2010. január 11. hétfő

jan. 11
0:54
Vízilabda, Interliga: a Ferencváros legyőzte az Oradeát (She)
A férfi vízilabdázók Interligájában az FTC Fisher Klíma hazai környezetben háromgólos győzelmet aratott az Oradea ellen. A házigazdák a nagyszünetre megszerezték azt az előnyt, amelyet a végéig megtartottak. A zöld-fehérek nyerő embere, egyben a találkozó legjobbja az öt gólig jutó Tóth Márton volt.
jan. 11
6:24
Négygólos előnyt tékozolt el Angola az Afrika Kupa nyitómeccsén (Behaviour)
A házigazda Angola válogatottja négygólos vezetés után csak 4-4-es döntetlent játszott Mali együttesével a labdarúgó Afrika Kupa vasárnap esti nyitómérkőzésén.
jan. 11
6:42
Elszabadult indulatok - 30 "profi" játékos ütötte-verte egymást (Behaviour)
Mindössze négy perc után tömegverekedésbe torkollott egy mérkőzés az orosz nyílt profi jégkorongligában (KHL).
jan. 11
7:12
NBA: a Clippers a Lakers után a Heat skalpját is begyűjtötte (She)
Sorozatban negyedik győzelmét aratta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a Los Angeles Clippers, így néhány napon belül a városi rivális Lakers után a Miami Heatet is legyőzte. Az NBA legutóbbi játéknapján győzött a Cleveland is, a Cavaliers LeBron James 41 pontjával múlta felül a Portlandet.
jan. 11
7:36
Sydney - Szávay világraszóló sikere (Behaviour)
A 600 ezer dollár összdíjazású sydney-i női tenisztorna első fordulójában:
jan. 11
7:38
Hobart - Czink kikapott (Behaviour)
A 220 ezer dollár összdíjazású ausztráliai női tenisztorna első fordulójában:
jan. 11
7:48
637 perc büntetés egy hokimeccsen (Metropol)
Mindössze négy perc után tömegverekedésbe torkollott egy mérkőzés az orosz nyílt profi jégkorongligában (KHL).
jan. 11
7:50
Schumacher: a Mercedesnél éhesek a sikerekre (Metropol)
A Forma-1-be visszatérő hétszeres világbajnok Michael Schumacher kétnapos látogatást tett Brackleyben, a Mercedes GP angliai székhelyén és maradéktalanul elégedett volt a látottakkal.
jan. 11
8:06
NBA: a Clippers a Lakers után a Heat skalpját is begyűjtötte (She)
Sorozatban negyedik győzelmét aratta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a Los Angeles Clippers, néhány napon belül a városi rivális Lakers után a Miami Heatet is legyőzte. Az NBA legutóbbi játéknapján nyert a Cleveland is, a Cavaliers LeBron James 41 pontjával múlta felül a Portlandet.
jan. 11
8:08
NHL: a Lightning kikapott a „második felvonáson”, mégis nyert (She)
A Tampa Bay és az Anaheim is szép idegenbeli sikert könyvelhetett el az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján: a Lightning a New Jersey otthonában nyert 4–2-re, míg a Ducks a Chicago vendégeként gyűjtötte be a két pontot 3–1-es győzelmével.
jan. 11
8:24
Négygólos vezetést buktak el (Metropol)
A házigazda Angola 15 perc alatt kapott négy gólt Malitól a labdarúgó Afrika Kupa nyitómérkőzésén.
jan. 11
8:26
Otthon kapott zakót a Juventus (Metropol)
Az AC Milan magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Juventus otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.
jan. 11
8:30
Sydney - Szávay ex-világelsőt vert (részletek) (Behaviour)
A selejtezőben aratott három győzelme után a főtábla első fordulójában is sikerült nyernie Szávay Ágnesnek a 600 ezer dollár összdíjazású, sydneyi női tenisztornán, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
jan. 11
8:42
A Milan könnyen nyerte meg a Juve elleni rangadót (Infostart)
Az AC Milan magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Juventus otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.
jan. 11
8:42
IFFHS: Vicente Del Bosque lett a 2009-es év szövetségi kapitánya (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque lett az év szövetségi kapitánya 2009-ben.
