2010. január 7. csütörtök

jan. 7
4:57
Vényfelírás - épp csak a patikusoknak nem szóltak... (Alternatív Energia)
Sok patikus nem tud arról a tavaly október óta hatályos szabályváltozásról, amely a vényeken szereplő személyes adatok feltüntetéséről szól – legalábbis ez derült ki lapunk körkérdéséből. Az Alkotmánybíróság még tavaly márciusban megsemmisített két egészségügyi jogszabályt, és 2009 végéig adott haladékot a módosításra. A szaktárca azonban már októberben eleget tett a kötelezettségének. Azóta –…
jan. 7
5:15
Mesterházy Attila utalt rá, a válság indokolja, hogy a rászorulók további segítséget kapjanak (Alternatív Energia)
Bár januárban véget ért volna, Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt kérésére változatlan feltételekkel folytatódik a kríziskezelő program. A támogatásra szükség van, a munkanélküliség ugyanis ebben az évben még emelkedik, javulás csak jövőre várható. A KSH jelentése szerint tavaly év végén 115 ezerrel több munkanélküli volt, mint egy évvel korábban.
jan. 7
5:33
Gyorsan lett politikai tényező a Lehet Más a Politika - Áprilisban önállóan indulnak (Alternatív Energia)
Nagy meglepetést okozott a júniusi EP-választásokon a Lehet Más a Politika (LMP), amikor – néhány hónappal párttá alakulása után – 13 ezer szavazattal több voksot szerzett, mint a rendszerváltó SZDSZ. Kérdés, hogy idén tavasszal a parlamenti voksoláson újabb meglepetést okoznak-e azzal, hogy átlépik az ötszázalékos küszöböt. Schiffer András, a párt szóvivője korábban úgy nyilatkozott: 2014-re…
jan. 7
6:03
BKV: megkezdték a buszsofőrök kirúgását (168 Óra Online)
A szuper kontroll csoport minden telephelyen megkezdte a munkát, és tevékenységének köszönhetően máris lényegesen javult a helyzet - tudatta közleményében a BKV Zrt.
jan. 7
6:18
BKV-mizéria: sok vonalon ma sem indultak el az első buszok (Infostart)
Hét budapesti buszjárat vonalán nem indult el az első kocsi csütörtökön hajnalban, nyolc vonalon pedig csak késve. A BKV közleménye szerint hat órakor 36 vonalon lehetett késésre számítani.
jan. 7
6:39
Hiller egyre tanácstalanabb? (168 Óra Online)
A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak - állítja a Magyar Nemzet.
jan. 7
7:15
Halálos balesetet okozott egy rendőr (168 Óra Online)
Rendőr vezette azt a személygépkocsit, amely frontálisan ütközött szerda délután négy óra körül a 22-es számú főúton, Őrhalomnál egy személygépkocsival, melynek utasa az életét vesztette - írja a Független Hírügynökség.
jan. 7
7:39
125 milliót követel Újbuda a metróépítőktől (Metropol)
Az index.hu információi szerint az újbudai önkormányzat december végén felszólította a DBR Metró Projektigazgatóságot, hogy fizessen meg összesen 125 millió forint közterület-használati díjtartozást, amelyet kivitelezői 2008-ban és 2009-ben felhalmoztak. A DBR szerint a követelés jogos, de méltányosságot szeretne.
jan. 7
7:41
Házkutatás a BKV volt humánpolitikai igazgatójánál (Metropol)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai szerdán este előállították a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, lakásán házkutatást tartottak, számítógépét, illetve több iratot lefoglaltak; a rendőrség honlapján közölt tájékoztatás szerint az ügyben napokon belül több személyt gyanúsítottként hallgatnak ki.
jan. 7
7:43
Kastélyokat és iskolákat adna el a főváros (Metropol)
Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatja meg az idén a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK), az értékesítéstől több mint ötmilliárd forintnyi árbevételt remélnek - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.
