2010. január 2. szombat

jan. 2
5:06
Mi drágult, mi lett olcsóbb? Itt megtudhatja + videó (ATV)
Szinte mindenkit érintenek a változások.
jan. 2
5:18
50 új mobil traffipax figyeli az utakat országszerte (168 Óra Online)
A közúti közlekedésben résztvevők biztonságának javítása érdekében a rendőrség 50 darab új mobil sebességmérő készüléket állított rendszerbe - adta hírül a Police.hu.
jan. 2
5:18
Sólyom László szerint a választás nagy esély, ám csupán a kezdet (Népszava)
Vallási és asztrológiai példákon szemléltette a politikai változás szükségességét újévi, ünnepi beszédében a köztársasági elnök. Sólyom László úgy vélte: a társadalom megbékéléséhez új hangvételű kormányzásra, és új típusú ellenzékiségre van szükség. Szerinte a választás a változás reményét nyújtja, ahogy a közelmúlt országos szavazásai – a népszavazás és az európai parlamenti választás – már…
jan. 2
5:24
Rendbe tenné életét a tragikusan elhunyt magyar énekes fia. Mit tervez? (ATV)
Nem szeretne olyan rossz évet mint a tavalyi.
jan. 2
5:36
"Mást se teszek, mióta külügyminiszter lettem, mint a magyar nemzeti érdekeket érvényesítem" (Népszava)
Mindig is a magyar érdekek érvényesítését tartotta legfontosabb feladatának Balázs Péter külügyminiszter. A szlovák–magyar viszonyról szólva elmondta, újabb kétoldalú kormányfői találkozó nincs napirenden. Mint fogalmazott, reális a veszélye annak, hogy január 1-jétől pénzbüntetéssel sújtják Szlovákiában azt a magyart, aki megszegi az államnyelvtörvényt. Elismerte, Pozsony nem tartotta magát az…
jan. 2
5:54
A legnagyobb ellenzéki párt a vízión kívül kevés konkrétumot árul el programjáról (Népszava)
Felelősségre vonásról, illegitim, a válságot elmélyítő kormányról, a Fideszt váró választókról beszéltek 2009-ben szinte egész éven át a legnagyobb ellenzéki párt politikusai. Kezdetben előre­hozott választásokat sürgettek, majd elkezdtek arról beszélni, hogy mit törölnének el, ha végre kormányra kerülnének. A tavalyi év vége felé azonban már nem igazán tudtak újat mondani, hiszen a fideszes…
jan. 2
5:56
Februárban - négy és fél évvel a felavatás után - a Legfelsőbb Bíróság mondja ki a végső szót a turulszobor sorsáról (Népszava)
Négy és fél év után, a jövő hónapban végleg eldől a hegyvidéki turulszobor sorsa. A Legfelsőbb Bíróság (LB) mond ítéletet a jogellenesen emelt hegyvidéki szoborról, a döntés ellen pedig nem lehet fellebbezni, azt végre kell hajtani. Az LB felülvizsgálati eljárásban vizsgálja az építési engedély és fővárosi jóváhagyás nélkül állított műalkotás sorsát, melyet az utóbbi években már jogerős ítélet…
jan. 2
7:48
2010-ben hatheti bérével többet visz haza egy átlagdolgozó (ATV)
Több tucat jogszabályi változott meg január elsejétől.
jan. 2
7:50
Húsvágó bárddal támadt a fiára egy fészerlaki férfi, mert nem koccintott vele (ATV)
Korábban is rendszeresek voltak a veszekedések közöttük.
jan. 2
8:36
2010: pesszimisták a magyarok (168 Óra Online)
Nagyon nehéz évre számít 2010-ben a magyarok több mint 40 százaléka - olvasható a Szonda Ipsos az MTV számára készített felmérésében.
jan. 2
8:36
Dia, szombat szépe (szon)
Dia reméli, hogy az új esztendő csupa kellemes meglepetést tartogat majd számára.
jan. 2
8:38
Aranyat nyíló Rózsa (szon)
Visszapillantó megyénk 2009-es sportéletére, 4. rész (október–december): Nyíregyházi világbajnok karatéban, ismét tétmeccsre jöttek a veszprémi kézilabdázók.
jan. 2
8:40
A 2009-es év vállalkozói (szon)
Kik voltak a legsikeresebb vállalkozók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2009-ben? Itt megtudhatja!
