnap reggel Malajziában - közölte a rendőrség. A támadások mögött az a vita áll, hogy használhatják-e a keresztények Isten megjelölésére az Allah szót.
jan. 10
10:12
Erős földrengés rázta meg Kalifornia északi részét (HVG)
A Richter-skála szerint 6,5-es erejű földrengés rázta meg Kalifornia északi részét szombaton - közölte az amerikai földtani intézet (USGS). Személyi sérülés nem történt, de sokan pánikba estek.
jan. 10
10:14
Meggondolta magát, mégis marad Togo csapata (HVG)
A togói labdarúgó válogatott tagjai szombat éjjel úgy döntöttek, hogy mégsem utaznak haza, hanem részt vesznek az angolai Afrika Kupán.
jan. 10
10:30
Komoly földrengés rázta meg Kaliforniát (orientpress)
Viszonylag erős, a Richter skála szerinti 6,5-es földrengés rázta meg Kalifornia északi részét.
jan. 10
10:30
Őrizetben vették Hongkongban az egyik savas támadás elkövetőjét (ma.hu)
Őrizetbe vették vasárnap Hongkongban egy savas támadás feltételezett elkövetőjét - közölte a rendőrség. A Kínához tartozó volt brit gyarmaton az utóbbi egy évben már több ilyen bűncselekmény történt.
jan. 10
10:48
Hajrá, magyarok! Ez a legnagyobb hazai misszió (Kitekintő)
A Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalása a legnagyobb figyelemmel kísért hazai misszióvá vált az elmúlt években, és a 2009-es fejlemények abba az irányba mutatnak, hogy ez a tendencia csak erősödni fog a jövőben.
jan. 10
10:57
Nincs olajválság Európában (Népszava)
Oroszország változatlanul folytatja kőolajexportját Fehéroroszországba, illetve Fehéroroszországon át Európába, annak ellenére, hogy szombatig sem sikerült megállapodni az új olajszállítási egyezményben a két ország között. Ezt az orosz energiaügyi minisztérium szóvivője mondta vasárnap hírügynökségeknek.
jan. 10
11:06
Palesztin orvosok szerint két honfitársukat lelőtték az izraeliek (Inforádió)
Izraeli katonák lelőttek két palesztint a Gázai övezet északi határánál.
jan. 10
11:06
A Tito teremtette iskola a 21. században újra él (168 Óra Online)
Mostantól fogva Moldovát azok közé a volt szovjet köztársaságok közé lehet sorolni, amelyek megtanulták, hogyan kell versenyeztetni egymással potenciális pártfogóikat – fejtette ki nemrégiben Louis O’Neil, az EBESZ volt moldovai képviselője. Ez a megállapítás jól tükrözi a posztszovjet térségben jelentkező új tendenciát. KULCSÁR ISTVÁN írása.
jan. 10
11:08
Nyolcszáz lakóház összedőlt Kínában az erős havazás miatt (Inforádió)
Kínában mintegy 5500 embert kellett költöztetni lakhelyéről a Hszincsiang-Ujgur autonóm területen az erős havazás miatt. A térségben péntek óta tombol hóvihar; mintegy 800 lakóház összedőlt, csaknem 5 ezer pedig megrongálódott.
jan. 10
11:10
Földrengés rázta meg Észak-Kaliforniát (Inforádió)
A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg Kalifornia északi részét. Az amerikai földtani intézet közlése szerint a földmozgás epicentruma Ferndale településtől 35 kilométerre nyugatra-északnyugatra, 16 kilométeres mélységben volt.
jan. 10
11:12
Elfogták az ETA két tagját Franciaországban (Inforádió)
Franciaország középső részén őrizetbe vették a baszk szakadár terrorszervezet két feltételezett tagját. Spanyol biztonsági források szerint az ETA két fontos emberét sikerült elfogni, akik szerepelnek a legkeresettebb terroristákat tartalmazó listán.
