2010. január 12. kedd

jan. 12
4:00
Boros Csaba, a Republic zenésze: "Nem vagyok rá büszke" (Zene.hu)
Boros Csabát, a Republic együttes énekes-gitárosát faggatta Molnár Szabolcs, a Sztárportré műsorvezetője. Kérdezte őt az emberi kapcsolatokról, a közösség fontosságáról, de szó volt olyan tettekről is, amelyeket elkövetett a múltban, de a jövőben nem tenné még egyszer. [Dátum: 2010.01.20. 19:57]
jan. 12
4:36
Csak néztünk! Így nézett ki egykor a Desperado! (Zene.hu)
Jó dolog egy kicsit nosztalgiázni így az év elején. A Desperado Tanár úr című dala és klipje több szempontból is ideális erre. [Dátum: 2010.08.02. 18:48]
jan. 12
5:12
Radnai Péter: "Az egész hobbiként kezdődött" (Zene.hu)
A Playboy főszerkesztője korábban a Magyar Televízióban, majd mindkét országos kereskedelmi televíziónál is meghatározó személyiség volt, 2004 júliusa óta pedig a népszerű férfimagazin főszerkesztői posztját tölti be, immáron a profi DJ-kedés felé vette az irányt. [Dátum: 2010.01.12. 05:00]
jan. 12
6:24
"Óriási baromság a színházi élet politikai felosztása" (Népszava)
Január elsejétől Őze Áron vezeti a Pesti Magyar Színházat. Az új direktor fiatalos népszínházat, rugalmasabb repertoárt, tematikus évadokat, meghívott rendezőket és koprodukciókat ígér. Bízik a mostani társulatban, de bővítené a Hevesi Sándor téri együttest.
jan. 12
6:42
Minden riválisát kenterbe verte az Avatar (Népszava)
Az Avatar című film lett a hazai mozikban minden idők legsikeresebb filmje. A december 17-ei bemutatója óta eltelt idő alatt a minden idők legnagyobb bevételeit tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 791 millió 118 ezer 550 forintos bevételével.
jan. 12
7:18
Izzadságszagú az Irígy Hónaljmirigy - Elfogyott a spiritusz (Népszava)
Az egykori Irígy Hónaljmirigyből már csak a neve maradt, legutóbb szilveszterkor tapasztalhattunk, hogy mintha minden kreativitás elpárolgott volna a nyolc fiú lelkéből az elmúlt években.
jan. 12
7:27
1100 év képekben: de hol vagyunk mi? (HVG)
Bejeződött A művészet története című 16 részes képzőművészeti tantúra: az utolsó, reprezentatív, 400 oldalas képes könyv a magyar képzőművészet alakulástörténetét vázolja fel a galgóci tarsolylemezektől Gerber Pál Felirat a 4-es busz oldalán olvasható El van rontva a napom, ha nem győzök le három gonoszt című művéig.
jan. 12
8:39
A 88. utca foglyai (orientpress)
Neil Simon komédiaszerző darabjában együttérző humorral, fanyar iróniával, szellemes dialógusokban bontakozik ki egy szeretetreméltó házaspár hétköznapi válsága - Básti Juli és Kern András prezentálásában.
jan. 12
8:48
Igényes zene: van még remény? (Népszava)
Mikor lesz az már? címmel új CD-je jelent meg Bíró Eszternek, akit sokan a Miss Saigon címszereplőjeként, és más musicalek fellépőjeként, vagy a Budapest Klezmer Band énekesnőjeként ismertek meg. Most azonban a saját útját járja.
jan. 12
8:57
Meghalt Anne Frank naplójának megőrzője (ma.hu)
Egy hónappal 101. születésnapja előtt, hétfő este meghalt Miep Gies, az az asszony, aki megőrizte Anne Frank naplóját - közölte a második világháború megrázó sorsú zsidó áldozatának amszterdami emlékmúzeuma.
