2010. január 22. péntek

jan. 22
1:42
MDF-SZDSZ: az első ötből három hely a szabad demokratáké + videó (ATV)
Az MDF budapesti választmánya elfogadta az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását.
jan. 22
5:09
Elégtelen mértékű elégséges szolgáltatások? (Alternatív Energia)
A nemrég véget ért BKV-sztrájk ismét felszínre hozta a MÁV-os munkabeszüntetéseknél is tapasztalt szabályozási hiányosságokat, vagyis azt: a felek szinte soha nem tudnak megegyezni az elvben kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatásról. A törvény csak egyeztetési kötelezettséget ír elő, mértékeket és megegyezést nem, és a szankciók is hiányoznak. Szakértők szerint nem feltétlenül a…
jan. 22
5:18
Újabb TV2-sztár hagyta el családját! Megszólal a feleség (ATV)
Ügyvédek nélkül adják be a valópert.
jan. 22
5:20
A „Zokogó majom” környékén 100 százalékban javult a közbiztonság (ATV)
Újkígyóson már használják a szociális kártyát.
jan. 22
5:27
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
5:27
Fővárosi MSZP: felelősség, törődés, szabadság (Alternatív Energia)
Felelősség, törődés, szabadság – e három jelszó határozza meg a fővárosi szocialisták kampányát. A kormányzó párt budapesti egyéni képviselőjelöltjeit tegnap mutatta be Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje és Burány Sándor fővárosi elnök. A szocialisták ezúttal 11 választókerületben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban, s miután egyetlen kivétellel végleges a lista, így immár biztos,…
jan. 22
5:45
Nincs szükség nyugdíjreformra, és nem kell a svéd modell (Alternatív Energia)
Veszélyeztetheti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ha a politika vagy a négyévenkénti választási ciklus „rángatni” akarja – így fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén. A nyugdíjasok képviselői kijelentették, nincs szükség nyugdíjreformra, és üdvözölték a szocialisták „közérzetjavító” intézkedéstervezetét. Bár nehezen dolgozták fel az őket érintő megszorításokat, de –…
jan. 22
5:47
Simonyi András nem lesz listavezető (Alternatív Energia)
Várhatóan január 30-án dönt a jelöltlistákról az MDF országos választmánya. A tavaszi országgyűlési választásokra készülve szerdán az MDF és az SZDSZ fővárosi együttműködéséről határoztak, de hogy kik lesznek és hányadik helyen a budapesti listán, az még mindig kérdéses. Csupán az tűnik biztosnak, hogy a megállapodás értelmében 18 egyéni választókörzetben a szabad demokraták, 14-ben a demokrata…
jan. 22
6:48
Haiti: még mindig vannak túlélők a romok alatt + videó (ATV)
Közben egyre több adomány érkezik az országba.
jan. 22
6:57
Buldózerrel mennének a Kossuth térre (168 Óra Online)
Felügyeleti eljárást kért a Parking Kft. az Államigazgatási Hivataltól a fővárosi Kossuth téri mélygarázs ügyében, mert a társaság szerint az V. kerület folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását - közölte a cég csütörtökön.
jan. 22
7:12
Az SZDSZ-esek a Facebook-on mondtak nemet az MDF-re - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság pénteki számában arról olvashatunk, hogy kik azok, akik nem lesznek rajta az MDF listán. A neveket már eddig is sejteni lehetett - ami új, az a közlés módja.
jan. 22
7:24
Elszólta magát a magyar műsorvezető! Durva titok élő adásban (ATV)
Egyből utána közölte, hogy ezt mégsem kellett volna elárulnia.
jan. 22
7:42
A legszegényebbek: 35 ezer gyereknek adnának enni + videó (ATV)
Az akciót a "Minden Gyerek Lakjon Jól" Közhasznú Alapítvány szervezte. Nemcsak ez az egy állomás azonban a cél.
