2010. január 7. csütörtök

jan. 7
4:57
Vényfelírás - épp csak a patikusoknak nem szóltak... (Népszava)
Sok patikus nem tud arról a tavaly október óta hatályos szabályváltozásról, amely a vényeken szereplő személyes adatok feltüntetéséről szól – legalábbis ez derült ki lapunk körkérdéséből. Az Alkotmánybíróság még tavaly márciusban megsemmisített két egészségügyi jogszabályt, és 2009 végéig adott haladékot a módosításra. A szaktárca azonban már októberben eleget tett a kötelezettségének. Azóta –…
jan. 7
5:15
Mesterházy Attila utalt rá, a válság indokolja, hogy a rászorulók további segítséget kapjanak (Népszava)
Bár januárban véget ért volna, Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt kérésére változatlan feltételekkel folytatódik a kríziskezelő program. A támogatásra szükség van, a munkanélküliség ugyanis ebben az évben még emelkedik, javulás csak jövőre várható. A KSH jelentése szerint tavaly év végén 115 ezerrel több munkanélküli volt, mint egy évvel korábban.
jan. 7
5:33
Gyorsan lett politikai tényező a Lehet Más a Politika - Áprilisban önállóan indulnak (Népszava)
Nagy meglepetést okozott a júniusi EP-választásokon a Lehet Más a Politika (LMP), amikor – néhány hónappal párttá alakulása után – 13 ezer szavazattal több voksot szerzett, mint a rendszerváltó SZDSZ. Kérdés, hogy idén tavasszal a parlamenti voksoláson újabb meglepetést okoznak-e azzal, hogy átlépik az ötszázalékos küszöböt. Schiffer András, a párt szóvivője korábban úgy nyilatkozott: 2014-re…
jan. 7
6:03
BKV: megkezdték a buszsofőrök kirúgását (168 Óra Online)
A szuper kontroll csoport minden telephelyen megkezdte a munkát, és tevékenységének köszönhetően máris lényegesen javult a helyzet - tudatta közleményében a BKV Zrt.
jan. 7
6:09
Vitából lövöldözés a XVIII. kerületben (boon)
Egy vita miatt lõtt rá egy XVIII. kerületi férfi házára szerdán délután Budapesten egy társaság tagjai. A ház tulajdonosa és a háromfõs csoport elõzõleg egy gumijavító mûhelynél vesztek össze valamin, a társaság a házáig követte a vitapartnert, majd ott köveket dobáltak az udvarára és feltehetõen egy gázpisztollyal…
jan. 7
6:18
BKV-mizéria: sok vonalon ma sem indultak el az első buszok (Inforádió)
Hét budapesti buszjárat vonalán nem indult el az első kocsi csütörtökön hajnalban, nyolc vonalon pedig csak késve. A BKV közleménye szerint hat órakor 36 vonalon lehetett késésre számítani.
jan. 7
6:27
Anita, csütörtök szépe (szon)
Anitának többen mondták már, hogy hasonlít egy ismert modell-műsorvezetőre, amit ő egyáltalán nem bán.
jan. 7
6:39
Hiller egyre tanácstalanabb? (168 Óra Online)
A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak - állítja a Magyar Nemzet.
jan. 7
6:45
Nem áldás az égiáldás (szon)
Erre nem mondhatjuk azt: majd az idő megoldja! Az utak, járdák hó- és jégmentesítése az ingatlantulajdonosoknak és bérlőknek nem csak ajánlott, törvényi kötelessége is. Dankó Mihály jegyzete
jan. 7
6:45
A héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor - Népszabadság (boon)
Napokon belül, akár még ezen a héten elindulhat a vagyonadó-kalkulátor az adóhivatal honlapján - értesült a lap.
jan. 7
6:47
Több lett a súlyadó is (szon)
Nyíregyháza – Január elseje mindig komoly árváltozásokat hoz, arról viszont nem hallottunk, hogy 2010-ben változik-e a súlyadó – érdeklődött Horváth Tibor, nyíregyházi olvasónk.
jan. 7
7:15
Halálos balesetet okozott egy rendőr (168 Óra Online)
Rendőr vezette azt a személygépkocsit, amely frontálisan ütközött szerda délután négy óra körül a 22-es számú főúton, Őrhalomnál egy személygépkocsival, melynek utasa az életét vesztette - írja a Független Hírügynökség.
jan. 7
7:21
Letartóztatták a "100 milliós" BKV-igazgatót (boon)
Őrizetbe vették a BKV volt humánpolitikai igazgatónőjét - zárolták a vagyonát is.
jan. 7
7:24
A szerbek tegnap ünnepelték a szentestét (teol)
Szerdán volt a szenteste, csütörtökön és pénteken ünneplik a karácsonyt a pravoszláv egyház hívei, így a medinai szerbek is: a Juliánusz naptár szerint Jézus születésének ünnepe január 7-8-ra esik.
jan. 7
7:39
Hajnali lángra ébredtek Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - Korán keltek az Állomás tér egyik házának lakói csütörtök hajnalban Nyíregyházán, a lépcsőházban volt tűz.
