2010. január 13. szerda

jan. 13
0:30
Totál kiégve (HáziPatika)
Reménytelenség, krónikus kimerültség, inkompetencia érzés, célok elveszítése, csökkent produktivitás. A túlhajszoltság ugyanúgy provokáló, mint a monotónia. Ez pedig nem más, mint a kiégés, vagyis a burnout szindróma.
jan. 13
0:34
Az élesztő titka a rák kezelésének új módja? (HáziPatika)
Kulcsszerepet tölt be a DNS-másolás folyamatában egy fehérje, ami életbevágó jelentőségű a hibajavítás szempontjából. Ez segít megérteni, a daganatos sejtek miként képesek ellenállni a sugárterápiának és a kemoterápiának.
jan. 13
0:36
Görögország: Németh az Iraklisz ellen még biztos nem játszhat (She)
Egybehangzó görög sajtóértesülések szerint bokafájdalmai miatt Németh Krisztián nem vállalhatja a játékot az AEK Athén Iraklisz elleni bajnoki mérkőzésén.
jan. 13
0:54
Ciprus: csütörtökig mindenben meg akar egyezni a klub Leandróval (She)
Ciprusi sajtóértesülések szerint az Omonia Nicosia labdarúgócsapata csütörtökig mindenben meg akar egyezni Leandróval, a DVSC-TEVA játékosával – ha ez nem sikerül, a vezetők más balhátvédet keresnek.
jan. 13
3:24
Szerb csapatkapitánya lett a megyar kéziválogatottnak (Blikk)
Csak három éve lett magyar állampolgár, s most kulcsszerep vár rá az Európa-bajnokságon
jan. 13
3:30
Nemzetek és testsúly - Ki hogyan gondol a fogyásra? (WebBeteg)
Az egészségesebb étkezés a legkedveltebb karcsúsodási recept Franciaországban, Kanadában, Mexikóban vagy Németországban, az aktívabb életmód Ausztráliában és Kínában, de Mexikóban és Németországban is törekszenek erre a túlsúlyosak.
jan. 13
3:36
Harcosok klubja lett a Ferencváros (Blikk)
A kesztyűzés jót tesz a FTC-focisták izomzatának és erőnlétének.
jan. 13
4:00
Bajzát Péter csapatot talált magának (Blikk)
Fellélegezhet Bajzát Péter (28). A focista gólkirályként az ősszel jobbára csak a lelátóról figyelte a Győr mérkőzéseit. Csapata mindenképpen el akarta adni, most pedig vevő is akadt. A csatárt a Diósgyőr igazolta le.
jan. 13
4:12
Sztrájk: csak rontana a helyzeten az ingyen parkolás (Napi)
jan. 13
4:18
Átoperált férfi a párja a német politikusnak (Blikk)
A szabad demokrata politikust nem zavarja, hogy választottja alul még hímnemű
jan. 13
4:18
"A mocskos BKV-t azért még egymásnál is jobban utáljuk" (Grill Receptek)
Nemes Gábor, a BKV sztrájkbizottságának szóvivője kijelentette: feljelentést tettek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen közúti közlekedés szándékos veszélyeztetése, valamint közüzem megzavarása és veszélyeztetése gyanújával. Bírósághoz fordulnak továbbá sztrájktörés miatt is, mivel szerintük nincs joga a munkáltatónak más szolgáltatóktól sofőröket alkalmazni.
jan. 13
4:22
Félnek a pártvezérek? Elkerülik a küzdelmet! (Blikk)
Az országos kampányra koncentrálnak az erős emberek mindkét oldalon
jan. 13
4:30
Új EU-tagokat vizionál a bővítési tárca várományosa (Kitekintő)
Folyamatosságot ígért a bővítési politikában keddi parlamenti meghallgatásán Stefan Füle, a cseh biztosjelölt, aki arra készül, hogy ötéves hivatali ideje alatt több ország is meghívást kap majd az EU-ba.