jan. 22
7:51
Káosz a fegyvertartásban (Metropol)
A korábbi évek gyakorlatával szemben a rendőrség már nem ellenőrizheti le a fegyvertartási engedélyt kérelmező büntetlen előéletét, ráadásul a fővárosi igazgatásrendészeti osztály - amely jogosult lenne a dokumentumok kiadására - egy adminisztratív hiba miatt csak májustól tudja kiadni az engedélyeket.
jan. 22
7:51
Az SZDSZ-esek a Facebookon mondtak nemet az MDF-re (Alternatív Energia)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:53
Szijjártó együtt mutyizott Zuschlaggal? (Metropol)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági susmusokban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül.
jan. 22
7:53
Szijjártó is részt vett Zuschlag ügyeiben? (Alternatív Energia)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
8:06
Június elején alakulhat meg az új kormány (Infostart)
Június elején alakulhat meg az új kormány, miután április 11-re és 25-re tűzte ki az államfő az országgyűlési választásokat - mondta az InfoRádiónak a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Szövetségének főtitkára. Tóth Zoltán közölte: csak az a párt kerülhet be a parlamentbe, amely legalább hét megyében, vagy hat megyében és Budapesten tud területi listát állítani.
jan. 22
8:09
Az Orbán-pártnak is odacsaphat az új szövetség (168 Óra Online)
Választások előtt szövetségeseket keresnek a Fidesz túlnyerésétől tartó pártok. A cél a fennmaradás és az Orbán-párt kétharmados győzelmének meghiúsítása. Az MDF és az SZDSZ egymás kezét keresi, az MSZP pedig hol lelkesen, hol elborzadva figyeli a frigyre készülőket. PUNGOR ANDRÁS írása.
jan. 22
8:09
Nem Simonyi vezeti az MDF-SZDSZ listát (Metropol)
Nem Simonyi András, volt washingtoni nagykövet vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.
jan. 22
8:24
Medián: ha változatlan marad a választási kedv, meglesz a Fidesz kétharmada (Infostart)
Alacsony részvételi kedv és javuló gazdasági közhangulat közepette változatlanok az erőviszonyok a pártok és politikusok népszerűségét illetően; ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget az Országgyűlésben - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG számára készített.
jan. 22
8:27
Régi pompájából is visszakap valamennyit a Margit híd (Metropol)
Látványos szakaszhoz érkezett a Margit híd felújítása, a héten ugyanis megkezdik az új pályalemezek beemelését. A több mint 130 éves dunai átkelő a felújítással nemcsak új „ruhát” kap: kiszélesítik az északi oldalt és megerősítik a hídszerkezetet is.
jan. 22
8:36
400 millióból kompenzálja az utasokat a BKV + videó (ATV)
Meghosszabbítják a bérletek érvényességét.
jan. 22
8:54
Az exelnök mondott köszönetet Leonardo DiCaprionak (ATV)
"Köszönöm Leonak, hogy csodálatos példát mutatott a minden amerikainak, hogy szükségben segít szomszédjának".
jan. 22
9:03
Nem kell a pénztárakban sorba állni ahhoz, hogy meghosszabbítsák a bérleteket (168 Óra Online)
Az ellenőrök már tudják, hogy a BKV három nappal meghosszabbítja a kétheti-, a havi és a negyedéves bérletek érvényességét. A közlekedési cég kéri, hogy legkésőbb ma vegye meg a bérletét az, akinek már lejárt, mert így juthat a háromnapos kompenzációhoz – jelentette az .
jan. 22
9:12
„Tűnj el, te szerencsétlen!” Címlapon alázza a pártelnököt a Heti hetes sztárja (ATV)
Szokatlanul éles támadást indított a liberális nézeteiről híres Farkasházy Tivadar a liberális párt, az SZDSZ elnöke, Retkes Attila ellen.
