2009. december 15. kedd

dec. 15
0:57
Románia: úgy tarolt a kolozsvári kapus, mint Toni Schumacher - videó (She)
A nemzetközi videómegosztókon egy román bajnoki jelenet volt az egyik legnézettebb jelenet az elmúlt hetekben. A CFR Cluj–Astra Ploiesti mérkőzés 44. percében a hazaiak kapusa, Nuno Claro úgy tarolta le ellenfelét, mint Harald Schumacher az 1982-es világbajnokságon Patrick Battistont. A kolozsvári hálóőr azonban – német kollégájával ellentétben – nem úszta meg kiállítás nélkül az esetet. A Cluj…
dec. 15
3:03
Két Verrasztó, négy érem (Blikk)
BUDAPEST – Volt okuk az örömre a Verrasztó család tagjainak a Ferihegyi repülőtéren, hiszen az úszófamília két ifjú büszkesége, Evelyn (20) és Dávid (21) egyformán éremmel tért haza az isztambuli rövid pályás Európa-bajnokságról.
dec. 15
3:07
Gokarttal készül az F1-re Schumacher (Blikk)
KERPEN – Edzésbe állt a Forma–1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher (40): a német pilóta gokartozással készül a következő idényre, a visszatérésére. A „száguldó cirkusz” legendás alakja szinte már mindenben megegyezett a Mercedes-istállóval, és csak a szerződését kell aláírnia ahhoz, hogy három és fél év után újra F1-es viadalon induljon.
dec. 15
3:11
A 9. hely a női kézisek célja (Blikk)
SZUCSOU – Három győzelem, két döntetlen, két vereség. Ez az erősen tartalékos, sérülésektől, betegségektől sújtott magyar női kézilabda-válogatott eddigi mérlege a kínai világbajnokságon, amely immár a hajrájához közeledik.
dec. 15
3:15
Arsavin, az orosz bombázó (Blikk)
LIVERPOOL – Sérülten is hős lett Andrej Arsavin (28). Az Arsenal orosz labdarúgója a múlt héten annyira fájlalta a jobb lábát, hogy kihagyta az Olympiakosz elleni (0-1) Bajnokok Ligája-csoportmeccset, és az edzéseken is hanyagolta a kapura lövést.
dec. 15
5:51
Három arany, három világcsúcs a Kiss-csapat isztambuli termése (Behaviour)
A rövid pályás isztambuli úszó Eb-n ismét letették névjegyüket legjobbjaink. Kiss László szövetségi kapitány csapata egy rakás éremmel tért haza, ráadásul három aranyérmesünk, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel és Cseh László révén három magyar úszóvilágcsúcs is született.
dec. 15
6:09
Legendás visszatérő a Formula–1 mezőnyében (Behaviour)
Egy igazi legenda versenyez jövőre a Formula–1 mezőnyében. A múltja félelmetes az 1994 után visszatérő istállónak.
dec. 15
6:57
Arsenal: Wenger nem örül neki, hogy Fabregast a katalán válogatottba hívják (She)
A katalán nemzeti együttes a jövő kedden játszik barátságos mérkőzést a 2010-es világbajnokságra készülő argentinok ellen, s a novemberben kinevezett Cruyff 20 futballistát jelölt a keretbe, köztük Fabregas mellett hat Barcelona-játékost is.
dec. 15
7:21
Pepe: isten kezében vagyok... (Metropol)
Pepe, a Real Madrid portugál légiósa, aki szombati súlyos sérülése miatt legalább hat hónapig nem játszhat, nagyon elkeseredett, hogy nem tudja segíteni a válogatottat a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra való felkészülésben.
dec. 15
7:33
NBA: tovább folytatódott a Boston Celtics jó sorozata (She)
Már tizenegyedik mérkőzését nyerte meg sorozatban a Boston Celtics az NBA-ben: Garnették ezúttal a Memphist verték meg nagy küzdelemben. Megszakadt egy rossz széria: a Philadelphia 76ers zsinórban elszenvedett tizenkét vereségén feldühödve simán legyőzte a Golden State Warriorst.
