2010. január 16. szombat

jan. 16
4:33
Előre szóltak a borzalmas földrengésről (168 Óra Online)
Néhány tudós azt állítja, hogy két évvel ezelőtt figyelmeztették a haiti vezetést a komoly földrengésveszélyre, a kormány azonban az ország egyéb súlyos nehézségei miatt ilyen rövid idő alatt nem tudott érdemi megelőző intézkedéseket tenni – írta az MTI.
jan. 16
6:03
Nap idézete: a kartell apró gondjai (Kitekintő)
Egy névtelen mexikói drogkereskedő
jan. 16
6:05
Az EBESZ soros elnökségét átadták Kazahsztánnak (Kitekintő)
Az EBESZ Soros Elnökeként K. Szaudabajev, a Kazah Köztársaság főállamtitkára és külügyminisztere Bécsbe látogatott.
jan. 16
7:15
„Megkezdték a választók agyának masszírozását" (168 Óra Online)
Bár fél év van még hátra a szlovákiai parlamenti választásokig, a kormánypártok már elindították kampányukat – írta összefoglalójában az .
jan. 16
7:33
Pokolgép robbant egy athéni minisztériumnál (Kripto Akadémia)
Pokolgép robbant péntek este Athén belvárosában, a tájékoztatási minisztérium épületénél, a detonáció következtében betörtek az épület ablakai, de senkinek sem esett baja - közölte a görög rendőrség.
jan. 16
8:03
Etnikai kvótát javasol a német integrációs megbízott (Infostart)
A berlini kormány integrációs megbízottja javasolta, hogy a közalkalmazottak körében is érvényesítsék a külföldiek arányát a lakosság összetételében. Jelenleg minden ötödik lakos külföldi, vagy idegen származású.
jan. 16
8:45
Gyorsan elsimították a botrányt (Kitekintő)
Az izraeli külügyminiszter-helyettes hivatalos bocsánatkérő levélben kért elnézést a török nagykövettől szerdán, miután korábban a héten lekezelően bánt a török diplomatával, súlyosbítva ezzel Izrael és legnagyobb muzulmán szövetségese, Törökország amúgy sem minden problémától mentes kapcsolatát - írta a New York Times.
jan. 16
8:45
Az elnök úr erotikus románca – kacagtató részletekkel (168 Óra Online)
Miközben a Franciaországot is sújtó gazdasági válság néhány hónapja valamelyest enyhül, egymást követik a jelentős személyiségeket érintő kényes ügyek. Egyikük-másikuk politikai szappanoperának is beillik, csak nem feltétlenül szórakoztató. THOMAS SCHREIBER írása Párizsból.
jan. 16
9:15
Merénylet a togói focisták ellen: "Ruanda óta megváltozott a világ lelkiismerete" (Infostart)
Búr Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense szerint a nyugati világ a hidegháború után először 1994-ben, a ruandai mészárlás miatt figyelt fel Afrikára. Az Afrika Kupára tartó togói válogatott néhány nappal ezelőtti megtámadása kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában a szakértő úgy vélte: Ruanda után megváltozott a világ lelkiismerete.
jan. 16
9:21
Vonat alá ugrott, de karcolásokkal megúszta (Kitekintő)
Koponyazúzódásokkal és néhány bordatöréssel úszta meg az az öngyilkosságot megkísérlő férfi, aki csütörtök este vetette magát egy gyorsvonat elé, amely éppen behúzott a sepsiszentgyörgyi állomásra.
jan. 16
9:39
Indul a Maradona-tv (Metropol)
Még a június 11-én rajtoló, dél-afrikai világbajnokság előtt beindítja saját tévéjét Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 16
9:41
Megtalálták a lezuhant Szu-27-es vadászgép pilótájának holttestét (Metropol)
Az orosz légierőből és a légvédelemből származó források szerint a tetemet a pilótafülke roncsaival együtt húsz kilométerre találták meg Komszomolszk-na-Amure városától.
jan. 16
9:43
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Öngyilkos merénylő hajtott végre támadást szombaton a pakisztáni biztonsági erők egy járműve ellen a dél-ázsiai ország kasmíri részében, két katona halálát okozva.
jan. 16
9:51
Örül az Erste, újra bővülhet a nyugdíjpénztára (Napi)
jan. 16
9:57
Kárpátaljai templomok a Világörökség küszöbén (Kitekintő)
A UNESCO tervbe vette, hogy kilenc egyedi, nyugat-ukrajnai fatemplomot a védelme alá vesz.
jan. 16
9:57
Öngyilkos merénylő robbantott fel egy katonai járművet (Kripto Akadémia)
Öngyilkos merénylő hajtott végre támadást szombaton a pakisztáni biztonsági erők egy járműve ellen a dél-ázsiai ország kasmíri részében, két katona halálát okozva.
jan. 16
10:16
Túlélők a romok alatt, fosztogatás és összecsapás az utcákon (Metropol)
Több áldozatot is élve húztak még ki a romok alól pénteken a haiti fővárosban. Szombaton a Richter-skála szerint 4,5-es erősségű rengés keltett pánikot, a magyar mentőcsapat tagjainak nem esett baja. Port-au-Prince utcáin bandák fosztogatnak.
