2009. június 1. hétfő

jún. 1
5:27
Magyar Gárda? Tépjen sorszámot! (168 Óra Online)
Csak előzetes regisztrációval juthatnak be a Magyar Gárda Egyesület megszüntetése iránti polgári per másodfokú tárgyalására az érdeklődők a Fővárosi Ítélőtáblán július 2-án - közölte a tábla elnökhelyettese az MTI-vel.
jún. 1
7:33
Másodfokon a Magyar Gárda pere (Metropol)
Csak előzetes regisztrációval juthatnak be a Magyar Gárda Egyesület megszüntetése iránti polgári per másodfokú tárgyalására az érdeklődők a Fővárosi Ítélőtáblán július 2-án - közölte a tábla elnökhelyettese az MTI-vel.
jún. 1
9:03
Tragikus? Ugyanolyan szintre jutottunk vissza, mint ahol ’94-ben voltunk (168 Óra Online)
Azt állítja NavracsicsTibor, a Fidesz frakcióvezetője, hogy Magyarország az elmúlt hét év alatt nem hét évet haladt előre, hanem 15 évet zuhant vissza a legfontosabb gazdasági mutatók és az élettel kapcsolatos reményeink tekintetében. Ezzel szemben a tény az, hogy bár „az élettel kapcsolatos reményeinket” nem igazán lehet egzaktan mérni, a gazdasági mutatókat igen, azok pedig hét év alatt egész…
jún. 1
9:21
Napi két beszédet mond Orbán (Metropol)
Országjárásra indul az európai parlamenti választások kampányának utolsó hetében Orbán Viktor. A Fidesz elnöke vidéki városokban tart választási gyűléseket.
jún. 1
9:39
A Fidesz sztárja fellép az egész országban (168 Óra Online)
Országjárásra indul az európai parlamenti választások kampányának utolsó hetében Orbán Viktor; a Fidesz elnöke vidéki városokban tart választási gyűléseket.
jún. 1
9:39
Drágul a parkolás Budapesten (Metropol)
Átlagosan csaknem 30 százalékkal drágulnak kedden a parkolási díjak. Több helyen kell fizetni, van, ahol tovább, mint korábban.
jún. 1
10:30
Orbán Viktor országjáró körútra indul (Infostart)
Országjárásra indul az európai parlamenti választások kampányának utolsó hetében a Fidesz elnöke.
jún. 1
10:32
Holnaptól drágul a parkolás (Infostart)
Átlagosan mintegy 30 százalékkal drágulnak a parkolási díjak holnaptól Budapesten.
jún. 1
10:34
Kis János: Tilalom alá kerültem, de fel is szabadultam (Infostart)
A "filozófusper" 17 évre megfosztott munkámtól, utazási és publikálási tilalom alá kerültem, de fel is szabadultam - mondta Kis János filozófus az MTI-nek. A Kádár-rendszer demokratikus ellenzékének kiemelkedő alakját, az SZDSZ alapító tagját és első elnökét, annak kapcsán kérdezte a hírügynökség, hogy az MSZMP Politikai Bizottsága 20 éve helyezte hatályon kívül a "filozófusper" nyomán elrendelt…
jún. 1
10:48
Még öt napig kérhető igazolás az EP-választáshoz (Infostart)
Még 5 napig, június 5-ig kérhet igazolást a helyi jegyzőtől az a választópolgár, aki nem a lakóhelyén akar szavazni a június 7-ei európai parlamenti választáson.
