2009. december 17. csütörtök

dec. 17
2:09
QPR: Jim Magilton állásába került Buzsáky Ákos lefejelése (She)
Az angol labdarúgó másodosztályban (Championship) szereplő Queens Park Rangers szerződést bontott Jim Magilton menedzserrel és segítőjével, John Gormannel. „Közös megegyezéssel” váltak meg egymástól a felek, de egyértelmű, hogy miután a szakember lefejelte Buzsáky Ákost, nem volt maradása a klubnál. A szakember tagadja, hogy bántalmazta volna a magyar középpályást.
dec. 17
3:03
Uszodát kapott Kiss László (Blikk)
SZÁZHALOMBATTA – Különleges Csillagszóró versennyel köszöntötték a magyar úszóválogatott legjobbjai szövetségi kapitányukat, Kiss Lászlót (69), akiről tegnap délután fedett sportuszodát neveztek el Százhalombattán.
dec. 17
3:07
Fradi-ajándék a gyermekeknek (Blikk)
BUDAPEST – A Ferencváros labdarúgói számára nem telik el úgy a karácsony, hogy ne ajándékoznák meg a gyerekeket. Az NB I-ben szereplő zöld-fehérek tegnap a Pető Intézet tanulóinak arcára csaltak mosolyt.
dec. 17
3:11
Tornyi harmadszor Diósgyőrben (Blikk)
MISKOLC–AL-WAKRA – Teljesült a diósgyőri szurkolók kívánsága, januártól Tornyi Barnabás (56) lesz a vezetőedző, immár harmadszor ülhet le a vasgyári focicsapat kispadjára. Információnk szerint három tréner jött szóba: Mészöly Géza (42), Kiprich József (46), valamint Tornyi.
dec. 17
3:15
Koeman maradhat a kapitány (Blikk)
TELKI – Továbbra is Erwin Koeman (48) a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A holland szakember szerződését ugyan nyáron újabb két évvel meghoszszabbították, ám a sorsdöntő világbajnoki selejtezőkön mutatott, gyengének és gyávának ítélt játék és a csoportban elért negyedik hely miatt sokan bírálták a trénert.
dec. 17
3:19
Kik lesznek 2009-ben az év sportolói? (Blikk)
BUDAPEST – Idén már álltak a dobogó tetején, akasztottak érmet a nyakukba, ám ma este újabb elismerésben részesülnek. Immár 52. alkalommal választják meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSUSZ) tagjai az év kiemelkedő egyéniségeit.
dec. 17
3:23
Rosberg nem fél Schumitól (Blikk)
STUTTGART – Bár még egyáltalán nem biztos, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (40) elfogadja a Mercedes Forma–1-es csapatának ajánlatát, az istálló pilótája, Nico Rosberg (24) máris „hadat üzent” honfitársának.
dec. 17
6:39
NBA: Bryant a hosszabbításban vezette győzelemre a Lakerst (She)
Kobe Bryant ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta: a Los Angeles Lakers klasszisa az előző játéknapon idénycsúcsot jelentő 42 pontot dobott a Chicago Bullsnak, ma pedig 39 pontot szerezve vezette 107–106-os sikerre csapatát a Milwaukee Bucks otthonában. A Cleveland Cavaliers legyőzte a Philadelphiát, nyert az Orlando és az Atlanta is.
dec. 17
6:41
Női kézi-vb: Magyarország-Ausztria, élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság 9. helyéről döntő Magyarország–Ausztria találkozó. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az alábbi linkre kattintva!
dec. 17
6:57
NHL: az Islanders sikerét hozta a New York-i városi rangadó (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 70. játéknapján a New Jersey Devils 2–1-re verte meg a Montreal Canadienst. Az Islanders sikerével ért véget a New York-i derbi: a Szigetlakók szintén 2–1-re győztek a városi rivális Rangers ellen.
dec. 17
7:03
Tenisz - "Úgy érzem, képes leszek arra, hogy GS-t nyerjek" - nyilatkozta a "Királynő bombázójának" becézett játékos (Behaviour)
Fernando Gonzalez szeretné jövőre megszerezni pályafutása első Grand Slam-diadalát: a chilei teniszező azt mondta, 2010 lesz pályafutása legjobb esztendeje.
