2010. január 7. csütörtök

jan. 7
4:57
Vényfelírás - épp csak a patikusoknak nem szóltak... (Népszava)
Sok patikus nem tud arról a tavaly október óta hatályos szabályváltozásról, amely a vényeken szereplő személyes adatok feltüntetéséről szól – legalábbis ez derült ki lapunk körkérdéséből. Az Alkotmánybíróság még tavaly márciusban megsemmisített két egészségügyi jogszabályt, és 2009 végéig adott haladékot a módosításra. A szaktárca azonban már októberben eleget tett a kötelezettségének. Azóta –…
jan. 7
5:15
Mesterházy Attila utalt rá, a válság indokolja, hogy a rászorulók további segítséget kapjanak (Népszava)
Bár januárban véget ért volna, Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt kérésére változatlan feltételekkel folytatódik a kríziskezelő program. A támogatásra szükség van, a munkanélküliség ugyanis ebben az évben még emelkedik, javulás csak jövőre várható. A KSH jelentése szerint tavaly év végén 115 ezerrel több munkanélküli volt, mint egy évvel korábban.
jan. 7
5:33
Gyorsan lett politikai tényező a Lehet Más a Politika - Áprilisban önállóan indulnak (Népszava)
Nagy meglepetést okozott a júniusi EP-választásokon a Lehet Más a Politika (LMP), amikor – néhány hónappal párttá alakulása után – 13 ezer szavazattal több voksot szerzett, mint a rendszerváltó SZDSZ. Kérdés, hogy idén tavasszal a parlamenti voksoláson újabb meglepetést okoznak-e azzal, hogy átlépik az ötszázalékos küszöböt. Schiffer András, a párt szóvivője korábban úgy nyilatkozott: 2014-re…
jan. 7
6:03
BKV: megkezdték a buszsofőrök kirúgását (168 Óra Online)
A szuper kontroll csoport minden telephelyen megkezdte a munkát, és tevékenységének köszönhetően máris lényegesen javult a helyzet - tudatta közleményében a BKV Zrt.
jan. 7
6:09
Vitából lövöldözés a XVIII. kerületben (boon)
Egy vita miatt lõtt rá egy XVIII. kerületi férfi házára szerdán délután Budapesten egy társaság tagjai. A ház tulajdonosa és a háromfõs csoport elõzõleg egy gumijavító mûhelynél vesztek össze valamin, a társaság a házáig követte a vitapartnert, majd ott köveket dobáltak az udvarára és feltehetõen egy gázpisztollyal…
jan. 7
6:18
BKV-mizéria: sok vonalon ma sem indultak el az első buszok (Infostart)
Hét budapesti buszjárat vonalán nem indult el az első kocsi csütörtökön hajnalban, nyolc vonalon pedig csak késve. A BKV közleménye szerint hat órakor 36 vonalon lehetett késésre számítani.
jan. 7
6:27
Anita, csütörtök szépe (szon)
Anitának többen mondták már, hogy hasonlít egy ismert modell-műsorvezetőre, amit ő egyáltalán nem bán.
jan. 7
6:39
Hiller egyre tanácstalanabb? (168 Óra Online)
A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak - állítja a Magyar Nemzet.
jan. 7
6:45
Nem áldás az égiáldás (szon)
Erre nem mondhatjuk azt: majd az idő megoldja! Az utak, járdák hó- és jégmentesítése az ingatlantulajdonosoknak és bérlőknek nem csak ajánlott, törvényi kötelessége is. Dankó Mihály jegyzete
jan. 7
6:45
A héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor - Népszabadság (boon)
Napokon belül, akár még ezen a héten elindulhat a vagyonadó-kalkulátor az adóhivatal honlapján - értesült a lap.
jan. 7
6:47
Több lett a súlyadó is (szon)
Nyíregyháza – Január elseje mindig komoly árváltozásokat hoz, arról viszont nem hallottunk, hogy 2010-ben változik-e a súlyadó – érdeklődött Horváth Tibor, nyíregyházi olvasónk.
