2009. december 21. hétfő

dec. 21
0:21
Primera División: Hugo Sánchezt felállították az Almería kispadjáról (She)
Az Espanyoltól elszenvedett vereség után az Almería vezetősége menesztette Hugo Sánchezt, a csapat vezetőedzőjét.
dec. 21
1:15
Ligue 1: a Lyon csak egy pontot tudott elvinni Monacóból (She)
A francia labdarúgó-bajnokság élvonalának 18. fordulójában a Monaco 1–1-es döntetlent játszott az Olympique Lyonnal. Az utóbbi hét mérkőzéséből csak egyet megnyerő OL így tízpontos hátrányban van a listavezető Bordeaux-val szemben.
dec. 21
2:09
NFL: a San Diego és a Philadelphia és az Arizona ott lesz a rájátszásban (She)
A San Diego még játszotta a Cincinnati elleni mérkőzését az NFL alapszakaszának 15. fordulójában, amikor kiderült, hogy ott lesz a rájátszásban. Ez azt követően vált biztossá, hogy a Jacksonville után a Miami és a New York Jets is vereséget szenvedett a hétvégén, így a Chargers minimum a wild card-fordulóban érdekelt lesz, de jó esélye van rá, hogy egyből a playoff második körébe jusson.
dec. 21
2:27
NFL: a San Diego, a Philadelphia és az Arizona ott lesz a rájátszásban (She)
A San Diego még játszotta a Cincinnati elleni mérkőzését az NFL alapszakaszának 15. fordulójában, amikor kiderült, hogy ott lesz a rájátszásban. Ez azt követően vált biztossá, hogy a Jacksonville után a Miami és a New York Jets is vereséget szenvedett a hét végén, így a Chargers minimum a wild card-fordulóban érdekelt lesz, de jó esélye van rá, hogy egyből a playoff második körébe jusson.
dec. 21
5:15
Lelőtték Pedro Picassót (Behaviour)
Lelőtték Pedro Picassót, a mexikói Indios labdarúgócsapatának másodedzőjét a világ legveszélyesebb városának tartott Ciudad Juarezben.
dec. 21
5:33
Visszatér a doppingbotrányba keveredett magyar olimpikon! (Behaviour)
Gyurkovics Ferenc, a 2004-es athéni olimpia magyar doppingbotránya nyomán ötkarikás ezüstérmétől megfosztott és eltiltott súlyemelő újrakezdi a versenyzést vasárnap: a Szeged-Kecskemét közös együttesében elindul a csapatbajnokság döntőjében.
dec. 21
5:35
Szívmasszázst alkalmazott a bíró! - "Tudtam, hogy körülbelül négy percem van visszahozni őt az életbe" (Behaviour)
Megmentette egy jégkorongozó életét Wolmer Edqvist játékvezető az Örebro-Boford alacsonyabb osztályú svéd bajnoki mérkőzésen.
dec. 21
6:27
Egyéniben Hosszú Katinka és Gyurta Dániel nyert, csapatban az U20-as futballisták végeztek az élen. De miért éppen ők? (Behaviour)
Taroltak az úszók az Év sportolója szavazáson, tudniillik Gyurta Dániel és Hosszú Katinka révén a férfi és női címet is besöpörték. Csapatban az U20-as labdarúgó-válogatottat és irányítójukat, Egervári Sándort, illetve Mocsai Lajost, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának edzőjét választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 52. alkalommal kiírt szavazásán. De kik is a…
dec. 21
7:21
Vajon ez észhez téríti? Közel tízmilliót fizet a két ellenfelét lefejelő "profi" sportoló - a renitens játékosnak ebben az idényben az már az ötödik, illetve… (Behaviour)
Ötvenezer dolláros - azaz közel 9,6 millió forintos - büntetést kapott Richie Incognito a profi amerikaifutball-liga (NFL) fegyelmi bizottságától, miután a Tennessee Titans ellen egy héttel ezelőtt játszott bajnokin két ellenfelét is lefejelte.
dec. 21
7:33
NHL: sorozatban negyedszer nyert a Chicago, ezúttal a Detroitot verte meg (She)
Két napon belül a második vereségét szenvedte el a Detroit Red Wings az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL). A Vörös Szárnyak – a Dallasban elszenvedett 4–3-as kudarcot követően egy nappal – Chicagóban „szaladtak bele” kellemetlen vereségbe: a Blackhawks 3–0-ra ütötte ki az elmúlt szezon nagydöntősét. A Chicago sorozatban negyedik győzelmét könyvelhette el.
