2010. január 6. szerda

jan. 6
7:48
Briatore még nem gondol a visszatérésre (F1világ)
A Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore még nem gondolkodik azon, hogy visszatérjen-e a Forma-1-be, pedig pert nyert az FIA ellen, miután a francia bíróság jogellenesnek minősítette örökös eltiltását.
jan. 6
8:09
Autókereskedelem rendszerváltástól válságig (Vezess)
"2020-ra a vezető beleszólása az autó irányításába töredéke lesz annak, mint ma. Utolsó éveit éljük annak, hogy teljes mértékben magunk vezetjük a kocsinkat." Interjú múltról, jelenről, jövőről a magyar autópiac egyik legismertebb emberével.
jan. 6
8:11
Dakar: 1 másodperc döntött a győzelemről (Vezess)
Miközben a kamionoknál a kamazos cár új rekordot állított fel és a motorosoknál a címvédő is megvillant az autósok új szakaszgyőztest ünnepeltek. Robby Gordon elsősége egyetlen másodpercen múlott több mint 160 kilométernyi száguldás után.
jan. 6
9:03
Opelt másol az új családi Suzuki (Vezess)
R3 néven új tanulmányautót mutatott be Indiában a Suzuki. Az SX4 kis egyterű három sor ülést rejt.
jan. 6
9:39
Szupertakarékos Suzuki (Vezess)
Akár benzin nélkül is képes közlekedni az Indiában bemutatott Suzuki SX4 szedán. Az autóba párhuzamos hibrid rendszer került, amely pár éven belül a szériamodellekben is visszaköszön
jan. 6
10:15
Briatore: Győzött az igazság (Vezess)
Az FIA ellen indított perét tegnap megnyerő volt Renault-főnök természetesen a fellegekben jár, miután a bíróság érvénytelenítette az örökös eltiltását. Briatore Max Mosleyra mutogat, azt pedig még nem tudja, visszatér-e az F1-be.
jan. 6
11:09
Titkos Bugatti a főtervezőtől (Vezess)
Előkerült valamelyik fiók mélyéről pár fotó egy Bugatti-tanulmányról, amelyet Walter de Silva készített. Az autó nem került gyártásba.
jan. 6
11:39
A Sauber január végén mutatja be új autóját (F1világ)
A BMW Sauber F1 Team az első csapat, amely hivatalosan is megerősítette idei versenygépe bemutatójának dátumát, amire január 31-én, a február elsején megkezdődő tesztprogram helyszínén, Valenciában kerül sor.
jan. 6
11:45
Az F1 ura visszavárja Briatorét (Vezess)
Míg az FIA fellebbezést fontolgat, Bernie Ecclestone szerint a volt Renault-főnök visszatérhetne a Forma-1-be, a felügyelőszervezetnek pedig a békülés irányába kellene mozdulnia.
jan. 6
12:03
Több ezer autót zsákmányoltak a kalózok (Vezess)
2400 autó volt annak a teherhajónak a fedélzetén, amelyet az év elején raboltak el szomáliai kalózok.
jan. 6
12:39
F1: Január végén jön az új Sauber (Vezess)
A Sauber az első csapat, amely bejelentette 2010-es Forma-1-esének leleplezési dátumát. A svájci csapat nem sokat variál, az első teszt előtt mutatja be az autót.
jan. 6
12:45
Briatore perrel fenyegeti a Piquet családot (F1világ)
Flavio Briatore készen áll jogi eljárást indítani az ifjabbik és az idősebbik Nelson Piquet ellen, miután a francia bíróság jogellenesnek minősítette az irányító testület tavaly szeptemberi döntését, és törölte örökös eltiltását.
jan. 6
13:15
Mit kezdjenek a síkos emelkedővel az autósok? (Vezess)
Hiába a presztízs, a sok-sok lóerő és newtonméter, szerkesztőségünk utcájában a frissen esett hóban bizony a luxusautók akadályozzák leginkább a forgalmat. Nézzék meg, hogyan!
jan. 6
13:17
Olcsó autóval nyomul a Honda is (Vezess)
Egy új tanulmány formájában mutatta be a Honda, miként képzeli a feltörekvő piacok kisautóját. India és Afrika is igazi Hondát kaphat.
jan. 6
13:33
F1: Briatore újra perelné Piquet-éket (Vezess)
Az FIA ellen indított perének megnyerése után a személyét tisztázottnak érző Flavio Briatore a Piquet családon venne elégtételt a neve besározása miatt.
jan. 6
14:27
Új sportkocsi a BMW-től (Vezess)
Sportváltozat készül az Egyes BMW-ből. Az új M1 duplaturbós motort kap, amely 350 lóerős teljesítménnyel ruházza majd fel a kisautót.
jan. 6
14:45
F1: Tényleg kivághatják Alguersuarit (Vezess)
Egyre erősebbek azok a hírek, amelyek szerint Jaime Alguersuari nem kap állást a Toro Rossónál a 2010-es szezonban.
jan. 6
14:57
Brawn: Schumacher még mindig a régi (F1világ)
A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn egy cseppet sem félti Michael Schumachert, mert meggyőződése, hogy az idő múlásával sem koptak meg képességei, jóllehet az elmúlt három évet kihagyta, így ismét fel kell majd vennie a ritmust a Forma-1-ben.
jan. 6
15:39
F1: 25-én jöhet Schumacher új autója (Vezess)
Német sajtóértesülés szerint a Mercedes három hét múlva leplezi le 2010-es autóját.
jan. 6
16:15
Magánkézben a verseny Audi (Vezess)
Továbbra is kitart a Le Mans és a DTM mellett az Audi - derül ki a márka 2010-es sportidényét vázoló közleményből, ugyanakkor új sorozatokba is beszállnak.
jan. 6
16:36
Heidfeld úgy érzi, lesz helye a Forma-1-ben (F1világ)
Nick Heidfeld elmondta, hogy Michael Schumacher keresztülhúzta számításait, mert a hétszeres világbajnok visszatérése miatt le kellett mondania arról, hogy idén a Mercedes GP versenyzője lesz. A német pilóta azonban nem adta fel.
jan. 6
18:15
Button sokáig megtartaná az egyes rajtszámot (F1világ)
Jenson Button elmondta, hogy minden eddiginél motiváltabb, és mindent megtesz majd azért, hogy megvédje bajnoki címét az idei évben. A brit versenyző már alig várja, hogy megkezdhesse a munkát új csapatával.
jan. 6
19:51
Röhej? Egy Skoda a király a hóban (Vezess)
Igyekszünk megkímélni olvasóinkat a tréfásnak szánt címektől, de ezúttal nem sikerült: aszfaltos és terepes próbálkozásaink után a Skoda Yeti annyira meggyőző volt tengelyig a szűz hóban is, hogy ő a hókirály, király, király, ő a hóó-király.
jan. 6
19:53
Volkswagen-nap a Dakaron (Vezess)
A Volkswagen-csapat eddigi legsikeresebb napját könyvelhette el a Dakar-rali ötödik szakasza után: az első három helyet a német gyártó autói szerezték meg. A motorosoknál is új, méghozzá hazai szakaszgyőztest avattak.
jan. 6
21:33
A Wheatcroft család megmentené Doningtont (F1világ)
A Donington Park tulajdonosa, a Wheatcroft család mindent megtesz annak érdekében, hogy újra megnyithassa a pályát, és azt versenyek rendezésére alkalmas állapotba hozzá, miután csődbe ment a bérleti jogtulajdonos, a Donington Ventures Leusure Limited.

Keresés