jan. 13
4:30
BKV-sztrájk: Mi jár? Mi nem? Íme a lista! (168 Óra Online)
A kedd délutáni sztrájktárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között, mindkét fél fenntartotta legutóbbi ajánlatát. Ezért a Társaság vezetősége ismét eredménytelennek nyilvánította az egyeztetést. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek szerdán ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.
jan. 13
4:48
Molett nők lesznek a jövő szépségei? (Blikk)
Évtizedek óta a piszkafák a példaképek. De most talán visszatérnek a vénuszi idomok.
jan. 13
4:52
Vele csalta férjét a kormányfő neje (Blikk)
A nő a fiúval úgy került kapcsolatba, hogy haldokló apja bízta rá a fiatalembert.
jan. 13
4:56
Ormánytalálkozó az állatkertben (Blikk)
jan. 13
5:06
Így éltük meg a sztrájkot (Blikk)
A megkérdezett utasok nagy része toleráns volt a sztrájkolókkal szemben.
jan. 13
5:08
Mászunk mi még együtt! (Blikk)
Az amputált lábú Hópárducot jövő héten szállítják át a rehabilitációs intézetbe.
jan. 13
5:10
Rády Krisztina évekig harcolt a gyilkos zenészért (Blikk)
Az asszony halálosan szerelmes volt a rocksztárba, de nem tudtak együtt élni.
jan. 13
5:12
A háziorvosok azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet (Alternatív Energia)
Egyeztetésre hívta holnapra Székely Tamás a Magyar Orvosi Kamara elnökét, hogy közösen tekintsék át a háziorvosok finanszírozását. Az egészségügyi miniszter szerint az alapellátók bevételét csak annyival csökkentette a kormány, amennyivel kevesebb adót kell fizetniük. A háziorvosok viszont azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet.
jan. 13
5:12
"A Fidesz Varga Mihályon keresztül eresztette ki a pártot feszítő gázokat" (Grill Receptek)
Enyhe emésztési zavarok, teltségérzet, puffadás és bélrenyheség enyhítésére ajánlott. Lefordítva: a svéd csoda orvosolhatja a magyar nyugdíjasok túlságos elégedettségét. Egyként tölti el ez kéjérzettel a mai ellátottakat, és a jövőben nyugalomba vonulókat. Valamennyien számíthatnak arra, hogy, ha a jövő elkezdődik, semmiféle testi teltséggel nem kell megküzdeniük, és a székletük is rendben lesz. A…
jan. 13
5:12
Vizsgálják, milyen vírus és/vagy baktérium betegítette meg a gyerekeket (Adó1százalék)
Összetett vizsgálatot folytat az ÁNTSZ a bakonyoszlopi nevelőotthonban történt megbetegedések ügyében, mert több gyermek azután mutatott influenzaszerű tüneteket, hogy novemberben beoltották az intézmény összes lakóját. A szakemberek szerint több vírus együtt terjedhet a közösségben, ezért egyáltalán nem biztos, hogy – a torokváladék- mintákból egyébként kimutatott – új influenza fertőz.
jan. 13
5:14
A szocialisták a fővárosi egyéni választókerületek legalább felében mandátumot szerezhetnek (Alternatív Energia)
Bár a pártok a nyilvánosság előtt azt hangoztatják, hogy csak január végén, illetve februárban kezdik el a kampányt, az MSZP és a Fidesz is verseng már a szavazatokért. A szocialisták a jövő héten elkezdik bemutatni egyéni képviselőjelöljeiket, január 31-én pedig a Syma Csarnokban hirdeti meg miniszterelnök-jelölti programját Mesterházy Attila. Az MSZP bízik abban, hogy Budapesten több…
jan. 13
5:21
Otthagyta csatornáját a TV2 ex-műsorvezetője! „Nem az én profilom” (ATV)
Úgy váltak el, hogy a jövőben még dolgoznak majd együtt.