jún. 1
11:09
Már ovis vagy, mostantól nem laksz itthon (168 Óra Online)
Hirtelen megnő tavasszal a 3-7 éves bejelentett gyerekek száma egyes településeken és fővárosi kerületekben, többnyire ott, ahol jó hírű oktatási intézmény működik. A magyarázat egyszerű, bár kissé szokatlan: ilyenkor kezdődik az óvodai, iskolai beiratkozás, s a korábbi gyakorlattól eltérően egyre több intézménybe csak olyan gyereket vesznek fel, aki – legalább papíron – a körzetben lakik. Van,…
jún. 1
11:11
A parkolási díjat mire költik majd? (168 Óra Online)
Átlagosan csaknem 30 százalékkal drágulnak kedden a 2001 óta változatlan parkolási díjak, kibővülnek a fizetőövezetek, és családonként csak két kerületi parkolási engedélyt adnak ki, ebből az egyikért a teljes ár felét kell fizetni. Mindezt a Fővárosi Közgyűlés által még április 30-án, csaknem egyhangú szavazással elfogadott rendelet rögzíti. A BKV csaknem 300 forintos jegyárához igazított…
jún. 1
11:24
Újra lesz világbajnoki futballmeccs a Maracanában (Infostart)
Rio de Janeiro egyik nevezetessége, az 1950-es világbajnokságra épített, immár újjáépítendő Maracana is ott van ama tizenkét színhely között, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) beválasztott a 2014-es brazíliai világbajnokság mérkőzéseinek otthont adó stadionok közé.
jún. 1
11:26
Orosz lapok a fehéroroszországi elnök pálfordulásáról (Infostart)
Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök a hét végén felhívta a kormányát, hogy a világ más tájain keresse a boldogulást, s gyakorlatilag bejelentette, hogy Minszk szakított Moszkvával, amellyel még a múlt héten is a közös szövetségi állam létrehozásán fáradozott a közös minisztertanács ülésén, ahol 2011. július 1-jére kitűzték az egységes orosz-kazah-fehérorosz vámterület létrehozásának határidejét.
jún. 1
11:28
Ismeretlen holttesten hajtott át egy autó Tataházánál (Infostart)
Egy ismeretlen női holttesten haladt át egy autó hétfőn kora hajnalban a Bács-Kiskun megyei Tataháza külterületén - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.
jún. 1
13:15
Orbán "nacionalista kijelentéseivel" foglalkozik fél Szlovákia (168 Óra Online)
Rendkívüli ülésen fog foglalkozni Orbán Viktornak a kárpát-medencei magyarság európai parlamenti (EP) képviselete kapcsán a közelmúltban elhangzott kijelentéseivel a szlovák parlament.
jún. 1
14:27
A Jobbik biztos, az SZDSZ bizonytalan (168 Óra Online)
A Marketing Centrum (MC) felmérése szerint a Fidesz 15, az MSZP 5, a Jobbik pedig 1 mandátumot szerezhet a június 7-i EU parlamenti választásokon, a maradék egy mandátum megszerzésére a kampány finisében az SZDSZ-t látják esélyesnek. Az MC szerint a legvalószínűbbnek most az tűnik, hogy négy párt fogja majd képviselni Magyarországot az EU parlamentben. Ha viszont csak három párt lépné át a…
jún. 1
14:42
A HÉV síneire futott egy autó (Infostart)
Budapesten az óbudai Hajógyári sziget kijárójánál a betonkorlátot áttörve a HÉV sínére futott egy autó hétfőn kora délután, amelynek vezetője elhagyta a helyszínt - mondta el az MTI-nek Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jún. 1
15:00
Leégett egy gazdabolt Napkoron (Infostart)
Kigyulladt, majd teljesen leégett vasárnapról hétfőre virradóra egy zöldséges elárusítóhelyből és gazdaboltból álló épületegyüttes a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron; a tűzben személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn.
jún. 1
15:02
Ötmilliós kárt okozott egy ittas sofőr Faddon (Infostart)
Ötmillió forintos kárt okozott egy trafóállomásban egy ittas sofőr hétfő hajnalban a Tolna megyei Faddon - közölte az MTI-vel a megyei rendőr-főkapitányság.
