2009. augusztus 1. szombat

aug. 1
8:06
Madonna-koncert: az MLSZ nem tántorítható el (Infostart)
A Live Nation Hungary Kft. közleményben tudatta, értetlenül áll az augusztus 22-i Madonna-koncert Puskás Ferenc Stadionba történő áthelyezése miatt kialakult helyzet előtt. Az InfoRádió kérdésére a cég marketing igazgatója elmondta, területi képviselőjük jövő héten tárgyal az MLSZ elnökével a kialakult helyzetről. Az MLSZ sajtófőnöke az InfoRádiónak elmondta, nem tud elképzelni olyan reális…
aug. 1
9:39
Ma tartják az Operalia döntőjét Budapesten (Metropol)
Ma tartják Budapesten a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia nemzetközi énekverseny döntőjét, a 19 órakor kezdődő fináléban opera kategóriában 13 énekes méri össze tudását.

2009. augusztus 2. vasárnap

aug. 2
9:39
Ridley Scott-tal foroghat az újabb Alien-film (Metropol)
Rendezőstül visszakapjuk a nyolcadik utast, ugyanis Ridley Scott egy hollywoodi mozis szaklap értesülése szerint belement, hogy leforgassa a sci-fi horror kultsorozat újabb darabját. A 20th Century Fox Jon Spaihts forgatókönyvírót alkalmazta a sztori kidolgozására - írta a Variety online kiadványa.
aug. 2
16:30
Közös megemlékezés a nyergestetői ütközet székely áldozataira (Infostart)
A történelmi Székelyföldet alkotó három romániai megye önkormányzati vezetői közösen emlékeztek meg a hétvégén az 1849-es nyergestetői ütközet 160. évfordulójára.
aug. 2
17:45
„Vadonatúj” Mozartok bemutatója (Metropol)
Két „vadonatúj” Mozart mű csendült fel a hét végén Ausztriában, olyan darabok, amelyeket az ifjú Amadeus 7-8 évesen komponálhatott, ám amelyeket eddig ismeretlen szerzőnek tulajdonítottak a szakértők.
aug. 2
18:03
Több száz program Taliándörögdön (Metropol)
Megkezdődött a fesztivál Taliándörögdön, ahol tíz nap alatt több száz program várja a közönséget.
aug. 2
18:21
Szőke András tárlatvezetése Dörögdön (Metropol)
Szőke András filmrendező Taliándörögdön él. Szenvedélyes kutatója lakóhelye és környezete történelmének. Ebből ad most ízelítőt!

2009. augusztus 3. hétfő

aug. 3
8:39
Uniós pénz és kormányszándék is segíti a Zeneakadémiát (Infostart)
Egy-két héten belül megjelenik a Zeneakadémia két épületének felújításáról szóló közbeszerzési pályázat - mondta az InfoRádiónak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. Az oktatás novembertől 2011 nyaráig - a felújítás várható befejezéséig - más épületekben folyik majd. A felújítás - uniós támogatással - több mint 10 milliárd forintból valósul meg.
aug. 3
10:51
Elhunyt Püski Sándor könyvkiadó (Metropol)
Életének 99. évében Budapesten elhunyt Püski Sándor, a Püski Kiadó alapítója. Múlt csütörtökön tért vissza otthonába a kórházból, ahol tüdőgyulladásából még meggyógyították, de három nappal később, vasárnap délelőtt meghalt. A család a temetéséről később intézkedik.
aug. 3
11:27
Puskás-relikviák a Viltin Galériában (Metropol)
A soha ki nem állított Puskás Ferenc-hagyaték legértékesebb darabjait mutatja be kortárs művészek reflexióival összevetve a budapesti Viltin Galéria Átlövés című kiállítása.
aug. 3
14:27
A Világemlékezet része az MTA Csoma-archívuma (Metropol)
A Magyar Tudományos Akadémia Kőrösi Csoma Sándor-archívuma és Bolyai János Appendix című műve is felkerült az UNESCO Világemlékezet listájára, amely idén a világ szellemi örökségének 35 különlegesen értékes darabjával - köztük a Magna Chartával, a Nibelung-énekkel, Anna Frank naplójával és a Népszövetség archívumával - bővült.
aug. 3
17:27
Szakállas sztárok koncertje Budapesten (Metropol)
Az elmúlt évtizedek egyik legeredetibb blues-rock-bandája, az amerikai ZZ Top október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
aug. 3
19:45
John Lennon életrajzi filmje zárja az idei Londoni Filmfesztivált (Infostart)
A John Lennon fiatalkorát bemutató Nowhere Boy című film világpremierjével fog zárulni az idei Londoni Filmfesztivál - jelentették be a rendezvény szervezői.

