2009. december 20. vasárnap

dec. 20
0:03
Primera División: gálázott a Real Madrid a Zaragoza ellen (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Real Madrid hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a roppant gyenge napot kifogó Zaragoza ellen.
dec. 20
0:21
Női kézilabda: szabadon igazolhatók a Podravka játékosai (She)
Az RK Podravka Vegeta Koprivnica női kézilabdaklub vezetősége nem teljesítette azon ígéretét, hogy december 15-ig kifizeti a játékosoknak az elmaradt kéthavi járandóságukat, valamint a három évre visszamenően elmaradt prémiumok első féléves összegét. A játékosok ezután szabadon, ingyen elhagyhatják az egyesületet.
dec. 20
7:15
NBA: egy ponttal nyert a San Antonio és a Sacramento is (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapja nem volt híján izgalmaknak. A Chicago Bulls csupán hosszabbítás után tudta legyőzni az Atlanta Hawkst, míg a Los Angeles Clippers a Philadelphia 76ers otthonában győzött a ráadást követően. A Sacramento Kings és a San Antonio Spurs is nagy csatában győzött, mindkét együttes egy ponttal múlta felül ellenfelét.
dec. 20
7:33
Golf: társai Tiger Woodsot választották az év legjobbjának (She)
Játékostársai szavazatai alapján az amerikai Tiger Woods volt az év legjobbja a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a PGA Touron.
dec. 20
7:51
NFL: először kapott ki az idényben a New Orleans Saints (She)
Elszenvedte első vereségét a szezonban a New Orleans Saints amerikaifutball-csapata az NFL-ben. A Szentek hazai pályán 24–17-re kaptak ki a Dallas Cowboystól.
dec. 20
7:53
NHL: 5-4-re nyert a New Jersey, 4-3-ra kikapott a Detroit (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a New Jersey Devils 5–4-re nyert az Atlanta Thrashers otthonában, míg a New York Rangers a Philadelphia Flyers vendégeként könyvelhetett fontos győzelmet. Kikapott a Boston Bruins Torontóban és a Detroit Red Wings Dallasban.
dec. 20
9:03
Labdarúgó NB II: a Békéscsabától a megyébe igazolt Szeverényi Péter (She)
Búcsúzik Szeverényi Péter az NB II Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE-től.
dec. 20
9:05
Vízilabda: elvesztette veretlenségét az olasz bajnokságban a Recco (She)
Elveszítette veretlenségét az olasz vízilabda-bajnokságban a címvédő Pro Recco, amely a Savonát látta vendégül, és 9–8-ra kikapott.
dec. 20
9:27
Tiger Woods az év legjobbja (Metropol)
Játékostársai szavazatai alapján az amerikai Tiger Woods volt az év legjobbja a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a PGA Touron.
dec. 20
10:51
Serie A: január végén pótolhatják a Fiorentina-Milant (She)
A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombaton elmaradt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának rangadója, a Fiorentina–AC Milan találkozó, amelyet január végén pótolhatnak.
dec. 20
10:53
Labdarúgás: a mianmari szövetség elnöke a FIFA-tól kér segítséget (She)
A mianmari labdarúgó-szövetség elnöke, Zaw Zaw több anyagi támogatástól kért a FIFA-tól.
dec. 20
11:09
Női kézilabda-vb: Norvégia szerezte meg a harmadik helyet Kínában (She)
Norvégia 31–26-ra legyőzte Spanyolországot a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság harmadik helyéért rendezett összecsapáson, így megszerezte a bronzérmet.
dec. 20
12:03
Női kézilabda-vb: francia-orosz döntő élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a Franciaország–Oroszország finálé a kínai női kézilabda-világbajnokságon. A mérkőzést ön is figyelemmel követheti élő, szöveges tudósításunkon.
dec. 20
12:57
Hollandia: Dzsudzsák, Bodor, Babos és Fehér sem léphet pályára (She)
Kivétel nélkül mind az öt vasárnapi mérkőzés elmarad a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, méghozzá a rossz időjárási körülmények miatt.
dec. 20
12:57
Bedák Pál kiütéssel nyerte hatodik profi meccsét (Infostart)
A légsúlyú Bedák Pál kiütéssel nyerte hatodik profi mérkőzését a schwerini ökölvívógálán.
