2010. január 24. vasárnap

jan. 24
0:00
Sportlövészet: a puskások között Sidi győzött a Hungarian Openen (She)
A nemzetközi szövetség által 2009 legjobb férfi sportlövőjének választott Sidi Péter szombaton a Hungarian Openen, a győrszentiváni nemzetközi légfegyveres versenyen is bizonyította kiváló formáját, és nagy fölénnyel, remek eredménnyel nyerte meg a puskások számát.
jan. 24
0:04
Primera División: a Deportivo győzelmével feljött a negyedik helyre (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 19. fordulójában a hazai pályán játszó Deportivo La Coruna 3–1-re legyőzte az Athletic Bilbaót, és sikerével feljött a negyedik helyre a tabellán.
jan. 24
0:36
Videó: nézze meg, hogy ették meg a „farkasok” a „zebrákat”! (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati rangadóján, az AS Roma 2–1-re győzött a Juventus otthonában. A hazai pályán játszó „zebrák” ezzel újabb kínos vereséget szenvedtek el, míg a Roma immár tizenegy bajnoki óta őrzi veretlenségét. A találkozó összefoglalóját és a gólokat megtekintheti videónkon!
jan. 24
1:12
Győri ETO: ötszörös marokkói válogatott védővel erősített a klub (She)
Ötszörös marokkói válogatott védőt igazolt a Győri ETO FC: a dunántúli klub honlapjának tájékoztatása szerint a 28 éves Semsedin el-Araisi fél plusz három évre szóló szerződést kötött a zöld-fehér klubbal.
jan. 24
1:30
Olimpiai válogatott: Egervári csapata a tavalyi UEFA-kupa-győztes ellen tesztel (She)
Olimpiai válogatottunk keretének tagjai szombat este találkoztak az MLSZ telki edzőcentrumában, ahonnan vasárnap Antalyába utaznak. Egervári Sándor csapata egy hétig edzőtáborozik Törökországban, s ez idő alatt két felkészülési meccset is játszik: szerda délután a tavalyi UEFA-kupa győztes Sahtar Doneck, pénteken pedig a török élvonalban szereplő Denizlispor ellen lép pályára. Az előzetesen…
jan. 24
4:30
Hemingway: Ide a kupát! (Blikk)
BUDAPEST — Tavaszszal a kupagyőzelemért focizik a Honvéd csapata. A kispesti piros-feketék csak a 14. helyen szerénykednek a bajnoki tabellán, ugyanakkor a Magyar Kupában már ott vannak az elődöntőben.
jan. 24
4:34
Hadgyakorlat nélkül (Blikk)
Roppant veszélyes részéhez érkezett a 2010-es Budapest‒Bamako-rali. Úgy tudjuk, a tegnapi éjszakát a Nyugat-Szahara határán található Assában töltő mezőny jelentős része ma vagy holnap már nem Agadir, hanem a terrorfenyegetés miatt megváltoztatott eredeti célállomás, Bamako felé veszi majd az irányt.
jan. 24
4:48
Karembeu imádja a lányainkat (Blikk)
BUDAPEST ‒ Világ- és Európa-bajnok labdarúgó is népszerűsíti a futsalt Magyarországon. A hazai kontinensviadalra az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) képviselőjeként érkezett Christian Karembeu (39), aki a francia-válogatottal 1998-ban nagy pályán vb-, 2000-ben pedig EB-aranyat nyert.
jan. 24
4:52
Leégtek a kézisek (Blikk)
jan. 24
6:54
Australian Open: Babos Tímea győzelemmel kezdte a juniortornát (She)
Győzelemmel kezdte meg szereplését a juniorok között az Australian Openen Babos Tímea. Az első helyen kiemelt magyar lány két szettben verte meg a hazai közönség támogatását élvező, ausztrál Ashling Sumnert.
jan. 24
7:12
Australian Open: Petrova három játszmában kiütötte Kuznyecovát (She)
Nadja Petrova három játszmában legyőzte honfitársát, a Roland Garros-címvédő Szvetlana Kuznyecovát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. Petrova a negyeddöntőben a Justine Henin–Yanina Wickmayer belga párharc győztesével mérkőzik.
jan. 24
7:14
Felkészülés: Honduras két góllal legyőzte az Egyesült Államokat (She)
Honduras már az első félidőben eldöntötte az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzést: Carlos Pavón és Jerry Palacios találatával kétgólos előnyhöz jutott a 19. perctől emberhátrányban játszó amerikaiak ellen.
