2010. január 25. hétfő

jan. 25
0:42
A Screen Actors Guild díjai (est.hu)
Tovább folytatódik a menetelés az Oscar felé. A január 17-i Golden Globe és a 21-i BAFTA-jelölések után január 23-án átadták a Screen Actors Guild, azaz a színészszakszervezet díjait, ahol végre a Becstelen brigantyk is nyert párat.
jan. 25
1:18
Meghalt Jean Simmons (est.hu)
Santa Monica-i otthonában pénteken, nyolcvanéves korában elhunyt Jean Simmons brit születésű, Emmy-díjas hollywoodi színésznő, a Macsók és macák, a Laurence Olivier-féle Hamlet, a Szép remények és az Idegen a cowboyok között sztárja.
jan. 25
1:36
Még mindig Avatar (est.hu)
Hatodik hete áll az élen az Avatar az észak-amerikai jegybevételi toplistán. Ezúttal 36 millió dollárt keresett az elmúlt hétvégén, amely eredménnyel Egyesült Államok-beli és kanadai összbevétele már 553 millió dollárnál tart.
jan. 25
7:51
3x3 szuper öltözködési tipp, ha széles a csípőd (NLCafé)
A közép-európai nők egyik legnagyobb képzelt tragédiája, hogy széles a csípőjük, rövid a lábuk és vékony a derekuk. Ez gyakran okoz gondot a ruhavásárlásnál. A széles csípő problematikája jól kezelhető néhány okos öltözködési ötlettel!
jan. 25
9:21
Gregor Bernadett rosszul lett a színpadon (NLCafé)
A színésznő rosszulléte miatt félbe kellett szakítani a Magyar Színház előadását.
jan. 25
9:57
Aerosmith: meghallgatások az énekes posztra (est.hu)
Az Aerosmith februárban meghallgatásokat rendez, amennyiben megfelelő énekest talál, lecseréli a jelenleg rehabilitációs programban résztvevő Steven Tylert.
jan. 25
10:15
Re-animátor (est.hu)
Aki - hozzám hasonlóan - előszeretettel vihorászik magában a műszaki boltok akciós DVD-kínálatán, az szinte 100%-os eséllyel találkozott már a szóban forgó alkotással. És bizonyára épp úgy sajnálta rá azt az ezrest, akárcsak én.
jan. 25
10:17
Gyilkosság három felvonásban (est.hu)
Míg mondjuk Columbonak vagy Derricknek egyetlen hiteles megszemélyesítője létezik/létezett, addig Poirot nyomozó alakját többen is magukra öltötték. Ezúttal, hálistennek, nem a porondmester bajszos, modoros fazonhoz lesz szerencsénk.
jan. 25
10:19
Gyilkosság a Fehér Házban (est.hu)
Tudományos kutatások több ízben kimutatták, hogy azon amerikai polgárok sokkal jobban alszanak, akiknek nincs tudomásuk kormánykörökben véghezvitt gyilkosságsorozatról. Főként, ha szemtanúként csöppentek bele az ügybe.
jan. 25
10:33
A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire (est.hu)
1992-ben még híre-hamva sem volt a hazai kereskedelmi televíziózás intézményének, ennek egyenes következményeképp túlnyomó többségben emlékezetes, vagy legalább vállalható produkciók kerültek ki a filmes műhelyekből.
jan. 25
10:51
Balogh László-életmű-kiállítás (est.hu)
A kiállítás megrendezésére a születése óta Szentendrén élő és itt alkotó Munkácsy-díjas festőművész 80. születésnapja alkalmából kerül sor. Balogh László a legismertebb Barcsay-tanítványok egyike, művészete már korai évektől a városhoz kötődik.
jan. 25
11:09
Ideje átállni (est.hu)
Hol van már az az idő, amikor egy fekete-fehér tévékészülék is kincs volt, alig bírtuk ki a hétfői adásszünetet, egy-egy izgalmasabb film estéjén pedig összegyűlt a szomszédnál az egész emelet, és bezsúfolódott a nagyszobába...
jan. 25
11:27
Tátrai Ildikó: JátSZÓTÁRs (est.hu)
Ahogy alcíme is jelzi: kifejezetten az általános iskola alsó tagozatában tanulóknak szóló lexikon.
jan. 25
11:29
Gál Csaba Boogie kedvencei (est.hu)
- Mi a kedvenc könyved és miért? - Gogol Köpönyeg című könyve. Az 1830-as években íródott, mégis korát messze megelőző, XX. századot idéző látásmódú elbeszélés. Hőse, Akakij Akakijevics már-már egy korai Josef K. Ez egyébként egy másik híres írására, Az orr címűre is igaz. Akár ezt is írhattam volna kedvencként.