jan. 22
9:39
Buldózerrel mennének a Kossuth térre (168 Óra Online)
Felügyeleti eljárást kért a Parking Kft. az Államigazgatási Hivataltól a fővárosi Kossuth téri mélygarázs ügyében, mert a társaság szerint az V. kerület folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását – közölte a cég csütörtökön.
jan. 22
9:39
Elmaradt a tévések "kulturális" demonstrációja - Megijedt a Magyar Rádió vezetése (Alternatív Energia)
Nem tarthatta meg kulturális demonstrációját a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága, mert a helyszínt biztosító közrádió vezetése az utolsó pillanatban visszavonta az engedélyt. Ismert személyiségek beszéltek volna a közmédiumok szerepéről és arról, milyen károkat okoz a pénzhiány, de a megjelentek nem mehettek be az épület Márványtermébe. A rádió azzal indokolt, hogy nem akarnak beavatkozni a…
jan. 22
9:41
2010: nyolcvanmillió nyomorgó európai éve (Alternatív Energia)
A szegénység az Európai Unióban közel 80 millió embert, az állampolgárok mintegy 16 százalékát érinti, és az Európai Bizottság – az Európai Szegénységellenes Hálózat 2008-as kezdeményezésére – tegnap hivatalosan is a társadalmi kirekesztettség s a szegénység elleni küzdelem évének nyilvánította 2010-et.
jan. 22
9:57
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
9:57
Irodaszer lett Orbán Viktor? (Alternatív Energia)
Szokatlan módon számolta el Orbán Viktor honoráriumát a Fidesz-elnök beszédeit 2003-ban kiadó Magyar Egyetemi Kiadó – legalábbis ez derül ki a lapunk által megkérdezett adózási szakértő szavaiból.
jan. 22
9:59
Le a redőnyökkel, különben kikapcsoljuk a fűtést! - Levelet írt az E.ON (168 Óra Online)
Szereljék le a redőnyeiket az erkélyről, különben kikapcsoljuk a szolgáltatást! – közel kétszáz család kapott felszólítást az E.ON-tól Nagyatádon. Ott van gond, ahol egyedi gázos a fűtés, és valamelyik konvektor levegőztetése az erkélyen át történik – jelentette a .
jan. 22
9:59
LMP-s lett a Medián igazgatója (Alternatív Energia)
Karácsony Gergely lett a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke. Ő eddig a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet kutatási igazgatója volt, ám e pozíciójától a választások végéig megválik.
jan. 22
10:06
„Eláradt a büdös szag” 5 gyerek kórházban marad a mérgezés miatt + videó (ATV)
Tűzoltók hárították el a közvetlen életveszélyt.
jan. 22
10:24
Fehérkenyértől fáradtan és idegesen (ATV)
Az emberi táplálkozásban igen fontos szerepet töltenek be a gabonafélék, kalóriaszükségletünk jelentős részét a kenyérgabonák és a rizs fedezi. Tehát a gabonamag összetételének legkisebb módosítása is előbb-utóbb népbetegségek alapjait rakja le - állítja Tóth Gábor, .táplálkozástudományi szakember.
jan. 22
10:26
Hadjáratot indított a kövérség ellen a first lady (ATV)
Olyan programot akar, amikkel a gyerekek egészségesebb életet élhetnek.
jan. 22
10:28
Lövöldözés egy madridi szállodánál (ATV)
Alvilági leszámolás történt Spanyolországban csütörtökön. Két embert lőttek le egy madridi szálloda előtt. Az egyik férfi meghalt, a másikat kórházba szállították.
jan. 22
10:30
Országos sztrájkot tart a VDSZSZ (Infostart)
Országos sztrájkot tart a MÁV Cargónál a tervezett csoportos létszámleépítés elleni tiltakozásul a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteken 8 és 14 óra között - közölte a szakszervezet pénteken
jan. 22
10:33
Darázsfészekbe nyúlt a romatelepek kutatója? (168 Óra Online)
Solt Ágnes „Élet a reményen túl” című tanulmányát kisebbségi ombudsmanként, sőt kutatóként sem hagyhatom szó nélkül – írja közleményében Kállai Ernő. A tavaly decemberben publikált kutatás a cigánytelepeken élőkről fest csöppet sem kedvező képet – írta a .
