2009. december 12. szombat

dec. 12
0:21
Férfi kézilabda Eb: Narcisse valószínűleg nem játszhat a csoportmeccseken (She)
Minden bizonnyal kihagyja az osztrák rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság elejét Daniel Narcisse, az olimpiai- és világbajnoki címvédő francia válogatott kiválósága, aki a mi Császár Gáborunkhoz hasonlóan ujjtörést szenvedett a közelmúltban és az Eb-rajtra nem lesz százszázalékos állapotban.
dec. 12
4:57
Balatonfüredi panasz az FTC elleni kézilabdamérkőzés újrajátszása ellen (Behaviour)
A Balatonfüred férfi kézilabdacsapata panasszal él az FTC elleni bajnoki mérkőzés újrajátszását elrendelő verseny- és fellebbviteli bizottsági határozat ellen, és szeretné, ha a magyar szövetség elnöksége soron kívül foglalkozna az üggyel.
dec. 12
6:09
Tegnap két ezüst és nyolc országos rekord volt a további magyar termés Isztambulban (Behaviour)
Második nap, második világcsúcs Isztambulban: a rövid pályás úszó Eb-n Verrasztó Evelyn után az a Cseh László is minden idők legjobb eredményével lett aranyérmes (400 vegyesen), aki csütörtökön favoritként még csupán hetedikként végzett (200-on). Pénteken ellenben semmit nem bízott a véletlenre. A magyarok éremkollekcióját Gyurta Dániel és Verrasztó Dávid egy ezüsttel egészítette ki.
dec. 12
6:27
F1 - változik a pontozás (Behaviour)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki döntése értelmében a 2010-es Forma-1-es szezonban megváltozik a versenyenkénti pontozás: az első 10 helyezett kap pontot, a futamgyőztes 25 egységgel, a második 20-al, a harmadik pedig 15-el gazdagodik.
dec. 12
7:15
MotoGP: 2012-től újra 1000 kcm-s motorok a királykategóriában (She)
A nemzetközi szövetség (FIM) bejelentette, hogy 2012-től ismét 1000 kcm-s motorok versenyeznek majd a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában.
dec. 12
7:21
Cseh Laci versenyének hajszál híján véget vetett egy hajszál (Behaviour)
Cseh László 3:57.27 perces világcsúccsal aranyérmet nyert 400 m vegyesen pénteken, az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, s mögötte Verrasztó Dávid csapott másodikként a célba.
dec. 12
7:33
NHL: nagy csatában, hosszabbításban nyert a Red Wings és a Capitals (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 67. játéknapján a Detroit Red Wings nagy csatában, hosszabbítás után 3–2-re nyert az Anaheim Ducks ellen. A Washington Capitals szintén a ráadásban verte meg a Carolina Hurricanest, míg a New Jersey Devils otthon kapott ki a Floridától.
dec. 12
7:39
Sérülések miatt egy 51 éves játékos is pályára lépett (Behaviour)
Sérülések miatt az 51 éves Vjacseszlav Fetyiszov is pályára lépett a CSZKA Moszkva jégkorongcsapatában pénteken, a Szentpétervár elleni bajnoki összecsapáson.
dec. 12
7:51
Formula-1: Lucas Di Grassi lesz az egyik újonccsapat pilótája (She)
Az egyik újonc Formula–1-es csapatban versenyez jövőre a brazil Lucas Di Grassi, aki az elmúlt két évben a Renault tesztpilótája volt.
dec. 12
9:21
Nyíregyháza: egy légióstól elköszöntek, de továbbiak is mehetnek (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza szerződést bontott román játékosával, Claudiu Cornaci-csal.
dec. 12
9:39
NB II: öt játékosnak távoznia kell a kiesőjelölt BKV-tól (She)
A BKV Előre labdarúgócsapatának új szakmai vezetősége megvált öt labdarúgótól.
