2010. január 22. péntek

jan. 22
0:18
Simonyi András visszautasította az MDF-SZDSZ felkérését (HVG)
Nem Simonyi András volt washingtoni nagykövet vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.
jan. 22
1:42
MDF-SZDSZ: az első ötből három hely a szabad demokratáké + videó (ATV)
Az MDF budapesti választmánya elfogadta az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását.
jan. 22
2:06
Mesterházy szerint az MSZP egy becsületes párt (HVG)
Mesterházy Attila szerint az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége, és hinnie kell saját tisztességében.
jan. 22
4:12
A Facebookon mondanak nemet az MDF-nek SZDSZ-esek (HVG)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
5:09
Elégtelen mértékű elégséges szolgáltatások? (Népszava)
A nemrég véget ért BKV-sztrájk ismét felszínre hozta a MÁV-os munkabeszüntetéseknél is tapasztalt szabályozási hiányosságokat, vagyis azt: a felek szinte soha nem tudnak megegyezni az elvben kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatásról. A törvény csak egyeztetési kötelezettséget ír elő, mértékeket és megegyezést nem, és a szankciók is hiányoznak. Szakértők szerint nem feltétlenül a…
jan. 22
5:18
Újabb TV2-sztár hagyta el családját! Megszólal a feleség (ATV)
Ügyvédek nélkül adják be a valópert.
jan. 22
5:20
A „Zokogó majom” környékén 100 százalékban javult a közbiztonság (ATV)
Újkígyóson már használják a szociális kártyát.
jan. 22
5:27
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
5:27
Fővárosi MSZP: felelősség, törődés, szabadság (Népszava)
Felelősség, törődés, szabadság – e három jelszó határozza meg a fővárosi szocialisták kampányát. A kormányzó párt budapesti egyéni képviselőjelöltjeit tegnap mutatta be Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje és Burány Sándor fővárosi elnök. A szocialisták ezúttal 11 választókerületben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban, s miután egyetlen kivétellel végleges a lista, így immár biztos,…
jan. 22
5:45
Nincs szükség nyugdíjreformra, és nem kell a svéd modell (Népszava)
Veszélyeztetheti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ha a politika vagy a négyévenkénti választási ciklus „rángatni” akarja – így fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén. A nyugdíjasok képviselői kijelentették, nincs szükség nyugdíjreformra, és üdvözölték a szocialisták „közérzetjavító” intézkedéstervezetét. Bár nehezen dolgozták fel az őket érintő megszorításokat, de –…
jan. 22
5:47
Simonyi András nem lesz listavezető (Népszava)
Várhatóan január 30-án dönt a jelöltlistákról az MDF országos választmánya. A tavaszi országgyűlési választásokra készülve szerdán az MDF és az SZDSZ fővárosi együttműködéséről határoztak, de hogy kik lesznek és hányadik helyen a budapesti listán, az még mindig kérdéses. Csupán az tűnik biztosnak, hogy a megállapodás értelmében 18 egyéni választókörzetben a szabad demokraták, 14-ben a demokrata…
jan. 22
6:36
Nagy magyar korrupció, kis magyar politika (HVG)
A korrupció otthonosan berendezkedett minálunk. Eleinte csak átutazó vendégnek tűnt, de mára elpofátlanodott, odapiszkít a kandallóba, mohóságában kizabál bennünket vagyonunkból, sőt, ő szabja a házirendet. Mindezt a háziúr, a politikai rezsim elnézően tűri.
jan. 22
6:48
Haiti: még mindig vannak túlélők a romok alatt + videó (ATV)
Közben egyre több adomány érkezik az országba.
jan. 22
6:57
Buldózerrel mennének a Kossuth térre (168 Óra Online)
Felügyeleti eljárást kért a Parking Kft. az Államigazgatási Hivataltól a fővárosi Kossuth téri mélygarázs ügyében, mert a társaság szerint az V. kerület folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását - közölte a cég csütörtökön.
jan. 22
7:12
Az SZDSZ-esek a Facebook-on mondtak nemet az MDF-re - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság pénteki számában arról olvashatunk, hogy kik azok, akik nem lesznek rajta az MDF listán. A neveket már eddig is sejteni lehetett - ami új, az a közlés módja.
jan. 22
7:24
Elszólta magát a magyar műsorvezető! Durva titok élő adásban (ATV)
Egyből utána közölte, hogy ezt mégsem kellett volna elárulnia.
jan. 22
7:30
A szocialisták a Zuschlag-mutyiban említik Szijjártót (MaHu)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:32
Fegyvertartás: káosz a rendőrség berkein belül (MaHu)
Kaotikus a helyzet a rendőrség berkein belül a fegyverviselési engedélyek kiadásával kapcsolatban - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 22
7:42
A legszegényebbek: 35 ezer gyereknek adnának enni + videó (ATV)
Az akciót a "Minden Gyerek Lakjon Jól" Közhasznú Alapítvány szervezte. Nemcsak ez az egy állomás azonban a cél.