jan. 2
8:45
A szocialista kormány nem teljesítette az MSZOSZ elvárásait? (ma.hu)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
9:03
Új KRESZ - milyen változásokra kell figyelniük a közlekedőknek? (Inforádió)
Több mint 60 ponton változik péntektől a KRESZ, főleg a gyalogosok és a kerékpárosok érdekében. Az InfoRádió által megkérdezett független közlekedésbiztonsági szakértő szerint régóta szükséges változás lép életbe, ám hozzátette: a módosítások nem mindig szolgálják a közlekedők biztonságát.
jan. 2
9:18
Robbanás történt egy szilveszteri bulin, kilencen kórházba kerültek + videó (ATV)
Robbanás történt egy szilveszteri mulatságon. Szigetszentmiklóson egy pincében mintegy 50-en búcsőúztatták az óévet, amikor a tulajdonos szerint az egyik vendég meggyújtotta a hangszigetelő szivacsot.
jan. 2
9:30
Nem lesz választási együttműködés az MSZOSZ és a szocialista párt között? (168 Óra Online)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
9:30
Sebességkontroll felsőfokon (boon)
Tiszaújváros - A napokban új technikai készülékkel bővült a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság eszköztára, ugyanis egy több millió forint értékű, lézeres sebességmérő műszerrel lett gazdagabb.
jan. 2
9:30
Az államigazgatásban kaphat helyet a diplomás roma nő (teol)
A bogyiszlói Kovács Jánosné Mihalovics Krisztina azon 122 ember egyike, akik sikeresen vizsgáztak a roma diplomások közigazgatásban történő foglalkoztatását célzó programban.
jan. 2
9:57
Félig üres vagy félig teli - kevesebb lett a magyar bor 2009-ben (ma.hu)
Az éves átlagnál valamivel kevesebb, 3-3,5 millió hektoliter bor érik a pincékben a 2009-es szüretet követően, miközben a hazai borfogyasztás egyes becslések szerint átlagosan évente 3 millió hektoliter.
jan. 2
10:06
Több mint ötszáz határozatot hozott az OVB tavaly (Népszava)
Tavaly 504 határozatot hozott az Országos Választási Bizottság (OVB), ezek közül 150 a júniusi európai parlamenti (EP) választással kapcsolatban született.
jan. 2
10:12
Megint megdőlt a melegrekord (ATV)
Kis híján kilencven éve nem volt ennyire enyhe az új év hajnala, mint most.
jan. 2
10:14
Élő adásban bakiztak a magyar műsorvezetők! Összeállítás + videó (ATV)
„Talán elnézik nekünk, hogy ennyi vendég között, előtt, után néha bakizunk.”
jan. 2
10:24
A lakosság jelentős része azt várta, hogy felgyorsul a felzárkózás Európához (Népszava)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
10:24
Változott a cafeteria elemek adózása (fidesz)
Jelentősen átalakult a cafeteria elemek adózása 2010 január elsejétől.
jan. 2
10:24
Ismét átvenné a város a temető fenntartását (teol)
A város kezdeményezi a tolnai temető ismételt önkormányzati fenntartásba vételét - döntött legutóbbi ülésén a tolnai képviselő-testület.
jan. 2
10:30
Izraeli légicsapás a Gázai övezetre (ATV)
Négy célpontra mértek csapást.
jan. 2
10:33
A nyomtatott sajtó nem tudja visszacsábítani az internetezőket - lapszemle (Inforádió)
Nem sok jó hírrel szolgál a napilapok jövőjét illetően az a felmérés, amelyet a Népszabadság megbízásából készített a MASMI Hungary Piackutató Intézet még tavaly novemberben.
jan. 2
10:42
Egyetlen tűzoltóautó sem marad üzemanyag nélkül (Népszava)
Egyetlen tűzoltóautó sem marad üzemanyag nélkül, a testület továbbra is maradéktalanul ellátja feladatait - közölte a Magyar Tűzoltószövetség szóvivője szombaton arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
10:42
Az APEH nem tudja, hogy emelték a jövedéki adót? (fidesz)
300 forint literenként. Ennyit számolhat el januárban az APEH szerint a 95-ös benzinre az a magánszemély, aki nem kíván az üzemanyagról számlát beszerezni. 2009 decemberében 299 forint volt az elszámolható literenkénti költség.
jan. 2
10:42
Dobson: már megkapták a tűzoltók az OMV-kártyákat (boon)
A fővárosi tűzoltók már megkapták az OMV benzinkutakhoz szükséges tankolókártyákat, így a fővárosi tűzoltók péntektől már a központi közbeszerzésen nyertes osztrák vállalat kútjainál is tudnak tankolni, ugyanakkor az eddigi ellátó MOL kártyái is tovább érvényesek a magyar vállalat rugalmasságának köszönhetően -…
jan. 2
10:44
Az új esztendőre... (fidesz)
A köztársasági elnök szokásos újévi beszédében a természet téli napforduló utáni újjászületésére utalva az ország újjáépítésének szükségességéről beszélt: "ezek azok a napok, amikor megújul a világ. A Nap pályája ismét győzedelmesen emelkedni kezd."