dec. 12
9:45
Visszavonul a 26 esztendős válogatott csatár (Metropol)
Kényszerűségből befejezi labdarúgó-pályafutását a 26 esztendős Dean Ashton, a West Ham United csatára.
dec. 12
10:33
Játékossors: Sipos a Ferencvárost választaná a Haladással szemben (She)
A héten már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros szeretné szerződtetni a Haladás korábbi középpályását. A ciprusi Nea Szalaminától hazatérő Sipos Norbert a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy ha a Fradi és a Haladás között kell döntenie, akkor nem is lehet kérdés, melyik csapathoz igazol...
dec. 12
10:57
Tiger Woods ideiglenesen visszavonult (Behaviour)
Házasságtörése miatt bejelentette ideiglenes visszavonulását Tiger Woods amerikai golfsztár, a világ legjobban kereső sportolója.
dec. 12
11:09
Labdarúgás: tizenegyesek döntöttek a koreai szomszédok csatájában (She)
A dél-koreai válogatott tizenegyesekkel legyőzte északi szomszédját, így megszerezte a harmadik helyet a Hongkongban zajló Kelet-Ázsiai Játékok labdarúgótornáján.
dec. 12
11:15
Befejezi labdarúgó-pályafutását a 26 esztendős csatár (Behaviour)
Kényszerűségből befejezi labdarúgó-pályafutását a 26 esztendős Dean Ashton, a West Ham United csatára. A támadónak egy több mint három évvel ezelőtti edzésen sérült meg a bokája, s máig nem tudott teljesen felépülni.
dec. 12
11:27
Rövid pályás úszó Eb: Cseh a harmadik, Mutina a hatodik idővel döntős (She)
Az isztambuli rövid pályás úszó Európa-bajnokság harmadik napján is több magyarnak szurkolhattunk az előfutamok során: Cseh László 200 méter pillangón 1:51.99-cel csapott célba, ami összesítésben a harmadik legjobb időnek számít. Pulai Bence egyelőre holtversenyben a 10., így esetében az olasz Nicolo Beni és ő között szétúszás fog dönteni a döntőbe kerülésről.
dec. 12
11:29
Tömegsport: fesztiváli hangulatot ígérnek a keszthelyi maratoni szervezői (She)
Az előző két rendezvény sikerei után már javában zajlanak a jövő évi Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóverseny előkészületei. A szervezők a nézőkkel együtt mintegy másfél ezer résztvevőre számítanak; a május 30-ai futóversenyen a gyermekeket és a kerekesszékeseket is díjazzák.
dec. 12
11:31
Bosznia: Blazevic lemondott posztjáról, kínai csapat edzője lehet (She)
Egy hónappal a sikertelen világbajnoki pótselejtezőt követően lemondott posztjáról a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Miroslav Blazevic.
dec. 12
11:33
Beckham még a 2014-es világbajnokságon is játszana (Behaviour)
David Beckham, az angolok futballsztárja abban bízik, hogy nem a jövő évi lesz utolsó világbajnoksága.
dec. 12
11:45
Gyorskorcsolya: Pechstein lemarad Vancouverről; két világcsúcs a vk-ban (She)
Immár bizonyos, hogy nem lesz ott a jövő évi, vancouveri téli olimpián a németek ötszörös ötkarikás bajnok gyorskorcsolyázója, Claudia Pechstein.
dec. 12
12:09
Nem hibázik otthon a Phoenix (Metropol)
Az Orlando elleni pénteki sikerével a Phoenix maradt az egyedüli otthon veretlen csapat az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA). A 28 pontos Amare Stoudemire vezette Suns 8/0-ás mérlegnél tart a US Airways Centerben.
dec. 12
12:21
Schumacher nem lesz a Mercédesé (Infostart)
A Mercedes cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint jövőre pilótaként alkalmazná a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachert.
dec. 12
12:21
Vancouver 2010: letette az esküt a magyar olimpiai csapat (She)
Letette az esküt a jövő februári, vancouveri téli olimpiára utazó magyar csapat a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén.
