2010. január 1. péntek

jan. 1
4:48
A New York-i bika emelgeti a szarvát (168 Óra Online)
A New York-i értéktőzsdék kis kiigazítással gyengültek csütörtökön, mert a befektetőket elbizonytalanította néhány ellentmondó adat. Mindazonáltal a New York-i piacok 2003 óta a legnagyobb egyévi előretöréssel végezték 2009-et, habár a 2008-as visszaesést csak részben sikerült ledolgozni.
jan. 1
5:36
Pici reménysugár az USÁ-ból (Üzlet és Utazás)
Az Egyesült Államokban a múlt héten közel másfél éve a legkevesebben igényeltek első alkalommal munkanélküli segélyt. Az elmúlt héten az új igénylések száma szezonális kiigazítással 432 ezer volt, 22 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbinál. A csütörtökön megjelent adat a legkedvezőbb 2008 júliusa, vagyis a világméretű gazdasági válság elmélyülése előtti idők óta.
jan. 1
6:18
Józanító pofon! - Tovább emelik a cigi és a szesz árát (Portfolio)
A 2009 júliusi jövedéki adó és ÁFA emelést követően jövő év elejétől ismét sor kerül a szeszesitalok és dohányáruk jövedéki adójának növekedésére. Ezúttal 10%-os emelés következik, azonban mindebből...
jan. 1
6:48
Megmondjuk, mi minden változik már mától - szja-tól a KRESZ-ig (Üzlet és Utazás)
Mától csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után.
jan. 1
8:18
A családi házak hőszigetelése hozza a legtöbb megtakarítást (Üzlet és Utazás)
A családi házak hőszigetelésével takarítható meg a legtöbb fűtési energia, de szóba kerül a széndioxidot nyelő erdők telepítése és a biogáz termelés is az épületenergetikai munkacsoport - az MTI birtokában lévő - jelentésében.
jan. 1
9:18
Így drágul mától a gáz és a villany: végső számok (Pénzcentrum)
Számos termék és szolgáltatás ára megváltozik január elsejével, így nő a földgáz, és egyes szolgáltatóknál az áram ára is, azonban kevesebbet kell majd fizetni az új évben a távhőért, és az ingatlanok utáni illeték is csökken....
jan. 1
10:12
Megint felborul a világ: mi változik mától? (Privátbankár)
Új év, új szabályok: a január hagyományosan az év legtöbb változást hozó hónapja. Adózási szabályok, áremelkedések, 11 jegyű telefonszámok, biciklisek jobbról-balról: a teljesség igénye nélkül csokorba szedtük, mi változik 2010-ben
jan. 1
11:18
A legnépszerűbb befektetési termék a válság alatt (Infostart)
A válság kitörése utáni legnépszerűbb befektetési termék az arany, 2009-ben 25-30 százalékos emelkedést mutatott fel - mondta a Portfolio.hu elemzője. Sándor Dávid hozzátette: érdemes a befektetések egy részét aranyban tartani.
jan. 1
11:24
Zöld fordulat kezdődik az építőiparban (168 Óra Online)
A Leier osztrák-magyar építőipari cégcsoport szerint 2050-re teljesen átrendeződik az építőipar globális piaca. A vállalat szerint ennek már 2010 és 2020 között is lesznek jelei. A Leier vállalat közleményében a cég vezetője úgy fogalmaz, hogy a jövőben az EU és az amerikai adminisztráció is arra kényszeríti a cégeket, hogy egy "zöldebb", energiatakarékosabb világ irányába mozdítsák el az…
jan. 1
12:18
FONTOS! Így változik mától a KRESZ! (Pénzcentrum)
A kormány november végén fogadta el a KRESZ módosítását. 2010. január elsejével több mint 60 ponton változnak a közúti közlekedés szabályai. A módosítás alapvető célja a védtelen közlekedők, gyalogosok és kerékpárosok védelme....
jan. 1
12:42
A családokat sújtják leginkább az áremelkedések (Infostart)
2010-ben is olyan termékek, szolgáltatások ára nő, amelyet minden család megérez. Magasabbak lesznek az energiaárak, drágábban autózhatunk, és a közösségi közlekedésárai is emelkednek.
