2010. január 11. hétfő

jan. 11
2:03
Miért nem működtek az amerikai terrorfigyelő listák? (sg)
Az amerikai nemzetbiztonsági ügynökségek több szintű terrorfigyelő listát működtetnek az esetleg merénylők távol tartására, azonban a karácsonyi detroiti merénykísérletet lehetővé tevő biztonsági kudarc szerint koránt sem tökéletesek.
jan. 11
2:21
Felfrissítette a Core processzorcsaládot az Intel (sg)
Az Intel új, 32 nanométeres processzoraival igyekszik megerősíteni vezető pozícióját az AMD előtt, amely csak 2011-re ígéri a technológia személyi számítógépekben való megjelenését.
jan. 11
2:25
A kövér emberek fogékonyabbak a spamekre (sg)
Két szakember arra volt kíváncsi, hogy kik azok, akik előszeretettel nyitják meg a kéretlen elektronikus leveleket és rendelik meg az azokban hirdetett termékeket.
jan. 11
2:29
Véget ért a magánélet korszaka? (sg)
Nagy vihart kavart Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának nyilatkozata, aki szerint adatvédelem gyengesége terén ők csak a megváltozott társadalmi szokásokhoz alkalmazkodnak.
jan. 11
2:39
Az egereknél a mobiltelefon csodákra képes (sg)
A mobiltelefonok elektromágneses sugárzása képes védelmet nyújtani az Alzheimer kór ellen, sőt akár vissza is fordíthatja azt - legalábbis az egereknél.
jan. 11
2:43
Bajba kerülhet a Nexus One miatt a Google (sg)
Alig telt el néhány nap a webes óriáscég termékének bemutatása óta, máris megjelentek az első viharfelhők a névhasználatot okán.
jan. 11
7:33
Sok a baj a Google új mobiltelefonjával (pcforum.hu)
jan. 11
7:45
'Reggelt! 2010. 01. 11. (GameStar)
Nézzétek már, megint hétfő, pedig az előzőt is alig hevertem ki. Vakka is eltűnt a ködben, és még sorolhatnám...
jan. 11
7:48
Samsung LED HDTV felhozatal 2010-ben (Pazar Cuccok)
A Samsung LED-es háttérvilágítású LCD HDTV-k legújabb csúcsmodellje a C9000-es típus, ami 2010 második felében kerülhet forgalomba. Ultravékony a kijelzője, a 3D-s megjelenítést is támogatja, sőt elvileg 2D-s tartalmakat is át tud konvertálni 3D-sé, és a távirányítója sem egy egyszerű darab: mintha egy átalakított iPhone  lenne, érintőképernyővel, kézbe simuló elegáns külső borítással. A hab a…
jan. 11
8:18
Bemutatták a világ első szexrobotját (prohardver)
Hasonló megoldások már léteznek, de fejlesztője szerint Roxxxy mindegyiknél fejlettebb technológiát képvisel, emellett roppant élethű.
jan. 11
8:18
IBM Lotus Foundations: kisvállalati informatika egyetlen dobozban (x) (hup.hu)
Ötszáznál kevesebb munkatárssal rendelkező kis- és közepes vállalatok számára kínálja Lotus Foundations termékét az IBM, amely egyetlen, előre integrált termékben tartalmazza a kisvállalatok működéséhez szükséges összes informatikai elemet. Az IBM Lotus Foundations legfőbb előnye a versenytársakkal szemben, hogy nem igényel hosszas telepítést és karbantartást. A Lotus Foundation igény esetén egy…
jan. 11
8:36
Letölthető a Firefox 3.6 kiadásra jelölt változata (pcforum.hu)
jan. 11
8:45
Az EMC felvásárolja az Archer Technologiest (ma.hu)
Az Archer az RSA-hoz - az EMC biztonsági részlegéhez - csatlakozva segíti majd a szervezeteket a kockázatok vizuális megjelenítésében és az irányelvek kikényszerítésében a fizikai és a virtuális infrastruktúrán belül egyaránt.
