2009. december 3. csütörtök

dec. 3
0:09
Angol Ligakupa: drámai csatában búcsúztatta a Blackburn a Chelsea-t (She)
Az Angol Ligakupa negyeddöntőjében a Blackburn drámai csatában hosszabbítás, majd tizenegyesek után győzött a Chelsea ellen, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.
dec. 3
0:13
Primera División: két góllal verte meg a Barcelona a sereghajtót (She)
Thierry Henry és Zlatan Ibrahimovic góljaival 2–0-ra győzött a címvédő Barcelona a sereghajtó Xerez otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera Divisón) 15. fordulójából előrehozott mérkőzésen.
dec. 3
0:27
Videó: íme, Henry és Ibrahimovic gólja a Xerez ellen! (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Barcelona 2–0-ra nyert a Xerez otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera Divisón) 15. fordulójából előrehozott mérkőzésen. Nézze meg a találkozó góljait videón.
dec. 3
0:45
Női kosárlabda Euroliga: 49 pontos győzelmet aratott a Jekatyerinburg (She)
A női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában a Jekatyerinburg ritkán látható idegenbeli sikert aratott: az oroszok 86-37-re nyertek Vilniusban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Szeged győzött, a Sopron viszont kikapott a szerdai játéknapon.
dec. 3
6:09
"Láthatatlan" sportok - Az MTV a forráscsökkentések miatt visszalép a közvetítésektől (Behaviour)
Sem a jövő hét végi, isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságot, sem a 2010-es, honi kontinenstornát nem áll a Magyar Televízió módjában közvetíteni: a jövő évi költségvetés értelmében a köztévé jövőre 9,5 milliárddal kevesebb pénzből gazdálkodhat, mint az idén.
dec. 3
7:03
NHL: Savard 200. góljával ünnepelte bostoni szerződéshosszabbítását (She)
A napokban a szerződését hét évvel meghosszabbító Marc Savard karrierje 200. gólját szerezte az NHL-ben a Boston Bruins Tampa Bay Lightning ellen 4-1-re megnyert mérkőzésén magyar idő szerint csütörtök hajnalban.
dec. 3
7:05
NBA: ennél már nincs lejjebb - rekordot döntött a New Jersey Nets (She)
A New Jersey Nets negatív rekordot döntött, miután magyar idő szerint csütörtök hajnalban 117–101-re kikapott hazai pályán a Dallas Maverickstől. Ezzel a Nets az első 18 mérkőzését elveszítette az idényben, amire még nem volt példa az NBA történetében.
dec. 3
7:21
Pápa: Véber György és Árki Gábor a kolumbiai Independiente vendége lesz (She)
A korábban kötött együttműködési megállapodás keretében az Independiente Medellinhez utazik Véber György és Árki Gábor.
dec. 3
7:21
Kaká a bugyin! - Fehérneműt kínál a Real Madrid (Behaviour)
A hagyományos, például Kaká vagy Cristiano Ronaldo nevével ellátott futballmezek mellett a jövőben már fehérneműt is kínál szurkolóinak a Real Madrid.
dec. 3
7:23
REAC: a klubtól nemrég távozó Pomper Tibor Görögországba tart (She)
Pomper Tibor és a REAC útjai nemrég különváltak, de úgy tűnik, a játékos nem sokáig marad csapat nélkül.
dec. 3
7:39
A Chelsea 44 millió eurót fizetne Agüeróért (Infostart)
Brit lapértesülés szerint a Chelsea kész 44 millió eurót fizetni Sergio Agüeróért, az Atlético Madrid argentin labdarúgójáért.
dec. 3
8:15
Szocsi 2014: évek múlva döntenek az NHL-esek szerepléséről (She)
Évek múlva születhet csak döntés arról, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elengedi-e sztárjátékosait a 2014-es szocsi téli olimpiára – jelentette be Gary Bettman, az NHL elsőszámú vezetője.
dec. 3
8:17
Real Madrid: a Marca szerint Dzsudzsák Balázst figyeli a klub (She)
A madridi Marca napilap csütörtöki számának címlapján arról számolt be, hogy a klub érdeklődik a PSV magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs iránt.
