2009. december 22. kedd

dec. 22
0:03
FIFA-gála: a magyar szövetségi és csapatkapitány is Messire voksolt (She)
Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) voksolásán a nemzeti válogatottak szövetségi és csapatkapitányai Lionel Messit, a Barcelona argentin támadóját látták a legjobbnak, ő lett az év játékosa 2009-ben.
dec. 22
2:09
Mindent visz Messi? (Blikk)
ZÜRICH - Vajon Lionel Messi (22) lemásolja-e csapata, a Barcelona teljesítményét?
dec. 22
3:21
U, de szép a fenyőfánk! (Blikk)
BUDAPEST - Ahogy a szurkolók, úgy a sportújságírók által az év csapatának megválasztott U20-as fociválogatott tagjai, Szekeres Adrián (20), Megyeri Balázs (19) és Tóth Bence (20) is nagyon várják már a karácsonyt.
dec. 22
6:09
"Matthäus ekkor már úton volt Fehérvárra" (Behaviour)
Szemvillanás alatt elrepült az év, mégsem emlékszik, mi történt az idén a sportvilágban? Nem tudja, miért volt zaklatott Talmácsi szezonja? Vagy hogy ki volt a hőse az atlétikai és az úszó-vb-nek, s mi történt a legjelesebb futballpályákon? Sebaj! Immár hagyományos, tizenkét részes visszaemlékezésünkből minden kiderül! Még az is, kiknek ragyogtak a nyár első napsugarai.
dec. 22
6:11
Az Aranylabda után az év játékosa elismerést is Lionel Messi nyerte (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által életre hívott Puskás-díjat, ami a sportág legfontosabb egyéni elismerései közé emelkedett, tegnap adták át a FIFA gáláján, melyen az év legjobb labdarúgóját is díjazták. Az Aranycsapat vezéregyéniségéről elnevezett elismerést Cristiano Ronaldo kapta Puskás Ferencnétől és George Weahtól, míg az év legjobb játékosa elismerést a hölgyeknél zsinórban…
dec. 22
7:21
Nem csak az úszásnak él Gyurta Dani (Behaviour)
Gyurta Dániel, az Év sportolója nem úszik; pontosabban ezekben a napokban nem úszik, nem is edz, ám ez a szokatlan állapot legfeljebb az új esztendő első hónapjának közepéig tart.
dec. 22
7:33
NHL: Brodeur 104. shutoutjával immár egyedül áll a ranglista élén (She)
Martin Brodeur újabb NHL-rekordot döntött meg. A New Jersey kapusa a címvédő Pittsburgh Penguins elleni 4-0-s győzelemmel pályafutása 104. kapott gól nélküli mérkőzését tudta le, ezzel – Terry Sawchukot megelőzve – immár egyedül áll a vonatkozó örökranglista élén. Az észak-amerikai jégkorongbajnokság 75. játéknapján a 11 mérkőzés közül 10 vendéggyőzelemmel zárult, csak a Phoenix tudott otthon…
dec. 22
7:35
NFL: a Redskinst legyőző Giants versenyben maradt a rájátszásért (She)
Az amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a New York Giants sima győzelmet aratott a Washington Redskins ellen, így életben tartotta rájátszásbeli reményeit.
dec. 22
7:51
Brazília: Adriano marad a Flamengónál, és a vb-ről álmodik (She)
Adriano a következő idényben is a Flamengót erősíti, és fő célja az, hogy szerepeljen a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Ezt Gilmar Rinaldi, a játékos menedzsere nyilatkozta hétfőn.
dec. 22
7:57
Gyurta Dániel aktívan pihen (Metropol)
Gyurta Dániel, az Év sportolója nem úszik; pontosabban ezekben a napokban nem úszik, nem is edz, ám ez a szokatlan állapot legfeljebb az új esztendő első hónapjának közepéig tart.
dec. 22
8:09
Tenisz: Del Potro szerint távol van még a világelsőségtől (She)
Juan Martín del Potro argentin teniszezőnek saját bevallása szerint még nagyon sokat kell fejlődnie, ha világelső szeretne lenni.