jan. 7
7:15
Halálos balesetet okozott egy rendőr (168 Óra Online)
Rendőr vezette azt a személygépkocsit, amely frontálisan ütközött szerda délután négy óra körül a 22-es számú főúton, Őrhalomnál egy személygépkocsival, melynek utasa az életét vesztette - írja a Független Hírügynökség.
jan. 7
7:21
Letartóztatták a "100 milliós" BKV-igazgatót (boon)
Őrizetbe vették a BKV volt humánpolitikai igazgatónőjét - zárolták a vagyonát is.
jan. 7
7:39
Hajnali lángra ébredtek Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - Korán keltek az Állomás tér egyik házának lakói csütörtök hajnalban Nyíregyházán, a lépcsőházban volt tűz.
jan. 7
7:48
Vége a számlajátéknak - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság úgy tudja: véget ért a "Tiszta Haszon" néven elindított számlás állami játék. A programot tavaly januárban indították el. A cél elsősorban a feketegazdaság visszaszorítása volt.
jan. 7
8:06
Több mint 30 vonalon késésben a buszok (MaHu)
A BKV hat órakor közölt adatai szerint 36 főváros busz vonalán kell késésre, fennakadásra számítani csütörtökön reggel.
jan. 7
8:24
Pénteken mi is megtudjuk miről üléseztek (MaHu)
Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője azt közölte, hogy az ülésen szóba kerül majd az elkövetkező időszak stratégiája, az ország gazdasági állapotának "feltérképezése", valamint a következő kormány előtt álló kihívások "listázása" is.
jan. 7
8:24
Őrizetben a BKV volt vezetője (orientpress)
Szerda este házkutatást tartottak, majd őrizetbe vették a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. Lakhelyén több iratot és a számítógépét is lefoglalták, bankszámláin 54 millió forintot meghaladó összeget zároltak.
jan. 7
8:27
A héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor (HVG)
Napokon belül, akár még ezen a héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor az adóhivatal honlapján - írja a Népszabadság csütörtöki számában.
jan. 7
8:33
BKV botrány: újabb gyanusítások várhatók (részletek, háttér) (Népszava)
Őrizetbe vette a rendőrség a BKV volt humánpolitikai igazgatóját: Szalainé Szilágyi Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. Emlékezetes: a személyzeti vezető végkielégítési ügye indította el tavaly nyáron a BKV-botrányok sorozatát, mivel kiderült, hogy az igazgató bruttó 86 millió forintot meghaladó végkielégítést vett fel jogosulatlanul, majd ezt követően a cég…
jan. 7
8:33
Ez történt szerdán Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a szerdai nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 7
8:42
Újságírói tanácsok Hillernek, számlajáték, fuvarozók - Lapszemle (orientpress)
A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak - értesült a Magyar Nemzet. A Népszabadság úgy tudja: a számlás kormányzati játék szép csendben véget ér, a kríziskezelő program folytatódik.
jan. 7
8:45
Őrizetbe vették a BKV volt HR-igazgatóját (HVG)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai szerdán este előállították a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, lakásán házkutatást tartottak, számítógépét, illetve több iratot lefoglaltak; a rendőrség honlapján közölt tájékoztatás szerint az ügyben napokon belül több személyt gyanúsítottként hallgatnak ki.
jan. 7
9:03
BKV: több mint 30 vonalon késésben a buszok (HVG)
Mintegy 30 BKV-járatnál kell késésekre számítani; a legtöbbet - akár fél órát - a gyáli járatokra, valamint a 102-es és a 239-es buszokra kell várni - derült ki a BKV csütörtök reggeli közleményéből.
jan. 7
9:09
Üdül a Fidesz (Népszava)
Siófokon ülésezik a Fidesz elnöksége ma és pénteken.