dec. 17
7:33
Szombaton idei hatodik trófeájáért játszhat a Barcelona (Infostart)
Döntőbe jutott az FC Barcelona az Abu-Dzabiban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután 3-1-re legyőzte a mexikói Atlantét. A katalán csapat góljait. Busquets, Messi és Pedro szerezte. Pedro ezzel az FC Barcelona 110 éves történetének első játékosa lett, aki egy naptári évben hat különböző sorozatban is gólt szerzett.
dec. 17
7:33
Brazília: Romário hívására Bebeto lett az América vezetőedzője (She)
Újra egy csapatban van az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes brazil válogatott két ásza, miután Bebeto elfogadta Romáriónak, az América sportigazgatójának meghívását, és a riói bajnokságban szereplő csapat vezetőedzője lett.
dec. 17
7:35
Cristiano Ronaldo közös edzést tart üzbég játékosokkal (Infostart)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója jövő kedden közös edzést tart ifjú üzbég tehetségekkel, Taskentban.
dec. 17
7:39
Matthäus: Spanyolország a vb favoritja (Metropol)
Lothar Matthäus szerint a spanyol labdarúgó-válogatott a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság elsőszámú favoritja.
dec. 17
7:39
Vízilabda Euroliga – nagy hajrával nyertek az egriek (Behaviour)
Az Eger hazai pályán három góllal legyőzte az orosz Csehov együttesét a férfi vízilabda Euroliga csoportkörének második fordulójában.
dec. 17
7:41
Vízilabda Euroliga – nagy verést kapott a Honvéd Belgrádban (Behaviour)
Ötgólos vereséget szenvedett a Honvéd férfi vízilabdacsapata az Euroliga 2. csoportkörének belgrádi összecsapásán, a szerb Partizan otthonában.
dec. 17
8:09
Kilencedik a magyar csapat a női kézilabda-világbajnokságon (Infostart)
A kilencedik lett a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a csütörtöki helyosztón 41-25-re nyert az osztrák együttes ellen.
dec. 17
8:09
Női kézi-vb: ebben a csapatban még több lehetőség van - Vérten (She)
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság 9. helyéért vívott mérkőzésén a magyar válogatott fölényesen, 41–25-re legyőzte Ausztriát. A magyar válogatott csapatkapitánya, az 5 gólig jutó Vérten Orsolya elmondta, hogy még mindig nincs százszázalékos állapotban, és véleménye szerint ebben a csapatban rengeteg fejlődési lehetőség van.
dec. 17
8:15
Európa Liga - Gera adta meg a kegyelemdöfést (Behaviour)
Gera Zoltán, a Fulham légiósa szerdán góllal vette ki a részét a svájci Basel otthonában aratott 3-1-es győzelemből, amellyel csapata bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Európa Ligában.
dec. 17
8:27
Labdarúgás: Cristiano Ronaldo közös edzést tart üzbég játékosokkal (She)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója kedden közös edzést tart ifjú üzbég tehetségekkel Taskentben.
dec. 17
8:33
Női kézilabda-vb - KO-győzelemmel kilencedik a magyar csapat (Behaviour)
A kilencedik lett a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a csütörtöki helyosztón 16 góllal nyert az osztrák csapat ellen.
dec. 17
8:35
Női Euroliga - Pécsi vereség Salamancában (Behaviour)
A MiZo Pécs 2010 kikapott a legutóbb ezüstérmes spanyol Salamanca vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga nyolcadik, idei utolsó fordulójában.
dec. 17
8:37
U20-as divízió II-es jégkorong-vb - Újabb fölényes győzelem (Behaviour)
A 20 éven aluliak debreceni divízió II-es jégkorong-világbajnokságán, szerdán:
dec. 17
8:45
PMFC: Gyánó Szabolcs szárkapocscsont-törést szenvedett (She)
Eltörött a szárkapocscsontja Gyánó Szabolcsnak, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC labdarúgójának.