dec. 12
12:27
Schumacher nem tér vissza (Metropol)
A Mercedes cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint jövőre pilótaként alkalmazná a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachert.
dec. 12
12:27
A Mercedes nem egyezett meg Michael Schumacherrel (Behaviour)
A Mercedes cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint jövőre pilótaként alkalmazná a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachert.
dec. 12
12:29
Letette az esküt a magyar olimpiai csapat (Metropol)
Letette az esküt a jövő februári, vancouveri téli olimpiára induló magyar csapat szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén.
dec. 12
12:39
Vancouver 2010 - Letette az esküt a magyar csapat (Infostart)
Letette az esküt a jövő februári, vancouveri téli olimpiára induló magyar csapat szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén.
dec. 12
12:45
Budapesté maradt a 2010-es úszó Eb (Behaviour)
Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség (LEN) vezérkara szombaton.
dec. 12
12:57
Női kézilabda-vb: kikaptak a németek, román siker Kína ellen (She)
Megkezdődtek a középdöntő küzdelmei a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon: Oroszország legyőzte Németországot, Románia nyert Kína ellen.
dec. 12
12:59
Sílövészet: Helena Jonsson fölényes győzelme az üldözőversenyben (She)
A női 10 km-es üldözőversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata az ausztriai Hochfilzenben. A versenyt a másodikként rajtoló svéd Helena Jonsson nyerte meg két orosz, Szvetlana Szlepcova és Olga Zajceva előtt.
dec. 12
13:15
Sífutás: az orosz Kazova első győzelmét aratta a davosi vk-n (She)
Davosban folytatódott a sífutók világkupa-sorozata, s először a hölgyek 10 km-es szabad stílusú versenyére került sor. Némi meglepetésre az orosz Irina Kazova nyert, óriási, közel fél perces előnnyel a svéd Charlotte Kalla és a szülés után most visszatérő észt Kristina Smigun előtt.
dec. 12
13:17
Rövid pályás úszó Eb: Pulai megnyerte a szétúszást, döntős 200 pillangón (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pulai Bence szétúszásra kényszerült az olasz Nicolo Benivel 200 méter pillangón az isztambuli rövid pályás Európa-bajnokságon. Pulai végül sikerrel járt, és 1:55.40 perces idővel (Beni 1:55.78-at úszott) bejutott a döntőbe.
dec. 12
13:21
Kihasadt Cseh Laci úszódressze a verseny előtt (Behaviour)
Cseh László teljesített a legjobban a szombat délelőtt vízbe szállt magyar úszók közül az isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon: a Kőbánya SC klasszis versenyzője a harmadik legjobb idővel került be a 200 m pillangó délutáni tízfős fináléjába.
dec. 12
13:33
Serie A: Koman és Del Piero is a kispadon kezdi a Bari-Juve meccset? (She)
Az olasz internetes oldalak szerint a kispadon kezdi az esti, Juventus elleni bajnokit a Bari magyar utánpótlás-válogatott labdarúgója, Koman Vladimir.
dec. 12
13:35
NBA: McGrady az idén nem játszott még, de All Star-válogatott lehet (She)
Bár az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi kétszeres pontkirálya, a Houston Rockets alkalmazásában álló Tracy McGrady ebben a szezonban még nem lépett pályára, könnyen elképzelhető, hogy a szurkolók beválasztják az All Star-válogatottba.
dec. 12
13:39
Budapesté maradt az úszó Eb (Metropol)
Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség (LEN) vezérkara. A testület azt követően tűzte napirendre a kérdést, hogy a Magyar Televízió visszavonta a tévéközvetítésre vonatkozó garanciáját, amely pedig a magyar pályázat alapfeltétele volt.
