2009. december 5. szombat

dec. 5
2:15
Már most apjára üt Balzsay születendő lánya (Blikk)
Sölden - Bármilyen eredménnyel is zárult tegnap este Balzsay Károly (30) lapzártánk után véget érő profibokszmérkőzése, a magyar ökölvívó boldogan indult a ringbe Eduard Gutknecht (27) kesztyűi elé.
dec. 5
2:33
Räikkönen: F1 után jöhet a rali (Blikk)
Párizs - Eldőlt, hogy Kimi Räikkönen (30) jövőre biztosan nem indul a Forma-1-ben.
dec. 5
7:21
NHL: nyert a Devils, a Canadiens 5-1-gyel kiütötte a Bruinst (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 60. játéknapján a New Jersey hazai pályán nyert a Tampa Bay ellen, a Montreal 5–1-re megverte a Bostont, a Minnesota pedig szétlövéssel győzött az Anaheim ellen.
dec. 5
7:23
Férfi kézilabda: Ilyés és Mocsai nem lőtt gólt a Bundesliga-rangadón (She)
Döntetlent ért el a Gummersbach a pénteki Bundesliga-rangadón a TBV Lemgo otthonában.
dec. 5
7:57
NBA: a Lakers Bryant utolsó másodperces triplájával győzött (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 39. játéknapján a Miami három másodperccel a meccs vége előtt még 107–105-re vezetett a Los Angeles Lakers otthonában, de Kobe Bryant utolsó másodpercben elengedett triplájával mégis a hazaiak kerekedtek felül. Ismét győzött a Boston és nyert a Cleveland is.
dec. 5
8:15
Tenisz: Sampras februárban újra pályára lép San Joséban (She)
Az egykori világelső teniszező, Pete Sampras jövőre újra pályára lép egy bemutató mérkőzés erejéig San Joséban.
dec. 5
9:27
Asztalitenisz: elkészült a Top 12-bajnokság csoportbeosztása (She)
Pénteken elkészítették az asztaliteniszezők jövő heti Top 12-bajnokságának csoportbeosztását. A tornára kedden és szerdán kerül sor Pécsett.
dec. 5
9:27
Gattuso válaszút előtt (Metropol)
Az AC Milan labdarúgócsapatának vezetősége azt szeretné, ha Gennaro Gattuso, az együttes világbajnok középpályása még január előtt döntene jövőjéről.
dec. 5
9:27
Balzsay kikapott, Bedák interkontinentális bajnok (Behaviour)
Bedák Zsolt megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú interkontinentális címét, Balzsay Károlynak viszont ugyanez nem sikerült a nagyközépsúlyúak között, miután pontozásos vereséget szenvedett péntek éjszaka a söldeni ökölvívógálán.
dec. 5
10:03
Balzsay újabb veresége, Bedák interkontinentális bajnok lett (Infostart)
Bedák Zsolt megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú interkontinentális címét, Balzsay Károlynak viszont ugyanez nem sikerült a nagyközépsúlyúak között, miután pontozásos vereséget szenvedett péntek éjszaka a söldeni ökölvívógálán.
dec. 5
10:03
Triatlon-vb: ötezer induló, 750 ezer dollár összdíjazás (She)
A világ 80 országából 5000 indulóra számít a jövő szeptemberi budapesti triatlon-világbajnokság szervezőbizottsága – hangzott el a magyar szövetség (MTSZ) pénteki sajtótájékoztatóján.
dec. 5
10:21
Bedák véletlenül ütötte ki ellenfelét (Metropol)
Bedák Zsolt megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú interkontinentális címét, Balzsay Károlynak viszont ugyanez nem sikerült a nagyközépsúlyúak között, miután pontozásos vereséget szenvedett péntek éjszaka a söldeni ökölvívógálán.
dec. 5
10:39
Diósgyőr: Mészöly nemet mondott, jövő héttől Tornyi irányíthat (She)
Hétfő óta tudni lehet, hogy a tavaszi idényre már nem Aczél Zoltánnal készül fel a DVTK, az viszont csak a jövő héten derül ki, a szakembert ki követi az élvonalban kieső helyen álló együttes kispadján. Bár a színfalak mögött zajlanak az egyeztetések, a Nemzeti Sport úgy tudja, a szakmai munka irányítására Tornyi Barnabásnak van a legnagyobb esélye.
