2009. augusztus 1. szombat

aug. 1
6:03
Világsztárok és a helyiek is szerepet kapnak a 2010-es pécsi programokban (Spa Trend Online)
Augusztus 5-én kezdődik három baranyai faluban az Ördögkatlan Fesztivál. A rendezvénysorozat része a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010-es programsorozatának is. A most kezdődő fesztivál adott apropót arra, hogy Lauter Évával, a Balassi Intézet igazgatójával, a 2010-es programokat összeállító művészeti tanácsának tagjával felidézzük a jövőre esedékes kulturális kínálatot.
aug. 1
8:06
Madonna-koncert: az MLSZ nem tántorítható el (Infostart)
A Live Nation Hungary Kft. közleményben tudatta, értetlenül áll az augusztus 22-i Madonna-koncert Puskás Ferenc Stadionba történő áthelyezése miatt kialakult helyzet előtt. Az InfoRádió kérdésére a cég marketing igazgatója elmondta, területi képviselőjük jövő héten tárgyal az MLSZ elnökével a kialakult helyzetről. Az MLSZ sajtófőnöke az InfoRádiónak elmondta, nem tud elképzelni olyan reális…
aug. 1
9:39
Ma tartják az Operalia döntőjét Budapesten (Metropol)
Ma tartják Budapesten a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia nemzetközi énekverseny döntőjét, a 19 órakor kezdődő fináléban opera kategóriában 13 énekes méri össze tudását.
aug. 1
18:03
Manu Chao lemeze egy argentin pszichiátriai kórház betegei előadásában (Spa Trend Online)
Manu Chao francia-spanyol énekes egy Buenos Aires-i pszichiátriai kórház betegeinek közreműködésével vette fel Viva la Colifata című lemezét, amelynek számai ingyenesen letölthetők az internetről - közölte a National Records lemezkiadó.

2009. augusztus 2. vasárnap

aug. 2
9:39
Ridley Scott-tal foroghat az újabb Alien-film (Metropol)
Rendezőstül visszakapjuk a nyolcadik utast, ugyanis Ridley Scott egy hollywoodi mozis szaklap értesülése szerint belement, hogy leforgassa a sci-fi horror kultsorozat újabb darabját. A 20th Century Fox Jon Spaihts forgatókönyvírót alkalmazta a sztori kidolgozására - írta a Variety online kiadványa.
aug. 2
16:30
Közös megemlékezés a nyergestetői ütközet székely áldozataira (Infostart)
A történelmi Székelyföldet alkotó három romániai megye önkormányzati vezetői közösen emlékeztek meg a hétvégén az 1849-es nyergestetői ütközet 160. évfordulójára.
aug. 2
17:45
„Vadonatúj” Mozartok bemutatója (Metropol)
Két „vadonatúj” Mozart mű csendült fel a hét végén Ausztriában, olyan darabok, amelyeket az ifjú Amadeus 7-8 évesen komponálhatott, ám amelyeket eddig ismeretlen szerzőnek tulajdonítottak a szakértők.
aug. 2
18:03
Több száz program Taliándörögdön (Metropol)
Megkezdődött a fesztivál Taliándörögdön, ahol tíz nap alatt több száz program várja a közönséget.
aug. 2
18:21
Szőke András tárlatvezetése Dörögdön (Metropol)
Szőke András filmrendező Taliándörögdön él. Szenvedélyes kutatója lakóhelye és környezete történelmének. Ebből ad most ízelítőt!