2009. augusztus 4. kedd

aug. 4
8:03
Telefonnal és újsággal varázsol a magyar bűvész-világbajnok - nézze meg! (Infostart)
Magyar sikerrel ért véget a hétvégén Pekingben a bűvészek világbajnoksága: a nagydöntőben a 24 éves Hajnóczy Soma szerezte meg az első helyet telefonos műsorszámával. A 24 éves illuzionista az elmúlt szűk egy évben számos nagy presztízsű versenyt megnyert, de az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, hogy előzetesen egy dobogós helyezésben reménykedett.
aug. 4
8:09
Beugrottak a Coke Clubba (Metropol)
Pokorny Lia, Kálloy Molnár Péter, Rudolf Péter és Szabó Győző, valamint Novák Péter mint műsorvezető szombat este a Balaton partján szórakoztatták a népes vendégsereget.
aug. 4
9:57
Zenetörténeti esemény zajlik (Metropol)
Csü törtökön 19.30 órakor a Szent István-bazilikában Liszt Ferenc Esz tergomi miséjének vatikáni változata kon certszerű átirat ban hangzik fel – az 1856-ban az esztergomi bazilika fel­szentelésére született misét a pápa utasítására Capella Giulia vatikáni pap-kar nagy kisebb apparátusra írta át.
aug. 4
9:59
A vendég egy japán mozgásszínház (Metropol)
A Fai Fai színház, a japán kortárs mozgásszínházak új generációjának képviselője vendégeskedik a Szkéné Színházban.
aug. 4
15:39
Buli a diósgyőri vasgyárban (Metropol)
Vaskohászati üzem területén pop, rock, hiphop és elektró: Miskolcon, egészen pontosan a diósgyőri kohászat gyárkapuin belül csütörtöktől szombatig immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gyár Fesztivált.
aug. 4
20:21
Puskás Ferenc-kiállítás a Viltin Galériában (Infostart)
Puskás Ferenc hagyatékának legérdekesebb tárgyai, többek között dedikált mezek és kitüntetések is szerepelnek azon az emlékkiállításon, ami szeptember 12-ig látható a Viltin Galériában.
aug. 4
20:45
Maga az ördög jön el (Metropol)
Bérczes László, a szerdán Baranya megyében kezdődő ötnapos Ör­dög­katlan fesztivál főszervezője beszél az előzményekről, a helyszínekről és programot is ajánl.
aug. 4
20:57
Bujtor Istvánt kórházban kezelik, állapota súlyos (Infostart)
Bujtor Istvánt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját néhány napja a veszprémi kórházban kezelik, állapota súlyos - tudta meg az MTI kedden.
aug. 4
21:15
Bodó Viktor Alice-szal mutatkozik be Salzburgban (Infostart)
A Salzburgi Ünnepi Játékok fiatal rendezőket bemutató sorozatában szerdától négy estén át Bodó Viktor vendégszerepel. A magyar rendezőnek a Grazi Színházban bemutatott Lewis Carroll: Alice című előadását válogatták be a fesztivál programjába.
aug. 4
22:15
Zenészeink a rasszizmus ellen (Metropol)
Harminchárom évvel ezelőtt két zenész hatására egy mozgalom jött létre Angliában. A Rock Against Racism (Rock a rasszimus ellen, RAR) talán sosem tudja emberek tízezreit megmozgatni, ha David Bowie nem nyilatkozza azt a Playboyban, hogy Anglia megérett egy fasiszta vezetőre. Vagy ha Eric Clapton ittasan színpadra lépve nem buzdítja hallgatóságát egy, a bevándorlókat nyíltan kritizáló képviselőre…