jan. 10
11:14
Hilmendben amerikaiak váltják a briteket (Inforádió)
Londoni lapértesülés szerint kivonják a brit csapatokat a dél-afganisztáni Hilmend tartomány legveszélyesebb részeiről, és helyettük amerikai katonák veszik át az ellenőrzést.
jan. 10
11:24
Mexikóban többen meghaltak a szokatlanul hideg tél miatt (HVG)
Kilenc ember veszítette életét Mexikóban egy rendkívüli hideghullám következtében.
jan. 10
11:24
Bennégett a lángoló házban (Kitekintő)
Lángoló házban vesztette életét egy 29 éves férfi szombaton délelőtt Korponán (Krupina). Holttestére azok a tűzoltók bukkantak rá, akiket a hivatalosan lakatlan családi házban keletkezett tűz oltásához riasztottak.
jan. 10
11:26
Havazás Németországban: Frankfurtban sok légi járatot kellett törölni (HVG)
Németország legnagyobb repülőterén, Majna-Frankfurtban vasárnap a délelőtti órákig 61 járatot töröltek a sűrű havazás miatt.
jan. 10
11:33
Palesztinokat lőttek le a Gázai övezet határánál (Népszava)
Izraeli katonák lőfegyvereitől meghalt két palesztin vasárnap a Gázai övezet északi határa mentén - közölték palesztin orvosi források.
jan. 10
11:42
Egy izraeli biztonsági cég is felelős a detroiti merénylet-kísérletért (Inforádió)
Egy izraeli biztonsági cég mulasztása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy feljutott az Amszterdamból Detroitba tartó gépre karácsonykor a nigériai merénylő - írta a Háárec című izraeli napilap.
jan. 10
11:42
Majdnem újabb Csernobil? Üzemzavar a volgodonszki atomerőműben! (ma.hu)
A volgodonszki atomerőműben, Oroszország déli részén kisebb technikai hiba miatt vasárnap működésbe lépett a reaktor védelmi rendszere - közölte az erőmű illetékese, hangsúlyozva, hogy nincs szó balesetről, sem pedig vészleállásról.
jan. 10
11:42
Nukleáris reaktort épít Belarusz (Kitekintő)
Belarusz elnöke, Alexander Lukasenko új atomreaktort szeretne építtetni Belaruszban, annak ellenére, hogy az ország még mindig a csernobili atomkatasztrófa következményeit nyögi.
jan. 10
11:51
Megújul az Európai Bizottság (Népszava)
Keményen és alaposan, de tisztességesen fogják faggatni az EU-biztosjelölteket az Európai Parlament (EP) szakbizottságaiban - ígérte Jerzy Buzek EP-elnök a hétfőn kezdődő meghallgatás sorozat előtt.
jan. 10
12:00
A biztosjelöltek kemény, de tisztességes faggatását ígéri az EP-elnök (ma.hu)
Keményen és alaposan, de tisztességesen fogják faggatni az EU-biztosjelölteket az Európai Parlament (EP) szakbizottságaiban - ígérte Jerzy Buzek EP-elnök a hétfőn kezdődő meghallgatás sorozat előtt.
jan. 10
12:00
Botrány-mix: homofób, korrupt politikus szeretővel (168 Óra Online)
Megszünteti az észak-ír első miniszter feleségének párttagságát a Demokratikus Unionista Párt (DUP), miután a sorozatos botrányai miatt tarthatatlanná vált a 60 éves Iris Robinson helyzete. Férjét, Peter Robinsont a hírek szerint lemondásra szólították fel.
jan. 10
12:18
Megszakadt a vasúti összeköttetés Csehország és Szlovákia között (ma.hu)
Megszakadt a vasúti közlekedés vasárnap délelőtt Csehország és Szlovákia között északon - közölte a cseh vasúti társaság.
jan. 10
12:36
Megszakadt a vasúti összeköttetés Csehország és Szlovákia között (HVG)
Megszakadt a vasúti közlekedés vasárnap délelőtt Csehország és Szlovákia között északon - közölte a cseh vasúti társaság.
jan. 10
12:36
Megvan az idei első bankbukta! (Napi)

Keresés