2009. augusztus 3. hétfő

aug. 3
8:39
Uniós pénz és kormányszándék is segíti a Zeneakadémiát (Infostart)
Egy-két héten belül megjelenik a Zeneakadémia két épületének felújításáról szóló közbeszerzési pályázat - mondta az InfoRádiónak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. Az oktatás novembertől 2011 nyaráig - a felújítás várható befejezéséig - más épületekben folyik majd. A felújítás - uniós támogatással - több mint 10 milliárd forintból valósul meg.
aug. 3
10:51
Elhunyt Püski Sándor könyvkiadó (Metropol)
Életének 99. évében Budapesten elhunyt Püski Sándor, a Püski Kiadó alapítója. Múlt csütörtökön tért vissza otthonába a kórházból, ahol tüdőgyulladásából még meggyógyították, de három nappal később, vasárnap délelőtt meghalt. A család a temetéséről később intézkedik.
aug. 3
11:27
Puskás-relikviák a Viltin Galériában (Metropol)
A soha ki nem állított Puskás Ferenc-hagyaték legértékesebb darabjait mutatja be kortárs művészek reflexióival összevetve a budapesti Viltin Galéria Átlövés című kiállítása.
aug. 3
14:27
A Világemlékezet része az MTA Csoma-archívuma (Metropol)
A Magyar Tudományos Akadémia Kőrösi Csoma Sándor-archívuma és Bolyai János Appendix című műve is felkerült az UNESCO Világemlékezet listájára, amely idén a világ szellemi örökségének 35 különlegesen értékes darabjával - köztük a Magna Chartával, a Nibelung-énekkel, Anna Frank naplójával és a Népszövetség archívumával - bővült.
aug. 3
17:27
Szakállas sztárok koncertje Budapesten (Metropol)
Az elmúlt évtizedek egyik legeredetibb blues-rock-bandája, az amerikai ZZ Top október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
aug. 3
19:45
John Lennon életrajzi filmje zárja az idei Londoni Filmfesztivált (Infostart)
A John Lennon fiatalkorát bemutató Nowhere Boy című film világpremierjével fog zárulni az idei Londoni Filmfesztivál - jelentették be a rendezvény szervezői.
aug. 3
21:39
A 99 éves korában vasárnap elhunyt Püski Sándort gyászolja a könyves világ (Spa Trend Online)
Cserépfalvi Imre neve mellett aligha volt olyan jelentős alakja a modern magyar könyvkiadásnak, mint a vasárnap 99 éves korában Püski Sándor. Az utóbbi években Csurka István, Kiszely István, Lovas István művei is ott szerepeltek ugyan a kiadó palettáján Püski Sándor mégis elsősorban Sinka István, Szabó Pál, Tersánszky Józsi Jenő, Kodolányi János, Németh László, Szabó Dezső és Veres Péter…

2009. augusztus 4. kedd

aug. 4
8:03
Telefonnal és újsággal varázsol a magyar bűvész-világbajnok - nézze meg! (Infostart)
Magyar sikerrel ért véget a hétvégén Pekingben a bűvészek világbajnoksága: a nagydöntőben a 24 éves Hajnóczy Soma szerezte meg az első helyet telefonos műsorszámával. A 24 éves illuzionista az elmúlt szűk egy évben számos nagy presztízsű versenyt megnyert, de az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, hogy előzetesen egy dobogós helyezésben reménykedett.
aug. 4
8:09
Beugrottak a Coke Clubba (Metropol)
Pokorny Lia, Kálloy Molnár Péter, Rudolf Péter és Szabó Győző, valamint Novák Péter mint műsorvezető szombat este a Balaton partján szórakoztatták a népes vendégsereget.
aug. 4
9:57
Zenetörténeti esemény zajlik (Metropol)
Csü törtökön 19.30 órakor a Szent István-bazilikában Liszt Ferenc Esz tergomi miséjének vatikáni változata kon certszerű átirat ban hangzik fel – az 1856-ban az esztergomi bazilika fel­szentelésére született misét a pápa utasítására Capella Giulia vatikáni pap-kar nagy kisebb apparátusra írta át.
aug. 4
9:59
A vendég egy japán mozgásszínház (Metropol)
A Fai Fai színház, a japán kortárs mozgásszínházak új generációjának képviselője vendégeskedik a Szkéné Színházban.
aug. 4
11:09
Fekete Zaj fesztivál Mátrafüreden (Spa Trend Online)
A legendás brit gothic rock banda, a New Model Army frontembere, Justin Sullivan is fellép a háromnapos Fekete Zaj fesztiválon, amely csütörtökön kezdődik a mátrafüredi Sástó partján; a rendezvény másik kiemelt fellépője a VHK tagjaiból idén alakult Vágtázó Életerő zenekar.
aug. 4
15:39
Buli a diósgyőri vasgyárban (Metropol)
Vaskohászati üzem területén pop, rock, hiphop és elektró: Miskolcon, egészen pontosan a diósgyőri kohászat gyárkapuin belül csütörtöktől szombatig immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gyár Fesztivált.
aug. 4
20:21
Puskás Ferenc-kiállítás a Viltin Galériában (Infostart)
Puskás Ferenc hagyatékának legérdekesebb tárgyai, többek között dedikált mezek és kitüntetések is szerepelnek azon az emlékkiállításon, ami szeptember 12-ig látható a Viltin Galériában.
aug. 4
20:45
Maga az ördög jön el (Metropol)
Bérczes László, a szerdán Baranya megyében kezdődő ötnapos Ör­dög­katlan fesztivál főszervezője beszél az előzményekről, a helyszínekről és programot is ajánl.
aug. 4
20:57
Bujtor Istvánt kórházban kezelik, állapota súlyos (Infostart)
Bujtor Istvánt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját néhány napja a veszprémi kórházban kezelik, állapota súlyos - tudta meg az MTI kedden.
aug. 4
21:15
Bodó Viktor Alice-szal mutatkozik be Salzburgban (Infostart)
A Salzburgi Ünnepi Játékok fiatal rendezőket bemutató sorozatában szerdától négy estén át Bodó Viktor vendégszerepel. A magyar rendezőnek a Grazi Színházban bemutatott Lewis Carroll: Alice című előadását válogatták be a fesztivál programjába.
aug. 4
22:15
Zenészeink a rasszizmus ellen (Metropol)
Harminchárom évvel ezelőtt két zenész hatására egy mozgalom jött létre Angliában. A Rock Against Racism (Rock a rasszimus ellen, RAR) talán sosem tudja emberek tízezreit megmozgatni, ha David Bowie nem nyilatkozza azt a Playboyban, hogy Anglia megérett egy fasiszta vezetőre. Vagy ha Eric Clapton ittasan színpadra lépve nem buzdítja hallgatóságát egy, a bevándorlókat nyíltan kritizáló képviselőre…

