2010. január 13. szerda

jan. 13
4:30
Új EU-tagokat vizionál a bővítési tárca várományosa (Kitekintő)
Folyamatosságot ígért a bővítési politikában keddi parlamenti meghallgatásán Stefan Füle, a cseh biztosjelölt, aki arra készül, hogy ötéves hivatali ideje alatt több ország is meghívást kap majd az EU-ba.
jan. 13
6:18
A Fidesz is kritizálta a biztosjelöltet (Kitekintő)
Szakmai szempontból nem szerepelt rosszul a kedd reggeli alkalmassági vizsgán Gediminas Semeta, az adó- és vámügyi, valamint csalásellenes biztosi posztra szánt litván jelölt, de hiányzott belőle az innovatív kezdeményező erő.
jan. 13
6:24
Tucatjával lapátolja a dollármilliárdokat háborúiba Amerika (Kripto Akadémia)
Az Obama-kormányzat azt tervezi, hogy további 33 milliárd dollárt kér a kongresszustól az afganisztáni és az iraki háború költségeinek fedezésére - jelentette az AP amerikai hírügynökség névtelenül nyilatkozó washingtoni illetékesekre hivatkozva.
jan. 13
6:54
Ma hallgatják meg Andor Lászlót (Infostart)
Ma délután hallgatja meg Andor Lászlót, Magyarország európai biztosjelöltjét az Európai Parlament foglalkoztatási bizottsága Brüsszelben.
jan. 13
7:12
Több ezren halhattak meg Haitin a földrengésben (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Haitit; a fővárosból, Port-au-Prince-ből és a környékbeli településekről áldozatok sokaságáról és összedőlt épületekről érkeztek hírek, súlyos károk keletkeztek az elnöki palotában és az ENSZ helyi főhadiszállásának épületében is.
jan. 13
7:12
Kihasználták Obamát (Kitekintő)
Óriásplakátokon tűnt fel az amerikai elnöki házaspár önmaguk és a Fehér Ház legnagyobb, bár annál kevésbé kellemes meglepetésére.
jan. 13
7:30
Kína válik a legnagyobb exportőrré (Kitekintő)
Rendkívüli ütemű gazdasági növekedésének újabb jelenként Kína immár beérte Németországot, és átvette annak vezető szerepét, mint 2009-ben a világ legtöbbet exportáló gazdasága.
jan. 13
7:48
Igazságszolgáltatás: szekuskollaboránst választottak elnöknek (Kitekintő)
A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagjainak lemondását kéri a Romániai Bírák Szövetsége.
jan. 13
7:48
Hatalmas földrengés Haitin (Metropol)
Hetes erősségű földrengés rázta meg kedden Haiti térségét, a fővárosból, Port-au-Prince-ből összedőlt épületekről érkeztek hírek, s a földmozgás miatt a karibi térség egyes részeire vonatkozó szökőárriadót rendeltek el. Összeomlott az ENSZ-misszió főhadiszállása.
jan. 13
7:54
"Pokolba a politikával!" - A neten árulják a szavazatokat (Kripto Akadémia)
Mind több frusztrált ukrán szavazópolgár ajánlja fel voksait esetleges érdeklődőknek a világhálón. A prodaygolos.com.au honlapon az ajánlatok háromszáz-ötszáz hrivnyáról szólnak (26-43 euró).
jan. 13
8:06
Súlyos lépésre készül a Google! (Napi)
jan. 13
8:06
Médiasztár lesz a szexis és "szőke" politikusból (Kitekintő)
A munkatársai körében üdvözli a Fox News Channel Sarah Palint, a republikánus párt 2008-as alelnökjelöltjét és Alaszka tavaly nyáron váratlanul lemondott kormányzóját.
jan. 13
8:12
2009 volt az afganisztáni háború legvéresebb éve (Kripto Akadémia)
Az afganisztáni háború eddigi nyolc éve alatt a polgári áldozatok száma tavaly volt a legmagasabb: 2400, ami 14 százalékkal több, mint 2008-ban - közölte szerdán az ENSZ.
jan. 13
8:24
A népszámláló nem csönget többé (168 Óra Online)
A tízévenkénti népszámlálás mindig heves vitákat vált ki. A kérdezőbiztosok nem tartoznak Ausztriában sem a legnépszerűbb látogatók közé, igaz, itt azért nincs olyan ellenérzés, mint Németországban. Ezután még ennyi sem lesz: az adatgyűjtést már jövőre személyes kapcsolat nélkül oldják meg, egyszerűen összekapcsolják a már meglévő adatbázisokat.
jan. 13
9:00
További 33 milliárd dollárt kér a kongresszustól Obama a háborúkra (Infostart)
További 33 milliárd dollárt kér a kongresszustól az afganisztáni és az iraki háború költségeinek fedezésére az amerikai elnök. Barack Obama a tavalyi év végén 30 ezer amerikai katona afganisztáni kiküldéséről döntött.
jan. 13
9:00
Malachapci-hisztéria, avagy a H1N1-pánik (Kitekintő)
Azért nevezem malachapcinak a sertésinfluenzát, amiért a madárinfluenzát libanáthának. Abban reménykedem, ha kedvesen becézem, akkor elkerül engem.