jan. 22
7:48
Van az a? Összebútorozik az SZDSZ-szel az MDF (MaHu)
Az MDF budapesti választmányának döntése a fővárosi együttműködésről fontos részmegállapodás a két párt között - mondta az MTI-nek az SZDSZ elnöke. Retkes Attila közölte, hogy az MDF budapesti választmánya szerdán ahhoz járult hozzá, hogy 18 fővárosi választókerületben az SZDSZ, 14-ben pedig MDF indít jelöltet.
jan. 22
7:51
Az SZDSZ-esek a Facebookon mondtak nemet az MDF-re (Népszava)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
7:53
Szijjártó is részt vett Zuschlag ügyeiben? (Népszava)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
8:06
Június elején alakulhat meg az új kormány (Infostart)
Június elején alakulhat meg az új kormány, miután április 11-re és 25-re tűzte ki az államfő az országgyűlési választásokat - mondta az InfoRádiónak a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Szövetségének főtitkára. Tóth Zoltán közölte: csak az a párt kerülhet be a parlamentbe, amely legalább hét megyében, vagy hat megyében és Budapesten tud területi listát állítani.
jan. 22
8:09
Az Orbán-pártnak is odacsaphat az új szövetség (168 Óra Online)
Választások előtt szövetségeseket keresnek a Fidesz túlnyerésétől tartó pártok. A cél a fennmaradás és az Orbán-párt kétharmados győzelmének meghiúsítása. Az MDF és az SZDSZ egymás kezét keresi, az MSZP pedig hol lelkesen, hol elborzadva figyeli a frigyre készülőket. PUNGOR ANDRÁS írása.
jan. 22
8:24
Medián: ha változatlan marad a választási kedv, meglesz a Fidesz kétharmada (Infostart)
Alacsony részvételi kedv és javuló gazdasági közhangulat közepette változatlanok az erőviszonyok a pártok és politikusok népszerűségét illetően; ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget az Országgyűlésben - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG számára készített.
jan. 22
8:24
Facebookon kosarazták ki Dávid Ibolyát (orientpress)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok ezt egy közösségi portálon jelezték.
jan. 22
8:24
Százmilliárdos helyi tartozások az önkormányzatoknál (HVG)
Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amelyet a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 22
8:26
A választásra jogosultak fele már eldöntötte kire szavaz áprilisban (orientpress)
A Forsense legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz januárban is jelentős előnnyel rendelkezik a biztos részvételt ígérő pártválasztók körében, az MSZP bázisa januárban is megmaradt a decemberi szinten. A Jobbik az év végi enyhe visszaesés után ismét erősített és támogatottsága a biztos részvételt ígérő pártválasztók körében is emelkedett, míg az MDF szimpatizánsainak aránya januárban…
jan. 22
8:36
400 millióból kompenzálja az utasokat a BKV + videó (ATV)
Meghosszabbítják a bérletek érvényességét.
jan. 22
8:42
Az SZDSZ-esek a Facebookon mondtak nemet az MDF-re (HVG)
Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő – Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor – már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték – ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 22
8:54
Az exelnök mondott köszönetet Leonardo DiCaprionak (ATV)
"Köszönöm Leonak, hogy csodálatos példát mutatott a minden amerikainak, hogy szükségben segít szomszédjának".
jan. 22
9:00
Százmilliárdos helyi tartozások (orientpress)
Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amit a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól. A hatalmas kintlevőség további gyarapodása még az APEH-ot is bajba sodorhatja - írja a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 22
9:00
Továbbra is igazi téli időben lehet részünk (MaHu)
Pénteken eleinte délnyugaton még előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, majd ott is megszűnik a csapadék és országszerte változóan felhős lesz az ég, mindenhol előbújhat a nap. Reggel -3 és -10 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután is mindössze 0 és -6 fok közé emelkedik. Nem várható fronthatás.
jan. 22
9:00
Zuschlag-ügy: Szijjártót is bemártják (HVG)
Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül – írja a pénteki Népszabadság.
jan. 22
9:02
Kötelező, cenzúra és sikkasztás a lapszemlében (orientpress)
Tavaly november óta több mint ötven százalékkal emelkedett a kötelező felelősségbiztosítások átlagára - írja a Magyar Nemzet. A közszolgálati Szlovák Televízió (STV) magyar adásának történetében példátlan cenzúra történt szerdán - tudósít a Magyar Hírlap. A Népszabadság cikkében az áll, hogy sikkasztás gyanújával nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség a BRFK II. kerületi kapitányságán.
jan. 22
9:03
Nem kell a pénztárakban sorba állni ahhoz, hogy meghosszabbítsák a bérleteket (168 Óra Online)
Az ellenőrök már tudják, hogy a BKV három nappal meghosszabbítja a kétheti-, a havi és a negyedéves bérletek érvényességét. A közlekedési cég kéri, hogy legkésőbb ma vegye meg a bérletét az, akinek már lejárt, mert így juthat a háromnapos kompenzációhoz – jelentette az .