2009. augusztus 5. szerda

aug. 5
9:21
A színpadra született a szvingénekes Bublé (Metropol)
Nem kis dolog a Madison Square Gardenben koncertet adni, Michael Bublé azonban úgy érzi, még közel sem dőlhet hátra. Játsszon és nyerjen!
aug. 5
12:21
Beyonce és Lady Gaga vezeti az MTV Video Music Awards jelöltek listáját (Metropol)
Kilenc-kilenc jelölést kapott Beyonce és Lady Gaga az MTV Video Music Awards idei díjaira, és a tavalyi nagy visszatérő, Britney Spears sem panaszkodhat hét jelölésével.
aug. 5
15:21
Kölcsönözhető műtárgyak (Metropol)
Nem kell milliomosnak lenni Bécsben ahhoz, hogy kortárs képzőművész alkotásával díszítse valaki az otthonát, elég, ha kölcsönöz egyet a múzeumból.
aug. 5
15:39
Jacko biztosan nem kap Nobel-békedíjat (Metropol)
Az oslói Nobel Intézet a rajongók követelése ellenére is teljesen kizártnak tartja, hogy Michael Jackson legyen a Nobel-békedíj 2010-es kitüntetettje. Eddig több mint 15 ezren írták alá azt az internetes petíciót, amelyben azt kérik, hogy a 2010. évi Nobel-békedíjat adományozzák a június 25-én elhunyt popénekesnek.
aug. 5
15:57
Új szereplőgárdával tér vissza a Melrose Place (Metropol)
Szeptembertől visszatér a képernyőre az 1990-es évek közkedvelt amerikai szappanoperája, a Melrose Place; a szereplőgárda új, ám a készítők azt ígérik, hogy a Melrose Place továbbra is "Hollywood legmegbotránkoztatóbb lakcíme" marad.
aug. 5
16:27
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna (Infostart)
Az eredetileg meghirdetett helyszínen, a Kincsem Parkban tartják meg az augusztus 22-i budapesti Madonna-koncertet - közölte a szervező Live Nation Hungary.
aug. 5
17:09
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna (Metropol)
A koncertszervező cég közleménye szerint továbbra sem értik ugyan az MLSZ elnökének elutasító álláspontját a koncert Puskás-stadionbeli megrendezésével kapcsolatban, a legfontosabbnak azonban azt tartják, hogy Madonna fellépése megvalósuljon, így el kell fogadniuk: a rendelkezésre álló idő nem elegendő a felvetődött probléma megoldására, különösen amikor ilyen merev ellenállásba ütköznek.
aug. 5
17:39
Különleges koncert a Szent István-bazilikában (Infostart)
Csütörtökön a Szent István-bazilikában először szólal meg hangversenyszerű előadásban Liszt Ferenc Esztergomi miséje. A koncertet Virágh András Liszt-díjas orgonaművész vezényli, akinek fia mellett apja, nagyapja, sőt még dédapja is e hangszer mestereként ismert.
aug. 5
18:03
Nézze meg Ön is Heath Ledger utolsó rendezését! (Metropol)
A hatperces furcsa animációs film bálnákról és delfinekről szól, amelyek egy hajó fedélzetéről a vízben lévő emberekre vadásznak.
aug. 5
20:45
Zempléni extrák (Metropol)
A Zempléni Fesztivál idén augusztus 7–16. között komolyzenei koncertekkel, színházi, táncos és dzsesszestekkel, kiállításokkal várja közönségét.
aug. 5
20:57
Amerikai film készül az orosz-grúz háborúról (Infostart)
A tavalyi orosz-grúz háborúról készül filmet forgatni Renny Harlin, a Még drágább az életed és a Függő játszma című akciófilmek rendezője.

2009. augusztus 6. csütörtök

aug. 6
12:39
Bujtor István nincs túl az életveszélyen (Metropol)
Nincs még túl az életveszélyen Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója - közölte a család felhatalmazására a színház szóvivője.
aug. 6
12:51
Nincs túl az életveszélyen Bujtor István (Infostart)
Nincs még túl az életveszélyen Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója - közölte a család felhatalmazására a színház szóvivője.
aug. 6
18:03
Szexis tévéváltozat készül az Alice Csodaországban című meséből (Metropol)
Szokatlan tévéváltozat készül Lewis Carroll világhírű alkotásából, az Alice Csodaországban című meséből.
aug. 6
19:51
Plácido Domingo meglepetésekkel készül pécsi koncertjére (Metropol)
Meglepetésekkel készül Plácido Domingo az Operalia nemzetközi énekesverseny idei díjazottjaival közös ingyenes koncertjére, amely szombaton lesz a pécsi Dóm téren.
aug. 6
21:21
Kertész Imre kapta a Jean Améry-díjat (Metropol)
Kertész Imre Nobel-díjas magyar író kapta idén esszéíró munkásságáért a Jean Amery-díjat - közölte csütörtökön a Klett-Cotta kiadó Stuttgartban.