jan. 22
10:42
Kutyaharapást szőrével (ATV)
A tajvani Nemzeti Chen Kung Egyetem kutatói a tainani Chi-Mei Egészségügyi Központ pszichiátereivel együttműködve egy olyan rendszer fejlesztésén dolgoznak, amely forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást.
jan. 22
10:48
Április 11-én lesz az országgyűlési választás első fordulója (Infostart)
Április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök, a második fordulót pedig április 25-én tartják - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A bejelentéssel hivatalosan is megkezdődött a választási kampány.
jan. 22
10:51
Április 11-én választ az ország (Alternatív Energia)
Április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken az MTI-vel.
jan. 22
11:00
Április 11-én lesz az országgyűlési választás első fordulója (ATV)
Április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken az MTI-vel.
jan. 22
11:02
Az idős nő és a Jobbik: nem engedik Vonát a zsinagógában beszélni (ATV)
A Várszínház Kft. az esztergomi Zsinagóga nagytermét egy idős hölgynek adta bérbe bemutató előadás céljára, mégis Vona Gábor és a Jobbik kampányrendezvényeként plakátolták ki az eseményt szerte a városban és környékén – közölte szerkesztőségünkkel Takács István, Esztergom Önkormányzatának sajtófelelőse.
jan. 22
11:06
Csiba: Nem többletpénzt, csak előrehozott utalást kaptak a kórházak (Infostart)
Nem többlet pénz, hanem egy előrehozott kifizetés volt a januárban a kórházaknak átutalt 39 és fél milliárd forint - hangsúlyozta Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke. Az Egészségügyi Minisztérium szerint ez nem igaz.
jan. 22
11:09
MDF: Megtalálták Orbán egyetlen esélyes kihívóját (168 Óra Online)
Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke esélylatolgató előadással érkezett Tatabányára. Meggyőződésük, hogy a Fidesz elnökének egyetlen lehetséges és esélyes kihívója jelöltjük, Bokros Lajos. Úgy látja: a politikai paletta egyetlen szélsőséges formációjával is lehet egyfajta párbeszédet folytatni – írta a.
jan. 22
11:09
Április 11-én szavazunk először (Metropol)
Hivatalosan megkezdődött pénteken a 78 napig tartó választási kampány, miután Sólyom László államfő április 11-re kiírta az általános országgyűlési választást. A választások második fordulóját április 25-én tartják.
jan. 22
11:24
A sztrájktörvény módosítását kezdeményezik a munkaadók (Infostart)
A sztrájktörvény módosítását, esetleg magatartási kódex megalkotását kezdeményezi a munkaadói oldal a múlt heti BKV sztrájk után, amelynek során véleményük szerint visszaéltek a sztrájkjoggal - hangzott el az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki plenáris ülésén. A sztrájktörvényről, annak esetleges módosításáról és az elégséges szolgáltatásokról a szakszervezetek az OÉT-en belül kívánnak…
jan. 22
11:27
Választás 2010: dübörög a kampány (Alternatív Energia)
Hivatalosan megkezdődött pénteken a 78 napig tartó választási kampány, miután Sólyom László államfő április 11-re kiírta az általános országgyűlési választást.
jan. 22
11:42
Fidesz: a kormány ne dobjon ki közpénzeket az ablakon (Infostart)
A Fidesz arra kéri a kormányt és az MSZP-t, hogy ne költsenek indokolatlanul a szűkös kasszából és ne dobjanak ki közpénzeket az ablakon - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Fónagy János országgyűlési képviselő a vasútkoncepció kidolgozásával összefüggő közbeszerzés kapcsán.

Keresés