2009. január 21. szerda

jan. 21
6:06
Próbált már graffitit festeni? Most megteheti! (Spa Trend Online)
A kerület graffitijeit gyűjtötte össze az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény hétfőn nyílt, május 10-ig nyitva tartó, nagyszabású kiállítása. Maczó Balázs kurátor szerint a graffiti csak ürügy, a tárlat arra invitál: beszéljük meg közös ügyeinket. A látogatók maguk is festékszórót ragadhatnak véleményük kifejezésére. Természetesen csak a múzeumban szabad a graffiti!
jan. 21
9:06
"Szerettünk olyan zenét csinálni, ami bennünket is megijeszt" (Infostart)
A hatvanas, hetvenes évek egyik meghatározó progresszív rockegyüttese, a 2005-ben újra összeállt Van Der Graaf Generátor új lemezét mutatja be szerda este a Művészetek Palotájában. A koncert alkalmából Peter Hammill, az együttes egyik alapító tagja és vezetője adott rövid interjút az InfoRádiónak.
jan. 21
12:24
Az ezeréves megye (Spa Trend Online)
Első írásos említésének ezeréves évfordulóját ünnepli idén Zala megye, ehhez az évfordulóhoz egyebek mellett digitális "kiadványokkal" csatlakozik a megyei levéltár is, amelynek elmúlt évéről és újabb terveiről egyaránt szót ejtettek a szerdai sajtótájékoztatón.
jan. 21
13:00
Elhunyt Papp György (Spa Trend Online)
Hosszú betegség után 68 éves korában elhunyt Papp György, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára.
jan. 21
13:36
A hónap filmje: Revolutionary Road (Spa Trend Online)
Az Egyesült Államokban 1961-ben úgymond felrázta az amerikai irodalmi életet Richard Yates Revolutionary Road címmel megjelent regénye. Nem fogyott belőle sok példány, de az értelmiség izgatott érdeklődése a kor egyik legfontosabb irodalmi alkotásává emelte a középosztálybeli fiatal pár ötvenes évekbeli drámáját, amely a nagyratörő álmok és a megfelelési kényszer közötti ellentmondás feszültségei…
jan. 21
14:30
Capa kiállítás a zsidó múzeumban (Spa Trend Online)
Robert Capának, a XX. század egyik legjelentősebb fotóriporterének a képeiből nyílik retrospektív kiállítás pénteken Brüsszelben, a Belgiumi Zsidó Múzeumban.
jan. 21
15:06
Kétmilliárd forintnyi pályázatot írtak ki a Reneszánsz Év során (Spa Trend Online)
Hárommillió látogatót vonzott a most véget ért Reneszánsz Év, a reneszánsz időszakát és értékeit népszerűsítő programsorozat - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján.
jan. 21
15:24
Jelentős támogatás a szegedi kultúrának (Spa Trend Online)
Tizenhét szegedi kulturális szervezettel összesen több mint 28 millió forint értékben kötött különböző produkciókra támogatási megállapodást a csongrádi megyeszékhely; az érintett igazgatók szerdán a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan írták alá a megállapodásokat.
jan. 21
17:48
"A szakmának hallatnia kell a hangját, magyar zenei kvóta kell az új médiatörvénybe" - véli Bródy János (Spa Trend Online)
"A muzsikusnak dalból van a lelke, / Az egész világ szíve dobog benne, / A muzsikusnak szmoking a kabátja, / És nincs egy igaz, jó barátja. / Megkeresed őt, ha szíved éget, / Ő muzsikál és megvigasztal téged. / Egy nóta és te boldog könnyet ejtesz, / És minden rosszat elfelejtesz." - visszhangzik a fülemben Sebő Miklós sanzonja a Budapest Bár friss előadásában. Vajon száz év múlva lesz hová…
jan. 21
18:06
Támogatja a politika (Spa Trend Online)
Mandur László szerint a zenész szakma által képviselt magyar zenei kvótarendszer alapvetően támogatandó, az uniós irányelveknek is megfelel. Az MSZP elnökségi tagja és médiapolitikusa szerint az arányokról még tárgyalni kell az ötpárti egyeztetések során, ugyanis hosszú távú kötelezettség vállalásról van szó. Szalai Annamária üdvözölte a kezdeményezést. A Fidesz médiapolitikusa, az ORTT tagja…
jan. 21
18:08
A SZERZŐK misszióba kezdtek (Spa Trend Online)
Tavaly novemberben alakult a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete, a SZERZŐK. A közhasznú egyesület elnökévé a Belmondo zenekar frontemberét, Czutor Zoltánt választották. Az egyesület legfontosabb célkitűzése az, hogy népszerűsítse a magyar szerzők műveit minden fórumon, a legszélesebb szerzői réteget képviselve. A teljesség igénye nélkül az egyesületben helyet foglal Presser Gábor,…
jan. 21
20:30
Elhappolják a díjakat az öreg metálzenészek a fiatal popbandák elől? (Infostart)
Elorozhatja a brit zenei díjakat a poptól a reneszánszát élő rock és heavy metal. Az olyan fiatal, világszerte divatos és népszerű előadók mellett, mint a Killers, a Coldplay, a Kings of Leon vagy a Radiohead, több díjra is jelölték az Iron Maident, valamint az új lemezével megint a reflektorfénybe kerülő ausztrál AC/DC-t.
jan. 21
23:12
Sztálin felesége (Spa Trend Online)
Mind többször igazolódik Ancsel Éva filozófusi bölcsessége, aki arra figyelmeztetett, hogy a történelem eseményei az egyes emberek emlékezetében csak szilánkjaiban élnek. Ehhez hozzátehetjük, hogy ezekből a szilánkokból nem lehet mozaikképet összerakni. Most például kétrészes, amúgy igen érdekes, orosz dokumentumfilmet láthattunk Sztálin feleségéről úgy, hogy a legkülönfélébb rokonok, barátok,…

Keresés