2009. augusztus 7. péntek

aug. 7
8:09
Gerendai Károly: nyereséges lehet az idei Sziget fesztivál (Metropol)
Nyereséges lehet az idei Sziget fesztivál a rendezvényt szervező cég ügyvezetője szerint, azonban Gerendai Károly "az új vírus körüli hisztéria" és az újfajta, félárú napijegyek miatt még nem teljesen optimista.
aug. 7
8:11
Családi viszály magyar módra (Metropol)
Négyrészes tévésorozatot készít Mátyássy Áron, a 40. Magyar Filmszemle díjnyertes rendezője. A balatonfüredi forgatás négy napja tart, és a tervek szerint augusztus utolsó hetében, a színházi idény közeledtével ér majd véget.
aug. 7
8:13
Kanadától Debrecenig (Metropol)
Georges Rouault: Keresztrefeszítés (1939) című különleges festménye nem akármilyen biztonsági intézkedések között érkezett csütörtökön Debrecenbe.
aug. 7
10:27
Meghalt John Hughes, a kamaszkomédiák királya (Infostart)
Meghalt John Hughes amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, a gyerek- és kamaszkomédiák királya, aki egyebek közt a Reszkessetek betörők című film forgatókönyvét írta.
aug. 7
11:27
Négymillió Michael Jackson-lemez fogyott a popsztár halála óta (Metropol)
Mintegy négymillió példányt adtak el Michael Jackson lemezeiből az Egyesült Államokban a popsztár június 25-i halála óta a Nielsen SoundScan információs rendszer adatai szerint, amelyet a Variety magazin ismertetett csütörtökön.
aug. 7
13:51
Nem lesz Madonna-koncert Ljubljanában (Metropol)
Madonna lemondta a szlovén fővárosba, Ljubljanába augusztus 20-ra meghirdetett koncertjét - jelentették be pénteken. A szlovén média szerint a koncert elmaradásának fő oka az, hogy nem fogynak elég jól a jegyek, a szervezők azonban ezt cáfolták.
aug. 7
14:09
Bántalmazták Jirí Menzelt Dubrovnikban (Metropol)
Bántalmazták Jirí Menzelt Dubrovnikban - jelentette pénteken a cseh CTK hírügynökség a horvát sajtóra hivatkozva. A nemzetközi hírű cseh filmrendező és csapata egy dubrovniki vendéglő előtt készült néhány percet forgatni, ami a tulajdonos részéről ellenséges reakciókat váltott ki.
aug. 7
17:09
Fővárosi kezekben a Sziget biztonsága (Metropol)
Ezer rendőr, ezerkétszáz biztonsági őr, négyszáz tagú egészségügyi csapat, valamint százötven-százötven belső forgalomirányító és jegyellenőr: ennyien vigyáznak majd arra az idei Sziget fesztiválon, hogy mindenki biztonságban bulizhasson.

2009. augusztus 8. szombat

aug. 8
6:39
Meghalt Cseh Tamás (Metropol)
A Kossuth-díjas énekest, zeneszerzőt életének 67. évében érte a halál, adta hírül szombatra virradó éjszaka a Magyar Színház Portál.
aug. 8
8:03
Elhunyt Cseh Tamás (Infostart)
Elhunyt Cseh Tamás előadóművész; a Kossuth-díjas énekes, zeneszerző 66 éves volt.
aug. 8
11:39
Nem lesz Madonna-koncert Ljubljanában (Infostart)
Madonna lemondta a szlovén fővárosba, Ljubljanába augusztus 20-ra meghirdetett koncertjét - jelentették be pénteken. A szlovén média szerint a koncert elmaradásának fő oka az, hogy nem fogynak elég jól a jegyek, a szervezők azonban ezt cáfolták.

Keresés