2009. december 18. péntek

dec. 18
0:03
Videó: Maria duplája és „rabonája” az AEK Athén ellen (She)
Mint már beszámoltunk róla, az Európa-liga I-csoport a listavezetője, Benfica 2–1-re győzte le utolsó helyezett AEK Athént, amelyben sérülése miatt ezúttal sem szerepelt Németh Krisztián. Most megmutatjuk a találkozó góljait videón, közte Maria parádés találataival!
dec. 18
0:21
Férfi kosárlabda Euroliga: a 8. forduló összes eredménye egy helyen (She)
Továbbra sem talál legyőzőre a Regal FC Barcelona a férfi kosárlabda Euroligában. A katalán csapat ezúttal a Zalgiris ellen nyert könnyedén 89–55-re.
dec. 18
0:25
MTK: Gosztonyi januárban az Evertonhoz utazhat ismerkedni (She)
Habár az év utolsó futballnapján az MTK és a Debrecen harcolt a Magyar Kupában a négy közé jutásért, fókuszba mégis egy angol csapat került: a kék-fehéreknél csütörtökön is pályára lépő Gosztonyi Andrást nem kisebb klub szerződtetné, mint az Everton.
dec. 18
7:15
Rali: Marcus Grönholm visszatér, rajthoz áll a Svéd ralin (She)
A két évvel ezelőtt visszavonuló Marcus Grönholm bejelentette: rajthoz áll a világbajnokság idénynyitóján, a Svéd ralin, és nem más a célja, mint hogy hatodszor is diadalmaskodjon kedvenc versenyén.
dec. 18
7:17
Oroszország: Tyagacsov maradt az olimpiai bizottság elnöke (She)
Újabb négy évre Lenyoid Tyagacsovot választották meg az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnökének.
dec. 18
7:33
NFL: Peyton Manning vezetésével tovább menetel az Indianapolis Colts (She)
Tovább menetel az Indianapolis Colts: magyar idő szerint péntek hajnalban idénybeli 14. mérkőzését is megnyerte, miután a négy TD-passzt adó Peyton Manning vezetésével 35-31-re megverte idegenben a Jacksonville Jaguarst.
dec. 18
8:15
Csehek, akik magyarok is egy kicsit (Metropol)
A magyar csapatok közül ők indulnak egyedül a Dakaron egy jó szponzori ajánlattal. Tomáš Ouředníček navigátorral beszélgetettünk.
dec. 18
9:21
Sorsolás: a BL és az Európa-liga kalapjai, további menetrendje (She)
Ma délben tartják a svájci Nyonban a Bajnokok Ligája és az Európa-liga következő fordulójának sorsolását. Tekintse meg a két sorozat kalapjait és további menetrendjét!
dec. 18
9:39
Evezés: a Simon-Juhász evezős párosé a szolnoki Kővári-díj (She)
Gálaműsor keretében adták át Szolnokon a fiatalon elhunyt újságíró tiszteletére alapított díjat, melyet tizenharmadik esztendeje mind a sportolók, mind a sportvezetők körében is kiosztanak. A Kővári Tamás-díjat 2009-ben az aktív sportolók közül a Simon Béla - Juhász Adrián U23-as evezős világbajnoki ezüstpáros (Tisza Evezős Egylet) érdemelte.
dec. 18
9:57
Röplabda: megműtötték az év női játékosát, januárban térhet vissza (She)
Vakbélműtétet hajtottak végre Pék-Tormási Orsolyán, a BSE centerén, az év női röplabdázóján.
dec. 18
10:03
Juhászék továbbjutottak az EL-ben (Metropol)
A Juhász Rolanddal felálló Anderlecht 3-1-re nyert az Ajax Amsterdam otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek zárófordulójában, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. A magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést.
dec. 18
10:15
MLSZ: Kovács Péter elnökségi tag lemondott a tisztségéről (She)
Kovács Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja lemondott a tisztségéről – értesült a Nemzeti Sport.
dec. 18
10:33
Tenisz: egy évvel meghosszabbították a spanyol DK-kapitány szerződését (She)
A Spanyol Teniszszövetség egy évvel meghosszabbította a Davis-kupa-kapitány Albert Costa szerződését, amely decemberben járt le.
