2009. december 16. szerda

dec. 16
1:36
Jó éjt december tizenötödikén, kedden. (GameStar)
No megvolt december idusa is - indul az év leglényegesebb része, a legvége :)
dec. 16
1:57
Battlefield Bad Company 2: Negyvenöt millió áldozat a bétateszt során (Game Channel Online)
Nemrég indult be a Battlefield: Bad Company 2 PS3-as bétateszje, a játékosok pedig éjjel-nappal lövöldözték egymást a neten keresztül. Ennek eredménye negyvenöt millió elhalálozás a virtuális háborúban, amelyet közel háromszázezer játékos hozott össze az elmúlt időszakban. A Battlefield: Bad Company 2-nek minden esélye megv...
dec. 16
7:03
Karácsony után mutatják be itthon a Big Bang Theory-t (SG)
Nálunk is bemutatásra kerül a The Big Bang Theory című komédiasorozat, mely négy szociális deficittel küszködő kocka és egy közel sem 150-es IQ-val rendelkező szőke szomszédlány kalandjait mutatja be humoros formában.
dec. 16
7:05
Itt a Ridley Scott-féle Robin Hood előzetese (SG)
A jövő év egyik igencsak várt produkciója a Robin Hood Russell Crowe-val és Cate Blanchettel, Ridley Scott rendezésében. Az év végére időzített előzetesözön első képviselője meglehetősen titokzatos.
dec. 16
7:21
Prince of Persia: The Forgotten Sands részletek (SG)
Az első videó után megérkeztek az első részletek az új Prince of Persia játékról. Eszerint a történet a Sands of TIme és a Warrior Within között játszódik és Hercegünk az idő manipulálása mellett a környezetét is képes lesz megváltoztatni.
dec. 16
7:23
Lezajlott az idei Video Game Awards (SG)
Az idei év utolsó említésre méltó játékos eseménye tartogatott jó pár meglepetést. Itt debütált az új Star Wars játék, a Batman: Arkham Asylum 2 és a Medal of Honor is.
dec. 16
7:57
Kevesebb e-matrica fogyott (SG)
Az első tizenegy hónapban csökkent az eladott e-matricák forgalma: a járművezetők 1 százalékkal kevesebb úthasználati jogosultságot szereztek be, ez 3 százalékos bevétel-visszaesést eredményezett.
dec. 16
7:59
Internetes népszámlálás is lesz (SG)
A KSH tervei szerint a 2011 októberében esedékes népszámlálás keretében lehetőség lesz internetes, illetve kérdőíves önnépszámlálásra is, az ilyen válaszok akár a kérdőívek negyven százalékát is elérhetik.
dec. 16
8:48
Reggelt! 2009. 12. 16. (GameStar)
Szép reggelt mindenkinek! Leesett végre az első értékelhető mennyiségű hó, így hosszú szünet után idén végre újra fehér karácsonyunk lehet. Kopp-kopp-kopp.
dec. 16
9:06
Photoshop helyett: TwistedBrush Open Studio 16.10 (prim)
A Pixara ingyenes és teljes verziós képszerkesztője effektek és egyéb képátalakítási lehetőségek sorával siet a segítségünkre, ha a Photoshop túl drága, vagy túl bonyolult lenne.
dec. 16
9:09
goo.gl - URL rövidítő szolgáltatást jelentett be a Google (hup.hu)
Az internet-képes mobiltelefonok, a Twitter és a hozzá hasonló mikroblog szolgáltatások előretörésével megjelentek az URL rövidítő szolgáltatások. Ilyen szolgáltatást nyújt például a bit.ly, vagy a tr.im is. A Google nemrég saját URL rövidítőt jelentett be goo.gl néven. A szolgáltatás egyelőre csak a Google saját termékeihez - Google Toolbar és Feedburner - használható. Ha használhatónak…
dec. 16
9:11
Elismerte a Microsoft a kódlopást a Plurk ügyben (hup.hu)
Ahogy arról tegnap szó volt, a mikroblog szolgáltatást nyújtó Plurk azzal vádolta meg a Microsoft China-t, hogy annak nemrég indított beta szolgáltatásában olyan kódok vannak, amelyet tőle loptak. A Microsoft a vádakra reagálva leállította a szolgáltatást és vizsgálatba kezdett. A vizsgálat végén arra jutott, hogy valóban kódlopás történt. A redmondi vállalat arra hivatkozik, hogy a kérdéses…
dec. 16
9:18
Dragon Age: Origins: Macintoshra is érkezik (Game Channel Online)
A Dragon Age: Origins kétség kívül az idei esztendő legjobb szerepjátékává lépett elő, sőt, ha a BioWare nem szállítaná le már január végén a Mass Effect folytatását, akkor a jövő esztendő egyik meghatározó RPG-je maradhatna. Meglepődni természetesen nem kell a történteken, hiszen a játékkal kapcsolatban ez várható volt, az...