dec. 20
13:15
Kajak-kenu: Storcz Botonddal koccintottak a gödi legjobbak (She)
Sikeres esztendő után Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitánnyal és Schmidt Gábor főtitkárral közösen ünnepeltek a Gödi SE kajakosai. A Duna-parti település utánpótlás-szakosztálya tizenkét nemzetközi érmet szerzett és 28 magyar bajnoki címet nyert 2009-ben. A klub egyik legjobb eredményét a moszkvai ifjúsági vb ezüstérmese, Bán Kristóf jegyzi.
dec. 20
13:17
Sílövészet: Szlepcova nyerte meg az üldözéses versenyt is Pokljukában (She)
Az orosz Szvetlana Szlepcova sikerével ért véget a női sílövők idei utolsó világkupaversenye a szlovéniai Pokljukában. A 10 kilométeres üldözéses viadalon Szlepcova mögött a német Magdalena Neuner és az orosz Anna Bogalij-Titovec végzett dobogós helyen.
dec. 20
13:19
Belgium: Juhászék csúcsrangadóját is törölték az időjárás miatt (She)
Nemcsak Hollandiában törölték a mai mérkőzéseket, hanem a szomszédos Belgiumban is elmaradnak a mára kiírt összecsapások a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. Pedig most került volna sor az ősz egyik legjobban várt mérkőzésére, az első helyen álló Anderlecht (Juhász Roland együttese) ugyanis a második Club Bruges-t fogadta volna.
dec. 20
13:21
Bedák kiütéssel nyerte 6. profi meccsét (Metropol)
A légsúlyú Bedák Pál kiütéssel nyerte hatodik profi mérkőzését szombaton a schwerini ökölvívógálán.
dec. 20
13:33
Női kézilabda-vb: Oroszország megvédte világbajnoki címét (She)
Az orosz női kézilabda-válogatott 25–22-re legyőzte Franciaországot a kínai világbajnokság fináléjában, így Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány válogatottja megvédte címét, és sorozatban harmadszor ért csúcsra a seregszemlén.
dec. 20
13:35
Röplabda: sorsoltak a férfi és a női Magyar Kupa elődöntőjében (She)
December 19-én, szombaton a Magyar Sport Házában megtartotta évzáró, díjátadó bankettjét a Magyar Röplabdaszövetség. Dr. Szabó József elnök évértékelő beszéde után kisorsolták a férfi és a női Magyar Kupa-elődöntő párosításait, majd jutalmazták az év legjobb sportolóit, edzőit, valamint azokat, akik társadalmi munkában segítették a szövetséget.
dec. 20
13:57
Női kézilabda-vb - Orosz aranyérem (Metropol)
A címvédő orosz válogatott nyerte a kínai női kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 25-22-re legyőzte a francia csapatot.
dec. 20
14:09
Profi ökölvívás: Pavlik ismét idő előtt győzött, megvédte címét (She)
Megvédte a WBC és a WBO középsúlyú világbajnoki övét az amerikai Kelly Pavlik, aki a Youngstownban rendezett címmeccsen az ötödik menetben technikai K. O.-val verte meg honfitársát, Miguel Espinót (20–3–1).
dec. 20
14:11
Alpesi sí: Blardone nyerte meg a férfiak óriás-műlesiklását Alta Badiában (She)
Négy olasz végzett az első hat között Alta Badiában a férfiak óriás-műlesikló világkupaversenyén. Közülük is Massimiliano Blardone volt a leggyorsabb, aki ezzel karrierje ötödik versenyét nyerte meg. Alta Badiában ez a második diadala, először 2005-ben nyert. Blardone eddig tizenkilencszer végzett dobogón, mindannyiszor ebben a szakágban.
dec. 20
14:27
Belgium: a Real és a Barcelona verseng az „új Drogbáért” (She)
A Marca értesülései szerint a spanyol élvonal két óriása, a Barcelona és a Real Madrid is átigazolná Juhász Roland csapattársát, Romelu Lukakut.
dec. 20
14:29
Profi ökölvívás: ismét lesújtott a könnyűsúlyú venezuelai „kalapács” (She)
Huszonhat meccs, huszonhat K. O.-győzelem. Ez a WBC könnyűsúlyú világbajnoka, Edwin Valero új mérlege.
