2010. január 2. szombat

jan. 2
5:06
Mi drágult, mi lett olcsóbb? Itt megtudhatja + videó (ATV)
Szinte mindenkit érintenek a változások.
jan. 2
5:18
50 új mobil traffipax figyeli az utakat országszerte (168 Óra Online)
A közúti közlekedésben résztvevők biztonságának javítása érdekében a rendőrség 50 darab új mobil sebességmérő készüléket állított rendszerbe - adta hírül a Police.hu.
jan. 2
5:18
Sólyom László szerint a választás nagy esély, ám csupán a kezdet (Népszava)
Vallási és asztrológiai példákon szemléltette a politikai változás szükségességét újévi, ünnepi beszédében a köztársasági elnök. Sólyom László úgy vélte: a társadalom megbékéléséhez új hangvételű kormányzásra, és új típusú ellenzékiségre van szükség. Szerinte a választás a változás reményét nyújtja, ahogy a közelmúlt országos szavazásai – a népszavazás és az európai parlamenti választás – már…
jan. 2
5:24
Rendbe tenné életét a tragikusan elhunyt magyar énekes fia. Mit tervez? (ATV)
Nem szeretne olyan rossz évet mint a tavalyi.
jan. 2
5:36
"Mást se teszek, mióta külügyminiszter lettem, mint a magyar nemzeti érdekeket érvényesítem" (Népszava)
Mindig is a magyar érdekek érvényesítését tartotta legfontosabb feladatának Balázs Péter külügyminiszter. A szlovák–magyar viszonyról szólva elmondta, újabb kétoldalú kormányfői találkozó nincs napirenden. Mint fogalmazott, reális a veszélye annak, hogy január 1-jétől pénzbüntetéssel sújtják Szlovákiában azt a magyart, aki megszegi az államnyelvtörvényt. Elismerte, Pozsony nem tartotta magát az…
jan. 2
5:54
A legnagyobb ellenzéki párt a vízión kívül kevés konkrétumot árul el programjáról (Népszava)
Felelősségre vonásról, illegitim, a válságot elmélyítő kormányról, a Fideszt váró választókról beszéltek 2009-ben szinte egész éven át a legnagyobb ellenzéki párt politikusai. Kezdetben előre­hozott választásokat sürgettek, majd elkezdtek arról beszélni, hogy mit törölnének el, ha végre kormányra kerülnének. A tavalyi év vége felé azonban már nem igazán tudtak újat mondani, hiszen a fideszes…
jan. 2
5:56
Februárban - négy és fél évvel a felavatás után - a Legfelsőbb Bíróság mondja ki a végső szót a turulszobor sorsáról (Népszava)
Négy és fél év után, a jövő hónapban végleg eldől a hegyvidéki turulszobor sorsa. A Legfelsőbb Bíróság (LB) mond ítéletet a jogellenesen emelt hegyvidéki szoborról, a döntés ellen pedig nem lehet fellebbezni, azt végre kell hajtani. Az LB felülvizsgálati eljárásban vizsgálja az építési engedély és fővárosi jóváhagyás nélkül állított műalkotás sorsát, melyet az utóbbi években már jogerős ítélet…
jan. 2
7:48
2010-ben hatheti bérével többet visz haza egy átlagdolgozó (ATV)
Több tucat jogszabályi változott meg január elsejétől.
jan. 2
7:50
Húsvágó bárddal támadt a fiára egy fészerlaki férfi, mert nem koccintott vele (ATV)
Korábban is rendszeresek voltak a veszekedések közöttük.
jan. 2
8:36
2010: pesszimisták a magyarok (168 Óra Online)
Nagyon nehéz évre számít 2010-ben a magyarok több mint 40 százaléka - olvasható a Szonda Ipsos az MTV számára készített felmérésében.
jan. 2
8:45
A szocialista kormány nem teljesítette az MSZOSZ elvárásait? (MaHu)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
9:03
Új KRESZ - milyen változásokra kell figyelniük a közlekedőknek? (Infostart)
Több mint 60 ponton változik péntektől a KRESZ, főleg a gyalogosok és a kerékpárosok érdekében. Az InfoRádió által megkérdezett független közlekedésbiztonsági szakértő szerint régóta szükséges változás lép életbe, ám hozzátette: a módosítások nem mindig szolgálják a közlekedők biztonságát.