dec. 21
7:35
NHL: sorozatban negyedszer nyert a Chicago, ezúttal a Detroitot verte meg (She)
Két napon belül a második vereségét szenvedte el a Detroit Red Wings az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL). A Vörös Szárnyak a Dallasban elszenvedett 4–3-as vereséget követően egy nappal Chicagóban még kellemetlen vereségbe „szaladtak bele”: a Blackhawks 3–0-ra ütötte ki az elmúlt szezon nagydöntősét. A Chicago sorozatban negyedik győzelmét könyvelhette el.
dec. 21
7:51
NBA: Nowitzki nélkül is megverte a Dallas a Clevelandet (She)
A Dallas Mavericks a Cleveland Cavalierst fogadta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, és a texasiak a sérült Dirk Nowitzkit nélkülözve is legyőzték a Keleti főcsoport egyik legjobbját. A Dallas 102–95-re nyert.
dec. 21
8:15
George Weah és Puskás Ferencné adja át ma a Puskás-díjat (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Zürichben 19:30 órakor kezdődő éves díjkiosztó gáláján először adják át a Puskás Ferenc-díjat, amelyet az év legszebb gólját szerző futballista érdemel ki.
dec. 21
8:33
Sikerrel tért vissza a doppingvétség miatt ötkarikás ezüstérmétől megfosztott Gyurkovics Ferenc (Behaviour)
Nem kétséges, hogy a honi erős emberek vasárnapi kecskeméti viadalát, az úgynevezett abszolút csapatbajnoki döntőt Gyurkovics Ferenc indulása tette különösen érdekessé: a 2004-es athéni olimpián doppingvétség miatt ötkarikás ezüstérmétől megfosztott, s eltiltott súlyemelő ötévi szünet után, fegyelmi büntetésének leteltével most először állt újból hivatalosan versenypódiumra.
dec. 21
9:03
Serie A: Javier Zanetti szerint még nincs lefutva a bajnokság (She)
Az Internazionale a Lazio elleni 1–0-s győzelmét követően nyolc ponttal vezeti az olasz labdarúgó-bajnokságot a téli szünet előtt – a második Milan egy mérkőzéssel kevesebbet játszott –, a fekete-kékek argentin csapatkapitánya szerint azonban még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.
dec. 21
9:39
Ferencváros: Reid mellett több angol edző is érkezhet Sheffieldből (She)
Bár továbbra is nagy a titoktartás az Üllői úton, egészen bizonyos, hogy hétfőn fontos bejelentést tesz a Ferencváros labdarúgócsapata. Nagy meglepetésnek számítana, ha Berki Krisztián vezérigazgató és a tulajdonos, Kevin McCabe nem Ron Reid és Craig Short nevét említené az élvonalban szereplő csapat új szakmai vezetőiként.
dec. 21
9:45
Magyarország ezektől a srácoktól várja, hogy 1986 után végre ott legyünk egy nyamvadt futball-vb-n (Behaviour)
Minden kétséget kizáróan igazságos eredmény született az év csapatának megválasztásakor. Annak dacára, hogy mifelénk két és fél évtizede nem végzett az élen futballegyüttes, és helyezett is 1995-ben volt legutóbb: 1985-ben a felnőtt válogatott érdemelte ki az elismerést, tíz évvel később pedig a Bajnokok Ligája-főtáblára jutott Ferencváros ért fel a dobogóra. Ezúttal az Egyiptomban vb-bronzérmes…
dec. 21
10:03
Magyar kardarany Münchenben (Behaviour)
Benkó Réka győzött, Lontay Balázs pedig a harmadik helyen végzett a kardozók hagyományos müncheni viadalán.
dec. 21
10:05
Tiger Woods az év legjobbja (Behaviour)
Játékostársai szavazatai alapján az amerikai Tiger Woods volt az év legjobbja a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a PGA Touron.
dec. 21
10:15
Vívás: magyar kardarany és -bronz született Münchenben (She)
Benkó Réka győzött, Lontay Balázs pedig a harmadik helyen végzett a kardozók hagyományos müncheni viadalán.