jan. 16
11:21
Pokolgép robbant Athén belvárosában (Infostart)
Pokolgép robbant az este Athén belvárosában, a tájékoztatási minisztérium épületénél. A detonáció következtében betörtek az épület ablakai, de senkinek sem esett baja.
jan. 16
11:27
H1N1: 84 új beteg egy nap alatt (Kitekintő)
Az elmúlt nap során 84 új A/H1N1 vírusfertőzést regisztráltak Romániában
jan. 16
11:45
Meg kellett volna támadnunk Szlovákiát? (Kitekintő)
Jeszenszky Géza és Raffay Ernő a magyar külpolitika rendszerváltás utáni lehetőségeiről vitázik különböző sajtóorgánumok oldalain. Mit lehetett, és mit nem lehetett tenni 1989 után?
jan. 16
11:47
Ez vagy, Románia (Kitekintő)
A Maros megyei törvényszéknek a Guşă-szobor ügyében hozott ítélete várható volt. E döntésnek több összetevőjéből legalább hármat mindenképpen szóvá kell tenni ahhoz, hogy érzékelhető legyen: Románia miért nem érett meg arra, hogy európai demokratikus, de legfőképpen jogállamnak neveztessék.
jan. 16
11:49
Megint tüntetnek a cigányok ellen (Kitekintő)
Felkészült a szlovákiai Léva önkormányzata és a rendőrség a ma délutánra meghirdetett tiltakozó gyűlésére, melyet Marián Kotleba kérvényezett, akinek nevéhez több szélsőséges akció kapcsolható.
jan. 16
12:03
Be volt kötve – Csak ő élte túl a katasztrófát (168 Óra Online)
Hétfőn a tőketerebesi kaszárnyában emlékeznek a négy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira. 10 órakor megkoszorúzzák a 42 katona és polgári alkalmazott emlékművét – írta a SITA szlovák hírügynökség.
jan. 16
12:57
Nyelvtörvény: fokozódik a nyomás Szlovákián (Kitekintő)
Hétfőn Szlovákiába látogat a Velencei Bizottság szakértői csoportja, amely az államnyelvről szóló törvény tartalmát és alkalmazását vizsgálja majd.
jan. 16
13:15
Kirabolták a virgonc nagypapát (Kitekintő)
A két ünnep között csak egy kis szexre vágyott egy 86 éves szlovákiai férfi a felsővízközi járásbeli Benedekvágásán, ám a virgonckodás során ellopták pénztárcáját.
jan. 16
13:27
Még ma is találtak túlélőket Haitin (Infostart)
Rendkívüli tanácskozást tartanak hétfőn Brüsszelben az uniós tagállamok illetékes miniszterei a földrengés sújtotta Haitinek nyújtandó segítségről.
jan. 16
13:33
A kreatívok mozgatják a gazdaságot (Kitekintő)
“A hónap projektje” című sorozatunkban az Európai Unió huszonhét tagállamában sikeresen megvalósult regionális projekteket mutatunk be.
jan. 16
13:45
"A korrupció az állami irányítás fő eszköze" (Infostart)
A moszkvai Lomonoszov Egyetem tanára szerint Oroszországban a korrupció az állami gazdasági irányítás fő eszköze. Andrej Kolganov egy budapesti konferencián azt mondta, az oroszországi vállalatok szinte mindig megsértik a munkajogi előírásokat, és az állammal együtt a dolgozók ellen vannak.
jan. 16
14:09
Elbukik-e ismét a legnagyobb esélyes? (Kitekintő)
Ki a holnapi ukrán elnökválasztás legfőbb esélyese? Viktor Janukovics, a Régiók Pártja színeiben. De honnan jött a politikus, aki Ukrajna következő elnöke lehet?
jan. 16
15:03
„Döcögve bár, de működni fog a Magyar Összefogás” (Kitekintő)
Nagyszabású gálával ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját Kolozsváron szombaton az RMDSZ. A rendezvényre hétszáz meghívottat várnak. Markó Béla szövetségi elnököt a szervezet elmúlt két évtizedéről kérdezte az Új Magyar Szó.
jan. 16
15:03
Bokros alkotmányos adósságkorlátot javasol (Metropol)
A Magyar Demokrata Fórum alkotmányos adósságkorlát bevezetését kezdeményezi, mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Szíjjártó Péter szóvivő szerint nem alkotmánymódosításra, hanem Fidesz-kormányra van szükség.
jan. 16
15:03
Líbiában elnapolták az egyik elítélt svájci üzletember fellebbviteli tárgyalását (Kripto Akadémia)
Tripoliban egy bíróság szombaton január 30-ig elnapolta a korábban 16 havi börtönbüntetésre ítélt Max Goeldi svájci üzletember fellebbezésének tárgyalását.