dec. 15
8:45
Két Verrasztó, négy érem (Blikk)
Volt okuk az örömre a Verrasztó család tag jainak a Ferihegyi repülőtéren, hiszen az úszófamília két ifjú büszkesége, Evelyn és Dávid egyformán éremmel tért haza
dec. 15
8:45
Edzősors: Klinsmann visszatér Amerikába, és a vb-ig nem edzősködik (She)
Családjával visszautazott az Egyesült Államokba, és a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságig biztosan nem vállal munkát a labdarúgásban Jürgen Klinsmann, a német válogatott korábbi játékosa és szövetségi kapitánya.
dec. 15
8:51
Bezárják Beckham fociakadémiáját - Tiltakoznak a szülők (Behaviour)
Jövőre bezárják a londoni David Beckham Labdarúgó Akadémiát, mivel a területre kötött bérleti szerződés lejár.
dec. 15
9:03
Ausztrália: volt csapatát perli az italozó exkapitány, Frank Farina (She)
Frank Farina, az ausztrál labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, a Brisbane Roar menesztett edzője beperelte exklubját, mondván, a brisbane-i vezetők róla tett kijelentései megsértették jó hírnevét.
dec. 15
9:21
Francia Kupa: a 64-es táblán már három élvonalbeli párharc is lesz (She)
A hatvannégyes táblán csatlakoznak az első osztályú csapatok a többiekhez a Francia Kupa 2009–2010-es kiírásában, érdekesség, hogy a harminckét párharcban már három olyan is akad, amelyben mindkét fél az élvonalban szerepel.
dec. 15
9:23
Európa-liga: legjobbjai nélkül utazik az AS Roma Szófiába (She)
A továbbjutást már korábban kivívó AS Roma meghatározó játékosai nélkül utazik Szófiába, a helyi CSZKA ellni labdarúgó Európa-liga csoportmérkőzésre.
dec. 15
9:39
Női kézilabda-vb: az ausztrál válogatott végzett az utolsó helyen (She)
Az ausztrál válogatott végzett az utolsó, 24. helyen a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon, miután 32–21-es vereséget szenvedett Chilétől. A 17. helyért vívott mérkőzésen Ukrajna legyőzte Elefántcsontpartot.
dec. 15
9:57
Premier League: a Birmingham volt tulajdonosai vennék meg a WHU-t (She)
A Birmingham City korábbi tulajdonosai, David Gold és David Sullivan vennék meg a West Ham United labdarúgócsapatát a Sky Sports értesülései szerint.
dec. 15
10:15
Franciaország: a Bordeaux tarolt, Gourcuff és Blanc az év legjobbja (She)
A bajnoki címvédő Bordeaux középpályása, Yoann Gourcuff lett az év legjobb labdarúgója Franciaországban, míg az edzőknél a szintén bordeaux-i Laurent Blanc vitte el a pálmát.
dec. 15
10:33
Klub-vb: Verón megnyerné a tornát, hogy megismételje apja tettét (She)
Juan Sebastián Verón, az Estudiantes középpályása elmondta, szeretné győzelemre vezetni klubját az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, hiszen ezzel apja örökébe lépne.
dec. 15
10:35
Vancouver 2010: fejsérülés miatt visszavonult az amerikai bobos (She)
Fejsérülés miatt vissza kell vonulnia, így nem indulhat negyedik téli olimpiáján Todd Hays amerikai bobos.
dec. 15
10:51
Juventus: a torinóiak megszereznék a Real Madrid argentin középpályását (She)
Olasz sajtóértesülések szerint a Juventus labdarúgócsapata szeretné megszerezni a Real Madrid argentin középpályását, Fernando Gagót.
dec. 15
10:53
Birkózás: lemondásra szólítják fel Hegedűs Csabát? (She)
Január 23-án tartják a Magyar Birkózószövetség tisztújító közgyűlését, amelyen hosszú idő után lesz ellenjelöltje az elnöki tisztet 1992 óta ellátó Hegedűs Csabának. A kihívó nem más, mint a kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, három olimpiát is megjárt Ritter Árpád, aki aktív sportpályafutásának befejeztével a Budapesti Birkózószövetség elnöke lett.
