2009. december 2. szerda

dec. 2
0:09
Vancouver 2010: 13 síugrónő a bíróságon küzd a részvételért (She)
Egy tizenhárom főből álló csoport a kanadai legfelsőbb bírósághoz fordult annak érdekében, hogy a női síugró számot is vegyék fel a 2010-es vancouveri olimpia műsorára.
dec. 2
0:45
Videó: nézze meg a Ligakupa-címvédő Man. United elődöntőbe jutását! (She)
Darron Gibson volt a hőse a Ligakupa-címvédő Manchester Unitednek a Tottenham elleni negyeddöntő során, a „vörös ördögök” a középpályás duplájának köszönhetően 2–0-ra győztek, és jutottak tovább. Nézze meg a gólokat videón!
dec. 2
5:15
Idén már nem játszik a golfsztár - Féltékeny felesége karmolta meg a Tigrist? (Behaviour)
Tiger Woods – egészségi állapotára hivatkozva – lemondta részvételét saját jótékonysági golftornáján, s elmaradt tegnapra meghirdetett sajtóértekezlete is. A világ legeredményesebb golfjátékosa nyilvánvalóan nem akar válaszolni minapi balesetével kapcsolatos kínos kérdésekre. Woods a rendőrségi vallomást is megtagadta.
dec. 2
7:03
Kerékpár: jövőre éjszakai időfutammal rajtol a Vuelta (She)
Egy sevillai éjszakai csapat-időfutammal rajtol jövőre a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny.
dec. 2
7:05
Kaposvár: Szolnokra tart a csapattal szerződést bontó Farkas Krisztián (She)
Tárgyalásokat folytat a Szolnoki MÁV FC labdarúgó-csapata Farkas Krisztiánnal.
dec. 2
7:21
Profi ökölvívás: március 13-án lesz a Mayweather-Pacquiao meccs? (She)
A Yahoo! Sports értesülései szerint 2010 március 13-án rendezik a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao profi ökölvívó csúcsrangadót.
dec. 2
7:39
NBA: váratlan zakót mért a New York Knicks a Phoenix Sunsra (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a New York Knicks 27 ponttal, 126-99-re megverte a Phoenix Sunst. A Los Angeles Lakers ezzel szemben sorozatban hetedik győzelmét szerezte: ezúttal a New Orleans Hornetset múlták fölül Kobe Bryanték.
dec. 2
7:57
Hegymászás: a kínai fél szerint több eredményre nem lehet számítani (She)
Az eltűnt magyar hegymászók nyomait kereső legutóbbi szecsuani helikopteres kutatás után nem lehet több eredményre számítani – közölte az MTI-vel szerdán Csou Hong, a Szecsuan tartományi külügyi hivatal vezetője.
dec. 2
8:33
Győr: nem kell, ezért elvágyódik csapatából Kovács II Zoltán (She)
Elvágyódik csapatából Kovács II Zoltán, a Győri ETO 23 esztendős labdarúgója.
dec. 2
9:09
Tenisz: Szávay Ágnes lemondta szereplését a dubai ITF-tornán (She)
Szávay Ágnes mégsem megy decemberben Dubaiba. E hét elején ugyanis lemondta a szereplését a 14-én kezdődő, 75 000 dolláros ITF-viadalon, amelyről november 18-i sajtótájékoztatóján még azt nyilatkozta: azért indul el, hogy 2010-et úgy kezdje, játékban van, és végre Ausztráliában is kijöjjön neki a lépés.
dec. 2
9:11
NHL: két mérkőzésre eltiltották Alekszandr Ovecskint (She)
Két mérkőzésre eltiltották a Washington Capitalst erősítő Alekszandr Ovecskint az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
dec. 2
9:27
Férfi kézilabda: elkészítették a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását (She)
A Magyar Kézilabda-szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő párosítását (a továbbjutás egy mérkőzésen dől el).