dec. 20
14:31
Vitorlázás: Vadnai Benjámin ötödik lett az Ázsia-bajnokságon (She)
A Malajziában zajló vitorlázó Ázsia-bajnokság utolsó versenynapján 8 csomós szélben négy futamot rendeztek meg, de a szél kiszámíthatatlanul változott, 20-30 fokokat forgott.
dec. 20
14:45
Sorozatban harmadszor is az oroszok nyerték a női kézilabdavébét (Infostart)
A címvédő orosz válogatott nyerte a kínai női kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 25-22-re legyőzte a francia csapatot.
dec. 20
14:45
Ligue 1: Kijevből kölcsönzött középhátvédet a tavaszra a Saint-Étienne (She)
A Dinamo Kijev szenegáli védőjével erősítette meg keretét a tavaszi szezonra a francia élvonalban szereplő Saint-Étienne labdarúgócsapata.
dec. 20
15:21
Ligue 1: két nap alatt két játékvezetőt is lecseréltek a bajnoki előtt (She)
Az előzetesen kijelölt játékvezetői négyeshez képest kétszer is megváltoztatta a hivatalos küldést a Francia Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága a Bordeaux–Lorient (4–1) bajnoki előtt. Az eredetileg kijelölt játékvezető az időjárás, míg helyettese betegség miatt nem jutott el a mérkőzésre.
dec. 20
15:23
Sífutás: norvég és lengyel győzelem a roglai világkupaversenyen (She)
Petter Northug győzött a férfiak 30 kilométeres tömegrajtos világkupaversenyén a szlovéniai Roglában. A négyszeres világbajnok norvég klasszis nagy hajrában győzte le két orosz vetélytársát, Alekszandr Legkovot és Makszim Viljegzsanyint. A hölgyek 15 kilométeres, szintén tömegrajtos viadalát a szám világbajnoka, a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte meg.
dec. 20
15:39
Sílövészet: az orosz Usztyugov győzött az üldözőversenyben (She)
A szlovéniai Pokljukában a férfi 12.5 km-es üldözőversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A szombati versenynaphoz hasonlóan ezúttal is orosz győzelem született, de nem az élről induló Ivan Cserezov (ő csak nyolcadik lett), hanem a hetedikként rajtoló Jevgenyij Usztyugov révén, aki az észt Roland Lessing és az osztrák Simon Eder előtt ért célba. Az összetett világkupában az ezúttal…
dec. 20
15:41
Skócia: László Csabáék hátrányból fordítva nyertek a Celtic ellen (She)
A László Csaba dirigálta skót élvonalbeli Hearts hazai pályán 2–1-re nyert a Celtic ellen a bajnokság 16. fordulójában.
dec. 20
15:43
Műkorcsolya és jégtánc ob: Sebestyén Júlia fölényes sikere (She)
A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia magabiztosan, nagy fölénnyel nyert a női műkorcsolyázók vasárnap befejeződött országos bajnokságán.
dec. 20
15:45
Sebestyén nyolcadszor győzött (Metropol)
A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia magabiztosan, nagy fölénnyel nyert a női műkorcsolyázók vasárnap befejeződött országos bajnokságán.
dec. 20
15:57
Síugrás: Ammann beállította a sáncrekordot, és újra vezet a vk-ban (She)
Vasárnap már zsinórban a harmadik síugró világkupaversenyt rendezték meg a svájci Engelbergben. A győzelmet – végül egy sorozat alapján – a svájci Simon Ammann szerezte meg, aki ezzel visszavette a vezetést az összetett világkupában. A második a norvég Björn Einar Romören, a harmadik pedig a japán Ito Daiki lett. A viharos szél miatt a második sorozatot törölték.
dec. 20
16:03
Nem jutott a negyeddöntőbe a Dunaújváros (Metropol)
A csoportselejtező a végállomást jelentette a Dunaújváros számára a női vízilabda BEK-ben: a magyar bajnok spanyolországi négyesében csak a harmadik lett, így nem került be az első számú európai sorozat legjobb nyolc együttese közé.
dec. 20
16:33
Törlések a totóban (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy a 2009/51. heti totóműsorban a 9. sorszámú Fiorentina-Milan mérkőzés helyére került Bologna-Atalanta pótmérkőzést, illetve a 10. sorszámú Genoa-Bari találkozót is törölte.