jan. 11
8:48
"A magyar sportban máig nem ment végbe a rendszerváltozás" - interjú Gallov Rezsővel (Behaviour)
A múlt hét legfontosabb hazai vonatkozású sporthíre az volt, hogy Orbán Viktor, a tavaszi országgyűlési választások után kormányzásra készülő Fidesz első embere a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségével konzultált. A politikus azzal a felütéssel kezdeményezte december végén az összejövetelt, hogy tekintsék át egy leendő sportbarát kormány előtt álló legfontosabb föladatokat, ha „már a jelenlegi…
jan. 11
9:00
Ökölvívás: március 13-án Dallasban csap össze Pacquiao és Clottey (She)
Amerikai sajtóértesülések szerint a váltósúlyú világbajnok Manny Pacquaio március 13-án a Dallas Cowboys otthonául szolgáló stadionban csap össze a ghánai Joshua Clottey-val.
jan. 11
9:24
Dakar - Gerincműtétet hajtottak végre a magyar licenccel induló cseh Miroslav Zapletalon (Behaviour)
Amikor két évvel ezelőtt a versenyzők biztonsága érdekében előbb nem engedték elindítani a Dakart az afrikai útvonalon, majd a tavalyi versenyt már Dél-Amerikában rendezték meg, a szervezők azt hitték, a tragédiák elkerülik a világ legnehezebb és egyben a leglátványosabb terepraliversenyét. Óriásit tévedtek, hisz idén szinte nincs olyan futam, amikor a hírek ne valamilyen balesetről,…
jan. 11
9:42
Afrika Kupa - Mégiscsak hazatért a togói csapat (Behaviour)
Éjszaka hazatért Angolából a togói labdarúgó-válogatott, melynek buszát pénteken halálos áldozatokat is követelő fegyveres támadás érte az angolai-kongói határvidéken.
jan. 11
9:54
Tenisz: Del Potro feljött a negyedik helyre a világranglistán (She)
A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján az élmezőnyben egyetlen változás történt a legutóbbi rangsorhoz képest: az argentin Juan Martín Del Potro a skót Andy Murrayt megelőzve feljött a 4. helyre.
jan. 11
10:00
NHL - "Lézertámadás" ide vagy oda, győzött a Calgary (Behaviour)
A Calgary Flames hivatalos panasszal élt, miután a klub kapusát lézerfénnyel zavarták a Vancouver Canucks elleni, szombati mérkőzésen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
jan. 11
10:12
Újpest: ma csatlakozhatnak a kerethez a szigetországi légiósok (She)
Az angliai zord időjárás miatt nem érkezett meg Magyarországra az Újpest FC két légiósa, az angol Tony Stokes és a skót Mark Millar.
jan. 11
10:14
Labdarúgás: Edouard Ndjodo átmenetileg ismét Magyarországon (She)
Máltai kitérő után ismét Magyarországon tartózkodik Edouard Ndjodo, a Tatabánya, a Budapest Honvéd, a Ferencváros és a BFC Siófok korábbi labdarúgója. A kameruni csatár azonban nem sokáig marad hazánkban.
jan. 11
10:36
Férfi tenisz-világranglista - Az argentin óriás már a negyedik helyen! (Behaviour)
Az argentin Juan Martin Del Potro megelőzte a brit Andy Murray-t a férfi teniszezők világranglistáján, előbbi így már a negyedik, utóbbi pedig visszacsúszott az ötödik helyre.
jan. 11
10:48
Ökölvívás: Mayweather Pacquiao helyett Mosleyval bokszolhat (She)
Miután kútba esett a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao elleni szupermeccs, a világ egyik legjobb ökölvívójának tartott Floyd Mayweather új lehetőségek után nézett. Az első hírek szerint az amerikai szuperklasszis március 30-án Paulie Malignaggi ellen bunyózott volna, de most egy új, sokkal érdekesebb verzió is felmerült.
jan. 11
11:12
Schumacher keddtől Jerezben tesztel (Behaviour)
Kedden Jerezben kezdi meg első hivatalos tesztjét a Forma-1-be hétszeres világbajnokként visszatérő Michael Schumacher.
jan. 11
11:24
DVSC: az orvosi vizsgálat után a bajnok is megkezdte a felkészülést (She)
A reggeli orvosi vizsgálat után az idei első edzést is levezényelte a Debreceni VSC szakmai stábja.