jan. 22
9:12
„Tűnj el, te szerencsétlen!” Címlapon alázza a pártelnököt a Heti hetes sztárja (ATV)
Szokatlanul éles támadást indított a liberális nézeteiről híres Farkasházy Tivadar a liberális párt, az SZDSZ elnöke, Retkes Attila ellen.
jan. 22
9:36
Nem tudni miért mondott le Budapest főépítésze (orientpress)
Egyelőre nem lehet tudni, miért mondott le Budapest főépítésze. Az Index azt írta: Beleznay Éva beadta felmondását, amit a főváros vezetése csütörtökön tudomásul vett.
jan. 22
9:39
Buldózerrel mennének a Kossuth térre (168 Óra Online)
Felügyeleti eljárást kért a Parking Kft. az Államigazgatási Hivataltól a fővárosi Kossuth téri mélygarázs ügyében, mert a társaság szerint az V. kerület folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását – közölte a cég csütörtökön.
jan. 22
9:39
Elmaradt a tévések "kulturális" demonstrációja - Megijedt a Magyar Rádió vezetése (Népszava)
Nem tarthatta meg kulturális demonstrációját a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága, mert a helyszínt biztosító közrádió vezetése az utolsó pillanatban visszavonta az engedélyt. Ismert személyiségek beszéltek volna a közmédiumok szerepéről és arról, milyen károkat okoz a pénzhiány, de a megjelentek nem mehettek be az épület Márványtermébe. A rádió azzal indokolt, hogy nem akarnak beavatkozni a…
jan. 22
9:41
2010: nyolcvanmillió nyomorgó európai éve (Népszava)
A szegénység az Európai Unióban közel 80 millió embert, az állampolgárok mintegy 16 százalékát érinti, és az Európai Bizottság – az Európai Szegénységellenes Hálózat 2008-as kezdeményezésére – tegnap hivatalosan is a társadalmi kirekesztettség s a szegénység elleni küzdelem évének nyilvánította 2010-et.
jan. 22
9:57
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
9:57
Irodaszer lett Orbán Viktor? (Népszava)
Szokatlan módon számolta el Orbán Viktor honoráriumát a Fidesz-elnök beszédeit 2003-ban kiadó Magyar Egyetemi Kiadó – legalábbis ez derül ki a lapunk által megkérdezett adózási szakértő szavaiból.
jan. 22
9:59
Le a redőnyökkel, különben kikapcsoljuk a fűtést! - Levelet írt az E.ON (168 Óra Online)
Szereljék le a redőnyeiket az erkélyről, különben kikapcsoljuk a szolgáltatást! – közel kétszáz család kapott felszólítást az E.ON-tól Nagyatádon. Ott van gond, ahol egyedi gázos a fűtés, és valamelyik konvektor levegőztetése az erkélyen át történik – jelentette a .
jan. 22
9:59
LMP-s lett a Medián igazgatója (Népszava)
Karácsony Gergely lett a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke. Ő eddig a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet kutatási igazgatója volt, ám e pozíciójától a választások végéig megválik.
jan. 22
10:06
„Eláradt a büdös szag” 5 gyerek kórházban marad a mérgezés miatt + videó (ATV)
Tűzoltók hárították el a közvetlen életveszélyt.
jan. 22
10:12
Tényleges életfogytiglan első fokon a hármasgyilkosság vádlottjának (HVG)
Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság azt a huszonhárom éves Szeged-gyálaréti férfit, aki megölte nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos kisfiát – közölte Cseh Attila bírósági szóvivő.
jan. 22
10:14
Stratégiai Szövetség: a kórházak nem kaptak többlet pénzt (HVG)
Nem többlet pénz, hanem egy előrehozott kifizetés a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület szerint az Egészségügyi Minisztérium és a Kórházi Rendelőintézeti Szövetségek tavaly októberi megállapodásában kikötött, és idén januárban kifizetett 39,5 milliárd forint. Az egészségügyi minisztérium cáfol.
jan. 22
10:16
Jobbik-program: Kedves Magukfajták! (HVG)
Aránylag szolid hangvételű választási programot írt a Jobbik. Így is szerepel a szövegben egy-két szemtelen füllentés, néhány képtelen furcsaság, meg a kazah kapcsolatok erősítése. A cigányozáshoz pedig váltig ragaszkodnak.
jan. 22
10:24
Fehérkenyértől fáradtan és idegesen (ATV)
Az emberi táplálkozásban igen fontos szerepet töltenek be a gabonafélék, kalóriaszükségletünk jelentős részét a kenyérgabonák és a rizs fedezi. Tehát a gabonamag összetételének legkisebb módosítása is előbb-utóbb népbetegségek alapjait rakja le - állítja Tóth Gábor, .táplálkozástudományi szakember.

Keresés