dec. 18
10:35
NFL: életfogytiglanra ítélték a Jaguars-játékost megbénító bűnözőt (She)
Az Egyesült Államokban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Tyrone Hartsfieldet, aki tavaly majdnem megölte Richard Colliert, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars támadó falemberét.
dec. 18
10:39
Csak a Pécs áll továbbjutásra a női Euroligában (Metropol)
A Pécs továbbra is a továbbjutást érő negyedik helyen áll csoportjában, míg hétközi győzelmeivel a Sopron és a Szeged is javított helyzetén a női kosárlabda Euroliga 8. fordulójában, mely az utolsó volt az idén.
dec. 18
10:51
Manchester City: a klub 2012-ig hosszabbított szlovák szélsőjével (She)
A Manchester City 2012-ig meghosszabbította szlovák labdarúgója, Vladimír Weiss szerződését.
dec. 18
10:53
Röplabda: szombaton sorsolják az MK februári négyes döntőjének párosítását (She)
Szombaton sorsolják a röplabda Magyar Kupa februárban sorra kerülő négyes döntőjének párosítását.
dec. 18
10:55
FTC: Tóth Bence örülne, ha magyar edző venné át a csapatot (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa, Tóth Bence az U20-as válogatott tagjaként részt vett az Év sportolója-választás tegnapi gálaestjén, amely után a Nemzeti Sport Online kérdésére értékelte a 2009-es esztendőt. Elmondta, örülne, ha januártól magyar edző irányítaná a Fradit.
dec. 18
11:09
Gyurta: Nem Cseh László legyőzése a presztízs (Infostart)
Óriási előrelépésnek tartja Gyurta Dániel, hogy a 100 méteres mellúszásban is érmet sikerült szereznie az isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon. A Jövő SC versenyzője csütörtök este vehette át az év férfi sportolójának járó díjat a Sportcsillagok Gálaestjén.
dec. 18
11:09
AC Milan: Adriano Galliani szerint 45 fős keretek kellenek (She)
A sérülések nagy száma miatt a 45 fős keretek meghonosítását javasolja a futballkluboknál Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke.
dec. 18
11:27
Vb 2010: Hargreaves ott lehet az angol válogatottban - Capello (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello úgy véli, van esély rá, hogy Owen Hargreaves, a Manchester United hosszú ideje harcképtelen középpályása ott legyen a jövő évi világbajnokságon.
dec. 18
11:45
Férfi kosárlabda NB I: piacképes portéka lett a Zalakerámia-ZTE KK (She)
Noha a Zalakerámia-ZTE KK vezetősége a hét közepén megnyugtatott mindenkit, hogy a névadó szponzor állítólagos pénzügyi meggyengülése nem veszélyezteti a klub működését, az elöljárók nem érik be a meglévő forrásokkal, hanem igyekeznek új támogatókat keresni.
dec. 18
11:47
Póker: elkészült a Las Vegas-i WSOP jövő évi programja (She)
A World Series of Poker jövő évi kiírásába csak néhány változást vezettek be a szervezők.
dec. 18
11:51
Szombaton kezdődik a hazai síszezon (Metropol)
Természetes hó ugyan nem esett túl sok, viszont a hóágyúval rendelkező magyar síterepeken szombattól lehet síelni.
dec. 18
12:39
Slágerek a BL-ben: Inter-Chelsea, Milan-Manchester United (Infostart)
Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A sláger az Inter-Chelsea, az Olympique Lyon-Real Madrid és a Milan-Manchester United találkozó.
dec. 18
12:39
Bajnokok Ligája: Inter-Chelsea és Milan-MU a nyolcaddöntőben (She)
Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Az erőviszonyoknak megfelelően már a tizenhat között több veretes párharc szemtanúi lehetünk februárban, illetve márciusban.