jan. 2
9:18
Robbanás történt egy szilveszteri bulin, kilencen kórházba kerültek + videó (ATV)
Robbanás történt egy szilveszteri mulatságon. Szigetszentmiklóson egy pincében mintegy 50-en búcsőúztatták az óévet, amikor a tulajdonos szerint az egyik vendég meggyújtotta a hangszigetelő szivacsot.
jan. 2
9:30
Nem lesz választási együttműködés az MSZOSZ és a szocialista párt között? (168 Óra Online)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
9:57
Félig üres vagy félig teli - kevesebb lett a magyar bor 2009-ben (MaHu)
Az éves átlagnál valamivel kevesebb, 3-3,5 millió hektoliter bor érik a pincékben a 2009-es szüretet követően, miközben a hazai borfogyasztás egyes becslések szerint átlagosan évente 3 millió hektoliter.
jan. 2
10:06
Több mint ötszáz határozatot hozott az OVB tavaly (Népszava)
Tavaly 504 határozatot hozott az Országos Választási Bizottság (OVB), ezek közül 150 a júniusi európai parlamenti (EP) választással kapcsolatban született.
jan. 2
10:12
Megint megdőlt a melegrekord (ATV)
Kis híján kilencven éve nem volt ennyire enyhe az új év hajnala, mint most.
jan. 2
10:14
Élő adásban bakiztak a magyar műsorvezetők! Összeállítás + videó (ATV)
„Talán elnézik nekünk, hogy ennyi vendég között, előtt, után néha bakizunk.”
jan. 2
10:24
A lakosság jelentős része azt várta, hogy felgyorsul a felzárkózás Európához (Népszava)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
10:30
Izraeli légicsapás a Gázai övezetre (ATV)
Négy célpontra mértek csapást.
jan. 2
10:33
A nyomtatott sajtó nem tudja visszacsábítani az internetezőket - lapszemle (Infostart)
Nem sok jó hírrel szolgál a napilapok jövőjét illetően az a felmérés, amelyet a Népszabadság megbízásából készített a MASMI Hungary Piackutató Intézet még tavaly novemberben.
jan. 2
10:42
Egyetlen tűzoltóautó sem marad üzemanyag nélkül (Népszava)
Egyetlen tűzoltóautó sem marad üzemanyag nélkül, a testület továbbra is maradéktalanul ellátja feladatait - közölte a Magyar Tűzoltószövetség szóvivője szombaton arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
10:48
Szilveszteri mérleg: egy halálra gázolt, tucatnyi eltűnt kutya + videó (ATV)
Az eltűnt ebek előkerítése még hetekig munkát ad az állatvédőknek.
jan. 2
10:57
Mozdonnyal ütközött egy autó (HVG)
Hárman megsérültek a Somogy megyei Antalmajorban szombat délelőtt, amikor egy lámpa és sorompó nélküli vasúti átjáróban mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 2
11:18
A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (Népszava)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:24
Botrány! Átírta a Himnuszt az RTL Klub sztárja (ATV)
„Letöröltem róla a vastag porréteget.”
jan. 2
11:27
Mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi - három sérült (MaHu)
Hárman megsérültek a Somogy megyei Antalmajorban szombat délelőtt, amikor egy lámpa és sorompó nélküli vasúti átjáróban mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse az MTI-vel.
jan. 2
11:27
Árhullám: harmadfokú a készültség a Körösön (Infostart)
Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Fekete-, a Fehér- és a Kettős-Körös mentén. Az árhullám a vízgyűjtő területen az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és a hó olvadása miatt indult el a kelet-magyarországi folyókon.
jan. 2
11:29
Kormányszóvivő: a rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (MaHu)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton az MTI-nek, arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:33
A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (HVG)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak – jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton, arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:42
„Nem költözhettünk a központba, mert cigányok vagyunk” (ATV)
Az önkormányzat az utolsó pillanatban megvette az ingatlant.
jan. 2
12:00
Robbanás egy szilveszteri bulin + videó (ATV)
A tulajdonos szerint egy vendég meggyújtotta a hangszigetelő szivacsot.
