2010. január 20. szerda

jan. 20
2:06
Éjszakai mozizás az Urániában (est.hu)
Éjszakai mozizást tartanak a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, pénteken délután 4 és hajnali 6 óra között. A műsoron új magyar filmek, a programon való részvétel pedig ingyenes.
jan. 20
2:10
Új pályázat: Helyzetek és gyakorlatok (est.hu)
A Helyzetek és gyakorlatok nevű pályázat a közösségi alapon szervezett filmterjesztés első hazai tesztje, melynek során új, alternatív csatornákat keresnek a hazai filmforgalmazásban. A pályázat egyik kiírója a Pedagógiai Intézet.
jan. 20
2:14
Az Alkonyat sztárja lehet Conan (est.hu)
Az Alkonyat-filmek egyik sztárja, Kellan Lutz lehet a Conan, a barbár-remake főszereplője. Az Alkonyat és az Alkonyat - Újhold című művekben az Emmett Cullen nevű vámpírt alakító színész Conan szerepének egyik legfőbb esélyese.
jan. 20
6:57
A nő illata vonzza a férfiakat (NLCafé)
Egy nemrég közzétett kutatás eredménye szerint azok a nők, akik magukra akarják vonni egy férfi figyelmét, jobb, ha egyáltalán nem viselnek parfümöt - természetes illatuk ugyanis sokkal vonzóbb, mint az illatszer.
jan. 20
7:51
10 elképesztően furcsa épület - melyikbe költöznél be? (NLCafé)
Biztosan te is láttál már olyan különös családi házat, amitől a hideg rázott ki, avagy sárgultál az irigységtől. Az alábbi épületek azonban minden eddigit überelnek.
jan. 20
7:53
Tabáni István: Volt egy pillanat az életemben, amikor azt éreztem, vége... (NLCafé)
Egy régi Szabó István-filmben van a jelenet: filmforgatás a filmben, Bálint András megy a fogolykísérők között, amikor azt mondják, pillanat, maga ott öltözzön át, kevés a rab, álljon inkább közéjük. Egy perc, és megváltozik a világ, más ruha, más szerep. Körülbelül ezt élem át. Egy hónapja még összehúzott szemű zsűritagként néztem a magasból, hogyan is énekel a teremőr, mindannyiunk teremőre,…
jan. 20
9:18
Sült zöld paradicsom (est.hu)
A legtöbb néző egy tartalmas filmdrámát akkor képes igazán a szívébe zárni, ha az bővelkedik humoros momentumokban is, lásd: Forrest Gump, Nagy hal, Schmidt története. Nos, ezúttal is egy hasonló, ám méltatlanul elfeledett darabbal van dolgunk.
jan. 20
9:20
Hegylakó 4.: A játszma vége (est.hu)
Ami azt illeti, a harmadik rész létjogosultsága csak ezen epizód tükrében vált egyértelművé számomra. Az előző fejezet csupán utat nyitott McLeod előtt a zs-kategóriás filmek Disneylandjébe, ezúttal azonban hősünk büszkén végigsétál rajta.
jan. 20
10:12
Itt a Magashegyi EP: Szívtakarítás (est.hu)
Január 19-től egy kislemeznyi dalcsokrot ad át a - tavaly tavasszal újraéledt - Magashegyi Underground a rajongóinak. A Szívtakarítás c. EP a zenekar weboldaláról mindenki számára hozzáférhető. Tavasszal jön az új lemez is.
jan. 20
11:27
Jóban Rosszban: bejön a duplázás? (NLCafé)
Ez a hét híre a nézettségi versenyben: a dupla részekkel nyomuló tv2-s szappanopera sosem látott magasságban!
jan. 20
11:29
Szulák Andrea: Az asztrológia mindig sokat segített (NLCafé)
A Vízöntő jegyének híres szülötte tizenkét évig járt asztrológushoz. Nagyon sokat köszönhet a csillagfejtőnek, mert életének egy szakaszában az asztrológia jelentett kapaszkodót a számára.
jan. 20
12:39
Sápadtságűző praktikák - válasz a leggyakoribb kérdésekre (NLCafé)
Eleged van a sápadtságból? Ha nem tudsz elutazni egy meleg, napsütötte tengerpartra, akkor marad a szolárium vagy az önbarnító.