jún. 1
15:57
Újabb megszorítások: jön még kutyára dér (168 Óra Online)
Az európai parlamenti (EP) választások előtt egy nappal, a kampánycsend idején tart ülést az MSZP választmánya; a szombati zárt ülés vendége Bajnai Gordon miniszterelnök - tudta meg hétfőn az MTI szocialista forrásból. A testület napirendjén szerepel azoknak a szempontoknak az eldöntése, amelyek alapján az MSZP kiválasztja jelöltjeit a 2010-es országgyűlési képviselő-választás országos listájára.…
jún. 1
16:12
Csődvédelmet kért a General Motors (Infostart)
Csődvédelmet kért hétfőn a General Motors; az autóvállalatra jelentős zsugorodás vár.
jún. 1
17:42
280 forint alatt az euró délután (Infostart)
A forint - a térségbeli devizákkal együtt - erősödött az euróval szemben, amely 280 forint alatt állt hétfőn délután.
jún. 1
18:39
Ráfér: együtt imádkoznak Budapest városáért (168 Óra Online)
Becsülni és hasznosítani kell a keresztény kultúrát, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy új hagyományok keletkezzenek és becsüljük a régit - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek hétfőn Máriaremetén, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdi ifjúsági és családi napján. A 15. alkalommal megrendezett karizmák ünnepén, amelyet Küldetés és testvéri közösség mottóval rendeztek meg…
jún. 1
18:54
Három autó ütközött a 21-es főúton (Infostart)
Három személygépkocsi ütközött Nógrád megyében a 21-es főúton, Jobbágynál hétfőn. A balesetben öten megsérültek - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
jún. 1
18:56
Balesetek az M3-as autópáyán (Infostart)
Több jármű ütközött az M3 autópálya főváros felé vezető oldalán két helyen is, a 47-es és a 44-es km-nél.
jún. 1
20:45
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a június 1-jei KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 4 9 10 11 18 29 37 39 42 45 48 50 51 52 59 60 64 68 71 72

2009. június 2. kedd

jún. 2
5:27
"Bugyuta fordított rasszizmussal operálnak" (168 Óra Online)
Ülősztrájkot tartanak kedden a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium diákjai, akik az intézmény leváltott igazgatója mellett protestálnak - írta keddi számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet.
jún. 2
5:45
A jegybankelnök tagadja, hogy off-shore cég lenne a tulajdonában (168 Óra Online)
Simor András erről Orbán Viktor Fidesz-elnökhöz címzett levelében ír, amelyet a Magyar Nemzet on-line kiadásában közölt vasárnap.
jún. 2
6:21
A Nemzeti Vágta első napja (Metropol)
jún. 2
6:23
Négy párt esélyes EP-mandátumra (Metropol)
A várható részvételi arány az április végi 38 százalékról má­jus végére 44 százalékra emelkedett.
jún. 2
6:39
Gyermeknapi programok (Metropol)
Annak, aki még nem tudja, hogy esetleg mit csináljon, összegyűjtöttünk néhány ötletet. Csak győzzön válogatni!
jún. 2
6:41
Bácsalmási lovas vágtázott a leggyorsabban (Metropol)
A bácsalmási Németh Sándor nyerte meg a II. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén hétfőn. A háromnapos országimázs-fesztiválra idén is több mint százezren voltak kíváncsiak.
jún. 2
6:54
Két magyar gyerek is van a francia gép feltételezett áldozatai között (Infostart)
Francia források szerint 126 férfi, 82 nő, hét gyerek és egy csecsemő ült a hétfőn eltűnt francia utasszállítón a 12 főnyi személyzeten kívül. Köztük négy magyar, egy férfi, egy nő, és két gyerek.
jún. 2
7:12
NOE: Alkotmányellenes a családi pótlék megadóztatása (Infostart)
Alkotmányellenesnek tartja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, hogy a családi pótlékot bevonják az adóalapba. Szabó Endre az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az intézkedés több tízezer családot érintene hátrányosan.
jún. 2
7:33
Erősítik az otthoni szakápolást (168 Óra Online)
A kórházon kívüli szakápolás és hospice ellátás erősítését tervezi a tárca; a minisztériumban elkészült annak a rendeletnek a tervezete, amely újraszabályozná az otthoni szakápolás feladatait és feltételeit - írta keddi számában a Népszava.