dec. 3
8:33
Kiesett a kupából a Chelsea (Metropol)
A Blackburn Rovers hazai környezetben büntetők után búcsúztatta a bajnokságban éllovas Chelsea-t, míg a Manchester City magabiztosan nyert az Arsenal ellen az angol labdarúgó Ligakupa szerdai negyeddöntőjében.
dec. 3
9:27
Férfi kosárlabda Euroliga: hazai pályán győzött a Real Madrid (She)
Hazai pályán győzött a Real Madrid a férfi kosárlabda Euroliga csoportkörének 6. fordulójában: a spanyol együttes az orosz Himkit verte meg 70–59-re.
dec. 3
9:45
Bundabotrány: Görögországban 12 másodosztályú klub lehet érintett (She)
Az európai labdarúgást megrázó vesztegetési botrányban Görögország is érintett: jelenleg 12 klub és 15 mérkőzés gyanús – a szóban forgó csapatok egytől egyig a másodosztályban szerepelnek.
dec. 3
9:45
Dzsudzsákot figyeli a Real (Behaviour)
A tekintélyes Marca című spanyol sportnapilap információi szerint a Real Madrid érdeklődik Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar labdarúgója iránt.
dec. 3
9:47
MTK: Szabó Ádám gyógyul, egyéni edzésterv alapján készül (She)
Egyéni edzésterv alapján készül az őszi idény után Szabó Ádám, hogy megfelelő erőnléte legyen a felkészülés kezdetére.
dec. 3
9:49
Copa Sudamericana: az ecuadori LDU Quito nyerte meg a sorozatot (She)
A 2008-as Libertadores-kupa-siker után a dél-amerikai labdarúgás második legfontosabb klubtrófeáját is elhódította az LDU Quito: az ecuadori együttes ugyan 3–0-ra kikapott a döntő második mérkőzésén a brazil Fluminensétől, de 5–4-es összesítéssel így is megnyerte a sorozatot.
dec. 3
9:51
Ökölvívás: Bernard Hopkins nem hibázott, pontozásos sikert aratott (She)
Több mint egy év kihagyás után Philadelphiában tért vissza a kötélnégyszögbe a veterán ringlegenda, Bernard Hopkins, és 12 menetben pontozásos győzelmet aratott ellenfele, Enrique Ornelas felett.
dec. 3
10:03
Balzsay Károly: Visszatérek a csúcsra! (Blikk)
Sölden - Megjárta a poklok poklát, és most újra a menny-be, a csúcsra vágyik Balzsay Károly (30).
dec. 3
10:03
Dzsudzsák a Real Madrid listáján (Metropol)
A tekintélyes Marca című spanyol sportnapilap információi szerint a Real Madrid érdeklődik Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar labdarúgója iránt.
dec. 3
10:39
Úszás: a szövetség szerint az MTV meg tudná oldani az Eb közvetítését (She)
A Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki, amelyben úgy véli, az MTV indokolatlanul mondta le a rövid pályás Európa-bajnokság közvetítését.
dec. 3
11:15
Zalaegerszeg: január 4-én, otthon kezdi a felkészülést a csapat (She)
Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője a klub hivatalos honlapjának elmondta, már megállapodtak néhány csapattal, amelyekkel felkészülési meccset játszanak januárban.
dec. 3
11:17
AC Milan: hosszabbítanának az elvágyódó Gennaro Gattusóval (She)
Az AC Milan labdarúgócsapata szerződéshosszabbítást ajánlott olasz középpályásának, Gennaro Gattusónak.
dec. 3
11:19
FTC: a játékosok nagy része már szabin, a kapusok tovább edzenek (She)
A 100%Fradi beszámolója szerint a Ferencváros játékosainak nagy része már téli szabadságán van, de a Sheffield Unitednál Angliában töltött napok után hazatérő kapusok még hetekig tréningeznek.