jan. 13
5:23
Szigorítanak a sztrájkolók: még kevesebb járat indul + videó (ATV)
Amilyen gyorsan bementek az egyeztetésre, olyan hamar ki is jöttek.
jan. 13
5:24
Gyász: elhunyt Herczegh Géza (168 Óra Online)
Elhunyt Herczegh Géza, az Magyar Tudományos Akadémia rendes rendes tagja - közölte az MTA. 1993-2003 között az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróságának tagja volt, nemzetközileg is kiemelkedő tudományos munkássága igen széleskörű – írta a hvg.hu.
jan. 13
5:24
Megrohanták a Tesco áruházait! - Percenként tízet vittek a fényképezőkből! (Portfolio)
Három éve a legerősebb értékesítési adatokkal állt elő tegnap a Tesco, jócskán meglepve még a társaságot követő elemzőket is. A brit hipermarketlánc anyaországbeli forgalma 4.9%-kal emelkedett a...
jan. 13
5:30
Tisztítás és ápolás természetes szerekkel (Blikk)
A hideg vagy a lucskos idő a takarítás során is megnehezítheti a háziasszony dolgát.
jan. 13
5:30
Megfelelő tartalékokkal indul a 2010-es esztendőnek a kormányzat (Üzlet és Utazás)
Miközben az unió átlagában 8,2 százalékos az államháztartás tavalyi és a tervezett idei hiánya, Magyarországon 3,9, illetve 3,8 százalékos. Nehéz első negyedéve lesz azonban a jelenlegi kormánynak amiatt, hogy olyan egyszeri többletkiadásokat kénytelen finanszírozni, amelyek időlegesen dobják meg a deficitet. Eközben néhány adóbevétel – a szokásoknak megfelelően – későbbre tolódik. Ennek…
jan. 13
5:30
A gyilkossági ügyek 90 százalékát a rendőrség eredményesen megoldja (Alternatív Energia)
Megrázó évet zárt tavaly a hazai kriminalisztika. Több, korábban példa nélküli és meglehetősen brutálisan végrehajtott gyilkosság színezte feketére Magyarország bűnügyi statisztikáit. A februári Cozma-gyilkosság, a romagyilkosság-sorozat, a pécsi ámokfutás, valamint a gyáli és a salgótarjáni kivégzés mind óriási visszhangot váltott ki a médiá­ban. Zengett a sajtó ezektől a különösen kegyetlen…
jan. 13
5:36
Magas vérnyomás és a perifériás érbetegség - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
A magas vérnyomás és a perifériás érbetegség is az ún. atherosclerosis talaján alakul ki. Az összes magas vérnyomásos beteg közt az érbetegség 2-5%-ban jelen van. Az ismert perifériás érbetegségben szenvedő beteg 35-55%-nak van hipertóniája.
jan. 13
5:42
Nem mindegy! Sok pénzt hozhat egy jó döntés! Segítünk (Pénzcentrum)
Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket 2010-ben. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy - euró alapú is mindösszesen három - érkezett, mára a forint alapú termékek dominálnak. Az igénylők havi szinten több ezer forintot is megtakaríthatnak azáltal, hogy igénylés előtt körbenéznek a piacon és a legkedvezőbb…
jan. 13
5:42
Aggódhatnak a frankhitelesek? (168 Óra Online)
A Svájci Nemzeti Bank (SNB) továbbra is küzdeni fog a túlzott mértékű frankerősödés ellen - lepte meg a piacokat a jegybank hétfői közleménye. A váratlan bejelentés kapcsán viszont egyes elemzők úgy vélik, hogy a jegybank ilyen jellegű, szóbeli intervenciói már nem akadályozhatják meg a frank további, euróval szembeni felértékelődését – írta a portfolio.hu.