jan. 11
11:24
Négyen már középdöntősök a női kézi BL-ben (Metropol)
Négy csapat - a dán Viborg, a szlovén Krim Ljubljana, a román Oltchim Valcea és a norvég Larvik - már biztosította helyét a középdöntőben, azaz a legjobb nyolc között a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanakkor a kiadó másik négy helyért 11 együttes versenyez.
jan. 11
11:26
Real Madrid: vádlisérülést szenvedett Rafael van der Vaart (She)
Vádlisérülést szenvedett Rafael van der Vaart, a Real Madrid holland válogatott futballistája. A középpályás a Mallorca elleni, tegnapi mérkőzés 21. percében jött le a pályáról.
jan. 11
11:42
DVTK: litván válogatott kapus érkezett próbajátékra (She)
Két kapus, egy védő és egy középpályás érkezett vasárnap este Miskolcra, ők hétfőn már a Diósgyőri VTK csapatával edzenek. A kapusok Veréb Györggyel, míg a mezőnyjátékosok Tornyi Barnabás vezetésével készülnek, esetleges szerződtetésükről később születik döntés – olvasható a klub hivatalos honlapján, a dvtk.eu-n.
jan. 11
11:42
Szávay ismét nyert Jankovics ellen (Metropol)
A selejtezőben aratott három győzelme után a főtábla első fordulójában is sikerült nyernie Szávay Ágnesnek a 600 ezer dollár összdíjazású, sydneyi női tenisztornán, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
jan. 11
11:44
LeBron James 41 pontot szórt (Metropol)
LeBron James 41 ponttal és 10 lepattanóval járult hozzá a Cleveland Cavaliers együttesének a Portland TrailBlazers feletti győzelméhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján. A Lovagok sorozatban hatodszor páholták el a Portlandet, amelyben Brandon Roy 34 pontig jutott.
jan. 11
11:48
Sikerrel tesztelték a sprinterek visszahívó berendezését (Behaviour)
Sikeresen tesztelték a hétvégén a Magyar Atlétikai Szövetség által vásárolt, úgynevezett visszahívó berendezést, amely azt méri, hogy a rajtgépből az engedélyezett egy tizedmásodpercnél gyorsabban vagy lassabban indul-e el a futó.
jan. 11
12:00
Afrika-kupa: két fegyveres támadót letartóztattak, kritizálták a togóiakat (She)
Az angolai nemzeti rádió beszámolója szerint két embert letartóztattak abból a gerillacsoportból, amely gépfegyverrel támadta meg az Afrikai Nemzetek Kupájára tartó togói válogatott buszát.
jan. 11
12:18
Serie A: Bortolo Mutti lett az Atalanta új vezetőedzője (She)
Ugyan a hivatalos bejelentésre még délutánig várni kell, olasz források szerint biztosra vehető, hogy Bortolo Mutti lesz az olasz első élvonalban szereplő Atalanta új vezetőedzője.
jan. 11
12:20
Atlétika: sikerrel tesztelték a sprinterek visszahívó berendezését (She)
Sikeresen tesztelték a hétvégén a Magyar Atlétikai-szövetség által vásárolt, úgynevezett visszahívó berendezést, amely azt méri, hogy a rajtgépből az engedélyezett egy tizedmásodpercnél gyorsabban vagy lassabban indul-e el a futó.
jan. 11
12:24
Őrizetbe vettek két embert a togói labdarúgók elleni támadás ügyében (Behaviour)
Az angolai hatóságok őrizetbe vettek két embert a lázongó Cabinda enklávéban annak gyanújával, hogy részük volt az Afrika Kupára érkező togói futballválogatott busza elleni, halálos áldozatokat is követelő pénteki fegyveres támadásban - közölte hétfőn az angolai állami rádió.
jan. 11
12:54
Őrizetbe vettek két embert a togói labdarúgók elleni támadás ügyében (Infostart)
Az angolai hatóságok őrizetbe vettek két embert a lázongó Cabinda exklávéban annak gyanújával, hogy részük volt az Afrikai Nemzetek Kupájára érkező togói futballválogatott busza elleni, halálos áldozatokat is követelő pénteki fegyveres támadásban - közölte az angolai állami rádió.