dec. 2
9:45
Athletic Bilbao: hosszabbítottak a bajnokság legfiatalabb gólszerzőjével (She)
Meghosszabbította Iker Muniain szerződését a spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Athletic Bilbao. A támadó 2015-ig kötelezte el magát a baszk klubhoz.
dec. 2
10:21
Bundabotrány: a spanyol szövetség két klub és hét játékos ellen indított eljárást (She)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség eljárást indított a másodosztályban szereplő Rayo Vallecano és Unión Deportiva Las Palmas, valamint hét futballista ellen, akiket illegális fogadásokkal vádolnak.
dec. 2
10:23
Labdarúgás: a kiemelt európai mérkőzések szerdai programja! (She)
Tekintse meg mindenekelőtt a labdarúgó Európa-liga szerdai programját! A második számú nemzetközi kupasorozat mellett – amelyben hat csoport tizenkét összecsapását játsszák ma – két találkozót rendeznek a magyar Ligakupában, és szintén kettőt az angol Ligakupában, bár az utóbbiban már nagyobb a tét: az elődöntőbe jutás. A klubvilágbajnokságon érintett spanyol bajnoki címvédő és listavezető FC…
dec. 2
10:25
Vitorlázás: Szoják Balázs lett a honi szövetség új főtitkára (She)
Kedden megtartott ülésén a Magyar Vitorlásszövetség elnöksége december 1-től határozatlan időre hivatalosan is megbízta Szoják Balázst a főtitkári pozíció betöltésével. A korábbi főtitkár, Kerekes Kázmér továbbra is az MVSZ alkalmazottja lesz, sportszakmai feladatokat lát majd el.
dec. 2
10:57
MotoGP: Talmácsi Gábor jótékony célra ajánlotta fel a díját (She)
A Bethesda Gyermekkórháznak ajánlotta fel azt az összeget Talmácsi Gábor, amelyet a Fővárosi Önkormányzat még korábban, a Papp László Sportdíj részeként adományozott neki.
dec. 2
11:15
Vb 2010: elkészítették a vb-döntő kiemelési kalapjait (She)
A december 4-i sorsolásra készülve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) elkészítettek a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság csoportszakaszának kiemelési rendjét.
dec. 2
11:33
Elkészült a futball-vb kiemelési listája (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elkészítette a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság csoportbeosztásának kiemelési rendjét.
dec. 2
12:09
NHL: az új tulajdonos 575 millió dollárt fizetett a Montreal Canadiensért (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezetősége kedden jóváhagyta a Montreal Canadiens csapatának eladását.
dec. 2
12:11
Póker: Prágában folytatódik a European Poker Tour (She)
Az EPT idényének idei utolsó állomása a prágai verseny, amelynek első selejtezőnapján több világsztár is helyet foglalt.
dec. 2
12:13
Úszás: az MTV mégsem közvetíti a 2010-es budapesti Európa-bajnokságot (She)
Az MTV nem közvetíti a 2010-es budapesti úszó Eb-t, és a decemberi isztambuli rövid pályás Eb-t sem.
dec. 2
12:27
Az MTV nem közvetít, így veszélyben a budapesti úszó Eb (Infostart)
A Magyar Televízió (MTV) nem közvetíti a jövő évi budapesti úszó Európa-bajnokságot, sem a jövő hét végi, isztambuli rövidpályás Eb-t.
dec. 2
12:27
Bundesliga: volt Gladbach-futballista a H1N1 legújabb áldozata (She)
Az újinfluenza és tüdőgyulladás következtében elhunyt Christoph Budde, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach korábbi játékosa.
dec. 2
12:29
VfB Stuttgart: francia kapitánya lett a német csapatnak (She)
Markus Babbel vezetőedző a francia Matthieu Delpierre-t nevezte ki a német labdarúgó Bundesligában szereplő VfB Stuttgart csapatkapitányának.
dec. 2
12:45
Ökölvívás: elmaradhat Bedák Zsolt meccse vízumproblémák miatt (She)
Könnyen lehet, hogy nem rendezik meg a péntekre tervezett Bedák Zsolt–Ramie Laput WBO kispehelysúlyú interkontinentális bokszmérkőzést.