jan. 13
9:02
Megtapsolták a biztosjelöltet (Kitekintő)
Tapssal jutalmazták az Európai Parlament képviselői Vivian Reding biztosjelölt meghallgatását, amelynek során több képviselő is elégedetten nyugtázta, hogy a jogérvényesülés, az uniós polgárság és az alapvető jogok biztosi posztjának várományosa sok konkrét intézkedést helyezett kilátásba.
jan. 13
9:18
H1N1: Leállítják a védőoltás beszerzését (Kitekintő)
A szerb kormány munkacsoportja szerint az eddigi érdeklődés függvényében február közepéig elegendő lesz az eddig átvett vakcina
jan. 13
9:36
Kivégzi veszteségeit a SocGen (Napi)
jan. 13
9:36
Tovább tesztelik Oroszországban a Bulavát (Infostart)
Oroszországban folytatódnak a kísérletek a víz alól indítható, interkontinentális ballisztikus rakétával, noha az eddigiek többsége kudarcba fulladt.
jan. 13
9:36
Kétszázezer cég függesztette fel tevékenységét 2009-ben (Kitekintő)
Megközelítőleg 200 ezer vállalkozás függesztette fel tevékenységét az elmúlt évben, így országszerte mindössze 690 ezer működő cég maradt Romániában.
jan. 13
9:36
Több száz halálos áldozata lehet a haiti földrengésnek (Metropol)
Több száz halálos áldozata lehet a haiti földrengésnek csupán a fővárosban, Port-au-Prince-ben, és hatalmas károk keletkeztek - jelentette szerdán a Haiti Press Network hírügynökség.
jan. 13
9:36
Drak Süsü: a híres egyfejűt is elérte a nyelvtörvény (168 Óra Online)
Miközben az észak-komáromi Jókai Színház betartja a nyelvtörvény szabályait, még a híres egyfejű nevét is kiírják szlovákul, addig a Selye János Gimnázium ellenáll a jogszabálynak – írta a Kemma.hu.
jan. 13
9:38
Nyolc gyerek meghalt egy pakisztáni balesetben (Infostart)
Pakisztán keleti részén az első hírek szerint 8 gyermek és egy felnőtt halt meg, amikor a sűrű ködben személyvonattal ütközött egy iskolabusz. A baleset egy sorompó nélküli vasúti átjáróban történt.
jan. 13
9:40
Külföldi katonák több Koránt is megszentségtelenítettek Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban külföldi biztonsági erőkkel csaptak össze afgán tüntetők a déli Hilmend tartományban. A demonstrálók szerint külföldi katonák több Koránt is megszentségtelenítettek.
jan. 13
9:54
Kínai védelmi kiadások növelése az ujgurok miatt (Infostart)
Kínában a tavalyi zavargások után 90 százalékkal növelik a közbiztonságra fordítható összeget az idén Hszincsiang-Ujgur autonóm területen. A térségi kormányzat az idén 423 millió dollárt irányoz elő a társadalmi stabilitás megőrzésére.
jan. 13
10:00
Tíz évet kapott kémkedésért egy dél-koreai tanár (Kripto Akadémia)
Tízévi börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy dél-koreai egyetemi tanárt, amiért több mint másfél évtizeden át kémkedett az ellenséges Észak-Korea javára - közölték bírósági források.
jan. 13
10:12
Tíz évre ítéltek kémkedésért egy dél-koreai egyetemi tanárt (Metropol)
Tízévi börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy dél-koreai egyetemi tanárt, amiért több mint másfél évtizeden át kémkedett az ellenséges Észak-Korea javára - közölték bírósági források.
jan. 13
10:12
Térdre kényszerítették Szlovákiát (Kitekintő)
Hétfő este ért véget a múlt hét csütörtök óta tartó tiltakozó akció Szlovákiában. Robert Fico tegnap a televízió kamerái előtt jelentette be, hogy január végéig csökkenti a gázolaj forgalmi adóját.
jan. 13
10:48
Kényes pont a muravidéki magyarok pénzelése (Kitekintő)
A szlovén és magyar országgyűlési képviselők lendvai találkozója kis híján kudarcba fulladt a muravidéki magyar közösségnek szánt szlovén költségvetési kiadások miatt.
jan. 13
10:48
Szívroham után meghosszabbítja az életet a rehabilitáció (Metropol)
Szívinfarktus után a korszerű fizikai és pszichés utókezelés, a rehabilitáció jelentősen csökkenti a szívroham ismétlődésének kockázatát, és mérhetően javítja a betegek életkilátásait.
jan. 13
10:50
Gyerekkereskedő hálózatot számoltak fel (Kitekintő)
Nyolcvan személyt vett őrizetbe a román Szervezett Bűnözés Ellenes Igazgatóság (DIICOT) kedden, egy gyerekkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet felszámolása érdekében.