dec. 15
10:55
Real Madrid: Vertonghen is szóba került Pepe helyettesítésére (She)
Elképzelhető, hogy a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetősége a súlyos sérüléssel kidőlt Pepe helyettesítését Jan Vertonghennel, az Ajax védőjével oldaná meg.
dec. 15
10:57
A Debrecen jövedelme (Metropol)
A Debrecennek nem sikerült a csoportkörbe jutásért járó 7,1 millió eurón, azaz 1,9 milliárd forinton felül további összeget szereznie a Bajnokok Ligájában a Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).
dec. 15
10:59
Kilenc továbbjutó hely kiadó (Metropol)
Szerdán és csütörtökön rendezik meg a labdarúgó Európa Liga csoportkörének utolsó fordulóját, melyben még kilenc továbbjutó hely talál gazdára. A kvartettekből az első két helyezett folytathatja szereplését a legjobb 32 között.
dec. 15
11:45
Női kézilabda-vb: Brazília zárt a torna 15. helyén, Thaiföld a 20. (She)
A brazil női kézilabda-válogatott zárt a 15. helyen a Kínában zajló világbajnokságon, miután szoros mérkőzésen legyőzte Japánt.
dec. 15
11:47
Női kézilabda-vb: a magyar válogatott legyőzte Kínát (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 25–21-re legyőzte a házigazda Kínát a világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese így a torna 9. helyéért játszhat majd a folytatásban, méghozzá Ausztriával.
dec. 15
12:03
Legyőzte a házigazdát a női kézilabda-válogatott (Infostart)
A 9. helyért játszik majd a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a középdöntő utolsó, keddi fordulójában 25-21-re nyert a házigazda csapat ellen Szocsouban. A csütörtöki helyosztón Ausztria lesz az ellenfél.
dec. 15
12:03
Női kézilabda-vb: Zácsik biztos győzelmet vár Ausztria ellen (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott 25–21-re legyőzte a házigazda Kínát a világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így a 9. helyért játszhat majd csütörtökön. A magyar csapat legeredményesebb mai játékosa, a nyolc góllal záró Zácsik Szandra győzelmet vár az osztrákok ellen is.
dec. 15
12:05
Formula-1: a brazil Lucas di Grassi lesz Timo Glock csapattársa (She)
Lucas di Grassi lesz Timo Glock pilótatársa a Formula–1 egyik újoncánál, a Virgin-istállónál.
dec. 15
12:09
Tizenegyedszer nyert a Boston (Metropol)
Sorozatban a 11. mérkőzését nyerte meg a Boston Celtics csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a legutóbbi, hétfői játéknapon a Memphis Grizzlies alakulatát verte vendégként öt ponttal.
dec. 15
12:21
Championship: Tímár csapatát kizárták az átigazolásokból (She)
Az angol labdarúgóliga kizárta a másodosztályú Plymouth Argyle-t az átigazolásokból.
dec. 15
12:23
Brazília: még fél évig maradhat a Flamengóban Adriano (She)
A Flamengo elnöke szerint Adriano még fél évig a klubnál marad, annak ellenére, hogy a labdarúgót több európai csapattal is hírbe hozták.
dec. 15
12:27
A 9. helyért játszik a Mátéfi-csapat (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon a középdöntő utolsó, keddi fordulójában 25-21-re nyert a házigazda csapat ellen Szocsouban. A csütörtöki helyosztón Ausztria lesz az ellenfél.
dec. 15
12:39
Téli sportok: Hunyady Emese osztrák síterület arca és háziasszonya lett (She)
A magyarként 15 éve osztrák színekben olimpiai bajnoki címet nyerő gyorskorcsolyázó, Hunyady Emese egy osztrák síterület, egészen pontosan Ötscher arca és háziasszonya lett.
dec. 15
12:41
Női kézilabda-vb: voltak jó periódusaink, csak nem túl sok - Mátéfi (She)
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak voltak jó periódusai a Kína ellen 25–21-re megnyert középdöntőben a kínai női kézilabda-világbajnokságon. Igaz, nem túl sok, és ezek sem tartottak sokáig....