jan. 7
9:21
Vége az állami számlajátéknak (HVG)
Lezárult a „Tiszta Haszon" néven elindított, a feketegazdaság visszaszorítását célzó állami számlajáték, folytatása nem lesz - tudta meg a Népszabadság.
jan. 7
9:21
Pécs: Csúszás? 110 évhez képest nem számít... (168 Óra Online)
Hetek óta hirdetik óriásplakátok országszerte: Irány Pécs! Ami a kétkedőknek is azt üzeni: minden korábbi nehézség ellenére 2010. január 10-én elkezdődnek Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvényei. A megnyitóünnepségre – amelyet élőben közvetít az MTV – tízezreket várnak a szervezők, az eseményre külön élményvonatot is indítanak Budapestről. Az EKF-képhez szorosan hozzátartoznak…
jan. 7
9:23
Több mint 30 vonalon késnek a BKV-buszok (168 Óra Online)
A BKV hat órakor közölt adatai szerint 36 főváros busz vonalán kell késésre, fennakadásra számítani csütörtökön reggel.
jan. 7
9:27
Lecsapott a posta a sztrájkszervezőkre (Népszava)
Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette: a Kézbesítők Szakszervezetének felhívására 2009. december 22-én mintegy 150, december 23-án…
jan. 7
9:36
Felmondott a kézbesítők sztrájkját szervezőknek a posta (Infostart)
ogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Az elbocsátottak bírósághoz fordulnak.
jan. 7
9:39
Továbbra is elég lesz a középszintű érettségi a bejutáshoz (HVG)
Valószínűleg a következő években is be lehet majd jutni a legtöbb egyetemre és főiskolára középszintű érettségivel, ugyanis az Alkotmánybíróság elé került oktatási csomag adta volna meg a lehetőséget arra, hogy az egyes felsőoktatási intézmények 2012-től előírják a nehezebb vizsgát - írja a Népszabadság csütörtöki számában.
jan. 7
9:45
Semjén elárulta, hogy védték meg Orbán Viktort (Népszava)
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült, a Fidesz-KDNP szövetség pedig "a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója". A kereszténydemokrata politikus a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjúban arra az újságírói felvetésére, hogy a párt és a képviselőcsoport vezetőjeként már…
jan. 7
9:47
BKV: A csodálatos buszgyógyulások ellenére még mnindig sok jármű nem indult el (Népszava)
A felére csökkent a ki nem adott vagy késve forgalomba állított autóbuszok száma csütörtök reggel a BKV-nál a kedd reggeli adatokhoz képest. A kelenföldi buszgarázsban azonban még így is a dupla annyi busz vesztegelt, mint egy átlagos januári napon - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
jan. 7
9:48
OCÖ: politikai terrorizmus kezdõdött a cigányság ellen (C-Press)
Politikai terrorizmusnak nevezte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke azt, hogy fenyegetõ üzenetet és fehér port tartalmazó borítékot kapott a roma érdekképviseleti szervezet a reggeli postával.
jan. 7
9:54
BKV: A felére csökkent a ki nem adott buszok száma (Infostart)
A felére csökkent a ki nem adott vagy késve forgalomba állított autóbuszok száma csütörtök reggel a BKV-nál a kedd reggeli adatokhoz képest. A kelenföldi buszgarázsban azonban még így is a dupla annyi busz vesztegelt, mint egy átlagos januári napon.
jan. 7
9:57
Semjén: Gyurcsány amortizálása politikai feladat volt és sikerült (HVG)
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült, a Fidesz-KDNP szövetség pedig "a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója".
jan. 7
9:57
A minisztériumi dolgozók juttatásain nem spórolnak (168 Óra Online)
Hétszer annyi utalványt kap a gazdasági tárca portása, mint egy rendőrkapitány, 2,5 milliárd bónusz 10 tárcánál - írja a Blikk.