jan. 25
11:31
Bornai Tibor: Lőj az ördögre (est.hu)
Müller Péter Sziámi szerint az első rendesen megírt regény a Kádár-korszakról. Az eggyel idősebb generáció Moszkva tere, ami kicsit korábban kezdődik, mint Török Ferenc filmje és szomorúbb véget is ér, mint Karajék kalandjai.
jan. 25
12:39
Sült banán mandulás karamellszószban - lépésről lépésre (NLCafé)
Egy egzotikus ínyencség, amely annyira egyszerű, hogy pillanatok alatt elkészítheted, viszont istenien kényezteti a didergő testet-lelket!
jan. 25
13:33
II. Szerelem Fesztivál (est.hu)
Február 14-e az elszánt szerelmesek, az önjelölt Cupidók és a virágárusok ünnepe, ilyenkor tombol a szív alakú csokoládék és a plüssállatkák szezonja, de természetesen az alkalomhoz illő programokból is bőven válogathatunk ezen a jeles napon.
jan. 25
14:09
Kilenc (est.hu)
Amúgy is furcsa, ha egy film a filmesekről szól, de még furcsább, ha egy amerikai rendező egy brit színésszel játszatja el a XX. század legnagyobb olasz rendezőjének életét és annak legvégső krízisét.
jan. 25
14:27
A férjem hajnalban is felkelt szeretkezni (NLCafé)
A férjem vezető beosztású, jól csinálja, amit csinál. Jóképű, intelligens, mindig mindenben eléri a célját. Én meg határozatlan, béna nőnek érzem magam, akit még szexuálisan sem lehet kielégíteni...
jan. 25
14:45
Cinetrip Sparty Water Circus a Rudasban (est.hu)
A nyári strandolás kellemetlen mellékélményeitől - papucshiányban talpat égető izzó aszfalt, leégés, olcsó sajttal szórt lángos - nem zavartatva szórakozhat minden fürdőzni és táncolni egyszerre vágyó a Cinetrip által bevett Rudasban.
jan. 25
14:47
Mono az A38-on (est.hu)
A katartikus poszt-rock költészet japán együttese a tíz éve alakult Mono, melynek tagjai általában tiltakoznak az előbb használt műfaji kategória ellen és inkább a kortárs klasszikus zene dobozába helyeznék magukat.
jan. 25
15:57
Hope For Haiti: 57 millió dollárt gyűjtöttek Madonnáék (est.hu)
A magyar idő szerint szombat hajnalban világszerte több televíziós adón és az interneten is sugárzott műsor óriási segítséget jelent a haiti áldozatok számára, miután eddig 57 millió dollárt gyűjtött össze a rászorulóknak.
jan. 25
15:59
Végleg búcsúzik a Scorpions (est.hu)
A német rockzenekar legutolsó lemeze márciusban jelenik meg, ezt követően egy több évig tartó búcsúturné kezdődik el. A hatvanas éveikben járó tagok úgy fogalmaztak: mostanra az út végére értek.
jan. 25
16:01
Dobosok Farsangja a Vigyázó Sándor Művelődési Házban (est.hu)
15. alkalommal kerül megrendezésre a Dobosok Farsangja, ami az egyik legfontosabb hazai dobos és ütőhangszeres rendezvénnyé nőtte ki magát az évek során, köszönhetően Martonosi György elkötelezett szorgalmának is.
jan. 25
16:15
Jessica Alba rajong a használt bútorokért (NLCafé)
A színésznő egyik kedvenc időtöltése, hogy a neten vadászik régi bútorokra.
jan. 25
18:03
3 tipp a tökéletes első randihoz (NLCafé)
Vajon mitől lesz az első randi olyan élmény, amire mindketten szívesen fogtok emlékezni, és amely szinte biztossá teszi a folytatást? Megmutatjuk!
jan. 25
18:05
Nyitott társadalom vagyunk? életREklám 2010 pályázat (NLCafé)
A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál idén is meghirdeti 1 perces filmpályázatát.
jan. 25
18:57
Tüzet jelzett, életet mentett a cica (NLCafé)
Egy Chicago egyik elővárosában lakó házaspár a szökött macskáját keresi - ráadásul valószínűleg az életüket köszönhetik a cicának!
jan. 25
20:45
Feketék és fehérek egyenlősége: Amerika optimista? (NLCafé)
A Pew Research friss kutatása szerint Barack Obama elnök beiktatása után egy évvel sokkal optimistábban látják a jövőjüket a fekete amerikaiak, mint az elmúlt negyed évszázadban bármikor. Igaz, egy michigani felmérés szerint a teljes egyenlőséget a ma embere még nem fogja látni.

Keresés