jan. 11
8:54
Feltörték a 768-bites RSA-titkosítást (prog.hu)
Kutatók egy csoportjának sikerült feltörnie a 768-bites kulcshosszal operáló RSA-titkosítást. A fejlemény következtében a jövőben a szóban forgó titkosítás eljárás gyakorlatilag nem lesz megbízhatónak tekinthető az érzékeny dokumentumok továbbításához és tárolásához. A matematikusokból, számítógép..
jan. 11
8:57
CES 2010: Nyolc új plazma HD tévé az LG kínálatában (prohardver)
Vékonyabbak és könnyebbek a 2010-es televíziók, a INFINIA PK950 és PK750 sorozat tagjai, valamint a PK550 és PJ350 típusjelzésű modellek.
jan. 11
8:57
Samsung S7070 Diva - női Corby (prohardver)
A koreai gyártó legújabb telefonja a női felhasználókat vette célba, de a formám kívül nem sok újat mutat.
jan. 11
8:57
Bio-laptopokkal rukkolt elő a Sony (prim)
A készülék olyan műanyagból készült, melyet 20 százalékban újrafeldolgozott CD-lemezekből állítottak elő, s gép házhoz szállítása is környezetkímélő: az újrafelhasználható dobozok műanyag palackokból készültek.
jan. 11
9:00
Aliens vs. Predator: Lesz kipróbálható verzió (Game Channel Online)
Alig egy hónap múlva végre megérkezik az Aliens vs. Predator nevezetű alkotás, amelyhez nagyon sokan, óriási reményeket fűznek. Ez mondhatni természetes, hiszen egy nagyon népszerű univerzumot (mondhatni univerzumokat) mutat be a program, amelytől az utóbbi időben egyre többen, egyre jobban kezdtek félni. Köszönhető ez első...
jan. 11
9:02
A BioWare már dolgozik a Mass Effect 3 történetén (Game Channel Online)
Már valóban csak napok kérdése, és a játékvilág egyik legjobban várt szerepjáték-trilógiájának második epizódja végre elkészül, amit - mivel eredetileg is egy háromrészes sorozatról volt szó -, biztosan követni fog a záró, avagy a harmadik epizód. Korábban már hallottunk híreket a BioWare brigádjának háza tájáról, hogy menn...
jan. 11
9:15
LG GT540 Android alapokon (prohardver)
A kisebbik dél-koreai gyártó hivatalosan is leleplezte második Android alapú üdvöskéjét.
jan. 11
9:15
A német kormány törvényi fellépést tart lehetségesnek a Google ellen (prim)
A német igazságügy-miniszter szerint a Google a Microsofthoz hasonló "óriás monopóliummá" válik, és ha nem javítja átláthatóságát, akkor "törvényi úton kell intézkednünk".
jan. 11
9:17
A spanyol kormány fellép az internetkalózkodás ellen (prim)
A spanyol kormány pénteken jóváhagyott egy tervet az internetkalózkodás ellen, melynek értelmében a szórakoztató műsorok illegális letöltését ajánló internetes oldalakat felszólítják ennek beszüntetésére, vagy gyorsított eljárással bezárják őket.
jan. 11
9:33
Vezet az Intel a 32 nanométeres processzoraival (prim)
Az Intel új, 32 nanométeres processzoraival igyekszik megerősíteni vezető pozícióját az AMD előtt, amely csak 2011-re ígéri a 32 nanométeres technológia személyi számítógépekben való megjelenését.
jan. 11
9:35
Ingyenes mobiltelefonálás házi GSM-adótoronnyal (prim)
A hagyományos vezetékes telefonhoz internetalapú hangátviteli szolgáltatást (VoIP) biztosító YMax amerikai vállalatnak már a mobiltelefon-költségek csökkentésére is van megoldása.
jan. 11
9:37
A becsült díj feléért jutott mobil távközlési szolgáltatáshoz a HM (prim)
A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. nyerte a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége által mobil távközlési szolgáltatások kiírt hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, a becsült nettó 951 millió helyett 491 millió forintért vállalta a kétéves szolgáltatást.