dec. 3
11:21
Légióssors: Dzsudzsák menedzsere szerint van alapja a Marca hírének (She)
Amint azt már megírtuk, a madridi Marca napilap címlapján számolt be arról, hogy a Real Madrid figyeli a PSV magyar középpályását, Dzsudzsák Balázst. A futballista egyik menedzsere, Vörösbaranyi József a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, egyelőre nem tud konkrét kapcsolatfelvételről a két klub között, de ha a Marca címoldalára kerülhetett Dzsudzsák, akkor biztos, hogy van alapja az információnak.
dec. 3
11:23
Haladás: Igor Bogdanovics ma tárgyal a szombathelyi vezetőkkel (She)
A Haladás hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Nyíregyházával novemberben szerződést bontó Igor Bogdanovics ma érkezik Szombathelyre, hogy a klub vezetőivel tárgyaljon.
dec. 3
11:25
Angol Ligakupa: manchesteri városi rangadó lesz az elődöntőben (She)
Derbit rendeznek az Angol Ligakupa (Carling Cup) elődöntőjében: a Manchester United a városi rivális, a City ellen harcolhatja ki a fináléba jutást. A másik ágon az Aston Villa a Blackburn Roversszel találkozik.
dec. 3
11:33
Tenisz: Mauresmo bejelentette, befejezi pályafutását (She)
Befejezte aktív pályafutását a franciák korábbi világelső és kétszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszezőnője, Amélie Mauresmo.
dec. 3
11:51
Bayern München: Van Gaal szívesen dolgozna szövetségi kapitányként (She)
A Bayern München vezetőedzője, Louis van Gaal elmondta, a bajor klubnál töltött időszakot követően ismét szeretne szövetségi kapitányként dolgozni, hogy egy nagy tornával fejezhesse be pályafutását.
dec. 3
12:27
Videó: 480 ezer eurót kapott a félpályás, üres kapus gólért (She)
A Xerez-Barcelona (0–2) spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés szünetében a helyi liga főszponzorának (BBVA) köszönhetően egy játékra került sor, amelynek fődíját, 480ezer eurót (!) Miguel Ramón Rubio nyerte meg. Feladata nem tűnt nehéznek: a kezdőpontra letett labdát kellett az üres kapuba rúgnia.
dec. 3
12:29
Manchester United: mégsem szerződtetik a szerb csodagyereket (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége bejelentette: opciójával élve nem szerződteti a Partizan Beograd tehetségét, Adem Ljajicsot.
dec. 3
12:45
Dzsudzsák a Realban? (Infostart)
Dzsudzsák Balázs megérett arra, hogy januárban klubot váltson, de nem jelentene csalódást, ha tavasszal is az Eindhovenben szerepelne - mondta az InfoRádiónak a magyar válogatott futballista menedzsere. Vörösbaranyi József azután beszélt erről, hogy a spanyol Marca sportnapilap címlapján számolt be a Real Madrid érdeklődéséről a labdarúgó iránt.
dec. 3
12:45
Vb 2010: Maradona szerint a brazilok voltak a legjobbak (She)
A FIFA kérésére a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak szövetségi kapitányai szavazhattak a kontinentális vb-selejtezők legjobbjairól. A legjobb csapatnak Brazília bizonyult (érdekesség, hogy Diego Maradona is a brazil válogatottra adta a voksát), a legjobb játékos a chilei Humberto Suazo lett, míg a legjobb szakvezető megtisztelő címét a chileiek trénere, Marcelo Bielsa kapta.
dec. 3
12:47
Oroszország: Alejandro Domínguez a bajnokság legjobb játékosa (She)
A Rubin Kazany támadóját, Alejandro Domínguezt választották az orosz labdarúgó-élvonal legjobb játékosának 2009-ben.
dec. 3
12:49
Bundabotrány: 300 futballista lehet érintett a spanyoloknál, élvonalbeliek is (She)
A Marca napilap csütörtöki számának beszámolója szerint több mint 300 futballista lehet érintett a fogadási botrányban Spanyolországban, és közülük nem csak az alacsonyabb osztályokban, hanem az élvonalban is szerepelnek játékosok.