jún. 2
7:48
EP-választás - Mennyibe kerülnek a szavazólapok? (Infostart)
Ma kezdik kiszállítani a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra a szavazólapokat az Állami Nyomdából, a dokumentumok és más szavazási kellékek a tervek szerint csütörtökig mindenhova megérkeznek.
jún. 2
7:50
Mától csak az első ajtón lehet felszállni egyes BKV járatokon (Infostart)
A BKV kísérleti jelleggel mától bevezeti egyes dél-budai buszjáratain az elsőajtós felszállási rendszert.
jún. 2
7:51
A Pető Intézetben dolgozott az Air France-gép magyar áldozata (168 Óra Online)
A Hír Tv információi szerint két magyar felnőtt, egy nő és élettársa, valamint két magyar kisfiú utazott az Air France Brazíliából Párizsba tartó repülőgépén, amelynek hétfőn veszett nyoma.
jún. 2
7:51
Európa a versengők egyensúlya (Metropol)
„Az európai nemzetek számára az élet mindig a másokkal való együttélést jelentette.”
jún. 2
7:52
Horváth Aladár: "Bugyuta fordított rasszizmussal operálva akarják megszállni a gimnáziumot" (Infostart)
Ülősztrájkot tartanak kedden a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium diákjai, akik az intézmény leváltott igazgatója mellett protestálnak - írta keddi számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet.
jún. 2
8:09
Készüljön! A BKV-kísérlet várhatóan nem lesz problémamentes... (168 Óra Online)
Mától csak az első ajtón lehet felszállni egyes BKV járatokon -- adta hírül az MTI.
jún. 2
8:11
Az Állami Nyomda ontja a szavazólapokat (168 Óra Online)
Ma kezdik kiszállítani a június 7-ei európai parlamenti választásra a szavazólapokat az Állami Nyomdából, a dokumentumok és más szavazási kellékek a tervek szerint csütörtökig mindenhova megérkeznek -- írta az MTI.
jún. 2
8:24
EP-választás: csütörtökön kezdődik a voksolás (Infostart)
Két ország, Nagy-Britannia és Hollandia szavazóhelyiségeinek megnyitásával megkezdődnek csütörtökön az európai parlamenti választások az Európai Unió tagországaiban.
jún. 2
8:26
Bírósághoz fordulnak a postás- és a vasutas-szakszervezetek (Infostart)
Postás- és vasutas-szakszervezetek bírósághoz, illetve ügyészséghez fordultak. Súlyos vérveszteséggel zártak a számítógépgyártók. két hét múlva már az egész ország az új kétszázas érme lázában ég majd. Szemle a lapokból.
jún. 2
9:21
Lezárták az M3-as autópályát a geleji leágazásnál Budapest felé (Metropol)
Baleset miatt lezárták az M3-as autópályát a geleji leágazásnál Budapest irányába kedd délelőtt.
jún. 2
9:36
Kézigránáttal robbantotta fel magát családi vita után (Infostart)
Tegnap este a szerbiai Zimonyban (Zemun) S.P. negyvenéves férfi hosszabb családi veszekedés után, a Feneckai utcai családi ház külön szobájába vonult és a nála lévő kézigránáttal felrobbantotta magát.
jún. 2
9:54
Tűzhalált szenvedett egy férfi Szabolcsban (Infostart)
Tűzhalált szenvedett egy férfi Fehérgyarmaton, akit ugyan kimentettek égő lakásából, de később a kórházban belehalt sérüléseibe - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.
jún. 2
9:56
Holttestet találtak a Tiszában Tiszaszalkánál (Infostart)
Holttestet találtak a Tiszában Tiszaszalkánál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden az MTI-vel.
jún. 2
9:58
Majdnem MSZP-s miniszter lett Morvai Krisztina? (Infostart)
Majdnem Morvai Krisztina lett az MSZP esélyegyenlőségi minisztere 2004-ben, az akkor Brüsszelbe távozó Lévai Katalin helyett a Heti Válasz Online szerint.

Keresés