jan. 24
7:30
NHL: sorozatban hatodik hazai győzelmét aratta a Flyers (She)
A Philadelphia Flyers hazai pályán továbbra is megállíthatatlan, a gárda Jeff Carter két góljának és egy gólpasszának is köszönhetően pályaválasztóként sorozatban hatodszor nyert, ezúttal a Carolina Hurricanest győzte le 4–2-re.
jan. 24
7:48
Ökölvívás: Juanma és Gamboa is győzött, így megküzdhetnek egymással (She)
Nagy valószínűséggel létrejön a pehelysúly várva várt mérkőzése Juan Manuel López és Yuriorkis Gamboa között, legalábbis magyar idő szerint vasárnap hajnalban mindkét bunyós elintézte ellenfelét, és megvédte vb-címét a New York-i Madison Square Gardenben.
jan. 24
8:24
Anglia: új stadionba költözhet, ezért új nevet kaphat a West Ham United (She)
Karren Brady, a West Ham United új alelnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a csapatot hamarosan West Ham Olympicnek hívják.
jan. 24
8:42
Nyíregyháza: elszakadt a bokaszalagja a héten szerződtetett védőnek (She)
Súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett Petar Sztanisics, az NB III Tisza csoportjában szereplő Cigánd SE elleni felkészülési mérkőzésen.
jan. 24
8:45
"Cristiano Ronaldo hamarosan gólt szerez" (Behaviour)
Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője biztos abban, hogy csillagászati összegért, 93,6 millió euróért vásárolt labdarúgója, Cristiano Ronaldo hamarosan beveszi valamelyik rivális együttes hálóját.
jan. 24
9:00
Kaposvár: brazil, olasz és szerb futballistákat tesztelt a Rákóczi (She)
Brazil, olasz és szerb labdarúgókat tesztelt a Kaposvári Rákóczi. A brazil Da Silva Svájcból, a szerb Dragan Atanesevics Belgrádból, az olasz Gabriel Fabries Triesztből érkezett.
jan. 24
9:18
Manchester City: Spanyolország helyett Brazíliában folytathatja Robinho (She)
Robinho, a Manchester Cityből elvágyódó brazil válogatott futballista szülőhazájában, a Santos csapatánál folytathatja profi karrierjét.
jan. 24
9:21
Robinho hazatér (Metropol)
Robinho, a Manchester Cityből elvágyódó brazil válogatott futballista szülőhazájában, a Santos csapatánál folytathatja profi karrierjét.
jan. 24
9:54
Labdarúgás: az európai topligák, az FA-kupa és az ANK programja (She)
Számos érdekesnek ígérkező mérkőzést rendeznek ma az európai topligákban, közte az Inter–Milan olasz rangadót. Az angol FA-kupában is rendeznek mérkőzést, és elkezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntője. Tekintse meg a mai programot!
jan. 24
9:56
MTK: Lencse ügynöke megegyezett az M. Haifával, az edzőé a végső szó (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Lencse László ügynöke megegyezett az izraeli Maccabi Haifa vezetőivel a csatár átigazolásának részleteiről, ám az ügyletet még nem tudták lezárni a felek.
jan. 24
10:12
Bayern München: Ribéry helyére Pienaart szerződtethetik a bajorok (She)
Az angol The Times napilap információi szerint a Bayern München érdeklődik az Everton dél-afrikai játékosa, Steven Pienaar iránt. A bajorok állítólag a nyáron valószínűséggel távozó Franck Ribéry helyére szerződtetnék a középpályást, akinek a nyáron lejár a szerződése, így ingyen igazolhat Németországba.
jan. 24
10:30
DVTK: Tornyinak túl laza volt a Bőcstől érkező kameruni játékos (She)
Tornyi Barnabás, a Diósgyőr vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem számít az eddig tesztelt kameruni Mohamadou Abdouramanra. A próbajátékon lévő többi labdarúgóról viszont még nem született döntés.
jan. 24
10:48
Nadal is, Murray is a legjobb nyolc között Melbourne-ben (Infostart)
A volt világelső, a rangsorban jelenleg második Rafael Nadal négy játszmában nyert a horvát Ivo Karlovic ellen, s a legjobb nyolc közé jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 24
10:48
Australian Open: Cilic öt küzdelmes játszmában búcsúztatta Del Potrót (She)
A 14. helyen rangsorolt horvát Marin Cilic öt játszmában búcsúztatta az US Open-győztes, negyedik kiemelt argentin Juan Martín Del Potrót az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság negyedik fordulójában.
