2010. január 8. péntek

jan. 8
0:36
Hajónaplók a Művészben (est.hu)
A Hajónapló című tizenkét részes kisjátékfilm-sorozat utolsó négy részéből tart nyilvános vetítést a budapesti Művész mozi. Mivel ezzel a rendezvénnyel zárják a sorozatot, az eseményen jelen lesznek az előző filmek alkotói is.
jan. 8
0:40
Franco lesz Boyle hegymászója (est.hu)
James Franco, a Pókember-filmek és az Ananász expressz sztárja fogja játszani Danny Boyle hegymászódrámája főszerepét. Mint arról korábban már írtunk, a 127 Hours egy amatőr hegymászó tragikus és csaknem végzetes kalandjáról szól.
jan. 8
7:12
Zoltán Erika gyászol (NLCafé)
Nem sokáig örülhetett édesapjának Zoltán Erika.
jan. 8
7:14
Virágos rítusok - ilyen a téli virágtrend (NLCafé)
A téli virágtrend ezúttal Afrika világába kalauzol bennünket. Meríts ihletet az álomszép virágkompozíciókból, és varázsolj afrikai hangulatot otthonodba!
jan. 8
8:06
Britney-vel smárolt Ben! (NLCafé)
Britney Spears rezzenéstelen arccal fogadta a magyar srác csókját.
jan. 8
8:24
Morrissey elzavarta menedzsmentjét (est.hu)
Nem mennek túl jól manapság a brit énekes dolgai, alighanem ezért szakította meg az együttműködését menedzsmentjével. Morrissey közleményben jelentette be a válást.
jan. 8
10:12
Miért nem vagyok boldog kismama? (NLCafé)
Megszületett a várva várt baba, ám a családtagok aggódva nézik az újdonsült kismamát: mintha nem örülne annyira, amennyire szerintük örülnie kellene. Mi lehet az oka a rossz hangulatnak? Talán a szülés utáni depresszió?
jan. 8
10:14
A Lego gyártja a legtöbb kereket (NLCafé)
Nem a Goodyear, vagy Michelin a világ legnagyobb abroncsgyártója, hanem a Lego. További meglepő érdekességek a 62 éves játékról.
jan. 8
10:48
Nőirodalom: Nem csak író nők (est.hu)
A Godot Kortárs Intézet és a Szépírók Társaságának közös rendezvényén írónők lépnek a pódiumra, akik valamennyien két oldalukat mutatják meg a közönségnek, hiszen mindannyian írói és zenészi múltra is visszatekinthetnek.
jan. 8
10:48
Egy cigi miatt állt a világ leggyorsabb vonata (NLCafé)
Egy tilosban dohányzó utas miatt kellett leállítani a világ leggyorsabb vonatát, amely nemrég kezdett rendszeresen közlekedni Kína déli részén.
jan. 8
10:50
Halálkeringő (est.hu)
A korábban kísérleti rövidfilmekkel (Modern Times, Tóni) jelentkező Köves Krisztián Károly most kísérleti nagyjátékfilmet forgatott - hiszen itthon egy tompa színekben úszó kamarathriller annak számít.
jan. 8
11:24
Hihetetlen, de halálos - Új sorozat indul a Cool-on (est.hu)
A 3 évadot megélt, 25 részes amerikai sorozat olyan igaz történeteket dolgoz fel, melyek teljesen hétköznapi eseményként indultak. Veszélyes helyzetekről, váratlan és megmagyarázhatatlan halálesetekről szólnak ez egyes epizódok.
jan. 8
11:24
Celeb, szingli, böszmeség (NLCafé)
Kifejezések, fogalmak, amelyeket egy évtizede még nem ismertünk. Vagy amelyek a tízes évek kezdetével már mást jelentenek, mint régebben. Történelmi korszakokat nemcsak tényekkel, adatokkal lehet jellemezni, hanem a nyelv változásával is. Íme az ezredforduló éveinek néhány fontos kifejezése.