dec. 21
10:17
Vasas: ma fény derülhet a külföldi „megmentők” kilétére (She)
Hétfőn felmegy a függöny, s fény derülhet a Vasas labdarúgócsapatának mentőövet hajító külföldi befektetői csoport kilétére.
dec. 21
10:51
Kézilabda: sérülése ellenére Bertrand Gille és Narcisse is tagja az Eb-keretnek (She)
Nincs különösebb meglepetés a francia férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra jelölt bő keretében. A névsorban ott van Daniel Narcisse neve is, aki ujjtörést szenvedett a közelmúltban, és az Eb-rajtra biztosan nem lesz százszázalékos állapotban.
dec. 21
11:09
Ökölvívás: Alekszandr Povetkin mindkét Klicskóra pályázik (She)
Az eddig veretlen nehézsúlyú orosz profi ökölvívó, Alekszandr Povetkin úgy gondolja, hogy az ukrán Klicsko fivérek mindegyikét, Vitalijt és Vladimirt is képes legyőzni.
dec. 21
11:27
Póker: elutasítják Demján Sándor pozsonyi kaszinóterveit (She)
Demján Sándor Szlovákiába tervezett kaszinókomplexuma ellen több képviselő, köztük a pozsonyi főpolgármester is felemelte a szavát.
dec. 21
11:33
Szezonnyitó a Síparkban (Metropol)
Erbeszkorn Tamás, a mátraszentistváni Sípark szóvivője szerint az ő sípályáikat elsősorban azok látogatják, akik most ismerkednek a sporttal.
dec. 21
11:45
Vasas: bemutatták az új vezetőedzőt, Giovanni Dellacasát (She)
Hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében bemutatták a Vasas új vezetőedzőjét, a Mészöly Géza helyére érkező Giovanni Dellacasát.
dec. 21
11:51
Itáliából importált edzőt a vasas (Metropol)
Az olasz Giovanni Dellacasa lett a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője, jelentették be a klub hétfői sajtótájékoztatóján.
dec. 21
11:51
Vasas: olasz edző Mészöly Géza utódja (Behaviour)
Az olasz Giovanni Dellacasa lett a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentették be a klub hétfői sajtótájékoztatóján.
dec. 21
12:21
Giovanni Dellacasa a Vasas új edzője (Infostart)
Az olasz Giovanni Dellacasa lett a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentették be a klub hétfői sajtótájékoztatóján.
dec. 21
12:27
Olasz edző auz NB I-ben (részletek) (Behaviour)
z olasz Giovanni Dellacasa lett a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentették be a klub hétfői sajtótájékoztatóján.
dec. 21
13:15
Póker: vegasi profi nyerte meg az év utolsó jelentős fődíját (She)
A WPT Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic döntő napján a verseny Daniel Alaei javára dőlt el.
dec. 21
13:33
Schalke: Magathot meglepte, hogy ilyen jól szerepelnek (She)
A Schalke a pénteki Mainz elleni győzelem után a második helyen „telel” a német bajnokságban, az együttes irányítását a nyáron átvevő Felix Magath úgy nyilatkozott, nem várt ilyen eredményeket együttesétől.
dec. 21
13:51
Videó: Ben Arfa sértetlenül megúszta a brutális szerelést (She)
A francia bajnokságban rendezett Olympique Marseille–Boulogne (2–0) találkozó hajrájában a vendégek védője, Olubayo Adefemi egészen elképesztő becsúszással hívta fel magára a figyelmet, amely után azonnal villant a piros lap. Tekintse meg a brutális belépőt videón!
dec. 21
14:27
Internazionale: Moratti nem engedi el Balotellit a Man. Cityhez (She)
Az Internazionale elnöke, Massimo Moratti kijelentette, hogy nem engedi el a csapat támadóját, Mario Balotellit a Manchester Cityhez.
dec. 21
14:45
West Ham United: bíróság elé áll a nővérét bántalmazó hátvéd (She)
A West Ham United 26 éves hátvédjét, Calum Davenportot azzal gyanúsítják, hogy augusztusban súlyosan bántalmazta nővérét.
dec. 21
14:47
FTC: a Sheffield United honlapja szerint Reid a jövőben a Fradinál dolgozik (She)
A Sheffield United hivatalos honlapjának hétfői híre megerősítette a Nemzeti Sport Online-on pénteken megjelent értesülést, amely szerint Ron Reid, az angol klub akadémiájának igazgatója Magyarországra érkezik, és a jövőben Craig Short vezetőedző mellett felel majd a Ferencvárosnál az első csapat szakmai munkájáért, és ő lesz az akadémia menedzsere is.