jan. 12
9:15
Az Avatar sikere miatt a pornóipar is 3D-ben fog dolgozni a jövőben (ma.hu)
Az Avatar világsikere az amerikai pornóipart is felizgatta: várható, hogy a felnőtt filmek készítői is hamarosan átállnak a háromdimenziós technikára.
jan. 12
10:12
Egy lord természetfeletti eszközökkel az angol parlament ellen (Napvilág)
A XXI. század elvárásainak megfelelően átfazonírozott Sherlock Holmes, és elmaradhatatlan segítőtársa, Dr. Watson megérkezett a magyar mozikba is, hogy Guy Ritchie rendezésében új életre keltsen egy legendát, vagy ha azt nem is, legalább egy korrekt, de messze nem kiemelkedő akció-krimivel szórakoztassa a nézőket.
jan. 12
10:45
Hazánkban is rekord bevételt hozott az Avatar (ma.hu)
A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől, a Na,viktól a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők. A film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere, Magyarországon pedig már meg is döntötte az eddigi bevételi rekordot.
jan. 12
10:54
48315 km, Krabi (tinylittlebigthing)
Reggeli után néztünk, és végül egy pékségben kötöttünk ki, ahol kövér európaiak falatozgattak egy-egy sütikét. Mi rögtön kértünk pár fánkot, meg ezt-azt a jeges kávé mellé, de csak a felét kaptuk meg. Azt hiszem, nincsenek hozzászokva a nagyobb mennyiségekhez, szólnunk kellett még egyszer. Egészen jóllaktunk csokis fánkokkal, meg banános muffinokkal. A kikötő felé vettük az irányt, ahol a…
jan. 12
11:12
Világszínvonalú előadás Nyíregyházán (Zene.hu)
Minden bizonnyal egészen különleges előadást hallhatnak majd azok a komolyzene rajongók, akik január 30-án 18 órakor a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermébe látogatnak. A Nyíregyházi Cantemus Kórus 2009/2010-es „Népek zenéje” hangversenybérletének harmadik előadása, mely Mexikói hangulat címmel kerül bemutatásra igazi kuriózumnak ígérkezik zenei anyagában és az előadókban egyaránt.…
jan. 12
11:15
Fellépési lehetőség Maksa Zoltánnal (Napvilág)
Amatőr humoristák részére hirdetett pályázatot a II. kerületi Klebelsberg Művelődési Központ. Szerzői és előadói kategóriában is nevezhetnek a magukat kipróbálni vágyók. A nevezési határidő január 25., a legjobbak pedig máris neves pályatársakkal együtt léphetnek fel egy február végi rendezvényen.
jan. 12
12:15
Megbüntetné az egyházat Obama jelöltje? (orientpress)
Bill Donohue, az amerikai Katolikus Liga elnöke szerint 'meg akarja büntetni az egyházat' Dawn Johnsen, akit Barack Obama jelölt az amerikai Igazságügyi Minisztérium jogtanácsosi hivatalának vezetői posztjára.
jan. 12
12:18
A Nibelung-lakópark - Mudruczó Kornél színházi rendezése mozgóképen (Napvilág)
Január 14-én debütál a mozikban Mudruczó Kornél legendás Krétakörös rendezése, A Nibelung-lakópark. Térey János drámája anno a Budavári Sziklakórházban került bemutatásra, ám a filmen már a színdarab későbbi helyszíne, a Lipót, azaz az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet elevenedik meg, azaz jobban mondva népesül be.
jan. 12
12:24
Lecserélik a Pókembert - Új sztárral jön 2012-ben a folytatás (Népszava)
Nem tér vissza a népszerű Pókember negyedik részében Tobey Maguire színész és Saim Raimi rendező - tudta meg a BBC.
