2010. január 11. hétfő

jan. 11
6:18
Fuvarozók harca Szlovákiában (Kitekintő)
Az elektronikus útdíj-rendszer bevezetése miatt országos méretűvé duzzadt tiltakozás Pozsony és több szlovákiai nagyváros forgalmát lassítja, illetve bénítja meg. A kormány azonban nem hajlandó tárgyalni a tiltakozókkal.
jan. 11
6:42
Izrael kerítésre cseréli a szögesdrótot (Kripto Akadémia)
Korszerű megfigyelő rendszerrel ellátott kerítést telepít Izrael az Egyiptommal közös határára, hogy távol tartsa az országtól az illegális bevándorlókat és a terroristákat.
jan. 11
6:54
Drogkereskedőket fogtak el Szaúd-Arábiában (Infostart)
Szaúd-Arábiában több mint 8 millió amfetamin tablettát foglalt le a rendőrség.
jan. 11
7:12
Amerikai rakéták védik Tajvant Kínától (Kitekintő)
Kína tiltakozása ellenére zöld utat adott Washington a Tajvanra tartó rakétaszállítmánynak. Alááshatja-e az adásvétel a bimbózó kínai–amerikai kapcsolatokat?
jan. 11
7:18
Lezajlott a horvátországi elnökválasztás (Kripto Akadémia)
Az előre jelzettnél is nagyobb arányban Ivo Josipovic ellenzéki szociáldemokrata jelölt nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját a hivatalos eredmény szerint.
jan. 11
7:30
Kerítést húz fel Izrael az egyiptomi határára (Infostart)
Korszerű megfigyelő rendszerrel ellátott kerítést telepít Izrael az Egyiptommal közös határára, hogy távol tartsa az illegális bevándorlókat és a terroristákat. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök tegnap hagyta jóvá az erre vonatkozó tervet.
jan. 11
7:32
Obama nem akar csapatokat küldeni Jemenbe vagy Szomáliába (Infostart)
Az amerikai elnök megerősítette, hogy nem akar csapatokat küldeni Jemenbe vagy Szomáliába az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és szövetségesei elleni küzdelem céljából.
jan. 11
7:48
Csökkentik az üzemanyagok jövedéki adóját? (Kitekintő)
Továbbra is a Rozsnyói utcában maradnak az útdíj miatt tiltakozó teherfuvarozók – közölte Jaroslav Polaček, a Szlovákiai Fuvarozók Szövetségének elnöke.
jan. 11
7:48
Magyar műfordító öngyilkossága Franciaországban (Metropol)
Öngyilkos lett dél-franciaországi otthonában Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet (PMI) egykori művészeti vezetője, a Noir Désir francia rockzenekar frontemberének, Bertrand Cantat-nak a volt felesége, két gyermekének anyja - adta hírül vasárnap az RTL francia kereskedelmi rádió.
jan. 11
7:54
A francia túsz kivégzésével fenyegetőzik az al-Kaida (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya azzal fenyegetőzik, hogy kivégzi november végén elrabolt francia túszát, ha nem engedik szabadon a szervezet Maliban bebörtönzött négy tagját húsz napon belül - jelentette hétfőn az iszlamista honlapokat figyelő amerikai intézet, a SITE.
jan. 11
7:56
Obama nem tervezi csapatok bevetését Jemenben (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnök megerősítette, hogy nem akar csapatokat küldeni Jemenbe vagy Szomáliába az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és szövetségesei elleni küzdelem céljából.
jan. 11
8:06
Terrorveszély: a Twitteren aggódik a külügyminiszter (Kitekintő)
India a terrorveszélyre hivatkozva szigorítja a turistavízum kiadásának feltételeit. A turizmus bevételeiért többek között a külügyminiszter is aggódik, aki Twitteren tette közzé aggályait.
jan. 11
8:06
Kerítést épít Izrael az egyiptomi határra (Metropol)
Korszerű megfigyelő rendszerrel ellátott kerítést telepít Izrael az Egyiptommal közös határára, hogy távol tartsa az országtól az illegális bevándorlókat és a terroristákat.
jan. 11
8:08
Mattrészegen okozott balesetet egy osztrák nő (Kitekintő)
Pénteken délután egy részeg osztrák nő okozott balesetet Ausztriában. 4,4 ezrelék volt a véralkoholszintje, tájékoztatott az osztrák rendőrség.
jan. 11
8:08
Josipovic nyerte a horvát elnökválasztást (Metropol)
Az előre jelzettnél is nagyobb arányban Ivo Josipovic ellenzéki szociáldemokrata jelölt nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját a hivatalos eredmény szerint.
