2010. január 22. péntek

jan. 22
0:18
Simonyi András visszautasította az MDF-SZDSZ felkérését (HVG)
Nem Simonyi András volt washingtoni nagykövet vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.
jan. 22
1:42
MDF-SZDSZ: az első ötből három hely a szabad demokratáké + videó (ATV)
Az MDF budapesti választmánya elfogadta az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását.
jan. 22
2:06
Mesterházy szerint az MSZP egy becsületes párt (HVG)
Mesterházy Attila szerint az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége, és hinnie kell saját tisztességében.
jan. 22
4:12
A Facebookon mondanak nemet az MDF-nek SZDSZ-esek (HVG)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
5:09
Elégtelen mértékű elégséges szolgáltatások? (Népszava)
A nemrég véget ért BKV-sztrájk ismét felszínre hozta a MÁV-os munkabeszüntetéseknél is tapasztalt szabályozási hiányosságokat, vagyis azt: a felek szinte soha nem tudnak megegyezni az elvben kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatásról. A törvény csak egyeztetési kötelezettséget ír elő, mértékeket és megegyezést nem, és a szankciók is hiányoznak. Szakértők szerint nem feltétlenül a…
jan. 22
5:18
Újabb TV2-sztár hagyta el családját! Megszólal a feleség (ATV)
Ügyvédek nélkül adják be a valópert.
jan. 22
5:20
A „Zokogó majom” környékén 100 százalékban javult a közbiztonság (ATV)
Újkígyóson már használják a szociális kártyát.
jan. 22
5:27
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
5:27
Fővárosi MSZP: felelősség, törődés, szabadság (Népszava)
Felelősség, törődés, szabadság – e három jelszó határozza meg a fővárosi szocialisták kampányát. A kormányzó párt budapesti egyéni képviselőjelöltjeit tegnap mutatta be Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje és Burány Sándor fővárosi elnök. A szocialisták ezúttal 11 választókerületben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban, s miután egyetlen kivétellel végleges a lista, így immár biztos,…
jan. 22
5:45
Nincs szükség nyugdíjreformra, és nem kell a svéd modell (Népszava)
Veszélyeztetheti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ha a politika vagy a négyévenkénti választási ciklus „rángatni” akarja – így fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén. A nyugdíjasok képviselői kijelentették, nincs szükség nyugdíjreformra, és üdvözölték a szocialisták „közérzetjavító” intézkedéstervezetét. Bár nehezen dolgozták fel az őket érintő megszorításokat, de –…
jan. 22
5:47
Simonyi András nem lesz listavezető (Népszava)
Várhatóan január 30-án dönt a jelöltlistákról az MDF országos választmánya. A tavaszi országgyűlési választásokra készülve szerdán az MDF és az SZDSZ fővárosi együttműködéséről határoztak, de hogy kik lesznek és hányadik helyen a budapesti listán, az még mindig kérdéses. Csupán az tűnik biztosnak, hogy a megállapodás értelmében 18 egyéni választókörzetben a szabad demokraták, 14-ben a demokrata…
jan. 22
6:30
Kósáné: ne hallgassunk a szélsőjobboldali hangokra! (teol)
Magyarország és az Európai Unió címmel tartott lakossági fórumot Kósáné Kovács Magda, az MSZP egykori politikusa.
jan. 22
6:36
Nagy magyar korrupció, kis magyar politika (HVG)
A korrupció otthonosan berendezkedett minálunk. Eleinte csak átutazó vendégnek tűnt, de mára elpofátlanodott, odapiszkít a kandallóba, mohóságában kizabál bennünket vagyonunkból, sőt, ő szabja a házirendet. Mindezt a háziúr, a politikai rezsim elnézően tűri.
jan. 22
6:39
Bacsó Szilvia, péntek szépe (szon)
A nyírteleki Bacsó Szilvia Viktória már nagyon vágyik a melegebb napokra.
jan. 22
6:39
Ma hozza nyilvánosságra a parlamenti választások időpontjait az államfő (boon)
Sólyom László köztársasági elnök várhatóan pénteken hozza nyilvánosságra a 2010-es országgyűlési választások időpontjait.
jan. 22
6:41
Megfizetjük a tanuló(pénz)t (szon)
A továbbtanulási tendenciákat árgus szemekkel figyelő szociológusok jó ideje hangoztatták félelmüket, miszerint előbb-utóbb lasszóval kell majd vadászni a jól képzett szakemberekre. Palicz István jegyzete
jan. 22
6:48
Haiti: még mindig vannak túlélők a romok alatt + videó (ATV)
Közben egyre több adomány érkezik az országba.