jan. 12
12:24
A VIVA műsorvezetőjének fura kalandja Britney Spears-szel (Zene.hu)
Londonban járt Ben, a zenetévé műsorvezetője: Németországban élő édesanyjától egy meglepetésutazást kaptak ajándékba testvérével, és meg sem álltak a brit fővárosig. A városnézésből természetesen Madame Tussaud panoptikuma sem maradhatott ki, ahol Ben lefényképezte összes nagy kedvencét, és még Britneyt is megcsókolta... [Dátum: 2010.01.12. 12:12]
jan. 12
12:26
2009 legizgalmasabb koncertjei: Augusztus - Mi más, mint a Sziget (Zene.hu)
Vitathatatlan, hogy a tavalyi év legnagyobb eseménye a Sziget Fesztivál volt. Egy konkrét koncertet pedig nem könnyű onnan kiválasztani, így a komplett eseményre emlékezünk. [Dátum: 2010.01.12. 12:13]
jan. 12
12:42
Több száz rabbal szórakozik Mel Gibson (Népszava)
Elszállítottak háromszáz mexikói elítéltek, hogy helyet csináljanak Mel Gibson filmjének - közölte a BBC. A rabok családtagjai felháborodásuknak adtak hangot.
jan. 12
12:51
A hazai mozikban is kasszasiker az Avatar (HVG)
A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők. A film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere, Magyarországon pedig már meg is döntötte az eddigi bevételi rekordot.
jan. 12
13:00
Lemezkiadót alapított Madonna exférje (Népszava)
Megalapította londoni pubja után Punchbowl Recordings néven lemezkiadóját Guy Ritchie filmrendező. A kiadó első bandája a kocsma saját zenekara, a The Punchbowl Band.
jan. 12
13:09
A világörökség része szeretne lenni az ősi Pergamon városa (ma.hu)
A világörökség részévé szeretne válni Törökországban az ősi Pergamon városa, mai nevén Bergama, amelynek polgármestere a település kiemelkedő történelmi jelentőségére hívta fel a figyelmet.
jan. 12
13:15
2009 legjobb műfordításai (nyest.hu)
Rangos brit műfordítói díjakat osztottak ki tegnap Londonban: a tavalyi év legjobb munkáit díjazták. A forrásművek nyelve az arabtól a baszkig sorjázik.
jan. 12
13:27
Támogató honlap indult Boldog Özséb szentté avatásáért (orientpress)
Megnyílt az esztergomi Boldog Özséb szentté avatását támogató honlap, www.szentozseb.hu címen. A honlap módszeresen járja be a kérdéskört, nyitó oldalról külön meghívhatóvá téve a Pálos Rend alapítójának életét, boldoggá avatását és szentté avatásának folyamatát.
jan. 12
13:27
Új Jimi Hendrix-lemez jelenik meg kiadatlan dalokkal (Inforádió)
Kiadatlan stúdiófelvételekből álló album jelenik meg a 40 évvel ezelőtt meghalt legendás énekes-gitárostól.
jan. 12
14:03
Meghosszabbították Albertina és Munch kiállítását Bécsben (orientpress)
Az Albertina pazar impresszionista kiállításán nemcsak a leghíresebb festőkkel ismerkedhetünk vagy 20 termen át, hanem a festészet eszközeivel, a festék- és a vászongyártás titkaival. Az egyes képek mellett látjuk a röntgenfelvételeiket is, s ezekről kiderül a festés folyamata. A nagy érdeklődésre való tekintettel a remek kiállítást február 14-ig meghosszabbították, és szerdánként este 9-ig…
jan. 12
14:03
Leonardo DiCaprio is fél a patkányoktól - videó (HVG)
Megviselte Leonardo DiCapriót a Viharsziget című thriller forgatása, nemcsak a mostoha időjárási körülmények miatt, hanem azért is, mert két napig száz patkánnyal volt összezárva egy szobában.