dec. 18
12:41
Brazília: Bebeto fia, Mattheus bemutatkozhat a válogatottban (She)
Az 1994-es világbajnokságon a Brazília–Hollandia mérkőzésen lett világhírű a „ringatós" ünneplés, amelyet Bebeto, Romário és Mazinho mutatott be a madárcsontú csatár két nappal korábban született kisfia tiszteletére. (Bebeto a végül 3–2-es brazil sikerrel záruló meccs második gólját szerezte a 61. percben.)
dec. 18
12:43
Jégkorong: életet mentett a játékvezető egy svéd mérkőzésen (She)
Megmentette egy jégkorongozó életét Wolmer Edqvist játékvezető az Örebro–Boford alacsonyabb osztályú svéd bajnoki mérkőzésen.
dec. 18
12:45
Inter-Chelsea és Milan-Manchaster - Slágermeccsek a Bajnokok Ligájában (Behaviour)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A két legérdekesebb párharcnak az Internazionale-Chelsea és az AC Milan-Manchester United összecsapás ígérkezik.
dec. 18
12:57
Blog: Szöllősi György írása az Év sportolója-választásról (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szöllősi György újságíró, aki ezúttal az U20-as labdarúgó-válogatottnak az Év sportolója-választáson elért győzelme kapcsán fejti ki a véleményét.
dec. 18
12:59
Bajnokok Ligája: minimum 18 millió eurót vesztett a Liverpool és a Juventus (She)
Minimum 18 millió eurótól esett el a Liverpool és a Juventus azzal, hogy nem jutott be a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
dec. 18
13:03
Olasz-angol slágermeccsek a BL-nyolcaddöntőben (Metropol)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A két legérdekesebb párharcnak az Internazionale-Chelsea és az AC Milan-Manchester United összecsapás ígérkezik.
dec. 18
13:15
Bajnokok Ligája: A Lyon olyan erős, mint az Inter vagy a Bayern - Pellegrini (She)
Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után úgy nyilatkozott, csapata ellenfele, a Lyon olyan erős, mint a Bayern München vagy az Inter.
dec. 18
13:33
Európa-liga: Geráék a címvédővel találkoznak, Ajax-Juve a 32 között (She)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után 13 órától az Európa-liga 32-es táblájának párosítását is elkészítették a svájci Nyonban.
dec. 18
13:51
Bajnokok Ligája: „Nagyszerű fogadtatás vár Beckhamre az Old Traffordon” (She)
A Manchester United az AC Milannal találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és Phil Townsend, a „vörös ördögök” kommunikációs igazgatója úgy véli, David Beckhamet nagy örömmel fogadják majd Manchesterben, korábbi sikerei helyszínén.
dec. 18
14:09
Cáparuha nélkül szeretne a legjobb lenni Hosszú Katinka (Infostart)
Hosszú Katinka lett az év női sportolója a magyar sportújságírók szavazása alapján. A világbajnok úszónő, miután a Sportcsillagok Gálaestjén átvette az elismerést, az InfoRádiónak elmondta: bár a vizsgaidőszak miatt lemaradt a december eleji rövidpályás világbajnokságról, úgy érezte, ott lett volna a helye Isztambulban.
dec. 18
14:09
Kosárlabda: Jao Ming a következő NBA-szezonban visszatérne (She)
A súlyos sérülése után lábadozó Jao Ming bízik benne, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) jövő októberben kezdődő 2010–2011-es szezonjára teljesen felépül, és újra játszhat majd.
dec. 18
14:15
Geráék a címvédővel játszanak az Európa Ligában (Metropol)
A Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham a címvédő ukrán Sahtar Donyeck együttesével találkozik az Európa Liga legjobb 32 csapata között.
dec. 18
14:45
Bajnokok Ligája: a Barcelonánál biztosak abban, hogy továbbjutnak (She)
A címvédő Barcelona vezetői elégedetten nyugtázták, hogy csapatuk a Bundesligában a kiesés elől menekülő VfB Stuttgart ellen lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
dec. 18
15:03
Női kosárlabda Euroliga: két magyar a gálaszavazás kiemeltjei között (She)
Január 31-ig él a szavazás az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA) internetes oldalán (fibaeurope.com), amelyen a március 9-i gálára meghívást kapó játékosokra lehet voksolni: az Európa-válogatott a világválogatott ellen lép majd parkettre.