jan. 22
6:57
Buldózerrel mennének a Kossuth térre (168 Óra Online)
Felügyeleti eljárást kért a Parking Kft. az Államigazgatási Hivataltól a fővárosi Kossuth téri mélygarázs ügyében, mert a társaság szerint az V. kerület folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását - közölte a cég csütörtökön.
jan. 22
6:57
Mozgáskorlátozott helyen parkolt, több mint százezer forintra büntették - RTL Híradó (boon)
Több mint százezer forintra bírságoltak meg egy asszonyt, amiért mozgáskorlátozott parkolóhelyen állt meg kocsijával, jogosulatlanul.
jan. 22
6:59
Ritkán válik bérlő a lakáshitelesből - Népszava (boon)
Alig van érdeklődés az önkormányzatok részéről a bedőlt hitelű ingatlanok megvásárlására.
jan. 22
7:12
Az SZDSZ-esek a Facebook-on mondtak nemet az MDF-re - lapszemle (Inforádió)
A Népszabadság pénteki számában arról olvashatunk, hogy kik azok, akik nem lesznek rajta az MDF listán. A neveket már eddig is sejteni lehetett - ami új, az a közlés módja.
jan. 22
7:15
Ez történt csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Nézze meg, melyek voltak a csütörtöki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Beregben!
jan. 22
7:24
Elszólta magát a magyar műsorvezető! Durva titok élő adásban (ATV)
Egyből utána közölte, hogy ezt mégsem kellett volna elárulnia.
jan. 22
7:30
A szocialisták a Zuschlag-mutyiban említik Szijjártót (ma.hu)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:32
Fegyvertartás: káosz a rendőrség berkein belül (ma.hu)
Kaotikus a helyzet a rendőrség berkein belül a fegyverviselési engedélyek kiadásával kapcsolatban - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 22
7:42
A legszegényebbek: 35 ezer gyereknek adnának enni + videó (ATV)
Az akciót a "Minden Gyerek Lakjon Jól" Közhasznú Alapítvány szervezte. Nemcsak ez az egy állomás azonban a cél.
jan. 22
7:48
Van az a? Összebútorozik az SZDSZ-szel az MDF (ma.hu)
Az MDF budapesti választmányának döntése a fővárosi együttműködésről fontos részmegállapodás a két párt között - mondta az MTI-nek az SZDSZ elnöke. Retkes Attila közölte, hogy az MDF budapesti választmánya szerdán ahhoz járult hozzá, hogy 18 fővárosi választókerületben az SZDSZ, 14-ben pedig MDF indít jelöltet.
jan. 22
7:51
Utasítás a kisebbségi oktatást korlátozó intézkedések felülvizsgálatára (fidesz)
Az ukrajnai nemzetiségek anyanyelvű oktatását korlátozó intézkedések sürgős felülvizsgálatára és a kisebbségek szempontjából kedvező módosítására utasította oktatási miniszterét Julija Timosenko ukrán kormányfő.
jan. 22
7:51
Az SZDSZ-esek a Facebookon mondtak nemet az MDF-re (Népszava)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:53
Leértékelődött a Fehér Ház is (fidesz)
jan. 22
7:53
Szijjártó is részt vett Zuschlag ügyeiben? (Népszava)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:55
Duray: megfélemlítés a szlovák nyelvtörvény célja (fidesz)
A megfélemlítés a pozsonyi parlament által tavaly elfogadott nyelvtörvény legfőbb célja - mondta egy csütörtöki győri előadáson Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja stratégiai alelnöke.
jan. 22
8:06
Június elején alakulhat meg az új kormány (Inforádió)
Június elején alakulhat meg az új kormány, miután április 11-re és 25-re tűzte ki az államfő az országgyűlési választásokat - mondta az InfoRádiónak a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Szövetségének főtitkára. Tóth Zoltán közölte: csak az a párt kerülhet be a parlamentbe, amely legalább hét megyében, vagy hat megyében és Budapesten tud területi listát állítani.