dec. 2
12:45
Futball bundabotrány - A spanyol szövetség is vizsgálódik (Behaviour)
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) hazai vizsgálata szerint hét, alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgót érint az európai bundabotrány.
dec. 2
12:47
Nigéria: Roberto Mancini neve is felvetődött szövetségi kapitányként (She)
Olasz lapértesülések szerint Roberto Mancini neve is felvetődött a 2010-es világbajnoki döntőre készülő nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.
dec. 2
12:49
Németország: a hatodosztályban folytatja a korábbi Bundesliga-gólkirály (She)
A német labdarúgó-bajnokság hatodosztályában, a korábban szebb napokat is megélt Uerdingennél folytatja pályafutását a korábbi Bundesliga-gólkirály, Aílton.
dec. 2
12:51
MTK: Garami szerint a DVSC jól osztotta el az őszi mérkőzéseit (She)
Még egy mérkőzés van hátra a Soproni Liga őszi idényéből: csütörtökön 18 órától az MTK-t fogadja a címvédő Debrecen. Ennek kapcsán Garami József, a kék-fehérek szakmai igazgatója a Hajdú-Bihari Naplónak elmondta, nem jelent előnyt csapatának az, hogy a DVSC közel harminc meccset játszott az ősszel, a mesteredző szerint ugyanis a hajdúságiak vezetői okosan osztották el a találkozókat.
dec. 2
13:03
Brazília: Roberto Carlos és Ronaldo újra egy csapatban (She)
A brazil Corinthiansban folytatja pályafutását Roberto Carlos, a Fenerbahce brazil futballistája.
dec. 2
13:03
MSZP: jövőre több állami pénzhez jut a sport (Behaviour)
Jövőre több állami pénzből gazdálkodhat a sport, mint idén - ezt Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője és Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán.
dec. 2
13:05
NBA: Allen Iverson a Philadelphiával tárgyal (She)
Két héttel ezelőtt hagyta el a Memphis Grizzliest Allen Iverson, aki öt napja már arról nyilatkozott: abbahagyja a kosárlabdát. A jelek szerint azonban meggondolta magát az NBA-klasszis, hiszen korábbi klubjával, a Philadelphia 76ersszel kezdett tárgyalásokat.
dec. 2
13:07
Ökölvívás: Roy Jonest már az első menetben kiütötték Ausztráliában (She)
Újabb komoly kiütéses vereségbe szaladt bele a legendás Roy Jones. Az amerikai szuperklasszis Ausztráliában húzott kesztyűt a helyi Danny Green ellen, aki az IBO cirkálósúlyú bajnokának mondhatta magát.
dec. 2
13:09
Videó: rosszul sikerült kapuskidobás, óriási baki Angliában (She)
Saját kapujába dobta a labdát Piotr Skiba, a Farsley Celtic kapusa az AFC Telford elleni hatodik vonalbeli mérkőzésen Angliában. Skiba magabiztosan megfogott egy lövést, ám utána a kidobása már nem sikerült... Íme, a jelenet videón!
dec. 2
13:21
NBA: Kiki Vandewegh lett a New Jersey Nets új trénere (She)
Kiki Vandewegh lett a New Jersey Nets kosárlabdacsapatának új vezetőedzője. A gárda NBA-történetének legrosszabb szezonkezdetét produkálta: eddigi tizenhét mérkőzését kivétel nélkül elveszítette.
dec. 2
13:39
Bayern München: Ribéry újra edzett, jó úton jár a visszatérés felé (She)
Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója tegnap újra edzett, és a tréning után elmondta, már nem érzett fájdalmat a gyakorlás közben.
dec. 2
13:57
Vb 2010: a FIFA nem bünteti meg a franciákat és a kezező Henryt sem (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem bünteti meg a francia válogatottat az Írország elleni pótselejtező visszavágóján történtek miatt, s az eset főszereplőjét, a kezező Thierry Henryt sem.