jan. 16
15:05
Egy török fregatt meghiúsított egy kalóztámadást (Kripto Akadémia)
Egy török fregatt meghiúsított egy indiai hajó ellen irányuló kalóztámadást az Ádeni-öbölben - jelentették a török hatóságok szombaton.
jan. 16
15:15
Meghalt két brit katona Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban két brit katona meghalt, amikor felrobbant egy út mellett elhelyezett pokolgép. A londoni védelmi minisztérium közlése szerint a támadás a déli Hilmend tartományban történt.
jan. 16
15:21
Erőss Zsolt: „Tudni kell lemondani” (Kitekintő)
Légy ERŐS, ZSOLT! Mi is veled vagyunk – ilyen feliratú bannert kapott ajándékba Erőss Zsolt az Erdélyi Kárpát-Egyesülettől. Az egyesület elnöke, Dezső László a napokban többször is meglátogatta Hópárducot a kórházi ágyánál.
jan. 16
15:21
Börtönlázadás Brazíliában (Metropol)
Öt elítélt halt meg és nyolc megsebesült a dél-brazíliai Paraná államban kitört börtönlázadásban.
jan. 16
15:33
Minek vett a török rendőrség használt autógumikat? (Infostart)
Felvásárlással igyekszik megakadályozni a rendőrség Törökországban, hogy tüntetők gumiabroncsokat felgyújtva randalírozzanak.
jan. 16
15:39
Brazíliai börtönlázadás - öt halott és nyolc sebesült (Kripto Akadémia)
Öt elítélt halt meg és nyolc megsebesült a dél-brazíliai Paraná államban kitört börtönlázadásban - jelentette be szombaton a brazil állam regionális kormánya.
jan. 16
15:57
Szlovák–magyar jókívánságkampány (Kitekintő)
Újévi jókívánságokat juttat el a Štastný Nový rok, Slovensko/Boldog Újévet, Magyarország elnevezésű politikamentes kampány szlovák és magyar civileknek.
jan. 16
15:57
Bajnai Gordon hétfőn Zágrábba utazik (Kripto Akadémia)
Bajnai Gordon hétfőn Zágrábba utazik, ahol találkozik Jadranka Kosor horvát miniszterelnökkel - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel szombaton.
jan. 16
16:51
Börtönt kaphat, mert segít a hajléktalanoknak (Kitekintő)
Kaliforniában egy farmer saját birtokán kínál szállást a hajléktalanoknak. A nagylelkűnek tűnő felajánlás azonban nemcsak elismerést váltott ki a környék lakóiból, hanem ellenvetést és rosszallást is. A kezdeményezőre most börtön vár.
jan. 16
17:09
Falon üzennek a magyaroknak a Vajdaságban (Kitekintő)
Szerda reggelre Temerinben több magyarellenes falfirka jelent meg – derül ki a Magyar Remény Mozgalom dél-bácskai és szerémségi körzeti szervezetének közleményéből.
jan. 16
17:27
H1N1: visszatér a járvány (Kitekintő)
Ukrajnában közel egy hónappal ezelőtt vonták vissza az influenzajárvánnyal kapcsolatban foganatosított szigorító intézkedéseket, lehet hogy idő előtt.
jan. 16
17:45
Csökkenteni kell a gázfüggőséget (Kitekintő)
Tények és tervek megfelelő egyensúlyban voltak Günther H. Öttinger német biztosjelölt csütörtöki európai parlamenti meghallgatásán – hangzott az általános vélekedés a többórás reggeli program után.
jan. 16
17:45
"Nem haltam meg, és nem is sebesültem meg. Jól vagyok" (Kripto Akadémia)
Egy hangüzentben vélhetően maga Hakimullah Mehszud, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges tálibok vezére cáfolta, hogy meghalt volna egy amerikai támadásban.
jan. 16
18:39
Már fél éve késnek Mikolaj tankönyvei (Kitekintő)
Az iskolák továbbra sem látják még a nyomát sem a Ján Mikolaj, az SNS oktatási minisztere által ígért tankönyvek nagy részének.
jan. 16
18:57
Tragikus gázolás történt (Kitekintő)
Gyalogosátkelőn gázolt egy 25 éves sofőr péntek este egy 68 éves gyalogost a szlovákiai Varannón.
jan. 16
19:33
Ki orvosolja a koppenhágai kudarcot? (Kitekintő)
A koppenhágai klímacsúcs bukása után Evo Morales bolíviai elnök a világ minden polgárát és kormányát felszólította, hogy vegyenek részt a Népek Világkonferenciája a Klímavédelemért és az Anyaföld Jogaiért elnevezésű találkozón.
jan. 16
19:33
"Még sem el sem kezdődött a választás, és ezek már itt vannak" (Kripto Akadémia)
Elnököt választ vasárnap Ukrajna, de Kijevben többen még nem tudják igazán, kire is kellene szavazni.
jan. 16
19:51
Haiti földrengés - Obama: az USA történelmének egyik legnagyobb mentőakcióját végzi (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb mentőműveletét hajtja végre a földrengés sújtotta Haitiban - mondta Barack Obama szombaton Washingtonban.

Keresés