dec. 20
16:33
Championship: Kádár Tamás nélkül győzött 2-0-ra a Newcastle (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Newcastle hazai pályán 2-0-ra győzött a Middlesbrough ellen. A „szarkák” 10 pontos előnnyel vezetik a tabeláát a második helyen álló West Bromwich előtt.
dec. 20
16:35
Premier League: a Wolverhampton nyerte meg az újoncok rangadóját (She)
A Wolverhampton Wanderers hazai pályán 2–0-ra nyert a Burnley ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.
dec. 20
16:51
Asztalitenisz: taroltak a kínai versenyzők a Bajnokok Tornáján (She)
A férfiaknál és a nőknél is hazai siker született a kínai Csangsában rendezett asztalitenisz Bajnokok Tornáján, amely a világ legjobb játékosainak hagyományos téli seregszemléje.
dec. 20
17:09
Női vízilabda BEK: nem jutott a negyeddöntőbe a Dunaújváros (She)
A csoportselejtező a végállomást jelentette a Dunaújváros számára a női vízilabda BEK-ben: a magyar bajnok spanyolországi négyesében csak a harmadik lett, így nem került be az első számú európai sorozat legjobb nyolc együttese közé.
dec. 20
17:27
Bundesliga: a tíz emberrel játszó Hamburgtól kapott ki a Werder (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Werder Bremen Hamburgban vendégeskedett és szenvedett egygólos vereséget. A hamburgiak a 32. percben Jerome Boateng kiállítását követően tíz emberrel játszottak.
dec. 20
17:27
A Catania legyőzte a Juventust az olasz bajnokságban (Infostart)
A Catania a 87. percben rúgott góllal nyert a Juventus otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. A másik négy délutáni összecsapáson hazai győzelem született. Az Udinese-Cagliari, a Bologna-Atalanta, a Genoa-Bari és a Fiorentina-AC Milan találkozót a rossz időjárás miatt elhalasztották.
dec. 20
17:29
Cristiano Ronaldo és Higuaín is csodagólt lőtt a Zaragozának - nézze meg! (Infostart)
A Real Madrid valósággal kiütötte a spanyol labdarúgó-bajnokság leggyengébb védelmével rendelkező Zaragozát a 15. forduló szombat esti mérkőzésén. A Madrid már 40 szerzett gólnál jár, s ezzel megelőzi a Barcelonát (36)
dec. 20
17:45
Messi mellel küldte be a kupagyőzelmet érő gólt (Infostart)
Lionel Messi újabb címmel gazdagodott: ő lett a klubvilágbajnokság legjobb játékosa is. A Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona az argentin szupersztár a 110. percben mellel góljával nyerte meg szombat este a labdarúgócsapatok Abu-Dzabiban rendezett klubvilágbajnokságát az argentin Estudiantes ellen.
dec. 20
18:03
Skócia: László Csaba szerint taktikailag múlták felül a Celticet (She)
Ahogy korábban beszámoltunk róla, a László Csaba edzette Hearts 2–1-re legyőzte a Celticet a skót labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.
dec. 20
18:21
Budapest Honvéd: Frankfurtból igazoltak csatárt Massimo Moralesék (She)
Megvan a Soproni Ligában szereplő Budapest Honvéd első téli igazolása: Angelo Vaccaro a német Eintracht Frankfurttól érkezik a csapathoz – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. Vaccaro járt már korábban próbajátékon a Honvédnál, és teljesítményével meggyőzte Massimo Morales vezetőedzőt.
dec. 20
18:23
Spanyolország: ismét Szalai nélkül nyert a Real Madrid Castilla (She)
A Real Madrid Castilla hazai pályán 2–0-ra nyert a forduló előtt még listavezető Guadalajara ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadosztályának II-es csoportjában, így a kilencedik helyen zárja az évet. A győztes csapatban Szalai Ádám ezúttal sem kapott helyet.
dec. 20
19:15
F-1: megszületett a megállapodás, utcai futam lesz Rómában (She)
Várhatóan 2012-ben, esetleg egy évvel később Formula-1-es világbajnoki futamot rendeznek Róma utcáin - az erről szóló megállapodást vasárnap írták alá.

Keresés