jan. 11
9:39
Ingyen kipróbálható a Microsoft online irodája (PCWorld)
Áprilisig a hazai vállalkozások térítésmentesen tesztelhetik a BPOS online szolgáltatásait. Aztán havidíjassá válnak a Microsoft céges megoldásai.
jan. 11
9:41
Fényképek a világ minden szögéből (PCWorld)
Nem hajlik eléggé a karod? Toldd meg egy Fleximussal!
jan. 11
9:51
Bocsánatot kért a Google a kínai íróktól (prim)
Nyilvánosan kért bocsánatot a Google kínai íróktól, amiért szerzői hozzájárulás nélkül tette közzé azok műveit. Az internetóriás közleményét vasárnap tették közzé a Kínai Írószövetség (CWA) honlapján.
jan. 11
10:03
The Sims 3: Ingyenes Valentin-napi letölthető tartalom (Game Channel Online)
Még alig értük el az új esztendőt, szinte még érezzük a karácsonyi bejgli ízét, a The Sims 3 mögöttesei mégis már a Valentin napra készülnek, ami testvérek között is alig egy hónap múlva lesz. Ez azonban egyetlen fanatikus kedvét se vegye el attól, hogy már akár a mai napon letölti játékához azt az ingyenes csomagot, amit a...
jan. 11
10:05
Need for Speed: Out of the Law: A Burnout fejlesztőinek újító Need for Speed játéka? (Game Channel Online)
Történetünk egészen a tavalyi esztendőig nyúlik vissza, mikor John Riccitiello megerősítette a játékosok számára, hogy a Burnout sorozat fejlesztői, avagy a Criterion Games dolgozik egy vadonatúj Need For Speed játékon, amely alapjaiban fogja megreformálni a sorozatot. Mivel a srácok valóban letettek már valamit az asztalra...
jan. 11
10:07
Márciusban érkezne a Metro 2033? (Game Channel Online)
A címben a kérdőjel nem véletlen, ugyanakkor mégsem egy pletykáról beszélünk, hanem kész tényekről, amelyek feltehetően idő előtt kerültek napvilágra, és az illetékesek nem szeretnék, ha konkrétumként kezelnénk őket. Így tehát tekintsük bizonytalan információnak azt, amit a GameInformer magazin a tegnapi napon kiszivárogtat...
jan. 11
10:09
Akkumulátor beépített alternatív töltővel (prohardver)
A Song Teaho és Hyejin Lee által tervezett ujj körül forgatható akkumulátor bárhol és bármikor tölthető.
jan. 11
10:27
Játékosoknak szánt memóriacsomagok az A-Data műhelyéből (prohardver)
Temérdek modul érkezik az XPG Gaming Series v2.0 családba.
jan. 11
10:27
Ismét feltörték a Modern Warfare 2-őt (GameStar)
A Modern Warfare 2 a hackerek kedvelt célpontjává vált a megjelenés óta. Kinek jó ez?
jan. 11
10:29
The A-Team - Mozivászonra költözik a szupercsapat (GameStar)
Az öntörvényű katonaszökevények Liam Neeson vezetésével oldják meg a bajba jutott emberek problémáit.
jan. 11
10:31
Killzone 3, InFamous 2, és Resistance 3 az idei E3-on? (GameStar)
A legújabb PlayStation magazin érdekes pletykákkal szolgál a Sony terveit illetően.
jan. 11
10:33
Ingyenesen kipróbálható a Microsoft Business Productivity Online Suite (ma.hu)
Az internet lehetővé tette, hogy egyre több informatikai megoldást már ne a vállalatok maguk üzemeltessenek, hanem azt a világhálón keresztül, szolgáltatásként vegyék igénybe. Ehhez a trendhez csatlakozott a Microsoft is, amikor elindította Business Productivity Online Suite szolgáltatását, amely most elérkezett hazánkba is.