2009. augusztus 5. szerda

aug. 5
4:51
Kitörőben az uborkaszezon, ilyenkor a kétfejű borjú dívi (Spa Trend Online)
Kitörőben az uborkaszezon, ilyenkor a kétfejű borjú dívik. Ennél szenzációsabb egy állati toplista. Biztosan sokan tippeltek legutóbb a toplista élére majomfajtát, de azt kevesen tudhatták, hogy a listavezető csimpánz pontosan 19-féle eszközt képes fabrikálni saját használatra. Az ilyen meglepő információkért is rém szórakoztató leragadni a Spektrum Állati rekordok című sorozatánál, amely legutóbb…
aug. 5
9:21
A színpadra született a szvingénekes Bublé (Metropol)
Nem kis dolog a Madison Square Gardenben koncertet adni, Michael Bublé azonban úgy érzi, még közel sem dőlhet hátra. Játsszon és nyerjen!
aug. 5
12:03
Több mint hatvan műtárgy vezet be a kerékpárgyártás történetébe a Közlekedési Múzeumban (Spa Trend Online)
Augusztus 9-ig várja a látogatókat a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a Kedvencem a kerékpár című tárlat, amely Varsa Endre – továbbá a múzeum és két másik magángyűjtő – kollekciójából ad betekintést a bicikligyártás történetébe. A kiállítás több mint hatvan kerékpár segítségével mutatja be a 19. századi velocipédtől a kilencvenes évekbeli drótszamarakig a bicikli történetét. Megtekinthető…
aug. 5
12:21
Beyonce és Lady Gaga vezeti az MTV Video Music Awards jelöltek listáját (Metropol)
Kilenc-kilenc jelölést kapott Beyonce és Lady Gaga az MTV Video Music Awards idei díjaira, és a tavalyi nagy visszatérő, Britney Spears sem panaszkodhat hét jelölésével.
aug. 5
12:57
Augusztus 13-án lesz Püski Sándor temetése (Spa Trend Online)
A Püski Kiadó alapítója életének 99. évében vasárnap hunyt el Budapesten.
aug. 5
13:15
"Egy rendkívüli emberi története" (Spa Trend Online)
A filmet a Még drágább az életed és a Függő játszma című akciófilmek rendezője, Renny Harlin készíti.
aug. 5
14:09
Ki lesz idén a dinnyelovag? (Spa Trend Online)
A háromnapos fesztivál pénteken a már hagyományos ünnepi jelmezes felvonulással kezdődik, majd az este folyamán népzenei és könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.
aug. 5
15:21
Kölcsönözhető műtárgyak (Metropol)
Nem kell milliomosnak lenni Bécsben ahhoz, hogy kortárs képzőművész alkotásával díszítse valaki az otthonát, elég, ha kölcsönöz egyet a múzeumból.
aug. 5
15:39
Jacko biztosan nem kap Nobel-békedíjat (Metropol)
Az oslói Nobel Intézet a rajongók követelése ellenére is teljesen kizártnak tartja, hogy Michael Jackson legyen a Nobel-békedíj 2010-es kitüntetettje. Eddig több mint 15 ezren írták alá azt az internetes petíciót, amelyben azt kérik, hogy a 2010. évi Nobel-békedíjat adományozzák a június 25-én elhunyt popénekesnek.
aug. 5
15:57
Új szereplőgárdával tér vissza a Melrose Place (Metropol)
Szeptembertől visszatér a képernyőre az 1990-es évek közkedvelt amerikai szappanoperája, a Melrose Place; a szereplőgárda új, ám a készítők azt ígérik, hogy a Melrose Place továbbra is "Hollywood legmegbotránkoztatóbb lakcíme" marad.
aug. 5
16:15
Madonna mégis a Kincsem Parkban (Spa Trend Online)
Az eredetileg meghirdetett helyszínen, a Kincsem Parkban tartják meg az augusztus 22-i budapesti Madonna-koncertet - közölte a szervező Live Nation Hungary.
aug. 5
16:27
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna (Infostart)
Az eredetileg meghirdetett helyszínen, a Kincsem Parkban tartják meg az augusztus 22-i budapesti Madonna-koncertet - közölte a szervező Live Nation Hungary.
aug. 5
17:09
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna (Metropol)
A koncertszervező cég közleménye szerint továbbra sem értik ugyan az MLSZ elnökének elutasító álláspontját a koncert Puskás-stadionbeli megrendezésével kapcsolatban, a legfontosabbnak azonban azt tartják, hogy Madonna fellépése megvalósuljon, így el kell fogadniuk: a rendelkezésre álló idő nem elegendő a felvetődött probléma megoldására, különösen amikor ilyen merev ellenállásba ütköznek.
aug. 5
17:39
Különleges koncert a Szent István-bazilikában (Infostart)
Csütörtökön a Szent István-bazilikában először szólal meg hangversenyszerű előadásban Liszt Ferenc Esztergomi miséje. A koncertet Virágh András Liszt-díjas orgonaművész vezényli, akinek fia mellett apja, nagyapja, sőt még dédapja is e hangszer mestereként ismert.
aug. 5
18:03
Nézze meg Ön is Heath Ledger utolsó rendezését! (Metropol)
A hatperces furcsa animációs film bálnákról és delfinekről szól, amelyek egy hajó fedélzetéről a vízben lévő emberekre vadásznak.
aug. 5
20:45
Zempléni extrák (Metropol)
A Zempléni Fesztivál idén augusztus 7–16. között komolyzenei koncertekkel, színházi, táncos és dzsesszestekkel, kiállításokkal várja közönségét.
aug. 5
20:57
Amerikai film készül az orosz-grúz háborúról (Infostart)
A tavalyi orosz-grúz háborúról készül filmet forgatni Renny Harlin, a Még drágább az életed és a Függő játszma című akciófilmek rendezője.