dec. 5
10:41
Tereprali: kilenc futamból áll majd a 2010-es bajnokság (She)
Nyilvánosságra hozták az országos tereprali-bajnokság 2010-es versenynaptárát. A bajnokság kilenc futamból áll majd. A sportág történetében még nem volt példa arra, hogy ilyen sok állomása legyen egy szezonnak.
dec. 5
10:43
Videó: Bryant megint zseniális volt, íme, a győztes tripla! (She)
Az NBA 39. játéknapjának legnagyszerűbb mozzanata kétségtelenül Kobe Bryanté volt. A Los Angeles Lakers hazai pályán három másodperccel a meccs vége előtt még 107–105-ös vesztésre állt a Miami Heat ellen, de jött a zseni, aki triplájával csapata javára fordította a találkozót. Tekintse meg a parádés megoldást videón!
dec. 5
10:57
Labdarúgás: az európai topligák és a magyar Ligakupa programja (She)
Tekintse meg az európai labdarúgó-topligák és a magyar Ligakupa szombati programját!
dec. 5
11:15
Úszás: 42 országból 550-en indulnak a rövid pályás Eb-n (She)
Az úszók 13. rövid pályás Európa-bajnokságán 42 országból 550-en indulnak Isztambulban, ahol csütörtöktől vasárnapig tartanak a versenyek – tudatta friss hírlevelében az európai szövetség (LEN).
dec. 5
11:15
Bryant bravúros triplájával nyert a Lakers (Metropol)
Kobe Bryantnek az utolsó pillanatokban szerzett távoli triplája révén fordított kétpontos hátrányból hazai pályán a Los Angeles Lakers a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
dec. 5
11:17
Bundabotrány: elképzelhető, hogy a Bundesliga 1. is érintett (She)
Elképzelhető, hogy a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 1.) is érintett az európai futball történetének legújabb, s egyben egyik legnagyobb fogadási botrányában. A tekintélyes német Spiegel információi szerint a fővádlottak egyike egészen a letartóztatásáig közeli kapcsolatban állt egy kelet-európai játékossal, aki évekig a Bundesligában profiskodott.
dec. 5
11:33
Sportpolitika: aggasztó ügyekkel foglalkozott a MOB elnöksége (She)
Több, a magyar sport jövőjét hátrányosan befolyásoló, aggasztó üggyel foglalkozott a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége.
dec. 5
11:35
Női kézilabda-vb: Triffa és Kovacsics ül a lelátón Tunézia ellen (She)
A magyar női kézilabda-válogatott ma délután Tunézia ellen kezdi meg a szereplését a kínai világbajnokságon. Az első meccsen Triffa Ágnes és Kovacsics Anikó ül majd a lelátón a mieink közül.
dec. 5
11:51
Bundabotrány: a dán FC Köbenhavnt is gyanúsítottként kezelik (She)
Újabb futballcsapat, a dán FC Köbenhavn is belekeveredett a fogadási botrányba.
dec. 5
12:09
Női kézilabda-vb: félszáz gólnál is többet dobott a rivális Románia (She)
Alaposan bemelegített a román női kézilabda-válogatott a Kínában zajló világbajnokságon: a mieinkkel egy csoportban szereplő keleti szomszédaink félszáz gólnál is többet dobva, 51–17-re győztek Chile ellen az első mérkőzésükön.
dec. 5
12:27
Vb 2010: „a portugál-meccs Brazília A és Brazília B mérkőzése” (She)
A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga az O Globo televíziónak nyilatkozott a tegnapi vb-sorsolás után, és elmondta: a Portugália elleni mérkőzés olyan lesz, mint a brazil A- és a brazil B-csapat összecsapása.
dec. 5
12:29
AZ Alkmaar: a bajnoki címvédő kirúgta vezetőedzőjét, Ronald Koemant (She)
A holland bajnok AZ Alkmaar vezetősége azonnali hatállyal felbontotta vezetőedzője, Ronald Koeman szerződését, miután a csapat péntek este hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Vitesse-től.
dec. 5
12:45
Kaká: van halálcsoport a Vb-2010-en (Metropol)
Carlos Alberto Parreira, a jövő nyári labdarúgó-vb-nek otthont adó Dél-afrikai Köztársaság válogatottját irányító brazil szakember szerint a pénteki, fokvárosi sorsolás nyomán kialakult világbajnoki kvartettek egyike se nevezhető halálcsoportnak.