jan. 7
9:59
Fának csapódott a Renault, buszsofőr találta meg az áldozatot (HVG)
Halálos baleset történt szerda éjszaka Tatabányán, az 1-es számú főúton. Egy 48 éves férfi járt szerencsétlenül - adta hírül a police.hu.
jan. 7
10:15
Felmondott a kézbesítők sztrájkját szervezőknek a posta (HVG)
Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Az elbocsátott dolgozók munkaügyi bírósághoz fordulnak - mondta Lédeczy Lambert a Kézbesítők Szakszervezetének szintén…
jan. 7
10:21
Az árufuvarozáshoz kellenek a sínek (boon)
Budapest, Miskolc - A vonalakon jelenleg valamennyi sorompó-berendezés,és biztosítóberendezés üzemel.
jan. 7
10:21
Az iskolában kezdõdik a nemzet töredezettsége (C-Press)
Egy olyan társadalomban, ahol a különbözõ csoportok közötti kapcsolatok gyengék, maga a politikai nemzet válik töredezetté - áll Kertesi Gábor és Kézdi Gábor iskolai szegregációról szóló nemrég megjelent tanulmányában. A kutatók megállapítják, hogy a szegregáció oka elsõsorban az etnikai hovatartozás.
jan. 7
10:30
Sztrájkolókat küldött el a Posta (orientpress)
29 dolgozójától rendkívüli felmondás keretében vált meg csütörtökön a Magyar Posta - további 120 alkalmazottat pedig figyelmeztetésben részesített, válaszként a kézbesítők karácsony előtti sztrájkjára.
jan. 7
10:30
Felmondott a kézbesítők sztrájkját szervezőknek a posta (MaHu)
Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön.
jan. 7
10:32
Semjén: Gyurcsányt sikerült "amortizálni" (MaHu)
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült, a Fidesz-KDNP szövetség pedig "a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója".
jan. 7
10:33
Általános bizalomvesztés: nem volt karácsonyi eufória (HVG)
A korábbi évekkel ellentétben ezúttal december végére romlott az internetezők közhangulata – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A hvg.hu NetHangulat index a rekordnak számító 2009 novemberi értékhez képest 3 pontot csökkent, és az év végén 21 ponton állt – az optimisták aránya 12 százalék, azoké pedig, akik szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, 84 százalék volt.
jan. 7
10:33
Adóellenőrök szállták meg a köztereket (168 Óra Online)
Adóellenőrök lepték el az ünnepek alatt a közterületeken árusítókat Tolna, Baranya és Somogy megyékben. Elsősorban a nyugta- és számlaadást, az értékesített áruk eredetét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét kérték számon.
jan. 7
10:35
Ferihegyen csak a menetrend módosítások miatt van késés (HVG)
Ferihegyen csütörtökön még törtöltek londoni járatot, de már csak azért, mert az ottani repülőterek takarítása miatt módosítani kellett a menetrendeket - mondta Szilágyi Károly, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője.
jan. 7
10:39
Apad a Felső-Tisza (szon)
Az elmúlt napon átlagosan 4-7 mm csapadék hullott a vízgyűjtőn, a magasabb, hegyvidéki területeken hó, az alföldi területeken elsősorban eső formájában. A lehullott csapadék jelentősen nem befolyásolta a folyamatban lévő ár- és belvízvédelmi munkálatokat, de a külföldi vízgyűjtőn a folyók kismértékben újra áradnak.
jan. 7
10:41
Rénó ismét kiszagolta a cigit Szatmárcsekén (szon)
Szatmárcseke - Szerdán éjjel a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei egy földúton 20500 doboz ukrán zárjegyes cigatórettát találtak.
jan. 7
10:48
Újabb belvita az MDF-ben (Infostart)
Az MDF budapesti választmánya szerdai ülésén úgy döntött, visszahívják Szilassy Gábor Cézár elnökségi póttagot a párt országos választmányából.

Keresés