jan. 7
7:48
Vége a számlajátéknak - lapszemle (Inforádió)
A Népszabadság úgy tudja: véget ért a "Tiszta Haszon" néven elindított számlás állami játék. A programot tavaly januárban indították el. A cél elsősorban a feketegazdaság visszaszorítása volt.
jan. 7
8:06
Több mint 30 vonalon késésben a buszok (ma.hu)
A BKV hat órakor közölt adatai szerint 36 főváros busz vonalán kell késésre, fennakadásra számítani csütörtökön reggel.
jan. 7
8:15
Megújul Salgótarján belvárosa (fidesz)
Megújul Salgótarján 1960-as években kialakított belvárosa - közölte a város polgármestere.
jan. 7
8:24
Pénteken mi is megtudjuk miről üléseztek (ma.hu)
Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője azt közölte, hogy az ülésen szóba kerül majd az elkövetkező időszak stratégiája, az ország gazdasági állapotának "feltérképezése", valamint a következő kormány előtt álló kihívások "listázása" is.
jan. 7
8:24
Őrizetben a BKV volt vezetője (orientpress)
Szerda este házkutatást tartottak, majd őrizetbe vették a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. Lakhelyén több iratot és a számítógépét is lefoglalták, bankszámláin 54 millió forintot meghaladó összeget zároltak.
jan. 7
8:27
A héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor (HVG)
Napokon belül, akár még ezen a héten elindulhat a vagyonadó kalkulátor az adóhivatal honlapján - írja a Népszabadság csütörtöki számában.
jan. 7
8:33
BKV botrány: újabb gyanusítások várhatók (részletek, háttér) (Népszava)
Őrizetbe vette a rendőrség a BKV volt humánpolitikai igazgatóját: Szalainé Szilágyi Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. Emlékezetes: a személyzeti vezető végkielégítési ügye indította el tavaly nyáron a BKV-botrányok sorozatát, mivel kiderült, hogy az igazgató bruttó 86 millió forintot meghaladó végkielégítést vett fel jogosulatlanul, majd ezt követően a cég…
jan. 7
8:33
Lemondásra szólították fel párttársai Ózd polgármesterét (fidesz)
Az MSZP ózdi elnöksége lemondásra szólította fel Benedek Mihály Ózd szintén MSZP-s polgármesterét, aki azonban posztján akar maradni - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.
jan. 7
8:33
Ez történt szerdán Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a szerdai nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 7
8:35
Világgazdaság: veszélyben a kis kórházak (fidesz)
Jelentősen szigorította a kórházak számára a gyógyításhoz előírt minimumfeltételeket az egészségügyi tárca. Az intézményeknek önbevallást kell benyújtaniuk a tisztiorvosi hivatalnak, a hatóság pedig záros határidőt szab a hiányok pótlására, de ha az elmarad, az OEP felmondja a finanszírozási szerződést - írja a Világgazdaság csütörtöki számában.
jan. 7
8:37
Egyiptomi merénylet kopt karácsonykor (fidesz)
Az éjféli karácsonyi miséről távozó kopt keresztény hívőkre nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek egy dél-egyiptomi városban, s kioltották legalább hét ember életét.
jan. 7
8:39
BKV: több buszvonalon nem indult el az első kocsi csütörtökön (fidesz)
Hét budapesti buszjárat vonalán nem indult el az első kocsi csütörtökön hajnalban, nyolc vonalon pedig csak késve - közölte a BKV.
jan. 7
8:42
Újságírói tanácsok Hillernek, számlajáték, fuvarozók - Lapszemle (orientpress)
A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak - értesült a Magyar Nemzet. A Népszabadság úgy tudja: a számlás kormányzati játék szép csendben véget ér, a kríziskezelő program folytatódik.
jan. 7
8:45
Őrizetbe vették a BKV volt HR-igazgatóját (HVG)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai szerdán este előállították a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, lakásán házkutatást tartottak, számítógépét, illetve több iratot lefoglaltak; a rendőrség honlapján közölt tájékoztatás szerint az ügyben napokon belül több személyt gyanúsítottként hallgatnak ki.
jan. 7
8:51
Ülésezik a Fidesz elnöksége (fidesz)
Siófokon ülésezik a Fidesz elnöksége csütörtökön és pénteken.
jan. 7
8:51
Adóellenőrök szállták meg a köztereket (teol)
Adóellenőrök lepték el az ünnepek alatt a közterületeken árusítókat Tolna, Baranya és Somogy megyékben. Elsősorban a nyugta- és számlaadást, az értékesített áruk eredetét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét kérték számon.
jan. 7
8:53
Minden ötödik guantánamói fogoly ismét a terrorizmust választja (fidesz)
A guantánamói börtöntábor szabadon engedett foglyai közül minden ötödik ismét terrorizmusra adja a fejét - közölték szerdán washingtoni illetékesek egy védelmi minisztériumi jelentésre hivatkozva.
jan. 7
8:53
Interneten is tájékoztatják az olvasókat (teol)
Sikerrel járt a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Gyönk Város Önkormányzatával közös pályázata, amelyet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó Expressz” címmel meghirdetett programra nyújtott be.