jan. 2
10:44
Gyerekre támadt egy csillagszórótól megvadult kutya - beol.hu (boon)
Egy csillagszóró miatt megriadt kutya támadt egy 10 éves gyerekre szilveszter éjjel Gyulán - írja a beol.hu.
jan. 2
10:46
Nem lesz választási együttműködés az MSZOSZ és a szocialista párt között - Népszabadság (boon)
Nem teljesültek az elmúlt csaknem nyolc évben azok az elvárások, amelyeket az MSZOSZ a szocialista vezetésű kormányokkal szemben támasztott - közölte az MSZOSZ elnöke a Népszabadságnak adott interjújában.
jan. 2
10:48
Kórházban van az újszíves kis Lara - Napi Ász (boon)
Az újszíves Lara idén töltötte először otthon a karácsonyt, de az öröm, sajnos, nem tartott sokáig.
jan. 2
10:48
Szilveszteri mérleg: egy halálra gázolt, tucatnyi eltűnt kutya + videó (ATV)
Az eltűnt ebek előkerítése még hetekig munkát ad az állatvédőknek.
jan. 2
10:57
Mozdonnyal ütközött egy autó (HVG)
Hárman megsérültek a Somogy megyei Antalmajorban szombat délelőtt, amikor egy lámpa és sorompó nélküli vasúti átjáróban mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 2
11:00
Az MSZP lassan már senkinek sem kell (fidesz)
Teljesületlenek maradtak a szocialista vezetésű kormánnyal szemben támasztott elvárások az elmúlt nyolc évben - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
jan. 2
11:00
Fiat Ducato az árokban Máriapócsnál (szon)
2010. január 02.-án a kora reggeli órákban a 4911-es sz. úton egy Fiat Ducato haladt Máriapócs irányából Nyírbátor felé. Máriapócs és Nyírbátor között a jeges úton egy kanyarban megcsúszott, majd az árokban állt meg.
jan. 2
11:00
Jimmy először rám fogta a fegyvert - Blikk (boon)
Kilenc év után először beszél Zámbó Jimmy haláláról az énekes özvegye.
jan. 2
11:02
Sok gyermek éppúgy éhezik, mint a szüleik (fidesz)
Magyarországon az új év a megélhetési gondok súlyosbodásával, a társadalmi egyenlőtlenség példátlan elmélyülésével köszönt be, csak remélni lehet, hogy a tavaszra várható országgyűlési választás eredményeként lehetőség nyílik az elszegényedés feltartóztatására, ehhez azonban nem elég a jó szándék, hanem politikai akaratra, konkrét társadalompolitikai programra, tettekre van szükség - írják a…
jan. 2
11:02
Utcára kerül az üllői család - Blikk (boon)
Üllő - Ki kell költöznie a Csókás családnak abból a "szükséglakásból", ahová azután kerültek, hogy anyagilag tönkrementek.
jan. 2
11:18
A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (Népszava)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:18
Önkormányzati szövetségek: "nem lehet túlélni az évet" (fidesz)
Az önkormányzati szövetségek az idei büdzsét megrendítő erejű ütésként jellemzik
jan. 2
11:24
Botrány! Átírta a Himnuszt az RTL Klub sztárja (ATV)
„Letöröltem róla a vastag porréteget.”
jan. 2
11:27
Mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi - három sérült (ma.hu)
Hárman megsérültek a Somogy megyei Antalmajorban szombat délelőtt, amikor egy lámpa és sorompó nélküli vasúti átjáróban mozdonnyal ütközött egy személygépkocsi - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse az MTI-vel.
jan. 2
11:27
Árhullám: harmadfokú a készültség a Körösön (Inforádió)
Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Fekete-, a Fehér- és a Kettős-Körös mentén. Az árhullám a vízgyűjtő területen az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és a hó olvadása miatt indult el a kelet-magyarországi folyókon.
jan. 2
11:29
Kormányszóvivő: a rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (ma.hu)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton az MTI-nek, arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:33
A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak (HVG)
A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak – jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton, arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.
jan. 2
11:36
A németek nem spóroltak a szilveszteren (fidesz)
Németországban a pénzügyi válság sem a karácsonyi vásáron, sem pedig a szilveszteri előkészületen nem igen éreztette hatását.

Keresés