jan. 11
12:54
Tenisz: Szávay Rezaivel találkozik legközelebb, Jankovics izgult (She)
Szávay Ágnes háromjátszmás mérkőzésen megverte a korábbi világelső Jelena Jankovicsot a sydneyi női tenisztorna első fordulójában. A szerb játékos a mérkőzés után azzal magyarázta vereségét, hogy izgult a találkozón.
jan. 11
13:12
Autósport: a Műjégpályáról indul a Budapest-Bamako rali (She)
Módosult a Budapest-Bamako rali rajtjának helyszíne: a verseny résztvevői a Városligeti Műjégpályáról indulnak szombaton.
jan. 11
13:30
Futsal Eb: főpróba a finnek ellen, majd kerethirdetés (She)
A jövő kedden kezdődő (és január 30-ig tartó), a debreceni Főnix Csarnokban és a budapesti Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő futsal Európa-bajnokságra készülő válogatottunk Finnország ellen tartja Eb-főpróbáját. Kozma Mihály együttese kedden 18 órakor Debrecenben, a Főnix Csarnokban, szerdán ugyanebben az időben Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban mérkőzik meg az északiakkal.
jan. 11
13:54
2010-es sportesemények A-tól Z-ig (Behaviour)
A hazai és a jelentősebb, illetve magyar vonatkozású nemzetközi sportesemények 2010-ben.
jan. 11
14:06
Vancouver 2010: a női lesiklás esélyese, Gisin valószínűleg nem indul (She)
A női lesiklás egyik esélyesének tartott svájci Dominique Gisin szinte biztosan nem indulhat a februári vancouveri téli olimpián.
jan. 11
14:08
Tenisz: nagy nevek nélkül az orosz csapat a Fed-kupában (She)
Dinara Szafina, Szvetlana Kuznyecova, Jelena Gyementyjeva és Vera Zvonarjova sem lép pályára az orosz teniszválogatottban a szerbek ellen a Fed-kupa első, február eleji fordulójában.
jan. 11
14:42
FTC: már visszavonult angol labdarúgó nézte meg a csapat edzését (She)
Hétfő délelőtt a Ferencváros labdarúgócsapatának edzését végignézte Sam Stockley is, aki novemberben szemsérülés miatt visszavonult a profi labdarúgástól, ám január elején a BBC már azt írta róla, hogy Magyarországon folytathatja pályafutását.
jan. 11
14:44
Afrika-kupa: nem vehet részt a tornán a togói csapat (She)
Nem vehet részt az Afrikai Nemzetek Kupáján a togói labdarúgó-válogatott: a szervezők ugyanis nem engedik játszani a csapatot az angolai tornán.
jan. 11
15:00
Videó: gyönyörű kapás gól a Francia Kupában a Loki BL-ellenfelétől (She)
Bafétimbi Gomis, a Lyon csatára gyönyörű góllal szerzett vezetést a Francia-kupában a Strasbourg ellen. A támadó fejjel tette maga elé a labdát, majd kapásból a hálóba lőtte. A Debrecen BL-csoportjából továbbjutó csapat a legjobb 32 közé jutásért vívott kupamérkőzésen 3–1-re győzte le másodosztályú ellenfelét.
jan. 11
15:02
Haladás: Bogdanovics, Sipos és Kenesei is edzett az első tréningen (She)
A Haladás élvonalbeli labdarúgói múlt szerdán találkoztak először, amikor orvosi vizsgálaton vettek részt. Az érdemi munkát ma kezdték meg Róth Antal tanítványai.
jan. 11
15:18
Haladás: Bogdanovics, Sipos és Kenesei is edzett, Diouf ma érkezik (She)
A Haladás élvonalbeli labdarúgói a múlt szerdán találkoztak először, amikor orvosi vizsgálaton vettek részt. Róth Antal tanítványai az érdemi munkát ma kezdték meg.
jan. 11
15:36
Serie A: a Juvéból Poulsen, a Napoliból Lavezzi esett ki (She)
Sérülés miatt pihenőre kényszerül a vasárnapi olasz élvonalbeli fordulóban megsérült Christian Poulsen (Juventus) és Ezequiel Lavezzi (Napoli).

Keresés