jan. 20
12:41
Kire ütött ez a gyerek? (NLCafé)
Újságíróink, Szigeti Hajni és Dobray Sarolta, illetve szerkesztőnk, Szekeres P. Mónika kisbabáikat nevelik otthon, s kéthetente megosztják olvasóinkkal élményeiket. E héten arról Mónika és Hajni arról mesél, miben utánozza őket Leti és Barni.
jan. 20
12:43
49 évesen pucérkodik a világsztár (NLCafé)
A színésznő egy kampányfotó kedvéért dobta le a textilt.
jan. 20
13:33
Véd a baktériumoktól és csökkenti a koleszterinszintet, mi az? (NLCafé)
A magyar konyha egyik méltatlanul elhanyagolt, egészséges alapanyaga a póréhagyma. Számos ponton tesz jót a szervezetünknek, ezért érdemes közelebbről is megismerkedni vele.
jan. 20
15:18
Ha a világ virtuális... - Te légy valódi! (est.hu)
A Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia január 22-én, pénteken 17 órától nyílt napot szervez, melyen neves szakemberek vezetik be az érdeklődőket a jövő, a lakáskultúra, a brandépítés és az önmegvalósítás rejtelmeibe.
jan. 20
15:57
Isteni mézes receptek (NLCafé)
Egészséges, finom, jótékony hatásait felsorolni szinte lehetetlen. A magyar méz ráadásul első osztályú, jó volna, ha többet fogyasztanánk belőle.
jan. 20
16:30
La Roux: gyökeres változások (est.hu)
Elly Jackson, a La Roux énekesnőke elárulta, hogy már készülőben van zenekara második lemeze, amely jelentősen különbözik majd az első albumtól. Ezúttal az italo-diszkó és a funk hatott Ellyre.
jan. 20
16:32
Újraindult a 6.45 Faludi Filmklub is (est.hu)
A Faludi dokumentumfilmklub mellett január 6-án újra elindult a 6.45 Faludi Filmklub 2010-es tavaszi féléve is. A tematika továbbra is a látható és láthatatlan, műsoron pedig klasszikus és újabb filmalkotások Truffaut-tól Sheridanig.
jan. 20
16:34
Madonna 51 évesen gyermeket akar (est.hu)
Brit lapértesülések szerint Madonna már konzultál az orvosokkal, és huszonéves barátjával közösen szeretne gyermeket vállalni.
jan. 20
16:36
Forráspont (est.hu)
Művészfilm rajongói körökben Takeshi Kitano olyan szent tehénnek minősül, akinek verbális lemészárlásáért a célközönség hajlamos lenne szimatszatyor általi lincselésben részesíteni. Már csak ezért is igyekszem óvatosan fogalmazni az alábbiakban.
jan. 20
16:38
Szerelem a Fehér Házban (est.hu)
A modernizált Hamupipőke-sztoriktól jobb helyeken ugyebár illik lavórba hányni, persze akadhat rá precedens, hogy az alkotóknak sikerül mindezt bájosan bugyuta formában tálalni. Lásd a Notting Hill vagy az Igazából szerelem c. műveket.
jan. 20
18:36
Televíziós társaságok gyűjtenek a haiti földrengés áldozatainak (est.hu)
Január 23-án, magyar idő szerint hajnali 2 órakor tizenegy televíziós társaság összefogásával kerül megrendezésre a Remény Haitinak című kétórás adománygyűjtő koncert, melyet a National Geographic Channel is élőben közvetít.
jan. 20
18:39
Készül a világ legnagyobb jade Buddhája (NLCafé)
Vietnam egyik legjobban menő vállalkozója nemrég nyilvánosan is bemutatta azt a hatalmas jade-tömböt, amelyből hamarosan kifaragják a világ legnagyobb jade Buddháját.
jan. 20
19:33
A férfiak egyre többet profitálnak a házasságkötésből (NLCafé)
jan. 20
21:21
Eltűnt az oroszlán nyelve (NLCafé)
Röviden: Motion & Emotion az új szlogen, kisebb az oroszlán farkán a bojt, sőt, a Peugeot kékje is sötétebb lett. Ez minden, amit a cég hatalmas változásaiból a földi halandók érzékelnek. Igaz, a kékséget is sokáig kell nézni.

Keresés