jan. 7
7:45
BKV: több mint 30 vonalon késésben a buszok (Metropol)
Ma reggel nyolc óráig 142 autóbusz nem állt forgalomba. Továbbra is mintegy 30 BKV-járatnál kell késésekre számítani; a legtöbbet - akár fél órát - a gyáli járatokra, valamint a 102-es és a 239-es buszokra kell várni. Rendőrök vittek el egy dolgozót, mert elvágta az ablakmosó-vezetékeket.
jan. 7
7:47
Veszélyben a kis kórházak (Metropol)
Jelentősen szigorította a kórházak számára a gyógyításhoz előírt minimumfeltételeket az egészségügyi tárca. Az intézményeknek önbevallást kell benyújtaniuk a tisztiorvosi hivatalnak, a hatóság pedig záros határidőt szab a hiányok pótlására, de ha az elmarad, az OEP felmondja a finanszírozási szerződést.
jan. 7
7:48
Vége a számlajátéknak - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság úgy tudja: véget ért a "Tiszta Haszon" néven elindított számlás állami játék. A programot tavaly januárban indították el. A cél elsősorban a feketegazdaság visszaszorítása volt.
jan. 7
7:57
Estére járhatóak voltak a budapesti utak (Metropol)
Tegnap több mint száz munkagép dolgozott a fővárosban, hogy megtisztítsák a fő- és mellékutakat. Emellett hómunkásokat is felvett az FKF Zrt., akik délután a közjárdákat, közlépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket takarították le.
jan. 7
7:59
Árvíz után belvíz (Metropol)
Folyóink apadnak, de a belvízzel elöntött területek nagysága a hét végére megduplázódhat, Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter tájékoztatása szerint jelenleg 29 000 hektárt borít belvíz Magyarországon.
jan. 7
8:33
BKV botrány: újabb gyanusítások várhatók (részletek, háttér) (Alternatív Energia)
Őrizetbe vette a rendőrség a BKV volt humánpolitikai igazgatóját: Szalainé Szilágyi Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. Emlékezetes: a személyzeti vezető végkielégítési ügye indította el tavaly nyáron a BKV-botrányok sorozatát, mivel kiderült, hogy az igazgató bruttó 86 millió forintot meghaladó végkielégítést vett fel jogosulatlanul, majd ezt követően a cég…
jan. 7
9:09
Üdül a Fidesz (Alternatív Energia)
Siófokon ülésezik a Fidesz elnöksége ma és pénteken.
jan. 7
9:21
Pécs: Csúszás? 110 évhez képest nem számít... (168 Óra Online)
Hetek óta hirdetik óriásplakátok országszerte: Irány Pécs! Ami a kétkedőknek is azt üzeni: minden korábbi nehézség ellenére 2010. január 10-én elkezdődnek Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvényei. A megnyitóünnepségre – amelyet élőben közvetít az MTV – tízezreket várnak a szervezők, az eseményre külön élményvonatot is indítanak Budapestről. Az EKF-képhez szorosan hozzátartoznak…
jan. 7
9:23
Több mint 30 vonalon késnek a BKV-buszok (168 Óra Online)
A BKV hat órakor közölt adatai szerint 36 főváros busz vonalán kell késésre, fennakadásra számítani csütörtökön reggel.
jan. 7
9:27
Lecsapott a posta a sztrájkszervezőkre (Alternatív Energia)
Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette: a Kézbesítők Szakszervezetének felhívására 2009. december 22-én mintegy 150, december 23-án…
jan. 7
9:36
Felmondott a kézbesítők sztrájkját szervezőknek a posta (Infostart)
ogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Az elbocsátottak bírósághoz fordulnak.