dec. 5
13:03
Sílövészet: Tora Berger lehajrázta a mezőnyt az östersundi vk-n (She)
A hölgyek 7.5 km-es sprintversenyével folytatódott a svédországi Östersundban a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a tavalyi összetett vk harmadik helyén záró norvég Tora Berger szerezte meg az orosz Medvedceva és a finn Mäkäräinen előtt. Bár a norvég hölgy az előző idényben harmadik volt összetettben, csupán a negyedik vk-viadalát nyerte most meg.
dec. 5
13:05
Vb 2010: a világranglista alapján a H-csoport a legerősebb (She)
Bár a világranglista labdarúgásban nem feltétlenül mérvadó, azért érdekes megnézni, hogy a FIFA-sorrend alapján melyik a jövő évi világbajnokság legerősebb és leggyengébb csoportja.
dec. 5
13:21
Vb 2010: az angol fogadóirodáknál Spanyolország a favorit (She)
Négyszeres pénzt fizetnek az angol fogadóirodáknál Spanyolország győzelmére a jövő nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A legtöbbet – a feltett összeg 2000-szeresét – Észak-Korea vb-címe hozná a konyhára.
dec. 5
13:39
K-1: Schilt a döntőben kiütötte Harit, és visszaült a trónra (She)
Jokohamában befejeződött a K–1 világdöntő, amelyet a holland Semmy Schilt nyert meg, aki a döntőben a marokkói Badr Harit győzte le kiütéssel.
dec. 5
14:15
Női kézilabda-vb: Norvégia is győzelemmel kezdte a kínai tornát (She)
Románia után Norvégia sem hibázott az első mérkőzésén a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon: a mieinkkel azonos csoportban szereplő skandinávok 34–19-re verték meg Japánt.
dec. 5
14:15
Menesztették Ronald Koemant az AZ Alkmaartól (Metropol)
Csapata újabb vereségét követően menesztették Ronald Koemant, az AZ Alkmaar eddigi vezetőedzőjét, akit május 17-én neveztek ki a posztra.
dec. 5
14:33
Női kézilabda-vb: Magyarország-Tunézia élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a magyar női kézilabda-válogatott első mérkőzése a kínai világbajnokságon. A Tunézia elleni találkozót ön is figyelemmel követheti élő, szöveges tudósításunkban!
dec. 5
14:35
Sífutás: svéd és orosz győzelem a düsseldorfi sprintversenyen (She)
A németországi Düsseldorfban férfi 1600 és női 800 méteres szabadstílusú sprintversennyel folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A férfiaknál orosz siker született Alekszej Petuhov révén, aki négy (!) norvég versenyzőt előzött meg a fináléban, míg a hölgyeknél a svéd Hanna Falk győzött az orosz Korosztyeleva és a szlovén Fabjan előtt.
dec. 5
14:51
Északi összetett: Lamy-Chappuis a második vk-versenyét nyerte idén (She)
Norvégiában folytatódott az északi összetett síelők világkupa-sorozata, ám hóhiány miatt nem az eredetileg kijelölt Trondheimben, hanem az 1994-es olimpia helyszínén, Lillehammerben. Az első helyen a már az ugrást is megnyerő francia Jason Lamy-Chappuis végzett, mindössze egytized másodperccel megelőzve a norvég Petter Tandét, a harmadik pedig a német Eric Frenzel lett.
dec. 5
15:27
Menesztették Koemant (Infostart)
Csapata újabb vereségét követően menesztették Ronald Koemant, az AZ Alkmaar eddigi vezetőedzőjét, akit május 17-én neveztek ki a posztra.
dec. 5
15:27
Bundesliga 2.: hazai pályán kaptak nagy verést Stieberék (She)
Hazai pályán szenvedett csúnya vereséget a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Koblenz: Stieber Zoltán csapata 5–1-re kapott ki a tabella második helyén álló St. Paulitól.
dec. 5
15:27
Gyárfás: óriási pofon lenne, ha elvennék az úszó Eb-t Magyarországtól (Behaviour)
Gyárfás Tamás szerint mindenki számára az volna a legjobb, ha a Magyar Televízió átértékelné és megváltoztatná döntését a jövő nyári, budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésére adott garancia visszavonásáról.