jan. 2
12:03
Torlódás a röszkei határátkelőhelyen (Infostart)
Torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepek után Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt; szombat délelőtt egy órát kellet várniuk az utazóknak, a sor azonban várhatóan növekedni fog - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője
jan. 2
12:36
Erős lehűlés, viharos szél, havazás (ATV)
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
jan. 2
12:45
Szigetszentmiklósi tűz: a tulajdonos szerint minden rendben volt (HVG)
A benyújtott fellebbezés révén folyamatban volt a működési engedély megszerzése arra a szigetszentmiklósi pincehelyiségre, amely korábban huzamos ideig tekepálya- és biliárdklubként üzemelt – közölte szombaton a szilveszter éjjel kigyulladt ingatlan tulajdonosa.
jan. 2
13:15
Torlódás a röszkei határátkelőhelyen (MaHu)
Torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepek után Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt; szombat délelőtt egy órát kellet várniuk az utazóknak, a sor azonban várhatóan növekedni fog - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
jan. 2
13:15
Csányi Vilmos: Nem a legjobb, hanem a magát legjobbnak mutató vezetőt választjuk meg (Infostart)
A rendszerváltás egyik hátrányos következménye az együttműködés és a közösségek hiánya - mondta az InfoRádióban Csányi Vilmos. Az etológus szerint a modern társadalmak nem a legjobb, hanem a magát legjobbnak mutató vezetőt választják ki a fontos feladatokra.
jan. 2
13:17
Leugrott egy férfi a vonatról a Keleti Pályaudvaron (MaHu)
A vonat alá került, amikor leugrott egy férfi az induló szerelvényről a Keleti Pályaudvaron; a férfi zúzódásos sérüléseket szenvedett - közölte a MÁV sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.
jan. 2
13:39
Ki hol tankol? Ezer intézményt érint a központosított közbeszerzés (168 Óra Online)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton az MTI-nek, arra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
13:48
A Twitteren próbálja népszerűségét növelni a miniszterelnök (ATV)
A japán kormányfő az emberek és a politikusok közötti szakadék áthidalásának reményében indította a blogot.
jan. 2
13:50
Viperával támadt a rabló (ATV)
Kifosztotta a belvárosi játékterem kasszáját.
jan. 2
14:09
Viperával raboltak ki egy játéktermet Budapesten (MaHu)
Viperával rabolt ki egy játéktermet egy férfi Budapesten szombaton - közölte a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 2
14:15
Eső és havazás várható (HVG)
Vasárnap estig számíthatunk még esőre, de egyre inkább havazás várható az országban. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körül lesz.
jan. 2
14:24
Nistelrooy a Liverpoolnál köthet ki? (ATV)
Az FC Liverpoolt érdekelné a holland csatár, aki szükség esetén megfelelően tudná helyettesíteni Fernando Torrest.
jan. 2
14:33
Meghalt a vonatról leugró férfi (HVG)
A vonat alá került, amikor leugrott egy férfi az induló szerelvényről a Keleti Pályaudvaron; a férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni.
jan. 2
14:42
Több mint 360 járművel elindult a 31. Dakar-rali (ATV)
A világ legnehezebb autós terepversenyét másodszor rendezik dél- amerikai helyszínen.
jan. 2
14:44
Egy autista fiút tartanak a világ egyik legtehetségesebb szörfösének (ATV)
A fiatalember csak a vízben érzi jól magát, a szárazföldön nem tud mit kezdeni a körülötte zajló dolgokkal.
jan. 2
14:45
Újabb borzasztó vonatbaleset - szerencsétlenül ugrott, a szerelvény alá került (MaHu)
A vonat alá került, amikor leugrott egy férfi az induló szerelvényről a Keleti Pályaudvaron; a férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni.
jan. 2
14:46
Leugrott a vonatról a Keletiben, meghalt (ATV)
Feltehetően azért ugrott le, mert rájött, hogy rossz vonatra szállt.
jan. 2
14:48
Az elmúlt évtized a természeti katasztrófák éve volt? (ATV)
Földrengés, forgószél és aztán a cunami: emberek százezrei váltak áldozatává az elmúlt évtizedben a természeti katasztrófáknak.

Keresés