jan. 8
12:00
Bonecrusher Fest a Dieselben (est.hu)
Csontig hatoló januári este: nemcsak az időjárás, de a Diesel klub klímája is fagyhalál-üzemmódban fog állni, a The Black Dahlia Murder, a 3 Inches of Blood és társaik "jó"-voltából. Vérfagyasztó poén, hogy mit tud ez a sok halálvágyó zenekar élőben...
jan. 8
12:02
Color Dem - Ride Di Riddim Festival (est.hu)
Hiába röpködnek kint a mínuszok, a Ladánybene 27 által szervezett első Ride Di Riddim fesztivált melengető sunshine járja át, melyet a honi reggae és dancehall zenészek krémje szór az idén kétéves Corvintetőn.
jan. 8
12:04
The Gathering a Dieselben (est.hu)
Az már milyen, hogy állandóan csak a brit meg az USA-beli bandák vannak piedesztálra emelve. Pedig a kontinens is tud. Példának okáért itt a The Gathering. Holland-metál összejövetel a Dieselben.
jan. 8
12:06
Joan as Police Woman a Trafóban (est.hu)
Kétezerhatban volt egy album, ellenállhatatlan és gyönyörű, legalábbis a Q szerint. A Real Life ugyancsak ellenállhatatlan és gyönyörű elkövetője, Joan Wasser most a Trafóban gyűjt bizonyítékokat.
jan. 8
12:18
Jégtörő fesztivál a Dürerben (est.hu)
Jönnek a punkok, illetve már a spájzban randalíroznak. A bakancslistára ezúttal a jégcsákány került fel első helyen. Hadüzenet a tél és minden ellen. Szörcs end disztroj, punks not dead, ilyesmi.
jan. 8
12:20
Ten Years After az A38-on (est.hu)
Nemcsak tíz év, de negyven év múlva is ugyanaz még a dal. A Ten Years After koncertjén átélheted, amiről eddig csak a hallottál. Nemzedéki találkozó a megbonthatatlan blues-rock barátság jegyében.
jan. 8
12:36
Hypocrisy a Diesel Clubban (est.hu)
A dallamos death metálban utazó Hypocrisy a kezdetekben a nem dallamos death metálban utazott. Az általában kiemelkedő minőséget produkáló svéd ipar árnyékában dalokat fogalmazó együttes idén már húsz éves múltjára is visszatekinthet.
jan. 8
12:36
A legújabb divathóbort: fűzőt hordanak a férfiak! (NLCafé)
Divatba jött az ausztrál férfiak körében a fűző.
jan. 8
12:38
Satöbbi a Gödörben (est.hu)
Pethő Zsolt és zenekara könnyed, folyóparti muzsikával és a magyar abszurd humorból épített szövegekkel szórakoztatja lassan harminc éve azokat, akik szeretnék azt hinni, hogy Nemecsek Ernő még él.
jan. 8
12:38
3 egészséges fogadalom 2010-re (NLCafé)
Jól akarod érezni magad 2010-ben? Tegyél olyan fogadalmakat, amelyeket könnyű betartani, de nagyon jót tesznek az egészségednek!
jan. 8
12:40
Washington Dead Cats az A38-on (est.hu)
A francia pszichobilly egyik alapvetése tartja majd kezében az este lángoló hüllőlovának gyeplőjét a hajón, hogy mélyből támadó fúvósok és homloklebenyből szárított pengetők segítségével vigyenek a rockabilly-hagyomány sötétebb sikátoraiba.
jan. 8
13:30
Neked jósol a varázsgömb! (NLCafé)
Igazi boszorkánysegédlettel jósolhatsz! Eldöntendő kérdésedet írd be a gömb alatti mezőbe, várj a jóslatodra!
jan. 8
14:24
Hétvégi horoszkóp (2010. január 8-10.) (NLCafé)
Máris itt van január második hétvégéje. A csillagok most a Bikák figyelmét párjukra irányítják, a Rák szülöttekben túlárad a szeretet, míg a Vízöntőknek jobb lesz kerülniük minden vitát.