2009. augusztus 6. csütörtök

aug. 6
4:51
Csak az egészség védelméről nem esik szó az egészségvédelmi műsorban (Spa Trend Online)
Az atv-ben, ha nagy ritkán is, de azért van valamiféle rendszerességgel - mondjuk így - egészségvédelmi műsor. Odaül egy orvos, két orvos, és a maga szakterületéről egy betegséget kipécézve, elmondja a lényeget. Legutóbb a szívinfarktust választotta témának. Mi, miért és hogyan is alakul ki, mit kell vele csinálni, hogy kell megelőzni, milyen szövődményei lehetnek, s mikor követjük el a legnagyobb…
aug. 6
12:03
Elhunyt az Oscar-díjas forgatókönyvíró (Spa Trend Online)
Elhunyt Budd Schulberg, a díjesővel jutalmazott Rakparton című legendás film Oscar-díjas forgatókönyvírója. A művészt 95 éves korában, New Yorkban érte a halál.
aug. 6
12:39
Bujtor István nincs túl az életveszélyen (Metropol)
Nincs még túl az életveszélyen Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója - közölte a család felhatalmazására a színház szóvivője.
aug. 6
12:51
Nincs túl az életveszélyen Bujtor István (Infostart)
Nincs még túl az életveszélyen Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója - közölte a család felhatalmazására a színház szóvivője.
aug. 6
15:21
Új gyermekopera ősbemutatója lesz augusztus 15-én a Rákoshegyi Bartók Zeneházban (Spa Trend Online)
„Így jöttem világra, örömet szerezve, / ünnepeltek, míg csak le nem szállt az este, / volt ott két borárus, kiket éjszakára / befogadott Máté gazda kis tanyája, /egyik táncba vitte Mariskát azonmód, / a másik meg csapra vert egy boroshordót …” – énekli Bogáncs abban a „zenébe göngyölt” mesejátékban, amelynek augusztus 15-én lesz az ősbemutatója a Rákoshegyi Bartók Zeneházban. A művet az opera…
aug. 6
15:39
Rajongók háborúja (Spa Trend Online)
Újabb film a magyarországi mozikban, amelynek a Csillagok háborúja (Star Wars) sorozat a témája; a csütörtöktől kizárólag a fővárosi Odeon-Lloydban látható Fanboys - Rajongók háborúja című alkotás a megrögzött amerikai rajongók egy sztoriját meséli el.

Keresés