jan. 11
8:12
Kétes pénzügyek és szerelmi viszonyok - Lemondásra kényszerül Észak-Írország "első asszonya" (Kripto Akadémia)
Egyre hangosabb a botrány Észak-Írország tartományi kormányfőjének családja körül. Peter Robinson kénytelen volt bevallani, hogy felesége – s negyven évig hű társa –, Iris megcsalta őt. Mrs. Robinson hűtlensége nem tartozna a közvéleményre, ha ki nem derült volna, hogy a hölgy, aki egyébként parlamenti képviselő, kínos üzleti ügyekbe is bonyolódott. Iris Robinson várhatóan még a héten lemond…
jan. 11
8:14
Háborús helyzet Dél-Itáliában - Tömegesen menekülnek az afrikai bevándorlók (Kripto Akadémia)
Tömegesen menekülnek a bevándorlók a dél-olaszországi Rosarno városából azt követően, hogy súlyos összecsapásokra került sor köztük és a helybéliek között. Két napon keresztül valósággal háborús helyzet alakult ki, s csak szombatra enyhült a helyzet. Március elsejére sztrájkot hirdettek a bevándorlók. Tegnap Rómában több százan tüntettek a rasszizmus ellen.
jan. 11
8:24
Pokolgép megölt egy amerikai NATO-katonát Afganisztánban (Infostart)
Pokolgép megölt egy amerikai NATO-katonát vasárnap Afganisztán déli részén - jelentette be az észak-atlanti szervezet.
jan. 11
8:30
Halálbüntetés várhat a lebukott drogkereskedőkre (Kripto Akadémia)
Több mint nyolcmillió amfetamin tablettát foglalt le, és hat drogkereskedőt vett őrizetbe a rendőrség Szaúd-Arábiában - jelentették be vasárnap a rijádi belügyminisztérium.
jan. 11
8:42
Szálem alejkum, Mikulás! (Kitekintő)
A 2009-es év karácsonyának nagy meglepetése volt a „Neseli Hayat”, azaz “Kedélyes élet” című török mozifilm, ami az első olyan a Mikulásról szóló opusz, amely egy többségében muszlim országban jelent meg.
jan. 11
8:44
Ismét beengedik a HIV-pozitívokat az országba (Kitekintő)
Január 4-i hatállyal feloldotta az Egyesült Államok azt a beutazási tilalmat, mely több mint két évtizeden keresztül lehetetlenítette el a HIV-pozitív külföldiek beutazását az országba.
jan. 11
8:48
Észak-Korea kész a békülésre (Kripto Akadémia)
Észak-Korea hétfőn ismét arról beszélt, hogy mielőbb békeszerződéssel akarja felváltani az 1950-53-as koreai háborút lezáró tűzszüneti megállapodást, mivel az Egyesült Államokkal így megteremtett bizalom segíthetne felújítani a phenjani atomfegyverprogram lezárát célzó, befagyott nemzetközi tárgyalásokat.
jan. 11
9:18
Észak-Korea békeszerződés megkötését sürgeti (Infostart)
Észak-Korea ismét sürgette, hogy mielőbb békeszerződéssel váltsák fel az 1950 és 1953 közötti koreai háborút lezáró tűzszüneti megállapodást.
jan. 11
9:18
Pitonvadászat a hideg Floridában (Metropol)
A nem őshonos burmai pitonok vadászására biztatnak a hatóságok Floridában, ahol a termetes kígyók a rettenetes hidegben előkúsznak rejtekhelyeikről.
jan. 11
9:36
Mégis nőtt az amerikai munkanélküliség (Kitekintő)
85 ezer munkahely szűnt meg decemberben az USA-ban, a válság kirobbanása óta pedig összesen 7,2 millió.
jan. 11
9:42
Irán maga akarja dúsítani urániumkészletét (Kripto Akadémia)
Irán maga akarja 19,5 százalékosra dúsítani urániumkészletét, amennyiben nem jön létre megállapodás a nemzetközi közösséggel - közölte a teheráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.
jan. 11
9:54
Elbocsátásokkal járt a turizmus visszaesése (Napi)
jan. 11
9:54
Ukrajna külpolitikája: Bismarckra várva (Kitekintő)
Ukrajna külpolitikájának év végi értékelésekor rendre ugyanaz a paradox helyzet áll elő. A hatalom külpolitikai sikerekről számol be, miközben a szakértők megsemmisítő kritikával illetik azt - írja elemzésében a glavred.info.
jan. 11
10:12
Nem lesz új adó! (Kitekintő)
Az Alkotmányos Tanács egyik utolsó döntése volt decemberben a francia elnök számára oly kedves CO2-adó megvétózása. Sarkozy joggal dühöng.
jan. 11
10:48
Amit szabad Buffettnek, nem szabad a Kraftnak? (Napi)
jan. 11
10:48
Felindultságában megölte saját apját (Kitekintő)
A szülők és a gyermekek viszonya nem mindig felhőtlen, előfordul, hogy vitájuk veszekedéssé, verekedéssé fajul, néha pedig gyilkossághoz vezet. Mint ez a napokban a munkácsi járási Mezőterebesen (Sztrabicsevón) történt.
jan. 11
10:50
Mi lett a szlovák államnyelvtörvény elleni petícióval? (Kitekintő)
Az Európai Bizottság fogadta a Váralja Szövetség által eljuttatott aláírásokat, és már válasz is érkezett a 37 és fél ezer ember összefogását tartalmazó dokumentumra.