dec. 22
8:09
Short maradt a Fradi edzője (Blikk)
Nem kap sztáredzőt a bajnokságban pocsékul szereplő Fradi focicsapata. Az őszi szezon végén Bobby Davisont váltó Craig Shorté marad a padon.
dec. 22
8:11
Tiger Woods 39 milliárdot bukik a válással (Blikk)
Orlando - Válni akar Tiger Woods (33) felesége.
dec. 22
8:15
Bajnai es Orbán szerint is a jövőhöz adhat hitet a Puskás-díj (Metropol)
Bajnai Gordon miniszterelnök es Orbán Viktor, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója egyaránt úgy véli, hogy erőt és hitet adhat a jövőre nézve, s nem a múltba fordulást jelenti Magyarország számára a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves gáláján a legszebb gól szerzőjének először odaítélt díj.
dec. 22
8:27
Serie A: Lippi nem tér vissza a Juventushoz a világbajnokság után (She)
A jelenleg az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Marcello Lippi tagadta, hogy a 2010-es vb után akár edzőként, akár vezetőségi tagként visszatérne a Juventushoz.
dec. 22
9:03
Videó: íme, Torghelle „világklasszis” gólja a ’Lautern ellen! (She)
Mint már beszámoltunk róla, csereként beállva volt eredményes Torghelle Sándor, az Augsburg csatára a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának 17. fordulójában a Kaiserslautern ellen. Most megmutatjuk videón is a magyar válogatott támadójának gólját, melyet a mérkőzést közvetítő német kommentátor „világklasszisnak” titulált.
dec. 22
9:27
Ronaldo Real-játékosként különösen büszke a Puskás-díjra (Metropol)
Cristiano Ronaldo madridi labdarúgóként különösen büszke arra, hogy hétfőn elsőként ő nyerte el a Puskás-díjat, melyet mostantól minden esztendőben a nemzetközi szövetség (FIFA) nyújt át zürichi gáláján a legszebb gólt szerző játékosnak.
dec. 22
9:57
Tiger Woods felesége kezdeményezi a válást - 300 milió dollárt akar (Infostart)
Válni készül Tiger Woods golfozó felesége; a világ leggazdagabb sportolójának megcsalt neje 300 millió dollárt akar és a gyerekek felügyeleti jogát is szeretné magáénak tudni. Mindennek eléréséhez Britney Spears ügyvédjét kérte fel.
dec. 22
9:57
Labdarúgás: az Egyesült Államok szövetségénél Donovan az év legjobbja (She)
Az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége (USSF) Landon Donovant választotta meg az év játékosának a férfiaknál, míg a hölgyek között Hope Solo kapta meg az elismerést (ő az első nő, aki kapusként az élen tudott végezni).
dec. 22
10:15
Skócia: Craig Levein lehet a következő szövetségi kapitány (She)
Sajtóinformációk szerint a Skót Labdarúgó-szövetség Craig Leveint nevezi ki szövetségi kapitánynak. Levein jelenleg a Dundee Unitednél tevékenykedik, de a honi szövetségnél őt szeretnék megnyerni a menesztett George Burley helyére.
dec. 22
10:21
Büszke a Puskás-díjra Ronaldo (Behaviour)
Cristiano Ronaldo madridi labdarúgóként különösen büszke arra, hogy hétfőn elsőként ő nyerte el a Puskás-díjat, melyet mostantól minden esztendőben a nemzetközi szövetség (FIFA) nyújt át zürichi gáláján a legszebb gólt szerző játékosnak.
dec. 22
11:27
Póker: szeptember 11-i hős tarolt az amerikai show-ban (She)
A nyugdíjazott rendőr egymillió dollárt kasszírozott a Negreanu ellen megnyert heads-upban.
dec. 22
11:33
Koeman és Juhász is Messire szavazott (Metropol)
A magyar válogatott részéről Erwin Koeman szakvezető és Juhász Roland csapatkapitány is a győztes Lionel Messire szavazott az Év labdarúgója-választáson.