jan. 13
11:06
Megsarcolja a bankokat Obama (Napi)
jan. 13
11:06
Ki kell a magyaroknak? (Kitekintő)
Közeledik az ukrán elnökválasztás első fordulója, és úgy tűnik, keleti szomszédunk, feladva nyugatos orientációját, ismét Oroszország felé fordul. Lépjünk azonban túl a sztereotípiákon, és vizsgáljuk meg: valóban a mi javunkat szolgálná egy nyugatbarát Ukrajna határaink mellett?
jan. 13
11:06
Mekkora Románia feketepiaca? (168 Óra Online)
Romániában a cigaretta, húsipari termékek, pékáruk és alkoholos italok adózatlan feketepiaca 2,5 milliárd eurós veszteséget okoz a költségvetésnek – vélik a termelők.
jan. 13
11:24
Halálos baleset Nagycenknél (Metropol)
Halálos baleset miatt nem lehet közlekedni a 84-es úton Nagycenk és Sopronkövesd között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
jan. 13
11:42
Éjjel-nappali óvodát nyitnak (Kitekintő)
Idén ősztől már lehetőség lesz arra, hogy a kanadai gyermekek akár egész nap óvodai ellátásban részesüljenek. A programtól jobb iskolai teljesítményt várnak a szakemberek.
jan. 13
12:00
Megtámadták a Google-t, erre kivonul Kínából? (Kitekintő)
Több vezető nemzetközi hírügynökség is tudni véli, hogy a Google hamarosan kivonulhat a kínai piacról azt követően, hogy a társaság közleménye szerint „rendkívül szofisztikált” támadás érte a honlapját, azon belül is több emberi jogi aktivista e-mail postafiókját.
jan. 13
12:00
Segítséget kér Haiti (Metropol)
Több ezer lehet a haiti földrengés halálos áldozatainak száma - jelentette ki szerdán egy katolikus segélyszervezet szóvivője egy amerikai lapnak nyilatkozva. Az amerikai kontinens legszegényebb országa nemzetközi segítséget kért.
jan. 13
12:18
Ötszemélyes villanyautó Kínából már az idén (Napi)
jan. 13
12:18
Megbukhat az egyik biztosjelölt (Kitekintő)
Személye körüli vitáktól zajosan és sűrű megszakításokkal zajlott le Rumiana Zseleva bolgár biztosjelölt kedd esti meghallgatása az Európai Parlament fejlesztési szakbizottsága előtt.
jan. 13
12:18
Kérdéses pénzügyi érdekeltségek az EP-ben (Metropol)
José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének az állásfoglalását kérik az Európai Parlament (EP) képviselői Rumjana Zseleva bolgár EU-biztosjelölt ügyében, aki szerintük nem adott meggyőző válaszokat keddi EP-bizottsági meghallgatásán a hozzá intézett kérdésekre, főként saját pénzügyi érdekeltségeivel kapcsolatban.
jan. 13
12:20
Öngyilkosság? Vonat elé feküdt a 20 éves fiatal (Kitekintő)
Vonat gázolt halálra egy 20 éves férfi a szlovákiai Turócnémetiben (Sklené).
jan. 13
12:36
Beszűkült a magyar összefogás (Kitekintő)
Veszélybe került az RMDSZ és a többi erdélyi magyar politikai-közéleti szervezet együttműködése a szövetség kormányzati részvétele és partnereit mellőző magatartás miatt.
jan. 13
12:54
Magas munkanélküliséggel számolnak (Kitekintő)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) két vezető tisztségviselője is úgy nyilatkozott tegnap, hogy várakozásaik szerint az idei év nagy részében magas szinten ragadhat be a munkanélküliség.
jan. 13
13:12
A Magyar Gárda Székelyföldön toboroz (Metropol)
Alapos vizsgálatnak vetik alá, keresztkérdésekkel teli kérdőíveket töltetnek ki azokkal a személyekkel, akik be akarnak lépni a Székely Szakaszba, a Magyar Gárda székelyföldi szervezetébe.
jan. 13
13:30
Bottal eltörte az állkapocscsontját (Kitekintő)
Két 19 éves nagymihályi (Michalovce) fiatalra támadt bottal kedden egy egy évvel fiatalabb helyi fiú Kassán.
jan. 13
13:32
Mitől kell félnünk 2010-ben? (Kitekintő)
Vízválasztóhoz érkezik idén az észak-atlanti szövetség. Miközben a NATO katonái Afganisztában harcolnak, a szövetség vezetői a klímaváltozással is felveszik a küzdelmet.
jan. 13
13:48
Meglepte a piacokat Kína (Kitekintő)
Hirtelen jött bejelentésével meglepte a piacot a People’s Bank of China (PBC): 50 bázisponttal megemeli a bankok kötelező betéttartalékolási rátáját, amely január 18-tól lép életbe az ázsiai országban és a vidéki takarékszövetkezeteket leszámítva az ország összes hitelintézetére kötelező jelleggel bír.
jan. 13
14:06
Húzzák-halasztják a Malina Hedvig-ügyet (Kitekintő)
A Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt folyamatban lévő ügyben a főügyészség politikai nyomás alatt van - jelentette ki Peter Zajac civil aktivista.

Keresés