jan. 22
8:09
Az Orbán-pártnak is odacsaphat az új szövetség (168 Óra Online)
Választások előtt szövetségeseket keresnek a Fidesz túlnyerésétől tartó pártok. A cél a fennmaradás és az Orbán-párt kétharmados győzelmének meghiúsítása. Az MDF és az SZDSZ egymás kezét keresi, az MSZP pedig hol lelkesen, hol elborzadva figyeli a frigyre készülőket. PUNGOR ANDRÁS írása.
jan. 22
8:09
Ma van a magyar kultúra napja (fidesz)
Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból az ország számos településén és több külföldi nagyvárosban tartanak megemlékezéseket, rendeznek koncerteket, irodalmi esteket, filmvetítéseket, színházi előadásokat.
jan. 22
8:18
Elváráson felüli az átadott osztály (teol)
Ünnepélyesen átadták csütörtökön a Bonyhádi Városi Kórház és Rendelőintézet újonnan elkészült negyven ágyas ápolási osztályát.
jan. 22
8:20
Ezek a kedvezmények szűnnek meg 2010-ben (teol)
Új év, új adózási szabályok. Változik az adótábla, a sávhatárok, szűkül a kedvezmények köre.
jan. 22
8:22
Tizenötezer aláírással megmentettek egy kórházat (teol)
Ellenzékből már-már reménytelen volt eredményeket elérni - véli Potápi Árpád János, a bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője. Ehhez képest összességében sikeresnek tekinti az elmúlt négy évet.
jan. 22
8:24
Medián: ha változatlan marad a választási kedv, meglesz a Fidesz kétharmada (Inforádió)
Alacsony részvételi kedv és javuló gazdasági közhangulat közepette változatlanok az erőviszonyok a pártok és politikusok népszerűségét illetően; ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget az Országgyűlésben - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG számára készített.
jan. 22
8:24
Facebookon kosarazták ki Dávid Ibolyát (orientpress)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok ezt egy közösségi portálon jelezték.
jan. 22
8:24
Százmilliárdos helyi tartozások az önkormányzatoknál (HVG)
Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amelyet a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 22
8:24
Útinformáció: latyak és hókása várja az autóst (teol)
Nincs járhatatlan út, vagy megközelíthetetlen település a megyében - tájékoztatta a TEOL.hu-t a Magyar Közút kht.
jan. 22
8:26
A választásra jogosultak fele már eldöntötte kire szavaz áprilisban (orientpress)
A Forsense legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz januárban is jelentős előnnyel rendelkezik a biztos részvételt ígérő pártválasztók körében, az MSZP bázisa januárban is megmaradt a decemberi szinten. A Jobbik az év végi enyhe visszaesés után ismét erősített és támogatottsága a biztos részvételt ígérő pártválasztók körében is emelkedett, míg az MDF szimpatizánsainak aránya januárban…
jan. 22
8:27
Kordon Londonban (fidesz)
Fognak majd nagyot nézni a brit fővárosban, amikor a magyar "szakértői kormány" ajánlásával a zsebében, kiváló nyírbátori szocialista referenciákkal felvértezve, egy igazi szabolcsi metálkirály érkezik hozzájuk banki alelnöknek, nem kisebb megbízatással, mint Európát újjáépíteni és fejleszteni. A húszmilliárd eurós alaptőkéjű, közel harminc országban beruházásokat finanszírozó londoni befektetési…
jan. 22
8:29
Százmilliárdos helyi tartozások (fidesz)
Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amit a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól. A hatalmas kintlevőség további gyarapodása még az APEH-ot is bajba sodorhatja - írja a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 22
8:36
400 millióból kompenzálja az utasokat a BKV + videó (ATV)
Meghosszabbítják a bérletek érvényességét.
jan. 22
8:42
Az SZDSZ-esek a Facebookon mondtak nemet az MDF-re (HVG)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő – Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor – már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték – ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
8:45
Obamának nincs oka az ünneplésre? (fidesz)
A Fehér Ház a sorozatos kudarcok miatt egyáltalán nem csinált hírt abból, hogy Barack Obama egy éve van hivatalban - írja a Voice of America.
jan. 22
8:54
Az exelnök mondott köszönetet Leonardo DiCaprionak (ATV)
"Köszönöm Leonak, hogy csodálatos példát mutatott a minden amerikainak, hogy szükségben segít szomszédjának".
jan. 22
9:00
Százmilliárdos helyi tartozások (orientpress)
Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amit a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól. A hatalmas kintlevőség további gyarapodása még az APEH-ot is bajba sodorhatja - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Keresés