jan. 12
14:12
Január 22-én mutatkozik be a Twist (Zene.hu)
Január 22-én mutatkozik be a Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergő és Szűcs Krisztián tinédzserek lelkesedésével alakított új zenekara, a Twist. [Dátum: 2010.01.22. 08:25]
jan. 12
14:14
A 10 legkeresettebb magyar lemez a Zene.hu-n - dec. 28 - jan. 11-ig (Zene.hu)
A Zene.hu album TOP10 lista lapunk olvasási adatai alapján készül az elmúlt két hét eredményei alapján. [Dátum: 2010.01.12. 14:04]
jan. 12
14:24
Programjavaslatok, ha épp nincsen semmi program (Napvilág)
A társas- és kártyajátékok nem a gyerekek előjoga, ugyanolyan szórakoztató bárkinek, és ennek kipróbálására a legtökéletesebb időszak a január-február. Érdemes hát előkapni a paklit vagy a bábukat és összehívni a megfelelő társaságot, hogy rögtön kezdődhessen a móka.
jan. 12
14:39
Üdvözlet Debrecennek: Kéri Imre kiállítása (orientpress)
Üdvözlet Debrecennek- címmel nyílik meg a Munkácsy-díjas Kéri Imre grafikus, festőművész új tárlata a Debreceni Mű-Terem Galériában.
jan. 12
14:48
Kérdéses dolog a demokrácia Romániában (Népszava)
Kérdéses dolog a demokrácia Romániában - állította az irodalmi Nobel-díjas Herta Müller egy keddi osztrák lapnak adott interjúban.
jan. 12
15:06
Az Univerzum Turnéja: ismét nálunk járt a Depeche Mode - fotókkal (Zene.hu)
A szintipop angol királyai hétfőn este megint elvarázsolták a Sportarénában összegyűlt, még mindig kiéhezett magyar nézőközönséget. Az immáron tizenkettedik stúdióalbumát népszerűsítő csapat a tavalyi koncertje után újra hazánkba látogatott, hogy viszontagságokkal teli (legfőképpen a 17 lemondott koncert az énekes betegsége miatt) első turnéját méltóképpen folytassa. [Dátum: 2010.01.16. 07:59]
jan. 12
15:51
Lengyel díjat kapott a Duna Televízió elnöke és művészeti igazgatója (ma.hu)
Január 11-én, hétfőn délután, a budapesti Lengyel Nagykövetség épületében tartott ünnepségen vehette át Cselényi László, a Duna Televízió elnöke és Pörös Géza, a közszolgálati adó művészeti igazgatója a Lengyel Köztársaság külügyminisztere, Radoslaw Sikorski által adományozott Bene Merito kitüntetést.
jan. 12
15:51
"Veled is megtörténhet" - Breiner Tamás gondolatolvasó estje (sajtokozlemeny.com)
Ha szeretnél esélyt kapni, hogy egy értékes nyereménnyel távozz… Ha kíváncsi vagy egy évszázados rejtélyre… Ha felfedeznél magadban egy misztikus képességet… Ha el akarod dönteni, hogy a telepátia illúzió-e vagy maga a valóság… Ha nem félsz szembenézni a döntéseid következményeivel… Ha bizonyítékot akarsz arról, hogy a jövő megjósolható… S ha mindez nem elég, orosz rulett és…
jan. 12
16:00
Nézd meg a Metallica klipjét és pontozd 2.! (Zene.hu)
Ezen a héten a világ egyik legmeghatározóbb amerikai heavy metal csapatával, a Metallicával foglalkozunk. A május 14-én Budapestre látogató zenekar klipjeit vesszük górcső alá. [Dátum: 2010.01.12. 16:00]
jan. 12
16:02
Minden idők 75 legnagyobb slágere - a 40. helyezett (Zene.hu)
A brit szerzői jogvédő hivatal április közepén jelentette be, hogy a Procol Harum ’A Whiter Shade OF Pale’ című dalát választották az elmúlt 75 év legnagyobb slágerének. Megszereztük a teljes listát és dalonként közöljük. Jöjjön a 40. helyezett. [Dátum: 2010.01.12. 16:00]
jan. 12
16:18
Gimis Pókember (Népszava)
Tobey Maguire szögre akasztotta a Pókember-ruhát és a nagy sikerű trilógia rendezője, Sam Raimi is kiszállt a filmsorozat negyedik részének munkálataiból.