dec. 15
12:57
Görögország: Smolarek a Kavalát választotta a Hamburg helyett (She)
A görög élvonalbeli Kavala labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását a lengyel Euzebiusz Smolarek.
dec. 15
12:57
Brazil-német pilótapárossal indul a Virgin (Infostart)
A brazil Lucas di Grassi lesz a német Timo Glock társa a 2010-es Formula-1-es idény egyik újoncánál, a névszponzor érkezése után Manor GP-ből Virgin Racinggé átkeresztelt csapatnál.
dec. 15
13:15
Ligue 1: menesztették a gyengélkedő Saint-Étienne trénerét (She)
A L'Équipe értesülései szerint a francia labdarúgó-élvonalban szerplő Saint-Étienne sportigazgatója, Damien Comolli a keddi tárgyalás után menesztette Alain Perrin vezetőedzőt.
dec. 15
13:21
Bundabotrány: vállveregetés a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (Behaviour)
Gratulált a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) a bundabotránnyal kapcsolatos gyors intézkedéseiért az európai szövetség (UEFA) főtitkára, Gianni Infantino.
dec. 15
13:33
Fogadási botrány: UEFA-elismerés az MLSZ intézkedéseiért (She)
Gratulált a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) a bundabotránnyal kapcsolatos gyors intézkedéseiért az európai szövetség (UEFA) főtitkára, Gianni Infantino.
dec. 15
13:35
Női kézilabda-vb: Franciaország kiütötte Ausztriát, elődöntős (She)
Eldőlt, hogy Spanyolország után Franciaország is bejutott az elődöntőbe a női kézilabda-világbajnokságon, miután kiütéses sikert aratott Ausztria ellen, amely a 9. helyért a magyarokkal játszik majd.
dec. 15
13:51
Női kézi-vb: Norvégia a sírból hozta vissza a spanyolok elleni meccset (She)
Norvégia került harmadik csapatként a legjobb négy közé a női kézilabda-világbajnokságon, miután 8–14-es félidő után szenzációs játékkal 27–24-re fordított Spanyolország ellen.
dec. 15
13:53
Női kézilabda-vb: előrébb hozták a magyar mérkőzés kezdését (She)
A magyar női kézilabda-válogatott közép-európai idő szerint csütörtökön 6.30-kor lép pályára Ausztria ellen a kínai világbajnokság 9. helyéért.
dec. 15
14:09
Póker: a Repülő Hollandi lemezt ad ki és koncertet szervez (She)
Marcel Luske a pókerasztal mellett már bizonyította a tehetségét, és a hírek szerint most a mikrofonnal a kezében is hódítani igyekszik.
dec. 15
14:11
Tenisz: Czink és Szávay is egy helyet javított a világranglistán (She)
Nincsen változás a női tenisz-világranglista közvetlen élmezőnyében, továbbra is az amerikai Serena Williams áll az első helyen, megelőzve két orosz hölgyet, Dinara Szafinát és Szvetlana Kuznyecovát.
dec. 15
14:15
MLSZ: 220 milliós adótartozás (Metropol)
Elkészült a független szakértői jelentés, ezzel kapcsolatban határozatot is hoznak az akkori vezetés tagjainak - konkrétan Bozóky Imre elnök, Berzi Sándor főtitkár, Puhl Sándor alelnök és Lothar Matthäus szövetségi kapitány - személyes felelősségéről.
dec. 15
14:45
A házigazdákat vertük a kézilabda-vébén (Blikk)
A 9. helyért játszik majd a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a középdöntő utolsó, keddi fordulójában 25-21-re nyert a házigazda csapat ellen Szocsouban. A csütörtöki helyosztón Ausztria lesz az ellenfél.
dec. 15
15:03
Fogadási botrány: Ausztriában tárgyalnak a magyar hatóságok (Infostart)
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársai és a Fővárosi Főügyészség eljáró ügyésze kedden Ausztriában megbeszélést folytat a német hatóságokkal és a bundabotrányban érintett országok nyomozó szerveivel.

Keresés