jan. 24
11:24
Mainz: Szalai örül, hogy kezdő volt, de úgy véli, még sokat kell fejlődnie (She)
A Real Madrid Castillától a közelmúltban kölcsönvett Szalai Ádám túl van élete első élvonalbeli kilencvenperces bevetésén. A Mainz 22 esztendős labdarúgója ráadásul győztes meccsen esett át a „tűzkeresztségen", hiszen csapata 1–0-ra legyőzte a Hannovert, a csatárnak ugyanakkor van némi hiányérzete.
jan. 24
11:24
A 93. percben kapott góllal bukott el a Juve a rangadón - videóval (Infostart)
Megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a Juventus az olasz bajnokság 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A torinóiak Alessandro Del Piero szezonbeli első góljával vezettek az AS Roma ellen, de aztán Francesco Totti tizenegyesből egyenlített, majd Gianluigi Buffon kiállítása után az emberelőnybe került Farkasok a 93. percben, John-Arne Riise révén, a győztes gólt is megszerezték.
jan. 24
11:42
Újpest: McStay szerint a téli szünet alatt megváltozhatnak az erőviszonyok (She)
William McStay, az Újpest vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem tartja kedvezőnek a hosszú téli szünetet, amely alatt megváltozhatnak az erőviszonyok az NB I-ben a nagy játékosmozgás miatt.
jan. 24
11:45
Spanyolország helyett Brazíliában folytathatja Robinho (Behaviour)
Robinho, a Manchester Cityből elvágyódó brazil válogatott futballista szülőhazájában, a Santos csapatánál folytathatja profi karrierjét.
jan. 24
12:18
Mainz: Szalai örül, hogy kezdő volt, de úgy véli, sokat kell még fejlődnie (She)
A Real Madrid Castillától a közelmúltban kölcsönvett Szalai Ádám túl van élete első élvonalbeli kilencvenperces bevetésén. A Mainz 22 esztendős labdarúgója ráadásul győztes meccsen esett át a „tűzkeresztségen", hiszen csapata 1–0-ra megverte a Hannovert – a csatárnak ugyanakkor van némi hiányérzete.
jan. 24
12:20
Australian Open: Szafina feladta a Kirilenko elleni meccset (She)
A második helyen kiemelt Dinara Szafina az első játszmában feladta a Marija Kirilenko elleni mérkőzését az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság 4. fordulójában.
jan. 24
12:36
Önmagát verte meg a magyar futsalválogatott (Infostart)
A magyar futsal-válogatott 6-5-ös vereséget szenvedett szombaton a cseh csapattól a Papp László Sportarénában, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.
jan. 24
12:54
Roma: Rodrigo Taddei szerződést hosszabbít a „farkasokkal” (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint a Roma középpályása, a brazil Rodrigo Taddei megegyezett a klub vezetőivel szerződése meghosszabbításáról.
jan. 24
13:12
Sífutás: a nőknél a németek nyerték a ribinszki világkupaversenyt (She)
A németek nyerték meg az oroszországi Ribinszkben megrendezett világkupaversenyt a női sprintváltóban. A győztes sikerét elsősorban Stephanie Böhler alapozta meg, aki az első sífutók közül a legjobb időt érte el. Evi Stehle Sachenbacher "csak" a harmadik legjobb időeredményt futotta a második emberek között, de ez is elég volt a németek végső sikeréhez.
jan. 24
13:14
Sífutás: a férfiaknál a hazai váltó nyert a ribinszki világkupán (She)
Izgalmas versenyben az oroszok első csapata nyerte meg a váltóversenyt a ribinszki világkupán a férfiaknál. Sikerük elsősorban Alekszej Petyuhov érdeme, aki teljesítményével a második emberek között a legjobbnak bizonyult.
jan. 24
13:15
Nadal is, Murray is a legjobb nyolc között Melbourne-ben (Behaviour)
A volt világelső, a rangsorban jelenleg második Rafael Nadal négy játszmában nyert a horvát Ivo Karlovic ellen, s a legjobb nyolc közé jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 24
13:30
Alpesi sí: Tanja Poutiainen nyerte a női óriás-műlesiklást (She)
Tanja Poutiainen győzelmével ért véget a női óriás-műlesikló világkupaverseny Cortina d'Ampezzóban. A finnek szakági címvédője a szoros első futam után a másodikban leiskolázta a mezőnyt, és végül több mint egy másodperces előnnyel szerezte meg az első helyet.