dec. 17
8:47
Vb 2010: Matthäus szerint Spanyolország a torna favoritja (She)
Lothar Matthäus szerint a spanyol labdarúgó-válogatott a jövő évi dél-afrikai világbajnokság első számú favoritja.
dec. 17
8:49
Férfi röplabda: bosnyák riválist kapott a Diamant-Kaposvár (She)
A CEV-kupában a hotVolleys Vienna ellen búcsúzó Diamant-Kaposvár férfiegyüttese a Challenge-kupában folytatja szereplését, és a 16 közé jutásért a bosnyák OK Kakanj ellen küzd meg.
dec. 17
8:51
Szabad ég alatti Winter Classic (Metropol)
December 27-én visszatér a magyar jégkorong-bajnokság oda, ahol közel hét évtizeden át zajlott: a szabad ég alá. Az NHL mintájára idehaza is megrendezik a Winter Classicot, azaz a téli sportág szabadtéri mérkőzését.
dec. 17
8:51
Premier League - Pontokat vesztett az Arsenal (Behaviour)
Az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a Burnley otthonában az angol labdarúgó Premier League szerdai játéknapján.
dec. 17
8:53
Agassi: az ember, aki megúszta (Metropol)
Andre Agassi vallomása, mely szerint utálta a teniszt, sőt az egész életét, illetve, hogy kábítószerfüggő volt, sokkolta a sport világát és a közönséget.
dec. 17
9:03
Női kézilabda-vb: örülök, hogy méltóképpen zártuk a tornát - Mátéfi (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, győzelemmel köszönt el a magyar válogatott a kínai világbajnokságtól, Mátéfi Eszter együttese magabiztos játékkal 41–25-re győzte le Ausztriát, így a kilencedik helyen végzett. A meccs után mindkét kapitány elégedett volt.
dec. 17
9:05
Bayern München: körömágygyulladás kínozza Ribéryt, játéka kérdéses (She)
Elképzelhető, hogy mégsem tér vissza a hét végén a Bayern Münchenbe Franck Ribéry: a francia középpályás kisebb sérülést szenvedett a bajor labdarúgócsapat szerdai edzésén.
dec. 17
9:09
KO-győzelemmel 9. a Mátéfi-csapat (Metropol)
A kilencedik lett a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a csütörtöki helyosztón 16 góllal nyert az osztrák csapat ellen.
dec. 17
9:21
Női kézilabda-vb: van perspektíva az együttesben - Tomori (She)
A magyar női kézilabda-válogatott átlövője, Tomori Zsuzsanna szerint van perspektíva az együttesben, és a most hiányzókkal együtt szép jövő várhat a csapatra.
dec. 17
9:23
DVTK: Tornyi Barnabás a szívére hallgatva tért vissza korábbi klubjához (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK régi-új vezetőedzője, Tornyi Barnabás a klub hivatalos holnapjának adott nyilatkozatában elmondta, a szívére hallgatva tért vissza korábbi klubjához.
dec. 17
9:25
Női kézilabda-vb: a torna jól szolgálta az olimpiai felkészülést - Tóth T. (She)
A női kézilabda-válogatott átlövője, Tóth Tímea optimistán nyilatkozott helyszínen tartózkodó munkatársunknak a világbajnokság utolsó magyar mérkőzését követően.
dec. 17
9:39
Férfi kosárlabda KEL: egy pont hiányzott az Atomerőmű elsőségéhez (She)
Az Atomerőmű SE 77–70-re kikapott Csehországban a férfi kosárlabda Közép-európai Liga B-csoportjában, így a paksi együttes egy ponttal lemaradt a csoportelsőségről.
dec. 17
9:57
Kézilabda MK: a nyolcaddöntő eddigi meccsei a férfiaknál és a nőknél (She)
A férfiaknál hat, a nőknél négy mérkőzést játszottak le eddig a kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A párharcokban a továbbjutás egy találkozón dől el.
dec. 17
10:21
Cristiano Ronaldo közös edzést tart üzbég játékosokkal (Behaviour)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója jövő kedden közös edzést tart ifjú üzbég tehetségekkel, Taskentban.