dec. 16
9:20
A ZeniMax kezében a Rage (Game Channel Online)
Talán soha nem voltunk még olyan közel a Rage megjelenéséhez, mint most. Az eddig az Electronic Arts égisze alatt nyugodtan ténykedő alkotás ugyanis a tegnapi napon hivatalosan is a Fallout 3-at és egyéb kiváló szerepjátékokat jegyző Bethesda anyavállalathoz, avagy a ZeniMax-hoz került. Az id Software brigádja így garantált...
dec. 16
9:24
Ausztrália internetszűrő bevezetésére készül (prim)
A nyugati világban eddig példa nélkül álló tervezet szerint egy független testület döntené el, ki a rossz és ki a jó.
dec. 16
9:42
Az NHH a kiegyensúlyozott távközlési szabályozás híve (prim)
A Nemzeti Hírközlési Hatóságot (NHH) az elmúlt években az vezérelte, hogy ne avatkozzon be mindenáron a piaci folyamatokba, ám ha mégis, akkor ezt kiegyensúlyozottan és következetesen tegye - mondta Pataki Dániel a szervezet elnöke kedden Budapesten.
dec. 16
10:00
Gran Turismo 5 - Meseszép demó játékmenet (GameStar)
Ha minden a tervek szerint alakul, holnap a Playstation Networkön elérhetővé válik a Gran Turismo 5 játszható demója. Ebbe nézünk most bele.
dec. 16
10:00
Áresés és változékony kereslet jellemzi a nyomtatópiacot (prim)
A magyar nyomtatópiacot az idén a változékony kereslet mellett az árak esése és az elhalasztott vásárlások jellemzik - mondta Érdi-Krausz Gábor, az OKI Systems (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.
dec. 16
10:02
Team Fortress 2 - Ingyen War update hétvége (GameStar)
Lassan a War update őrület végéhez érkezünk és mivel is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint egy ingyenes Team Fortress 2 hétvégével.
dec. 16
10:02
Már az 5000. "netnagyi" szörföl (prim)
Már 5 ezer időskorú diák végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi elnevezésű oktatóprogramot.
dec. 16
10:04
Milliárdokat költenek a franciák nemzeti kincseik digitalizálására (prim)
A francia kormány 750 millió eurót, azaz közel 208 milliárd forintot különített el nemzeti értékeinek digitalizálására, miközben sokan fenntartással fogadják a Google hasonló törekvéseit.
dec. 16
10:12
Fehér karácsony, mínuszok (plastik media)
Azt hiszem menet közben sikerült lelepleznem egy hatalmas identitás-skizofréniát a twitter felhőben: (Remélem a vésett szeműek is értékelik, hogy pixelre nyestem mind a két buborékot.)
dec. 16
10:21
Minden napra jut egy új hamis biztonsági szoftver (SG)
2009-ben minden napra jutott legalább egy hamis biztonsági szoftver. Idén az ál-antivírusok vették át a vezetést a Sunbelt kémprogram toplistáján. Kezelőfelületük szinte teljesen azonos.
dec. 16
10:21
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat: Február 2-án érkezik Amerikába (Game Channel Online)
A Viva Media és a bitComposer brigádja a tegnapi napon végre pontos megjelenési dátummal ruházta fel a legújabb S.T.A.L.K.E.R. epizódot, amely Call of Pripyat alcímmel volt várható eddig is, méghozzá február tájékán. Az illetékesek azonban hivatalos nyilatkozat segítségével adták tudtunkra, hogy alkotásuk Amerikában február...
dec. 16
10:23
Napoleon: Total War: Terítéken a Story Mode (Game Channel Online)
A Sega és a The Creative Assembly brigádja jövő februárban egy új epizóddal gazdagítja a Total War sorozatot, hogy az igényes, tartalmas és minden részletét tekintve kidolgozott stratégiák szerelmesei ismét belemerülhessenek a háborúkba. Jelen esetben ráadásul a Napóleoni háborúkba, hiszen ahogyan az alkotás címe is mutatja...