jan. 11
10:33
A Qualcomm terveiben már 1.5 GHz-es kétmagos okostelefon szerepel (IT-Extreme)
Az idei CES-en a fő sláger a HDTV, 3D tévézés és az USB 3 eszközök voltak ám a mobiltelefonok világában is történik a Google mobiljától jóval fontosabb változás is...
jan. 11
10:42
Megszünteti a Firefox-bővítéseket a Mozilla (pcforum.hu)
jan. 11
10:45
Acer laptopok az új Intel Core i mobilprocesszorokkal (prim)
Alig rukkolt elő az Intel az új Core i3 és Core i5 mobil CPU-kkal, az Acer máris bemutatta a CES elektronikai kiállításon az első olyan noteszgépeket, amelyekben ezek a processzorok működnek.
jan. 11
10:51
Támadhatók a Juniper routerek (PCWorld)
A Juniper Networks több olyan sérülékenységről is beszámolt, amelyek meglehetősen komoly kockázatot rejtenek azon cégek, szolgáltatók számára, amelyek Junos alapú készülékeket is használnak.
jan. 11
10:53
Huawei: komolyan veszik a mobilokat (PCWorld)
Újabb okostelefont mutatott be a kínai gyártó, amely a Pulse-hoz hasonlóan Androidot futtat.
jan. 11
11:03
Mire elég 400 watt? (prohardver)
Négy tápot vizsgálva utánajárunk, igaz-e a sokak számára meglepő kijelentés: egy minőségi 400 wattos táp mindenhez elegendő.
jan. 11
11:03
Dell Mini 3i Európában is (prohardver)
Az egyelőre csak Brazíliában és Kínában elérhető, valamint az Egyesült Államok számára is beharangozott Dell mobil hamarosan Európában is debütálni fog.
jan. 11
11:03
Lézerprojektor, set-top box és e-mail szervező a CES idei díjazottjai (prim)
A Las Vegas-i CES 2009 elektronikai kiállítás záróakkordjaként máris díjakat osztottak több terméknek, így egy kisméretű hordozható lézeres projektor, egy internet tévés set-top box és egy mobiltelefonos e-mail kapcsolatszervező alkalmazás vannak az idei első győztesek között.
jan. 11
11:03
Ismét fellebbezett a Microsoft a "custom XML" ügyben (hup.hu)
Ahogy azt a Microsoft korábban ígérte, folytatja a pert a Word-del kapcsolatos custom XML ügyben. Mint az ismert, tavaly nyáron marasztalta el a bíróság a redmondi szoftvergyártót, amelyre árusítástól való eltiltás mellett több mint 290 millió dollárnyi bírságot is kiszabott. A Microsoft fellebbezett, de decemberben az illetékes eljáró bíróság helybenhagyta a korábbi ítéletet. Most a Microsoft…
jan. 11
11:15
(Letöltések) Battlefield: Bad Company 2 'Pillanatkép a harctérről' videó 3. rész (PC Guru)
A harmadik látványos videó az EA tereprombolós Battlefield játékából. Nagyon várós. Video Games | Battlefield: Bad Company 2 | Exclusive Battlefield Moments Episode III XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
jan. 11
11:27
Évkezdő vásár a Petőfi Csarnokban (PCWorld)
Az évtized első GameStar Nyílt Napjával egybekötött informatikai-számítástechnikai vásárát rendezik meg 2010. január 23-án.
jan. 11
11:33
(Letöltések) Lego Universe trailer (PC Guru)
A Lego videójátékoktól már megszokott, humoros trailer érkezett, ezúttal Universe alcímmel. Video Games | LEGO Universe | CES 10: Dark Horse Trailer XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
jan. 11
11:36
Egy újabb szög a Bluetooth koporsójába - Wi-Fi Direct (IT-Extreme)
Az új Wi-Fi Direct lehetővé teszi Wi-Fi képes eszközök külön hálózati infrastruktúra nélküli közvetlen összekapcsolását, melynek következtében végképp kiválthatja a Bluetooth adóvevőket...

Keresés