dec. 2
13:59
Európa-liga: kómában van a portugál Nacional edzője (She)
Műtétje közben kómába esett Manuel Machado, a labdarúgó Európa-ligában szereplő Nacional csapatának vezetőedzője.
dec. 2
14:15
Vb 2010: Diego Maradona nem vehet részt a dél-afrikai torna sorsolásán (She)
Nem lehet jelen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság sorsolásán az argentinok szövetségi kapitánya, Diego Maradona, akinek január 15-ig érvényben lévő eltiltását nem függesztette fel a nemzetközi szövetség (FIFA).
dec. 2
14:15
Jövőre több állami pénzhez jut a sport (Metropol)
Jövőre több állami pénzből gazdálkodhat a sport, mint idén - ezt Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője és Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán.
dec. 2
14:33
Messi éve - nézze meg, miért kapta meg az Aranylabdát! (Infostart)
2009 vitathatatlanul Lionel Messi éve volt, így nem is lehetett kérdés, hogy a Barcelona argentin sztárja kapja meg az Aranylabdát. A 22 éves támadó klubcsapatával minden sorozatot megnyert, amelyben elindult, és a jövő héten kezdődő klubvilágbajnoksággal még fényesebbé teheti az évet. Összeállításunkban felidézzük Messi idei legjobb meccseit.
dec. 2
14:33
Soproni Liga: menesztették Mészöly Gézát a Vasastól (She)
A Nemzeti Sport információi szerint menesztették Mészöly Gézát, a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
dec. 2
14:51
Standard Liege: Bölöni szerint nincs esélyük a bajnoki címvédésre (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédő Standard Liege vezetőedzője, Bölöni László szerint csapatának nincs esélye az ismétlésre.
dec. 2
15:09
Videó: nézze meg, hogyan ütötték ki Roy Jonest az első menetben! (She)
Ausztráliában újabb komoly pofonba szaladt bele Roy Jones! A világhírű öklöző a helyi Danny Green ellen lépett szorítóba, a meccs azonban nem tartott túl sokáig, mert az amerikai már az első menetben padlót fogott, majd kiütéses vereséget szenvedett. Tekintse meg a K.O.-val záruló mérkőzést videón!
dec. 2
15:27
Ligakupa: a Győr ikszelt a Videotonnal, a ZTE megverte a Kaposvárt (She)
A Győr gól nélküli döntetlent játszott a Videotonnal a labdarúgó Ligakupa B-csoportjának hetedik fordulójában, míg a Zalaegerszeg hazai pályán verte meg 3-1-re a Kaposvárt a 10. forduló mérkőzésén.
dec. 2
15:29
KS Fans: megjelent a Képes Sport Fans 2009 legjobbjaival! (She)
Ismét megjelent a Képes Sport posztermagazinja. Húsz poszteren 2009 legjobb sportolói és csapatai: a magyar U20-as labdarúgó-válogatott, Jenson Button, az FC Barcelona, a Real Madrid, Roger Federer és még sokan mások...
dec. 2
15:45
Roy Jonest az első menetben kiütötték (Metropol)
Nagy meglepetésre az első menetben kiütéses vereséget szenvedett a néhány éve még a világ legjobb bokszolójának tartott amerikai Roy Jones Jr. a hazai közönség előtt szereplő Danny Greentől a Sydneyben rendezett gálán.
dec. 2
15:45
Az Oscar-díjas filmsztár a sorsolás főpróbáján az utolsóként megmaradt Franciaország neve helyett ezt mondta hangosan: "Írország" (Behaviour)
A vitatott körülmények között kijutott franciákon gúnyolódott Charlize Theron színésznő a jövő évi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportsorsolásának szerdai főpróbáján.
dec. 2
16:03
Vb 2010: Charlize Theron a főpróbán kisorsolta Írországot (She)
A vb-re vitatott körülmények között kijutó franciákon gúnyolódott Charlize Theron színésznő a jövő évi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportsorsolásának szerdai főpróbáján.

Keresés