dec. 16
10:25
Februárban érkezik a Global Agenda is (Game Channel Online)
Egyszerűen elképesztő lesz a jövő évi kezdés a játékiparban, hiszen még mindig csúsznak át címek arra az időszakra, méghozzá az eddig betervezett sok-sok kiváló és nagy név mellé. A mai napon pedig megtudtuk, hogy a még decemberre várt Global Agenda sem érkezik meg a karácsonyfa alá, hanem egyenesen a játékdömping kellős kö...
dec. 16
10:33
Szédítő: elstartolt a 100 megabites mobil net (MaHu)
Skandináviában elindították a világ első negyedik generációs (4G), LTE mobil szolgáltatását, mely nem kevesebb mint 100 Mbit/s-os letöltési sebességgel és minden korábbinál alacsonyabb válaszidővel kecsegtet.
dec. 16
10:36
Tinker - Ingyenes Games for Windows LIVE játék! (GameStar)
Elindult a Microsoft Games for Demand szolgáltatása PC-re is, amit akcióval és ingyenes játékkal ünnepelnek.
dec. 16
10:39
(Letöltések) Napoleon: Total War 'Történet mód' trailer (PC Guru)
Az első mozgóképek a soron következő Total War játékból. Video Games | Napoleon: Total War | The Napoleonic Age Chapter 1: Story Mode HD XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
dec. 16
10:41
(Letöltések) Mass Effect 2 'A piszkos tizenkettő' videó (PC Guru)
Hangulatos CG trailer a 2010 elején érkező Mass Effect folytatásból, amiben megismerhetünk pár karaktert a történetből. Video Games | Mass Effect 2 | The Dirty Dozen Teaser HD XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
dec. 16
10:54
Modern Warfare 2 - PC-s modding eszközök egyszer, talán (GameStar)
Dedikált szerverekről továbbra sincs hír, viszont modding eszközöket talán kaphat majd a Modern Warfare 2 PC-s közössége
dec. 16
10:54
Red Dead Redemption ízelítő (x360,ps3) (Gamer365)
Ízelítő bizony, méghozzá nem is akármilyen: ha eddig nem érdekelt a Red Dead Redemption, akkor most egészen biztosan meg fog változni a véleményed. Kötelező videóanyag.
dec. 16
10:57
Szuperszámítógép hagyományos PC-alkatrészekből (SG)
A FASTRA II-ben hét Nvidia grafikus kártyán összesen 13 grafikus mag található, így összesen 12 Teraflops számítási teljesítményre képes. Alkatrészei mindössze 6000 euróból megvásárolhatók.
dec. 16
11:12
Beismerte az illegális másolást a Microsoft (Prog)
dec. 16
11:14
Itt az első videó a Google mobiltelefonjáról (Prog)
dec. 16
11:15
Sims-szerű animációk válthatják fel az újságillusztrációkat (SG)
A házasságtörő Tiger Woods ügyében egy hongkongi médiacég animációs videót készített arról, milyen családi perpatvar előzhette meg az amerikai golfsztár autóbalesetét.
dec. 16
11:17
110 millió embert érintenek az adatvesztések (SG)
Csak az idei esztendő első felében több mint százmillió felhasználót érintettek az adatlopások és más adatvesztések. 2005 óta összesen 700 millió ember érintett adateltűnési ügyekben.
dec. 16
11:24
A Sparkle bemutatta legújabb GT 240-es gyorsítóját (Game Channel Online)
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sparkle Computer a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gyarapodott a videokártyáinak termékkínálata. A frissen beharangozott újdonság az nVidia GeForce GT 240-es modelljére épül, a boltok polcain pedig Sparkle GeForce GT 240 (SXT2401024D5-NM gyári modellszám) ...
dec. 16
11:26
Divinity II: Ego Draconis: Bemutatkoznak a fegyverek és a képességek (Game Channel Online)
Már csak három hét maradt hátra a Divinity II: Ego Draconis megjelenéséig, hiszen ez a játék hivatott arra, hogy megindítsa a 2010-es esztendő szerepjáték-felhozatalát. Annyi szent, hogy a leckét jól feladja majd, és bár más lesz, mint a Dragon Age: Origins, és természetesen a Mass Effect 2-höz sem lesz túl sok köze, a maga...
dec. 16
11:30
Resident Evil 5: Gold Edition szkenek (x360,ps3) (Gamer365)
A friss Famitsuban kapott néhány oldalt a Resident Evil 5: Gold Edition: a szkenekről új információkat tudunk leszűrni a bónusz tartalmakról. Képek a második extra epizódról.