jan. 11
11:06
Tényleg az oroszoké már a Dunaferr? (Kitekintő)
Az ukrán Donbasz Ipari Szövetség így törleszthette tartozását
jan. 11
11:06
Az északír First Lady 40 évvel fiatalabb szeretőt tartott (Metropol)
Lemondásra szólították fel Peter Robinson északír kormányfőt a feleségét övező botrányos ügy miatt. David Trimble, a kormánykoalícióban részt vevő Ulsteri Unionista Párt (UUP) elnöke, Észak-Írország korábbi miniszterelnöke kijelentette vasárnap este: Robinson elveszítette szavahihetőségét.
jan. 11
11:24
Mennyit csaltak tavaly britek? (Napi)
jan. 11
11:24
Lemondásra szólították fel Robinsont felesége szexbotránya miatt (Infostart)
Lemondásra szólították fel Peter Robinson északír kormányfőt a feleségét övező botrányos ügy miatt.
jan. 11
11:26
Tárgyalnak a ciprusi törökök és görögök (Infostart)
Ismét tárgyalásokat kezdtek Nicosiában a ciprusi görög és török vezetők, annak reményében, hogy még az idén létrejöhet a megállapodás a sziget újraegyesítéséről.
jan. 11
11:42
Kritikus a helyzet Németország északi tartományaiban (Infostart)
Bár a rendkívüli állapotot feloldották, a hétfőn reggel újra kezdődött havazás miatt továbbra is kritikus a helyzet Németország északi, illetve északkeleti tartományaiban.
jan. 11
11:42
Átjut-e a rostán a magyar jelölt? (Kitekintő)
Nem állítható, hogy harcias hangulatban készülődött volna a hétfőn kezdődő biztosjelölti meghallgatásokra az Európai Parlament, ami mégsem zárja ki azt, hogy egy-két halványan szereplő várományos fennakad majd a rostán.
jan. 11
11:44
Egy szexbotrány másik oldala (Kitekintő)
Februárban jelenik meg Jenny Sanford, South Carolina First Lady-jének a „Staying True” címet viselő memoárja, melyben a szerző a férje szexbotrányáról kínálja saját beszámolóját.
jan. 11
12:00
Mexikóban terjeszkedik a Soproni tulajdonosa (Napi)
jan. 11
12:24
Tüzet nyitott a libanoni légvédelem (Kripto Akadémia)
A libanoni légvédelem többször is tüzet nyitott hétfőn négy izraeli vadászrepülőgépre, amelyek kis magasságban átrepültek Dél-Libanon felett - közölte a libanoni hadsereg egyik szóvivője.
jan. 11
12:36
Lehagyta a kínai autópiac az amerikait (Napi)
jan. 11
12:36
Sörpiaci megatranzakció a láthatáron (Kitekintő)
Újabb lépést tehet a globális sörpiac a konszolidálódás felé, miután a Wall Street Journal (WSJ) ma reggel arról számolt be, hogy a holland Heineken felvásárolhatja a mexikói székhelyű Fomento Economico Mexicano SAB (Femsa) sörpiaci divízióját.
jan. 11
12:36
Rádiós AIDS-műsor indul Kínában (Metropol)
HIV-pozitív műsorvezetővel AIDS-szel foglalkozó műsort indít a kínai állami rádió. A vasárnapi bejelentés szerint a Pozitív beszélgetések című program január 16-tól szombatonként kerül majd adásba az országos rádióban.
jan. 11
12:38
Minden európai államnak gondja van a kisebbségekkel? (Kitekintő)
Minden európai államnak gondja van a kisebbségeivel, legyenek azok őshonosak vagy betelepültek – mondta Vladimír Mečiar, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom elnöke.
jan. 11
12:54
Izraeli vadászgépekre lőtt a libanoni légvédelem (Metropol)
A libanoni légvédelem többször is tüzet nyitott hétfőn négy izraeli vadászrepülőgépre, amelyek kis magasságban átrepültek Dél-Libanon felett.
jan. 11
12:56
Vasutas volt az indiai terrorista (Metropol)
Csak a minap került le a vasúti alkalmazottak listájáról India egyik leghírhedtebb terrorista vezére, aki 30 éve nem jelent meg munkahelyén, mert idejét jórészt robbantgatással és fegyveres harccal töltötte.
jan. 11
13:00
Hutu szélsőségesek lőtték le 1994-ben Habyarimana repülőgépét (Kripto Akadémia)
Hutu szélsőségesek lőtték le 1994-ben Juvénal Habyarimana volt ruandai elnök repülőgépét, amivel kezdetét vette a 100 napon keresztül zajló véres népirtás az afrikai országban - állapította meg egy hétfőn közzétett kormányzati jelentés.
jan. 11
13:12
Rettegnek az amerikaiak (Kitekintő)
Barack Obama bejelentette intézkedéseit, amelyekkel meg kívánja előzni, hogy a karácsonyi merényletkísérlet megismétlődhessen.

Keresés