jan. 7
9:45
Semjén elárulta, hogy védték meg Orbán Viktort (Alternatív Energia)
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült, a Fidesz-KDNP szövetség pedig "a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója". A kereszténydemokrata politikus a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjúban arra az újságírói felvetésére, hogy a párt és a képviselőcsoport vezetőjeként már…
jan. 7
9:47
BKV: A csodálatos buszgyógyulások ellenére még mnindig sok jármű nem indult el (Alternatív Energia)
A felére csökkent a ki nem adott vagy késve forgalomba állított autóbuszok száma csütörtök reggel a BKV-nál a kedd reggeli adatokhoz képest. A kelenföldi buszgarázsban azonban még így is a dupla annyi busz vesztegelt, mint egy átlagos januári napon - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
jan. 7
9:54
BKV: A felére csökkent a ki nem adott buszok száma (Infostart)
A felére csökkent a ki nem adott vagy késve forgalomba állított autóbuszok száma csütörtök reggel a BKV-nál a kedd reggeli adatokhoz képest. A kelenföldi buszgarázsban azonban még így is a dupla annyi busz vesztegelt, mint egy átlagos januári napon.
jan. 7
9:57
A minisztériumi dolgozók juttatásain nem spórolnak (168 Óra Online)
Hétszer annyi utalványt kap a gazdasági tárca portása, mint egy rendőrkapitány, 2,5 milliárd bónusz 10 tárcánál - írja a Blikk.
jan. 7
10:03
Semjén: Gyurcsányt sikerült amortizálni (Metropol)
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült, a Fidesz-KDNP szövetség pedig "a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója".
jan. 7
10:05
Benzintender: újabb MSZP-s haszonélvezője lehet? (Metropol)
A Fidesz tájékoztatást vár Kránitz László MSZP-s képviselőtől arról, hogy "valóban érdekelt-e a soproni OMV-benzinkút üzemeltetésében, így közvetlenül is haszonélvezője-e a magyar adófizetők számára rendkívül káros" kormányzati benzintendernek?
jan. 7
10:33
Adóellenőrök szállták meg a köztereket (168 Óra Online)
Adóellenőrök lepték el az ünnepek alatt a közterületeken árusítókat Tolna, Baranya és Somogy megyékben. Elsősorban a nyugta- és számlaadást, az értékesített áruk eredetét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét kérték számon.
jan. 7
10:39
Kirúgták a postássztrájk vezetőit (Metropol)
Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.
jan. 7
10:48
Újabb belvita az MDF-ben (Infostart)
Az MDF budapesti választmánya szerdai ülésén úgy döntött, visszahívják Szilassy Gábor Cézár elnökségi póttagot a párt országos választmányából.
jan. 7
11:06
BKV: Már szinte minden busz menetrend szerint jár (Infostart)
A BKV közlése szerint már alig van olyan busz, amely nem a menetrend szerint jár Budapesten.
jan. 7
11:15
Ismét fehér port kapott az OCÖ (Metropol)
Ismét fehér port tartalmazó borítékot kapott a napi postával az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ); a rendőrség vizsgálja az egyelőre ismeretlen anyagot.
jan. 7
11:51
Idén is lesz Sziget (Metropol)
Megszüntette a másodfokon eljáró bíróság a IV. kerület által a Sziget fesztivál ellen indított pert. Újabb nekifutásra sem sikerült Derce Tamás újpesti polgármesternek beszüntetni a Szigetet. A kerület vezetője 2002-ben indított támadást - birtokháborítás jogcímen - a fesztivál szervezői ellen.
jan. 7
11:53
Pörzse Sándor a Jobbik jelöltjeként indul (Metropol)
Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul a 2010-es parlamenti választásokon - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A pártelnök azt mondta, hogy az újságíró a főváros I. kerületében indul majd.
jan. 7
12:00
Fidesz: nem fogjuk tétlenül nézni az MSZP-s ejtőernyősöket (Infostart)
A Fidesz kormányra kerülése esetén nem fogja tétlenül nézni az MSZP-s "ejtőernyősöket és pártkomisszárokat" a fontos funkciókban - közölte Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a kormány alá tartozó szervek esetében a jogszabályok módosításával kell elérni, hogy "a végrehajtó hatalom keze ne legyen megkötve" e tekintetben.