dec. 16
11:54
Állásfoglalások és vádak a legfrissebb Busybox perrel kapcsolatban (hup.hu)
Ahogy az ismert, a Software Freedom Law Center (SFLC) nemrég 14 vállalat ellen indított GPL sértési pert a Busybox miatt. Az SFLC már korábban is indított pereket vállalatok ellen a Busybox miatt a szoftver két fejlesztőjének, Erik Andersen-nek és Rob Landley-nek nevében. A jelenlegi per után ketten is úgy érezték, hogy meg kell szólalniuk. Egyrészt Bruce Perens - a Busybox megalkotója - tett egy…
dec. 16
12:00
Aerojacht 110 - Luxus vízen és levegőben (Pazar Cuccok)
A Wally cég főleg jachtépítésre specializálódott, jelenlegi projektjük az Aeroyacht 110-es típus.Nem kis dologra vállalkoztak: a 33 és fél méter hosszú, katamarán jellegű, több törzsből álló jachtjuk kategóriájában az egyik legnagyobb méretű lenne, és a sebességgel sem fukarkodnának, ugyanis a teljesítményt tekintve 35 csomós végsebességben gondolkodnak (~65 km/h). A koncepció kidolgozásában…
dec. 16
12:06
The Lord of the Rings: Aragorn's Quest trailer (ps2,wii,psp,nds) (Gamer365)
A Gyűrűk Ura filmek "megjátékosításához" szükséges jogok az Electronic Artstól visszaszálltak a Warnerhez - az ő első termékük a The Lord of the Rings: Aragorn's Quest lesz.
dec. 16
12:09
Leadják tévében a Terminátor-sorozat elsumákolt részeit (SG)
Bár az RTL Klub tavasszal azonnali hatállyal levette adásáról a Terminátor: Sarah Connor krónikái című sorozatot, a Cool még idei indulással le fogja vetíteni a teljes szezont.
dec. 16
12:27
Testvérsorozat kap a Benkő feleséget keres (SG)
A Benkő feleséget keres nagy sikere talán az RTL Klubot is meglepte, így a Győzike helyére érkezett reality jövőre tovább folytatódhat: a lantművész kegyeiért versengő Editre mosolyoghat rá a szerencse.
dec. 16
12:39
Emlékeztető: Adventi játék az Operánál (magyaropera.blog.hu)
Ugye nem felejtettétek el, hogy még mindig tart az adventi játék a MyOpera oldalán? Minden nap feltesznek egy kérdést, és a helyesen válaszolók közül valaki egy norvég édességekkel teli Opera batyut kap ajándékba! A kérdéseket és a válaszokat itt a blogon is követjük a korábbi bejegyzésben. Sok sikert!
dec. 16
12:57
Dark Void - légiharc bemutató (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Valamivel több, mint egy hónap múlva jelenik meg az Airtight Games fejlesztése, a Dark Void - a megjelenés közeledtével pedig a Capcom újabb trailert tett elérhetővé.
dec. 16
12:59
45 millió hősi halott (x360,ps3,pc) (Gamer365)
A jövő héten véget ér a Battlefield: Bad Company 2 PlayStation 3 exkluzív bétatesztje, így a fejlesztő DICE közzétette az eddigi adatokat. Több, mint 300 ezren próbálták ki a játékot.
dec. 16
13:00
Nexus One: mégiscsak érkezik a Google saját telefonja? (hup.hu)
Hosszú ideje közkedvelt pletyka az, hogy a Google saját mobiltelefonnal áll elő. Már azelőtt szárnyra kaptak ezek a hírek, hogy a Google bejelentette volna az Android-ot. Volt már rémhír GPhone-ról, Google Phone-ről, de a vállalat tagadta, hogy saját készülékkel állna elő. A TechCrunch nem hagyta elülni a pletykát, többször írt arról, hogy a Google saját telefonnal fog előállni. Mások ezt…
dec. 16
13:02
"Nokia N900: bátraké a szerencse?" (hup.hu)
"Néhány hétig szerkesztőségünkben vendégeskedett a Nokia csúcskategóriás multimédiás készüléke, az N900, amely az első linuxos telefon a vállalat történetében. Cikkünkben megpróbáljuk összeszedni a használat során szerzett tapasztalatokat. [...] A Nokia N900 minőségi benyomást sugall ránézésre, kézbe véve és használat közben is. A hardver erős és gyors, a processzor potens, a memória és a…

Keresés