dec. 21
14:51
Magyarország is képes a sikerre (Metropol)
Bajnai Gordon szerint Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre. Ez, és a a sport szeretete a két legfontosabb üzenete a Puskás Ferenc-díjnak, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség éves gáláján ma adnak át először az év legszebb gólját szerző játékosnak.
dec. 21
14:51
Puskás-díj - Bajnai: két fontos üzenete van a díjnak (Behaviour)
Bajnai Gordon miniszterelnök szerint Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre, illetve maga a sport szeretete a két legfontosabb üzenete a Puskás Ferenc-díjnak, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 19:30 órakor (ma) kezdődő éves gáláján adnak át először az év legszebb gólját szerző játékosnak.
dec. 21
15:03
FIFA-gála: Bajnai Gordon Grafiténak adná a Puskás-díjat (She)
Bajnai Gordon miniszterelnök szerint az egyik legfontosabb üzenete a Puskás Ferenc-díjnak, hogy Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre. A díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn 19.30 órakor kezdődő éves gáláján adják át először az év legszebb gólját szerző játékosnak.
dec. 21
15:21
Felkészülés: a madridi hó miatt elmarad a mai Ecuador-Peru meccs (She)
A hét végi madridi havazás miatt elhalasztják a hétfő estére tervezett Ecuador–Peru felkészülési mérkőzést.
dec. 21
15:39
Manchester City: Mourinho szerint Mancininek nem lesz könnyű dolga (She)
José Mourinho, az Internazionale szakvezetője sok sikert kívánt Roberto Mancininek, a Manchester City két napja kinevezett szakvezetőjének új munkájához, de felhívta figyelmét a két futballkultúra közötti különbségre.
dec. 21
15:45
A rossz időjárási viszonyok miatt meccshalasztás az angol bajnokságban is (Behaviour)
A rossz időjárási viszonyok miatt elhalasztják a hétfő esti Wigan Athletic-Bolton Wanderers összecsapást az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójából.
dec. 21
15:57
Manchester City: Bellamy távozni akar Hughes menesztése miatt (She)
A The Daily Telegraph értesülései szerint Craig Bellamy távozni szeretne klubjából, a Manchester Cityből, miután szombaton elbocsátották a csapat menedzserét, Mark Hughest.
dec. 21
15:59
Bundesliga: elbocsátották a Nürnberg szakvezetőjét (She)
Menesztették Michael Oenning vezetőedzőt a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Nürnbergtől.
dec. 21
16:03
Menesztették a korábbi Real Madrid-játékost (Behaviour)
A gyenge bajnoki szereplés miatt az Almeria labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Hugo Sanchez vezetőedzőt.
dec. 21
16:33
FTC: McCarthy és Reid az Üllői úton fog dolgozni - hivatalos (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő FTC mai sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentették, hogy Ron Reid és Dave McCarthy is a Ferencváros szakmai munkájában vállal szerepet.
dec. 21
16:39
asárnap dőlt össze, kedden újra nyithat a Millenáris Jégpálya (Behaviour)
Kedden ismét kinyithat a budapesti Millenáris Jégpálya, amely vasárnap dőlt össze a ránehezedő hó súlya alatt.
dec. 21
16:51
Kolumbia: a Lombard Pápa új partnere nyerte meg a bajnokságot (She)
Az Independiente Medellín nyerte meg az őszi kolumbiai labdarúgó-bajnokságot, miután a döntőben legyőzte az Atlético Huilát.
dec. 21
16:57
Gondban a kínai tornászlányok (Behaviour)
Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) fegyelmi bizottságának vizsgálata szerint két kínai női versenyző túl fiatal volt a 2000-es sydneyi olimpia idején, így egyikük sem vehetett volna részt a játékokon.
dec. 21
17:09
Angol szakmai igazgató az FTC-nél (Infostart)
Ron Reid lett a Ferencváros labdarúgó-csapatának szakmai igazgatója, míg a vezetőedzői teendőket továbbra is Craig Short látja el. Ezt Berki Krisztián vezérigazgató és a tulajdonos, Kevin McCabe jelentette be a klub sajtótájékoztatóján.

Keresés