2009. január 1. csütörtök

jan. 1
5:24
Nyert a Szerelmes asszony (Népszava)
Barbra Streisand világslágere, a Women in Love (Szerelmes asszony) lett az első, Polyák Lilla előadásában a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című könnyűzenei vetélkedőjének negyedik sorozatában szilveszter este.
jan. 1
7:12
Mester Tamás: "Még mindig egy operettország a miénk" (Népszava)
Mester Tamás a Megasztár zsűrijében hétről- hétre megosztotta a tévénézőket a nemzetközi mércére hivatkozó igényeivel. Az e héten utcára kerülő Képes Újságban e szerepét is igyekszik megmagyarázni. Alább Szentgyörgyi Rita interjújának ezt a részét idézzük.
jan. 1
9:18
Gregor Bernadett: "Most jött el az a pillanat, hogy végre békén hagyjanak a szennylapok" (Népszava)
Nem biztos, hogy túl nagy öröm rendszeresen a pletykalapok címoldalán szerepelni. Gregor Bernadettnek, az "öntörvényű vadmacskának" ez sokszorosan is megadatott. Többet írtak magánéleti botrányairól, mint művészi teljesítményéről. Nem is csoda, hogy elege lett ebből. A Képes Újság e héten utcára kerülő számában erről is beszél, Herrczeg Dóra interjújából alább csak egy rövid részletet idézünk.
jan. 1
9:18
Csepregi Éva szeretetet kíván az új esztendőre (Zene)
Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről.   [Dátum: 2009.01.01. 09:00]
jan. 1
10:24
EU - National Theatre London (szinhaz.hu)
David Hare felnőttkora óta sokat látogatja Berlint, Európa egyik legizgalmasabb helyét. De Hare szerint van a város karakterében valami megfejthetetlen, emiatt úgy érzi, hogy Berlin mindig kicsúszik a kezei közül.
jan. 1
11:06
Mozgalmas év vár Serbán Attilára (Zene)
Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről. [Dátum: 2009.01.01. 11:00]
jan. 1
11:06
Heti mozipremierek: Spíler, Melegkonyha, [Rec], Libanoni keringő (Napvilág)
A szilveszteri buli megrázkódtatásainak kiheverésére remek helyszínt biztosíthat egy megnyugtatóan sötét moziterem az új év első napján, Guy Ritchie legújabb akciófilmje, Nicolas Cage bangkoki kiruccanása, egy jó kis spanyol horror, egy ötletes animációs film, vagy egy könnyed vígjáték pedig a fejfájásról is eltereli a figyelmünket.
jan. 1
11:08
Pink ismét Budapesten koncertezik (Napvilág)
A pop zene szókimondó képviselője, aki az USA elnökének viselkedését sem fél számon kérni, aki a szőke cicababákat is bármikor kicikizi #8230;ő Pink, a kétszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő. A vagány leányzó ötödik albuma idén októberben jelent meg Funhouse címmel, amelyet egy világkörüli turné keretein belül népszerűsít. Pink Budapestre március 24-én érkezik.
jan. 1
14:06
Huntington: a botránypolitológus (HVG)
A civilizációk összecsapását vizionáló téziseivel kiváltott viták ellenére is klasszikussá érett a minap elhunyt amerikai politológus, Samuel P. Huntington, akinek más, kevésbé ismert műveit még többet idézik a szakmában.
jan. 1
14:06
Jó éve volt Csocsesznek, pedig egyszer még el is cserélték (Zene)
Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről. [Dátum: 2009.01.01. 14:00]
jan. 1
14:24
Linz és Vilnius a két kulturális főváros január 1-től (HVG)
Az ausztriai Linz és a litvániai Vilnius vette át az Európa kulturális fővárosa címet 2009. január 1-jén.
jan. 1
15:00
Linz és Vilnius a kulturális főváros (Infostart)
Január 1-jétől az ausztriai Linz és a litvániai Vilnius Európa kulturális fővárosa. Az osztrák városban a szilveszteri ünnepségeket is ennek az eseménynek szentelték.
jan. 1
15:00
Január 1-jétől Linz és Vilnius Európa kulturális fővárosa (MaHu)
Az ausztriai Linz és a litvániai Vilnius vette át az Európa kulturális fővárosa címet 2009. január 1-jén.
jan. 1
15:00
Csengeri Attila csak a betegséget felejtené el (Zene)
Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről. [Dátum: 2009.01.01. 15:00]
jan. 1
16:48
Elhunyt Vincent Ford (Népszava)
Elhunyt Vincent Ford jamaicai dalszerző, aki BobMarley több dalának, köztük a No Woman, No Cry című világsikerének volt a komponistája.
jan. 1
17:06
Jövőre összejön a nagy álom Komonyi Zsuzsinak? (Zene)
Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről. [Dátum: 2009.01.01. 17:00]
jan. 1
18:36
Elhunyt Vincent Ford, Bob Marley alkotótársa (HVG)
Meghalt Vincent "Tata" Ford jamaikai dalszerző. Bob Marley kezdeti mentora és alkotótársa volt, s több dalánál, köztük a No Woman, No Cry című világsikerénél, mint szerző van feltüntetve.
jan. 1
19:12
A 10 legrosszabb film 2008-ban (HVG)
Íme az év 10 legrosszabb filmje, amelyeket a kritikusok nagyon csúnya szavakkal illettek. A nézők ellenben özönlöttek a moziba, hogy megtekintsék őket.
jan. 1
19:48
Kovács Lajos született lúzer lett (MaHu)
Kovács Lajos született lúzer, ez most vasárnap mindenki számára kiderülhet. A színész ugyanis szerepet vállalt a HBO népszerű sorozatában, és egy háborús veterán bőrébe bújik.
jan. 1
19:48
"Feltámad" John Lennon, hogy segítsen a világon! (Zene)
Digitális feltámadás a javából, ráadásul a gyerekeknek fog segíteni az ?öreg? John. [Dátum: 2009.01.02. 06:00]
jan. 1
20:06
2008 legérdekesebb koncertjei 6. - sztárparádé a Rockarénában (Zene)
Hamarosan itt az idei év vége, így eljött az összegzés ideje. Mi most 2008 legérdekesebb koncertjeit időrendben gyűjtöttük össze. [Dátum: 2009.01.01. 19:47]
jan. 1
22:12
Újrahasznosított giccs és közhely (Népszava)
A nyilvánvaló giccset senki olyan orcátlan nyíltsággal és eredeti merészséggel nem használja napjainkban a filmen, mint az ausztrál Baz Luhrmann. Akár a Rómeó meg Júlia, akár a Chicago című filmjére gondolunk, lélegzetelállítóan meglepő összhatást hoz ki a mások kezében olcsó giccsnek ható eszközök sajátos alkalmazásából. Mennyiségileg egyáltalán nem mondható termékenynek, de elképesztően kreatív…

Keresés