jan. 24
13:48
Sílövészet: Henkel nyerte a nők üldözéses világkupaversenyét (She)
A lassabb, de jobban lövő Andrea Henkel nyerte a nők üldözőversenyét Antholz-Anterselvában. A hendikep rendszer miatt a német 13 másodperces hátránnyal indult honfitársával, Magdalena Neunerrel szemben, ám utóbbi négyszer is hibázott a lövészetben, így nem volt reális esélye a győzelemre.
jan. 24
13:50
Barcelona: Guardiola szerint most már olyan jól játszanak, mint tavaly (She)
Pep Guardiola, a spanyol listavezető Barcelona vezetőedzője arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy ne kényelmesedjenek el a nyolcpontos előnytől (ráadásul a második helyen álló Real Madrid egy mérkőzéssel kevesebbet játszott). A tréner arra is kitért a Valladolid elleni 3–0-s siker után, hogy véleménye szerint az utóbbi időben már úgy játszik a Barca, mint a tavalyi esztendőben.
jan. 24
14:06
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: három magyar az 1000 m negyeddöntőiben (She)
A hatból három magyar versenyző jutott be az 1000 méteres versenyszám vasárnapi selejtezőiből a negyeddöntőkbe a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.
jan. 24
14:24
Haladás: két felkészülési mérkőzést is játszik szerdán a csapat (She)
Szerdán 13 órától az Illés Béla Football Akadémia műfüves pályáján a Bük együttesével játszik a Szombathelyi Haladás – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 24
14:26
Deportivo: a súlyos bokasérülést szenvedett Filipe a szezon végéig kidőlt (She)
Amint arról tegnap beszámoltunk, súlyos bokasérülést szenvedett a Deportivo brazil játékosa, Filipe, miután ütközött az Athletic Bilbao kapusával, Gorka Iraziozzal. Azóta a klub azt a tájékoztatást adta, hogy 4-6 hónapig nem számíthat játékosára – Filipe számára tehát véget ért a szezon.
jan. 24
14:42
Eredivisie: az Ajax Van der Wiel góljával megverte az AZ-t (She)
Az Ajax Gregory van der Wiel találatával 1–0-ra megverte az AZ Alkmaart a holland élvonalbeli bajnokság 19. fordulójában.
jan. 24
14:44
Hamburg: Alex Silvát és Tavarest is kölcsönadták (She)
Egy nappal Ruud van Nistelrooy leigazolása után a Hamburg két játékosától is megvált ideiglenes jelleggel. Az Elba-parti egyesület a védő Alex Silvát szülőhazájába, a Sao Paulónak adta kölcsön, míg a zöld-foki-szigeteki középpályás, Mickaël Tavares a Nürnbergben játszhat fél évig.
jan. 24
14:45
Az Orlando mágusai elvarázsolták a Charlotte-ot (Behaviour)
Jelentős előnyét elpazarolva csaknem ráfizetett "elgyengülésére" az Orlando Magic, amely aztán a hosszabbításban már ismét ura volt a helyzetnek, s végül 11 ponttal vendégként is legyőzte a Charlotte Bobcats csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi fordulójában.
jan. 24
15:00
Újpest: szerb lapértesülések szerint a korábbi kaposvári Obrics érkezhet (She)
A szerb B92 lap értesülései szerint az Újpest megszerezheti kölcsönbe a Crvena zvezda középpályását, Nemanja Obricsot, aki az elmúlt idényben a Kaposvári Rákóczi FC játékosa volt.
jan. 24
15:02
Alpesi sí: német győzelem a kitzbüheli férfi műlesiklásban (She)
Felix Neureuther nyerte meg a férfiak műlesikló világkupaversenyét Kitzbühelben. A német életében először végzett az élen. A szakági világkupa éllovasa, az osztrák Reinfried Herbst nagyot hibázott a második futamban, és végül csak a 26. lett.
jan. 24
15:36
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: Heidum Bernadett ezüstérmes (She)
Egyedüliként Heidum Bernadett képviselte a magyar színeket a rövid pályás gyorskorcsolyázók drezdai Európa-bajnokságának utolsó napján, az 1000 méteres döntőkben, ahol ezüstérmet szerzett.
jan. 24
15:38
Alpesi sí: horvát győzelem férfi kombinációban Kitzbühelben (She)
Ivica Kostelic nyerte meg a férfiak kombinációs versenyét Kitzbühelben. A lesiklás és a szlalom időeredményeinek összesítése alapján a horvát klasszis több mint két másodperccel előzte meg a mezőnyt.

Keresés