jan. 12
16:18
Szipál Márton fotóművész kiállítása Debrecenben - Debrecenről (Kikötő Online)
"Én nem járok templomba, nekem ez a vallásom: átadni, amit tudok." A művész a debreceni Önkormányzat megbízásából 2009-ben több napon át járta Debrecen utcáit és készített igazi "Szipál-fotókat" a városról, az épületeiről, emberekről, hangulatról, érzésekről. Az ebből összeállított anyag a 2010-es év első kiállítása a debreceni Kölcsey Központban.
jan. 12
16:20
„Ej, mi a szösz, kakas szaki” (Kikötő Online)
Az Anyám tyúkja népszerű, ámde magányos Petőfi-versként immár százötven éve tengeti mindennapjait a magyar köztudatban, óvodáskortól felfelé ott bujkál mindannyiunk fejében, idézésre alkalmas állapotban. Azonban 2009-ben a vers helyzete gyökeresen megváltozott. Bár népszerűsége töretlen maradt, magányosságától azonban megszabadult: méltó párjára akadt a Lackfi János és Vörös István által írt Apám
jan. 12
16:22
Az emberség nevében (Kikötő Online)
De Sade márki, a híres-hírhedt író, aki szadizmusával megváltoztatta az emberiség önmagáról alkotott képét. A prűdség ellen lázadt; műveiben szex, perverzió és szadizmus verseng a figyelem birtoklásáért. Sade neve tabu a mai napig is. Ha valaki meghallja, összerezzen – nem véletlenül. A márki, a szadizmus örökatyja, mint sátáni gaztevő vonult
jan. 12
17:03
Tobey Maguire nem lesz többé Pókember (HVG)
Tobey Maguire szögre akasztotta a Pókember-ruhát és a nagy sikerű trilógia rendezője, Sam Raimi is kiszállt a filmsorozat negyedik részének munkálataiból.
jan. 12
17:21
A Vatikán nincs oda az Avatarért (HVG)
A világsiker ellenére a Vatikán "felületesnek" és "hiteles érzelmekben szűkölködőnek" nevezte a pénteken Olaszországban debütáló Avatart.
jan. 12
18:15
Újabb rekord született a sajtófotó pályázaton (ma.hu)
Az elmúlt évi rekordot is megdöntötte az idei Magyar Sajtófotó Pályázatra érkezett felvételek száma: 535 szerző összesen 12.493 tavaly készült képét küldte be a január 5-i határidőig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által meghirdetett versenyre.
jan. 12
18:42
Kiderült! A hazai tinikedvencnek 3 hónapja tart a kapcsolata furcsa szerelmével (Zene.hu)
Éder Krisztiánt legtöbben SP-ként ismerjük, de van, aki csak celeb úrfinak titulálja őt. [Dátum: 2010.01.20. 19:57]
jan. 12
20:03
Kiál(lí)tás az ifjúságért (orientpress)
Ifjúság- és családmentő kiállítást szervez a rendőrség és a református egyház. A Kontrasztkiállításon multimédiás eszközök segítségével mutatják be a fiatalokat érintő problémákat, érintve a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, és a válások kérdéseit. A látogatók beülhetnek egy autó szimulátorba kettős látást előidéző szemüveggel, hogy megtapasztalják ittas…
jan. 12
20:03
Toby Maguire szögre akasztotta a Pókember ruhát (ma.hu)
Tobey Maguire szögre akasztotta a Pókember-ruhát és a nagy sikerű trilógia rendezője, Sam Raimi is kiszállt a filmsorozat negyedik részének munkálataiból.

Keresés