jan. 8
15:00
Pálffy István visszatér a képernyőre (est.hu)
Január 9-étől hétvégenként is jelentkezik a Ma reggel című műsor a Magyar Televízió képernyőjén. A köztévé közéleti és kulturális témákkal foglalkozó műsorának szombaton Bereki Anikó, vasárnap Pálffy István lesz a házigazdája.
jan. 8
15:18
Szerdán dől el, hogy melyik csatorna közvetíti a foci-vb-t (est.hu)
Két ajánlattevő licitált az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak megvételére ma délben. A Magyar Televízió a tulajdonosi testülete jövő héten várható döntését követően kezdheti meg a szerződés előkészítését.
jan. 8
15:54
II. MFB: megvan az időpont és a zsűri, nincs MTV-fődíj (est.hu)
Kialakult a II. Magyar Forgatókönyv Börze végleges időpontja. A II. MFB-t a 41. Magyar Filmszemle hivatalos programjai keretében február 4-én, csütörtökön 16.30 és 20 óra között rendezik meg a MOM Parkban, ahol 6 filmterv verseng.
jan. 8
17:42
A láz fontos jelzés! (NLCafé)
„Harminchat fokos lázban égek mindig…” – írta a költő, paradox állapotát kifejezendő, anyja fájó hiányáról. Ha orvosi szemmel olvasnánk: a láz ennél két fokkal magasabban kezdődik. A szervezet, az immunrendszer jelzése: felvettem a harcot a betolakodókkal, támadókkal, küzdök a vírusok, baktériumok, gyulladások ellen. A láz jó, szükséges, de ha nem csökken, bizonyos idő elteltével és bizonyos…
jan. 8
17:44
1881-es érme a gyűjtődobozban (NLCafé)
Az amerikai Üdvhadsereg egyik tisztjét nagy meglepetés érte, amikor a szervezet gyűjtődobozaiba bedobott aprót számolta: a dobozból egy ritka, 1881-es érme pottyant ki.
jan. 8
18:36
Kalapáccsal verték szét Brózik Klári kocsiját (NLCafé)
Nem csak a TV2 Jóban Rosszban című sorozatában, hanem az életben is haragosa akadt Brózik Klárinak. Vagy csupán nem volt szerencsés? A fiatal színésznő a TV2 Mokkájában mesélte el, mi történt vele.
jan. 8
18:38
A családnál a börtön is jobb? (NLCafé)
Egy szicíliai férfi Szilveszterkor ellopott néhány édességet és egy csomag rágógumit, hogy letartóztassák, és egy nyugalmas cellában köszönthesse az új évet ahelyett, hogy feleségével és rokonaival kelljen ünnepelnie.
jan. 8
18:54
Rangos zenei díjra jelölték a Söndörgőt (est.hu)
A szentendrei illetőségű zenekar legutóbbi lemeze a világzenével foglalkozó brit Songlines kedvenc lemezei között szerepel, és a Legjobb együttes kategóriában esélyes a győzelemre.
jan. 8
18:56
Jack White teljesen egyedül készít lemezt (est.hu)
A White Stripes frontembere tervei szerint az összes hangszert saját maga játssza fel az albumra, amely akár már idén megjelenhet, miként zenekaraival is hamarosan belevághat egy új lemez készítésébe.
jan. 8
19:12
Párizsban az élet – A szerelem és a csábító fehérnemű nyomában (NLCafé)
Ha már jártál Párizsban, azért, ha pedig még nem, akkor azért számít érdekfeszítő, különleges olvasmánynak Janelle McCulloch laza szövésű beszámolója a fény és a szerelmek városáról.
jan. 8
20:42
Három jó ok, hogy nemet mondj az alkoholra (NLCafé)
Ha összejössz a barátaiddal, egy-két pohár ital is lecsúszik? Vigyázz vele, mert nem kell ahhoz alkoholistának lenni, hogy az egészséged a kárát lássa az iszogatásnak!

Keresés