dec. 22
12:21
Valencia: elküldenék télen a kevesebb szerephez jutó játékosokat (She)
A spanyol bajnokságban szereplő Valencia elküldené a téli átigazolási időszakban az ősszel kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgóit. Eddig Asier del Horno, Manuel Fernandes, Ruben Baraja, Jordi Alba, Nikola Zsigics és Miku neve vetődött fel, mint lehetséges távozó.
dec. 22
12:39
Barca: Messi elismerése megkoronázta a teljesítményünket - Laporta (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, az argentin Lionel Messi nyerte el az év legjobbjának járó díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi gáláján. Joan Laporta, a Barcelona elnöke szerint Messi elismerése megkoronázta a már egyébként is emlékezetes évet a csapat számára.
dec. 22
12:57
Udinese: Marinót menesztették, De Biasi követi őt a kispadon (She)
Az Udinese vezetősége megköszönte Pasquale Marino munkáját, és a szakember helyett Gianni De Biasit nevezte ki a futballcsapat vezetőedzőjévé.
dec. 22
13:15
Real Madrid: Valdano bevásárolna a januári átigazolási szezonban (She)
Bár az El Mundo Deportivo szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem igazolna senkit a télen, Jorge Valdano általános igazgató mégis hajlik rá, hogy meghallgassa Manuel Pellegrini kívánságát, és kinyissa a csekkfüzetet.
dec. 22
13:33
Labdarúgás: Zidane örül, hogy kiállították Materazzi lefejeléséért (She)
Örül, hogy elnyerte méltó büntetését a 2006-os világbajnoki döntőben elkövetett sportszerűtlenségéért Zinedine Zidane, a franciák korábbi futballsztárja.
dec. 22
13:57
Federer és S. Williams a világbajnok (Metropol)
A svájci Roger Federer és az amerikai Serena Williams lett a 2009-es év világbajnoka a Nemzetközi Tenisz Szövetségnél (ITF).
dec. 22
14:09
Női kosárlabda: hosszabbítottak a Győrt irányító Tapodival (She)
A SEAT Lami-Véd Győr kosárlabdacsapatának vezetősége három évvel meghosszabbította Tapodi Péter vezetőedző szerződését. Erről a klub hivatalos közleményben számolt be.
dec. 22
14:27
Anderlecht: Juhászra vizsgálatok várnak, kihagyja a kupameccset (She)
A belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Anderlecht magyar válogatott védője, Juhász Roland fájdalmat érzett a combjában, ezért idő előtt be kellett fejeznie csapata tegnapi edzését.
dec. 22
14:29
Dortmund: a karácsonyi buli alatt égett le a csatár háza (She)
Kellemetlen meglepetés fogadta hétfő este Nelson Haedo Valdezt, a német bajnokságban szereplő Borussia Dortmund labdarúgóját.
dec. 22
14:31
MLSZ: Kisteleki István lemondott a mai rendkívüli közgyűlésen (She)
Lemondott posztjáról a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István.
dec. 22
14:45
Kisteleki jövő tavasszal távozik az MLSZ éléről (Infostart)
Kisteleki István a jövő tavaszi közgyűlésig lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az MLSZ jelenlegi vezetője ezt keddi rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be.
dec. 22
14:45
Törökország: Roger Lemerre lett az Ankaragücü vezetőedzője (She)
A francia és a tunéziai labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Roger Lemerre lett az Ankaragücü vezetőedzője.
dec. 22
14:51
Kisteleki a jövő évi közgyűlésig lesz MLSZ-elnök (Behaviour)
Kisteleki István a jövő évi közgyűlésig lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az MLSZ jelenlegi vezetője ezt kedden, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be.
dec. 22
15:21
Budapest-Bamako: a Hungaroringről indul január 16-án a verseny (She)
A Hungaroring ad majd otthont a 2010-es Budapest–Bamako Nagy Afrikai Futam rajtjának január 16-án, szombat reggel 8 órakor. Ez lesz az első alkalom, hogy nem Budapestről rajtol a kéthetes futam. „A Hungaroring a hazai autósport fellegvára és a létező legrangosabb helyszín a Budapest–Bamako rajtjához” – mondta Polgár András futamigazgató. A Hungaroringen megtalálható az összes olyan létesítmény,…
dec. 22
15:39
Játékvezetés: magyar bírók Szaúd-Arábiában és Katarban (She)
Több mérkőzés is vár magyar játékvezetőkre Szaúd-Arábiában és Katarban a 2010-es év elején – erről az MLSZ hivatalos honlapja számolt be.