dec. 12
13:51
Alpesi sí: Worley meglepetésgyőzelme óriás-műlesiklásban (She)
A svédországi Areban óriásműlesikló-viadallal folytatódott a női alpesi sízők világkupa-sorozata. A versenyt az első futamot megnyerő francia Tessa Worley nyerte meg a szlovén Tina Maze és az osztrák Kathrin Zettel előtt.
dec. 12
14:09
Női kézilabda-vb: valószínűleg Vérten sem játszik a spanyolok ellen (She)
A magyar női kézilabda-válogatott már megkezdte a bemelegítést a spanyolok ellen 14.15 órakor kezdődő vb-mérkőzésre, de Vérten Orsolya nem készül a többiekkel – korábbi izomhúzódása miatt valószínűleg nem vállalhatja a játékot.
dec. 12
14:27
Cselgáncs: Mészáros Anett ezüstérmet szerzett a tokiói világkupán (She)
Mészáros Anett (70 kg) ezüstérmet nyert szombaton a cselgáncsvilágkupa tokiói évzáróján, a 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-versenyen.
dec. 12
14:29
Női kézilabda-vb: Dél-Korea legyőzte Norvégiát a „magyar csoportban” (She)
A olimpiai és Európa-bajnok norvég válogatott vereséget szenvedett Dél-Koreától a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon. A magyar érdekeltségű középdöntőcsoport rangadóját az ázsiai csapat 28–27-re nyerte meg.
dec. 12
14:33
Mészáros ezüstérme a cselgáncs Világkupán (Metropol)
Mészáros Anett (70 kg) ezüstérmet nyert szombaton a cselgáncs Világkupa tokiói évzáróján, a 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-versenyen.
dec. 12
15:03
Sílövészet: Svendsen nem hiába üldözte Björndalent (She)
A férfiak 12.5 km-es üldözőversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata az ausztriai Hochfilzenben. A győzelmet hallatlanul izgalmas befutó végén a norvég Emil Hegle Svendsen szerezte meg az osztrák Simon Eder és a norvég Ole Einar Björndalen előtt.
dec. 12
15:05
Bundesliga 2.: Király Gábor hibátlanul védte az 1860 München kapuját (She)
Király Gábor hibátlanul védte az 1860 München kapuját az Augsburg ellen 1–0-ra megnyert német másodosztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzésen.
dec. 12
15:21
Manchester United: Ferguson még egy évet adna Giggsnek és Scholesnak (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere Ryan Giggsnek és Paul Scholesnak is egyéves szerződéshosszabbítási tervezetet kínál.
dec. 12
15:39
Angol válogatott: Capello az osztrák hegyekben készülne Dél-Afrikára (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szeretné, ha csapata két magaslati edzőtábort is „beiktatna" a világbajnokság kezdete előtt.
dec. 12
15:57
Skócia: a Motherwell otthonában diadalmaskodott a Celtic (She)
A skót labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Celtic idegenben 3–2-re megverte a szünetben még vezető Motherwellt.
dec. 12
15:59
Női kézilabda-vb: döntetlen a középdöntőben a spanyolok ellen (She)
A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében Spanyolországgal játszott először a magyar válogatott. Ellenfelünk a mérkőzés előtt még hibátlan volt a tornán. A mieink egyszer sem vezettek a találkozón, bár végig szorosan alakult az állás. Másodpercekkel a vége előtt, emberhátrányban harcoltuk ki a döntetlent.
dec. 12
16:01
Súlyemelés: négyéves eltiltás a doppingoló bolgár bajnoknak (She)
Négyéves eltiltást kapott doppingvétségért Plamen Boev, a bolgárok Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelője.
dec. 12
16:15
Sífutás: a finn Heikkinen győzött a férfiaknál a davosi világkupán (She)
A férfiak 15 km-es szabad stílusú versenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata a svájci Davosban. A győzelmet remek hajrájának köszönhetően a finn Matti Heikkinen szerezte meg, aki ezzel az első vk-sikerét aratta.

Keresés