jan. 7
8:55
Ismét a Mol a legnagyobb magyar vállalat (fidesz)
A HVG Top 500-as vállalati listáján az első helyen a tavalyi évhez hasonlóan a Mol végzett, míg árbevétele alapján a második legnagyobb vállalat az Audi Hungária, a harmadik pedig az E.ON Földgáz Trade lett - közölte a HVG.
jan. 7
8:57
Több MSZP-s képviselő is jól jár az OMV-benzintenderrel? (fidesz)
jan. 7
8:59
Több MSZP-s képviselő is jól jár az OMV-benzintenderrel? (fidesz)
Több sajtóorgánum szerint újabb MSZP-s képviselőről derült ki, hogy anyagilag is érintett a botrányba fulladt kormányzati OMV-benzintenderben. Laboda Gábor után a soproni Kránitz László MSZP-s országgyűlési képviselőről is azt írják, hogy OMV-kút üzemeltetésében érdekelt - hívja fel a figyelmet közleményében Kontrát Károly.
jan. 7
9:01
A külföldi szakértőket megdöbbentette a szlovák reptéri kísérlet (fidesz)
Az ír hatóságokat kihozta a sodrából, a külföldi szakértőket pedig sokkolta a szlovák biztonsági szolgálat félresikerült repülőtér-biztonsági kísérlete, melynek során nyolc légi utas feladott poggyászába robbanóanyagot és bombaalkatrészeket csempésztek, s azután - noha egyet nem találtak meg - hagyták felszállni a gépet.
jan. 7
9:03
BKV: több mint 30 vonalon késésben a buszok (HVG)
Mintegy 30 BKV-járatnál kell késésekre számítani; a legtöbbet - akár fél órát - a gyáli járatokra, valamint a 102-es és a 239-es buszokra kell várni - derült ki a BKV csütörtök reggeli közleményéből.
jan. 7
9:09
Üdül a Fidesz (Népszava)
Siófokon ülésezik a Fidesz elnöksége ma és pénteken.
jan. 7
9:09
Az ombudsman szerint tanulhatna hibáiból a rendőrség (fidesz)
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a rendőrség legfelső vezetésében még mindig vannak olyanok, akik nem tűrik el a kritikát, és nem ismerik el a hibákat. Szabó Máté erről a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt.
jan. 7
9:11
Görögország nem kért és nem is kér mentőövet az EU-tól (fidesz)
Ismételten elbizonytalanította a pénzpiacokat Görögország pénzügyi helyzetével kapcsolatban, hogy a balkáni országba érkeztek az EU és az Európai Központi Bank képviselői, és az EKB egyik képviselője úgy nyilatkozott, hogy Görögország nem számíthat az EU segítségére.
jan. 7
9:13
Ukrajna átutalta az orosz gázszámla ellenértékét (fidesz)
Ukrajna a tervezettnél korábban, már szerdán átutalta a decemberi orosz gázszállítás közel 900 millió dolláros ellenértékét - jelentette be az ukrán gázipari cég, a Naftogaz kedden.
jan. 7
9:15
Őrizetbe vették a BKV volt személyzeti vezetőjét (fidesz)
jan. 7
9:17
Drága tanácsok Hillernek (fidesz)
jan. 7
9:19
Osztrák olajMolekulák (fidesz)
Húsz éve a Mol kútjainál tankolják a magyar állami szervezetek autóit. Most úgy volt, hogy másként lesz. Megtörtént ugyanis az, amit nem sokan vártak. Az az osztrák OMV győzött az üzemanyagtenderen, amelyik nemrég még be akarta kebelezni a Magyar Olaj- és Gázipari (Mol) Nyrt.-t.
jan. 7
9:21
Vége az állami számlajátéknak (HVG)
Lezárult a „Tiszta Haszon" néven elindított, a feketegazdaság visszaszorítását célzó állami számlajáték, folytatása nem lesz - tudta meg a Népszabadság.
jan. 7
9:21
Nem érdemes vesződni az ingatlanadó-kalkulátorral (fidesz)
jan. 7
9:21
Pécs: Csúszás? 110 évhez képest nem számít... (168 Óra Online)
Hetek óta hirdetik óriásplakátok országszerte: Irány Pécs! Ami a kétkedőknek is azt üzeni: minden korábbi nehézség ellenére 2010. január 10-én elkezdődnek Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvényei. A megnyitóünnepségre – amelyet élőben közvetít az MTV – tízezreket várnak a szervezők, az eseményre külön élményvonatot is indítanak Budapestről. Az EKF-képhez szorosan hozzátartoznak…
jan. 7
9:23
Nem érdemes vesződni az ingatlanadó-kalkulátorral (fidesz)
Egy leendő Fidesz-kormány egyik legelső döntése lesz a rendkívül igazságtalan ingatlanadó eltörlése.
jan. 7
9:23
Több mint 30 vonalon késnek a BKV-buszok (168 Óra Online)
A BKV hat órakor közölt adatai szerint 36 főváros busz vonalán kell késésre, fennakadásra számítani csütörtökön reggel.

Keresés