dec. 5
15:29
Ligakupa: a Nyíregyháza, a Videoton és a Paks is továbbjutott (She)
A 10. forduló utolsó három mérkőzését rendezték szombaton a labdarúgó Ligakupában, és a találkozók után kialakult a középdöntő mezőnye. Az A-csoportból a már korábban továbbjutó Ferencváros mellett a Diósgyőrben gólparádét rendező Nyíregyháza, a B-ből pedig a Pápát kiütő Videoton és a Győrt legyőző Paks biztosította a helyét a legjobb nyolc között.
dec. 5
16:03
Magyar siker a kézilabda-vb nyitányán (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott 33-25-re nyert Tunézia ellen a kínai világbajnokság szombati nyitófordulójában, Szocsouban.
dec. 5
16:03
Sílövészet: Björndalen kilencvenegyedik világkupa-győzelme (She)
A férfiak 10 km-es sprintversenyével folytatódott a svédországi Östersundban a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Ole-Einar Björndalen szerezte meg, akinek ez volt a kilencvenegyedik vk-sikere (ebből egy a sífutásban), és ezzel tovább javította a saját maga által tartott rekordot. A második helyezett Björndalen honfitársa, a csütörtöki versenyt megnyerő Emil Hegle Svendsen lett,…
dec. 5
16:05
Női kézilabda-vb: sima győzelem az első kínai mérkőzésen (She)
A magyar női kézilabda-válogatott nem játszott jól bemutatkozása alkalmából a kínai világbajnokság első mérkőzésén, ám így is magabiztos győzelmet aratott Tunézia ellen. A szünetben 15–11-re vezető Mátéfi-csapat végül 33–25-re múlta felül riválisát.
dec. 5
16:07
Női kézilabda-vb: az akarattal nem volt gond - Marczinka (She)
A magyar női kézilabda-válogatott edzője, Marczinka Zoltán a Tunézia elleni, 33–25-ös győzelemmel véget érő találkozó után dicsérte az együttes akaratát, és azon reményét fejezte ki, hogy a játék még fog javulni.
dec. 5
16:21
Úszás: Hosszú és Povázsay is érmet szerzett az Egyesült Államokban (She)
Hosszú Katinka, a nyári, római világbajnokság aranyérmese második lett 400 yard vegyesen az Egyesült Államok rövid pályás úszóbajnokságán.
dec. 5
16:23
Premier League: elmozdult az utolsó helyről a Portsmouth (She)
A második félidőben szerzett két góljával a Portsmouth hazai pályán 2–0-ra verte meg a Burnleyt az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 15. fordulójában.
dec. 5
16:25
Női kézilabda vb: Az elejét túlidegeskedtük - NSO-szakértő (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 33–25-re nyert Tunézia ellen a Kínában zajló világbajnokság első csoportmérkőzésén. A Nemzeti Sport Online szakértője, az osztrák Hypo légiósa, Kirsner Erika értékelte a látottakat.
dec. 5
16:39
Profi ökölvívás: Gutknecht szerint megérdemelten nyert Balzsay ellen (She)
Eduard Gutknecht, a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnokát meglepte, hogy a Balzsay Károly elleni mérkőzés után az egyik bíró három ponttal a magyart látta jobbnak. A német öklöző úgy véli, nem hagyta bokszolni magyar riválisát. Gutknecht a Nemzeti Sport kérdéseire válaszolt.
dec. 5
16:39
Győzelemmel kezdett a Mátéfi-csapat (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott 33-25-re nyert az esélytelenebb tunéziai csapat ellen a kínai világbajnokság szombati nyitófordulójában, Szocsouban.
dec. 5
17:15
Női kézilabda-vb: Hibák voltak, kijavítjuk őket - Mátéfi Eszter (She)
A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter szerint együttese jó tunéziai csapatot győzött le a bemutatkozó világbajnoki mérkőzésén. A szakember szerint a 33–25-ös magyar sikerrel zárult összecsapás második félidejében a pozitívumok felülmúlták a negatívumokat.
dec. 5
17:17
Birkózás: a Vasas nyerte a csapatbajnokságot az FTC előtt (She)
A Vasas első számú együttese nyerte a birkózók idei csapatbajnokságát szombaton, a BVSC csarnokában.

Keresés