dec. 22
15:45
Kisteleki a jövő tavaszig lesz MLSZ-elnök (Metropol)
Kisteleki István a jövő évi közgyűlésig marad a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az MLSZ 2006. február 27-én megválasztott vezetője ezt kedden, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be. A közgyűlést legkésőbb 2010 tavaszán tartják meg.
dec. 22
15:57
MLSZ: Kisteleki István nem akar gátja lenni egy új időszaknak (She)
Mint azt korábban megírtuk, 2010-ben távozik posztjáról Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.
dec. 22
16:15
Ukrajna: a Sahtar Doneck brazil tehetséget igazolt a Vasco da Gamától (She)
Az ukrán labdarúgó-bajnokságban szereplő Sahtar Doneck leigazolta a brazil tehetséget, Alex Teixeirát.
dec. 22
16:17
MLS: Walter Zenga lehet a New York Red Bulls szakvezetője (She)
A La Gazzetta dello Sport című olasz szaklap híre szerint Walter Zenga lehet az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bulls vezetőedzője.
dec. 22
16:51
Profi ökölvívás: újabb két nagymenő a Golden Boynál (She)
Tovább folytatja agresszív terjeszkedését a Golden Boy Promotions. Az Oscar De La Hoya nevével fémjelzett bokszvállalkozás leigazolta a Contender című valóságshow 2005-ös győztesét, Sergio Morát és a korábbi vitathatatlan könnyűsúlyú világbajnok Nate Campbellt is.
dec. 22
16:53
Portugália: kidőlt a Sporting CP brazil származású csatára, Liédson (She)
Térdsérülés miatt pihenőre kényszerül Liédson, a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting CP csatára.
dec. 22
17:09
Ferencváros: egyenlő elbírálást kér a klub biztonsági kérdésekben (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Ferencváros vezérigazgatója, Berki Krisztián szerint mindent megtesznek a rend érdekében, ugyanakkor elvárná a hasonló bánásmódot a többi klubbal szemben is – tudatta a 100% Fradi.
dec. 22
17:11
MLSZ: befejezi a munkát a szövetség operatív bizottsága (She)
Befejezi munkáját a Magyar Labdarúgó-szövetség operatív bizottsága – erről az MLSZ hivatalos honlapja adott hírt.
dec. 22
17:13
Spanyolország: Del Bosque behívhatja Pedrót a válogatott keretbe (She)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Marcának adott interjújában elmondta, a Barcelonában berobbanó 22 éves tehetségnek, Pedrónak is megvan az esélye rá, hogy bekerüljön a vb-keretbe.
dec. 22
17:15
Az MLSZ kivonult a futballbunda-ügyből (Behaviour)
Befejezi munkáját a Magyar Labdarúgó Szövetség által létrehozott operatív bizottság, amely az MLSZ berkein belül vizsgálódott az európai bundabotránnyal kapcsolatos ügyekben. Erről Knézy Jenő, a testület szóvivője tájékoztatta kedden a szövetség honlapját.
dec. 22
17:27
Dél-Korea: egyéves szünetet tartana a klub-vb-3. csapat edzője (She)
A dél-koreai Pohang Steelers brazil edzője, Sérgio Farias elhagyná a labdarúgócsapatot, és egyéves szünetet tartana. Ezalatt hazatérne Brazíliába, és a gyerekei taníttatására koncentrálna. Farias júniusban írt alá egy kétéves szerződéshosszabbítást, de a találgatások arról szóltak, hogy a régió egy másik klubjában vállalna munkát.
dec. 22
17:33
Két Forma-1-es csapat nem indul 2010-ben? (Metropol)
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője szerint kétséges, hogy a Campos Meta és a USF1 indul-e a 2010-es világbajnokságon.

Keresés