jan. 7
12:03
Nemcsak kirúgták, nyomoznak is a rendőrezredes után? (168 Óra Online)
Mint ismeretes, nem hosszabbították meg a Nemzeti Nyomozó Irodához tartozó „döglött ügyek” osztálya vezetőjének, Kovács Lajos ezredesnek a szerződését. A legújabb, meg nem erősített sajtóhírek szerint Kovács Lajos ezredest államtitoksértésért feljelentették, mi több, a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatala vizsgálatot folytat ellene.
jan. 7
12:09
Jobbik-képviselő lehet Pörzse Sándor (Alternatív Energia)
Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul a 2010-es parlamenti választásokon - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A pártelnök azt mondta, hogy az újságíró a főváros I. kerületében indul majd.
jan. 7
12:21
Hoppá! Pálffy István már reggel is képernyőn (168 Óra Online)
Bereki Anikó és Pálffy István az MTV reggeli műsorának új arcai.
jan. 7
12:30
A magyarok fele alól kicsúszott a talaj (ATV)
Többek között ez is kiderül „A Fal leomlása utáni két évtized” című nemzetközi tanulmányból.
jan. 7
12:32
Mesterházy folytatná a krízisalap programot + videó (ATV)
A január végén befejeződő kríziskezelő program folytatását kérte a kormányfőtől Mesterházy Attila. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta: a krízisalap segíthet tompítani a válság hatásait
jan. 7
12:34
Tvrtko: itt most komoly szereptévesztés van (ATV)
Vujity Tvrtko is hozzászólt a "Király" 9 évvel ezelőtti tragikus halálával kapcsolatos bulvárvitához.
jan. 7
12:36
Véletlen? Belőttek a szocialista polgármester házába + videó (ATV)
Mint beszámoltunk róla, hétfő este rálőttek az érsekhalmi szocialista polgármester házára.
jan. 7
12:36
Helyreállt a buszközlekedés a fővárosban (Infostart)
Ma reggel majdnem feleannyi busz maradt a BKV garázsaiban, mint kedden, ám az egyik alkalmazottat a rendőrök vitték el, mert több buszon is elvágta az ablakmosó folyadék vezetékét. A szakszervezetek és a menedzsment egyelőre nem jutott egyezségre a jövő hét kedden várható sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról sem, így nem lehet tudni, hogy jár-e majd egyáltalán bármi. A felek holnap délelőtt…
jan. 7
12:38
Durva! Túl szigorúan bánt vele az anyja, megölette (ATV)
Az amerikai tini barátját bérelte fel, aki halára szurkálta a nőt.
jan. 7
12:40
Sztrájkoltak a postások, elbocsátották őket (ATV)
A menesztett dolgozók többsége szakszervezeti vezető, illetve tisztségviselő.
jan. 7
12:42
A biztonságiak csempészték a bombát az utas bőröndjébe + videó (ATV)
Írországban őrizetbe vettek, majd elengedtek egy szlovák férfit, aki tudtán kívül bombát csempészett fel a hétvégén egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre.
jan. 7
12:44
„Politikai terror” Kolompár a „fehér poros támadásról” + videó (ATV)
Nincs ma olyan párt Magyarországon, amely felvállalná a romaügyet akkor, mikor ilyen cigányellenes hangulat van hazánkban. Ez azonban hozzájárul a szélsőségesek erősödéséhez – mondta Kolompár Orbán.
jan. 7
12:45
Két csatorna jelentkezett a vb-meccsekre (Metropol)
A csütörtök déli határidőig két csatorna jelentkezett a Magyar Televíziónál az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítési csomagjára.
jan. 7
12:46
Nemi életével kérkedett a TV2 sztárja. Megbüntethetik a csatornát (ATV)
Korábban 5 milliót fizetett a csatorna Liptai miatt.
jan. 7
12:48
„Nincs annyi fasiszta, mint ahányan a Jobbikra szavaztak” + videó (ATV)
A rendvágy igénye jogos, de lehet rá gyilkos rendetlenséget, törvénytelenséget, sőt, a szabadság megfosztását hozó választ adni.

Keresés