dec. 17
10:39
"Elefántcsontpart vagy Ghána vb-döntőt játszhat" (Behaviour)
Lothar Matthaus szerint a spanyol labdarúgó-válogatott a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság elsőszámú favoritja.
dec. 17
10:41
"Ismét együtt a csodapáros" - viccelődött Bebeto (Behaviour)
Újra egy csapatban van az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes brazil válogatott két ásza, miután Bebeto elfogadta Romariónak, az América sportigazgatójának meghívását és a riói bajnokságban szereplő csapat vezetőedzője lett.
dec. 17
10:43
Kobajasi lesz a Sauber egyik pilótája (Behaviour)
A japán Kobajasi Kamui lesz a Sauber Forma-1-es istálló egyik versenyzője 2010-ben - jelentette be a svájci csapat csütörtökön.
dec. 17
10:51
Gála: ma este kiderül, kik az év sportolói az újságírók szavazatai alapján (She)
Csütörtök este 2009 legjobb sportolóin és edzőin a világ szeme: 19 órától a Duna Televízió élőben közvetíti a Sportcsillagok Gálaestjét a Syma-csarnokból.
dec. 17
10:57
Ez csúcs! - Martin Brodeur 1029. alapszakasz-mérkőzését játszotta (Behaviour)
Martin Brodeur, a New Jersey kapusa 1029. alapszakasz-mérkőzését játszotta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, ezzel beállított Patrick Roy rekordját.
dec. 17
11:09
Női vízilabda: várandós pólósunk helyettesíti az eltiltott edzőt (She)
Szerda délután elutazott Madridba a magyar bajnok Dunaújvárosi Főiskola-Elco-DVCSH női vízilabdacsapata, amely a spanyol fővárosban a házigazda Alcorcón Arena, az olasz ezüstérmes Fiorentina és a svájci SC Horgen ellen küzd a nyolc közé jutásért.
dec. 17
11:11
Női kézilabda-vb: a házigazdát legyőző Angola végzett a 11. helyen (She)
A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság 11. helyéért vívott ütközetben az angolai válogatott 26–25-re legyőzte a házigazdát.
dec. 17
11:27
Profi ökölvívás: 2010-ben is Sdunek készítheti fel Erdei Zsoltot (She)
A hét végén Schwerinben kerül sor az Universum Box Promotion idei utolsó rendezvényére, melyen a félnehézsúlyú WBO-világbajnok Jürgen Brähmer mellett a középsúlyú ideiglenes WBC-világbajnok Sebastian Zbik is első ízben teszi kockára nemrég megszerzett címét, utóbbi a klub vezetőedzője, az egészségi állapota miatt hosszabb szabadságra készülő Fritz Sdunek vezényletével.
dec. 17
11:33
Az elnökségi ülésen sok szó nem esett arról, az elnök bundázott-e - Noha többen kérdőre vonták Koemant, beszámolóját egyhangúlag elfogadták (Behaviour)
Idei utolsó elnökségi ülését tartotta tegnap Telkiben a Magyar Labdarúgó-szövetség. A grémium edzői beszámolókat hallgatott meg és fogadott el, a bundaügyben értekezett, ám Kisteleki István elnök 1987-es, a napokban újfent napvilágra került vesztegetési ügye felett nagyvonalúan átsiklott a társulat.
dec. 17
11:45
Serie A: a korábbi Inter-játékos, Álvaro Recoba visszatérhet Olaszországba (She)
A korábbi Inter-klasszis, az uruguayi Álvaro Recoba olasz lapértesülések szerint visszatérhet a Serie A-ba.
dec. 17
11:51
Felavatták a Kiss László Sportuszodát (Behaviour)
A férfiaknál Gyurta Dániel, a nőknél pedig Verrasztó Evelyn nyerte a csillagszóró elnevezésű évzáró viadalt, amelyet a legjobb hazai úszók részvételével rendeztek meg a százhalombattai városi sportuszodában, amely szerda óta Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának nevét viseli.

Keresés