dec. 18
15:05
Bajnokok Ligája: a Lyon elnöke reméli, Benzema nem brillírozik ellenük (She)
Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke elmondta, kiváltságnak érzi, hogy ismét a Real Madriddal hozta össze csapatát a sors, és bízik benne, hogy klubja korábbi játékosa, Karim Benzema nem nyújt majd jó teljesítményt a franciák ellen.
dec. 18
15:07
Alpesi sí: Lindsay Vonn győzött kombinációban, s ezzel egyenlített (She)
A női alpesi sízők világkupa-sorozata a februári világbajnokság helyszínén, a franciaországi Val d'Isere-ben folytatódott, ahol pénteken szuperkombinációt rendeztek. A győzelmet a lesiklás után óriási, 1.52 mp-es fölénnyel élen álló amerikai Lindsay Vonn szerezte meg a német Maria Riesch és az osztrák Elisabeth Görgl előtt.
dec. 18
15:39
Síugrás: Ammann mindenkit túlugrott és összetettben is vezet (She)
A síugrók világkupa-sorozata a svájci Engelbergben folytatódott, ahol pénteken a múlt héten elmaradt egyik harrachovi versenyt pótolták. A győzelmet a kétszeres olimpiai bajnok Simon Ammann szerezte meg az osztrák Gregor Schlierenzauer előtt, aminek köszönhetően az összetett vk-ban is átvette a vezetést. A harmadik az osztrák Thomas Morgenstern lett.
dec. 18
15:41
Női kézilabda-vb: Norvégiát tönkreverték, Oroszország a döntőben (She)
A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon a címvédő Oroszország 28–20-ra legyőzte az olimpiai bajnok Norvégiát. Előbbi együttes Franciaországgal játszik majd a vasárnapi döntőben, míg az utóbbira a spanyolok elleni bronzcsata vár.
dec. 18
15:57
Vb 2010: minimum 730 millió forintért vihetik az MTV közvetítési jogait (She)
A Magyar Televízió a mai naptól vár ajánlatokat a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni megvételére. A közszolgálati televízió – amely 24 mérkőzést megtartana magának – nehéz anyagi helyzete miatt válik meg a közvetítés lehetőségétől. Az árverésre bocsátott csomag minimumára 730 millió forint plusz áfa.
dec. 18
16:15
Északi összetett: Jason Lamy Chappuis remek hajrája győzelmet ért (She)
Az északiösszetett-versenyzők világkupa-sorozata az ausztriai Ramsauban folytatódott, ahol pénteken a múlt héten elmaradt egyik harrachovi versenyt pótolták. A győzelmet az összetettben is vezető francia Jason Lamy Chappuis szerezte meg az osztrák Felix Gottwald és a norvég Magnus Moan előtt.
dec. 18
16:33
MLSZ: Kisteleki szerint Kovács Péter alig tett hozzá az elnökség munkájához (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa faxon értesítette a Magyar Labdarúgó-szövetséget, hogy lemond elnökségi tagságáról. Kovácsot elmondása szerint nem győzte meg a bundaváddal illetett elnök cáfolata. Azóta Kisteleki István is reagált a lemondásra: az ő véleménye szerint Kovács alig tett hozzá az elnökség munkájához.
dec. 18
16:51
Úszás: César Cielo világcsúcsot úszott 50 m gyorson (She)
Világcsúcsidőt, 20.91 másodperces eredményt ért el César Cielo 50 m férfi gyorson a brazil úszóbajnokság pénteki versenynapján.
dec. 18
16:53
Férfi vízilabda LEN-kupa: FTC-Savona az elődöntőbe jutásért (She)
Az olasz Savona vízilabdacsapata ellen játszik a LEN-kupa negyeddöntőjében a címvédő Szegedet búcsúztató Ferencváros.
dec. 18
17:09
DVSC: a döntő tizenegyest hárító Verpecz érezte, hogy itt a lehetőség (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Debreceni VSC tizenegyesrúgásokkal jutott tovább az MTK-val szemben a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében. A szétlövés döntő kísérletét hárító Verpecz István érezte, hogy eljött számára a nagy lehetőség.

Keresés