jan. 1
13:27
Januártól leállhat a közvetett filmtámogatási rendszer (Napi)
jan. 1
13:45
Filmszakadás az Országgyűlésben (Napi)
jan. 1
14:06
A világ legmagasabb épületének titka: nem akarják elárulni! (Pénzcentrum)
A napokban kerül megnyitásra a világ legmagasabb épületeként aposztrofált Burj Dubai, de a fejlesztők még mindig nem árulták el a felhőkarcoló pontos magasságát....
jan. 1
15:18
Tömött sorok! - OTP kell mindenkinek (TOP 10 sztori 2009-ben - 1.) (Portfolio)
A 2008-as poklot követően talán nem sokan gondolták, hogy ennél lehet még rosszabb is. Pedig lett, az OTP részvények árfolyama márciusra az 1999. decembere óta nem látott 1,232 forintos szintig...
jan. 1
15:54
Védelem az alvállalkozóknak (168 Óra Online)
Csak az alvállalkozók kifizetése után fizethetik ki a fővállalkozó végszámláját
jan. 1
16:12
Tavaly rákaptunk a múzeumokra (Privátbankár)
Együttesen több mint 600 ezer látogatót vonzottak az Oktatási és Kulturális Minisztérium múzeumi nagyrendezvényei
jan. 1
17:06
Megszorításokat hoz az újév (ProfitLine)
Ingatlanadó-emeléstől áfa-növekedésig megszorítások egész sorát hozza 2010 Csehországban, és az államháztartási hiány még a szigorú takarékoskodással együtt is minden korábbinál nagyobbra duzzadhat.
jan. 1
17:08
73,4 százalékkal nőtt a BUX! Számvetés... (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma 2009-ben mindössze 2,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2008-ban, a BUX index értéke pedig egy év alatt 73,4 százalékkal emelkedett.
jan. 1
17:39
Merre mozdulnak a pénzügyi részvények? (ProfitLine)
A sokat emlegetett pénzügy szektor ETF-jének grafikonján láthatjuk, hogy ősz eleje óta a pénzügyi papírok átlaga nem igen mozdult ki a 14 dollár körüli szintről.
jan. 1
17:41
Izland kimászott a gödörből (ProfitLine)
Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Izland adóskockázati besorolásainak kilátását csütörtökön a Standard and Poor's, arra hivatkozva, hogy az izlandi parlament megteremtette a jövő évi külső finanszírozás feltételeit.
jan. 1
17:48
Rosszul indul az év a Tescónak (Napi)
jan. 1
18:45
Az S&P; malma folytatja az idegek örlését!! (ProfitLine)
Azért az év végére sem hagyta a piac aludni a befektetőket, inkább újabb éves csúcsokat döntögetett. Bár az már megszokott jelenségnek mondható, hogy az év végét mindig kisebb-nagyobb felhúzások tarkítják, jó ha tudjuk, hogy ezek már nagyon limitált forgalommal történnek és nem lehet mérvadó következtetéseket levonni a jövő évre vonatkozólag. (Solar Capital)
jan. 1
20:18
Érdemes előre egyeztetni a kereskedővel, hogy az ajándéknak szánt áruért ad-e másikat (Üzlet és Utazás)
A korábbi évekhez képest jóval kevesebben fordultak, fordulnak meg az üzletekben és a vevőszolgálatoknál, hogy kicseréljék a karácsonyi ajándékukat. A kereskedők szerint ennek egyebek mellett az az oka, hogy a fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak. Az sem megy ritkaságszámba, hogy ajándékozó és megajándékozott előre egyeztet, sőt ruházati termék esetén még a méretet is megadják egymásnak.
jan. 1
20:24
Dow Jones Euro STOXX 50 - elemzés (ProfitLine)
Az éves 26%-os emelkedésnél is érdekesebb, hogy mi lesz az euró övezet 50 blue chipjét tartalmazó instrumentum mozgásával. (Solar Capital)
jan. 1
22:51
Semmi jóra nem számítunk (Napi)

Keresés