jan. 13
5:48
Ellopta a dalom Bódi Guszti! (Blikk)
A jogvédő iroda hivatalosan Strein Attilának ad igazat
jan. 13
5:48
Uri Geller beperelte a CNN-t (Blikk)
jan. 13
5:48
A közlekedés igen, a BKV-sztrájk nem áll le (Alternatív Energia)
Folytatódik ma a kedden kezdődött határozatlan idejű BKV-sztrájk, így kiszámíthatatlan tömegközlekedésre kell számítani Budapesten. A cégvezetés tegnap is tárgyalt a sztrájkoló szakszervezetekkel a kollektív szerződésről és a dolgozói juttatásokról, de nem tudtak megegyezni. Eközben a BKV-botrányok újabb két gyanúsítottját hallgatta ki a rendőrség. A főváros vizsgálóbizottsága pedig ma a cég két…
jan. 13
5:48
Felsóhajthatott a világ. A Király visszatért! (Behaviour)
Amire december 23-a óta vár a világ, az tegnap valósággá vált: Michael Schumacher megkezdte Jerezben háromnapos tesztprogramját egy GP2-es versenygép volánja mögött. A gyakorlás - amire az FIA engedélyt adott - hivatalos célja, hogy a hétszeres világbajnok részt vállal a GP2-es autó fejlesztésében, ám inkább arról van szó, hogy versenytávot teljesítve végleg kiderüljön, bírja-e a terhelést a…
jan. 13
5:50
Depeche Mode: Buli után pihenés (Blikk)
jan. 13
5:50
Ford újra Indiana Jones lesz (Blikk)
jan. 13
5:50
Egy nap - a jelek szerint ennyi a szavatossági ideje a legnagyobb ellenzéki párt állításainak (Alternatív Energia)
Mégsem tervez jogi lépéseket a Figyelőben megjelent cikk miatt a Fidesz - legalábbis most ez a párt legújabb álláspontja a nyugdíjrendszer-módosításukat bemutató írással kapcsolatban. A két terv között mindössze egy nap telt el. Ugyannyi, mint a svéd-modell bemutatása, majd annak cáfolata között. Annak ellenére hiányoznak a konkrétumok, hogy tegnap a párt szakpolitikusa nyilatkozott. Iván László…
jan. 13
6:00
Sztrájk: a mozdonyvezetők lehetnek a következők? (Napi)
jan. 13
6:00
Téli közlekedés Európában: hol büntetnek a nyárigumiért? (Pénzcentrum)
Ha egy autó nem az adott országban érvényben lévő szabályok alapján van felkészítve a közlekedésben való részvételre, annak tulajdonosa, illetve vezetője mindenhol büntetésre számíthat. Érdemes tájékozódni, mielőtt útnak indulnánk, tekintsük át Európa egyes országait!...
jan. 13
6:06
Csúnyán visszahíztak A nagy fogyás egykori szereplői (Blikk)
A nagy fogyás című show óta sok víz lefolyt a Dunán, az egykori sztárok ma már magányosak és szomorúak
jan. 13
6:06
Ma is leáll Budapest, óriási dugókra számíthatunk (Üzlet és Utazás)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői kedden nem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről.
jan. 13
6:06
Erős földrengés rázta meg Haitit (Adó1százalék)
Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Haiti térségét, a fővárosból, Port-au-Prince összedőlt épületekről érkeztek hírek, s a földmozgás miatt a karibi térség egyes részeire vonatkozó szökőárriadót rendeltek el.
jan. 13
6:08
Király Viktor becsajozott a műsorban (Blikk)
jan. 13
6:10
Ő Ronnie Wood újabb tini barátnője (Blikk)
jan. 13
6:12
Vikidál sofőrként dolgozhatna (Blikk)
Nincs méltányossági művésznyugdíj. Minimális összegből élnek a zenészek.
jan. 13
6:18
A Fidesz is kritizálta a biztosjelöltet (Kitekintő)
Szakmai szempontból nem szerepelt rosszul a kedd reggeli alkalmassági vizsgán Gediminas Semeta, az adó- és vámügyi, valamint csalásellenes biztosi posztra szánt litván jelölt, de hiányzott belőle az innovatív kezdeményező erő.

Keresés