dec. 3
12:51
Liverpool: Fernando Torres akár már a hétvégén visszatérhet (She)
Ha minden jól megy, a hétvégén pályára léphet a Liverpoolt erősítő Fernando Torres a Blackburn Rovers elleni bajnokin.
dec. 3
13:03
Futsal Eb: decemberben megtekinthető Budapesten a trófea (She)
Decemberben bárki számára megtekinthető a januári futsal Európa-bajnokság győztesének járó trófea. Az UEFA hétvégenként a budapesti Aréna Plazában állítja ki a serleget, amely három héten át, tehát Aranyvasárnapig látható lesz.
dec. 3
13:21
Vancouver 2010: hét magyar síelő utazik a téli olimpiára (She)
Három alpesi síző, valamint három sífutó biztosan ott lesz, mellettük pedig valószínűleg egy sílövő is képviseli Magyarországot a jövő februári vancouveri téli olimpián – hangzott el a Magyar Sí-szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.
dec. 3
13:39
Európa-liga: a csütörtöki program, TV-közvetítésekkel (She)
Szerda után ma is nagyüzem lesz a stadionokban: tekintsék meg a labdarúgó Európa-liga csütörtöki programját!
dec. 3
13:57
Női kézilabda: Kína után a németeket is megverte a magyar válogatott (She)
Két nappal a világbajnoki rajt előtt a magyar női kézilabda-válogatott kiváló védekezésének köszönhetően 24–19-re nyert a német csapat ellen csütörtökön Vuhsziban, nem hivatalos felkészülési mérkőzésen.
dec. 3
14:15
Vb 2010: így zajlik majd a világbajnokság pénteki sorsolása (She)
Pénteken, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik Fokvárosban a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság sorsolása, amelyen eldől, az egyes csapatoknak kik lesznek az ellenfelei a torna csoportszakasza során.
dec. 3
14:51
Újpest: lapértesülések szerint az Everton is érdeklődik Korcsmár iránt (She)
A skót Scottish Sun információi szerint az Everton is érdeklődik az Újpest játékosa, Korcsmár Zsolt iránt.
dec. 3
14:53
Haladás: Bogdanovics aláírt, az 55-ös mezt kapta meg (She)
A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata sajtótájékoztatóján jelentette be: aláírt a Soproni Liga 2008–2009-es bronzérmeséhez Igor Bogdanovics.
dec. 3
15:09
Lesz tévéközvetítés a rövidpályás úszó Eb-ről (Infostart)
Mégis közvetíti a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot a Magyar Televízió (MTV), miután kérésére az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) ingyen bocsátja rendelkezésére a december 10-13. közötti, isztambuli kontinensviadal műholdjeleit.
dec. 3
15:09
MOB: a főtitkár szerint félrevezetők Mesterházy és Baráth kijelentései (She)
Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára közölte: megdöbbenve olvasta Mesterházy Attila és Baráth Etele MSZP-s politikus szerdai bejelentését, miszerint jövőre több állami pénzhez jut a magyar sport. Szerinte ez az állítás félrevezető.
dec. 3
15:27
Úszás: lesz tévéközvetítés a rövid pályás úszó Eb-ről (She)
A Magyar Televízió kérésére az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) kivételesen ingyen bocsátja a magyar közszolgálati televízió rendelkezésére a december 10-13. közötti Isztambuli Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság műhold jeleit. Ez egyben azt jelenti, hogy a magyar csatorna közvetíti a kontinensviadalt.
dec. 3
15:29
Ligakupa: a fehérvári Lipták Zoltánt három meccsre tiltották el (She)
Az MLSZ fegyelmi bizottsága a szerdai Győr–Videoton Ligakupa-meccsen kiállított székesfehérvári Lipták Zoltánt – mint visszaesőt – három Ligakupa-mérkőzésre szóló eltiltással büntette.
dec. 3
15:31
MLSZ: négy futballistát hallgat ki a szövetség a fogadási botrány miatt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden négy utánpótlás-válogatott labdarúgót hallgat ki az esetleges fogadási visszaélésekkel kapcsolatban.

Keresés